Jan

Pittsburgh Steelers

Jan
Lakhely
Bonyhád
Utoljára láttuk
26 perce
Regisztrált
több mint 14 éve
Fórum hozzászólások
4 927


Utolsó 10 fórum hozzászólás

13 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
A GP-ben, SBK-ban, és Endurance VB-n is le vannak maradva. Hogy a világ legnagyobb motorgyártójának a nagy gyorsasági sorozatok közül egyikre sem lenne elég pénze, azt szerintem kizárhatjuk. Nem a költségvetés az oka.
Jan
de, szerintem a költségvetés az oka. attól, hogy lenne rá pénzük, még nem muszáj erre költeni. ez szerintem teljesen érthető, a presztízsen kívül sokat nem hoz, hisz ahogy írtad, enélkül is ők adják el a legtöbb motort.
törölt kristof
Így értettem. Hogy nem szánnak rá esetleg többet a projektekre.
esanders10
A Suzuki úgy szállt ki a GP-ből, hogy versenyképes motorjuk volt (ha jól emlékszem, az utolsó pár versenyük valamelyikén nyertek is). De nem akartak többet költeni a csúcskategóriás versenyzésre, és kiszálltak.

Pontos számot nem tudok, de valahol azt olvastam, hogy a gyári Yamaha és a gyári Honda csapatnak van a legnagyobb költségvetése a GP-ben.

Elvileg egy szatelit csapat nagyjából 15 M euro körül költ egy szezonban, de ennek egy részét a Dorna állja. Namost ha azt nézzük, hogy a Yamahánál csak Quartararo fizetése több mint 10M euro, a Hondánál meg tavaly Marquez fizuja 16M volt, abból azért kiderül, hogy ők sokkal nagyobb pénzekkel játszanak.
14 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Ez az Asseni pálya továbbra is a best, ahol csak a naptár része. Ez a Toprak nekem eléggé Zseninek tűnik am, élmény nézni a motorozását. Bautista Ducati páros nekem unalmas, olyan Pecco vibe 😀

Nagyon örülök Gardnernek a mai futamon. Tehetséges, szimpatikus srác, akivel csúnyán elbánt a KTM egy év GP szezon után. Miközben minden futottak még spanyol kapja a sokadik esélyét.

Eddigi meglátásom és régebbi emlékeim szerint, ami kellene egy még jobb bajnoksághoz. Egy ütős és fiatalabb név a Kawara. Az szerintem továbbra sem egy rossz motor. Nem tudom van e olyan ígéretes motoros, aki nagy potenciállal rendelkezik és még fiatalabb, ahogy jó pár éve pl. Toprak tűnt annak.

Yamaha kb. ugyanott tart, mint anno amikor én néztem. Erőből 3-6 közötti helyek. Nem rossz, kicsit lehetne jobb is.

Honda viszont már 2017-ben is nulla volt. Ők GP mellett is sem tudnak zöld ágra vergődni? Itt mi az oka? Nincs költségvetés, vagy egyszerűen ahogy GP-ben, itt is elment mellettük a konkurencia?
esanders10
Honda adta el tavaly és tavalyelőtt a világon a legtöbb motort. Bevételben hozzájuk képest a Ducati vagy a KTM szóra sem érdemes.

A GP-ben, SBK-ban, és Endurance VB-n is le vannak maradva. Hogy a világ legnagyobb motorgyártójának a nagy gyorsasági sorozatok közül egyikre sem lenne elég pénze, azt szerintem kizárhatjuk. Nem a költségvetés az oka.
15 órája
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Idén hogy az F1 megint értékelhetetlen, minimálisra csökkentem a belefektetett időt (utólagos áttekerések, összefoglalók)

Az eddig is nagy favorit MotoGP-2-3 mellett így idén visszatérek a Superbike szériához, akár az ottani kisebb szériákhoz is(SSP, SSP300). A mai futamokkal egyelőre jóba tenyereltem😀

Anno sbt-t elkezdtem 2017-ben, de a Kawa dominancia (és a mögöttük lévő egyértelmű lépcsőzetes erősorrend révén is) hamar dobtam is szinte. Idén ahogy nézem elég erős a mezőny névsor és felhozatal. Jól érzem, hogy az idei lehet egy kicsit változatosabb év, mind a győzelemért, mind a dobogós helyekért, és az erős pontszerző helyekért is? Nem pedig a korábbi Kawa, Ducati, Ducati, Kawa, Yamaha, Yamaha sorrend feeling. Az szörnyen unalmas volt.

