Willie Parker

Pittsburgh Steelers

Willie Parker
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 6 éve
Fórum hozzászólások
11 534


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Tök jó, jövőre meg gondolom valami buddhista zarándoklaton lesz.
Persze ha csak trollkodik, akkor tulajdonképpen vicces.
Kampman
1 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
nah már ilyenekről beszélgetnek

Sixo
nem fogják, meg nem is biztos, hogy előremutató ötlet, olyan lesz ez, mint az olimpia, hogy a 2021-es tokiói olimpiai játékok bármely számának az eredménye majd 2035-ben lesz végleges, de inkább 2041 körül.

de az biztos bassza a csőrömet, és nem is kicsit, hogy a PL történeténak hat legkomolyabb szezonjából hármat a szabályokat vélhetően betartó, és magát a végletekig feszítő Liverpool csinálta, és ezért egy darab bajnoki címet tudott összehozni. és többek között ezért nem lett bajnok pl Sztivi Dzsí sem. és kilencvenakárhány ponttal nem lett bajnok a csalók tudjukkik miatt, miközben máskor nyolcvannal már két fordulóval a vége előtt hátra lehet dólni. és tavaly is az utolsó pillanatig menni kellett a bajnokság miatt, és ezért volt az, hogy a középpálya még akkor is játszott, amikor a Real már hetek óta a BL-döntőre tartalékolt, ezért sérült le Thiago egy fiszfasz meccsen valami sereghajtó ellen, és ezért játszott BL-döntőt a sérülésből éppen visszatérve, két hét edzésnélküliség után.
slowmotion
Remélem, h az MC-s pénzügyi szabálytalanságok miatt visszakapjuk Sagnát, Clichyt, Adebayort, Nasrit meg mindenkit akit tőlünk vettek.
1 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Off

A Bolts 10-7 mérkeggel zàrt. Mr. Kártékonnyal a volánnál. Nem lesznek egy jó (mert jó) OCvel 7-10.
ulpianus
OFFOFF
Staley azon nagyon kevés vezetőedzők egyike, akinek a rendszere még életében egyszerre több csapatnál is össze tudott dölni.... Szerintem is Kellen Moore lesz itt a probléma
UFF 😀
Helmut _Professional drinker
Kellen Moore kihozza a jó értelemben vett Josh Allent Herbertből. Annyi szabályozatlanságot kap, amennyit nem szégyell és sztem jól is fog állni neki, ha elszabadulhat.
Prescottnak meg éppen idő és térbeli korlát kellett volna, amit Moore nem vt hajlandó megadni neki (mondván fr qb pénzért dolgozz papi). Szűkìtett terület, "targetelt target😛", lépésszámláló ilyenek.

Más: Amadeus írta, h a Raiders és a Broncos lépett egyet a szervezeti kultúra kialakításában, a Chargers meg nem.

Hát én nem így látom: Spanosnál Davis semmivel nem profibb v rátermettebb tulaj, cserébe még tökelütött is. A Denver tulaja még éppen átnyúlkál a "saját" GM-je feje fölött, ami hát keserédes tud lenni egy ponton.

JMD és Payton is kvázi teljhatalmat kap(ott), ami nem szokott egészséges lenni. A Saintsben Mickey Loomis agytrösztje kiszolgálta SP elképzeléseit, itt kíváncsi leszek, h Paton megugorja-e, de tartok tőle, h az első nagyobb kudarcnál Payton megszabadul tőle. Azért remélem, h kontroll nélküliséget nem kap Payton, mert vannak nárcizmusai amik felett nehezen tér napirendre, s az már káros is lehet (néha ez emberi vonás, néha szakmai, mint a Taysom Hill projejt el nem engedése).

Btw drukkolok Sean-nak, hogy legyen sikeres, mert bírom a személyiségét meg már öreg vagyok ahhoz, hogy vki pofáraeséséért lelkendezzek.

A sokadik gondolatfoszlányom, h Russ Wilsonnak lesznek nagyobb gondjai annál, h saját fizikoterapeutája és videóelemzője benn lesz-e a házban vagy kutyaólba megy...
4 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Egy gólvágó center nagyon kellene, mert középen nincs edge a játékunkban
Willie Parker
Nincs, mert az edzs a széle, nem a közepe!!44! 🤓
ulpianus
Írhatom úgy is, h a kalapács feje nincs meg csak a nyele.
4 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Egy gólvágó center nagyon kellene, mert középen nincs edge a játékunkban
4 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Ez a Maupay egy patkány
4 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
It’s the hope that kills you
Heisman nádor
Várhattak volna egy fordulót a Dyche kinevezéssel. Konkrétan vérszemet kaptak.
7 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Bounty lett a főszponzor Denverben,
nyilvánvaló nyoma van a trackerben.
empty taxi
Látom SP-t nem zártad a szívedben. 🤣 érthető, hiszen 21-9 és 4-0 mutatókat ért el a csapataid ellen. Ha jók az infóim...
Fattyu
Arra válaszolj h az edzőzseni miért csak egy szupertálat nyert egy korszakos zseni irányítóval és az a tál is teli volt kókuszos csokival.
empty taxi
Majdnem ennyit nyert Dan Quinn is, a kétharmad megvolt.
8 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Jorginho 12 M font, 1,5+1 éves szerződés.
Csóri Lokonga elbszta a helyezkedését, a CSK a Fulhamig zavarta. 😀

