Soccer VB 2026
11 feliratkozó
2 napja
Színes tippjáték:Ki nyeri?
Anglia: Löfli, Stez, Willie Parker
Argentina: dande, empty taxi, Gergőbácsi, zacknorb
Brazília: csi77, Dzsokijuing, Kampman
Franciaország: davemayer, deyell, Duff, iktriad, Vrij
Hollandia: peach
Marokkó: Negritis
Németország: csebi, vpi
Norvégia: KeyG, Sobri Jóska
Portugália: Matthew99, nagir, Toto21, YoungZeeZee
Spanyolország: dancogo, Hanni, Heisman, Sixo
Ki nyerje?
Anglia: davemayer, Duff, Dzsokijuing, Negritis, Sixo, Stez
Argentina: csi77, dande, empty taxi, zacknorb
Curaçao: YoungZeeZee, Willie Parker
Hollandia: deyell, peach
Japán: dancogo
Kolumbia: vpi
Mexikó: csebi
Németország: iktriad, Vrij
Norvégia: Hanni, KeyG, Sobri Jóska, Toto21
Portugália: Matthew99, nagir
Spanyolország: Heisman
Szaúd-Arábia: Kampman
Uruguay: Gergőbácsi
Üzbegisztán: Löfli
Egyéb tippjáték:
VB tippelde
tipp.ly/hu/invite/?csoport=bowlhu-vb-2026&meghivo=19068
Negritis, a vajda
Fantasy
play.fifa.com/fantasy/join-league/HGF8CYXA
Ha kérik a ligakódot: HGF8CYXA
empty taxi
Szerkesztette: Heisman nádor
2 napja
2002-es volt az első vb-m, Luis Enrique kedvenc játékosom, BVSC U9-es csapatában miatta lettem 21-es, örök trauma a dél-koreai csalás, ezért se hallgatok k-popot meg a Squid Game-et se néztem

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
2 napja
BL-el vége a foci szezonnak, így jöjjön a VB tipp:Ki nyeri: Franciaország
Ki nyeri: Portugália
Ki nyerje: Norvégia
Toto21
Ki nyerje: Hollandia
Gólkirály: Erling Haaland
Legjobb játékos: Michael Olise
Breakout player: Nico Paz
Meglepetéscsapat: Japán
Csalódás: Spanyolország
built for this shit
2 napja
Leszarom ki nyeri, de nyerje meg Curacao
2 napja
2006? Kinevezték Klinsmannt de mindenki köpködte, aztán a végén mégis bronzot szereztekegy overachiever csapat volt, csakúgy mint a 2002-es, csak annyi különbség volt, hogy a 2002-es válogatottjuk még a klasszikus, brusztolós, védekező német focit képviselte, a 2006-os a fiatalításnak köszönhetően már gyors letámadásra épülő támadójátékkal bírt. 2002-ben pótselejtezővel jutottak ki a németek, és hát hatalmas szerencsének köszönhetően (kedvező ágrajz, koreaiak csalással eltakarították előlük az olaszokat, spanyolokat) jutottak döntőbe. 2006-ban viszont egy német válogatottól akkor teljesen idegen módon már egész nézhető, kreatív futballt játszottak.A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
csi77
deyell
iktriad
deyell
2 napja
Brazília nyeri, de a szaúdiaknak kéne
2 napja
BL-el vége a foci szezonnak, így jöjjön a VB tipp:Ki nyeri: Portugália
Ki nyerje: Norvégia
2 napja
Pontosan.egy overachiever csapat volt, csakúgy mint a 2002-es, csak annyi különbség volt, hogy a 2002-es válogatottjuk még a klasszikus, brusztolós, védekező német focit képviselte, a 2006-os a fiatalításnak köszönhetően már gyors letámadásra épülő támadójátékkal bírt. 2002-ben pótselejtezővel jutottak ki a németek, és hát hatalmas szerencsének köszönhetően (kedvező ágrajz, koreaiak csalással eltakarították előlük az olaszokat, spanyolokat) jutottak döntőbe. 2006-ban viszont egy német válogatottól akkor teljesen idegen módon már egész nézhető, kreatív futballt játszottak.A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
csi77
deyell
iktriad
deyell
2 napja
egy overachiever csapat volt, csakúgy mint a 2002-es, csak annyi különbség volt, hogy a 2002-es válogatottjuk még a klasszikus, brusztolós, védekező német focit képviselte, a 2006-os a fiatalításnak köszönhetően már gyors letámadásra épülő támadójátékkal bírt. 2002-ben pótselejtezővel jutottak ki a németek, és hát hatalmas szerencsének köszönhetően (kedvező ágrajz, koreaiak csalással eltakarították előlük az olaszokat, spanyolokat) jutottak döntőbe. 2006-ban viszont egy német válogatottól akkor teljesen idegen módon már egész nézhető, kreatív futballt játszottak.A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
