Jan

Pittsburgh Steelers

Jan
Lakhely
Bonyhád
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 14 éve
Fórum hozzászólások
4 657


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Jól értettem a Tomlin sajttájon, hogy az lesz a nagy változtatás, hogy ütközni fognak a srácok edzésen????? Vagy volt valami hallucinogén a songoku pizzámon?! Na taka....
kicsi joe
Nem ez volt a gáz, hanem a 4-1 magyarázat. Itt és most megijedtem, hogy elment mellettünk az NFL......

Bazdmeg, azt mondani, hogy kiesett Moore és így a heavy package is és keveset haldtunk rövid yardon, így ezért álltunk fel így....tejóég.... ez most komoly?????? Ezt mondani, miközben az egész drive-ban Harris volt az aki hozta a yardokat......nem hiszem el.....
Klemó
Eszem megáll, ezt eddig nem is hallottam. Kiesett egy ember, és ezért nincs heavy package? Ez meg mi? Nincs még egy 130 kilós ember a rosteren? Más csapatoknál ilyenkor simán beküldenek egy belső DL embert, megmondják hogy pontosan kit blokkoljon, oszt jónapot.

Mikor lettünk ennyire töketlenek?
11 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Nagy az isten állatkertje, ez ismét kiderült. Nem is baj, néha nekem is jól jön a sok birka. 😀
🤘 gaben 🤘
ban.
Fontos_Vidra
Nocsak. Miért?
21 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Gratulálunk!!!!

 index.hu/techtud/2023/10/02/orvosi-nobel-2023-drew-weismann-kariko-katalin/
dande2
Esetleg most meg lehetne keresni a szegedi egyetemen azt az embert, aki anno Karikót elküldte, és megkérni, hogy kommentálja a hírt. Csak pár szóban.
21 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Közben Cole sem tudott nyugodtan nyilatkozni a meccs után. Közvetve ugyan, de megfogalmazta a kritikát, hogy miközben megy a futás, egy negatív play után megijedünk. Arra gondolt, hoy a 4-1 szitu előtt volt egy harmadik és rövid és ott Warrent csúnyán megállították a LOS mögött. Rohadt ideges volt a play után, dühösen vette le a sisakját.....

Nem volt még Tomlin ilyen helyzetben, ezt ki merem jelenteni. Ha volt is gyenge egysége, a másik mindig ksegítette. Most igazán ez sincs, mivel Austin sem végez jó munkát a másik oldalon. Az O-ban és egyébként a D-ben sem elég, hogy csináljuk azt jobban, amit csinálunk, így nem véletlenül mondta a változtatási igényt.

Tomlin nem fogja kirúgni most sem Canadat, sem Austint, de a 6. héten itt a bye week és most egy hazai meccs a Ravens ellen, ahol szinte biztos, hogy tüntetés lesz Canada ellen minden fuck up drive-nál.

De azért no. Az a félelmetes, hogy ezzel a szarral sem vagyunk a bottom 3 csapat között. Amit ugyanis a Broncos, a Giants, és a Bears művel az azért még keményebb. Ráadásul ebből kettőnél jól fizetett QB van...
Klemó
Na látod: sz.r az O , sz.r a D, a játék képe alapján 0-4-el is állhatnánk - helyette 4 meccs után 50%-on vagyunk. Ez a zseniális edzői teljesítmény, nem az hogy Mahomes-al nyersz meccseket. 😊
6 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
BREAKING:

Czechia announces it’s buying 24 F-35 multi-role fighter jets from the U.S. for USD 6.5 billion

Románok után a csehek is. Hogy lesz így a honvédség közép-európa ütőereje? 😔
Amadeus von Dollárbaloldal
Kutyautő erő! Nem mellesleg a légierő és a légvédelmi felszereltség eddig is egy vicc volt idehaza, leginkább csak jelképes.
gyeek
Gripenek nem rosszak, pláne hogy megkaptuk hozzá az új szoftvercsomagot is.

