USA és a világ

30 feliratkozó

5 órája
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
19 órája
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
Sweden is sending the largest military support package to Ukraine to date, DN learns. The package includes military equipment for 7.1 billion

what will be sent will be presented tomorrow at a press conference

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
1 napja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 037 — capitaine du château de Vienne 1487
Orcban
neue HIT on jukrájin tvitter
bullseye


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
1 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 78
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Érthetetlen.

Mit várnak? Hogy Trumpnak ez tetszeni fog? A GOP-t sem fogadták most.
Amadeus von Dollárbaloldal
Lehet Trumpnak nem, de Putyin gazdinak biztosan tetszik.
vpi
Szerintem inkább itt a Kormány azt vette figyelembe, hogy
- nem kormányzati, hanem törvényhozási delegáció érkezett, vagyis tehát nem a Kormány alkotmányjogi szerepének USA-ban megfeleltethető Biden küldte őket, hogy egyeztessenek a magyar Kormánnyal, hiszen ekkor már rendkívül durván sértette volna a diplomáciai kötelezettségeket, ha a kormányzati szinten senki nem fogadja őket,
- épp ezért a magyar törvényhozásnak kellene fogadnia őket, mint az USA törvényhozásából érkezőket --- de sajnos erre a magyar Kormánynak nincs semmilyen ráhatása, hiszen a Parlament teljes egészében szuverén a Kormánytól,
- ráadásul ez inkább tűnik egy "ad hoc" jellegű látogatásnak (müncheni biztonsági konferencián voltak, az volt a fő célja az európai látogatásnak, csak épp rájöttek, ha már itt vannak a közelbe, akkor felkeresik Magyarországot is), sem mint egy konkrét, jó előre leegyeztetett tárgyalásnak,
- ráadásul konkrét tárgyalási cél nem volt, hanem inkább csak egy "tájékozódni" kívántak volna a magyar álláspontról. Ami meg konkrétan az, amit bármikor el tudnak olvasni magyarországi USA nagykövetségük anyagaiból: semmi, de semmi újat nem tudna mondani a magyar Kormány, csak azt szajkózni, hogy az Országgyűléstől tessék megkérdezni, hogy mikor fognak erről szavazni, hiszen az ő kezükbe van a döntés.

Szóval úgy voltak vele Orbánék, hogy ha kormányzati szinten nem fogadják őket, az csak maximum egy "diplomácia udvariatlanságnak" ér fel, de nincs komoly következménye, mivel ez a szavak és jogintézmények szintjén védhető az az álláspont, hogy a kormányzati szinten miért nem fogadják az USA törvényhozói szintjéről érkező képviselőket.

Plusz, a saját választóik felé egy jó pont, hogy mennyire tökös és kemény a Kormány, hogy nem enged az USA "csicskáztatásának".

Amúgy ami a törvényhozási szintet illeti, az Országgyűlés viszont lényegében fogadta a delegációt, hiszen az ellenzéki a képviselőcsoportok vezetői-képviselői találkoztak a szenátorokkal, csak épp a fideszes-kdnp-s képviselők közül nem volt ott senki.
FuckYoElonMusk
Szuperül összefoglaltad, hogy mire hivatkozva reménykedünk abban, hogy ezt a kis malőrt elnézik nekünk.

A kérdés az volt, hogy mi értelme?
Ha Peti miniszter nem nyilatkozgat már jó előre, kb a kutya sem tudta volna, hogy ezek érkeznek.
Fucking diplomácia, vagy mi a neve.
vpi
Véleményem szerint ennek tényleg csak annyi volt az értelme, hogy a belpolitikában és a szavazóbázisnak aranytálcán kínált lehetőség az, hogy minden következmény nélkül lehet keménykedni (vagyis hát: keménynek látszani). Ez semmi más, mint amit megannyiszor lehet látni: a diplomáciai tőkének az erodálása a belpolitikai haszon érdekében, illetve potenciális (!) orosz/kínai (ritkában török vagy Trump-i) haszon érdekében.

A Kormány vagy Szíjjártó (vagy Orbán) megítélése egyáltalán nem függ attól, hogy ezt a három szenátort most fogadják-e vagy sem: nem egy ilyen "durcizás" járatja le a magyar diplomáciát, azt már réges-rég a maga helyén kezeli minden ország (ideértve még a reménybeli "új szövetségeseinket" is; lásd a törökök is hogy inasba tették Magyarországot a svéd NATO-csatlakozás megszavazásával: egyáltalán nem érdekelte az a törököket, hogy ennek milyen hatása is lesz a magyar diplomáciára / külpolitikai érdekekre).

Emellett az USA (vagy a NATO) nem három szenátor egynapos budapesti látogatásától várja azt, hogy na majd ettől jól megszavazza Magyarország a svéd NATO tagságot, ezt senki nem gondolja komolyan; tehát ilyen szándék és ilyen tét nincs benne ebben a látogatásban.

Sőt, habár a három szenátorból egy republikánus volt, viszont ő nem tartozik a Trump-imádók közé, tehát még az sincsen, hogy egy Trump-nak kedves szenátort ne fogadott volna Orbán (arra láttam volna esélyt, hogy ha egy Trump-hívő szenátor van itt, azt azért Orbán/Szíjjártó nagyobb rajongással fogadja).

Emellett ez egy újabb, apróbb gesztusnak is tudják eladni az oroszoknak, hogy mennyire kemények is vagyunk, no persze, az oroszok is tisztában vannak azzal, hogy nem ezen fog múlni a svéd csatlakozás.
1 napja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
 hvg.hu/360/20240219_Ugy_tamadnak_az_oroszok_mintha_semmi_nem_szamitana__Foldes_Andras_helyszini_riportja_Ukrajna_legveresebb_frontvonalabol?giftId=0116446f-f1f9-451c-83f7-ffbbda9a2de1

"Úgy támadnak az oroszok, mintha semmi nem számítana” – helyszíni riportunk Ukrajna legvéresebb frontvonalából

Földes András egy orvoscsoporttal dolgozott Avgyijivkánál, amikor a város elesett. Három nap pokol a keleti fronton, ahol meglepetésre egy kolumbiai katona mondta el, milyen öngyilkos taktikával harcol az agresszor.

“Látod, itt van Avgyijivka. Olyan kemény harcok folynak itt, mint tavaly Bahmutnál, csak itt van értelme. Aki Avgyijivkát uralja, az pozíciót szerez Donyeck városa felett” – bök a térképre Mikita. “A mieink innen délről próbálják hátrébb szorítani az oroszokat, hogy ne tudják bekeríteni a várost, és az ottani csapatainkat.” Az orvos tömzsi ujja a térkép kis fehér foltjára mutat, amit az agresszort jelző vörös karéj szorongat. Az ott az egykor harmincezres, mára üres harctérré gyalult Avgyijivka.

Mikita komótosan, különösebb érzelmek nélkül magyarázza az ukrán front állását. Az ukránokat mindenáron megpróbálja bekeríteni az orosz hadsereg. Ide csoportosították át az erőiket, és sem emberélettel, sem anyagi veszteséggel nem törődve támadnak.

Eközben a bunkerünkben mintha megállt volna az idő.

A természetes fény egyetlen gyenge forrását, a felszínre vezető ajtót is egy vastag katonai pokróccal fedték be. A félhomályba a bántóan fehér fényű lámpa vág éles árnyékokat, amúgy csak a két katonaorvos telefonjainak fénye dereng, megvilágítva borostás, gyűrött arcukat.

Odakinn fényes nappal van. Ilyenkor a háromfős orvosi csoportnak nincs más dolga, mint heverni a priccsen, és nézni az Insta vagy a Tiktok végtelenül sorakozó videóit, és elfelejteni, hogy nem egy természetellenesen vidám csajjal sétálnak egy random óceánparton, vagy kismacskákkal játszanak valami békés nappaliban, hanem a földalatti bunkerban várják a riasztást, hogy indulniuk kell az újabb csoport sebesült katonáért.