Szerk.: A hírek szerint Jorginho a keret 3.(!!!!!!!!!!!) legjobban kereső játékosa lesz, az azért kemény......
Tony Adams
Gondolom így Caicedo off, remélem is, h ez is ilyen Mudryk lufi lesz.
8 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Egyébként én nem értem ezt a Kafka iránti nagy érdeklődést. Jó munkát végzett ebben a szezonban, de elég egy teljes értékű év kordinátorként és máris vinnék több helyre is? Mennyire látjátok valószínűnek, hogy távozni fog?
TPeter1206
Így, hogy Daboll a HC nehéz azt kívülről megállapítani, hogy a viszonylagos sikerből mennyi az ő érdeme. Házon belül vannak olyan hangok, hogy a QB edző legalább olyan vastagon benne van DJ és az Offense feljavulásában mint Kafka.
vanek úr
Kafka ugye Andy Reid tree, és az Air Raid egyik legnagyobb koponyája, de a spread off-hez is nagyon ért. Reid átadta neki két évig a playdesign-t, akkor lett MVP Mahomes, szóval jah...
Willie Parker
Jaja, ez mind ok, de az is tény, hogy olyan nagyon nem látszik visszaesés a Kansas és Mahomes teljesítményén a távozása után sem 😊
Viszont Daboll lelépése után ez a Bills és Allen esetében már nem mondható el.
vanek úr
Mások az okok.

Andy Reid persze, h nem esik vissza.

Allen meg nem főleg Daboll hiánya miatt esett vissza, hanem azért mert Dorsey ráerőltetne vmit, amit nem szeret, nem illik hozzá, de ink azért mert elfogyott a tehetség a Bills O-ban.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Pozitív gondolatok az éjjeliről:

- Aludtam egy jót.
- A Chicago Bears egy nagyon masszív, playoff esélyes csapat - és mi a labda egyik oldalán üzembiztosan hoztuk az ő teljesítményüket.
- Nem kell aggódni (1), a Patsnek ez a maximuma, innen már elindulnak a lejtőn, hiszen az alvó ügynökünknek adtunk extra motivációt az öltözőjük szétverésére. Már úgy rendesen a szétverésére. (This is what you came for).
- Nem kell aggódni (2), idén biztosan nem játszunk többet Bostonban.
- Nem kell aggódni (3), a zseniális edzői stábunk egy nagyon intenzív, pörgős edzést tartott a csapatnak. Annyira hozzáértők, hogy meccskörülmények között készültünk a hétfő esti rangadóra, még kamerák is voltak.
- Nem kell aggódni (4). Látszott, hogy Tomlin, Fichtner és Butler már márciusban megírta a gameplan-t és számolt azzal, hogy Antonio Brown BÁRMELYIK csapatban BÁRMIKOR pályára léphet.
- Nem kell aggódni (5), márciusra sokkal jobb állapotban lesz a csapat és a cap space is.
- Juju Smith-Schuster sokkal jobb ember, mint Antonio Brown.
- Mike Tomlin coolabbul néz ki, mint Bill Belichick és ő rendet tart az öltözőben - mindig kitakarít maga után és még a WC-t is lehúzza.
- Gondoltam, hogy Charlie Batch még nem fog jól kinézni az első éles meccsén, ahhoz képest a tehetségét igazolta.
- Az NFL engedélyével nekünk meghosszabbodott a preseason, nem kell ezt a Hall of Fame meccset olyan komolyan venni.
- Felrobbant az internet (legalábbis nálunk az éjszakai viharban)

Összegzés: Igazság szerint letolták a gatyát, bevazelinezték magukat, lehajoltak .... és a Pats még meg sem akarta dugni, csak megujjazta őket. A HÜJE BUZIK

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Csodálom hogy Sobri még nem dobta be az egy az egy fogadási ajánlatát, hogy lesz-e 3-4 első kör az ár 😀
warr_b
Mi a tökömnek adsz ötleteket? 😂

Majd jön a 600 oldalas thread, ami úgyis valaki bannolásához vezet, valószìnű, hogy megint ZeroL lesz az.

Sobri nem úgy érti, ahogy érti.
JC megint visszavonul.
Wyatt új csapatot keres.
Peterk nem tudja leírni Caserio nevét és empty majd folyton kijavítja.
(Ano tovább iszik.)
Dande elsiratja a Texans fanokat is.
Gyeeket valószìnűleg félreérti vki, akit ugyancsak bannolnak.
Shawnka hoz egy olyan filmes hasonlatot, ami többszörösen átvitt értelmű és senki sem ért.
Süti ószanszkritül ír vmit, amit csak a Földön kìvül értenek.
Ik szétfloodolja a topikot felesleges Jax összefüggésekkel és 100%-ig lehal a fórummotor.
Baggio nem győz hsz-t törölni.
Löfli meg beírja, hogy lemaradt a traderől, mert WC- n volt.

Edit: Hozzáteszem, hogy a fentiek miatt Samu elmegy Mordorba
Merlin meg leteszi a lantot

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Távozik egy legenda! Távozik a kedvenc támadójátékosom! Távozik az irányító, akivel "együtt nőttem fel", akivel egyidős vagyok!

Az idő sok mindent meg fog szépíteni, de most nem akarok negatívumokat írni, csak a szépre emlékszem. Neki - néhány legendánkkal ellentétben - legalább megadatott, hogy méltó körülmények között, a "saját népe" szeme láttára, "OTTHON" búcsúzik a szakma legnagyobb színpadjáról, ünneplés közepette!

Ben Roethlisberger az a játékos, aki számomra mindig jéghideg, mindig stabil maradt, kérlelhetetlen akarattal játszott (valószínűleg ezért nehéz visszavonulnia és ezért nem a csúcson hagyta abba). Biztos vagyok benne, hogy hasonló felépítésű, hasonló adottságú irányító nem lesz még egy, nem is hitték el soha neki a szakértők, hogy lehet így teljesíteni és végül rájuk cáfolt. Kis egyetemről, kis ligából, lenézett rendszerből érkezve megcáfolt mindenkit és bizonyított, neki lett igaza, nem adta fel.

Az akaratereje átsegítette minden lelki és testi nehézségen, felállt súlyos balesetből, felállt és talpra állt súlyos vádakból (vagy igazak vagy igaztalanok), felállt számos súlyos sérülésből.