Persze amint megvolt, mindjárt el is kezdtünk b.szakodni a svédekkel.
Jan
Lehetnek a Gripenek akármilyen jók (akár F-35höz képest is, bár ez erősen vitatott téma), a létszám miatt a magyar légierő elméleti eleste akár a románokkal szemben is lehet csak órák kérdése lenne.
gyeek
Mondjuk az is érdekes, hogy egy ilyen zsebkendőnyi országnak, mint a csehek, minek 24 db ilyen repülő?
6 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
BREAKING:

Czechia announces it’s buying 24 F-35 multi-role fighter jets from the U.S. for USD 6.5 billion

Románok után a csehek is. Hogy lesz így a honvédség közép-európa ütőereje? 😔
Amadeus von Dollárbaloldal
Kutyautő erő! Nem mellesleg a légierő és a légvédelmi felszereltség eddig is egy vicc volt idehaza, leginkább csak jelképes.
gyeek
Gripenek nem rosszak, pláne hogy megkaptuk hozzá az új szoftvercsomagot is.

Persze amint megvolt, mindjárt el is kezdtünk b.szakodni a svédekkel.
7 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Just had a very reliable source tell me that that one of the Ukrainian strikes that hit Crimea recently hit the Base of the North Korean Contingent of special forces who are in Occupied Ukraine to advise and Assist Russian forces as well as help Train them to North Korean Standard. This is blatant evidence that North Korea is fighting this War against Ukraine with it's artillery shells and ammunition on the battlefield already and now it's troops.
Amadeus von Dollárbaloldal
Én ezt már csak azért sem értem, mer van olyan kormány a világon, akiknek mérvadó akármiben is a “North Korean Standard”?

Az Ő hadi potenciáljuk is kb annyiban kimerül, hogy (elvileg) van atom és azt nem félnek használni. De a fegyveres erők többi része valószínűleg még jobban szét van lopva/csak a félelem vezérelt jelentésekben létezik mint az oroszoknál.

Egyszóval, miben tud egyáltalán irányt mutatni Észak-Korea?
Cowboykarcsi90
Max talán annyiban, hogy a katonáik egyénileg kiválóan képzettek, főleg közelharcban, meg ilyen ember-ember elleni dolgokban.
Ez még az 50-es évekre nyúlik vissza, amikor a demilitarizált zónába küldtek örjáratokat, -a nemzetközi megállapodásnak megfelelően teljesen fegyvertelenül- de minden egyes emberük minimum ilyen taekwondo mester szinten volt képezve, és amikor konfrontálódtak a dél-koreai őrökkel, egy párszor nagyon megruházták őket.

De csak tippelek, mert ezen kívül tényleg semmi nem jut eszembe, amit az É-koreaiak tudnának tanítani.
10 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Amúgy a legjobb moci Bagnaia-é, de azért a legstabilabb is. A többiek mindig esnek néha, ő stabilan ott van mindig az elején és hozza a pontokat.
NB2
Kivéve három hete, amikor az első helyről perecelt, és még a lábán is átmentek. Az simán lehetett volna season-ending sérülés, és viszlát vb.
12 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Ja, csak azt még tegyük hozzá, hogy az ukrán gabona alapvetően nem jó minőségű (a mienkhez képest) Ők még egy csomó (húsznál több) olyan vegyszert használnak, ami nálunk már rég tiltott, és a tárolási, szállítási körülmények sem biztos hogy megfelelnek az EU-s élelmiszer biztonsági előírásoknak. A GMO mentességet meg pont lesz.rják,
A tavaly behozott ukrán gabonákkal elég sok baj volt itthon.
Jan
Ez nem igaz, mert ha nem felelne meg a minőségi előírásoknak, akkor teljesen jogosan betilthatnák az ukrán gabonát.
ender1112
Itt a MAGOSZ és az agrárkamara közleménye februárból. A szokásos brüsszelezéstől tekintsünk el:
Felháborító, hogy míg az EU-ban – a Green Deal bevezetésével – drasztikusan szigorú előírások betartásával kell élelmiszert előállítani, addig az importra semmi elvárás sincs. Az ukrajnai gabona sokszor nem felel meg az uniós előírásoknak, és egészségügyi kockázatot is jelent, hiszen Ukrajnában számos olyan növényvédő szert és egyéb anyagot használnak, amelyek az Unióban már évtizedek óta tiltólistán szerepelnek, nem is beszélve arról, hogy Ukrajnában engedélyezett a génmódosított növények termesztése is.
 www.nak.hu/sajto/sajtokozlemenyek/105426-silany-minosegu-ketes-eredetu-ukran-gabona-arasztja-el-a-piacot-a-zold-szervezetek-most-is-hallassak-a-hangjukat
Vagy itt egy másik forrás:
Pótsa Zsófia közölte lapunkkal, hogy a kereskedők el akarják adni az árut, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz minőségű, a megfelelő papírokkal és tanúsítványokkal nem rendelkező gabonát szállítsanak. Ebben az esetben minden a megrendelőtől függ, hiszen ő mondja meg, hogy milyen minőségű és milyen paraméterekkel rendelkező árut szeretne venni. A Gabonaszövetség főtitkára úgy látja, hogy előfordulhat, hogy a rosszabb minőségű árut el lehet adni olcsóbban, ez azonban komoly kockázatokat jelent mindkét fél számára.
 www.agrarszektor.hu/noveny/20230206/most-lehull-a-lepel-kiderult-az-igazsag-a-magyarorszagra-omlo-ukran-gabonarol-42306
nagylaza, főpohárnok
Öööö... hol vannak a különböző országok egészségügyi hatóságai, mind hülye? Vagy ez csak Fidesz-prop?
ender1112
Többször ellenőriztek a magyar hatóságok ukrán gabonát tavaly, és voltak gondok, tiltott szermaradványok, mikotoxin, GMO, stb... ezeket a tételeket megsemmisítették. De nyilvánvalóan nem tudtak minden egyes beérkező szállítmányt ellenőrizni, úgyhogy jutott a hazai piacra bőven ellenőrizetlen ukrán gabona is.
Csak annyit még ehhez, hogy míg itthon 13-15e ft volt tavaly a magyar kukorica, az ukrán 7e ft volt, ideszállítva. Szerinted lehet ugyanolyan minőséget fele pénzből előállítani?

