Jan

Pittsburgh Steelers

Jan
Lakhely
Bonyhád
Utoljára láttuk
13 órája
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
4 438


Utolsó 10 fórum hozzászólás

15 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
A háborút technikailag az oroszok kezdték el, 2014-ben és 2022-ben is megszállást indítottak egy szuverén ország ellen, ahol nemzetközi jogilag semmi keresnivalójuk nem volt.

Attól még tartom, hogy a jelenlegi konfliktus egy érdekszféra-háború, vagy inkább egy több évtizedes folyamat egy logikusan bekövetkező eredménye, bár talán nem volt elkerülhetetlen. 1991 óta az orosz érdekszféra rengeteg helyen szorul vissza, az amerikai pedig tágul. Az ehhez hasonló folyamatok millió esetben vezettek már háborúhoz a világtörténelemben
Kampman
és miért szorultak vissza az oroszok?
mert szerintem önhibájukból
a gazdasági erejük behorpadt, a világnézetük megbukott a korábban alájuk tartozó területeket megvette az amerikai álom (hagyjuk hogy ez jó vagy sem) és kvázi kevés noszogatás hatására indultak el valamerre
a katinai erejük is csökkenni látszott ami szintén nem túl sok okot ad arra hogy feléjük forduljon bárki, emellé odatéve hogy csak a botot kapja a csatlós de répát sose (nemtom a magyar megfelelőjét hirtelen a carrot&sticknek)
emellett india és kína tör előre akik szintén szeletet kérnek a tortából és nem az usa tortáját könnyű darabolni
ergo amit látunk az egy egykori nagyhatalom vergődése hogy úgy tudjon tetszelegni mint aki a jövőben is az lesz, látjuk hogy nem nagyon lesz
az a mondás viszont áll hogy "A lean camel is bigger than a horse"
Negritis, a vajda
Ellenpontnak itt van Anglia, akik időben felismerték, hogy a világhatalmi státuszukat nem tudják fenntartani, és ha nem is mindenhol teljesen erőszakmentesen, de elengedték a gyarmatbirodalmat, ami pedig jóval nagyobb falat volt mint az orosz érdekszféra.

Az oroszok nem ismerték fel, hogy a világhatalmi státuszuknak lőttek, pontosabban nem akarják tudomásul venni. Úgy csinálnak, úgy gondolkodnak, mint ha azok lennének, de igazából az ehhez szükséges feltételek közül több is hiányzik náluk.
1 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan

KeyG
az 1500-as években történt mindez, Budán? az időutazás tényleg legit?
peach
Nem valószínű, az 1500-as években Budán ugyanezt a problémát így fogalmazták meg:

Az ígért áldott jót te csak megmutattad,
Kivel szerelmemet te csak felgyújtottad,
De mint csalárd hamis, nekem mégsem adtad!

Sőt kínomra tőlem csak idegeníted,
Hozzám, keményítvén, semmit sem gerjeszted,
Velem kívántatván szívemet égeted.
1 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Miközben lassan az összes szomszédunk átadja a még működőképes, vagy legalább alkatrészként használható poszt-szovjet eszközét Ukrajnának és helyette modern nyugati haditechnikát kapnak cserébe, a magyar kormány továbbra is Putyin betyárvackoraként hőbörög.
Zsellértelkes Vrij
Vagyis csak van igazságuk az agyhalott propagandistáknak, hogy közvetetten és ukrán véren, de lényegében az amcsik harcolnak a ruszkik ellen?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem a kínaiak ellen?
Jan
Lehet, ennyire nem vagyok mostanában uptodate.
De akkor az már konszenzusos, hogy az amcsik az egyik oldal?
Őszentsége Sobri Jóska
Ukránok harcolnak, támogatóik: amcsik, +EU + UK +az ezeken kívüli NATO tagok (kivéve Mo., nyilván) + egyéb szövetségesek. Ez az egyik oldal, kb 40 ország.

