csebi

New York Giants

csebi
Utoljára láttuk
12 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
9 766


Utolsó 10 fórum hozzászólás

13 órája
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Ha mindegyik oltás ugyanolyan jó mért nem pfizerből veszünk a kurva drága kínai helyett, hogy mindenki simán beoltassa magát?
Ha ugyanolyan jó lenne mért nem osztják meg rendesen az adatokat a kínai és orosz vakcinákkal kapcsolatosan? Ha neked a kínai nem termel antitestet hát hupsz így jártál vagy mi? 😀
Heisman
az orosz oltási adatok elérhetőek
az első fázissal kapcsolatban vannak kérdések elvileg
Negritis
Jó, azt Putyin garantálja hogy tökéletes 😀
Heisman
megmondta. annyira hatásos mint a Kalasnyikov.
13 órája
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Lévait most látom először igazán jól védeni.
13 órája
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Azt kell megnézni, hogy veszünk egy rezsimet, az az adott rezsim milyen volt az időszaka elején és milyen lett a végére. És döntően azt találjuk - mindegy hol, kit, lehet az demokratikus elnök/kancellár/stb, lehet az diktátor is, igaz egy Kohlra, igaz ez Ceaucescu-ra, igaz ez Chavezre, Clintonra, lényegében mindenkire -, hogy az időszakuk vége gyengébb, mint az eleje. Ha elég sokat voltak hatalmon, akkor pedig a legtöbbször a kezdetektől indulva felrajzolható egy lejtő a végig. Akár sima elbukott választás, akár forradalom, akár békés halál hozza el azt a véget.
peterk2005
Ez -már bocs-, de nettó faszság.
Eszerint mindenki a megválasztásakor (plusz 1-2 év) a leghatékonyabb, majd utána hanyatlásnak indul.
De ez a valóságban nem standard, egyáltalán nincs így.
Van ilyen, amit írsz, hogy a csúcson nyit, majd lefele megy, van ahol fluktuál egy rezsim, és van ahol szar kezdés után lesz hatékonyabb, még a te szempontrendszered alapján is, nem az öndefiníciója szerint. (Mert aszerint pl. Orbán hatékonyabb most, pl. egyetemprivatizáció, strómanLölö, stb. mint amikor még Simicskával üzletelgetett "csak").

Írok pár példát, kifejtés nélkül, az meg is cáfol szépen. Ha vitatod ezeket, akkor lehet menni a részletekbe. De sehol se gyengébb az időszakuk vége, mint az eleje.

Fluktuáló, hullámzó rezsimek, pl.: Pertini, Pompidou, Mitterand, Walesa, id. Bush, Obama, stb.
Emelkedő, javuló rezsimek, pl.: Atatürk, Franco, Salazar, Ben Gurion, Li Kuanju, Thatcher, Reagan, és a skandináv országokban szinte bárki, ott folyamatos a fejlődés, stb.
Igyekeztem nem túl régieket (római császárok, Napkirály, Nagy Péter orosz cár, stb.) találni.
Sobri Jóska
Thatcher na ne már. hogyan javult a rendszere, ha a saját pártja mozdította el a helyéről? ha valóban emelkedő, javuló rezsim lett volna akkor miért mozdítja el a saját pártja?
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
2 meccs hatra az Atletinek, de szép is lenne!!!!
csebi
Innen ez már az övék lesz
davemayer
Látom jinx mesterkedsz 😊

Azért meg van 2 meccs tavaszi forma alapján bkitol ki tudnak kapni, nem meggyőző a csapat 😊
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
koronavirus.gov.hu:
144 ezer SMS-t kapó regisztrált csütörtöktől már Pfizer-oltást is tud online foglalni
Klaci79
Épp írni akartam én is!
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
2 meccs hatra az Atletinek, de szép is lenne!!!!
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Akkor jövőre lehet D. Paliékat is nézni az Arenán 😊 grat!
dande
Bundesliga 2 is menni fog én úgy olvastam, szóval ezzel nem vállaltál merészet
r.baggio
Én meg nem olvastam úgyhogy de 😉 😛

Egyébként matematikailag még valóban nincs meg, mert osztályozó még lehet, de az egyenes kiesést tuti megúszták. Az osztályozóhoz is őrült nagy pech kellene.
dande
Köln még simán előzhet, de a többiek csapat előzéséhez tényleg nagy pech kellene.
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
A kedvezmenyekre gondolom az ettermek jelentkeznek
Borbinho
Nem. A netpincér markecosai keresik meg az éttermeket minden esetben.

