Soccer VB 2026

11 feliratkozó

2 napja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 904 — "Montoya por favor!"
Színes tippjáték:

Ki nyeri?
Anglia: Löfli, Stez, Willie Parker
Argentina: dande, empty taxi, Gergőbácsi, zacknorb
Brazília: csi77, Dzsokijuing, Kampman
Franciaország: davemayer, deyell, Duff, iktriad, Vrij
Hollandia: peach
Marok: Negritis
Németország: csebi, vpi
Norvégia: KeyG, Sobri Jóska
Portugália: Matthew99, nagir, Toto21, YoungZeeZee
Spanyolország: dancogo, Hanni, Heisman, Sixo

Ki nyerje?
Anglia: davemayer, Duff, Dzsokijuing, Negritis, Sixo, Stez
Argentina: csi77, dande, empty taxi, zacknorb
Curaçao: YoungZeeZee, Willie Parker
Hollandia: deyell, peach
Japán: dancogo
Kolumbia: vpi
Mexikó: csebi
Németország: iktriad, Vrij
Norvégia: Hanni, KeyG, Sobri Jóska, Toto21
Portugália: Matthew99, nagir
Spanyolország: Heisman
Szaúd-Arábia: Kampman
Uruguay: Gergőbácsi
Üzbegisztán: Löfli

Egyéb tippjáték:
VB tippelde

tipp.ly/hu/invite/?csoport=bowlhu-vb-2026&meghivo=19068
Negritis, a vajda
Fantasy

play.fifa.com/fantasy/join-league/HGF8CYXA

Ha kérik a ligakódot: HGF8CYXA
empty taxi

Szerkesztette: Heisman nádor
2 napja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 24 097 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
2002-es volt az első vb-m, Luis Enrique kedvenc játékosom, BVSC U9-es csapatában miatta lettem 21-es, örök trauma a dél-koreai csalás, ezért se hallgatok k-popot meg a Squid Game-et se néztem

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
2 napja
deyell Las Vegas Raiders 12 714 — Sworn to the Dark
BL-el vége a foci szezonnak, így jöjjön a VB tipp:

Ki nyeri: Portugália
Ki nyerje: Norvégia
Toto21
Ki nyeri: Franciaország
Ki nyerje: Hollandia
Gólkirály: Erling Haaland
Legjobb játékos: Michael Olise
Breakout player: Nico Paz
Meglepetéscsapat: Japán
Csalódás: Spanyolország

built for this shit

2 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 429
Leszarom ki nyeri, de nyerje meg Curacao
2 napja
slowmotion Dallas Cowboys 27 941 — Cowboys fan
2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.
csi77
a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
deyell
A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,
iktriad
egy overachiever csapat volt, csakúgy mint a 2002-es, csak annyi különbség volt, hogy a 2002-es válogatottjuk még a klasszikus, brusztolós, védekező német focit képviselte, a 2006-os a fiatalításnak köszönhetően már gyors letámadásra épülő támadójátékkal bírt. 2002-ben pótselejtezővel jutottak ki a németek, és hát hatalmas szerencsének köszönhetően (kedvező ágrajz, koreaiak csalással eltakarították előlük az olaszokat, spanyolokat) jutottak döntőbe. 2006-ban viszont egy német válogatottól akkor teljesen idegen módon már egész nézhető, kreatív futballt játszottak.
deyell
2006? Kinevezték Klinsmannt de mindenki köpködte, aztán a végén mégis bronzot szereztek
2 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 262
Brazília nyeri, de a szaúdiaknak kéne
2 napja
Toto21 Chicago Bears 8 448
BL-el vége a foci szezonnak, így jöjjön a VB tipp:

Ki nyeri: Portugália
Ki nyerje: Norvégia
2 napja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 639 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
2006-os vb - Újabb eu vb, mindenki a házigazdákat mondta fő esélyesnek, én azért titkon reménykedtem és nem hiába (pedig itt talán, de csak nagyon talán megérdemelték volna). Nem volt egy jó vb, itt Zidane fejelte ki magukat a trófea alól.
csi77
a németek nem számítottak fő esélyesnek a 2006-os vb-n. fiatal csapattal voltak (22 éves volt Lahm, 21 volt Schweinsteiger, Podolski, Mertesacker), és erőn felül teljesítettek a tornán. a fő esélyesnek a brazilokat tartották. ha csak a neveket nézzük, az egyik legerősebb válogatott volt, ami nem nyert vb-t. de aztán csapatként nem működtek jól, elszórakozták a felkészülést, Ronaldo túlsúlyos volt, stb.
deyell
A német közvélemény konkrétan azon izgult a 2006-es vébé előtt, hogy ne essenek ki a csoportból. 2004-ben olyan simán kiestek az EB a csoportkörben. Még a Lothar + Torghelle vezette magyar csapat is verte őket akkoriban. Kaiserslauternben. Na ennyire voltak "fő esélyesek" otthon 2006-ban..,
iktriad
egy overachiever csapat volt, csakúgy mint a 2002-es, csak annyi különbség volt, hogy a 2002-es válogatottjuk még a klasszikus, brusztolós, védekező német focit képviselte, a 2006-os a fiatalításnak köszönhetően már gyors letámadásra épülő támadójátékkal bírt. 2002-ben pótselejtezővel jutottak ki a németek, és hát hatalmas szerencsének köszönhetően (kedvező ágrajz, koreaiak csalással eltakarították előlük az olaszokat, spanyolokat) jutottak döntőbe. 2006-ban viszont egy német válogatottól akkor teljesen idegen módon már egész nézhető, kreatív futballt játszottak.
deyell
Pontosan.
2 napja
csi77
deyell
iktriad

built for this shit

2 napja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 639 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
csi77
deyell

Szerkesztette: iktriad
2 napja
csi77

built for this shit

2 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 349 — Bears & Illinois fan
86-os vb: 9 évesen sajnos, mivel későn voltak a meccsek, nem nagyon nézhettem, de a ruszkik elleni hatos után ugye mindegy volt. Emlékszem albumokat vettünk, gyűjtöttük a magyar játékosok képeit, amelyek a kiesés után már sok helyen a kukában végezte. Azért akkor még a fiúk, ha fociztak, Détáriként hívták magukat, de aztán az ezen a vébén tündöklő Maradona lett a király. Tudom, sokan nem szeretik a kábszi, meg az "isteni ujj" miatt, de érdemes visszanézni, az a csávó mindent tudott a labdával....

88-as EB - A hollandokra emlékszem, a Gullit, Van Basten a Milan miatt is szimpi volt, kb ennyi maradt meg

90-ben kevesebb meccset néztem, a döntőre emlékszem, ott már nem voltak szimpik az argentinok és horrible dictu a tokosoknak szurkoltam 😮. Utána megrühelltem őket.

92 eb teljesen kimaradt.

94-es vb ideje alatt a Balcsin dolgoztam nyári munkán, egy meccset sem láttam, csak utólag. A szurkolókkal viszont találkoztam. A hollandok elég prosztók voltak.....

96 EB - Talán az összes meccset láttam. A csehek kései aranygenerációját elverték a tokosok. Hát, nem szerettem meg őket....

98-as VB Az első vb, amit felnőtt fejjel nagyjából végignéztem, sajnos a franciák győzelmének nem örültem, ha Romario nem sérül le a vb előtt, Ronaldo pedig a döntőre, akkor más lehetett volna. Az tény, hogy bitang csapatuk volt a házigazdáknak. Többen írtátok, hogy mekkora vb volt, nekem nem volt akkora élmény, lehet azért, mert én nem annyira szeretem a "steril" európai helyszíneken megrendezett vb-ket.