A hangulat bizarr módon mégis nyugodt.

Környezetünk is inkább hegyi menedékházra hasonlít a faborítású falakkal, fa emeletes ágyakkal, apró vaskályhával, mint háborús rejtekhelyre. Igaz, a deszkák itt gyalulatlanok, a bútorokat, gerendákat durván, vaskapcsokkal rakták össze, láthatóan többet törődve a gyorsasággal, mint az esztétikummal.

A két orvos arcáról időnként eltűnik a telefon fénye, amikor elalszanak, egyedül Mikita túlmozgásos. Az ágyáról a sarokba helyezi a Kalasnyikovját, feltölti a fecskendőket fájdalomcsillapítóval, mondván az a legjobb, ha azok betárazva, és szobahőmérsékleten kerülnek a csomagjába. Nevetve magyarázza, hogy itt a bunkerben jobban tud pihenni, mint amikor eltávozásra megy a közeli faluba. “Pár hónapja a szomszéd házba csapódott be egy rakéta, és az egészségügy bázis is megsérült. De itt, az erdőben, a föld alatt rejtve vagyunk. Meleg van, csend van.”

Az utóbbi kettővel nem is vitatkozom. Amikor a meredek lépcsőn kimászom a felszínre, megcsap a hideg. A bakancsom fagyott sáron csikorog. A levegőt pedig az ágyúzás zaja tölti be: a dörgés szinte folyamatos. A dörrenések egyetlen, összefüggő, mély zajjá állnak össze, mintha ennek az elátkozott erdőségnek a kesernyés levegőjéből kristályosodna ki a robaj. Napok óta hallgatom ezt az egyre közelebb kúszó dübörgést, és ráébredek, milyen iszonyatos mennyiségű vasat lőnek el egyetlen nap alatt csak ezen a hónapok óta sanyargatott frontszakaszon.

Avgyijivka alig 20 kilométerre van ide, a front kicsivel közelebb. Pozíciónk biztonságában nem vagyok annyira biztos, mint Mikita. Fejünk felett az erdő fái megtépázottan kaparják a szürke eget. Tarack, ágyú tarolhatta le a felső ágakat.

Orvosok a frontvonalon

Már szürkület van, amikor felcsattan a rádió. ‘Ljugyi, ljugyi” – emberek, emberek –, mindig így szól bele a diszpécser, de már meg sem várjuk, hogy folytassa. Mind leugrálunk a priccsekről. Első este még kapkodva szedtem össze a felszerelésem, és bekötetlen bakancsban, lifegő kameratáskával loholtam az orvosok után. Most már teljesen felöltözve heverészek, csomagom bekészítve, víz, csokoládé, jegyzetfüzet a zsebekben, úgyhogy csak ki kell rohannom az éjszakába. Feltűnik a páncélozott mentőjármű gyenge reflektora, és már mászunk is be a neonfényes dobozba.

Innentől egy ideig úgy történik minden, mint az elmúlt napokban. Most is sötétedés után érkezett az első hívás. “Fényes nappal veszélyes mozogni, a drónok könnyen bemérnek, úgyhogy a sebesültekkel is megvárják az estét, akkor hívnak minket” – adott rövid magyarázatot a csapat másik, csendesebb tagja, Olekszij.

A két orvossal magunk elé meredve rázkódunk a kényelmetlen ülésen, ami valójában egy kivehető hordágy. Túl nagy a zaj és a kilengés ahhoz, hogy beszélgessünk.

Aztán hirtelen csend lesz, kinyílik a kétszárnyú ajtó és a kereten át belelátunk a front egy darabjába. A fényfoltban sáros páncélozott jármű meg néhány pickup áll. Katonák támogatják az ajtóhoz a sebesült bajtársaikat, érkezik egy hordágy, falfehér arcú katonát emelnek be a mentőbe, miközben a társa, egy hosszú hajú, szakállas férfi bátorítóan szól hozzá még néhány szót. Egyik keze most is a mellén keresztbe vetett fegyverén matat.

Aztán becsapódik az ajtó, a két orvos pedig ollót ragad. Rutinszerűen vágják le a ruhákat, hogy mielőbb a sebhez férjenek. Fájdalomcsillapítókat adnak be, kötöznek, sínbe raknak. Szótlanul dolgoznak, de olyan összhangban, mintha tudatalatti kapcsolatban lennének.

A katonákat nézem. Nem úgy festenek, ahogy a világ szerencsésebb felén élők gondolják őket a filmek vagy sajtófotók alapján. A katonai mentőben meggyötört, negyvenes, ötvenes férfiak zötyögnek, arcukon mély ráncokkal. Bütykös kezeik feketék a lőportól, nadrágjukon vörös árnyalatú a zsíros sár. Első világháborús arcok ezek, nem egy 21. századi háború katonái.

Nincs pánik, nincs félelem. Mintha mindegy lenne, mi történik velük.

Hirtelen újra csend lesz, ajtó nyílik, és a kórház udvarán állunk. Nagy épület dereng az éjszakában, ablakai feketék. A környéken nincs közvilágítás, olyan mély a sötétség, hogy nyilvánvalónak tűnik, elhagyott területen állunk. Aztán felrántják a kétszárnyú kaput, és egy működő kórház tárul elénk.

“Az oroszok minden kórházat bombáznak a környéken” – magyarázza később Olekszij. “Ezért kell elsötétíteni. Ez is kapott már találatot, az egyik szárny megsérült.”

“És a genfi konvenció? Nem lehet, hogy csak véletlen sérült meg a kórház?” – kérdezem naivan, és kérdésemnek legalább annyi értelme van, hogy jó kedvre derítem a férfit. Őszintén nevet.

Három nap pokol

Egy óra múlva már újra a bunkerünkben vagyunk, a felcserek hamar álomba merülnek. Nem tudom mennyit aludhattunk, amikor recsegni kezd a rádió. Már a kocsiban nézem meg az órám. Este tizenegy. Kapaszkodunk a hordágy szélébe, az egészségügyi felszerelés csapkodja a falat, majd fékezés, az ajtó kinyílik, és újabb csoport csapzott ember áll az éjszakából kihasított fényes négyszögben. A bajtársak gyorsan visszaolvadnak a dübörgő, villogó sötétbe, mi pedig száguldunk a kórház felé.

Ez a hajnali járat azonban valahogy másnak tűnik. Szokatlanul nagy a nyüzsgés az ajtórésben. Sokkal több az autó. Lapos, svábbogárszerű páncélozott kocsik közül érkezik a hordágy, véres arcú, nyöszörgő férfival. “Gránát” – suttogja, és az állával lefelé bök. Mykyta kérdés nélkül tapogatja végig a ruháját, majd két kézigránátot húz elő. Nem nagyon óvatoskodik, ahogy az orvosi dobozba dobja őket.

Még négyen zsúfolódnak be a mentőbe. Piszkosak, elgyötörtek, de úgy tűnik, nem sérültek. Az egyik arca tiszta sár, de a szeme csillog az adrenalintól. Beszél angolul is. Hozzám fordulva azt mondja, Kolumbiából jöttek néhány társával, harcolni.

“Soha nem láttam ilyet, mint itt Avgyijivkánál. Három napja úgy támadnak az oroszok, mintha semmi nem számítana. Pokol. Az első két nap csak ágyúztak. Bumm, bumm, éjjel, nappal. Aztán jöttek a kamikaze drónok. Mindenfelé repkedtek. Ott voltunk a lövészárokban, amikor becsapódott az egyik. Mindenki menekült! De én emlékeztem, azt tanították, hogy ilyenkor ne rohanj ki. És tényleg, maradtam a helyemen, amikor jött a második drón, és vége volt azoknak, akik menekültek.”

