vpi

New England Patriots Rutgers Scarlet Knights

vpi
Lakhely
Buda
Utoljára láttuk
2 órája
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
2 854


Utolsó 10 fórum hozzászólás

8 órája
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
 444.hu/2023/06/10/orban-viktor-aranyfotelben-turkmenisztan-vegre-megadta-a-kello-tiszteletet-nepunk-miniszterelnokenek?appview

Végre egy Orbánhoz méltó cikk.
Mondjuk a 80-as évekre csak kicsit emlékszem, de a TV hiradók jellege eléggé ilyesmi volt. Bár az m1-re kapcsolva itthon is ilyen.
Arra kiváncsi lennék, hogy OV fejében mi játszódik le ilyenkor. Megérte? Ezt akartam 89-ben?
Vagy inkább kellemetlen, de ez van, ezt kell szeretni? Ha enni akarunk ezt kell elviselni!
8 órája
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Na, regisztráltam én is magamat (ügyfélkapun keresztül). Meglátjuk. peterk2005 udvari bolond
Hmm. Négy nap telt el, és el is készült a regisztrácóm, megkaptam a dokumentumokat és gond nélkül be tudtam lépni weben és mobilon is. A webes belépés mondjuk abban nem tetszik, hogy az SMS ellenőrző kód olyan, mint a jelszó. Kis- és nagybetűk, számok vegyesen, jó hosszan. Az ember percekig eljátszik így, mire be tud lépni. Ez túl lett tolva. A jelszó az állandó, annál érhető, hogy komplexre van szükség. De az ilyen egyszeri ellenőrző kódnak nem kell bonyolultnak lennie, mert egyszer használatos, pár percig él csak. Simán lehetne egy 6+ jegyű szám és kész.

Ettől eltekintve eddig tetszik. A felület és a mobil app se úgy néz ki, mint a tipikus állami cucc. Ezt akárki is csinálta, nem csak a pénzt tette el (végre valami).
peterk2005 udvari bolond
Megint megpróbálom és megkövetek mindenkit, ha most sikerül, de higgyétek el, eddig - nekem - nem működött.
2 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Néhány éve módosult az Áht. úgy, hogy sokkal kevesebb esetben lehet ktgvetési maradványt képezni és a megmaradt forrást jövőre elkölteni. Ennek a hátterében is az állt, hogy korábban annyi embert rúgtak ki a MÁK-tól, hogy nem voltak elegen arra, hogy nyilvántartsák, adminisztrálják a teljes közigazgatás előző évről megmaradt forrásait.empty taxi
Ezt bevallom nem is értem. Hogy függ össze a források nyilvántarthatósága az alkalmazottak számával? Számolótáblán húzogatják a golyókat, amihez kell a man power? Vagy excelben küldözgetik egymásnak és kézzel pötyögik be a saját számítógépekbe?
peterk2005 udvari bolond
Gyakorlatilag már a teljes központi közig a Forrás .NET alapú csodálatos pénzügyi szoftvert használja, ezen keresztül kapja a MÁK az inputot.
A probléma az, hogy van qrva sok szervezet meg qrva sok költség jogcím, nah most beérkezik a MÁK-hoz a riport a Forráson keresztül. Itt van az h Terike a Forrásban jogcímenként átkontírozza a dolgokat, a maradványt megfelelő forráskóddal ki a közigszervnek, ami a maradvány után megmaradt előirányzat a jogcímen az meg mehet arra a jogcímre a központi költségvetési tartalékba.
Humán erőforrásra azért van itt szükség az állam szerint, mert sajnos a Forrást nem lehet 100%-osan biztonságossá tenni kibervédelmi szempontból (külképviseleteken pl. VMware klienssel érhető el, amit biztonsági résnek ítéltek a szakemberek), így ha vki nem validálja azt h milyen összeg hova megy, az kb. a ktgvetési csalás melegágya lenne, így meg ha egy ÁSZ vizsgálatnál kilógott a lóláb, akkor tudni lehetett, hogy melyik MÁK-tisztviselőt kell bilincsbe verni.
Mivel viszont Terikét és a kollégáinak jelentős részét 2018-19 során kirúgták a pics@ba, így nincs aki csinálja ezt az igencsak nagyfelelősséggel járó melót, amit csak nemzetbiztonsági vizsgálat után végezhetsz, a munkavégzéshez szükséges egyébként tényleg nem mindennapos skillsettel pedig inkább nem untatnálak.
empty taxi
Azt hittem az Ányk után nem lepődöm meg semmin állami informatika fronton, de EZ.