2002 -VB : Bevallom, csalás ide, balfaszkodás oda, nekem ez a kedvenc vb-m. Mondom ezt annak ellenére, hogy az argentinok egy vb esélyes csapattal (Veron, Crespo, Batigól stb.) kiestek a csoportkörben, a koreiaknak elcsalták az olasz és spanyol meccseket, nyári vizsgaidőszakban voltak a meccsek, ráadásul délelőtt, ja és a dajcsok besunnyogtak a döntőbe. Ennek ellenére mégis ez a kedvecem valamiért.....

2004 - Szerintem ezt az eb-t hagyjuk. A portugál és a cseh aranygeneráció utolsó esélye volt a győzelemre, de a békafejű Hariszteasz kifejelt mindenkit a trófea alól.......
Ismerősöm Görögországban nyaralt pont akkor, a döntőt egy vendéglőben nézték, amikor lefújták a meccset, nemhogy nem kellett fizetniük, még a személyzet is eltűnt ünnepelni a városba......😊

2008 eb és 2010 vb
A győztesnek örülök, a tornákra alig emlékszem.

2012 eb - Itt is ugyanaz, de talán jobb volt a színvonal. A spanyol aranygeneráció utolsó nagy eredménye.

2014-vb.............

| Megjegyzem, ez volt a negyedik olyan győzelmük, amit nem érdemeltek meg, mert mind a négyszer jobb volt az ellenfél. Mi, a hollandok és kétszer az argentinok. A németek a foci elrontói 😊 |

Innentől sokkal kevesbé néztem a vb meccseket, az Eb-ket viszont miattunk igen.

A 18-as és 22-es vb ról alig vannak láttam meccseket, talán most igen, főleg hogy Eu-n kívüli a helyszín és talán a svábok tényleg szarok...😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
2 napja
YoungZeeZee 9 767
Ha már 98as vb
Most megnéztem a döntő összefoglalót, életemben először.
Barthez életveszély volt ahogy védett, a passzivitás és a mozgások hiánya meg iszonyat fura mai szemmel.
Ja, és Zidane 2 szöglet utánk fejes, érdekes, ott nem halt meg a football, hanem best vb ever. Bezzeg a mai Arsenalnal...
zacknorb
nem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
deyell
Guivarc'h mekkora spiler volt.
de sajna sok ilyen domestic kiraly volt mindenhol.
anno wright sem lett egy huu, meg fowler sem.
YoungZeeZee
A helyi Illés Bélâk. 😀
iktriad
foleg az angolok voltak szopok.
heskey is eszembe jutott no meg les ferdinand

96-os keret
Alan Shearer (9)Teddy Sheringham (10)Les Ferdinand (18)Robbie Fowler (21
98 :a fentiekhez jott dion dublin, ian wright 😀
2000: trevor sinclair, andy cole, heskey, KEVIN PHILLIPS 😀
2 napja
Ha már 98as vb
Barthez életveszély volt ahogy védett, a passzivitás és a mozgások hiánya meg iszonyat fura mai szemmel.
Ja, és Zidane 2 szöglet utánk fejes, érdekes, ott nem halt meg a football, hanem best vb ever. Bezzeg a mai Arsenalnal...
zacknorb
nem a döntő volt a legjobb meccs a 98-as vb-n. az azon ment el, hogy a brazilok legendája, Ronaldo a meccs előtti napokon rejtélyes módon lebetegedett, és úgy készültek a brazilok, hogy nem lesz ott a döntőn. aztán az utolsó pillanatban mégis betették Ronaldót, de árnyéka volt önmagának, normál esetben akkor rettegtek tőle a védők. ez lelkileg és taktikailag is teljesen megzavarta a brazil csapatot, akik aztán még emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a franciákkal. akik pedig nem voltak a torna legjobb csapata, a kezdő középcsatáruk Guivarc'h például gól nélkül zárta a vb-t. a brazilok és a hollandok is jobban megérdemelték volna a végső győzelmet.
deyell
YoungZeeZee
A helyi Illés Bélâk. 😀
2 napja
YoungZeeZee 9 767
Ha már 98as vb
zacknorb
deyell
2 napja
Ha már 98as vb
zacknorb

