Soccer VB 2026
22 feliratkozó
1 hónapja
Menetrend:Július 1., szerda
3:00 Mexikó - Ecuador (tizenhatoddöntő, Mexikóváros)
18:00 Anglia - Kongói DK (tizenhatoddöntő, Atlanta)
22:00 Belgium - Szenegál (tizenhatoddöntő, Seattle)
Színes tippjáték:
Ki nyeri?
Anglia: Löfli, Stez, ThundersNFL, Willie Parker
Argentina: Bruschi85, dande, empty taxi, Gergőbácsi, JC6, Kájzerszóze, Kenny, Ryan Schottenheimer, zacknorb
Brazília: bogjosi, Bruce, csi77, Dzsokijuing, Gorcsev, Kampman
Franciaország: Assurbanapli, davemayer, deyell, Duff, FranzFerdinand, gamerkr, Igor, iktriad, Joey Tribbiani, peterk2005, Tactful Cactus, Vrij, warr_b, zavi27
Marokkó: Nandito, Negritis
Mexikó: Fattyu
Norvégia: KeyG, Shilkor, Sobri Jóska
Portugália: beltazor, dugo93, eaglesmcnabb, Matthew99, miller108, nagir, Toto21, YoungZeeZee
Spanyolország: Bálesz, Bazzani, dancogo, ervinator, Hanni, HanSolo, Heisman, mate93, NB2, Sebii, Sixo, Tony Adams, zemanla, zinedine5, Zolika
Ki nyerje?
Anglia: Bálesz, davemayer, Duff, dugo93, Dzsokijuing, Kájzerszóze, Negritis, Sixo, Stez, Tony Adams
Argentina: Bruschi85, csi77, dande, empty taxi, JC6, Kenny, mate93, zacknorb
Brazília: Bruce
Horvátország: zinedine5
Kolumbia: vpi
Kongói DK: Igor
Mexikó: csebi, peterk2005, r.baggio
Norvégia: FranzFerdinand, Hanni, KeyG, Ryan Schottenheimer, Sebii, Shilkor, Sobri Jóska, Toto21
Paraguay: Bazzani
Portugália: bogjosi, eaglesmcnabb, Matthew99, miller108, nagir, ThundersNFL, zemanla
Spanyolország: Gorcsev, Heisman, NB2
Szenegál: Jerico, Nandito
Egyéb tippjáték:
VB tippelde
tipp.ly/hu/invite/?csoport=bowlhu-vb-2026&meghivo=19068
Negritis, a vajda
Fantasy
play.fifa.com/fantasy/join-league/HGF8CYXA
Ha kérik a ligakódot: HGF8CYXA
empty taxi
Szerkesztette: Löfli
9 perce
azok csalasok voltak. nem biroi dontesek 😀amugy fel nem tudom fogni, hogy lehet ennyit foglalkozni a biroi dontesekkel.Bayern BL elődöntő...
csebi
zacknorb
(erezzetek fiuk az onironiat)
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
33 perce
Na, hát nem hagyja hogy kizökkentsék, az már biztos. XDHat beerett a Tuchel masterclass, kapta az ivet hatezer helyrol, mert kivitt egy uveg jobbhatvedet meg egyet, aki kozephatved, masfel meccs alatt leserult mindenki, ugyhogy most ott all Anglia, hogy nincs bevetheto jobbhatvedje.Ez a (várható) Mexikó-Anglia meccs jonak igerkezik majd.Ugyan, a DK tizikkel kipöccinti a hülyeangolokat.
Brouwerij van de Vrij
warr_b
De ha nem mondta volna meg elore mindenki, hogy ez lesz, meg az ember nem is baszna fel magat. De mondta mindenki, de o azert jobban tudta. Olyannyira, hogy a mar kinti felkeszulesen leserulo harmadik jobbhatved helyere (Livramento) behivott egy otodik kozephatvedet is inkabb.
Nagy koponya a fonok.
Stez
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
42 perce
Pont ezt ecseteltem kollégáknak.Ez a (várható) Mexikó-Anglia meccs jonak igerkezik majd.Ugyan, a DK tizikkel kipöccinti a hülyeangolokat.
Brouwerij van de Vrij
warr_b
43 perce
amugy fel nem tudom fogni, hogy lehet ennyit foglalkozni a biroi dontesekkel.Bayern BL elődöntő...
csebi
45 perce
amugy fel nem tudom fogni, hogy lehet ennyit foglalkozni a biroi dontesekkel.te nem tudod? 😊
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 órája
Hat beerett a Tuchel masterclass, kapta az ivet hatezer helyrol, mert kivitt egy uveg jobbhatvedet meg egyet, aki kozephatved, masfel meccs alatt leserult mindenki, ugyhogy most ott all Anglia, hogy nincs bevetheto jobbhatvedje.Ez a (várható) Mexikó-Anglia meccs jonak igerkezik majd.Ugyan, a DK tizikkel kipöccinti a hülyeangolokat.