Kereplő beszéde mintha csak magának szólna. Az orvosok a dróncsapástól véres férfin dolgoznak (később azt mondták, nem vészes a sérülés, felépül), a katonatársak maguk elé meredve dülöngélnek, mint egy hajnali munkásjáraton. A kolumbiai férfi elkapja a tekintetem, és folytatja: “Ma pedig hullámokban támadtak. Rengeteg orosz. Lelőttünk egy csomót, visszavertünk egy szakaszt, de hiába. Küldtek újakat. És újakat. Visszavonultunk, elszakadtam a többiektől. Az éjszakában futottam.”

Szeme idegesen ugrál, mintha folytatná még, de nincs mit mondani. Hajnali három felé érkezünk meg a kórházat jelző, éjfekete zónába.

Észrevétlen megmenekülés

Másnap délelőtt kóválygó fejjel, kialvatlanul ébredek. A priccsemről lekászálódva három ismeretlen katona néz fel a telefonjából. Fixerem azt mondja, az eddigi csoportot lecserélték, és már reggel távoztak. Nekünk is egy másik állomásra kell költöznünk, csak még nem tudni, hova. A kommunikációs tisztet hiába hívjuk, nem válaszol, úgyhogy jobb híján beautózunk a környék katonai, kommunikációs és gasztronómiai központjába.

A kisváros olyan, mintha egy katonák lakta bolygó települése lenne. A lakók jó része már rég elmenekült, a lakásokba, hotelekbe a környéken szolgáló katonákat, tiszteket költöztették. Amúgy minden működik, mint egy normális városban, csak éppen az éttermekben terepruhás férfiak és nők ebédelnek, a boltokban katonák tolják a bevásárlókocsit, fegyverrel a vállukon, a kávézóban és a ruhaboltokban szintén katonák válogatnak.

Két csoport tiszt közt szürcsöljük a kávénkat, mikor megkapjuk az üzenetet. Nem mehetünk vissza a frontvonalhoz. Nem, a régi bázisunkra sem.

Tétován a telefonjainkba mélyedünk, amikor fixerem hirtelen felém fordítja a képernyőt:

“Feladták Avgyijivkát. Megkezdődött a visszavonulás.”

Kinézek az ablakon, de az utcán ugyanolyan egykedvűen vonulnak a katonák és a terepszínű autók, mint eddig. Néha csak utólag jön rá az ember, hogy fontos események zajlottak körülötte – gondolom, miközben a zsákjainkat dobáljuk be a kocsinkba, hogy mielőbb távozhassunk a front közeléből.

(Riportunkat 72 órával az események után publikáljuk. A képek és a szöveg is az ukrán katonaság és az orvosi egység engedélyével és tudtával készült.)

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
1 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 20 592 — Lucas Scott
Ami meg konkrétan az, amit bármikor el tudnak olvasni magyarországi USA nagykövetségük anyagaiból:
FuckYoElonMusk
ebben azert nem vagyok biztos. ahogy Magyarorszagon sem kapjak meg a nagykovetseg belsos anyagait az ellenzeki partok ugy tudomasom szerint ez USA-ban sem szokas. azok hazon belulre keszulnek.

2022 Magyarország: A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 461 — Patriot
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Érthetetlen.

Mit várnak? Hogy Trumpnak ez tetszeni fog? A GOP-t sem fogadták most.
Amadeus von Dollárbaloldal
Lehet Trumpnak nem, de Putyin gazdinak biztosan tetszik.
vpi
Szerintem inkább itt a Kormány azt vette figyelembe, hogy
- nem kormányzati, hanem törvényhozási delegáció érkezett, vagyis tehát nem a Kormány alkotmányjogi szerepének USA-ban megfeleltethető Biden küldte őket, hogy egyeztessenek a magyar Kormánnyal, hiszen ekkor már rendkívül durván sértette volna a diplomáciai kötelezettségeket, ha a kormányzati szinten senki nem fogadja őket,
- épp ezért a magyar törvényhozásnak kellene fogadnia őket, mint az USA törvényhozásából érkezőket --- de sajnos erre a magyar Kormánynak nincs semmilyen ráhatása, hiszen a Parlament teljes egészében szuverén a Kormánytól,
- ráadásul ez inkább tűnik egy "ad hoc" jellegű látogatásnak (müncheni biztonsági konferencián voltak, az volt a fő célja az európai látogatásnak, csak épp rájöttek, ha már itt vannak a közelbe, akkor felkeresik Magyarországot is), sem mint egy konkrét, jó előre leegyeztetett tárgyalásnak,
- ráadásul konkrét tárgyalási cél nem volt, hanem inkább csak egy "tájékozódni" kívántak volna a magyar álláspontról. Ami meg konkrétan az, amit bármikor el tudnak olvasni magyarországi USA nagykövetségük anyagaiból: semmi, de semmi újat nem tudna mondani a magyar Kormány, csak azt szajkózni, hogy az Országgyűléstől tessék megkérdezni, hogy mikor fognak erről szavazni, hiszen az ő kezükbe van a döntés.

Szóval úgy voltak vele Orbánék, hogy ha kormányzati szinten nem fogadják őket, az csak maximum egy "diplomácia udvariatlanságnak" ér fel, de nincs komoly következménye, mivel ez a szavak és jogintézmények szintjén védhető az az álláspont, hogy a kormányzati szinten miért nem fogadják az USA törvényhozói szintjéről érkező képviselőket.

Plusz, a saját választóik felé egy jó pont, hogy mennyire tökös és kemény a Kormány, hogy nem enged az USA "csicskáztatásának".

Amúgy ami a törvényhozási szintet illeti, az Országgyűlés viszont lényegében fogadta a delegációt, hiszen az ellenzéki a képviselőcsoportok vezetői-képviselői találkoztak a szenátorokkal, csak épp a fideszes-kdnp-s képviselők közül nem volt ott senki.
FuckYoElonMusk
Szuperül összefoglaltad, hogy mire hivatkozva reménykedünk abban, hogy ezt a kis malőrt elnézik nekünk.

A kérdés az volt, hogy mi értelme?
Ha Peti miniszter nem nyilatkozgat már jó előre, kb a kutya sem tudta volna, hogy ezek érkeznek.
Fucking diplomácia, vagy mi a neve.
1 napja
FuckYoElonMusk New England Patriots 78
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Érthetetlen.

Mit várnak? Hogy Trumpnak ez tetszeni fog? A GOP-t sem fogadták most.
Amadeus von Dollárbaloldal
Lehet Trumpnak nem, de Putyin gazdinak biztosan tetszik.
vpi
Szerintem inkább itt a Kormány azt vette figyelembe, hogy
- nem kormányzati, hanem törvényhozási delegáció érkezett, vagyis tehát nem a Kormány alkotmányjogi szerepének USA-ban megfeleltethető Biden küldte őket, hogy egyeztessenek a magyar Kormánnyal, hiszen ekkor már rendkívül durván sértette volna a diplomáciai kötelezettségeket, ha a kormányzati szinten senki nem fogadja őket,
- épp ezért a magyar törvényhozásnak kellene fogadnia őket, mint az USA törvényhozásából érkezőket --- de sajnos erre a magyar Kormánynak nincs semmilyen ráhatása, hiszen a Parlament teljes egészében szuverén a Kormánytól,
- ráadásul ez inkább tűnik egy "ad hoc" jellegű látogatásnak (müncheni biztonsági konferencián voltak, az volt a fő célja az európai látogatásnak, csak épp rájöttek, ha már itt vannak a közelbe, akkor felkeresik Magyarországot is), sem mint egy konkrét, jó előre leegyeztetett tárgyalásnak,
- ráadásul konkrét tárgyalási cél nem volt, hanem inkább csak egy "tájékozódni" kívántak volna a magyar álláspontról. Ami meg konkrétan az, amit bármikor el tudnak olvasni magyarországi USA nagykövetségük anyagaiból: semmi, de semmi újat nem tudna mondani a magyar Kormány, csak azt szajkózni, hogy az Országgyűléstől tessék megkérdezni, hogy mikor fognak erről szavazni, hiszen az ő kezükbe van a döntés.