Szűzmária.

Gondolom haveri cég gyártotta végtelen+áfa összegért, mint a fos neptunt.
Amadeus von Dollárbaloldal
Ki más? Azt feltételezted, hogy a folyamatok egyszerűsítése volt a fontos szempont?
2 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Voltam ma az MCC Peace Forumán 😀 nem vagyok képzett közgazdász, sem jogász, de sokat olvasok a témában, szerintem tájékozott vagyok és átlátok alapvető összefüggéseket
Fontos_Vidra
Különös perverzióid vannak. Én próbálom megúszni ezeket mert ANNYIRA nem jó a kaja. És pia sincs. Ellenben rengeteg slim fit zara öltöny és _ugyanolyanra_ belőtt “barber-haj” annál inkább. Respect, hogy végigülted.
MC12
mi a bajod a slim fit zara oltonyokkel? 😊 nekem korabbi konzultarsam, azota mar exnagykovetur is arra eskudott. pedig neki meg legalabb jo izlese is lett volna a szinek meg a kompoziciok teren, de vhogy a markanal megallt a Zaranal ...
csebi
Én meg eddig abban voltam, hogy a Zara az valami női ruhamárka 😀
warr_b
Az, de a woke lobby győzött
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Felfüggesztett beruházások listája:
 www.parlament.hu/irom42/04063/04063-0001.pdf
Szép munka! Hosszú lista! Sok minden nem maradt, remélem a minisztérium nem veszíti értelmét. Középhatalom!!!
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Más is észrevette, hogy mióta 5G-t nyom a Telekom milyen hamar lemerül a telefonja?
Ja, és az 5G a hírekkel szemben (“szupergyors, ez lesz az önvezető autók kommunikációs csatornája, olyan gyors és megbízható”) semmi küli, a feltöltési sebesség konkrétan szarabb mint a 4G-nél. Az otthoni wifim agyonveri.
Ez ellen kár volt alufólia sisakban tiltakozni, meg tornyokat bontani.
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Nem Mohamed kezelte a pénzt a Blahán, könyörgöm.
vpi
Fun fact: nemrég derült ki, hogy Mohamed a Blahán, -akihez vagy 20 évig jártam váltani- engedély nélkül működött. Be is zárt azóta. Ez ugye a felhasználókat nem érintette, de így érthető, hogy miért voltak olyan jó árfolyamai, és miért nem kért sose semmilyen papírt. 😊
Őszentsége Sobri Jóska
Jó tudni. A javaslatodra én is megfordultam ott párszor. Örültem, hogy nem kérnek igazolványt. (Ezt vajon hogyan merték csinálni?)
nagylaza, főpohárnok
A régi hellyel szemben is van egy váltó, hasonló kondíciókkal.
Belépsz, rámutatsz jobbra a kis ajtóra, se papírok, se kamera. 😉
Őszentsége Sobri Jóska
Igenigen. Az az én váltóm már régóta 😂😂😂
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
 www.youtube.com/watch?v=uZ2q1m9lxlY&t=13s
Peszinter Ferenc
Az ilyen videót készítők gépén tippre mennyi shemale tartalmat találnánk? Terrabyte felett vagy kicsit még alatta? Basszus, többet foglalkoztok a transzikkal, mint a pornhub gay szekciójának szerkesztői. ¯\_(ツ)_/¯
3 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Én konkrétan azért nem folytattam, mert nem akarok promózni semmilyen pénzügyi megoldást vagy szolgáltatót. Mindenki oda teszi a pénzét, ahova akarja.