Az ember, akit másik ember nem tudott elpusztítani, csakis az idő!

Én ilyen elszántságot nem láttam még előtte, azóta sem sokat! Ezért van az, hogy - lehet rá bármit mondani - de a CSAPATÁT sosem hagyta cserben, gondolom ezért van/volt különleges kapcsolata a támadófalával, akikkel évtizedekig országos barátok voltak.

Pont ezért az elhatározottságáért, elszántságáért, akaratért és fókuszért szerettem őt, ezért gondoltam nagyon sokáig, hogy ő a VEZÉRÜNK. (Az idő ezt is megkoptatta, de talán még most van az utolsó pont, amikor meg tudom érteni, el tudom fogadni, hogy ő jót akart, ő elhitte, hogy a fizikát meg lehet cáfolni. Ebben nem lett igaza...)

Persze sosem volt egy egyszerű ember, biztos közrejátszott több konfliktusban, de a zsenik már csak ilyenek, győzni akarnak!!!

Köszönöm neki, hogy tizenéven keresztül sosem kellett a drafton gondolkodnom, irányító prospecteket elemeznem, hanem egy stabil, megbízható szintet adott a csapatnak.

Köszönöm neki a sok felejthetetlen pillanatot, amikor éjjelente az álmot a szememből kivakarva ordítottam, hogy "nem hiszem el, hogy megcsinálta!" és megcsinálta.

Odadobta milliméteres ablakba, három védővel a nyakán bevitte az endzone-ba, végigvitte 100 yardon a győztes drive-ot, végigvitte 20 másodperc alatt a támadást, amiben senki nem hitt rajta kívül, lefejelte a DT-t, a hátára vette a safetyt, visszament törött orral - szétszakadt térddel és teljesített.

Nem nyafogott, nem keresett kifogást, hanem megcsinálta. Vagy ha nem sikerült, akkor elismerte, hogy ő bukott, nem más. Odaállt a kamera elé és elmondta az igazat. Számomra ezért hatalmas PÉLDAKÉP, sokat tanultam tőle, sokat alakult miatta az életem, a hozzáállásom! Köszönettel és hálával tartozom/tartozunk neki, hiszen nézzetek körül más csapatoknál milyen keresgélés zajlott az ő karrierjének ideje alatt. Nekünk nagyon hosszú ideig nem félmegoldásunk volt, hanem egy IRÁNYÍTÓNK. AZ IRÁNYÍTÓNK. AZ IRÁNYÍTÓM

Számomra a legemlékezetesebb pillanatai:

a Wardnak dobott passz a Seattle elleni SB-on
6 TD-s meccs a Baltimore ellen
Nick Harper kiütése a Bettis fumble után
2011-es AFC döntőn a Brownnak dobott hosszú
Mike Wallce tip toe nulla másodpercre
Holmes elkapás a leg-leg-legADIOS AMIGO!

Szerkesztette: Willie Parker
11 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
emberünk mennyivel mehetett???
 baleset-info.hu/tragedia-22-eves-fiatal-szornyethalt-a-konyves-kalman-koruton-oszlopnak-csapodott-bmw-ben/
NB2
Nem sok maradhatott a gyerekből. De az oszlop meg se rezzent!
warr_b
Hát... a biztonsági öv csak attól véd meg, hogy ütközésnél a kormányra felkenődve szarrá törd magad - attól nem, hogy bármi más a kormányt rád kenve szarrá törjön.
Láttam már balesetes képeket, de olyat még nem, hogy egy villanyoszlop effektíve a vezetőülés helyén álljon meg, elölről felezve a kocsit.
slowmotion
Én már voltam cifrábbaknál is sajnos.

Volt olyan, hogy konkrétan nem volt roncs, hanem csak szétszóródott alkatrészdarabok.

Egy körforgalomátugratós bulibáró meg leszakította maga alól a padlólemezt, négyen elszálltak a kasztnival, flintstonozva, az alváz belegyűrődött teljesen a betonba/földbe. Hát ott is gondolkodtunk, hogy Ki kicsoda.

A motorosok balesetei a legrosszabbak.....az egyiknél egy napig kerestük a motorost egy tehervonat alatt....

meg egyes munkahelyi balesetek.
Willie Parker
faternekis vannak storyjai, tűzoltó volt.
mesélt egy storyt, suzuki swifttel ugyanígy telivert egy oszlopot, a kocsi miszlikben darabokban, istennek se találtak sérültet, kérdezi hol a vérbe van a sofőr, erre mondja hogy jelentkezik egy fiatal gyerek karc nélkül hogy itt vagyok. Azóta se érti hogy élte túl, nemhogy karc nélkül 😀
eaglesmcnabb
nagyafter (isten nyugosztalja) szintén tűzoltó volt még a komenizmus idején szegeden
ő mesélte mindig:
a villamos alá beesett valaki és mentek ki összekaparni de nem fértek el rendesen mer a "van vér, van vér..." tömeg szépen körbeállta őket
erre az egyikük hátra dobot egy véres zacskót hogy itt a mája amire szétröppent a tömeg
a szerencsétlen hentesnél volt csirkemájat venni

hogy mennyi igaz belőle nemtom, de jó sztori
Negritis
A legjobb ever story, aminél kinnt voltam és jó vége lett:

Részeg biciklis bácsika a 88-as főúton teker haza csatakrészegen, az egyik kormányvégen kannás bor, a másikon éthordó.

Szemtanúk szerint az egyik percben megbillen, beesik bicajostul az árokba.

Kászálódás kifelé, bicót kitol, csak nem számolt az apró bökkenővel, vagyis döccenővel, amit az aszfaltszélesség jelentett, megbotlott benne, bicóstul bezúgott egy érkező kamion pótkocsija alá!!!! Ami kettécsapta a bicót.