built for this shit

2 napja
Ha már 98as vb
zacknorb
latom nem erted mi a kulonbseg a ketto kozott 😀
YoungZeeZee
Hogyne érteném
ANNO MINDEN JOBBVÓT
zacknorb
Elég lett volna csak ezt belinkelni. 😀
 youtu.be/jaqZs8lP0c8?si=fm10Ty9KxAzj5ips
2 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 24 295 — Kinek mit intézett a kormánya
Ha már 98as vb
zacknorb
YoungZeeZee
Hogyne érteném
ANNO MINDEN JOBBVÓT

Szerkesztette: zacknorb

Poloska vagyok.
2 napja
YoungZeeZee 9 767
Ha már 98as vb
zacknorb
2 napja
warr_b Washington Commanders 30 064 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
kedvenc CONCACAF csapatom vezet Skócia ellen!
Löfli
Aztán jött egy piros, és négy skót gól.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
2 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 24 295 — Kinek mit intézett a kormánya
Ha már 98as vb

Poloska vagyok.
3 napja
warr_b Washington Commanders 30 064 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
1998
Kampman
Nekem a 98as VB-ről mindig Zidane jut eszembe először, amikor a 2. csoport meccsen megtaposott egy földön fekvő szaudi játékost. 2 meccsre eltiltották, a nyolcaddöntőben Paraguay ellen sem léphetett még pályára. Nagy mákkal, egy épphogy a 11es párbaj előtt született Laurent Blanc góllal mentek tovább.
Meg az argentínok szopatása is nagyot ment azon a Vb-n. Mekkorát vágott nekik Owen meg Bergkamp is.
Sixo
Fuhh de felbasztam magam azon a meccsen. Bírtam Paraguayt, és végig a franciák ellen drukkoltam, persze hogy megnyerték 🤬😔
Viszont utána a 2002-esen annál nagyobb volt az öröm, mikor a noname szenegáliak inadba rakták őket az első meccsen 😅

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
3 napja
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 659 — LIGHTS OUT!
1998
Kampman
Nekem a 98as VB-ről mindig Zidane jut eszembe először, amikor a 2. csoport meccsen megtaposott egy földön fekvő szaudi játékost. 2 meccsre eltiltották, a nyolcaddöntőben Paraguay ellen sem léphetett még pályára. Nagy mákkal, egy épphogy a 11es párbaj előtt született Laurent Blanc góllal mentek tovább.
Meg az argentínok szopatása is nagyot ment azon a Vb-n. Mekkorát vágott nekik Owen meg Bergkamp is.

3 napja
Megint kiderült hogy régen minden jobb volt? 😊
Heisman nádor
Régen még Magyarország is kint volt a vébén, és nem csak Puhl meg Kassai által. 😀
3 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 262
1998-ban voltam 7 éves, az a nagy torna volt az első, amire vissza tudok emlékezni.
Inkább emlékképek vannak meg, mint teljes meccsek. De máig tisztán megvan az Argentína-Jamaica meccs, hogy mennyire kúl de gyenge csapat volt Jamaica, de mindenki imádta őket, részben a Jég Veled miatt is, ami ugye szintén a kilencvenes évek terméke. Aztán a brazilok, ahogy sorban elintézték a számomra szimpatikus csapatokat, a dánokat, a hollandokat. Hogy mennyien rajongtak értük és már akkor volt bennem egy anticsordaszellem, hogy én csakazértse. Hogy milyen pánikot keltett, amikor a döntő előtt felmerült, hogy Ronaldo nem játszik. És persze a fantasztikus zene. Ricky Martin, Carneval de Paris