Van egy olyan fogalom, hogy partnerkockázat. Ha nem egy barlangban élsz és részt veszel a modern pénzrendszerben bármilyen szinten, akkor te is futod ezeket. Te cash-ben tartod a pénzed, ezért neked a pénzt kibocsájtó állam jelenti ezt a kockázatot. Nem váltja be, nem úgy váltja vissza, elinflálja, stb. Nincs ezzel baj, te ezt választottad. Csak azt ne hidd, hogy biztonságban van a pénzed.

Budacash, és társai gondolathoz: Ha valaki odaadja a pénzét valakinek, vagy csak rábízza egy időre, akkor járjon utána, hogy ki az illető. Én nem fogadom el azt az érvelést, hogy az átlagembernek ezt nem kell tudni. Vagy OK, de akkor ne akarjon átlag feletti hozamot se (amit ugye az ilyen kóklerek kínálnak jellemzően.)

Az ilyen fiaskók, csődök is részei a játéknak, most már sokkal többen értik, miért fontos jól megválasztani és DIVERZIFIKÁLNI a pénzünket kezelőket.
Lecsó
Csak egy megjegyzés Budacash, és társai gondolathoz:

Budacash: 1995 májusában alapították. Alapításától kezdve a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) tagja volt. 2015-ben ment csődbe... 20 év után... Ne mondd már nekem, hogy ezt lehetett sejteni. Nem Mohamed kezelte a pénzt a Blahán, könyörgöm.

A magasabb hozam, magasabb kockázattal jár, ezt én elfogadom, ti szidjátok az embert, hogy miért a biztonságos bankban tartja a pénzecskéjét.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Pats fórum - 2019 Superbowl T - 9 nap

4 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
8 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Kéne vennem egy új kabátot, de akármilyet próbálok fel, még az xxl-esnek is rövid az ujja 🤬
Tök mindegy, hogy C&A, H&M, Reserved, Zara, akármi, milyen típus, fazon, mind ilyen fos. Én nem tudom milyen testalkatra tervezik mostanában a ruhákat...
warr_b
Próbáld meg a férfi osztályon
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Nem szoktam fizetős cikket megosztani, de ebben a helyzetben megteszem. Bár TLDR, de szerintem érdemes elolvasni. Sok itt felmerült kérdésre ad egy-egy - nem biztos, hogy helyes, de - választ. És jó látni, hogy létezik még újságírás Mo-n.

Ha akarná Orbán, akkor sem biztos, hogy szabadulni tudna az oroszok szorításából
hvg360 - Dezső András

A kormányzat az elmúlt években túl nagyra nyitotta a kaput az oroszok elől, és nem csak a nyilvánosságban, hanem a titkosszolgálati szférában is: az orosz katonai hírszerzés komoly bázist épített ki Magyarországon, miközben a kémelhárításon belül fokozatosan gyengítették az „orosz vonalat” – egyértelműen politikai okokból. Ez súlyos rizikó lehet egy olyan háborús helyzetben, amelyben az Orbán-kormány esetleg irányváltásra kényszerülne a pragmatikusnál jóval barátságosabb orosz–magyar viszonyban. A Kreml befolyásolási törekvéseinek sikere és az orosz agresszió ellenére tovább élő kétkulacsos politika abban is tetten érhető, ahogy az ukrán eseményekről számol be a közmédia.

Néhány évvel azután, hogy Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, Orbán Viktor kormányfő a Belügyminisztériumban megtartott zártkörű beszélgetésen vázolta fel geopolitikai meglátásait. A titkosszolgálati és belügyi vezetők előtt a miniszterelnök arról beszélt, hogy a világban nagy átalakulások jönnek, Oroszország el fogja foglalni Ukrajnát, ami „egy nem létező ország”, Kína felemelkedik, az Egyesült Államok mindeközben meggyengül, ahogy az EU is, ezért igazodni kell az új világrendhez.

Mintha csak az ekkor már évek óta intenzív orosz befolyásolási törekvések alapjául szolgáló propaganda köszönt volna vissza Orbán szavaiból, amelyek a jelenlévők egy részében megrökönyödést váltottak ki. A felvázolt jövőkép ugyanis egyértelműen arra utalt, hogy a miniszterelnök iránymutatásai alapján a magyar titkosszolgálatoknak is igazodniuk kell ehhez az orbáni stratégiához.