Szóval úgy voltak vele Orbánék, hogy ha kormányzati szinten nem fogadják őket, az csak maximum egy "diplomácia udvariatlanságnak" ér fel, de nincs komoly következménye, mivel ez a szavak és jogintézmények szintjén védhető az az álláspont, hogy a kormányzati szinten miért nem fogadják az USA törvényhozói szintjéről érkező képviselőket.

Plusz, a saját választóik felé egy jó pont, hogy mennyire tökös és kemény a Kormány, hogy nem enged az USA "csicskáztatásának".

Amúgy ami a törvényhozási szintet illeti, az Országgyűlés viszont lényegében fogadta a delegációt, hiszen az ellenzéki a képviselőcsoportok vezetői-képviselői találkoztak a szenátorokkal, csak épp a fideszes-kdnp-s képviselők közül nem volt ott senki.
1 napja
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 632 — No es importante
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Előre tovább az örmény úton


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
1 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 461 — Patriot
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Érthetetlen.

Mit várnak? Hogy Trumpnak ez tetszeni fog? A GOP-t sem fogadták most.
Amadeus von Dollárbaloldal
Lehet Trumpnak nem, de Putyin gazdinak biztosan tetszik.
2 napja
no Baltimore Ravens 6 482
es itt nem 10:1aranyu vesztesegrol beszelunk, hanem sokszor 15 vagy 20:1 aranyurol.
Zsellér van de Vrij
Én totál nem értek hozzá, de ezt nagyon nehéz elképzelni, pláne elhinni.
Mikey
Ráadásul az utóbbi évek alapján én egyre inkább úgy látom, hogy - sajnos - a ruszkiknak ez is belefér. Bőven.

Emberanyag van és ez nem egy nyugati társadalom, a politikai következményektől sem kell tartaniuk Putyinéknak.

Ahogy telik az idő és húzódik el egyre jobban a haború az egyre inkább az orkoknak kedvez.
Cowboykarcsi90
Egy par dolog. A vesztesegrol. Ezt ki tudjatok probalni, paintball-airsoft jatekkal. Ez nem a koreai haboru kezdete, mikor a ruszki tankok ellen nem volt semmi ertelmes fegyveruk. Es az emberek utana vedtelenek vagyis vedtelenebbek akar ilyen aranyban is.

Ruszkiknak belefer ugyan de/es a katona lesz a szuk keresztmetszet ( az ukran meg inkabb, de mas a motivacio ). Az orosz anyak azert meg a regebbi rendszerekben is elkezdtek mocorogni. De ez sokkal idoigenyesebb az biztos mint nyugaton. De az ukranok a kerdes. Az ido alapvetoen eddig is az oroszok mellett volt, csak elrontottak az elejet. Viszont ez nem fog igy maradni. De ahhoz akarat kell ami a kerdes hogy meglesz-e. Es ez az 1000 forintos kerdes, hogy tudja barmelyik fel lezarni ezt. Az orosz forgatokonyv egyszerubb, de a lenyeg a nyugat lesz.
2 napja
no Baltimore Ravens 6 482
Én csalódott vagyok Trumppal kapcsolatban...csalódott, ha igaz amit írsz (fordítasz) és ez mind csak a demokraták koholmánya velük kapcsolatban, akkor szörnyű, hogy ennyire átlátszóak és bénák. És rendkívül csalódott, mert a repik csak ezt az ostoba f@szt tudják indítani és így nincs egy normális épkézláb eladható emberük.
Klaci79
2016 ota ez megy. Az ismert modern amerikai tortenelem legnagyobb hirszerzoi/politikai apparatus osszejatszasa volt a p@si@ szexes sztori felgorgetese egy politikai kampanytol (Hillary) a hirszerzokozosseg (FBI) bevonasaval az SC kinevezesig, hogy - a 2 FBI ugynok szavaival elve- "megallitsak" Trumpot.

Vagy emlithetnem a 2020-as evet ami meg a modern tortenelem legnagyobb politikai cenzuraja volt, amikor a valasztas hajrajaban a Trump kampany bedobta Hunter laptopjat es annak tartalmat ami inkriminalta a Biden csaladot, erre a Twitter akkori vezetese - ahol elkezdtek terjeszteni a sztorit- letiltott minden felhasznaloi fiokot akik posztoltak, sot, meg maganuzenetben sem lehetett mas fiokoknak elkuldeni. De ez meg semmi. A hirszerzo szolgalatok tobb, mint 50 tagja nyilt levelben foglalt allast amely szerint a "laptop-sztori" nem mas, mint orosz dezinformacio. Nem kisebb nevek, mint 5 korabbi CIA igazgato az alairok kozott, tobb mas vezeto hirszerzovel. Itt meg is tudod nezni:  www.politico.com/news/2020/10/19/hunter-biden-story-russian-disinfo-430276

Es, hogy mi a csavar? Biden Igazsagugyminiszteriuma iden januarban birosag elott ismerte be, hogy a laptop valoban Huntere volt. Az FBI mar tudott a laptoprol es annak eredetisegerol is, amikor kijott a sztori. Ennek ellenere a hirszerzo kozosseg prominens tagjai bele hazudtak az emebrek arcaba ezzel beleavatkozva a valasztasokba, mikozben a BigTech egyik legnagyobbja meg minden eszkozzel cenzurazott.

 www.axios.com/2024/01/17/hunter-biden-laptop-justice-department
 judiciary.house.gov/media/press-releases/testimony-reveals-fbi-employees-who-warned-social-media-companies-about-hack

A titkositott dokumentumokkal kapcsolatos ugyerol mar irtam itt, ez a masik ugy is hasonlo banankoztarsasag mintara megy. Trump az ingatlanportfolioja noveleset piaci szokas szerint banki hitelekbol finanszirozta. Ezekhez a hitelkerelmekhez egy rakat dokumentaciot le kell adni, hogy a hitelkepesseget megnezzek. Na mos ne egy egyszeru bankfiokra gondoljatok, a szobanforgo bank, Deutsche Banknak is van kiemelt ugyfelekkel foglalkozo reszlege ahol a tobb szaz millio dollaros hiteleket intezik. Trump felvett hitelt toluk, amihez leadott ertekbecsleseket az ingatlanrol amiket fedezetkent kivant hasznalni. Ezeket nem kell auditalni, mert onmagad keszited el, a bank figyelembe veszi ugyan, de ok a sajat szabalyzatuk szerint kalkulaljak ki a valos ertekeket. A kerelem szerint ezeket tulozta e.

A dokumentumok leadasa utan megkapta a hitelt a banktol, amit kamatostul vissza is fizetett kesobb, nem is volt szukseg a biztositekok igenybevetelere nemfizetes miatt.

Itt jott viszont egy ugyesz, aki megvalasztasa elott azzal kampanyolt, hogy o majd elkapja Trumpot, aki minden lehetseges modon probalt fogast talalni rajta. Ekkor talaltak ki, hogy egy majd 70 eves jogszabaly lesz a megoldas amit a csalo vallalkozasok likvidalasara hoztak meg. A problema csak ott van, hogy itt nem volt sertett/karosult, mert senkit nem ert kar. A bank akkori vezetoje maga nyilatkozta. A kolcsont kamatokkal egyutt visszafizettek. 70 ev alatt az elso eset, hogy olyan ugyben hasznaljak ezt a jogszabalyt, ahol nincs karosult (talan egy korabbi eset volt - figyljetek most- amikor egy ceg penzert irt egyetemistaknak beadando dokumentumokat, de ott is ervelheto, hogy az egyetem volt a karosult). Es akkor megemlitem, hogy szakertoi velemeny is szuletett, hogy az ertekbecslesben nem tortent konyvelesi oldalrol csalas. Ezek ellenere kijon egy ilyen itelet, hogy 350+ millio dollart kell fizetnie bunteteskent. Ami veletlenul pont a korabban becsult teljes keszpenz allomanyanak tulnyomo resze.
undisputedly
dehogynincs károsult
az állam
ugyanis amit trumpék (és majd minden ingatlan mogul) csinált az az hogy mikor adófizetés van akkor az ingatlan olcsó
mikor hitel akkor drága
a bank nyilván nem fog ugrálni, hiába szivatják kicsit, mer végülis pénzüknél vannak és ha elkezdenek ugrálni akkor a többiek nem mennek hozzájuk (ugye 2008 és a hitelfelmérők esete)