csi77
deyell
iktriad
built for this shit
2 napja
A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
csi77
deyell
Szerkesztette: iktriad
2 napja
2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
csi77
built for this shit
2 napja
86-os vb: 9 évesen sajnos, mivel későn voltak a meccsek, nem nagyon nézhettem, de a ruszkik elleni hatos után ugye mindegy volt. Emlékszem albumokat vettünk, gyűjtöttük a magyar játékosok képeit, amelyek a kiesés után már sok helyen a kukában végezte. Azért akkor még a fiúk, ha fociztak, Détáriként hívták magukat, de aztán az ezen a vébén tündöklő Maradona lett a király. Tudom, sokan nem szeretik a kábszi, meg az "isteni ujj" miatt, de érdemes visszanézni, az a csávó mindent tudott a labdával....88-as EB - A hollandokra emlékszem, a Gullit, Van Basten a Milan miatt is szimpi volt, kb ennyi maradt meg
90-ben kevesebb meccset néztem, a döntőre emlékszem, ott már nem voltak szimpik az argentinok és horrible dictu a tokosoknak szurkoltam 😮. Utána megrühelltem őket.
92 eb teljesen kimaradt.
94-es vb ideje alatt a Balcsin dolgoztam nyári munkán, egy meccset sem láttam, csak utólag. A szurkolókkal viszont találkoztam. A hollandok elég prosztók voltak.....
96 EB - Talán az összes meccset láttam. A csehek kései aranygenerációját elverték a tokosok. Hát, nem szerettem meg őket....
98-as VB Az első vb, amit felnőtt fejjel nagyjából végignéztem, sajnos a franciák győzelmének nem örültem, ha Romario nem sérül le a vb előtt, Ronaldo pedig a döntőre, akkor más lehetett volna. Az tény, hogy bitang csapatuk volt a házigazdáknak. Többen írtátok, hogy mekkora vb volt, nekem nem volt akkora élmény, lehet azért, mert én nem annyira szeretem a "steril" európai helyszíneken megrendezett vb-ket.
2002 -VB : Bevallom, csalás ide, balfaszkodás oda, nekem ez a kedvenc vb-m. Mondom ezt annak ellenére, hogy az argentinok egy vb esélyes csapattal (Veron, Crespo, Batigól stb.) kiestek a csoportkörben, a koreiaknak elcsalták az olasz és spanyol meccseket, nyári vizsgaidőszakban voltak a meccsek, ráadásul délelőtt, ja és a dajcsok besunnyogtak a döntőbe. Ennek ellenére mégis ez a kedvecem valamiért.....
2004 - Szerintem ezt az eb-t hagyjuk. A portugál és a cseh aranygeneráció utolsó esélye volt a győzelemre, de a békafejű Hariszteasz kifejelt mindenkit a trófea alól.......
Ismerősöm Görögországban nyaralt pont akkor, a döntőt egy vendéglőben nézték, amikor lefújták a meccset, nemhogy nem kellett fizetniük, még a személyzet is eltűnt ünnepelni a városba......😊
2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.
2008 eb és 2010 vb
A győztesnek örülök, a tornákra alig emlékszem.
2012 eb - Itt is ugyanaz, de talán jobb volt a színvonal. A spanyol aranygeneráció utolsó nagy eredménye.
2014-vb.............
| Megjegyzem, ez volt a negyedik olyan győzelmük, amit nem érdemeltek meg, mert mind a négyszer jobb volt az ellenfél. Mi, a hollandok és kétszer az argentinok. A németek a foci elrontói 😊 |
Innentől sokkal kevesbé néztem a vb meccseket, az Eb-ket viszont miattunk igen.
A 18-as és 22-es vb ról alig vannak láttam meccseket, talán most igen, főleg hogy Eu-n kívüli a helyszín és talán a svábok tényleg szarok...😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
2 napja
YoungZeeZee
9 767
foleg az angolok voltak szopok.A helyi Illés Bélâk. 😀Guivarc'h mekkora spiler volt.Ha már 98as vbnem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
Most megnéztem a döntő összefoglalót, életemben először.
