d3Y

Oakland Raiders UAB Blazers

d3Y
Utoljára láttuk
3 órája
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
7 203Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Jászberényben fölényesen (újra) nyert az ellenzeki jelölt Budai Lóránt!
Bruce
3200. Azért az elmond valamit.
Coolearie
3758 szavazat egész pontosan a különbség. 62,9 %-át gyűjtötte be a szavazatoknak, majdnem kétharmad.
Bruce
több mint kétszer annyi szavazatot kapott most Budai, mint októberben. az újrázásokkal mindig beszopja a Fidesz. Ózdon 66 szavazatnyi különbséggel nyert Janiczak 2014-ben. az újraválasztásnál már 5000+ volt a különbség javára a fideszes Fürjesszel szemben.

3 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
ha ma kikap a Steelers is, akkor ez egy kurva fasza forduló lesz.
Amadeus
érjük be a Colts vereségével.

3 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
bár Ferrell 2,5 sacket szerzett, Crosby jobb volt nála továbbra is.Moreau elhibázta a blokkot.. majd a dühét kitöltötte Jaylen WatkinsenWill Compton találkozása volt csapattársával, DJ Swearingerrel


4 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Joseph szerelt a legbiztosabban a védőink közül, kiesése nagy érvágás, nem hiszem hogy Swearinger tudná pótolni. de a lényeg, hogy igazoltunk valakit, és nem Curtis Riley-nak kell kezdenie, mert az lett volna a vég.

6 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
amúgy csak én lepődtem meg, hogy a bírók visszavonták a zászlót és nem lett roughing the passer?

6 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Erik Harris is the first Raiders player with 2 INTs, including one for a TD in a game since Phillip Buchanon vs Minnesota 11/16/03.

6 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Erik "budget CWood" Harris

6 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Gruden nyert már challenge-et?

8 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
tudna valaki adni egy működő streamet a Napoli - Salzburg meccsre? előre is köszönöm.

18 napja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Fizikálisan sehol nem vagyunk a legfontosabb korosztályban... hihetetlen milyen képzés folyhat nálunk.. elnyomják őket mint egy cigarettát. Szomorú
O1G
mindig ez a forgatókönyv afrikai csapatok ellen, mióta az utánpótlást követem.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203több mint 6 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203

2 hónapja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
a gyűjtemény.


több mint 2 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
azért pár dolgot tisztázzunk. a Las Vegasba (máshova) költözés elengedhetetlen, tekintve az oaklandi polgármester asszony intézkedéseit (például. háromszorosára emelte a Coliseum bérleti díját Mark Davis háta mögött, és a többi), de!

ne csináljunk úgy, mintha Las Vegas egy kőgazdag metropolisz lenne, Oakland meg csak egy putri. már csak azért sem, mert utóbbi piacának megítélésénél először is az egész Bay Areát kell figyelembe venni (8,7 millió ember, igaz ott van a 49ers is, de ők most gyengék, így a bandwagon szurkolók számára nem vonzóak, ráadásul kiköltöztek Santa Clarába, ami közelebb van a Szilícium-völgyhöz mint a Bay Area-i piac központjához, ami szintén az ahhoz közelebb lévő Raiders malmára hajthatta volna a vizet). Las Vegas vonzáskörzetében 2,1 millió ember él.

a Bay Area egy nagy piac, ami tele van óriáscégekkel (Google, Facebook, Twitter, Uber, Tesla, Chevron, Levi's, AirBnB stb.), egész pontosan a GDP-je nyolcszor magasabb, mint Las Vegas vonzáskörzetéjé, ahol a turizmuson, kaszinókon és a fogadóirodákon kívül nincs semmi (na jó, a kuplerájok). a számítások szerint Vegas az NFL 5. legkisebb piaca lenne, csak Jacksonville-nél, Buffalónál, Green Bay-nél, meg New Orleansnál lenne nagyobb... emellett a Bay Areában az átlagjövedelem 40%-kal magasabb mint Las Vegasban, ahol a munkanélküliség igen magas, az országos átlag 50%-ánál magasabb. értelemszerűen nem a segélyből élők fogják kifizetni a több száz dollárba kerülő jegyeket meg a magas parkolási díjat a Las Vegas Raiders meccsekre. nem csak Oaklandben vannak gettók, vannak azok LV-ban is bőven. a reklámokért fizető cégeket is fogja érdekelni az, hogy mekkora jövedelemmel rendelkező embereknek reklámoz, ez egyértelműen a Bay Area mellett szól. emellett nem csak az a kérdés, hogy mennyien mennének ki a meccsekre, hanem az, hogy mennyien néznék a csapatot a tévében. Vegas elég speciális hely, ahol az emberek közül nagyon sokan hétvégén és éjszaka is dolgoznak, a meccsek meg ugye főleg vasárnap kora délután lennének ottani idő szerint, amikor az éjszaka dolgozók alszanak.