Én csak környékbeli termelőtől származó takarmányt vettem tavaly az állataimnak, még így is, hogy jóval drágább volt. Nem urizálásból, csak úgy gondolom felelős vagyok azért, hogy mit teszünk a gyerekeink elé az asztalra.

És maximálisan egyetértek azzal, hogy ne engedjék be az ukrán gabonát, vagy csak úgy, hogy minden tételt egyedileg ellenőriznek, és zéró tolerancia minden olyan anyagra, ami nálunk tiltott. Nem határérték, meg tűréshatár, mittudomén, hanem csak a hazaival teljesen megegyező minőség jöhetne be. Ez meg is oldaná a kérdést, mert olyat ők sem tudnak olcsóbban előállítani, és így értelmetlen lenne utaztatni.
12 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Jót mentetek srácok 😀

Hogy legyen valami értelmes content is. Mit szóltok a lengyel bedurcizáshoz?
Hanni
Érthető. Számomra érthetetlen, hogy Ukrajna ezzel a viselkedéssel mit akar elérni?
zinedine5
Hogy ne álljon le a gazdasága. Ugye a legfontosabb ipari városaik Kelet-Ukrajnában vannak. Nyilván a mezőgazdaság össz súlya önmagában nem jelentős, de a hozzá kapcsolódó szolgáltatások és gyártás együtt már számottevő.
Gyurma Pappa
És politikailag miért éri meg a legfontosabb szövetségessel összerúgni a port. Ér ez ennyit?
zinedine5
Ukrajna az oroszok után a második legnagyobb termelő Európában. A megtermelt gabona nagy részét tengereken szállítottak a háború előtt. Mióta ott nem tudják ömlik be a szomszédos országokba a nyersanyag. Tavaly nagy szerencséjük volt az aszály miatt, mert felvettem a feldolgozó ipar amit küldtek. Idén már nem ez a helyzet, senki nem szeretne versenyezni az olcsó ukrán gabonával. Ha a magyar/lengyel/cseh/szlovák termelő nem tudja eladni a saját termékét, és rajta marad, akkor mennek a traktorok tüntetni.
Nomac
Igen és ezért is érthető az ötök döntése a tilalomról. Az ukránokat nem értem. Mit várnak attól, hogy beperelik Lengyelországot, akik a legnagyobb támogatóik között vannak. (Mert ha nem tévedek tranzit mehet, csak ne az ötök piacára kerüljön a gabona.)
zinedine5
Nekik most szinte csak ebből van bevételük, a háború előtt a total GDP 11% jött a mezőgazdaságból (MO:3,5%). Nekik ebből van pénzük...de ahogy írod érthetetlen, mert ezzel több kárt okoznak maguknak.
Ha onnan nézzük hogy idén a gabona termés nagyon jó volt, és az oroszok egyedül ki tudjak szolgálni a 3. világot, és az ukránokon rajtuk marad minden..akkor érthető hogy miért kapálóznak.
Nomac
Ja, csak azt még tegyük hozzá, hogy az ukrán gabona alapvetően nem jó minőségű (a mienkhez képest) Ők még egy csomó (húsznál több) olyan vegyszert használnak, ami nálunk már rég tiltott, és a tárolási, szállítási körülmények sem biztos hogy megfelelnek az EU-s élelmiszer biztonsági előírásoknak. A GMO mentességet meg pont lesz.rják,