Mind a 3 alkalommal olyan helyrol rendeltem, ahol a szallitasi idot 20p es 40p koze irtak.
A 3bol a leggyorsabban amit kihoztak, az 2 ora 10p alatt jött ki, ugy, hogy 15p utan mar azt irtak, hogy elindultak a rendelesemmel, 5percen belül érkezik.
A másik kettonel ugyan ez történt. Az egyiket 2.5, a masikat tobb, mint 3 oraval fizetes utan hoztak ki, ugy hogy 15-20p utan mar azt irta ki, hogy uton van.
Borbinho
A szállítási időt a Gonál ráerőszakolják az étteremre, manipulálják, kamu az egész, szar a rendszer. Miért nem a netpincért hívod, az időt illetően?! Az ő futárszolgálatukat használod, és mégis az éttermet basztatod? A Goval járó szállítási díj szintén a netpincér sara. És minél magasabb a szállítási díj, az arányosan kompenzál csak a netpincér sarca miatt. Magyarul: te nem csak a szállításért fizetsz, a netpincér használatért is.

Az is röhejes feltételezés, hogy az éttermek tudatosan büntetnek. Az éttermeknek bőven megvan a maguk baja, ismerve a belső folyamatokat, teljesen életszerűtlen ez a szivatás-elmélet.


Fogalmad sincs se a go működési mechanizmusáról, se a sima netpincér elképesztően használhatatlan platformjáról, ez a napnál is világosabb nekem. Azzal se vagy tisztában, hány akciózó egyszerű mouthbreather klikkelget és szakad rá az étteremre adott időben. Fogalmad sincs milyen stresszel jár amikor 20 perc alatt bejön konkrétan 22 rendelés a hiányos futárállomány mellé a szélrózsa minden irányába, miközben hogy elérd a netpincért hogy azonnal kapcsolják ki a szarjukat minimum 5 perc mert még azért is a diszpécsereiket kell hívni. Nem volt még részed abban, hogy milyen megterhelő fizikailag és szellemileg végiggürcölni egy 14 órás műszakot egy forró hússütő mellett nyári hőségben, amikor nincs egy összefüggő 30 perced pihenni mert valahol egy arctalan paraszt mindig éhes, mindezt mondjuk 600 Ft-os órabérrel. Amikor bejön a céges faszagyerek és nekiáll flegmán sorolni, hogy "lesz egy" vagy amikor a szakadt proli tesz megjegyzéseket a pultos lánynak és még sorolhatnám hosszan mennyi minden szopásról nem tudsz ami ezzel a hálátlan iparággal jár. És akkor az éttermek menjenek csődbe?! Ne a többi rendelő, ne is a netpincér, de az étterem ahol 50+ heti órában szopnak a túlhajszolt szerencsétlenek? Itt egy akció neked: 1 kg krumpli, fél kg tészta, 2 adag 1200 Ft! Pontosan a te hozzáállásodról beszélek amikor ki vagyok akadva az ostoba netpincér felhasználókról. Azok a férgek kihasználják az emberek ostobaságát, lustaságát, szaros gumicukorral le tudják kenyerezni őket és a monopol helyzetükkel aljas módon vissza is élnek és még te is a cinkosuk vagy, mert egy kuponnal meg tudtak venni.
gyeek
Megertelek, de kozel 100x rendeltem az elmult bo 1 évben.
3x vettem igenybe kedvezmenyt, es a 100 rendelesembol pont az a 3 csuszott tobb orat.