Barthez életveszély volt ahogy védett, a passzivitás és a mozgások hiánya meg iszonyat fura mai szemmel.
Ja, és Zidane 2 szöglet utánk fejes, érdekes, ott nem halt meg a football, hanem best vb ever. Bezzeg a mai Arsenalnal...
zacknorb
deyell
de sajna sok ilyen domestic kiraly volt mindenhol.
anno wright sem lett egy huu, meg fowler sem.
YoungZeeZee
iktriad
heskey is eszembe jutott no meg les ferdinand
96-os keret
Alan Shearer (9)Teddy Sheringham (10)Les Ferdinand (18)Robbie Fowler (21
98 :a fentiekhez jott dion dublin, ian wright 😀
2000: trevor sinclair, andy cole, heskey, KEVIN PHILLIPS 😀
2 napja
A helyi Illés Bélâk. 😀Guivarc'h mekkora spiler volt.Ha már 98as vbnem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
Barthez életveszély volt ahogy védett, a passzivitás és a mozgások hiánya meg iszonyat fura mai szemmel.
Ja, és Zidane 2 szöglet utánk fejes, érdekes, ott nem halt meg a football, hanem best vb ever. Bezzeg a mai Arsenalnal...
zacknorb
deyell
YoungZeeZee
2 napja
YoungZeeZee
9 767
Guivarc'h mekkora spiler volt.Ha már 98as vbnem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
zacknorb
deyell
2 napja
Ha már 98as vbnem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
zacknorb
built for this shit
2 napja
Elég lett volna csak ezt belinkelni. 😀Hogyne értenémHa már 98as vblatom nem erted mi a kulonbseg a ketto kozott 😀
zacknorb
YoungZeeZee
ANNO MINDEN JOBBVÓT
zacknorb
youtu.be/jaqZs8lP0c8?si=fm10Ty9KxAzj5ips
2 napja
Hogyne értenémHa már 98as vblatom nem erted mi a kulonbseg a ketto kozott 😀
zacknorb
YoungZeeZee
ANNO MINDEN JOBBVÓT
Szerkesztette: zacknorb
Poloska vagyok.
2 napja
YoungZeeZee
9 767
Ha már 98as vblatom nem erted mi a kulonbseg a ketto kozott 😀
zacknorb
2 napja
kedvenc CONCACAF csapatom vezet Skócia ellen!Aztán jött egy piros, és négy skót gól.
Löfli

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
2 napja
Ha már 98as vbMost megnéztem a döntő összefoglalót, életemben először.
Poloska vagyok.
3 napja
Fuhh de felbasztam magam azon a meccsen. Bírtam Paraguayt, és végig a franciák ellen drukkoltam, persze hogy megnyerték 🤬😔1998Nekem a 98as VB-ről mindig Zidane jut eszembe először, amikor a 2. csoport meccsen megtaposott egy földön fekvő szaudi játékost. 2 meccsre eltiltották, a nyolcaddöntőben Paraguay ellen sem léphetett még pályára. Nagy mákkal, egy épphogy a 11es párbaj előtt született Laurent Blanc góllal mentek tovább.
Kampman
Meg az argentínok szopatása is nagyot ment azon a Vb-n. Mekkorát vágott nekik Owen meg Bergkamp is.
Sixo
Viszont utána a 2002-esen annál nagyobb volt az öröm, mikor a noname szenegáliak inadba rakták őket az első meccsen 😅

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
3 napja
1998Nekem a 98as VB-ről mindig Zidane jut eszembe először, amikor a 2. csoport meccsen megtaposott egy földön fekvő szaudi játékost. 2 meccsre eltiltották, a nyolcaddöntőben Paraguay ellen sem léphetett még pályára. Nagy mákkal, egy épphogy a 11es párbaj előtt született Laurent Blanc góllal mentek tovább.
Kampman
Meg az argentínok szopatása is nagyot ment azon a Vb-n. Mekkorát vágott nekik Owen meg Bergkamp is.