A másik oldalon oroszok harcolnak, támogatóik Kína, Irán, É-Korea, + az apró, (Laosz, meg pár afrikai ország, akik most visszaadják a korábban vásárolt orosz hadianyagot)

Amíg vitatéma lehet, hogy az amcsik harcolnak-, vagy nem, addig nem harcolnak. Ha egyszer ténylegesen hadviselő fél lesznek, azt egészen biztosan észre fogja venni mindeni.
1 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Miközben lassan az összes szomszédunk átadja a még működőképes, vagy legalább alkatrészként használható poszt-szovjet eszközét Ukrajnának és helyette modern nyugati haditechnikát kapnak cserébe, a magyar kormány továbbra is Putyin betyárvackoraként hőbörög.
Zsellértelkes Vrij
Vagyis csak van igazságuk az agyhalott propagandistáknak, hogy közvetetten és ukrán véren, de lényegében az amcsik harcolnak a ruszkik ellen?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem a kínaiak ellen?
2 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan


T-54-esek
Zsellértelkes Vrij
nem értem mi az elképzelés
Amadeus von Dollárbaloldal
Harasztiban lesz egy nagy veterán jármű találkozó és alkatrészbörze. Ki tudja...
4 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
A 45 óta tartó modus vivendit Putyin már felrúgta a Krím annektálásával, ott új világrend kezdődött.
Dzsokijuing
Az oroszok szerint már a kilencvenes évek elején felbomlott, amikor az amerikaiak elkezdték magukhoz édesgetni az egykori szovjet érdekszféra nyugati részét.
Kampman
Szerintem a hidegháború alatt a keleti blokkhoz tartozó államok vezetőit és lakosságát nem kellett édesgetni semmivel. Azok önként menni akartak a NATO-ba...ott baszhatta el Oroszország a dolgokat, hogy még a legnagyobb szövetségesei is inkább ebben látnák a megoldást a biztonságukra.
Klaci79
Az én szemeben ez egy egyszerű sztori: kapott egy lehetőséget a szovjet és az amerikai rendszer, hogy gyakorlatban bemutassa, milyen életet tud nyújtani az embereknek.

Mindkét fél kapott pár porig rombolt országot, és szabad kezet, hogy a saját elvei szerint felépítse és üzemeltesse. 40 év alatt kiderült, hogy a kommunizmusnak semelyik formája sem tudja azt kínálni, mint a nyugati mintájú kapitalizmus.

A szovjetek kaptak időt és teret hogy bemutassák, tényleg jobb világot tudnak építeni mint a nyugat, de nem tudtak. Semelyik komcsi országban nem volt jobb élet, mint mondjuk az NSZK-ban. (bakker milyen régen írtam már le ezt hogy NSZK 😀)

Ugyanez megismétlődött Koreában. Meg lehet nézni, hogy egyenlő feltételekről indulva hova jutott a kommunista fele, és hova a másik.

Nem csoda, hogy ezt a poszt szovjet/orosz életet senki nem szeretné. Egy olyan modell, ami a gyakorlatban is bizonyította, hogy sikertelen.
5 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Na végre, valaki cikket is mert róla írni:
 www.vezess.hu/magazin/2023/03/17/jogostvany-vezetes-idos-korban-70-ev-felett/
nagir
A másik:

"150 lóerőnél erősebb autót ne lehessen vezetni kezdő jogosítvánnyal, ami minimum 2 év."

Ezzel már egyszer magamra vontam a népharagot egy másik fórumon, de amúgy egy sima hétköznapi használathoz, miért is kell 150 LE-s autó? Egy családi autónak, amivel az ember elviszi a gyereket iskolába, elmegy boltba, dolgozni, nyáron nyaralni, miért is nem elég egy 80-100 LE-s verda?

Ez totál az autógyárak fassága, hogy már alsó középkategóriás autók, (Golf, Focus, stb...) 120-150 lovas motorokkal jönnek ki, SUV-ok 200LE vagy fölötte, és utána megy a picsogás, hogy jajj, sok a gyorshajtás.
Jan
Miért ne? Ki dönti el, hogy hány lóerő az elég? És ezt hogy szabályoznád? Csak 100 lóerőset lehet gyártani mert szerinted az az elég? Szerintem meg 200 lóerő az elég. Lesz aki szerint egyáltalán nem kéne az emberek többségének autó és lesz aki szerint 550 lóerő az "gyengécske".

Miért lehet árulni a bor alkoholfokánál mgasabb alkoholú italokat? A bor nem elég? Attól nem tudnak berúgni az emberek? Vagy akár a sör alkoholfokánál minek több? Hát iszol 20 sört aztán ugyanott vagy mintha viszkiztél volna. És végtelen példát lehetne mondani arra, hogy minek a több, a nagyobb, az erősebb (minek vannak 1 millió SHU-s erős paprikák, az erős pista nem elég?) ha van abból olyan ami "bőven elég az embernek"?