Valszeg Murphy lesz az, mindenesetre érdekes, hogy amikor kedvezmeny nelkul rendeltem ugyan onnan, 25 perc alatt kihoztak..meg amikor kiirtak, hogy 5percen belul a futar, tenyleg ideert 5 percen belul. Nem 2.5 oraval kesobb.
Borbinho
Nincs itt semmilyen murphy, persze, hogy pont az akciós fog késni, mivel nem csak neked basszák fel, hogy rendelj most nagyon olcsón nagyon sokat, hanem mindenkinek aki az adott étterem kiszállítási körzetében van.
Nyilván ha van 50 rendelés sokkal lassabban fog kiérni mint ha lenne 5.
Nem olyan bonyolult ez, nem kell egyből összeesküvést sejteni ha van sokkal egyszerűbb magyarázat.
KoporShow
Amúgy Máltán nekem ezzel az akciós dolgokkal jó tapasztalatom van, mindig úgy érkezik ahogy elore jelzik, végig tudom követni h hol jár a kaja és jelzik azt is ha nemcsak enyémet viszi éppen és h emiatt nem direkt hozzam jön egyenesen a futár.
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
 www.portfolio.hu/global/20210512/megszolalt-az-ema-a-curevac-a-szputnyik-v-es-a-sinovac-vakcinakrol-482896

A mi kis kínai vakcinánkat nem is vizsgálják. Azért egyre kíváncsibb vagyok, hogy fogunk így az EU-ba utazni. Eddig egy nyugati országgal sem tudott Petya megállapodni, úgyhogy egy ideig biztosan szívás lesz a keleti vakcinákkal (főleg a kínaival). Még szerencse, hogy az app-ban már benne lesz a vakcina típusa.
Klaci79
szerencsetlen ruszkit szuratott magaba is, lehet be se engedik nyugatra targyalni 😀
minek
zöld útlevéllel biztosan beengedik.
1 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
ha ennyire szar a netpincér miért nem mondod fel velük a megállapodást?
csebi
Én csak az üzletvezető vagyok és a végrehajtás a keresztfám, a főnökömet meg hiába csesztetem vele, ő csakis az étterem költöztetésével tud foglalkozni momentán. Már rég meg kellett volna lépni szerintem. Amennyi sápot lehúznak a mi munkánkból, inkább reklámozni kellene magunkat googleönEgyelőre ez a kifogás. De nekem az idegrendszerem megy rá, szóval inkább betelefonálok és kikapcsolom.

Amióta a netpincér elkezdett rivalizálni a wolttal, minden sokkal szarabb. Nekem ráadásul semmi közöm a Go-hoz, saját futárokat használtunk mindig. Vannak megrendelők akik meglepődnek olyan dolgokon, hogy a np pénzt szed be a (szar) szolgáltatásáért, hogy az éttermeknek van saját weboldaluk. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy nem tudnak a netpincér és a netpincér go közt különbséget tenni, az őrületbe kergetni engem az ostobaságukkal.
gyeek
sorry azt hittem, hogy tiéd a hely.

tök érdekes, hogy jelen helyzetben akkor a verseny eredménye az lett, hogy rosszabb a napi működés.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

12 hónapja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Őszintén ajánlom mindenkinek Marci mai műsorának a megtekintését.
És miután ez megtörtént, őszintén érdekelne, hogy látva ezt a beszélgetést miként képes valaki nem Orbánra, nem a Fideszre szavazni.
És ezt a beszélgetést látva komolyan meglepne, ha bárkiben is kialakulna az a kép, hogy ezek az emberek hasznosabbak, hatékonyabbak, jobbak tudnak lenni annál, mint ami most van.
Sobri Jóska
linkelj egy hasonló beszélgetést az utóbbi pár évből, ahol Orbán legalább 3-4 ellenzéki párt képviselőjével leült beszélni egy Marcihoz hasonló moderátorral együtt, ami alapján meggyőzne engem, hogy szavazzak rá. Mivel ilyen nincs, mert OV még csak minimálisan sem tud kimozdulni a komfortzónájából vagy hogy a vidékiek is értsék az otthon konyhájának melegéből, addig nem korrekt összehasonlítani. Tudod, lehet itt is bmeik ember sokkal könnyebben és hatékonyabban tudott volna válaszolni, ha ő írja meg a kérdéseket Marcinak mint ahogy az OV esetében szokott lenni.
Csak megjegyzem, hogy még egy Medgyessy Péter is legyőzte anno egy vitán, Gyurcsányról nem is beszélve.