3 napja
Megint kiderült hogy régen minden jobb volt? 😊Régen még Magyarország is kint volt a vébén, és nem csak Puhl meg Kassai által. 😀
Heisman nádor
3 napja
1998-ban voltam 7 éves, az a nagy torna volt az első, amire vissza tudok emlékezni.Inkább emlékképek vannak meg, mint teljes meccsek. De máig tisztán megvan az Argentína-Jamaica meccs, hogy mennyire kúl de gyenge csapat volt Jamaica, de mindenki imádta őket, részben a Jég Veled miatt is, ami ugye szintén a kilencvenes évek terméke. Aztán a brazilok, ahogy sorban elintézték a számomra szimpatikus csapatokat, a dánokat, a hollandokat. Hogy mennyien rajongtak értük és már akkor volt bennem egy anticsordaszellem, hogy én csakazértse. Hogy milyen pánikot keltett, amikor a döntő előtt felmerült, hogy Ronaldo nem játszik. És persze a fantasztikus zene. Ricky Martin, Carneval de Paris
2002-ben már teljesen focibuzi voltam, a 2000-es EB egy életre szóló élmény volt.
Az összes VB alatt itt volt a legmagasabb a foci meg a vébé iránti rajongásom.
Nagyon utáltam, hogy sok meccs reggel meg délelőtt van, még iskolaidőben. Örök emlék, hogy a lillafüredi osztálykiránduláson egy büfébe kirakott kis Junoszty tévén láttam, ahogy Beckham berúgja a büntetőt az argentinoknak. Imádtam Szenegált és hogy az addig állandóan domináló, sokszor valójában csak mákoló franciák kb. először estek pofára, mióta az eszemet tudom. De általában óriási csillaghullás volt már a csoportkörben, nem hiszem, hogy lesz valaha még egy Törökország-Szenegál negyeddöntő. Ami még beárnyékolja ezt a tornát, és ami megakadályozza, hogy a szubjektív listámon a legjobb lehessen, az a koreaiak javára történt rengeteg csalás.
2006 volt szerintem a legprofibban megrendezett torna. Annak idején az NST-n írták, hogy ha 3 nappal előtte szóltak volna a németeknek, hogy na itt egy vébé, rendezzétek meg, azt is meg tudták volna csinálni. Ekkora már a futball iránti romantikus rajongásom azért kezdett finoman lohadni, mondjuk kamasz fejjel talán már máshogy lát az ember dolgokat. De nagyon örültem az olaszoknak, a német válogatott nézhetővé válásának, a dortmundi elődöntőjük utolsó 30 perce valami egészen epic volt.
2010-ben már érettségiről igyekeztem hazaérni, hogy láthassam a Japán-Kamerun meccset, te jó ég.
Gyűlöltem a vuvuzelát, hogy mennyire monoton és primitív módon próbáltak vb-hangulatot csinálni és mennyire művi és mesterséges volt mégis ez az egész wakawaka a 98-as szambahangulathoz képest.
De örök emlék Uruguay, Suarez kezezése Németország és a Maradona által vezetett Argentína.
2014-ben már enyhe cinizmussal és szkepticizmussal vártam a vébét, egyértelműen lefelé ment a színvonal 4 évről 4 évre, meg a labdarúgás egésze is kezdett egy rossz irányt venni, tikitaka, labdás vagy labda nélküli passzivitás, megúszásra játszás. Ez a torna volt a legpozitívabb csalódás, teljesen jó hangulatú volt az egész, a nyitómeccstől a végéig. A csoportkör álomszerű volt, valami 3,5-ös gólátlaggal, akkor teljesen elhittem, hogy a nézhető foci visszatér. A nyolcaddöntőktől persze beütött a valóság, de ez sem tette tönkre az összélményt. Az emlékeimben a 98 utáni második legjobb vébéként maradt meg. Imádtam a spanyolok összeomlását, a német-brazil elődöntővel pedig kicsit utólag is átélhettem, hogy milyen lehetett a jugó pótselejtező.
Ez volt az utolsó vébé, amiről még viszonylag sok összetett és elkülöníthető emlékem van.
2018-ban már bőven dolgozó emberként egy csomó meccsről lemaradtam vagy munka közben sunyítva tudtam csak követni, de egyre inkább kezdett az az érzésem lenni, hogy 2002-vel ellentétben ez már nem zavar annyira. Ettől a tornától kezdve igazából már minden VB és EB összefolyik, néha egyáltalán eszembe se jut, hogy egy adott meccs vagy csoport itt volt, vagy a másikon vagy mindkettőn. Nyilván a döntő megvan, meg az elődöntők is nagyjából és persze itt lettem először Szaúd-Arábia fan Magyarország és Olaszország hiányában, amely körülmények azóta is fennállnak.