Azért kell, azért van, mert lehet. És ez jól is van így.
MC12
Jan nem az auto létezését kérdőjelezte meg, hanem a szerinte túl nagy teljesítménnyel rendelkező használatát, birtoklását.
Én is liberális vagyik, legyen mindenféle, majd mindenki kiválasztja, hogy mit akar, számára mi az optimális.
Csak ő abból indul ki, hogy az emberek agyhalottak és nem optimálisan döntenek. És ebben teljesen igaza van.
Én csak a konklúzióját illetve azt a meglátását vitatom, hogy ezen felülről, államilag, kormányzatilag, szabályozásilag stb., lehet változtatni. Sőt, még azt is vitatom, hogy egyáltalán kellene.
Őszentsége Sobri Jóska
Ezt nem vitatom, csak ez nem érv a szabályozáshoz. Mert ha érv, akkor viszont ne legyen 1 milliós erősségű csípős paprika, meg Absinth se, mert minek.

Az államnak az alapvető szabályozási dolgokon kívül (milyen állapotban mehet közlekedésbe az autó, milyen felszereltséggel kell rendelkezzen a közúti közlekedéshez, ilyesmi) nincs, nem kellene, hogy dolga legyen ezzel a területtel. Mert ha az állam - nopláne a magyar állam - elkezdi méricskélni, hogy az átlagpolgárnak hány lóerő kell, akkor szépen ki fog jönni, hogy semmi értelme a 90 lóerőnél többnek, járjon szépen mindenki ilyennel. Kivéve az állam persze, neki szüksége van az 500 lóerős A8-ra sajnos 😊.
Tökéletes példa erre a túlszabályzott magyar fegyvertartási rendszer, ahol mindenféle - egyébként legális - kerülőutakkal, kamu sportlövészeti klubtagsággal simán tarthatsz otthon öt Desert Eagel-t, de ha annyit mondanál a magyar államnak, hogy otthon tartanék egy Glockot, védelmi célból, akkor azt nem lehet, hogy képzeled? Ugyanez lenne az autóval is, mindenki 90 lóerős autóval járna - kivéve aki szerez magának ralley-versenyzői engedélyt, ilyen licenszet vagy olyan minősítést. Az államokat minél távolabb kell(ene) tartani az ilyen területektől.
MC12
Ok, lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem arra akarok kilyukadni, hogy államilag korlátozni kell az autók teljesítményét, hanem:

1-a gyártók indokolatlanul növelik a teljesítményt
2- az emberek fölöslegesen erős autókat tudnak venni
3- kialakult nálunk egy ilyen hülye szemlélet, hogy a sok lóerős autó az biztonságosabb

És ezek után, vannak akik nem értik, hogy mitől emelkedik folyamatosan a gyorshajtásos balesetek száma.

Tudom hogy vannak élményautók, amiknek az a lényege, hogy menjen, nem is azokról beszélek. Az egyértelmű mindenkinek, hogy ha valaki vesz egy sportkocsit, az miért veszi.

De egy családi autó, ami sima hétköznapi használatra van, 20-50%-al erősebb, mint mondjuk 20 éve. Mi indokolja ezt, hiszen a sebességhatárok nem változtak, 130/90/50. Egy alsó középkategóriás kombi az nem élményautó, miért kell 120-150 lovasnak lennie? Hülyítik az embereket, egy csomóan benyalják, és megvesznek egy olyan teljesítményű autót, amire igazából semmi szükség. Tele az utak fölöslegesen erős/gyors autókkal, és surprise: emelkedik a gyorshajtások száma.
6 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Na végre, valaki cikket is mert róla írni:
 www.vezess.hu/magazin/2023/03/17/jogostvany-vezetes-idos-korban-70-ev-felett/
nagir
Ez teljesen rendben van, szerintem.

Azt egyébként nem írja a cikk, de szerintem fontos szempont, hogy amikor az idősebbek megszerezték a jogosítványukat, akkor még nagyságrenddel kevesebb jármú volt az utakon, és alapvetően a forgalom is lassabb volt mint most.

A másik:

"150 lóerőnél erősebb autót ne lehessen vezetni kezdő jogosítvánnyal, ami minimum 2 év."