szóval, de trumpék igenis megkárosítottak nem is kevés embert, de tény hogy ezzel nincsenek egyedül
Negritis, a vajda
Dehogy karosult az allam, semmi kozuk nem volt a hitelhez. Az a bank es Trump(vallalatanak) magan tranzakcioja volt . A demokrata ugyesz is azzal ervelt, hogy nem szukseges a jogszabaly alapjan feltetlenul, hogy karosult legyen. Probalkozott azzal ervelni, hogy a bank karosult - itt sem az allam!-, mert magasabb kamato szamoltak volna fel, de ezt a bank kepviseloi tagadtak/nem erositettek meg, sot, velhetoen akkor is kapott volna ugyanilyen hitelt, ha kisebb fedezetet tud felajanlani. Az allam egyetlen szerepe ebben az egeszben, hogy ha a fellebbezes nem jar eredmennyel, eltesznek 350 millio dollart az allamkasszaba.
undisputedly
Tudom hogy a beszelgetesnek nem ez a lenyege es ez csak egy szal aminek a ket oldalat probaljatok leirni. De engedjetek meg par szot hogy konkretan nem amerikai ugyan de most kezdtem volna "beleugrani" egy ceges ingatlanvasarlasba. Hat eg es fold egy maganhaz vasarlasahoz kepest. Itt az ingatlant "darabokra szedik". Es ez nem csak a papir reszen hanem konkretan az ingatlant helyben szakemberekkel. Az Usaban es Nemetorszagban lehet mashogy van. Itt ez konkretan amit szabad Jupiternek...

A masik ez a papiron csalok addig kart nem okoz es itt biztos nem okozott, de 2008 ilyen "szimpla papircsalasokbol" adodott ossze. Es az sokba kerult, hiaba volt evekig zero karvallotja.
2 napja
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 683
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
NB2
Érthetetlen.

Mit várnak? Hogy Trumpnak ez tetszeni fog? A GOP-t sem fogadták most.

criminal lawyer or criminal lawyer?
2 napja
NB2 New England Patriots 21 601 — nabege2@yahoo.com
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!
Zsellér van de Vrij
amerikaiakkal baszakodni? nem sok értelmét látom...
2 napja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
 hang.hu/belfold/nem-fogadta-a-magyar-kormany-az-amerikai-ketparti-kuldottseget-161752?fbclid=IwAR1QMJ8pPa2VMyJSyAh2gNoFS7479HfuCqufJriClo0Tkyv4n8iisT0cZEA akkorsemleszsvedorszagnatotaghabeledoglikakkorse!!444!

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
2 napja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
 www.facebook.com/share/p/rHBkR158MuHaaH8v/ Az Avgyijivkából történt ukrán visszavonulásról
-----------------------------------------------
.
Döbbent hitetlenkedéssel figyelem, hogy a magyar média jelentős része még két év háború után sem tanulta meg a nyílt forrású információk elemzésének legalapvetőbb szabályait sem.
.
Úgyhogy most csak néhány alapvetés.
.
1) Nem szokás előre bejelenteni a következő, harcászati szintű lépéseket. Ebből következik, hogy amikor Szirszkij tábornok szombat hajnalban bejelentette az Avgyijivkából történő visszavonulást, az addigra már nagyrészt lezajlott, valószínűleg csütörtök éjjel és péntek folyamán, kihasználva a rossz időjárást.
.
Ergo, nem érdemes olyan cikkeket írni a visszavonulásról, mintha az még mindig zajlana, mintha még nem lenne egyértelmű a végeredmény. 😊
.
.
2) Teljes tévedés azt várni, hogy bármelyik harcoló fél valós időben közvetíti a saját előrehaladását vagy pozícióját. Ennek elemi operational security (OPSEC) okai vannak: ha valós időben kerül ki a netre a pozíciód, azzal könnyen megöleted magad (ezt egy Wagner-csoport parancsnokság például a saját kárán tanulta meg Popasznában 2022 augusztusában.) A harctérről kikerülő videók legnagyobb része 24-36 óra késésben van a valósághoz képest.
.
Ebből az is következik, hogy a nyílt forrásokra alapuló térképek ugyanígy késnek a valósághoz képest, hiszen azok a kikerült videók geolokációja alapján próbálnak következtetni a harctéri helyzetre. A késés még nagyobb, mint a videók esetében, hiszen a videók elemzéséhez is idő kell.
.
.
3) Minden harcoló fél igyekszik kisebbíteni a saját veszteségeiről szóló információkat és növelni az ellenség veszteségeiről szóló infók láthatóságát. Ergo, ha az ukránok nagyobb számú orosz katonát ölnek meg, azt biztosan kirakják a netre, és az oroszok ugyanezt csinálják. Hadifoglyokkal szintén ez a helyzet. Vissza lehet emlékezni Mariupolra: ott az oroszok napokig mutogatták, hogy százas nagyságrendben fogtak el ukrán védőket.
.
.
4) Ugyanebből az is következik, hogy ha a visszavonulás során (ami jórészt csütörtök-péntek folyamán lezajlott) nagyobb számú ukrán katona halt volna meg, vagy esett volna fogságba, azt mostanra biztosan látnánk, mert az oroszok mutogatnák őket.
Van néhány felvétel elfogott és elesett ukránokról, de ezeken összesen csak egy-két tucatnyi ember látható - és az orosz katonai bloggerek ugyanezt a néhány felvételt pörgetik mindenhol, igyekezve felerősíteni a láthatóságukat.
.
Ez a hamis extrapoláció nevű érvelési trükk: azt mondják, hogy az ukránok tömeges veszteségeket szenvedtek, hiszen lám, lám, itt is van két ukrán halott, ott meg másik három - tehát higgyük el, hogy százával-ezrével hevernek szanaszét a hullák. De nem, nem kell elhinni. Azt szabad elhinni, amit biztosan tudunk és látunk.
.
Illusztrációnak berakok ide két képet 2022-ből, az Északi-Donyec folyón történt orosz átkelés kudarcáról. Több, mint egy teljes zászlóalj ott pusztult: 80 kilőtt harcjárműről és közel 500 emberről van visual. ÍGY NÉZ KI, ha az ellenség jelentős veszteségeket szenved - és ugyanilyen képeket kéne látnunk Avgyijivkából is, ha "véres káoszba fulladt" volna az ukrán visszavonulás.
A visszavonulás óta eltelt legalább három-négy nap. Ha tragikus ukrán veszteségek történtek volna a művelet során, azt már látnánk (hiszen az oroszoknak elemi érdeke lenne eldicsekedni vele) - de nem látjuk.
.
.
5) Nem azt állítom, hogy nincsenek ukrán veszteségek, vagy hogy Avgyijivka elvesztése nem vereség. Nyilván vereség és vannak veszteségek is. Kisebb egységek lehet, hogy még harcolnak is itt-ott - ezt nyílt forrásokból nem lehet biztosan megmondani.
Azt viszont állítom, hogy a visszavonulás nagyrészt rendben lezajlott, és hogy a veszteségek nem tömegesek. Ez nem Ilovajszk, ez nem Debalceve.
(Mariupolt azért nem mondom, mert az teljesen külön történet volt, más logika szerint - ott esély sem volt a visszavonulásra, hiszen a várost az orosz támadás kb. negyedik napjára bekerítették.)
.
Lehet engem szidni, amerikai/ukránügynöközni, mindenfélét lehet. Éppúgy nem fog meghatni, ahogyan eddig sem. 😊 De mielőtt véleményt mondunk valamiről, legalább az adott szakterület legelemibb szabályaival célszerű tisztában lenni.