2002-ben már teljesen focibuzi voltam, a 2000-es EB egy életre szóló élmény volt.
Az összes VB alatt itt volt a legmagasabb a foci meg a vébé iránti rajongásom.
Nagyon utáltam, hogy sok meccs reggel meg délelőtt van, még iskolaidőben. Örök emlék, hogy a lillafüredi osztálykiránduláson egy büfébe kirakott kis Junoszty tévén láttam, ahogy Beckham berúgja a büntetőt az argentinoknak. Imádtam Szenegált és hogy az addig állandóan domináló, sokszor valójában csak mákoló franciák kb. először estek pofára, mióta az eszemet tudom. De általában óriási csillaghullás volt már a csoportkörben, nem hiszem, hogy lesz valaha még egy Törökország-Szenegál negyeddöntő. Ami még beárnyékolja ezt a tornát, és ami megakadályozza, hogy a szubjektív listámon a legjobb lehessen, az a koreaiak javára történt rengeteg csalás.

2006 volt szerintem a legprofibban megrendezett torna. Annak idején az NST-n írták, hogy ha 3 nappal előtte szóltak volna a németeknek, hogy na itt egy vébé, rendezzétek meg, azt is meg tudták volna csinálni. Ekkora már a futball iránti romantikus rajongásom azért kezdett finoman lohadni, mondjuk kamasz fejjel talán már máshogy lát az ember dolgokat. De nagyon örültem az olaszoknak, a német válogatott nézhetővé válásának, a dortmundi elődöntőjük utolsó 30 perce valami egészen epic volt.

2010-ben már érettségiről igyekeztem hazaérni, hogy láthassam a Japán-Kamerun meccset, te jó ég.
Gyűlöltem a vuvuzelát, hogy mennyire monoton és primitív módon próbáltak vb-hangulatot csinálni és mennyire művi és mesterséges volt mégis ez az egész wakawaka a 98-as szambahangulathoz képest.
De örök emlék Uruguay, Suarez kezezése Németország és a Maradona által vezetett Argentína.

2014-ben már enyhe cinizmussal és szkepticizmussal vártam a vébét, egyértelműen lefelé ment a színvonal 4 évről 4 évre, meg a labdarúgás egésze is kezdett egy rossz irányt venni, tikitaka, labdás vagy labda nélküli passzivitás, megúszásra játszás. Ez a torna volt a legpozitívabb csalódás, teljesen jó hangulatú volt az egész, a nyitómeccstől a végéig. A csoportkör álomszerű volt, valami 3,5-ös gólátlaggal, akkor teljesen elhittem, hogy a nézhető foci visszatér. A nyolcaddöntőktől persze beütött a valóság, de ez sem tette tönkre az összélményt. Az emlékeimben a 98 utáni második legjobb vébéként maradt meg. Imádtam a spanyolok összeomlását, a német-brazil elődöntővel pedig kicsit utólag is átélhettem, hogy milyen lehetett a jugó pótselejtező.
Ez volt az utolsó vébé, amiről még viszonylag sok összetett és elkülöníthető emlékem van.

2018-ban már bőven dolgozó emberként egy csomó meccsről lemaradtam vagy munka közben sunyítva tudtam csak követni, de egyre inkább kezdett az az érzésem lenni, hogy 2002-vel ellentétben ez már nem zavar annyira. Ettől a tornától kezdve igazából már minden VB és EB összefolyik, néha egyáltalán eszembe se jut, hogy egy adott meccs vagy csoport itt volt, vagy a másikon vagy mindkettőn. Nyilván a döntő megvan, meg az elődöntők is nagyjából és persze itt lettem először Szaúd-Arábia fan Magyarország és Olaszország hiányában, amely körülmények azóta is fennállnak.

2022-ről kb. ugyanazt lehetne leírni, amit az előzőről, azzal a különbséggel, hogy a vb-döntő, és különösen annak az utolsó 40-50 perce a soccer történetének számomra legjobb, legszórakoztatóbb, legizgalmasabb epizódja volt. Teljesen kiesett egy egyébként tökéletesen felejthető torna sormintájából.