Brouwerij van de Vrij
warr_b
De ha nem mondta volna meg elore mindenki, hogy ez lesz, meg az ember nem is baszna fel magat. De mondta mindenki, de o azert jobban tudta. Olyannyira, hogy a mar kinti felkeszulesen leserulo harmadik jobbhatved helyere (Livramento) behivott egy otodik kozephatvedet is inkabb.
Nagy koponya a fonok.
Szerkesztette: Stez
1 órája
Nem nezek es nem ertek a focihoz. Persze toljak az arcaba az embernek es latok belole egy keveset meg ha nem is erdekel. Tudom hogy megoldhatatlan de egyszeruen mivel mas celokkal erkeznek a csapatok igy kapunk egy jatekot ahol nem gyozelemre jatszanak a csapatok. Es mivel gyakorlatilag az egy otodenek sincs eselye nyerni igy nem is varhato el toluk, hogy akarjanak. Cserebe a szinvonala irto gyenge. Csak eppen senkit nem zavar. A jatekosok megprobaljak eladni magukat amihez ez boven eleg, a szurkolok szama es lelkesedese novekszik hisz a kutyautobol sokkal tobb van. A helyszinen meg nem szamit semmi. Igazandibol ez a “ Nagy huho a huhoert”.
Es ez a sport szepsege, tulnott sajat magan es maga a “sport kivitelezese” a leglenyegtelenebb/leggyengebb elem .
1 órája
1 órája
amugy fel nem tudom fogni, hogy lehet ennyit foglalkozni a biroi dontesekkel.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
2 órája
Erre céloztam legutóbb is hogy ha Argentína meccsen történik valami akkor habzó szájjal fröcsög mindenki, miközben ugyanúgy "csalnak" az összes kis kedvencnek csak ha Messi vagy CR akkor triplán sikít mindenki, ha más akkor senki le se szarja mert mindig az csal csak aki nyer, többit elintézzük egy vállrándítással. Ha CR takarja el a száját skandallum, ha Bellingham senkit nem érdekel. Ha Messi tapos oda mocskos csalás mert nem kapott jogtalanul pirosat, ha Musiala ugrik oda mint megye3ban 3 feles után a 100 kilós középhátvéd szintén kimagyarázzuk. Vannak akiknek mindig mindent lehet.Akkor annyit kellett volna tenni, hogy be kellett volna rakni Iván Barton barátunk remixét. Ha nem tették és látta videón a VAR akkor csaltak.Reklamáltak a Ghánaiak?Igen, láttuk megkora heves vita volt mindkét esetben amikor kiállítás történt. Sztárocskàknak mindent lehet, mindig megvan magyarázva. Teljesen mindegy Messi, CRről van szó.
Azért nem kapott piros lapot, mert az új szabály nem tiltja önmagában a száj eltakarását beszéd közben.
A 2026-os világbajnokságon alkalmazott irányelv szerint piros lap akkor adható, ha egy játékos egy konfrontatív, ellenséges szóváltás során takarja el a száját, mert ezzel megpróbálhatja elrejteni sértő vagy diszkriminatív megjegyzéseit.
Jude Bellingham esetében a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy a beszélgetése Jordan Ayew-jel nem volt ellenséges vagy provokatív, ezért nem volt alap piros lapra. A FIFA játékvezetői bizottságának vezetője, Pierluigi Collina előzetesen is jelezte, hogy baráti vagy hétköznapi beszélgetés közben továbbra is megengedett a száj eltakarása.
A különbség tehát ez:
✅ Baráti vagy semleges beszélgetés + eltakart száj → nem piros lap.
❌ Heves, konfrontatív szóváltás + eltakart száj → adható piros lap (ahogy például Miguel Almirón esetében történt).
Ez a szabály ugyanakkor sok vitát váltott ki, mert a "konfrontatív helyzet" megítélése részben a játékvezető mérlegelésén múlik.
KeyG
remontada
Egy ember tévedhet főleg videó nélkül, több ember videóval nem tévedhet. Nálam ilyen egyszerű a történet.
Decision is cheating.