Ahhoz persze nem kellett jelen lenni ennél a megbeszélésen, hogy mindenki számára világos legyen: az Orbán-kormány az elmúlt években a pragmatikus kapcsolatoknál jóval barátságosabb, mondhatni mélyebb viszonyt ápolt Moszkvával.

Ez a látványos közeledés – amelynek részeként Putyin és Orbán is rendszeresen találkozott egymással – a hazai titkosszolgálatok működésére, sőt az eredményességére is rányomta a bélyegét. A magyar titkosszolgálatokat az „orosz vonalon” takaréklángra állították. Sok-sok jele volt ennek. Az Alkotmányvédelmi Hivatalon belül azt a szakembert, aki a kémelhárításnál hosszú éveken át foglalkozott az oroszokkal, áthelyezték egy másik vonalra, és az orosz titkosszolgálatnak dolgozó egykori jobbikos politikust, Kovács Bélát is úgy leplezték le, hogy az oroszoknak bőven maradt ideje eltakarítani a ténykedése utáni nyomokat.

Nem az új barátaink
Mindeközben az orosz titkosszolgálat intenzíven gyűjtötte az információkat azokról magyar döntéshozókról, akik közül sokan azt hihették, új barátokra leltek, miközben csak kiszolgáltatottabbak lettek, mint valaha voltak. Már-már ironikus, hogy noha a kormányzaton belül évek óta Washingtontól tartanak, mondván, az amerikaiak be akarnak avatkozni a magyarországi belpolitikába, addig azok a politikai befolyásolási műveletek, amelyek már a nyilvánosság előtt is tetten érhetőek, a Kremlből érkeztek: a legjobb példa erre a közmédia.

Bár a közmédia papíron nemzetbiztonsági védelem alatt áll, nem kell hozzá különösebb szakértelem, hogy lássuk, mennyire sok a hasonlóság az orosz állami média által szajkózott propaganda és a magyar köztévében rendszeresen felbukkanó vezető narratíva között. Ennek a lényege röviden, hogy a Nyugat hanyatlik, az Európai Uniónak a szuverén tagállamok érdekeivel ellentétes birodalmi törekvéseik vannak.

Ez a narratíva az, amit az orosz titkosszolgálatok befolyásolási műveleteik során először az európai szélsőjobboldalnak, majd a jogállamot előszeretettel nyirbáló európai pártoknak adtak, mint ideológiai muníció. Ezekre a befolyásolási műveletekre az elmúlt években nagyon sok titkosszolgálati szakember és politikai elemző felhívta a figyelmet, hiába.

Az a kiszolgáltatottság, amelybe néhány oroszbarát európai politikus lavírozta magát, még békeidőben is komoly rizikókat rejt, háborús környezetben viszont rendkívül kártékony. Közel sem biztos ugyanis, hogy az oroszok korábban barátságosnak látszó szorításából Orbán olyan könnyedén szabadulni tudna, ha egyáltalán szeretne vagy ha ezt a politikai érdekei megkívánnák. Az elmúlt években több olyan orosz-magyar projekt indult (elég csak a Paks II.-re gondolni), amelyek révén az orosz szolgálatok szenzitív információkhoz juthattak például azokról a korrupciós ügyletekről, amelyekben a magyar politikai elit érintett.

Ódzkodnak a magyaroktól
Részben az orosz vonalon meggyengített kémelhárításnak köszönhetően az elmúlt években az orosz katonai hírszerzés, a GRU könnyedén tudott bázisokat kiépíteni Magyarországon, ezenkívül a kibertérben is értékes információkhoz jutott. Európai titkosszolgálati körökben ma már tényként beszélnek arról, hogy a nyugati partnerszervezetek nem szívesen osztanak meg a magyar társszervekkel hírszerzési információkat Oroszországgal kapcsolatban, mert attól tartanak, hogy azok az oroszok kezére jutnak.