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
2 napja
Cowboykarcsi90 Dallas Cowboys 3 026 — …the quickest draw, the toughest motherfucker in these lands
es itt nem 10:1aranyu vesztesegrol beszelunk, hanem sokszor 15 vagy 20:1 aranyurol.
Zsellér van de Vrij
Én totál nem értek hozzá, de ezt nagyon nehéz elképzelni, pláne elhinni.
Mikey
Ráadásul az utóbbi évek alapján én egyre inkább úgy látom, hogy - sajnos - a ruszkiknak ez is belefér. Bőven.

Emberanyag van és ez nem egy nyugati társadalom, a politikai következményektől sem kell tartaniuk Putyinéknak.

Ahogy telik az idő és húzódik el egyre jobban a haború az egyre inkább az orkoknak kedvez.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
2 napja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
Biden: US Congress to blame for fall of Avdiivka.

"This morning, Ukraine’s military was forced to withdraw from Avdiivka after Ukrainian soldiers had to ration ammunition due to dwindling supplies as a result of congressional inaction."

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.
3 napja
undisputedly Seattle Seahawks 11 655 — SuperBowl Champions 2013/2014
Én csalódott vagyok Trumppal kapcsolatban...csalódott, ha igaz amit írsz (fordítasz) és ez mind csak a demokraták koholmánya velük kapcsolatban, akkor szörnyű, hogy ennyire átlátszóak és bénák. És rendkívül csalódott, mert a repik csak ezt az ostoba f@szt tudják indítani és így nincs egy normális épkézláb eladható emberük.
Klaci79
2016 ota ez megy. Az ismert modern amerikai tortenelem legnagyobb hirszerzoi/politikai apparatus osszejatszasa volt a p@si@ szexes sztori felgorgetese egy politikai kampanytol (Hillary) a hirszerzokozosseg (FBI) bevonasaval az SC kinevezesig, hogy - a 2 FBI ugynok szavaival elve- "megallitsak" Trumpot.

Vagy emlithetnem a 2020-as evet ami meg a modern tortenelem legnagyobb politikai cenzuraja volt, amikor a valasztas hajrajaban a Trump kampany bedobta Hunter laptopjat es annak tartalmat ami inkriminalta a Biden csaladot, erre a Twitter akkori vezetese - ahol elkezdtek terjeszteni a sztorit- letiltott minden felhasznaloi fiokot akik posztoltak, sot, meg maganuzenetben sem lehetett mas fiokoknak elkuldeni. De ez meg semmi. A hirszerzo szolgalatok tobb, mint 50 tagja nyilt levelben foglalt allast amely szerint a "laptop-sztori" nem mas, mint orosz dezinformacio. Nem kisebb nevek, mint 5 korabbi CIA igazgato az alairok kozott, tobb mas vezeto hirszerzovel. Itt meg is tudod nezni:  www.politico.com/news/2020/10/19/hunter-biden-story-russian-disinfo-430276

Es, hogy mi a csavar? Biden Igazsagugyminiszteriuma iden januarban birosag elott ismerte be, hogy a laptop valoban Huntere volt. Az FBI mar tudott a laptoprol es annak eredetisegerol is, amikor kijott a sztori. Ennek ellenere a hirszerzo kozosseg prominens tagjai bele hazudtak az emebrek arcaba ezzel beleavatkozva a valasztasokba, mikozben a BigTech egyik legnagyobbja meg minden eszkozzel cenzurazott.

 www.axios.com/2024/01/17/hunter-biden-laptop-justice-department
 judiciary.house.gov/media/press-releases/testimony-reveals-fbi-employees-who-warned-social-media-companies-about-hack

A titkositott dokumentumokkal kapcsolatos ugyerol mar irtam itt, ez a masik ugy is hasonlo banankoztarsasag mintara megy. Trump az ingatlanportfolioja noveleset piaci szokas szerint banki hitelekbol finanszirozta. Ezekhez a hitelkerelmekhez egy rakat dokumentaciot le kell adni, hogy a hitelkepesseget megnezzek. Na mos ne egy egyszeru bankfiokra gondoljatok, a szobanforgo bank, Deutsche Banknak is van kiemelt ugyfelekkel foglalkozo reszlege ahol a tobb szaz millio dollaros hiteleket intezik. Trump felvett hitelt toluk, amihez leadott ertekbecsleseket az ingatlanrol amiket fedezetkent kivant hasznalni. Ezeket nem kell auditalni, mert onmagad keszited el, a bank figyelembe veszi ugyan, de ok a sajat szabalyzatuk szerint kalkulaljak ki a valos ertekeket. A kerelem szerint ezeket tulozta e.

A dokumentumok leadasa utan megkapta a hitelt a banktol, amit kamatostul vissza is fizetett kesobb, nem is volt szukseg a biztositekok igenybevetelere nemfizetes miatt.

Itt jott viszont egy ugyesz, aki megvalasztasa elott azzal kampanyolt, hogy o majd elkapja Trumpot, aki minden lehetseges modon probalt fogast talalni rajta. Ekkor talaltak ki, hogy egy majd 70 eves jogszabaly lesz a megoldas amit a csalo vallalkozasok likvidalasara hoztak meg. A problema csak ott van, hogy itt nem volt sertett/karosult, mert senkit nem ert kar. A bank akkori vezetoje maga nyilatkozta. A kolcsont kamatokkal egyutt visszafizettek. 70 ev alatt az elso eset, hogy olyan ugyben hasznaljak ezt a jogszabalyt, ahol nincs karosult (talan egy korabbi eset volt - figyljetek most- amikor egy ceg penzert irt egyetemistaknak beadando dokumentumokat, de ott is ervelheto, hogy az egyetem volt a karosult). Es akkor megemlitem, hogy szakertoi velemeny is szuletett, hogy az ertekbecslesben nem tortent konyvelesi oldalrol csalas. Ezek ellenere kijon egy ilyen itelet, hogy 350+ millio dollart kell fizetnie bunteteskent. Ami veletlenul pont a korabban becsult teljes keszpenz allomanyanak tulnyomo resze.
undisputedly
dehogynincs károsult
az állam
ugyanis amit trumpék (és majd minden ingatlan mogul) csinált az az hogy mikor adófizetés van akkor az ingatlan olcsó
mikor hitel akkor drága
a bank nyilván nem fog ugrálni, hiába szivatják kicsit, mer végülis pénzüknél vannak és ha elkezdenek ugrálni akkor a többiek nem mennek hozzájuk (ugye 2008 és a hitelfelmérők esete)

szóval, de trumpék igenis megkárosítottak nem is kevés embert, de tény hogy ezzel nincsenek egyedül
Negritis, a vajda
Dehogy karosult az allam, semmi kozuk nem volt a hitelhez. Az a bank es Trump(vallalatanak) magan tranzakcioja volt . A demokrata ugyesz is azzal ervelt, hogy nem szukseges a jogszabaly alapjan feltetlenul, hogy karosult legyen. Probalkozott azzal ervelni, hogy a bank karosult - itt sem az allam!-, mert magasabb kamato szamoltak volna fel, de ezt a bank kepviseloi tagadtak/nem erositettek meg, sot, velhetoen akkor is kapott volna ugyanilyen hitelt, ha kisebb fedezetet tud felajanlani. Az allam egyetlen szerepe ebben az egeszben, hogy ha a fellebbezes nem jar eredmennyel, eltesznek 350 millio dollart az allamkasszaba.