A tavaly behozott ukrán gabonákkal elég sok baj volt itthon.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Tudom hogy ez ilyen nagyon falusias dolog, és talán páran nem is értik, de az elmúlt napokban sikerült beszerezni és betárolni az állatainknak a téli takarmányt. Igazából úgy voltam vele, hogy olcsóbb valszeg nem lesz, úgyhogy 2 éves mennyiséget vettem mindenből-

Elég húzós pár napos fizikai munka volt, de most a bálák tető alatt, szemes takarmány tartályokban, szénapadlás tele, és elég király érzés így ezen végignézni.
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
OFF: én meg középen ülök,úgyhogy Fast Willievel és Burkussal már egy komplett tárgyalást le tudunk tolni
ON:

kolok1972
Most értettem meg hogy miért ilyen lassú az igazságszolgáltatás. Ügyvéd, ügyész, bíró, mind itt fórumozik, munkaidőben! 😀
3 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Szerintem azt el kéne fogadni, hogy mindenki úgy áll a háborúhoz, annak drukkol akinek akar. Mégha ez esetleg itt nem tetszik többeknek. A probléma itt akkor van, ha azért állunk úgy az egészhez, ha valaki megmondja, hogy álljunk hozzá!
NB2
Itt álljunk meg egy fél pillanatra! Magyarország. az nem egy fantáziabirodalom, hanem egy konkrét szövetségi rendszerben létező állam. Pl NATO, vagy EU, és még sok egyéb... Orbánista körökben nagyon divatos lett mostanában a NATO-ról, meg EU-ról úgy beszélni, hogy ŐK. Valójában a NATO az mi vagyunk. Mert a tagság nem olyan, hogy ha akarom bent vagyok, ha akarom nem, hanem a tény az, hogy mi bent vagyunk.

Namost két ország háborúzik. Az egyik heti rendszerességgel nyíltan fenyegeti a NATO-t, és az Uniót. Azaz minket. Tehát ellenséges velünk. Amíg ez csak szóban nyilvánul meg, addig lehet velük szimpatizálni, de nekem már ez is rohadtul furcsa, hogy valaki azzal szimpatizál, aki fenyeget minket... Viszont ha ez tényleg megvalósul, és -ha nem is feltétlen nyílt katonai- de valamilyen valós támadás éri a szövetséget (benne minket) , attól kezdve annak drukkolni, aki minket megtámad, már nem csak egy vélemény, hanem hazaárulás.
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
No srácok: ki az aki már elkezdett betárazni? (értsd koronavírus miatti vesztegzár, bevásárlás) nálunk az asszony már kiadta az ukázt....😊 😕
dande
Én elkezdtem. Általában csak 2-3 sört veszek, de most hoztam 8-at.
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Próbálom magam minden fórumon távoltartani ettől a témától, de most írok egyet, nem vita inkább csak tájékoztatás céljából. 23 éve élek főállásban erdőgazdálkodásból és fakereskedelemből, napi szinten ezzel foglalkozom, szóval láttam már közelről erdőt. 😊

Szerencsés módon, az egész probléma átlátásához elég egyetlen szakkifejezést megismerni: éves folyónövedék.

Közérthetően ez annyit jelent, hogy nőnek a fák. Például egy adott erdőrészben megméred a fák átmérőjét, magasságát, és a rendelkezésre álló képletek, fatömegtáblák segítségével kiszámolod, hogy abban az erdőrészben van 1000 köbméter (továbbiakban m3) fa. Ugyanezt a mérést ugyanígy megismétled egy év múlva, és kijön hogy 1050 m3. Ez a 50 m3 az éves folyónövedék. Ennek mértéke persze széles határok között mozog, termőhelytől és fafajtól függ, gondolom ez egyértelmű.