Persze nem csak a magyarokra tekintenek így, ugyanez a gyanú lengi be az osztrák kémelhárítást is – nem ok nélkül. Kétség nem férhet hozzá, hogy a szövetséges partnerszolgálatok napjainkra már rendelkeznek információval a magyar elhárítási képességek súlyos hiányosságairól és annak konkrét következményeiről. Csak idő kérdése, hogy ezek az információk napvilágot lássanak. Ez az oka annak, hogy Orbán előremenekül: már most arról beszél, hogy az orosz–ukrán háború kitörésével beindul a dezinformáció. Így később egy-egy botrányos ügynél elő lehet húzni a kártyát, hogy az emberek a valóságról is azt hihessék, az csak ócska dezinformáció.

Jól lehetett látni ezt a Pegasus-ügynél is, amelynek kirobbanásakor a kormányzat először azt próbálta elhitetni a közvéleménnyel, hogy nincs ott semmi látnivaló.

Visszaütött a bagatellizálás
A Magyarország számára valóban fontos energiabiztonság mellett az agresszív orosz titkosszolgálati térfoglalás is magyarázza, hogy Orbán és külügyminisztere, Szijjártó Péter a legutolsó pillanatban ítélte csak el Oroszországot, miután az megtámadta Ukrajnát. A kormány üzeneteit közvetítő propagandisták – az orosz propagandával összhangban – szintén a legutolsó pillanatig próbálták nevetségessé tenni azokat a nyugati aggodalmakat, amelyek a háború kitöréséről szóltak.

Így fordulhatott elő az a szintén abszurd helyzet, hogy Washington kommunikációs hadviselését (az oroszok terveivel kapcsolatos nyers hírszerzési információk nyilvánosságra hozása) nemcsak Moszkva, de közvetve oroszokkal szimpatizáló magyar véleményvezérek, kormányközeli megmondóemberek is elszenvedték azzal, hogy a nyugati aggodalmakat bagatellizáló orosz propagandára építették mondandójukat.

És sajnos nem lehet múlt időben beszélni, mert a Rogán Antal propagandaminiszter által felügyelt közmédia most is előszeretettel mutatja be az orosz–ukrán eseményeket úgy, hogy az értelmezéseik az orosz propagandán alapulnak. A kétkulacsos politika tehát csak látszatra ért véget, a Kremlnek ugyanis a fizikai támadás mellett legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb a propaganda, a Nyugat, de főleg Európa megosztása.

Amerika beelőzött
Magyarország már nyakig benne van abban a titkosszolgálati játszmában, amit a világpolitika nagy szereplői játszanak, de a korábbi orosz elkötelezettség miatt egyre kevesebb mozgástere maradt, hiszen a szövetségesei ezen a területen már nem bíznak benne. Tanulva az oroszok 2014-es krími annektálásából, az amerikai döntéshozók ezúttal szándékosan hoztak nyilvánosságra „békeidőben” amúgy titkosnak minősített hírszerzési információkat, ezzel is megpróbálták elodázni a háborút.

Ha megakadályozni ugyan nem is tudták a vérengzést, sikerült rávilágítaniuk arra, hogy Putyin hazudik és egyértelműen ő az agresszor. Ha ezt nem tették volna meg, akkor az offenzíva megítélése sem lett volna ennyire egyöntetű a világban. Ráadásul akkor az olyan oroszbarát kormányoknak (vagy éppen szövetségeseknek), mint az Orbán-kabinet, sokkal nagyobb lett volna a kommunikációs mozgástere egy harmadikutas politikára, ami szintén Putyin malmára hajtotta volna a vizet.

Azzal, hogy az elmúlt években az egészséges pragmatizmuson túl már ideológiai közösséget is vállalt a kormány szellemi holdudvara Moszkvával, voltaképpen ugyanazt az utat járta be, amin évekig a Jobbik is haladt az orosz titkosszolgálat által beszervezett, másodfokon elítélt volt politikusa, a jelenleg már (ismét) Moszkvában élő Kovács Béla ténykedése idején.