Szerkesztette: undisputedly
3 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 40 002 — The Mathematician
A tobbi Trump ellen inditott eljarasba most bele se megyek, de pl hol 83 millio dollart kell fizetnie a nonek, ott kifejezetten a demokrata torvenyhozas new york allamban Trump ellen, erre az egy ugyre hozott egy jogszabalyt ami alapjan be tudtak perelni, mert amugy elevules miatt meg sem tudtak inditani ellene a polgari pert.
undisputedly
a 83 millát azért kell fizetnie mert egy fasz
kimondta a bíróság hogy a nőt zaklatta és ott 1 millát kellett fizetnie
csak aztán ugye az idiótája nem tud leállni és folyamatosan gyalázta a nőt, cserébe teljesen alkalmatlan ügyvédet bízott meg a képviseletével
és az ügy közben is hiába mondták neki hogy kussoljon a témával kapcsolatban nem tette meg
így járt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
3 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 40 002 — The Mathematician
A titkositott dokumentumokkal kapcsolatos ugyerol mar irtam itt, ez a masik ugy is hasonlo banankoztarsasag mintara megy. Trump az ingatlanportfolioja noveleset piaci szokas szerint banki hitelekbol finanszirozta. Ezekhez a hitelkerelmekhez egy rakat dokumentaciot le kell adni, hogy a hitelkepesseget megnezzek. Na mos ne egy egyszeru bankfiokra gondoljatok, a szobanforgo bank, Deutsche Banknak is van kiemelt ugyfelekkel foglalkozo reszlege ahol a tobb szaz millio dollaros hiteleket intezik. Trump felvett hitelt toluk, amihez leadott ertekbecsleseket az ingatlanrol amiket fedezetkent kivant hasznalni. Ezeket nem kell auditalni, mert onmagad keszited el, a bank figyelembe veszi ugyan, de ok a sajat szabalyzatuk szerint kalkulaljak ki a valos ertekeket. A kerelem szerint ezeket tulozta el.

A dokumentumok leadasa utan megkapta a hitelt a banktol, amit kamatostul vissza is fizetett kesobb, nem is volt szukseg a biztositekok igenybevetelere nemfizetes miatt.

Itt jott viszont egy ugyesz, aki megvalasztasa elott azzal kampanyolt, hogy o majd elkapja Trumpot, aki minden lehetseges modon probalt fogast talalni rajta. Ekkor talaltak ki, hogy egy majd 70 eves jogszabaly lesz a megoldas amit a csalo vallalkozasok likvidalasara hoztak meg. A problema csak ott van, hogy itt nem volt sertett/karosult, mert senkit nem ert kar. A bank akkori vezetoje maga nyilatkozta. A kolcsont kamatokkal egyutt visszafizettek. 70 ev alatt az elso eset, hogy olyan ugyben hasznaljak ezt a jogszabalyt, ahol nincs karosult (talan egy korabbi eset volt - figyljetek most- amikor egy ceg penzert irt egyetemistaknak beadando dokumentumokat, de ott is ervelheto, hogy az egyetem volt a karosult). Es akkor megemlitem, hogy szakertoi velemeny is szuletett, hogy az ertekbecslesben nem tortent konyvelesi oldalrol csalas. Ezek ellenere kijon egy ilyen itelet, hogy 350+ millio dollart kell fizetnie bunteteskent. Ami veletlenul pont a korabban becsult teljes keszpenz allomanyanak tulnyomo resze.
undisputedly
dehogynincs károsult
az állam
ugyanis amit trumpék (és majd minden ingatlan mogul) csinált az az hogy mikor adófizetés van akkor az ingatlan olcsó
mikor hitel akkor drága
a bank nyilván nem fog ugrálni, hiába szivatják kicsit, mer végülis pénzüknél vannak és ha elkezdenek ugrálni akkor a többiek nem mennek hozzájuk (ugye 2008 és a hitelfelmérők esete)

szóval, de trumpék igenis megkárosítottak nem is kevés embert, de tény hogy ezzel nincsenek egyedül

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
3 napja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 20 956
Én csalódott vagyok Trumppal kapcsolatban...csalódott, ha igaz amit írsz (fordítasz) és ez mind csak a demokraták koholmánya velük kapcsolatban, akkor szörnyű, hogy ennyire átlátszóak és bénák. És rendkívül csalódott, mert a repik csak ezt az ostoba f@szt tudják indítani és így nincs egy normális épkézláb eladható emberük.
3 napja
undisputedly Seattle Seahawks 11 655 — SuperBowl Champions 2013/2014
Orosz ugyhoz: megtehette volna, hogy a mergezeses felepulese utan 2019-ben marad a csaladjaval Nemetorszagban es onnet folytatja a tevekenyeget, megis haza tert, hogy peldat statualjanak belole es ezzel mutassa meg az orosz embereknek a rendszer csunyabbik arcat. Az eletet adta ezert, es nem is hiszem, hogy itt a forumon barki -belertve engem is- ertene mekkora batorsag kell ehhez. Persze valaki nevezheti naivnak vagy bolondnak, talan kapott garanciakat a nyugattol arra, hogy nem esik baja, de ezek a haboru kitorese utan ervenyesithetetlenek lettek -ha voltak is. Talan azert is, mert elhitte, hogy meghonosithato a nyugati demokracia, holott soha a tortenelme soran az orszagnak erre nem volt pelda, igy eleve kudarcraitelt vallalkozasnak tunt. A rendszer miatt szinte alig fog emlekezni ra valaki, de megis, az ilyen emberek irjak a tortenelmet.

 www.bbc.com/news/live/world-us-canada-68132436

Donald Trump and his Trump Organization are ordered to pay $354.9m (£281m)
Donald Trump Jr and Eric Trump, his sons, are each ordered to pay $4m, while former COO Allen Weisselberg is liable for $1m
Trump is banned from doing business in the state of New York for three years, while his two sons are barred for two
Trump, as well as his company and its affiliates, cannot apply for loans in New York for three years
Barbara Jones' role as independent monitor of the company is extended for three more years
The company avoided the worst possible penalty - a cancellation of its business licences
Negritis, a vajda
Ez pedig ismet huen mutatja, hogy a demokratak fegyverkent hasznaljak az igazsagszolgaltatast es barmilyen erkolcsi/moralis/jogi precedens rendszert kepesek athatgni, csak eltakaritsak az ujravalaszhatosag kapujabol Trumpot.

A titkositott dokumentumokkal kapcsolatos ugyerol mar irtam itt, ez a masik ugy is hasonlo banankoztarsasag mintara megy. Trump az ingatlanportfolioja noveleset piaci szokas szerint banki hitelekbol finanszirozta. Ezekhez a hitelkerelmekhez egy rakat dokumentaciot le kell adni, hogy a hitelkepesseget megnezzek. Na mos ne egy egyszeru bankfiokra gondoljatok, a szobanforgo bank, Deutsche Banknak is van kiemelt ugyfelekkel foglalkozo reszlege ahol a tobb szaz millio dollaros hiteleket intezik. Trump felvett hitelt toluk, amihez leadott ertekbecsleseket az ingatlanrol amiket fedezetkent kivant hasznalni. Ezeket nem kell auditalni, mert onmagad keszited el, a bank figyelembe veszi ugyan, de ok a sajat szabalyzatuk szerint kalkulaljak ki a valos ertekeket. A kerelem szerint ezeket tulozta el nagysagrendekkel.

A dokumentumok leadasa utan megkapta a hitelt a banktol, amit kamatostul vissza is fizetett kesobb, nem is volt szukseg a biztositekok igenybevetelere nemfizetes miatt.