Magyarországon a teljes élőfakészlet nagyságrendileg 400 millió m3. (2020-as adat)
Az országos éves folyónövedék 13 millió m3 (2020).
Az országos éves fakitermelés 6,6 millió m3. (2020)

Az elmúlt 25 évben a kitermelés évente 6,5-8 millió m3 között mozgott, százalékosan a folyónövedék 51-62%-a. Ebből több dolog következik:

- mivel a kitermelés mennyisége sohasem haladta meg a folyónövedék mértékét, az ország fakészlete folyamatosan nőtt/nő

- baromi fölösleges a védett erdőkhöz hozzányúlni, mert a gazdasági rendeltetésű erdőkben is több millió m3-es tartalékok vannak

- az idei tüzifa mizéria átmeneti kereslet növekedést hozott, de ennek a mértéke -országos viszonylatban- nem tétel. Ahol évente 6-8 millió m3 a forgalom, ott 1-200 ezer m3 ide vagy oda, az semmilyen szinten (kitermelés, szállítás, értékesítés) nem okozhat gondot, nem is fog.

Ez volt a fatömeg. Ami az erdő területet illeti, Trianon után az ország erdősültsége 10% volt, 2020-ban 20%, ez kb 2 millió hektár. Azaz 100 év alatt Mo-n 1 millió hektár erdőt telepítettek az erdészek -valószínűleg teljes titokban, mert ez valahogy nincs a köztudatban. A média áldásos tevékenységének köszönhetően az van a köztudatban, hogy erdész = fakivágás, erdőirtás. Ezt el kéne engedni, és reálisan nézni a dolgokat: az országban az erdőterület és a fakészlet is régóta folyamatosan nő.

Összefoglalva: a tüzifaigény -főleg a média rettegtetése, és nem valós piaci folyamatok miatt- megnőtt, de a megnövekedett igénynél sokkal nagyobb tartalékok vannak a gazdasági célú (tehát nem védelmi, vagy közjóléti rendeltetésű) erdőkben. Védett erdőkhöz a tüzifa mizéria miatt hozzányúlni teljesen szükségtelen, és szakmai szempontból értelmetlen is lenne.

Szóval légyszi mindenki nyugodjon le, a tüzifa miatt nem lesz ökológiai katasztrófa, nem lesz védett erdők kiirtása, nem lesz világvége, az erdész társadalom évszázadokon keresztül meg tudta oldani a lakosság mindenféle fa igényét, idén is meg fogják, minden különösebb dráma nélkül.

| Ha a rendeletnek valójában az a célja, hogy konkrétan védett erdőket kivágassanak, és a tüzifa ellátás csak ürügy ehhez, akkor viszont se a természetvédelmi, se az erdész szakmának nem lesz beleszólása, ez teljesen biztos, de jelenleg nem gondolom hogy erről van szó. |
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
15. házassági évforduló.
Már akkor rákattantam a csajra amikor először megláttam, de azt azért nem gondoltam hogy ez lesz belőle. 😊
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Hétvégente. Szombat este 11 után mondjuk, lehet nyomni hajnalig, ha prüntyő már alszik.
Cowboykarcsi90
nem tudom, minket ugy lesziv, hogy en orulok, amikor tudok aludni. raadasul nov vege-dec eleje ota egy jol alvo bababol (tervezheto volt, hogy ha letettuk akkor alszik 2-4 orat) kaptunk egy nem tul jo alvo babat.
csebi
Èn az első három èvèben nem aludtam át èjszakát, mondjuk meg is volt az oka... holnap meg felvètelizik....hej règi szèp idők 😏🙂
dande
Van olyan időszak, amikor 3 óránként kell enni adni a gyerkőcnek (legalábbis tizenpár éve ez volt az ajánlott), és egy baráti összejövetelen, ahol volt néhány kisgyerekes anyuka is, ott panaszkodtak sorban, hogy mennyire kialvatlanok. Mire az én feleségem simán bemondta, hogy ő heti három alkalommal 8-10 órát alszik, mert az ő férje (én) heti háromszor megcsinálja az éjszakai etetést.
Akkor nagy kerekre nyílt szemekkel fordultak felém vagy négyen egyszerre, hogy tényleg, én felkelek éjjel a gyereket etetni? Mondtam hogy ja, simán. Úgy néztek rám a csajok, mint egy hősre. Én meg rá is játszottam, hogy hát persze, ez semmiség, a feleségem igazán megérdemli hogy kipihenje magát, stb, stb..