és bár LV közel van Oaklandhez, nem vagyok biztos abban, hogy az ott élők között annyira sok lenne a Raiders drukker. már csak azért sem, mert Vegas lakosságának a fele más településen született, az ország különböző részeiből vándoroltak oda, jó eséllyel már van csapatuk, és egyáltalán nem tuti, hogy a Raidersnek szurkolnak, emellett a csapathovatartozás az "őslakosoknál" is kérdéses. maradnak a turisták, mint biztosabb nézőbázis, de ők csak akkor fognak kilátogatni a meccsekre, a csapatnak megy a szekér (jelenleg ez megvan, de ki tudja mi lesz évek múlva) illetve az ellenfelek miatt, de azok közül is csak a jobb/népszerűbb csapatokért, nyilván nem a negatív mérlegű, szurkolókkal alig rendelkező Chargersért fognak özönleni a stadionba az ellenfél szurkolói). de attól nem tartok annyira, hogy nem lesz néző, mert még az XFL meccseken is telt ház volt Vegasban. attól inkább félek, hogy az eddigi hardcore atmoszféra elveszik a meccsekről, és lesz helyette olyan hangulat, mint az angliai soccer meccseken. az eddigi dühös munkásosztálybeli szurkolók helyét átveszik a pénzesebb alkalmi futballnézők/turisták illetve az ellenfél szurkolói, akik eljönnek egyúttal bulizni Vegasba. mindez a hazai pálya előnyének teljes elvesztésével járna.

természetesen azért biztos vagyok abban, hogy a hardcore Raiders szurkolók ide is fogják követni a csapatot, de kérdés, mennyire lesz könnyű nekik jegyhez jutniuk azoknak akiknek nincs bérletük (ha pl. a kaszinók, hotelek felvásárolják a jegyeket és osztogatják majd drágábbért a vendégeiknek, netán az alkalmazottaknak ajándékba, akkor már nem annyira). most fog kiderülni igazán, hogy mekkora is a Raider Nation.

ami még gond lehet - bár remélem nem lesz, mert a játékosaink nagy része most már nem a vadbarmok közül való - az a sok szórakozási lehetőség, amit Vegas nyújt. huszonévesen hirtelenül meggazdagodva nem lehet olyan egyszerű professzionálisnak maradni Sin Cityben... még szerencse, hogy McKenzie a jobb karekterű játékosokat részesíti előnyben, így talán nem lesz ebből baj. mondjuk azért annyira ne irigyeljétek őket, elég szar lehet annak, aki a kellemes kaliforniai időjáráshoz szokott, hogy a dögmeleg Nevadában éljen,

engem mint szurkolót nem az üzleti része érdekel elsősorban, vélhetően jól fog járni Mark Davis (bár ne gondoljuk azt, hogy LV olyan tuti buli business szempontból, ez a csődeljárások/felszámolások fővárosa Amerikában) hanem a futball érdekel. ha csak a futballt nézzük, akkor jobban örültem volna, ha marad a Bay Areában a csapat (még ha nem is Oaklandben), de még annak is, ha Los Angelesbe költözik a Raiders, ahol vannak hagyományai a csapatnak. Las Vegasban már nem olyan tetszetős ilyen szempontból, egyszerűen ott nehezebb lesz meccseket nyerni, mint a Bay Areában vagy Los Angelesben lett volna. azért ez már nem a Just win baby szellemisége, ez már a Just $ baby.

több mint 4 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
Amari Cooper + Derek Carr = AC/DC


több mint 5 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
félszezonértékelő