Ezzel már egyszer magamra vontam a népharagot egy másik fórumon, de amúgy egy sima hétköznapi használathoz, miért is kell 150 LE-s autó? Egy családi autónak, amivel az ember elviszi a gyereket iskolába, elmegy boltba, dolgozni, nyáron nyaralni, miért is nem elég egy 80-100 LE-s verda?

Ez totál az autógyárak fassága, hogy már alsó középkategóriás autók, (Golf, Focus, stb...) 120-150 lovas motorokkal jönnek ki, SUV-ok 200LE vagy fölötte, és utána megy a picsogás, hogy jajj, sok a gyorshajtás.
6 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
A top 3 egyértelmű: Bush, Jones, Burns. Hogy ezen belül mi a sorrend... hát, ki hogy érzi.

Amúgy ezen rágódtunk már korábban, hogy a 2000-es években egyértelmű bust nem jött első körben. A 2010-es évekből 3 első kör ment a kukába.

Ennek eredménye: a 2000-es években contender csapat, 3 SB részvétel, az utóbbi 10 évben meg amit látunk. Nem ártana kicsit jobban draftolni.
7 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Raiders signed LB Robert Spillane to a 2 year $9 MM deal. 16 career starts all in the last 3 seasons

nem sok ez egy kicsit?
deyell
Press conf alatt azt mondta, h green dot lehetőséget kap nálunk és every down LB lesz...

Elég nagy rizikó ha őt szánjuk play caller ILB-nek...
Rolni
Én szerettem a játékát. Spec teamben is hasznos, futás ellen jó, coverben gyengébb, de nem katasztrófa. Szerintem simán lehet kezdő, és nem hiszem hogy ő sztár lesz, de egy stabil teljesítményt lehet várni tőle.

Mondjuk azt hogy ő egy play caller, védelmi vezér lesz, azt nem látom benne, viszont látványos játékok valszeg jönni fognak, mert nagy ütköző. 😊

Legkedveltebb fórum hozzászólások

7 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Tudom hogy ez ilyen nagyon falusias dolog, és talán páran nem is értik, de az elmúlt napokban sikerült beszerezni és betárolni az állatainknak a téli takarmányt. Igazából úgy voltam vele, hogy olcsóbb valszeg nem lesz, úgyhogy 2 éves mennyiséget vettem mindenből-

Elég húzós pár napos fizikai munka volt, de most a bálák tető alatt, szemes takarmány tartályokban, szénapadlás tele, és elég király érzés így ezen végignézni.
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
OFF: én meg középen ülök,úgyhogy Fast Willievel és Burkussal már egy komplett tárgyalást le tudunk tolni
ON:

kolok1972
Most értettem meg hogy miért ilyen lassú az igazságszolgáltatás. Ügyvéd, ügyész, bíró, mind itt fórumozik, munkaidőben! 😀
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
No srácok: ki az aki már elkezdett betárazni? (értsd koronavírus miatti vesztegzár, bevásárlás) nálunk az asszony már kiadta az ukázt....😊 😕
dande
Én elkezdtem. Általában csak 2-3 sört veszek, de most hoztam 8-at.
7 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Próbálom magam minden fórumon távoltartani ettől a témától, de most írok egyet, nem vita inkább csak tájékoztatás céljából. 23 éve élek főállásban erdőgazdálkodásból és fakereskedelemből, napi szinten ezzel foglalkozom, szóval láttam már közelről erdőt. 😊

Szerencsés módon, az egész probléma átlátásához elég egyetlen szakkifejezést megismerni: éves folyónövedék.

Közérthetően ez annyit jelent, hogy nőnek a fák. Például egy adott erdőrészben megméred a fák átmérőjét, magasságát, és a rendelkezésre álló képletek, fatömegtáblák segítségével kiszámolod, hogy abban az erdőrészben van 1000 köbméter (továbbiakban m3) fa. Ugyanezt a mérést ugyanígy megismétled egy év múlva, és kijön hogy 1050 m3. Ez a 50 m3 az éves folyónövedék. Ennek mértéke persze széles határok között mozog, termőhelytől és fafajtól függ, gondolom ez egyértelmű.