Szemben fiatal kiscsaj érkezik a kis Puntójával, ő annyit észlel az egészből, hogy vmi hígfos, vöröses-sárgás trutymó loccsan a szélvédőjére, amit ő agyvelőnek és vérnek vélelmezett, ezért félajultan félreállt a kocsival, majd az árokparton holdsápadtan összezuhant.

Szerencsétlen kamionos azt se tudta, hogy kit ütött el.

Kiérkezünk, helyszínen látjuk, h bácsika ájultan fekszik az úton, szerencsére nem volt nagy forgalom még. Látom a sok sok pirosat, meg csomósat körülötte, mondom fasza napunk lesz, erre az orvosszakértő szól, hogy "te ez a faszi horkol".

Long story short: a bácsinak olyan szép ívben sikerült esnie - máig nem tudom hogyan, de a részegek gyakran mázlisták - hogy a kerekek nem mentek át rajta, az arcát is csak a pofára esés miatt törte össze.

Bevitte a mentő, 3,3 ezrelékes alkoholfokkal, orrtöréssel, meg szerencsétlen kiscsajt is, aki az ájulástól meg agyrázkódást kapott.

A kamionos is szarul nézett ki, őt a rendőrök elvitték a helyi kocsmába azzal, hogy majd holnap szépen továbbmegy, de előtte azért igyon meg pár páleszt, jót fog tenni.

A kamion kulcsait persze elvitték az őrsre.

Ja igen: a lé amúgy töltött káposzta volt.

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Kezdjük a lényeggel: Puncit mindig mindannyian szeretni fogjuk!

Pubertáns korunk óta stabil pontja az életünknek. Rengeteg örömet szerzett nekünk. Sokszor voltunk büszkék rá!

Persze vele is előfordult, hogy néha fájt a feje, emiatt mellélőttünk. De ez ritkaság volt.

Sallangmentesen tette a dolgát, bármikor rendelkezésre állt a Lőcs számára. De még a kis Rudinak is! Még ölre is ment érte!

Olajozottan működtünk vele, de ha kellett, odabaszott!

Jó taktikai érzékkel bírt! Mindig a jó pillanatban adott új impulzust.

Összehúzta a körülötte lévő dolgokat, jól állt neki a Pink, erőtől duzzadt!

De eljárt felette az idő, egyre gyakrabban kereste fel a dokiját.

We love ya Punci!😍
6 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Azért Magyarországh óriási hátrányban van Azerbajdzsánhoz képest, ezt ne feledjük! Teljesen mások a lehetőségeik:

- hatalmas területről toborozhatnak
- ők kevert fajú nép, nincsenek megkötések az esetükben
- hatalmas rutinjuk van a háborús infláció kezelésében
- tapasztaltak az aszályos időszakok legyőzésében
- eleve náluk van benzin, gáz és villany, nem kell a mindennapjaikban emiatt rettegni, játékosaik fókuszálhatnak a sportra
- hozzászoktak a nagy utazásokhoz
- náluk nincs embercsempészet
- a drogok a barátaik
- nem félnek a terrorizmustól
- nincsenek ultráik, akikkel az elnöküknek küzdelmet kell vívnia
- észrevétlenül honosíthatnak a Kaukázus bármelyik barlangjából v legelőjéről
- nem kell aggódniuk a közbeszerzések és az EU miatt....
több mint 1 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Leftwich. McDaniels. Moore. Daboll.

Pederson, talán.
Maka
Tetszetős. Én még talán Hackett nevét ide írnám. Egy-két embert még ismerne is a játékosok közül, amikor nálunk volt OC.
iktriad
Jeff Fisher - hogy bizonyítsa az NFL-lel kapcsolatos naprakészségét - a HC interjún óriási számokkal felírja a falra: 7-9 és 9-7 között garanciát adok. Arra nem tud válaszolni, h a 17. meccs miért szükséges, szerinte az csak egy Premier League forduló (boxing day).

Bill O'Brien két feltételt támaszt: 1) neki minden trade-hez egyházi áldás szükséges, ezért hozzák el neki a Plébánost Houstonból 2) több masszőrt, hogy idecserélhesse Watsont.

A terv megbukik, mert a Plébánosnak no trade klauzulája van. Watson pedig már melegített...

Jon Gruden - miután peren kìvül törölte minden email fiókját- az interjún felrajzol egy Spider 2 Y Bananát, de Trevor lecsapja a pókot, KisKhan megeszi a banánt, így a terve egészen üresnek bizonyul. Y-why?

Gregg Williams egy doboz Bountyval kedveskedik a tulajnak, de neki rossz emlékei vannak a kókuszról, ezért elblitzeli a személyes találkozót.

Jim Caldwell - miután elsőre elalszik Baalke köszöntőjekor - második meghallgatásra kényszerül, ám ott rosszul használja a piros zászlót, ami Shir Khan számára vörös posztó. ("Pusztulj Maugli!" felkiáltással elrohan a Craven Cottage-ig).

Doug Pederson kezdésként összeverekszik Baalke-val, akit egy RPO-val legyőz, innentől teljhatalmat követel, de az indiai gyökerek(nek)kel rendelkezőknek ez már sok, hiszen a brit hangzású nevek csak rosszat jelenthetnek.

Chip Kelly megmutatja a playbookját, amiről kiderül, hogy Andy Reid egyrészt kimerítette, másrészt megette reggelire, ezért csip-csip-csókázással döntik el a jövőjét. Itt is kikap.

Pete Carroll is jelentkezik, de közlik vele, h a jelenlegi szabályok alapján csak egy csapat tulajdonosa lehet. (A Roman Abramovics szindróma alapján nyilván mennétek Londonba, ott olcsóbb az építési engedély.)