Arról nem is beszélve, hogy én nem olyan régen egy ilyen mondatot kaptam tőled:
"Kb. az egykorvolt fullsötét szdsz-es attitűdöt idézi, hogy ha nem rájuk szavazol, akkor hülye vagy, náci vagy, komcsi vagy, és Gálvölgyi János Farkasházy Teddyvel karöltve átkoz ki, hiszen ki tudná jobban mi kell az országnak, mint ők."

Te mennyiben különbözöl ettől mikor azt írod: " miként képes valaki nem Orbánra, nem a Fideszre szavazni." ...
több mint 2 éve
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
mai nap után a vezetéknevem előtt nem csak két betű hanem már plusz három is lesz (LL.M.). kemény egy év volt meló, meg házkeresés majd építkezés közben, de csak sikerült, ráadásul a saját évfolyamomból egyedül nekem!
több mint 1 éve
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Ahogy egy demokráciában ez szokásos.
peterk2005
Ez de szép utópia. Már valami komoly minősítés szerint is, amit tegnap olvastam, hibrid rezsim van nálunk, nem demokrácia.
Mikey
Freedom House:
 444.hu/2020/05/06/freedom-house-magyarorszag-mar-nem-demokracia-hanem-hibrid-rezsim
A cikk végén lévő frissítés szerint a mo-i jelentés szakértője Filippov Gábor volt. Korábban (2018-ban) ugyanő már használta Mo-ra a "hibrid rezsim" meghatározást:
 24.hu/belfold/2018/07/31/filippov-gabor-a-hibrid-ellenforradalom-kora/
nagylaza
sorosista szervezet, rémhírterjesztés, hogy van erre idejük most, mi 1000 éves ország vagyunk.
csebi
a bowl.hu is sorosista ? 😕
Ugye nem?
Heisman Trophy
Szerintem te is tudod a választ. Mivel mindent Soros irányít, magától értetődő, hogy a bowl.hu-t is.
nagylaza
Az amerikai futball fizikális sport, a Soros-kapcsolást meg fizikából tanultuk. Innentől fogva nincs kérdés.
empty taxi
előadtam egy konferencián magyarul, ahol az előadásom előtt a kollégák cukkoltak a második nap kezdetén, hogy milyen menekültügyi konferencia ez, ahol még Soros nevét nem hallottuk. mondták is nekem, hogy nem merem bemondani. én meg mondtam nekik, hogy fogják meg a sörömet, aztán éppen arról beszéltem, hogy Afrikában Szudánból milyen lépcsőfokokon lehet feljutni Kairóba, majd ezeket a szakaszokat egy soros kapcsoláshoz hasonlítottam, hogy akár csak egy hibás/gyenge láncszem magával rántja az egész embercsempész útvonalat. nem mondom, hogy még a moderátor is majdnem felröhögött, nekem meg fapofával kellett ott állnom. mivel voltak külföldiek is, ők nem igazán értették, hogy a hallgatóság miért kezd el kuncogni 😊
több mint 7 éve
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
és igent mondott!!!! 😍
7 napja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
na jó hír: közeli hozzátartozónak az antitest eredménye pozitív kínai vakcina után. 50-től számít pozitívnak, neki 387 lett. ráadásul ő a 70+ ffi kategória, akiknél nehezebben alakul ki állítólag.
11 hónapja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Hazajutottam. Nincs karantén, ami elég gaz. Egy rohadt kérdést nem kaptam, megnézték az útlevelem, és kész. Kiváncsi vagyok, hogy azokkal mi lett akik USA-ból jöttek ugyanúgy a frankfurti géppel. Úgy láttam ok sem kaptak karantent. Lehet készülni a 2. Hullámra srácok.
Ja és örök hála a máltai kormánynak és az air maltanak h 15(!!!!) utassal is elindítottak a gépet.
több mint 5 éve
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Sziasztok!
A történet annyi, hogy mikor elkezdtem dolgozni 2010-ben a munkahelyen, egyből az lett az álmom, hogy ebbe a posztba kerüljek be, és majdnem 5 évvel később sikerült is. A kiküldetési helyszínek nem egyszerűek (pl. Algír, Kairó, Nairobi, Abuja, Peking, Hanoi, Teherán, Islamabad, Új-Delhi stb.), talán nekem Ankara lett volna a legjobb, de ott most beszüntették a posztot, így azért nem panaszkodom Kairóval kapcsolatban.