Valójában ez úgy nézett ki, hogy heti három nap, (a TNF, SNF és MNF napján 😊) úgyis fennmaradok, nekem ne mászkáljon ott az asszony a gyerekkel, mert zavar a meccsnézésben, inkább én intézem.

Így születnek a mintaférjek. 😀
7 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Benyeli a kártyámat az ATM, az OTP-s ügyintéző picsa meg csak annyival nyugtat, hogy "hát majd 2 hét múlva kiszedi valaki, aztán elküldik a számlavezető fiókhoz"

Én hülye azt hittem, hogy 10-15 perc múlva érkezik valami technikus, aki kiszabadítja, aztán mindenki mehet a dolgára.

Kibaszott szar cég. Végeztem is velük.
Kampman
Nah, ezt képzeld el úgy, hogy a Balkánon történik, nevezetesen Montenegroban, péntek este.
Ráadásul flottás telefonod van, és itthon a munkáltatód pont aznap cseréli a SIM kártyákat, kiadják az újakat, és rögtön kilövik a régieket. Amiről téged nem értesítenek, mivel szabin vagy.

Szóval ott állsz kártya és teló nélkül, zsebedben kb 25 euroval, és fél tank benzinnel. Nos, velem pont ez történt.

(régi sztori, 2014 május, de elég emlékezetes 😊)
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Óvodai távoktatás... b+... Minek? A szülőket se lehet a kibertérből felpofozni mert nem tudják/akarják nevelni a gyerekeiket.
gyeek
Hagyjad... húgom otthon van a két és fél éves kislányával, nem dolgozik, férje otrthonról melózik (IT), de a magánbölcsibe továbbra is hordják a gyereket (Pest megyei kistelepülés)...
Pedig elvileg diplomás, értelmes ember, csak a gyerekkel nem annyira akar foglalkozni :S
warr_b
Az ilyennek minek gyerek?
peach
Ez a kérdésed lefedi a gyermekes családok 95 százalékát.
Sobri Jóska
Biztos, mondjuk a környezetemben 5ből 5en nem ilyenek, de persze most jön az, hogy túl kicsi a mintavétel meg makro környezet.
peach
Szerencsére az én gyereket vállalt barátaimat se ez jellemzi, de amennyire az online mintavétel alapján megállapítható, az ország nagyobbik részét teljesen odaveri, hogy most fél évet a saját gyerekeivel kell töltenie.
Sobri Jóska
Nem tudom másoknál mi a helyzet, de nálunk az (volt) a fő probléma, hogy megkapja a gyerek az online tananyagot, és

a) számítógépes probléma, pl nem tudja lapozni a ppt-t amit a tanára küldött, vagy mert a tanár elqurt valamit, vagy a gyerek bénázik a géppel. A gyerek reakciója: -Anyaaaa...

b) nem érti, segítségre van szüksége, ilyenkor órán ugye felteszi a kezét és megkérdezi a tanárt. Otthon: -Anyaaa...

Angol, matek és természetismeret tantárgyak esetén: -Apaaa...

És ez egy átlag délelőtt 10-15-20 percenként. Közben elvileg mi is otthonról dolgoznánk. Amí igy képtelenség.

Szóval nem az a probléma, hogy együtt kell lenni a gyerekkel.Mindenki szeret játszani vagy szabadidőt eltölteni a gyerekével, csak most nem erről van szó.
Az a probléma, hogy a gyereknek tanulni kell, a szülőknek dolgozni, (feleségnek + háztartást vezetni) és ezt egy időben, egy helyen. Mi 1 hét után átállítottuk a gyereket arra, hogy reggel és este tanul, így működik a rendszer, de ahol több iskolás gyerek van, és nincs rugalmas munkaidő vagy home office, ott simán el tudom képzelni hogy mostanra kész vannak.
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 657 — Steelers fan
Reggel dobálgattam a tojáslabdát a 4 éves kisfiammal, és megkérdeztem tőle, hogyha majd "amerikalabdázik" (így hívja), akkor milyen játékos szeretne lenni (poszt szerint)?
Forogtak a kerekek, majd megszólalt: holder! 😊 Leültem...a felocsúdás után pedig megbeszéltük, hogy csakis fűzővel kifelé! 😉
Stoki
Könnyű edzés, kevés meló, minimális sérülésveszély - átlag munkavállalóhoz képest jó fizetés. Korához képest abszolút éretten gondolkodik a srác. 😊