Jim Harbaugh jól indít az interjún ugyanis teleordítja a WC ajtajára szögelt Urban Meyer portrét. Meggyőző, Khannál ő győz, de a kis kánnak zavaró, hogy másnak is van az AFC-ben Haribója (rosszat tesz a brandnek), ezért lebeszéli fatert a gumicukorról. Amúgy is rontja a fogakat, elég rágós falat és nyers is, Cinderella nem is szereti különösebben. A Lambo Fieldnek elég egy évben egy idegbeteg alapon térdeltetik.

Khan kétségbeesésében kinevezi Claudio Ranierit, hátha csodát tesz.

Kérem kapcsolja ki, költözzön Londonba és irány a Champo!

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Köszönöm szépen, így már világos a balanced build és a freak build közötti különbség.

Egyébként szerintem foglalkozz a Raiderssel, mert nem veszi senki bántásnak a hozzászólásaidat, csak max nem értem meg elsőre és ezért visszakérdezek. 😊

Az írásod alapján a freak build akkor igazából nem egy startégia, hanem ha valaki talál egy freak játékost (aki ha jól értem a jelenlegi csapatok esetén csak elkapó vagy QB lehet), akire lehet építeni, akkor azt tolják erősebben. Miközben azért továbbra is törekednek arra, hogy minden egyes párharcban ami a pályán létrejöhet abban ők jöjjenek ki nyerőként.
Mert hiába van jó elkapód és jó QB-d, ha nincs aki megvédje a jó irányítót (kivéve ha RW-ről van szó) és ha nem futsz megfelelő hatékonysággal (ehhez is kell fal), akkor hiába akarsz mindig passzolni, nem fog összejönni, tehát kell a fal. De egy elkapó nem elkapó, így kell egy másik is, akire kell hogy figyeljenek, aztán jó ha van egy TE is a csapatban, aki potenciális veszélyt jelent, így aztán elérkezünk megint a kiegyensúlyozott csapathoz, ahol mindenkinek jónak kell lennie.
Én írtam Amadeusnak is, hogy félve foglalkozom a Raiderssel, mert emberileg a legjobb topicok egyike, szóval senkit nem akarok bántani. DE én nem nagyon szeretem a buildet,
Látni kell azt is, hogy sok ok miatt nem lettem foci edző, de pl.mert egy megyei bajnokság (vesztes) döntőjénél nem tudok többet felmutatni koordinátorként, és nem vagyok annyira türelmes pedagógus. A Raiders egész filozófiája egy úgynevezett balanced build. Ez tök jó, és fog működni, de nem érdekes számomra, ahogy a bajnok Eagles sem.

Mielőtt rátérünk a Buildre beszélni kell valamiről. Mégpedig arról, hogy ennek a nyomorult előszezon nélküli idénynek az első meccseiből nem szabad komoly következtetéseket levonni, mert nagyon vegyes egyéni (fizikai, mentális), és csapatszintű állapotban érkeztek a játékosok, csapatok. Erről írtam a Hox topicban, nem fejtem ki újra.
Szerintem ha valaki vezéráldozat nélküli túléli az 1. 4 fordulót, akár 0/1 győzelemmel, de játéka összeáll, az többet érhet, mint egy 3-1 4-0-s kezdés, vezéráldozat árán.
Mindezt azért írom mert az 1. 4 fordulót ezzel a szemmel nézem, és túlzottan mély következtetést nem vonnék le szurkolói szemmel a meccsből, a QM-ek viszont biztos éjjel nappal dolgoznak a csapatoknál.

A build kérdés. A build lényege a koncepció, ami alapján felépíted a csapat játékát. Amit Ti csináltok, azt nagyon magas szinten megcsinálta a 49-ers, és amikor szembe jött a freak, akkor nem lettek bajnokok. A sor végtelen, lásd 2008-as Titans. Pl a jelenlegi Ravensről még ne tudom eldönteni, hogy hova tartozik. Baromi tehetséges, összeszedett csapat.

Mi a Freak build? A Freak build szarik a gyengeségekre,egy erősséget brutálisan túlépít, így a freak build egy nagyon durván túlépített kompetencia mentén felépített csapat, Freak a Kansas támadósora, freak a Seattle támadósora, 2006-Indianapolis Colts támadósor, 2000 Ravens védelem, 2013 Hox védelem, stb.
Freak csapatnak mindig van egy kompetenciája, amit üzemi körülmények közt, ha csak nem történik valamilyen gamebreaker esemény... nem tud az ellenfél konstans módon kontrollálni.

A freak buildbek van matematikája, mi két egymásnak látszólag ellenható tényezőből áll össze. egyéni kompetencia építése Weibull folyamatot követ, de egyszerűbben modellezhető logaritmikus megközelítéssel, tehát minden egyes erőforrás beparlása egy adott skill-csomagba egyre kisebb hatáhasznossággal jár. Ennek két oka van, nincs produktív különbség abban, hogy az 1-1 matchupban egyértelműen jobb vagy, vagy megalázóan jobb vagy/ Ahogy egyre magasabb értéket vesz fel a Skill érték a skálán egyre kevesebb legyőzhető ellenfél marad. A másik tényező , hogy a foci soros és párhuzamos rendszerek összessége, tehát a skillset túlépítés nem kell, hogy egy adott játékosra vonatkozzon, túl lehet építeni egy csapatrészen és a vele első rendű soros viszonyban lévő másik csapatrészen pl. QB-Elkapósor viszonylatában, pl úgy hogy nincs egy remek QB mellé top 3 elkapód, de van két top 10. Nem akarom nagyon mélyre taposni a beszélgetést, de így a rendszered összteljesítménye a szimulációk alapján a lehetséges ellenfeleket figyelembe véve potenciálisan magasabb, értsd a játékod kevésbé sérülékeny.