Szóval Zamalek nevű szigeten vagyunk elszállásolva. Lakás 10 perc sétára van a melóhelytőll. Meló az még tűrhető, de sztem egyre jobban befognak majd idővel.
Maga a sziget picit csalódás, ami amúgy kb a legeurópaibb hely itt a városban. Sok az autó, nagy a forgalom, poros, nem annyira tiszta (magyar viszonylatban nem az, itteniben maga az édenkert), de meg lehet szokni. Rengeteg a rnedőr, katona, ez a nagykövetségek miatt van, robbantani itt nem is érdemes, mert összesen 4 pont van, ahol bejuthatsz, illetve kijuthatsz, nagyon gyorsan le lehet zárni. A folyó túloldalain már más a szitu, szombaton lelőttek pár embert Gizában, mikor állítólag le akarták tartóztatni őket. Hogy mi lehetett a tényleges cél, azt már sztem sosem tudjuk meg.
Az árak a boltokban itt a szigeten drágák, kb mint otthon, de ha az ember kimozdul egy városon kívüli plázába, akkor jóval olcsóbbak az élelmiszerek meg minden más is.
Lakás az már nagyobb csalódás, de olyan áron van, hogy nem éri meg egyszerűen jobbat keresni a kiküldő szervnek. Pár nappal a kiérkezésünk előtt festették ki, nem nyitottak ablakot, semmi szellőztetés, nagyon durván festék szag volt napokig. Még mindig lehet érezni, de már jobb. A bútorok nagyon rosszak, régiek, de ez ügyben fogok azért intézkedni. Lehetne jobb helyen is, van a közelben egy mecset, és azért lehet hallani hajnalban, meg picit közel van egy forgalmas út is, de szemben van egy kopt bolt, ahol árulnak alkoholt (ez itt nagy szó, hogy 1 percre a lakástól tudsz venni piát, még ha én max néha 1-2 sört fogok ott venni, a többit azt megoldom a kvótából.)
Picit még hozzá kell szokni, hogy azért ez itt az elit környék, és hozzátartozunk vmilyen szinten. Sok gazdag egyiptomi lakik itt, meg külföldi üzletemberek, diplomaták. Egy 50-60 m2-es lakás bérleti ára havi 1500 Euró körül mozog. A helyi ötkertben kb 1000 Ft a sör -eléggé meglepő, hogy árulnak alkoholt, ha jól láttam, van még rumos-kóla, gin-tonic is pl.. De nagyon jó helyen van, rálátsz a hotel tetejéről a Nílusra, és sok fiatal egyiptomi jár oda (mind gazdagok) illetve a külföldiek.
Itt nagy divat a sisha - vizipipa. Otthon nem szerettem, mert semmilyen ízt nem éreztem benne, de itt olyan jól keverik, hogy még én is néha elszippantok egyet, mert nagyon jókat kevernek.
A melóhelyen a szobám konkrétan a Nílusra néz, s kb 30 méterre van tőle. Nagyon szép, ez azért nyugtató.
Szombaton voltunk iszlám Kairóban, hát azért nagy szerencsénk van, hogy nem ott kell élnünk, voltak elég durva környékek, meg részek, de a mecsetek szépek voltak nagyon. A Fellegvárba nem mentünk fel, mert most nagyon sok minden zárva van.
Most volt itt az Eid, ami kb a karácsony, és ilyenkor vágnak birkát. Itt a szigeten nem nagyon tapasztaltam belőle semmit (bár a feleségem látott egy formát, akinek véres volt a ruhája, és véres kés volt nála), de iszlám Kairóban simán láttunk birkalábat az utcán csak úgy, meg elég durva szagok voltak, viszont olyan nyugalom volt, mint kb soha. A bazárban a boltok 80%-a zárva volt. Kb európai turista rajtunk kívül senki nem volt, 10-15 ázsiai volt, a többi az mind helyi arab turista járkált, fotózkodtak is velünk.
Szokni kell még nagyon, eléggé más világ, de már láttuk távolról a piramisokat is, ami azért nagy élmény volt. Az ezer éves mecsetek meg elég durvák. Kb mint otthon a rom kocsmák, bemennek az emberek, aztán fb, selfie meg minden. a több száz éves falakba bevezetve az áram, hogy tudják tölteni a készülékeket.
A mentalitás:
ez kb mindent elmond:

Egyik nap beszéltünk az őrökkel 8-kor, hogy hozzanak reggelit nekünk. kb 5 perc sétára van a hely. na most nekik 11-ig tartott míg megszervezték az egészet, majd elindultak AUTÓVAL, ami a sok egyirányú út miatt kb 10 perc volt oda, és 15 perc vissza. fél 12-re lett reggelink. Mikor mondtuk nekik 9-kor, 10-kor, akkor aranyosan, kedvesen mosolyognak, hogy persze, mindjárt, és ez lett belőle, azóta inkább mi elmegyünk megvenni 😊
Hirtelen ennyi most.
6 hónapja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Sztem ezentúl hagyd el ezt az egészet Sobri, semmi értelme nincs, ők neked elismerni nem fognak semmit, kőbe vannak vésve itt a dolgok.
Remélem egy párhuzamos univerzumban Gyurcsány (mondanám hogy bárki más a baloldalról, de sajnos az is ő) hatékonyan megfékezte azt ami a világon senkinek sem sikerül.
davemayer
Azért ez is vicces.. Te írod, hogy nem érdemes velünk foglalkozni amikor még 10+ év után is max a gyurcsányozásra futja, ráadásul egy olyan közegben ahol valószínű alig van Gyurcsány szavazó. 😊 De persze mi nem látjuk a fától az erdőt, nyilván.
Szesze
Mondd azt hogy nem ő irányitja a baloldalt. Nem az "elmúltnyócév" miatt gyurcsányozok hanem hogy az az ember nem hogy nem lett kirekesztve hanem beintett mindenkinek mert tudta hogy nélküle nincs baloldal, tudta hogy csak várnia kell. És ez hogy nem vonultattták vissza a politikától, ez az ami engem végtelenül felbasz. Ha Orbánról lesz egy hasonló felvétel, tőle is elvárnám hogy onnantól egy lyukban élje le az eletet a nyilvanossagtol visszavonultan.
Ezért mondom hogy amíg ő ott van addig nem lesz normalis baloldal, de tudom, vicc vagyok, sok sikert hozzá.
davemayer
azért az több, mint érdekes, hogy egy "elk*rtuk" felvétel miatt visszavonulást követelsz, viszont mikor egy ember, saját maga is nyíltan elismerten, mindent felszánt, ami nem a kedve szerint van, az rendben van szerinted. A mindent alatt a demokratikus intézményeket, a sajtót, a kultúrát stb, mindent lehet érteni. Elég érdekes az ingerküszöböd, vhogy a szálka és gerenda esete ugrik be.
8 hónapja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
Ezért netezek kizárólag inkognító módban, akkor nem jönnek a hülye hirdetések, ennyivel is beljebb vagyok.
warr_b
meg így a pornót nem látja az asszony, inkább ezért 😊
2 hónapja
csebi New York Giants 9 766 — Lucas Scott
ugy nez ki megvan az uj lakas Máltán 😊