"You are as good as your record says you are." Bill Parcells --> 0-8

QB: Greg Olson playbookja főleg a rövid és középtávoli passzokra van alapozva, ehhez pedig az kéne, hogy a futás menjen, vagyis harmadik kísérletnél ne mindig 3rd & long legyen. márpedig az van, egy meccs kivételével, a Chargers ellen működött a futójáték, dobott is 4 TD-t Carrt. ezt a meccset leszámítva vért kell pisálni minden first downért (több 3&out-unk van ebben a szezonban, mint TD). érthető tehát, hogy nincs könnyű helyzetben Carr, akinek a lábmunkája és a pocket presence-e sokat fejlődött az egyetemihez képest, ezért tehát jár dicséret Olsonnak (aki egyébként Pryort is felképezte úgy, hogy volt egy röpke pillanat, amikor még franchise QB-nek tűnt tavaly). gondom Carr-ral az, hogy még mindig úgy játszik, mint az egyetemen. nézegeti a first readjét, majd odadobja, coverage-től függetlenül, mert bízik a karjában, és a pálya közepén üresen lévő célpontot nem veszi észre. ritkán van az, hogy végigscanneli a pályát, ha mégis, ilyenkor általában kidobja, mert senki sincs üresen. sokat dobál a ligaelit CB-kre, változó sikerrel, P. Peterson még oké, Haden ellen nem volt siker, Shermanre meg teljesen kilátástalan volt dobálni a back shoulder fade-eket, aminek a levédekezésében talán ő a legjobb a ligában. a védelmeket nem olvassa elég jól, ezen kéne javulnia. nem fog rajta segíteni az, hogy jövőre kap egy új playbookot, mert az edzői stáb repülni fog (és az sem segít, ha Olson nincs mellette, mint QB coach). ha Sparano távozik, a jövő évi OL nem biztos, hogy ilyen jó lesz pass protectionben, mint az idei, tehát további problémák lehetnek, nyomás alatt egyelőre nem az igazi, a többi rookie QB-hez hasonlóan.

RB: Darren McFadden talán élete legjobb formájában van, de ezt nem tudja megmutatni, mert az OL nem nyit lyukakat neki. most végre normálisan edzett az offseasonben, nem is sérült meg, robbanékony, de ezzel semmire sem megy, ha már megütik, mielőtt elérné a line of scrimmage-et. talán ez volt utolsó éve a Raidersben, amit sajnálnék, még akkor is, ha a látása nem az igazi, és türelmetlen, emiatt yardokat hagy a pályán. pass protectionben talán sosem volt ilyen jó, mint idén. Jones-Drew más tészta, neki vége, teljesen lelassult, rossz igazolás. rejtély, hogy miért nem kap helyette több snapet Latavius Murray, akinek a pass protectionjét jól értékelte a PFF. de inkább élvezhetjük a 2 yard/carryt produkáló MJD-t.

OL: kár, hogy nem vagyok oaklandi újságíró, megkérdezném Sparanót, hogy nem akarja-e kirúgni az OL edzőt. ha másért nem, azért, mert idehozatta Austin Howardot, aki a Jetsben egy átlagos RT volt. itt kapott $30 milliót, majd RG-t akarnak játszatni vele. futástblokkolásra nem képes, mindig hátratolják a védők gond nélkül, lomhán mozog, nem tud húzni, súlypontja magasan van (201 cm). a PBS sémának feltétele a két jó guard, különben nem megy a futás, Howard és Gabe Jackson sem tud hozzátenni ebben. Jackson még rookie, remélhetőleg fejlődni fog ebben, amúgy idén sacket még nem engedett. Watson két éve van a ligában, még project, kérdés, hogy lesz-e belőle valami valaha. a teljesítménye ingadozó, a Chargers ellen az O# legjobbja volt, majd a következő két meccsen közepes, a Seahawks ellen már egy rakás szar volt amit produkált. Wisniewski idén gyengébben játszik, mint tavaly, stuntokkal lehet szívatni, a snapet is gyakrabban rontja el, mint kéne. nem vagyok biztos benne, hogy megtartjuk. Penn a fal legjobbja, de már 31 éves, lehet, hogy megunja ezt a kilátástalanságot, és visszavonul jövőre, és akkor igen nagy gond van. meg akkor is, ha Sparano lelép, akkor lehet, hogy pass protection sem lesz, amiben jelenleg top 10 ez az egység.