Amennyiben a Freak build működik komplett játék szegmenseket tud uralni, ezért fontos, hogy pl a futásokat le tudja a Raiders tolni az ellenfél torkán. Hozzáteszem ezek nagyon szépen felrajzolt sémák.

Freak builddel szemben a hagyományos, biztos alapok, kontrollált játék szemlélet, nem biztos, hogy tud úgy reagálni egy adott meccshelyzetre, mert nem tudja kirántani a nyuszit a kalapból.
Ott van egy tempó, egy groove (amit sokan helytelenül flownak hívnak), attól el lehet térni a rendszer teljesítőképessége határáig, de azon túl meglehetősen magas kockázattal. Ezzel szemben 1. hét RW-DKMt 4&5- TD. Ez annyira gusztustalan, hogy ilyen nincs. Kansastől ilyen momentumot tudok mondani tizet tavalyról.

Freak rendszerek nyilván addig működnek, amíg nem történik "valami", pl. egy sérülés, egy hiba, egy bármi. Kiesik Michael Thomas, és kiderül, hogy a rendszer törékeny. Kiesne Tyler Lockett lenne baj Seattleben.

Mégis azt gondolom, hogy a freak buildek korát éljük.
Helmut Zimmer
Bruce
A játékot - így a csapatépítést, a játék koreografálását és a sémák kiépítését is - sokkal könnyebb egy QB-nál indítani, főleg a mostani passzorientált ligában, mert a játék célja mégis csak a több pont szerzése.

Az elit irányító - nem mondok újat - önerőből sok mindent megold, sok mindent felülír, sok hiányosságot el tud rejteni. Amíg elérhető, azaz nem sérül meg v nem esik drasztikusan vissza.

Vannak viszont direkt ellentrendek a csapatépítésben, amik néha célzatosak, néha a QB állapotából/életkorából fakadnak: Belichick futásstratégiája az öregedő Brady mellett, a Ravens off súlypontjai Lamar Jackson segítésére (nézd meg, hogy mennyi blokkolási feladata van az elkapóknak, akik elkapásban alig/részfeladatokra használhatók), vagy - én most így látom - a Packers átállása Rodgers támogatására. (A Saintsnél tavaly ez megvolt, sztem egy Ingram/Murray típusú futó most onnan hiányzik, Kamara nem alkalmas workhorse-nak, így megborult Thomas kiesésével a strategy.)

Egy freak építkezés azonban nem feltétlenül jelenti az irányító-elkapó kombóktól kiinduló build-et.

A Seattle anno túltöltötte a secondary-t tehetséggel, a mostani Pats/Ravens az órakontrollra menő O mellett, a shutdown sec-re építkezik, mert a passrush-uk korlátolt emberanyaggal bír (nyilván anyagi okokból sem tudnak akkora erőforrást oda fordítani). A Steelers Def mindig is a fronttól próbál LOS-t kontrollálni, úgy, hogy megtörje az ellenfél ütemezését nem véletlen, hogy sorban draftoltunk OLB-ket. A Broncos def építése - nyilván nem függetlenül a drafton vagy FA-n beszerzett vagy talált tehetségektől - az elmúlt évtizedben bemutatta mindkettőt, szerencsés esetben - rövid ideig - a kettő még találkozott is.

A KC offense a sebesség és területuralásra játszik, Reid annyira széthúzza a pályát, annyira sok opciót ad Mahomes-nak, hogy nincs ember, aki levédekezze őket, de mindig ad neki egy könnyű menekülési utat is . Mahomes pedig azért zseni, mert képes agyilag feldolgozni történéseket. Most ezen is csavartak egyet, mert - én írtam a topikjukban - hogy egy teljes szezonon át ezt a tempót a saját védelmük nem fogja bírni. Pl. sokkal többet mozog ki lábon a QB.

A mostani Sea off-ről azt sem tudom mit játszik, bevallom, mert vannak benne impro és kigyakorolt elemek is, de Wilson elé azért összetákoltak egy egész korrekt teljesítményű falat. Szerintem ők nagyjából vmi matchup nightmare-t keresnek folyton az elkapókkal, viszont a TE/RB játékok meg nagyon megszerkesztettek. A védelmüket nem tudom hova tenni, ott megint egy új LOB szerkesztést vizionálok (Griffin, Quinn, Adams, Amadi, Dunbar mind fizikai freakek/SPARQ monsterek ha jól sejtem)

A Raidersnél én is balanszolt építkezést látok: a két faltól indultok ki, ahová tehetségeket gyűjtögettek. Az OL névben, pénzben jó emberekből is áll, egész pofásan működik mindkét protection, a teljesítmény megvan. A DL-be sok beruházás történt, de egyelőre nincs egy impact emberetek, inkább tele vagytok iparosokkal. Az elkapóknál sincs egy valódi go to guy, hanem több hasonló képességű emberke adott, és Carr osztogassa el a lasztikat.

Valójában a futójátékotok ami a Freak, csak nincs meg hozzá/mellé az a védelem, aki:
a) vagy nonstop hozza a stopokat
b) vagy nonstop labdákat szerez.