Márpedig ez az ideológiai közösség, az orosz és a magyar kormányzati propagandában fellelhető hasonlóságok egy része minden bizonnyal már a sikeres orosz titkosszolgálati beavatkozás eredményei. Ahogy az is, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank 2019-ben, amerikai tiltakozás ellenére a székhelyét Moszkvából Budapestre tette át. A magyar kormány akkor lehetővé tette, hogy a bank alkalmazottai és vendégei diplomáciai mentességet kaphassanak, ami szakértők szerint alkalmat adhatott orosz ügynökök, kémek beutazására Magyarországra, ezzel a schengeni övezetbe. Ezért is nevezték már akkor „kémbanknak” az NBB-t, a pénzintézet azonban többször is tagadta ezt a vádat.

És hogy most mi a helyzet? Az oroszok ukrán inváziója miatt Csehország és Románia kilépett az NBB-ből, így az oroszoknak ötven százalék fölött lesz a részesedése a pénzintézetben. Az NBB-t egyébként nem érintik a Nyugat által bevezetett szankciók, mert az ENSZ-nél van bejegyezve.

A hazai titkosszolgálatok nem tudták előre jelezni a háborút
A sokáig az oroszok kegyeit kereső magyar külpolitika ellenére rendkívül asszimetrikus a magyar–orosz viszony. Az Orbán–Putyin-„barátságból” még annyit sem profitált a magyar politikai vezetés, hogy legalább információs helyzetelőnybe kerüljön az Európai Unión belül. Ha tudta is Orbán, hogy Ukrajnára előbb-utóbb rá akarja tenni a kezét Oroszország akár erőszakos úton is (hiszen erről beszélt évekkel ezelőtt a belügyi vezetők előtt), az időzítés még így is váratlanul érte. A kormányfő egy hete még nem sorolta a kockázatok közé a háborút, Balatonfüreden a kormánypárti elit előtt beszélve azt mondta, nem látja reálisnak, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát.

Mindez azért is lényeges, mert az elmúlt években a kormányfő alatt működő hírszerzési központ élén éppen egy olyan vezető, Kovács József államtitkár áll, aki a katonai titkosszolgálatoktól érkezett. Magyarul: vagy a hazai titkosszolgálatok nem tudták előrejelezni, hogy mi várható, vagy ha jelezték is azt, a kormányzat nem vette komolyan. Ismerve a magyar szolgálatok jelenlegi helyzetét, az előbbi a valószínűbb. Ennek persze van egy másik olvasata is: ha az állam által irányított titkosszolgálatok nem szakmai alapon működnek, hanem erősen átpolitizáltan, akkor működés közben nem szakmai, hanem politikai válaszokat adnak. Tehát nem feltétlen azt, ami szakmailag helyes lenne, hanem azt, amit a politikus hallani akar.

Ezúttal úgy tűnik, hogy még a magyar katonai titkosszolgálat is csődöt mondott. Benkő Tibor honvédelmi miniszter négy hete arról beszélt, hogy a honvédség értékelése szerint Oroszország nem akarja megtámadni Ukrajnát. Ez a hírszerzési teljesítmény mindenképpen súlyos kudarc, főleg úgy, hogy van viszonyítási alap: a kilencvenes évek elején a délszláv háború kirobbanásakor éppen fordított volt a helyzet, a magyar titkosszolgálatoknak remek pozícióik voltak a Balkánon, ez pedig felértékelte az országot a nyugati szövetségesek szemében.

Az információhiánynak már most következményei vannak. A Moszkvában még nem is olyan régen “Barátságért” kitüntetéssel jutalmazott Szijjártó Péter szerdán azt közölte, hogy a magyar állam nem képes evakuálni az Ukrajnában, az orosz támadás miatt bajba került magyarokat. Ha később sor is került sikeres evakuálásra (ami vasárnap megtörtént – a szerk), a kapkodás árulkodó. Szijjártóék kapkodása azért is figyelemreméltó, mert a hírszerzés, azaz az Információs Hivatal az ő irányítása alatt áll.