WR, TE: itt van ugye a legnagyobb probléma, jelenleg WR1, de még WR2 sincs, James Jones talán WR3-nak jó, a többi meg legfeljebb szituációs játékos. Carr első számú célpontja Andre Holmes, aki bár size/speed freak, a játéka fájóan inkonzisztens, a legnehezebb elkapásokra képes, a legkönnyebbeket pedig elejti. baj emellett az, hogy Denarius Moore-hoz hasonlóan neki sincs meg az esze a futballhoz. rossz route-ot futja, nem fordul meg, amikor kéne (lásd Sherman INT), coverage-et nem tudja olvasni. ahogy Denarius Moore sem, akit Carr nem véletlenül küldött el a fenébe legutóbb, hosszú passznál nagy játék lehetett volna, de a route futása közepén úgy döntött, hogy megáll. Moore nem való WCO-be, de vertikálisban sikere lehet, egy másik csapatban. Vincent Brown stílusosan már az első meccsén megsérült, azóta sem aktív, Brice Butlert valamiért nem szeretik az edzők (talán lusta az edzésen), ezért gyakran büntetik azzal, hogy nem kap elég játékidőt, pedig talán együl ő képes yardokat szerezni az elkapás után. Thompkinst kedvelik az edzők, vele ilyen gond nincs. a TE egység szintén katasztrófa, nincs olyan, aki jól tudna blokkolni. Riverát az utóbbi időben viszont egyre jobban érzi Carr. kéne egy WR1 és egy korrekt TE.

DL: itt is el lett rontva az igazolási politika, jött Woodley, aki azóta IR-en van, és nem tűnik fel a hiánya. Tuck nem rossz igazolás, bár állítólag őt tradeltük volna, jó vicc. Antonio Smith rég túl van a zeniten, a ninja pedig annyira elrejtőzött, hogy a statisztikák között sem lehet megtalálni. az igazán szomorú az, hogy McKenzie nem is Woodleyt, hanem Jared Allent akarta először, akinek $8 milliót ajánlott évente, de a veterán DE contenderbe vágyott. húbazmeg, ő még hiányzott volna, elnézve az idei teljesítményét. Vúdli helyett lehetett volna igazolni Willie Youngot, akinek 7 sackje van idén, és bagóért írt alá a Bearshez (3 év, $9 millió), ő megkaphatta volna a Steelerstől jött védő pénzét, gyanítom, nem is utasította volna el. Smith helyett pedig jöhetett volna Jason Hatcher, aki egy évvel fiatalabb, mint a ninja, és volt is Oaklandben tárgyalni. neki kicsivel többet kellett volna ajánlani, mint Smith-nek, gondolom ez nem tetszett RM-nek. pedig Hatcher jelenleg igen jól játszik a Redskinsben. de még akár Henry Meltont is lehetett volna hozni, ő nem volt kelendő a térdsérülése és a rendőrsége ügye után, most meg pusztít a Cowboysban. a fiatalokról: Justin Ellis ígéretes, Stacy McGee viszont visszalépés rookie szezonja után. jövőre lehetséges igazolás: Greg Hardy talán nem lesz kelendő a piacon a rendőrségi ügyei után, meg kb. ezt az egész idei szezont kihagyta, a Panthers nem akarja megtartani.

LB: sajnos nem tudjuk meg (lehet, hogy sosem), mennyire lenne jó ez az egység, ha Nick Roach az MLB, pedig gyanítom, sokkal. IR-re került a cseréje is, Kaluka Maiava is, más középső linebacker pedig nem volt a keretben, tehát Miles Burris lett az, akit nagyon utálnak most a szurkolók, de gondoljunk bele. ő nem 4-3-as MLB, sosem volt az, nincsenek meg az ösztönei a posztra, az atletikussága sem. Sio Moore-t sokan szeretik, de ha őt raknánk be középre, akkor most ő lenne a közellenség, mert szintúgy nincsenek meg az ösztönei erre a posztra neki sem, és ő is szokott szereléseket elhibázni. Burris, ahogy Moore is, egy downhill LB, erre kéne használni, bizonyos package-ekben hasznos is lehetne. de jelenleg olyan pozícióban van, hogy abból jó nem sülhet ki. Mack a legjobb rookie és a legjobb 3-4-es OLB a ligában a PFF szerint, Ray-Ray Armstrong néha látható a pályán, Jamar Chaney, a nemrég igazolt csere MLB 0 snapra volt jó legutóbb.