Aki nézte az elmúlt éveket, megtenné hogy ad egy kissé megkésett szezon előzetest, kitől mit lehet várni, egyfajta erősorrend is jöhet, nagyra értékelném 😊 Vagy ha neten van valami fasza cikk erről, azt is megköszönöm.
esanders10
A WSBKot - sajnos - fele annyira sem követem mint a MotoGPt, de mivel senki más nem irt így akkor csak megpróbálom nagy vonalakban összeszedni.

Tavaly, tavaly előtt a Ducati ugyanúgy uralta a superbikeot mint a MotoGPt. Bautista nyerte a 2022-es és ‘23-as VB is. Bár az idei szezont egyelőre sokkal gyengébben kezdte, de szerintem nem szabad leírni Őt sem. Már csak regnáló világbajnokként sem.

Az “offseason” két legnagyobb változása egyértelműen Razgatlioglu BMWhez igazolása. Illetve Rea csatlakozása a kékekhez. A török egyértelmű bajnok esélyesnek tűnik, az Észak-Ír motoros még azért keresi a kegyeit az R1nek. Tegyük hozzá, hogy - ugyancsak hasonlóan a GPhez - azért nem számít top technikának a Yamaha itt sem…

Bulega lehet még érdekes, ugye Ő tavaly nyerte a SSP-t, egész meggyőzően. Felkerült Bautista mellé a gyári Ducatihoz. A preseason meg a legelső philiph islandi futam alapján úgy is tűnt, hogy rárúgja az ajtót a királykategóriára. Aztán azért mérséklődött a habzása neki is. De pl. VBt jelenleg Ő vezeti egy ponttal.

Összefoglalva, a nagy hármasból(Rea-Bautista-Toprak) valószínűleg idén is két motoros lesz ténylegesen harcba a bajnoki címért. A spanyol Ducatis meg a török, a bajor géppel. De valóban szoros bajnokság várható, sok keresztbe veréssel.
Cowboykarcsi90
Mindennel egyetértek, pár dolgot fűznék csak hozzá:

a Ducati fölénye ugyanúgy megvan mint korábban, csak most egymástól is szedegetnek el pontokat, korábban az nem volt jellemző, hogy a csapattárs Bautista előtt végezzen. Ez még számíthat.

Az egy kérdés, hogy a BMW eddig is jó technika volt, csak nem volt ütőképes versenyzőjük, vagy kb az a szint mint eddig, csak felhúzza őket Toprak? Egyszer nulláztak műszaki hiba miatt, Razgatlioglu kb annyival van lemaradva az első helytől. Szóval ha jó/megbízható a motor, akkor odaérhet a Ducatisok elé.

Én még bevenném a képletbe Gardnert is, azért mégiscsak egy Moto2 világbajnokról van szó. Tavaly első éve a SBK-ban elég középszerűre sikerült, de idén szemlátomást jobban megy.

Illetve ott van még Lowes, aki oda fog érni párszor a dobogóra. Benne nem látom a VB-t, de biztosan fog pontokat elszedni az esélyesek elől.

Rea szvsz idén nem esélyes, Locatelli sem.

Én azt gondolom, hogy hármas csata lesz a VB-ért, amiből kettő kb biztos (Bautista, Razgatlioglu) a harmadik lehet Lowes vagy Bulega akár, (vagy valaki, aki most még nincs képben) de úgy néz ki hogy a Ducatisok tecnikailag fölényben vannak mindenki mással szemben.