2022-ről kb. ugyanazt lehetne leírni, amit az előzőről, azzal a különbséggel, hogy a vb-döntő, és különösen annak az utolsó 40-50 perce a soccer történetének számomra legjobb, legszórakoztatóbb, legizgalmasabb epizódja volt. Teljesen kiesett egy egyébként tökéletesen felejthető torna sormintájából.
2026-tal kapcsolatban van egy furcsán bizakodó, 2014-es feelingem, remélem beválik.
3 napja
az orosz vébén volt, amikor Pavard az argentinok ellen beverte, mint ló a lónaka katari vb-n emlékezetes volt a döntő, a holland - argentin meccs (nem feltétlen pozitív okból), Marokkó jó szereplése, és pár meglepetés, mint amikor a japánok legyőzték a németeket. annyira nem volt rossz vb, de különösen jó sem, a döntőt kivéve. a 2018-as oroszországi vb, az kifejezetten unalmas és érdektelen volt. rengeteg gól született pontrúgásból. több nagycsapat leszerepelt, és kiesett korán, a VAR kezdetleges használata igen bénán ment, széttördelte a játékot. a 2014-es vb nem volt rossz, voltak ikonikus gólok, van Persie repülő fejese a spanyolok ellen, vagy James Rodríguez mellel levett, kapásból lőtt gólja Uruguay ellen máig emlékezetes. itt is volt meglepetés, Costa Rica jó szereplése. megnyerték a halálcsoportot, majd negyeddöntőig mentek. a csoportmeccsek igen jók voltak, volt sok gól, majd a negyeddöntőktől jöttek a 0-0-ás, 1-0-ás meccsek, kivéve ugye a német - brazil elődöntő. a döntő is szar volt. egy jó vb lehetett volna, a hangulat is jó volt, de aztán a végére csalódás lett. a 2010-es vb az no comment, konkrétan a legszarabb volt amit valaha láttam, alulmúlta a 2002-est is.érdekes, de nekem azok a meccsek vannak meg inkább amiket régebben, értsd 15-20 éve láttam. a ruszki-katari vb-ről hirtelen nem ugrik be semmi, de a spanyolok eb győzelme is a ködbe vész pl. 2014-es vb-ről is a kurva jó chile meg a brazilok összeomlása az ami először eszembe jut. onnantól jön a törlés.jobban belegondolva. flegge neztem az orosz, qatari vb-t, del -afrikai de annyi momentum nem maradt meg beloluk mint a 94 , 98-ast is ideirhatom de 2000-es eb.az en agyamba is beleegett a kovezkezio:a 98-as VB és a 2000-es EB volt a top nálam. de azt mondom a 2000-es EB volt a legjobb az összes torna közül amit láttam. 2,74-es gólátlag, alig volt unalmas meccs, támadófoci dominált. prime Zidane, Figo, Totti, Henry, Nesta, Rui Costa, Vieira, Davids, Kluivert, Raul. spanyol - jugo, portugál - angol meccs örök klasszikus, sajnos a holland - olasz elődöntő is, és a döntő is. soha nem lesz még ilyen torna. elég csak megnézni most a kereteket az idei VB-re. már abból látszik hogy a védekezés lesz a prioritás a legtöbb csapatnál, a nagycsapatoknál is.
a 94 es volt az elso amit nagyon vartam es konyvem is lett rola.
a 96os ebt is vartam es neztem .csiptem bar a szinvonal szar volt es nezok sem voltak.
98: erre is tisztan emlekszem.
de talan 2000 volt a top nalam es vki szerint a legutolso nagy iranyitok eraja.
aztan meg a nemet 2006os es a 16os eb.
tenyleg elkeozelhetetlen h a jatekosok megint beesnek.mint qatarban egyik hetvegen meg bajnoki a kovetkezon vb.es sok perc van a labukban es a baj.
azt sem tudom mik a csoportok h lehet tovabb jutni.
ez a szettagolt helyszinek is szarnak tunnek.
nem akarom meg jobban fikazni de ez igy nem tetszetos.
YoungZeeZee
deyell
mar a 16-os eb is csak a magyarok miatt miaradt meg. a tobbi meccsre nem is emlekszem 😀
YoungZeeZee
peach
deyell