DB: Hayden visszatért, és felemás volt az első meccse. talán ő az egyetlen CB-nk idén, akitől azt láttam, hogy jumpolja a route-ot, és sikerrel, picksix lehetett volna, ha nem ejti el. van tehát érzéke a játékhoz. volt tőle egy nagy ütés is legutóbb, ami után pofázott egy kicsit, tauntingot követett el a bírók szerint, Sherman mondjuk ezt csinálja kb. minden playben, rá még nem láttam, hogy ilyet dobtak volna. a Seahawks elkapói nem jók, őket nagyjából sikerült levédekeznie, bár segítette a pass rush, és volt egy missed tackle tőle. attól tartok, a Broncos ellen rosszabb meccse lesz. Carlos Rogers a legjobb CB-nk futás ellen. minden másban szar, nem értem, mire jók a blitzei 20 yardról, meg a messzi off coverage-ei 3. és rövidnél. véletlen-e, hogy a Seahawks ellen nem játszott, és máris jobb volt a secondary. a safetyk: Brandian Ross a legnagyobb ütközőgép a csapatban, és mintha coverage-ben jobb lenne, mint tavaly. Charles Woodson Mack mellett a védelem legjobbja. hihetetlennek tűnik, de 38 évesen is tudott fejlődni, egyre otthonosabban mozog safety poszton. strong safety szerepben tud jól játszani - pont úgy, mint Tyvon Branch - tehát egy free safety még elkelne. nem gondolom, hogy Dowling lesz a megoldás, neki olyan karriert tudok elképzelni, mint Bacarri Rambónak.

GM, HC: Sparano motiválni tudja a csapatot, az látszik, kompetitívek a fiúk, még ha meg is ruházzák őket. Olson QB coach-ként jó (pont, mint Greg Knapp), OC-nak kérdéses. Tarver védelme egyre jobban működik, kár, hogy sosincs olyan idén, hogy egyszerre játszik jól az O# és a D# is. McKenzie-t megtartanám, de kineveznék egy elnököt, akinek vétójoga lenne RM tevékenységében, beleszólhatna az igazolásokba, trade-ekbe, csak a draftnál lenne szabad keze Reggie-nek. egyébként attól tartok, hogy repül az egész banda 0-16 után, és kineveznek egy új GM-et, aki jó szabadügynököket szintén nem fog tudni idecsábítani, mert Oaklandbe nem akarnak jönni, de még a drafton is mellélő. ezért tartanám meg McKenzie-t, mert az elmúlt két draftja szerintem jó (ha Hayden belejön), főleg az idei, a legutóbbi meccsen 5 rookie volt kezdő.

1 hónapja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203


mondtam, hogy Ingold a király.

2 hónapja
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
francnak kellett megadni ennek a fasznak amit akart. ennek is rossz üzenete van. meg lehetett volna szívatni azzal hogy kiültetik erre az évre, megérdemelte volna és jelzésértékű lett volna a többi játékos felé is, hogy itt nincs gecizés. ezzel szemben most igazolhat a Patriotsba, ami simán lehet, hogy ez volt a célja végig a műsorával, és ezt most elérte. megint a Raiders lett bohóc franchise, odaadtunk 2 picket egy AFC riválisnak, a másiknak meg Brownt, cserébe nem kaptunk semmit.

több mint 2 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
egy kis visszatekintő: 2013-ban undrafted rookie-ként Matt McGloin 6 meccsen volt kezdő, 8 TD-t, 8 INT-et dobott, 55,9%-os pontosság és 76-os passer rating mellett. na de...

a támadófala így nézett ki: LT/LG Barnes, LG/RG Lucas Nix, C Wisniewski, RG Brisiel, RT Pashos. ennek ellenére csak 6 alkalommal sackelték, ami köszönhető volt egyrészt Sparanónak ugye, de annak is, hogy McGloin gyorsan megszabadult a labdától.

nem mintha a skill playerei jobbak lettek volna: 3,3 yardos átlaggal futó McFadden, Andre Holmes az első számú elkapó, Rod Streater a második számú, plusz még ott volt Denarius Moore, Brice Butler és Rivera mint TE1. Greg Olson volt az OC:

 cdn2.sbnation.com/imported_assets/1921807/UQOeW3C_medium.gif

McGloin igazi gunslinger mentalitással játszott, többet kockáztatott, mint Carr, ebből adódóan többet hibázott is, de nem volt egyszerű dolga az említett csapattársai miatt. ennek ellenére átlag 23 pontot szerzett a papíron nem túl acélos Raiders ezen a hat meccs alatt. egy meccset nyert, a Texans ellen, de a Titans és a Cowboys ellen is vezetett a csapat az első félidőben (utóbbiak ellen volt amikor 14 ponttal), de a második félidőre elfogytak, a depth hiányának köszönhetően. ebből adódóan nem írnám le McGloint a mostani jobb támadófallal és sokkal jobb skill playerekkel, és Reggie-ék is bízhatnak benne, mert nem véletlenül kapott 2. körös tendert idén. úgyhogy van alap a reményre. sokkal kevésbé tehetséges mint Carr az adottságait tekintve, de mindezt kompenzálja a mentalitásával, igazi munkás típusú játékos és van töke, nem fossa össze magát a nyomás alatt. úgyhogy én hiszek abban, hogy tudunk vele nyerni egy play-off meccset, még ha most nem is fog brillírozni a Broncos védelme ellen (mondjuk Carr sem tette, de nem is volt rá szükség). hajrá McLovin!

több mint 4 éve
d3Y Oakland Raiders UAB Blazers 7 203
az alábbi játékosokat húztam az itteni mock draft game-ben a Raidersnek, nem egészen úgy alakultak a dolgok, ahogy akartam, ezt majd kifejtem alább.

1/4 Amari Cooper, WR (Alabama)

első körben az volt a dilemma, hogy edge rusher vagy WR legyen. Beasley kiment, a többieket nem kedvelem annyira azon a poszton, hogy 1/4-re húzzam, így maradt az utóbbi. az döntött Cooper javára, hogy 3 remek szezonja volt, csiszoltabban futja a route-okat mint White, és jobban illik Musgrave rendszerébe. volt pár rizikós húzás korábban az első körben, el akarjuk kerülni a bustot, Cooperrel ez valószínű is, így elkerüljük. lesz tehát Carrnak egy olyan elkapója, aki el is tud szakadni a védőjétől.

2/35 Maxx Williams, TE (Minnesota)

újabb fegyver Carrnak: második körben akartam edge rushert, de pechemre kiment Odighizuwa és Preston Smith is. maradt Eli Harold, aki undersized, a futás ellen gyenge, de kiváló atléta, így ebben még hasonlít is Beasleyhez. ami a különbség az, hogy a technikája nulla (ezen még lehetne segíteni), de ami miatt igazán rühellem, az az, hogy puhány, semmi gyilkos ösztönt nem látok tőle, és ostoba: annak ellenére, hogy kis darab, ereje nulla, gyakran próbálta bulll rusholni a nála jóval nagyobb darab tackle-öket, mint például Cam Ervinget, természetesen eredmény nélkül. ja, még ott volt Orchard, aki nem jó atléta, nem robbanékony, nem is agilis, no thx. viszont a TE még mindig hiányposzt, mert jelenleg Rivera az első számú ezen a poszton, így jöhet Maxx Williams személyében red zone target Carrnak. IRL szerintem nem mi fogjuk húzni, mert állítólag a megbeszélések során nagy volt az arca, és derogált neki gyengébb csapatok képviselőivel szóba állni. ettől még a nem túl acélos TE class legjobbja lehet, mondjuk blokkolásban nem, de arra ott van nálunk Lee Smith.

3/68 Alex Carter, CB (Stanford)

majdnem agyfaszt kaptam, amikor pár pickkel előtte kiment Laken Tomlinson, jött is a pánik, hogy ki legyen. Tre Jackson jöhetett volna még szóba, mint rendszerbe illő guard, és őt akár IRL is húzhatjuk. azért nem Jacksont húztam végül, mert nem tetszik a mozgása, lomha, de most utólag visszagondolva, hogy végül csak a 7.-ben tudtam húzni jó értéken guardot, ő kellett volna. viszont CB is kell, távozott Tarell Brown és Carlos Rogers is, így egyelőre McGill az egyik kezdő a szélen, ami elég ijesztő, a depth meg szinte semmi. Carter szerintem ideális lenne, mint CB2, tudná pótolni Brownt. konzervatívan játszik, nem playmaker, semmit sem csinál kiemelkedően, viszont nagyjából mindent elfogadhatóan. Carter nagyobb darab press CB, jól szerel, hosszúak a karjai, nagy a súlypontemelkedése, így a red zone-ban jól védekezik.