Még mindig korán van a megítéléséhez, de én PG-től nem sok innovációt látok.
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Nagyon várom már a Raiders költözését...mondtam már? 😀
Klaci79
mi is 😊 Persze Nevadában mindig meleg van, ha kellene a kifogás-generátor.
Amadeus
A meleg nálunk a floridai vereségekre van tartva (Miami, Jaxsonvilla), Timmons ott mindig összeszedett vmi vírust, mert folyvást okádott.
Oaklandben és a Meadowlandsben a fű szokott szar lenni, a kickereink seggreülnek tőle vagy pofára esnek - innen ered a kifejezés "fűbe harap".
Boston környékén a rádiójelek a hibásak meg a kamerások. Meg az a fura csuklyás fazon jeltolmácsokat alkalmaz.
Philadelphiában az ellenséges hangulat okozza a lefagyást.
Baltimore-ban mindig felénk fordítják a reflektorokat, így Ben eladja a lasztit. (Nem bízom a kabalaállatukban sem, olyan mogorvának hat.)
Cincyben általában Burfict mascotok zavarnak be térdsérülések okozásával, illetve a narancssárga színre többen vakok nálunk.
Denverben a tériszony és a sarlósejtjeink állapota nem optimális + narancssárga itt is játszik.
LA-ben rég volt - de a Colisseum omladozik - és magasabb minőséghez vagyunk szokva. (Biztos volt olyan is, hogy a Fekete Lyuk megkergette a szurkolóinkat.)
A Soldier Fielden adakozunk a hadsereg emlékének (csomó eladott labdával).
Indyben a Szerencse a hibás, régebben meg szívküldi PM-eket küldözgettünk nekik.
Buffalo-ban közel van a Niagara, s túl hangos a kifinomult támadógépezetünknek.
Dallasban Jerry Jones mindig hideg vizet biztosít csak az öltözőben, összemegyünk és nem merünk tökösek lenni. Meg sokszor volt, hogy a seggünkbe állt a Csillagjuk.
Green Bay-ben kibaszott hideg van, oda csak a pittsburghi Mikulásokat küldjük el, de ők még csak practice squadosok.
Kansas City-ben - ami egyébként Sevilla, Hannover és a mexikói Guadalajara testvérvárosa - a Negro Leagues Baseball Museum zavarja az identitánsunkat és teljesen összeegyeztethetetlen az elveinkkel, ezért leszarjuk a meccset, mert mi vagyunk az erkölcsi győztesek mindenképpen.
Houstonban - az Oilers ellen anno - meggyőződésem, hogy mindig egy olajfolton csúsztunk csak el, mióta átnevezték őket sokkal jobb lett!

Végül Clevelandben...nos ott nyerni szoktunk.

Szerkesztette: Willie Parker
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 11 534
Testvérbástyáim!

Azt láttuk-é, hogy két sémát játszó védelmünk van? Egyik az opciósok elleni, a másik a zsebhokizók elleni felállásunk. Az más kérdés, hogy annyira az út elején járunk, hogy konkrétan a kapubejáróban ácsorgunk, de a front már kezdi azt játszani, ami kellemetlen mindenkinek.

a.) A DL rotálási képesség kérdéses még, de fizikailag egész tűrhetők vagyunk:

- A két DE szépen zárja a zsebet oldalról, szétzilálja a LOS-on a támadóütemeket és betolja a támadófalat annyira, hogy szűk térbe kényszerüljön a QB. Hargrave belülről pusztít, de Butz őt UT-ként (is) használja, nem tipikus NT-ként, mert sokat mozgatja kifelé az A gapekből. Amúgy ő nem annyira NT matéria, mert horgonyozni kevésbé tud, viszont baromi jó szeme van a read option ellen.

A zsebirányítók ellen az agresszivitás eleve jó, mert beszűkül a passzlehetőség, az option/spread ellen meg azért, mert a "read" sokkal gyorsabban kell, hogy megtörténjen, illetve megtörjük az ütemezést. A tapasztalatlan irányítók ebbe beletörnek, mondjuk Rivers és Brees nem fognak.

b) A LB corpból erre a hibryd zónázós szerepre egyelőre Watt és Fort alkalmas, Vinny nem tartható fenn a lassúság miatt (őt csak futás ellen lehet bevetni, mert a downhill-je nulla), Dupree buta az olvasáshoz (nem egy A. Barr - persze más a szerepe), viszont a zónaszűkítéshez és területzáráshoz, illetve a nyomásgyakorláshoz elégséges. Bostic mellőzését nem értettem, én tuti őt tenném LJF mellé, mert nála nincs YAC (catch és run esetén sem).

Ami itt gyerekcipóben jár, az a belső gapek felnyitása, azt egyelőre blitzzel kompenzáljuk (big nickel), egy D. Jones/Wagner klón nagyon király lenne (=Shazier a prototípusa a középső területű downhill védőnek).

Fort érdekes fejlődésen ment keresztül: Spence-nél jobban elővételez és talán erőben is jobb így szemre, s őt tud tapadni TE-re a középső biztonsági zónákban, illetve a csapdázáshoz is elég jó képességei vannak.

A külső gap-ek zárása a zone read ellen egész jó, mert a két DE nagyon sokat jár a backfielden és mindkét OLB szépen érkezik a második szinten.

c.) A másik, amit nem tudunk még megoldani - K. Allen elkapásainak nagy többsége - az a keresztező útvonalak elzárása a LB zónákban, amihez viszont szerintem secondary segítség kell. Ezzel az a nagy baj, hogy a QB ezt gyorsan tudja olvasni, PR meg is dobta 2 mp alatt, pedig legalább 2, de inkább 3 ütemig ezt tartani kellene.

Azt reméltem, hogy Haden ebben jobb lesz, de neki megkopott a sebessége hozzá, a visszatérős útvonalakról már nem ér vissza. Cserébe ő baszott jól elővételezi a QB szándékot, levédi és elfedi a passzsávokat (ugye eklatáns példája a kiütős INT), és a LOS-on is tud verekedni (ütemtörés 2.0 = Richard Sherman, Desmond Trufant, Xavier Rhodes = COVER CB)

Az ellenoldali strongside CB még nincsen meg, Coty gyámolatlanul szerel és harcol, ő abban jó, hogyha hagyományosan látja maga előtt a play-t és tudja, hogy mi következik (a már végrehajtott elkapás után nincsen nála extra yard).

Artie Burns - ha fejben jó lenne vagy össze tudnánk rakni - akkor lehetne egy Maxwell klón, vele én simán press-t játszatnék, mert nagy térben sajnos elveszik, nem jó ütemben és szögben szerel.