Kicsit OFF: nem tudom a Supersport 600-at néztétek-e, de valami elmebeteg futam volt az is, volt aki esőgumin ment, volt aki slicken. Esőgumisok domináltak, aztán néhány körrel a vége előtt kisütött a nap, és Huertas aki addig a tizensokadik helyen evickélt slickkel, a felszáradó pályán pár kör alatt nagyon durván átment az egész mezőnyön.
1 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Supersport300-ban teljesen meghülyültek a fiúk!!!
5 körös sprint lett crashek miatt.
Eddig két kör ment le, kilencen vezettek eddig...
Willie Parker
Az a Buis perec elég félelmetesen nézett ki, amikor szemlátomást eszméletlenül repült a bukótérben, nem gondoltam hogy 5 perc múlva saját lábon megy el onnan.
7 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Jó verseny volt.
Egyetértek azokkal, akik szerint Marquez elég gáz. Eddig az volt, hogy mennyire jó versenyző, de a sz.r motor miatt nullázik, most ott a jobb motor, ugyanúgy nullázik. Mindig van a magyarázat, hogy most ezért, aztán meg azért... többet láttam ebbe a MM-Ducati párosba, de eddig pont ugyanott folytatja, ahol a Hondával abbahagyta.

Az meg közben egyre világosabb, hogy a teljes mezőny legtehetségesebb versenyzője pillanatnyilag Acosta, minden kategóriát beleértve.

VB címről szvsz most még nem érdemes komolyabban beszélgetni, elég gyakran fordult elő az elmúlt években, hogy a szezon első felében valaki dominált, aztán a második felében meg másvalaki, még sokminden lehet, iszonyat hosszú a szezon. (szerencsére 😊)

De ez tényleg egy igazán élvezhető verseny volt.
22 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Kellemes kereszthalált kívánok!🙂
Bocseszka, nem akarom senki érzékenységét sérteni, de: bassza a csőrömet, hogy nagypéntek piros betűs ünnep. Nyilván nem a munkaszünettel van bajom, hanem az apropóval. Így vagyok a pünkösddel és bizonyos fokig a mindenszentekkel is. Szekuláris állam?
nagylaza, főpohárnok
Nem bűn a hiányos műveltség, de minek kérkedni vele?

A nagypéntek nem ünnep. A vértanúságra emlékezés, a legszigorúbb böjt és gyász napja. Mindig is az volt, úgy kb 2000 év óta, és attól hogy nálunk rátettek egy munkaszüneti napot, nem lett ünnep.

Ha nem tudod miről szólnak ezek a kiemelt egyházi napok, van egy nagyon klassz oldal, úgy hívják hogy google, ajánlom.
24 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Ha már akkor is bántalmazó volt MP, akkor miért szült három gyereket egy szar házasságba?
slowmotion
Igazad van, nálam is kimaradt, pedig alapkérdés.
nagylaza, főpohárnok
(Biztos úgy volt vele, hogy az majd megoldja a problémát. Hát... az sose nem fogja.)
slowmotion
Ez full (női) téveszme, hogy sz.r a házasságunk, akkor vállaljunk gyereket, majd attól jobb lesz. Illetve a középkorban, meg azokban a mai társadalmakban, ahol egy elsőszülött fiú elég nagy eredménynek számít, igaz lehet, de nálunk?

Szerintem nálunk a gyerek nem megváltoztatja a kapcsolat jellegét, hanem felerősíti. Egy jó kapcsolat jobb lesz tőle, egy rossz pedig még rosszabb.
25 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan

Zsellér van de Vrij
Tisztára igaza van, aljas és számító. És Orbán ilyen embert tart alkalmasnak arra, hogy sorozatosan vezető pozíciókba ültesse.

Akkor mégiscsak az ellenzéknek lesz igaza, hogy erkölcsi hullák vannak magas pozíciókban. Ha már Fruzsi is így látja, az komoly megerősítés. 😀
27 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Jó látni, hogy megérkezett a Bestia is. 😊
Jughead
24-es Ducati-val nem olyan nehéz ez. MM 2. futama a Ducati-val(23-asal, ami jóval gyengébb mint az új és tudja tartani a tempót a legjobbakkal), ráadásul a 23-as Ducati-k közül messze ő legjobb már most..
Pep71
Tavaly sehol nem volt a balesetei miatt, ezért érkezett meg most.
Jughead
Szerintem Martin mind a két gyári Ducati-s pilótánál jobb. Ezt irtam szezon előtt is. Meg azt is, hogy lehet távoznia kell a Ducati-tól, mert nem lesz hely neki, amikor tavaly is alig kapott ki a gyári támogatást élvező Pecco-tól. Pecco meg úgy van beállítva, mint aki olyan stabil pilóta, közben tavaly és tavalyelőtt is úgy nyert VB-t(mindketőtt épphogy) hogy rengeteget esett saját hibából, messze a legjobb géppel.
Pep71
Hát elvileg a Pramac ugyanolyan gépet kap, mint a gyári csapat. Nem "messze jobb" a gyári csapat motorja mint a Pramacos. A Gresini és a VR46 akik mást kapnak.