4/102 Frank Clark, DE (Michigan)

Clarkról lehet, hogy sokan nem hallottak, sok draftboardon nincs rajta, vagy csak leghátul, mert elgépelte a barátnőjét tavaly, ami után kirúgták a Michiganről. a választás itt lehetett volna Chickillo vagy Trey Flowers, akik szintén jók. amit az edge rushereknél nézek, az a tömeg, robbanékonyság, agilitás. Clark tömege, agilitása megfelelő, nem a legrobbanékonyabb, de elég erős, bull rushban jó. nem magas, de a karjai hosszúak. emellett igazán odateszi magát a pályán, hajlamos túlpörögni is, néha átmegy aljasba. Josh Norrisnál 74., Lance Zierleinnél 77. prospect. én a 4-5. körben bírnám, csak az off the field ügyei zavarnak, nálunk emiatt szinte biztosan sztornó, de máshol beválhat.
5/140 Tyeler Davison, DT (Fresno State)

Antonio Smith ki lett vágva, kéne egy DT aki belülről is tud nyomást generálni. Davison bár alacsony (6-2) a karjai hosszúak (34" ) és ami fontos, átlag feletti atléta a poszton, megfelelően robbanékony, hogy így megvan a pass rush upside-ja. az ereje szintén remek, úgy néz ki, mint egy erősember-versenyző, ahogy az nfl.com írja. Clarkkal ellentétben Davison karakteréről is csak jókat mondanak, tehát IRL is elképzelhető egy ilyen húzás. tavaly 8 sacket és 12 TFL-t produkált. Mayock véleménye róla: "A lot of versatility. Certainly a guy that can play in this league. Solid player."

6/179 DeAndre Smelter, WR (Georgia Tech)

Smelter korábban baseballozott, 2010-ben draftolta a Twins, állítólag abban is jó volt, vállsérülés miatt hagyta abba. aztán két évig a Georgia Tech elkapója volt, triple optionben játszott, novemberben elszakadt a térdszalagja. miért gondolom mégis, hogy érdemes lenne behúzni? kezdjük a fizikai paraméterekkel. nagydarab, erőteljes felépítéssel bír, mint egy magasabb running back (6'2", 226). hatalmas tenyere van (11" ), amivel el is tudja kapni a labdát, jó a szem-kéz koordinációja, nem egy fakezű játékosról beszélünk, mint Stephen Hill volt. felmérői eredményei nincsenek a sérülése miatt, de nem túlzás az, hogy kiváló atléta, és ez látszik a mozgásán is. ami legjobban tetszik a játékában az, hogy mekkora elszántsággal játszik. ez megmutatkozik abban is, ahogy az elkapás után végigverekszi magát a védőkön - nem könnyű földre vinni, képes yardokat szerezni elkapás után, és ahogy blokkol:a közvélekedéssel ellentétben a Yellow Jackets offense-ben is kell route-okat futni, nem csak elszaladni és kész - bár nem sokat, az kétségtelen. van egy másik Georgia Tech WR a drafton, Darren Waller, aki egészséges, emellett 6-6 magas. Smelterrel ellentétben Waller mozgása nem olyan jó, emellett nem is teszi oda magát annyira. Smeltertől slant, go, hitch és out route-okat láttam. amiket véleményem szerint meglepően jól fut, legalábbis Wallerhez képest mindenképpen:kedvencem a Virginia Tech elleni meccse, ahol az egyik legjobb másodéves cornerbacket, Kendall Fullert verte meg többször.

az ACL-szakadás nagy gáz, de Smelter mindenképpen megérhet egy hátsó körös picket (bár szerintem nem mi fogjuk húzni, hanem egy play-off esélyes csapat, ahol első évében IR). elég tehetségesnek gondolom, nem olyan nyers, ahogy mondják, mindent összevetve számomra az egyik legérdekesebb prospect a drafton. itt egy jó cikk róla, gifek, meg minden, érdemes elolvasni:

 hankjonesscouting.wordpress.com/2014/11/17/its-time-to-start-taking-deandre-smelter-seriously/

7/221 Tayo Fabuluje, OG (TCU)

végül választottam egy jó nevű guardot, aki tackle volt az egyetemen. nagy darab (6-6, 353), igen erős, illene a rendszerbe. a lábmunkája, kézhasználata nem az igazi, majd Tice tanítgatná. SPARQ rangsorban 10. a támadófalemberek között (OT, OG, C együtt).