Magyarországon a teljes élőfakészlet nagyságrendileg 400 millió m3. (2020-as adat)
Az országos éves folyónövedék 13 millió m3 (2020).
Az országos éves fakitermelés 6,6 millió m3. (2020)

Az elmúlt 25 évben a kitermelés évente 6,5-8 millió m3 között mozgott, százalékosan a folyónövedék 51-62%-a. Ebből több dolog következik:

- mivel a kitermelés mennyisége sohasem haladta meg a folyónövedék mértékét, az ország fakészlete folyamatosan nőtt/nő

- baromi fölösleges a védett erdőkhöz hozzányúlni, mert a gazdasági rendeltetésű erdőkben is több millió m3-es tartalékok vannak

- az idei tüzifa mizéria átmeneti kereslet növekedést hozott, de ennek a mértéke -országos viszonylatban- nem tétel. Ahol évente 6-8 millió m3 a forgalom, ott 1-200 ezer m3 ide vagy oda, az semmilyen szinten (kitermelés, szállítás, értékesítés) nem okozhat gondot, nem is fog.

Ez volt a fatömeg. Ami az erdő területet illeti, Trianon után az ország erdősültsége 10% volt, 2020-ban 20%, ez kb 2 millió hektár. Azaz 100 év alatt Mo-n 1 millió hektár erdőt telepítettek az erdészek -valószínűleg teljes titokban, mert ez valahogy nincs a köztudatban. A média áldásos tevékenységének köszönhetően az van a köztudatban, hogy erdész = fakivágás, erdőirtás. Ezt el kéne engedni, és reálisan nézni a dolgokat: az országban az erdőterület és a fakészlet is régóta folyamatosan nő.

Összefoglalva: a tüzifaigény -főleg a média rettegtetése, és nem valós piaci folyamatok miatt- megnőtt, de a megnövekedett igénynél sokkal nagyobb tartalékok vannak a gazdasági célú (tehát nem védelmi, vagy közjóléti rendeltetésű) erdőkben. Védett erdőkhöz a tüzifa mizéria miatt hozzányúlni teljesen szükségtelen, és szakmai szempontból értelmetlen is lenne.

Szóval légyszi mindenki nyugodjon le, a tüzifa miatt nem lesz ökológiai katasztrófa, nem lesz védett erdők kiirtása, nem lesz világvége, az erdész társadalom évszázadokon keresztül meg tudta oldani a lakosság mindenféle fa igényét, idén is meg fogják, minden különösebb dráma nélkül.

| Ha a rendeletnek valójában az a célja, hogy konkrétan védett erdőket kivágassanak, és a tüzifa ellátás csak ürügy ehhez, akkor viszont se a természetvédelmi, se az erdész szakmának nem lesz beleszólása, ez teljesen biztos, de jelenleg nem gondolom hogy erről van szó. |
több mint 2 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
15. házassági évforduló.
Már akkor rákattantam a csajra amikor először megláttam, de azt azért nem gondoltam hogy ez lesz belőle. 😊
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Hétvégente. Szombat este 11 után mondjuk, lehet nyomni hajnalig, ha prüntyő már alszik.
Cowboykarcsi90
nem tudom, minket ugy lesziv, hogy en orulok, amikor tudok aludni. raadasul nov vege-dec eleje ota egy jol alvo bababol (tervezheto volt, hogy ha letettuk akkor alszik 2-4 orat) kaptunk egy nem tul jo alvo babat.
csebi
Èn az első három èvèben nem aludtam át èjszakát, mondjuk meg is volt az oka... holnap meg felvètelizik....hej règi szèp idők 😏🙂
dande
Van olyan időszak, amikor 3 óránként kell enni adni a gyerkőcnek (legalábbis tizenpár éve ez volt az ajánlott), és egy baráti összejövetelen, ahol volt néhány kisgyerekes anyuka is, ott panaszkodtak sorban, hogy mennyire kialvatlanok. Mire az én feleségem simán bemondta, hogy ő heti három alkalommal 8-10 órát alszik, mert az ő férje (én) heti háromszor megcsinálja az éjszakai etetést.
Akkor nagy kerekre nyílt szemekkel fordultak felém vagy négyen egyszerre, hogy tényleg, én felkelek éjjel a gyereket etetni? Mondtam hogy ja, simán. Úgy néztek rám a csajok, mint egy hősre. Én meg rá is játszottam, hogy hát persze, ez semmiség, a feleségem igazán megérdemli hogy kipihenje magát, stb, stb..

Valójában ez úgy nézett ki, hogy heti három nap, (a TNF, SNF és MNF napján 😊) úgyis fennmaradok, nekem ne mászkáljon ott az asszony a gyerekkel, mert zavar a meccsnézésben, inkább én intézem.