Itt nem az van, hogy egyik japánon, másik olaszon, egyiknek ez a pálya fekszik, másiknak a másik. Vagy hogy tavalyi meg idei. Egyforma gépekkel mennek, és persze Pecco hibázott párszor. De tudod, ebből az következik, hogy ha Martin nem hibázott volna legalább annyit, akkor most ő lenne a VB.

Martin is esett az élről, senkitől sem zavartatva, meg olyan is volt, amikor mindenki egyfajta gumival ment, csak ő másikkal, aztán a végére kiderült, hogy nem mindenki más volt a hülye... szóval én nem gondolnám, hogy összességében, mindent figyelembe véve Martin lenne a jobb. Acosta az, aki most mindenkinél nagyobb tehetségnek látszik, de Martin-Pecco az kb ugyanaz a szint. Köztük nem a tempó fog dönteni, hanem aki kevesebbet hibázik, idén is az fog nyerni, szerintem.
Jan
Azért meglepődnék, ha a szatelit csapatnál ugyanazok a lehetőségek lennének, mint a gyári csapatnál. Az alapmotor persze ugyanaz, de a többi (beállítás, taktika stb.) aligha, nem véletlenül akar Martin is gyári csapathoz menni, akár azon az áron is, hogy ott hagyja a Ducatit.
Jughead
Biztos, hogy a gyári csapatnál nem ugyanolyanok a feltételek, de most egy 2024-es Ducatival megy. Hova tudna menni, ahol jobb gépet kapna, mint a legújabb Ducati?

Pillanatnyi erőviszonyokat nézve, a gyári Dukit kivéve, mindenhol gyengébb motort kapna mint amivel most megy.
27 napja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Jó látni, hogy megérkezett a Bestia is. 😊
Jughead
24-es Ducati-val nem olyan nehéz ez. MM 2. futama a Ducati-val(23-asal, ami jóval gyengébb mint az új és tudja tartani a tempót a legjobbakkal), ráadásul a 23-as Ducati-k közül messze ő legjobb már most..
Pep71
Tavaly sehol nem volt a balesetei miatt, ezért érkezett meg most.
Jughead
Szerintem Martin mind a két gyári Ducati-s pilótánál jobb. Ezt irtam szezon előtt is. Meg azt is, hogy lehet távoznia kell a Ducati-tól, mert nem lesz hely neki, amikor tavaly is alig kapott ki a gyári támogatást élvező Pecco-tól. Pecco meg úgy van beállítva, mint aki olyan stabil pilóta, közben tavaly és tavalyelőtt is úgy nyert VB-t(mindketőtt épphogy) hogy rengeteget esett saját hibából, messze a legjobb géppel.
Pep71
Hát elvileg a Pramac ugyanolyan gépet kap, mint a gyári csapat. Nem "messze jobb" a gyári csapat motorja mint a Pramacos. A Gresini és a VR46 akik mást kapnak.

Itt nem az van, hogy egyik japánon, másik olaszon, egyiknek ez a pálya fekszik, másiknak a másik. Vagy hogy tavalyi meg idei. Egyforma gépekkel mennek, és persze Pecco hibázott párszor. De tudod, ebből az következik, hogy ha Martin nem hibázott volna legalább annyit, akkor most ő lenne a VB.