Itt jott viszont egy ugyesz, aki megvalasztasa elott azzal kampanyolt, hogy o majd elkapja Trumpot, aki minden lehetseges modon probalt fogast talalni rajta. Ekkor talaltak ki, hogy egy majd 70 eves jogszabaly lesz a megoldas amit a csalo vallalkozasok likvidalasara hoztak meg. A problema csak ott van, hogy itt nem volt sertett/karosult, mert senkit nem ert kar. A bank akkori vezetoje maga nyilatkozta. A kolcsont kamatokkal egyutt visszafizettek. 70 ev alatt az elso eset, hogy olyan ugyben hasznaljak ezt a jogszabalyt, ahol nincs karosult (talan egy korabbi eset volt - figyljetek most- amikor egy ceg penzert irt egyetemistaknak beadando dokumentumokat, de ott is ervelheto, hogy az egyetem volt a karosult). Es akkor megemlitem, hogy szakertoi velemeny is szuletett, hogy az ertekbecslesben nem tortent konyvelesi oldalrol csalas. Ezek ellenere kijon egy ilyen itelet, hogy 350+ millio dollart kell fizetnie bunteteskent. Ami veletlenul pont a korabban becsult teljes keszpenz allomanyanak tulnyomo resze.

A tobbi Trump ellen inditott eljarasba most bele se megyek, de pl hol 83 millio dollart kell fizetnie a nonek, ott kifejezetten a demokrata torvenyhozas new york allamban Trump ellen, erre az egy ugyre hozott egy jogszabalyt ami alapjan be tudtak perelni, mert amugy elevules miatt meg sem tudtak inditani ellene a polgari pert.

Ami megy amerikaban most, az aktivista birok, ugyeszek a demokrata nagyvarosokbol/allamokbol, ahogyan probaljak mindenaron, korabbi precedensekkel ellentetben elkapni Trumpot, az a demokracia megcsufolasa. Biztos vagyok benne, ha itthon igy mukodne az igazsagszolgaltatas, a forum 2/3-a joggal kritizalna es szolalna fel ellene. Ez midnen csak nem jogegyenloseg es demokracia.

Btw. a heten letartoztattak azt az FBI informatort akit az FBI vezetese Obama alatt szervezett be es megbizhato forrasnak tartottak. Egeszen addig amig le nem jelentette, hogy Biden es a fia az ukranoktol kenopenzeket kaptak. Mar alpbol az FBI igazgatot "buntetoeljarassal" kellett megfenyegetnie a felugyeletere hivatott alsohazi bizottsagnak, mert egyaltalan ugy derult ki ennek a jelentesnek a letezese, hogy egy whistleblower bejelentette, hogy az FBI mar hosszu ideje titkolja a letet es nem vizsgaljak a tartalmat. Na most odaig ment a tortenet, hogy letartoztattak hamis tanuzas (vagy valamelyik alkalmazando ilyen tenyallas) miatt, mondvan hazudott. Meg ha el is hiszem es eltekintek a latszattol, hogy a korabban hitelesnek minositett informatort letartoztatja a Biden kormany alatt az FBI amikor az Bidenre es a fiara tesz inkriminalo bejelentest, nezzuk meg, hogy azok akik a "Trump orosz kem es video van rola" vonalat toltak es ezeket az informaciokat vittek az FBI-ba, hol vannak most. Senkinek a haja szala sem gorbult. Az olyan jobboldalisaggal nem vadolhato politico irasokba nem is megyek bele amelyek szerint Biden ki van akadva Garlandra a legfobb ugyeszere, mert Trumpot nem sikerult meg bortonbe dugni, mert ugye ezeket a hireket csak Trump elnoksege alatt kezeltuk kesz tenykent, de azertide teszem, ha valaki el akarja olvasni:  www.politico.com/news/2024/02/09/white-house-frustration-with-garland-grows-00140813

Telejsen mindegy milyen ember, narcisztikus, onimado, gatlastalan stb., aki ezekre a dolgokra nem mondja azt, hogy alljon meg a menet, ez nem latin-amerika ahol ezek belefernek, azt csak addig erdekli a demokracia, ameddig a sajat ertekrendszeret kepviselok gyoznek benne.

Szerkesztette: undisputedly
3 napja
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 037 — capitaine du château de Vienne 1487
es itt nem 10:1aranyu vesztesegrol beszelunk, hanem sokszor 15 vagy 20:1 aranyurol.
Zsellér van de Vrij
Én totál nem értek hozzá, de ezt nagyon nehéz elképzelni, pláne elhinni.
Mikey
Elképzelhető, hogy bizonyos egyedi rohamokban, akciókban volt ilyen arány, de hogy a művelet összességében nincs ilyen arány, abban közel biztos vagyok. Ha csak a lentebbi Vrij àltal idézett számot vennénk alapul azt jelentené, hogy a 30 ezer orosz katonai áldozatra jut 1500 ukrán, ez meg nyilván nonszensz.
Amiket én olvastam, ott ilyen arány komolyan alátámasztva nem jelent meg. A 1:8, 1:10-et gondolom én reálisnak (az meg kiderült az elmúlt években, hogy azért az orosz veszteséget - amik egyébként tényleg brutálisak - hajlamos eltúlozni mind az ukrán vezetés, mint a nyugati sajtó, az nem elég, hogy 1 ukránra 8 orosz jut - legyen 20!) aztán ha valakinek van a twitteren kívül más, nem pro-ukrán forrása, azt szívesen elolvasom.
MC12
Most nem ember csak vas: Andrew Perpetuat ajanlom x-ről, o napi szinten vezeti tablazatban azokat, amiket be tudott azonositani(tehat azoknal is tobb van, hiszen nem mindent tud o sem, és jegyzem meg, nincs mindenről videó/fotó továbbra sem) nemreg irta, hogy: "Russia lost over 1100 armored vehicles capturing Avdiivka."
Zsellér van de Vrij
háde ami nem pro ukrán, az pro russzki, vagy van ott még valaki? Micimackónak nincs irodája ott, így maradnak a svédfinnek de csak pro ukrán fenntartással.

Mongyuk nem nagy etvasz egy beásott védelemnél az 1:10 veszteségráta - mert szerintem a fenntarhatóság is bőven 1:5 felett van. Amiket én skubiztam, az teljes nyíltterepen páncélososzlop (kábé a kiev meletti mészárszék) meg frontális, fedezék nélküli gyalogsági támadások, eszetlen.

Mongyuk Angyivkát nemaleghumánusabb dealegképletesebb a vele együtt zajló gázai veszteségrátákkal összevetni, harmincezer ember gázában nagyrészt lebombázott civil sűrűn lakott régióban elhanyagolható fegyveres ellenâllással - baszki micsinált a vöröshadsereg, hogy sikerült ezt így összehoznia, egy kiürített varosban, terepelőnyről, légifölénnyel, katonákkal?


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
3 napja
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 585 — Слава Україні! Героям слава!
es itt nem 10:1aranyu vesztesegrol beszelunk, hanem sokszor 15 vagy 20:1 aranyurol.
Zsellér van de Vrij
Én totál nem értek hozzá, de ezt nagyon nehéz elképzelni, pláne elhinni.
Mikey
Elképzelhető, hogy bizonyos egyedi rohamokban, akciókban volt ilyen arány, de hogy a művelet összességében nincs ilyen arány, abban közel biztos vagyok. Ha csak a lentebbi Vrij àltal idézett számot vennénk alapul azt jelentené, hogy a 30 ezer orosz katonai áldozatra jut 1500 ukrán, ez meg nyilván nonszensz.
Amiket én olvastam, ott ilyen arány komolyan alátámasztva nem jelent meg. A 1:8, 1:10-et gondolom én reálisnak (az meg kiderült az elmúlt években, hogy azért az orosz veszteséget - amik egyébként tényleg brutálisak - hajlamos eltúlozni mind az ukrán vezetés, mint a nyugati sajtó, az nem elég, hogy 1 ukránra 8 orosz jut - legyen 20!) aztán ha valakinek van a twitteren kívül más, nem pro-ukrán forrása, azt szívesen elolvasom.
MC12
Most nem ember csak vas: Andrew Perpetuat ajanlom x-ről, o napi szinten vezeti tablazatban azokat, amiket be tudott azonositani(tehat azoknal is tobb van, hiszen nem mindent tud o sem, és jegyzem meg, nincs mindenről videó/fotó továbbra sem) nemreg irta, hogy: "Russia lost over 1100 armored vehicles capturing Avdiivka."

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29.