2026-tal kapcsolatban van egy furcsán bizakodó, 2014-es feelingem, remélem beválik.
3 napja
slowmotion Dallas Cowboys 27 941 — Cowboys fan
az en agyamba is beleegett a kovezkezio:
a 94 es volt az elso amit nagyon vartam es konyvem is lett rola.
a 96os ebt is vartam es neztem .csiptem bar a szinvonal szar volt es nezok sem voltak.
98: erre is tisztan emlekszem.
de talan 2000 volt a top nalam es vki szerint a legutolso nagy iranyitok eraja.

aztan meg a nemet 2006os es a 16os eb.

tenyleg elkeozelhetetlen h a jatekosok megint beesnek.mint qatarban egyik hetvegen meg bajnoki a kovetkezon vb.es sok perc van a labukban es a baj.
azt sem tudom mik a csoportok h lehet tovabb jutni.
ez a szettagolt helyszinek is szarnak tunnek.

nem akarom meg jobban fikazni de ez igy nem tetszetos.
YoungZeeZee
a 98-as VB és a 2000-es EB volt a top nálam. de azt mondom a 2000-es EB volt a legjobb az összes torna közül amit láttam. 2,74-es gólátlag, alig volt unalmas meccs, támadófoci dominált. prime Zidane, Figo, Totti, Henry, Nesta, Rui Costa, Vieira, Davids, Kluivert, Raul. spanyol - jugo, portugál - angol meccs örök klasszikus, sajnos a holland - olasz elődöntő is, és a döntő is. soha nem lesz még ilyen torna. elég csak megnézni most a kereteket az idei VB-re. már abból látszik hogy a védekezés lesz a prioritás a legtöbb csapatnál, a nagycsapatoknál is.
deyell
jobban belegondolva. flegge neztem az orosz, qatari vb-t, del -afrikai de annyi momentum nem maradt meg beloluk mint a 94 , 98-ast is ideirhatom de 2000-es eb.
mar a 16-os eb is csak a magyarok miatt miaradt meg. a tobbi meccsre nem is emlekszem 😀
YoungZeeZee
érdekes, de nekem azok a meccsek vannak meg inkább amiket régebben, értsd 15-20 éve láttam. a ruszki-katari vb-ről hirtelen nem ugrik be semmi, de a spanyolok eb győzelme is a ködbe vész pl. 2014-es vb-ről is a kurva jó chile meg a brazilok összeomlása az ami először eszembe jut. onnantól jön a törlés.
peach
a katari vb-n emlékezetes volt a döntő, a holland - argentin meccs (nem feltétlen pozitív okból), Marokkó jó szereplése, és pár meglepetés, mint amikor a japánok legyőzték a németeket. annyira nem volt rossz vb, de különösen jó sem, a döntőt kivéve. a 2018-as oroszországi vb, az kifejezetten unalmas és érdektelen volt. rengeteg gól született pontrúgásból. több nagycsapat leszerepelt, és kiesett korán, a VAR kezdetleges használata igen bénán ment, széttördelte a játékot. a 2014-es vb nem volt rossz, voltak ikonikus gólok, van Persie repülő fejese a spanyolok ellen, vagy James Rodríguez mellel levett, kapásból lőtt gólja Uruguay ellen máig emlékezetes. itt is volt meglepetés, Costa Rica jó szereplése. megnyerték a halálcsoportot, majd negyeddöntőig mentek. a csoportmeccsek igen jók voltak, volt sok gól, majd a negyeddöntőktől jöttek a 0-0-ás, 1-0-ás meccsek, kivéve ugye a német - brazil elődöntő. a döntő is szar volt. egy jó vb lehetett volna, a hangulat is jó volt, de aztán a végére csalódás lett. a 2010-es vb az no comment, konkrétan a legszarabb volt amit valaha láttam, alulmúlta a 2002-est is.
deyell
az orosz vébén volt, amikor Pavard az argentinok ellen beverte, mint ló a lónak