KeyG
2 órája
De ha a szabály szerint csak konfrontáció esetén piros, Jude meg Ayew közt meg semmi ilyen nem volt, akkor szabályos, hogy nem kapott pirosat.🤔Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
Sok agysebész focista, utána meg sír a szája.
warr_b
remontada
2 órája
Akkor annyit kellett volna tenni, hogy be kellett volna rakni Iván Barton barátunk remixét. Ha nem tették és látta videón a VAR akkor csaltak.Reklamáltak a Ghánaiak?Igen, láttuk megkora heves vita volt mindkét esetben amikor kiállítás történt. Sztárocskàknak mindent lehet, mindig megvan magyarázva. Teljesen mindegy Messi, CRről van szó.
Azért nem kapott piros lapot, mert az új szabály nem tiltja önmagában a száj eltakarását beszéd közben.
A 2026-os világbajnokságon alkalmazott irányelv szerint piros lap akkor adható, ha egy játékos egy konfrontatív, ellenséges szóváltás során takarja el a száját, mert ezzel megpróbálhatja elrejteni sértő vagy diszkriminatív megjegyzéseit.
Jude Bellingham esetében a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy a beszélgetése Jordan Ayew-jel nem volt ellenséges vagy provokatív, ezért nem volt alap piros lapra. A FIFA játékvezetői bizottságának vezetője, Pierluigi Collina előzetesen is jelezte, hogy baráti vagy hétköznapi beszélgetés közben továbbra is megengedett a száj eltakarása.
A különbség tehát ez:
❌ Heves, konfrontatív szóváltás + eltakart száj → adható piros lap (ahogy például Miguel Almirón esetében történt).
Ez a szabály ugyanakkor sok vitát váltott ki, mert a "konfrontatív helyzet" megítélése részben a játékvezető mérlegelésén múlik.
KeyG
remontada
Egy ember tévedhet főleg videó nélkül, több ember videóval nem tévedhet. Nálam ilyen egyszerű a történet.
Decision is cheating.
Szerkesztette: KeyG
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
We are just the Ravens!
2 órája
Reklamáltak a Ghánaiak?Igen, láttuk megkora heves vita volt mindkét esetben amikor kiállítás történt. Sztárocskàknak mindent lehet, mindig megvan magyarázva. Teljesen mindegy Messi, CRről van szó.
A különbség tehát ez:
KeyG
2 órája
Reklamáltak a Ghánaiak? Azért nem kapott piros lapot, mert az új szabály nem tiltja önmagában a száj eltakarását beszéd közben.
A különbség tehát ez:
We are just the Ravens!
2 órája
Észak-Macedónia. 8 albán származású játékos volt tagja az észak-macedón válogatottnak a pótselejtezők során:Svejc, Albánia, Koszovó, melyik a negyedik?négyre.Kitelik nekik három felnőtt válogatottra.Mi van velük?Azért beszarás a francia utánpótlás képzés, nem elég a saját válogatottjuk, de csak a VB-re hoztak még 2 csapatot, és akkor még vannak otthon maradók is…Mint az albánok
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
slowmotion
deyell
slowmotion
Enis Bardhi, Visar Musliu, Ezgjan Alioski, Imran Fetai, Egzon Bejtullai, Reshat Ramadani, Isnik Alimi, Lirim Qamili.
deyell
Albánok, albánok mindenhol!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
2 órája
Bellingham? Még egy angol meccset sem láttam, de megnéztem. Csak képet találok, videót nem. Ez éles meccshelyzetben történt, nem mondjuk lefújták és félidő?Pedig itt most a realnak csalnakOlvastam, de nem akartam újra elkezdeni, de magamba gondoltam dolgokat. 😀KeyG keresnek 😊Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
warr_b
remontada
(bocs)
NB2
KeyG
Negritis, a vajda
Ha meccshelyzet le kellett volna zavarni a picsába és ha nem tették csaltak Angliának.
We are just the Ravens!
2 órája
Pedig itt most a realnak csalnakOlvastam, de nem akartam újra elkezdeni, de magamba gondoltam dolgokat. 😀KeyG keresnek 😊Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
warr_b
remontada
(bocs)
NB2
KeyG
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
2 órája
Észak-Macedónia. 8 albán származású játékos volt tagja az észak-macedón válogatottnak a pótselejtezők során:Svejc, Albánia, Koszovó, melyik a negyedik?négyre.Kitelik nekik három felnőtt válogatottra.Mi van velük?Azért beszarás a francia utánpótlás képzés, nem elég a saját válogatottjuk, de csak a VB-re hoztak még 2 csapatot, és akkor még vannak otthon maradók is…Mint az albánok
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
slowmotion
deyell
slowmotion
Enis Bardhi, Visar Musliu, Ezgjan Alioski, Imran Fetai, Egzon Bejtullai, Reshat Ramadani, Isnik Alimi, Lirim Qamili.
built for this shit
2 órája
Olvastam, de nem akartam újra elkezdeni, de magamba gondoltam dolgokat. 😀KeyG keresnek 😊Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
warr_b
remontada
(bocs)
NB2
We are just the Ravens!