A fentiek miatt a pálya egyik fele nyitva van még mindig, ott egy negyed-területet lezáró STRONG CB nagyon kellene, aki nem más lesz reményeim szerint, mint Sutton. A csávónak brutál hosszú kezei vannak, hatalmas atléta, de egyébként nagyon jó visionje is van, kár, hogy sérülékeny. Ha őt valahogy pályára tudjuk tenni (és nem slotban), akkor szerintem beválna ebben a szerepben, mert mindkét cover sémára jó lehet.

A big nickel-ünk és dime-unk lelke és motorja: Mike Hilton. A csávó egy safety testbe öltött corner, aki nem csak, hogy jól lát, hanem nagyon fájdalmasan tud betalálni az ellennek, szerintem senki nem szeret ellene játszani. Igazi bulldog mentalitással játszik, hajt-csíp-rúg, ahogy kell és gyors is, lásd a nickel blitzeit.

Ő nagyon illik a Dollar és Comet felállásunkba (lásd pl. a Raiders topikba általam linkelt cikkeket), mert a gyorsasága miatt jól vált le a zónákból illetve nem a legrövidebb úton (a QB látóterében - középről) kell blitzeltetni, ami előny. (Nálunk sokszor láttam fennt roverben is, aki a slot WR-rel ment).

d) A safetyket még nem tudom megítélni annyira, az biztos, hogy rush def-ben javultunk, Davis az alley-ből jól érkezik meg a gap-ekbe és ranger szerepkörben sem elveszett (sokkal jobb, mint tavaly). Vele az a gond, hogy inkonzisztens (kitér az ütközés elől v árnyékra vetődik, ez mi???) és néha segghülye döntéseket hoz (nem kell mondanom, hogy Earl Thomas mennyire fasza lehetett volna nekünk FS-ben Bell helyett erre a pár évre).

Ha Davis jól koncentrál, akkor a sky felállásban (10 y/step off-ban) a futás ellen hasznos lehet. < Sky coverage is a great 1st Down and run stopping coverage. This is where a defense is able to add players to the box that the offense doesn’t perceive. Most offensive coordinators do not count anybody outside the tackle box in their run blocking numbers. This is how match quarters teams (aka spread/option) can suffocate the run in Sky coverage.

A 3-4 hybrid védelemben a Free Safety szerepre viszont max átlagos: One of the best football players on the defense. Will be free versus two-back sets and will align to the TE. Think of him as a “box” safety.

Edmunds nekem egy kifejezett tweener a SS/LB között, viszont nem gondoltam volna, hogy a gyorsasága és a passz elleni anticipációja ennyire jó (kb. a második legjobb CB-nk jelenleg). Ő igazi downhill player, nagy területet játszik be, side2side képes átérni, és mindig labdaközelben van, amiből előbb-utóbb jönni fognak a labdaszerzések. Single high safety-ben eddig egész jó volt, szerelést nem nagyon vétett.

Morgan Burnett lett volna a rover-ünk a Dollarban, ha tudna játszani, így felállhatnánk három safety-vel és csúszhatna kb. bármelyik a CB-k felé vagy mehetne Drop-ba Fort közelébe, ami nagyon kiszámíthatatlanná tenné az egész felállásunkat. Elvileg neki kellene matchelni a TE-ket (ez most Davisé többnyire), mert Hilton kicsi méretben ehhez.

Alakulni fog ez, mert vannak agresszív, okos és gyors védőink, ez egy továbbfejlesztett Tampa2-nek néz ki, ami könnyen variálható 4-2-5-be és 3-3-5-be is.

A séma lényege az lenne, hogy agresszívan uraljuk a LOS-t, nyissuk az egyik gap-et (blitzzel), csapdázzuk a zónákat (területlefedés vagy szűkített zóna), védjük a könnyen megdobható underneath-et és megtörjük a programozott ütemjátékokat.

Ebből jelenleg az első kitétel - passrush (Heyward, Tuitt, Hargrave, Watt, Hilton, Bostic) működik a legjobban, a zónaszűkítés javulgat azzal, hogy Edz, Bostic/Fort és Haden kezdenek ráérezni a szerepkörre (már nem klasszikus ILB szerep! = Timmons-t ne sírjuk vissza légysziiii!!!).

Viszont a csapdázás még gyermekcipőben jár sajnos és ahhoz egy downhill LB, egy strong CB és extra FS játék kellene és jó lenne látni néha, hogy próbálgatjuk a press man-t (LAC meccs végé volt!!!). Ezek lehetnek Fort, Sutton és Davis, de jobban örülnék, ha Deion Jones, Xavier Rhodes és Harrison Smith lennének😊.

Dupree egy érdekes kérdés lesz, hogy mit látnak benne, mert az agresszivitása megvan, de az esze kevés hozzá, ott lehet, hogy emiatt továbblépnek. Mindenképpen nehéz lesz megfelelő embert találni a szerepre, mert a másik oldalon Watt is csak a pedigréje miatt tudja magas szinten!

A fentieket most elsősorban az option és spread O-k elleni játékra írtam, a hagyományos védőfelállásokat talán mindenki ismeri, de amúgy szerintem már az esetek 20%-a alatt van az eredeti klasszikus 3-4, inkább a nickel felállás a mérvadó. Másrészt mindenki nyomatja a misdirection/RPO/spread (Air Raid, Coryell) elemeket, akárhogy is akarjuk definiálni azokat.

Higgyétek el, hogy én szeretnék újra igazi büntető védelmet látni, az elmúlt hetekben nosztalgiáztam és elkezdtem túrni a védelemelemzős (új irányos) cikkekeket, gondoltam megosztom veletek, amit puszta rajongói szemmel láttam! Gondolom, hogy nem mindenben van igazam, javítsátok nyugodtan!

Szerkesztette: Willie Parker