Így születnek a mintaférjek. 😀
1 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Benyeli a kártyámat az ATM, az OTP-s ügyintéző picsa meg csak annyival nyugtat, hogy "hát majd 2 hét múlva kiszedi valaki, aztán elküldik a számlavezető fiókhoz"

Én hülye azt hittem, hogy 10-15 perc múlva érkezik valami technikus, aki kiszabadítja, aztán mindenki mehet a dolgára.

Kibaszott szar cég. Végeztem is velük.
Kampman
Nah, ezt képzeld el úgy, hogy a Balkánon történik, nevezetesen Montenegroban, péntek este.
Ráadásul flottás telefonod van, és itthon a munkáltatód pont aznap cseréli a SIM kártyákat, kiadják az újakat, és rögtön kilövik a régieket. Amiről téged nem értesítenek, mivel szabin vagy.

Szóval ott állsz kártya és teló nélkül, zsebedben kb 25 euroval, és fél tank benzinnel. Nos, velem pont ez történt.

(régi sztori, 2014 május, de elég emlékezetes 😊)
több mint 2 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Óvodai távoktatás... b+... Minek? A szülőket se lehet a kibertérből felpofozni mert nem tudják/akarják nevelni a gyerekeiket.
gyeek
Hagyjad... húgom otthon van a két és fél éves kislányával, nem dolgozik, férje otrthonról melózik (IT), de a magánbölcsibe továbbra is hordják a gyereket (Pest megyei kistelepülés)...
Pedig elvileg diplomás, értelmes ember, csak a gyerekkel nem annyira akar foglalkozni :S
warr_b
Az ilyennek minek gyerek?
peach
Ez a kérdésed lefedi a gyermekes családok 95 százalékát.
Sobri Jóska
Biztos, mondjuk a környezetemben 5ből 5en nem ilyenek, de persze most jön az, hogy túl kicsi a mintavétel meg makro környezet.
peach
Szerencsére az én gyereket vállalt barátaimat se ez jellemzi, de amennyire az online mintavétel alapján megállapítható, az ország nagyobbik részét teljesen odaveri, hogy most fél évet a saját gyerekeivel kell töltenie.
Sobri Jóska
Nem tudom másoknál mi a helyzet, de nálunk az (volt) a fő probléma, hogy megkapja a gyerek az online tananyagot, és

a) számítógépes probléma, pl nem tudja lapozni a ppt-t amit a tanára küldött, vagy mert a tanár elqurt valamit, vagy a gyerek bénázik a géppel. A gyerek reakciója: -Anyaaaa...

b) nem érti, segítségre van szüksége, ilyenkor órán ugye felteszi a kezét és megkérdezi a tanárt. Otthon: -Anyaaa...

Angol, matek és természetismeret tantárgyak esetén: -Apaaa...

És ez egy átlag délelőtt 10-15-20 percenként. Közben elvileg mi is otthonról dolgoznánk. Amí igy képtelenség.

Szóval nem az a probléma, hogy együtt kell lenni a gyerekkel.Mindenki szeret játszani vagy szabadidőt eltölteni a gyerekével, csak most nem erről van szó.
Az a probléma, hogy a gyereknek tanulni kell, a szülőknek dolgozni, (feleségnek + háztartást vezetni) és ezt egy időben, egy helyen. Mi 1 hét után átállítottuk a gyereket arra, hogy reggel és este tanul, így működik a rendszer, de ahol több iskolás gyerek van, és nincs rugalmas munkaidő vagy home office, ott simán el tudom képzelni hogy mostanra kész vannak.
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Reggel dobálgattam a tojáslabdát a 4 éves kisfiammal, és megkérdeztem tőle, hogyha majd "amerikalabdázik" (így hívja), akkor milyen játékos szeretne lenni (poszt szerint)?
Forogtak a kerekek, majd megszólalt: holder! 😊 Leültem...a felocsúdás után pedig megbeszéltük, hogy csakis fűzővel kifelé! 😉
Stoki
Könnyű edzés, kevés meló, minimális sérülésveszély - átlag munkavállalóhoz képest jó fizetés. Korához képest abszolút éretten gondolkodik a srác. 😊
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 438 — Steelers fan
Mindig mondom, hogy nekem vannak a leghülyébb kolléganőim😊
...
A végén elzavartak, hogy hülye vagyok😊
NB2
Ha rendesen dugnád őket, ilyen nem fordulna elő.