2 órája
KeyG keresnek 😊Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
warr_b
remontada
(bocs)
3 órája
Nem a jogosságát vitatom. Szabály az szabály. De nem mentesüljön senki ez alól.Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada
warr_b
3 órája
Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádéEttől függetlenül a fasznak kell eltakart szájjal poázni, mikor nagyon jól tudja mindenki, hogy ugranak rá.
remontada

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
3 órája
Tehát ha paraguayi vagy ecuadori takarja el piros, ha Angol akkor barátságosan társalogtak. Mennyire látszott a düh az ecuadori játékoson..🤣 parádé
3 órája
De attól még nem kellett volna ilyen hisztit kiverniSzar poén volt telóról felalombanÉn értem miről beszéltek, és pont ezért kérdezem, hogy mégis hogy jön ide, hogy pl. Xhakának vannak albán felmenői? Miben releváns ez ebben a témában?Sobrinak jobban áll, amikor úgy tesz, mintha nem értené, amiről beszélünk neki.Na most lehet velem van a baj, de Bázelt én svájci településként ismerem, de annyira biztosan állítod, hogy csekkoltam is, de az internet szerint se egy albán város, szóval Xhaka se jó példa.A csapatkapitányuk még mindig Xhaka, de némileg tényleg elavult poén, bár 2016 környékén még sokkal több albán gyökerű játékos volt náluk.Ebből egyedül Svájc van kint, 0 albán születésű és az albán utánpótlásban nevelkedett játékossal. Mégis miről beszéltek?Svejc, Albánia, Koszovó, melyik a negyedik?négyre.Kitelik nekik három felnőtt válogatottra.Mi van velük?Azért beszarás a francia utánpótlás képzés, nem elég a saját válogatottjuk, de csak a VB-re hoztak még 2 csapatot, és akkor még vannak otthon maradók is…Mint az albánok
Jughead
Negritis, a vajda
Jughead
slowmotion
deyell
slowmotion
Jughead
Kampman
Jughead
Kampman
De akkor leírom: én kezdtem el, hogy a francia utánpótlást dicsértem és a sikereit (pl. több csapatnyi játékos nevelkedett náluk), amire Negritis írta, hogy pont mint az albánok, de mivel nincs albán utánpótlás játékos a VB-n, ezért kérdeztem, hogy ők mégis hogy kapcsolódnak ide? Erre megkaptam, hogy pl. Svájc miatt, de ott sincs albán utánpótlás játékos, szóval újfent érdekelt, hogy miért relevánsak ők, mire Te azt írtad, Xhaka még mindig ott van, szóval vagy Bázelt albán városnak tartod vagy egyszerűen nem olvastál vissza, hogy mihez szólsz hozzá.
Jughead
Az albán running gagre az EBken
Negritis, a vajda
Egyébként ha nem is egy plusz öt fél csapatnyi játékossal, de a belga és holland utánpótlás-rendszer sem csak a saját válogatottal van jelen, az északnyugat-afrikai csapatok fel kb ott nevelkedett.
Nyilván a franciáknak könnyű, baromi sok, az egykori gyarmatbirodalomból származó másod- vagy harmadgenerációs feka gyerek tobzódik a külvárosi telepeken, jó atletikus képességekkel, tele energiával, aztán hogy ezt mire fordítják, az szerencse kérdése. Mármint a sport és a belügy szempontjából. De az emberanyag megvan, a szaktudás megvan, az lett volna furcsa, ha ennek ellenére sem tudnak ezzel mit kezdeni.
Régen láttam csokikupa-meccset, és abból azt a következtetést vontam le, hogy a technikai tudás megvan, a fizikai képességek megvannak, ha még taktikai fegyelmezettséget is sikerül nekik tanítani, akkor komoly tényezők lehetnek.
Hát sikerült, ráadásul a kontinentális Európában. Csak mondjuk a legjobbakat vitték a franciák. De komoly lenne mondjuk egy Mbappéval és Tchouaménivel felálló Kamerun vagy egy Dembelével felálló Mali vagy Szenegál vagy egy Camavingával felálló Kongói DK.
3 órája
Téynelg 😀 még korán vanaz Sándor te, Csaba a sport1-es arcVarju LászlóKi rúgja DK tiziket?Ez a (várható) Mexikó-Anglia meccs jonak igerkezik majd.Ugyan, a DK tizikkel kipöccinti a hülyeangolokat.
Brouwerij van de Vrij
warr_b
Feri
Klárika
és még kik?
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
Arató Gergely
Gy. Németh Böske
Vadai Ági
Szaniszló Csaba
warr_b
dancogo