Van, amiben nem követjük a németeket
Gyakran hangoztatott érv, hogy Magyarországnak elemi érdeke az oroszokkal jó, pragmatikus viszonyt ápolni. Ez valóban így van, de van különbség a pragmatikus kapcsolatok és aközött, amikor a döntéshozók saját magukat és az országot is kiszolgáltatottá teszik. Merthogy vannak olyan európai vezetők, akik a pragmatikus (értsd: üzleti) kapcsolatok mellett nem felejtették el, hogy mi a kémelhárítás szerepe és fontossága. Jó példa erre Németország, amelynek Magyarországhoz hasonlóan szintén elemi gazdasági érdeke, hogy Oroszországgal ne rúgja teljesen össze a port.

Azért is érdemes Németországgal példálózni, mert a magyar kormány sok tekintetben a németeket követi. De az biztos, hogy nem titkosszolgálati vonalon. A németeknek az a törekvése ugyanis, hogy Oroszországgal pragmatikus kapcsolatban legyenek, nem járt együtt azzal, hogy védtelenné tette magukat: a német kémelhárítás aktívan dolgozik az orosz kémekre, jelentős erőfeszítéseket tett az orosz aktív intézkedések leleplezésére, a német hírszerzés, a BND pedig a mai napig fontos pozíciókat próbál kiépíteni Oroszországban.

A BND Oroszország-szakértői már tavaly ősz óta nagy nyomás alatt dolgoznak, többek között a karácsonyi ünnepek és szilveszter alatt is. A német hírszerzők műholdfelvételek és lehallgatott üzenetek elemzésével információkat gyűjtöttek Oroszország csapatmozgásairól az ukrán határon, a fehéroroszországi katonai manőverekről és a Kremlben zajló döntéshozatali folyamatokról. Új munkacsoportok alakultak, és a helyzetjelentéseket folyamatosan frissítették. (Azért is igyekeztek ennyire a német hírszerzők, mert nem sokkal korábban csúfos kudarcot vallottak: nem látták előre, hogy Afganisztánban a tálibok villámgyorsan átveszik a hatalmat.)

Oroszország mindig is „kemény célpontnak” számított a nyugati hírszerzők köreiben, mivel ott nem könnyű információkhoz jutni. De a német tisztviselők állítják, még mindig jó forrásaik vannak, nem egy olyan ügynökük van, akit még évtizedekkel korábban szerveztek be, állítólag az orosz apparátusban irigylésre méltó karriert futott be. De emellett a németek a lehallgatott kommunikációra éppúgy építenek, mint a közösségi oldalak alapos elemzéseire.

Ukrajna megtámadásának abszurd indoka éppen az orosz katonai titkosszolgálat magyarországi műveletének fényében nevetséges. Putyin azzal indokolta Ukrajna megtámadását, hogy meg kell dönteni a „náci ukrán” vezetést. Az a Putyin érvelt ezzel, aki az orosz titkosszolgálatot hosszú éveken át arra trenírozta, hogy az európai szélsőjobboldallal alakítson ki minél mélyebb kapcsolatot. Magyarországon a diplomáciai fedésben lévő GRU hírszerzői évekkel ezelőtt Bőnybe mentek, ahol airsoft-gyakorlatnak álcázva képezték ki a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet tagjait. Az MNA szellemi vezetője az a Győrkös István, aki 2016 őszén egy házkutatáskor lelőtt egy rendőrt. És ugyanez az MNA volt az, amelyiknek portálját később a GRU „átvette”, hogy azon magyar nyelven orosz propagandát folytasson.
több mint 5 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
jäger, hubertus, unicum... pf, zsúrpubik. a teszkós vodka + kobra kombó volt az igazi suhancként.
deyell
Kispálya...a legdurvább kombó amit valaha ittunk, az a
nylon zacskós "szilva pálinka"!!! + kolá izű boleroval

Persze pohár nuku, szóval zacsi kiharap, szív, prüszköl, bolero por, majd kútról víz és zubogtat...így visszagondolva, csoda, hogy élek...

Aki emlékszik rá, a zacsis pálinka úgy volt kreppelve, mint az óvszer és hosszú füzérekbe lógott a pénztárgép mellett...


Pari
Fú basszus, mi is lementünk az aljára, de látom ti még ásót is vittetek magatokkal 😀
több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
NFL távolságok Európában.

több mint 4 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
17 napja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
 m.facebook.com/story.php?story_fbid=557536906584804&id=100069854983963

Long story short:
Majd ha ezek az emberek gondot fognak okozni mas orszagokban vagy ott elfogjak oket, akkor a kormany egybol el kezd migransozni meg jajveszekelni, mutogatni h lam-lam…

Azt persze mar nem fogjak emliteni h ezeket az embereket mi gyujtottuk be es engedtuk el.

Ha nincs EUs penz, akkor kuzdjetek meg veluk ti.
Lúdas Solymi
Tűpontos. És felmerül a kérdés, hogy milyen szintig érdemes még basztatni OV-t. Meddig éri meg nem odaadni a zsét? Ezt azért még én se gondoltam, hogy meglépik ennyire direktben - mondjuk logikus, hogy ennek csak ennyire látványosan van értelme - pedig én sokmindent el tudok képzelni a nerről.

Kibaszni nem tudják, a rendszer úgy ahogy de elfinanszírozza magát, ellenben ez már nem “morális” kár az EU-nak, hanem nagyon is kézzelfogható az emberkereskedők, potencionális terroristák ráengedése a többi országra más szint. Szóval ők nem küldenek pénzt, aminélkül ha szarul is, de elvan a rezsim, cserébe kapnak a nyakukba egy valag bűnözőt nem éppen a zsebtolvaj kategóriából. Hát, ők tudják. Ahol ilyen ötlet van, ott van ennél komolyabb is.

Statuáljanak példát és buktassák meg OV-t vagy egyezzenek meg vele, de ez a puhapöcsű, “szabok 32 mérföldkövet de útközben kitalálok még 12-t és nem adok pénzt - bebebeeee” - szánalmas.
MC12
Szar dolog, amikor a Fidesszel szemben valaki úgy viselkedik, mint a Fidesz. 🥺🥺🥺
De akkor ebben a relációban az EU, nem inkább ok, geci, de zseni, aki jobban látja a politikát, mint bárki, Viktor pedig töketlen, balfasz, alkalmatlan? Vagy ezek a jelzők csak a magyar belpolitikában érvényesek?
OV pont azt kapja most az EU-tól, amit előszeretettel művel. Visszaél a hatalmával, kihasználja az erőfölényét, úgy jogászkodik, hogy csak neki legyen jó, beleröhög az arcába, nem egyeztet, nem tesz gesztusokat.

Szerkesztette: vpi
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 2 854 — Patriot
Senki nem akar tippelni az idényre?
Wyatt
Miami Dolphins W – fan reakció: | szar Miami ellen nem számít |
at Seattle SeahawksL – fan reakció: | látjátok, komoly csapattól leszopunk |
Las Vegas Raiders W – fan reakció: | szar Gruden csapat ellen nem számít |
at Kansas City Chiefs L – fan reakció: | látjátok, komoly csapattól leszopunk |
Denver Broncos W – fan reakció: | Mióta nincs Manning, nem számít |
San Francisco 49ers W – fan reakció: | Superbowl hangover csapat ellen nem számít |
at Buffalo Bills W – fan reakció: | Na! bár szar csapat ellen nem számít |
at New York Jets W – fan reakció: | Csak a Jets-et oda-vissza, a többi nem számít |
Baltimore Ravens L – fan reakció: | látjátok, komoly csapattól leszopunk |
at Houston Texans W – fan reakció: | BoB csapat ellen nem számít, de jó, hogy már nincs nálunk |
Arizona Cardinals W – fan reakció: | BB egy zseni, hogy Chandler Jones-tól megszabadult / BB tudta, hogy Chandler Jones a regular seasonben jó szokott lenni, de a play-offban már kuka lesz |
at Los Angeles Chargers W – fan reakció: | Rivers ellen mindig jól megy nem számít |
at Los Angeles Rams W – fan reakció: | végre bazdmeg PO is lehet ebből |
at Miami Dolphins L – fan reakció: | szokásos, kurvára nem értem bazdmeg BB |
Buffalo Bills W – fan reakció: | végre bazdmeg PO PO PO |
New York Jets W – fan reakció: | SB SB SB BB az isten |