Martin is esett az élről, senkitől sem zavartatva, meg olyan is volt, amikor mindenki egyfajta gumival ment, csak ő másikkal, aztán a végére kiderült, hogy nem mindenki más volt a hülye... szóval én nem gondolnám, hogy összességében, mindent figyelembe véve Martin lenne a jobb. Acosta az, aki most mindenkinél nagyobb tehetségnek látszik, de Martin-Pecco az kb ugyanaz a szint. Köztük nem a tempó fog dönteni, hanem aki kevesebbet hibázik, idén is az fog nyerni, szerintem.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Tudom hogy ez ilyen nagyon falusias dolog, és talán páran nem is értik, de az elmúlt napokban sikerült beszerezni és betárolni az állatainknak a téli takarmányt. Igazából úgy voltam vele, hogy olcsóbb valszeg nem lesz, úgyhogy 2 éves mennyiséget vettem mindenből-

Elég húzós pár napos fizikai munka volt, de most a bálák tető alatt, szemes takarmány tartályokban, szénapadlás tele, és elég király érzés így ezen végignézni.
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
OFF: én meg középen ülök,úgyhogy Fast Willievel és Burkussal már egy komplett tárgyalást le tudunk tolni
ON:

kolok1972
Most értettem meg hogy miért ilyen lassú az igazságszolgáltatás. Ügyvéd, ügyész, bíró, mind itt fórumozik, munkaidőben! 😀
10 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Szerintem azt el kéne fogadni, hogy mindenki úgy áll a háborúhoz, annak drukkol akinek akar. Mégha ez esetleg itt nem tetszik többeknek. A probléma itt akkor van, ha azért állunk úgy az egészhez, ha valaki megmondja, hogy álljunk hozzá!
NB2
Itt álljunk meg egy fél pillanatra! Magyarország. az nem egy fantáziabirodalom, hanem egy konkrét szövetségi rendszerben létező állam. Pl NATO, vagy EU, és még sok egyéb... Orbánista körökben nagyon divatos lett mostanában a NATO-ról, meg EU-ról úgy beszélni, hogy ŐK. Valójában a NATO az mi vagyunk. Mert a tagság nem olyan, hogy ha akarom bent vagyok, ha akarom nem, hanem a tény az, hogy mi bent vagyunk.

Namost két ország háborúzik. Az egyik heti rendszerességgel nyíltan fenyegeti a NATO-t, és az Uniót. Azaz minket. Tehát ellenséges velünk. Amíg ez csak szóban nyilvánul meg, addig lehet velük szimpatizálni, de nekem már ez is rohadtul furcsa, hogy valaki azzal szimpatizál, aki fenyeget minket... Viszont ha ez tényleg megvalósul, és -ha nem is feltétlen nyílt katonai- de valamilyen valós támadás éri a szövetséget (benne minket) , attól kezdve annak drukkolni, aki minket megtámad, már nem csak egy vélemény, hanem hazaárulás.
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
No srácok: ki az aki már elkezdett betárazni? (értsd koronavírus miatti vesztegzár, bevásárlás) nálunk az asszony már kiadta az ukázt....😊 😕
dande
Én elkezdtem. Általában csak 2-3 sört veszek, de most hoztam 8-at.
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Próbálom magam minden fórumon távoltartani ettől a témától, de most írok egyet, nem vita inkább csak tájékoztatás céljából. 23 éve élek főállásban erdőgazdálkodásból és fakereskedelemből, napi szinten ezzel foglalkozom, szóval láttam már közelről erdőt. 😊

Szerencsés módon, az egész probléma átlátásához elég egyetlen szakkifejezést megismerni: éves folyónövedék.

Közérthetően ez annyit jelent, hogy nőnek a fák. Például egy adott erdőrészben megméred a fák átmérőjét, magasságát, és a rendelkezésre álló képletek, fatömegtáblák segítségével kiszámolod, hogy abban az erdőrészben van 1000 köbméter (továbbiakban m3) fa. Ugyanezt a mérést ugyanígy megismétled egy év múlva, és kijön hogy 1050 m3. Ez a 50 m3 az éves folyónövedék. Ennek mértéke persze széles határok között mozog, termőhelytől és fafajtól függ, gondolom ez egyértelmű.

Magyarországon a teljes élőfakészlet nagyságrendileg 400 millió m3. (2020-as adat)
Az országos éves folyónövedék 13 millió m3 (2020).
Az országos éves fakitermelés 6,6 millió m3. (2020)

Az elmúlt 25 évben a kitermelés évente 6,5-8 millió m3 között mozgott, százalékosan a folyónövedék 51-62%-a. Ebből több dolog következik:

- mivel a kitermelés mennyisége sohasem haladta meg a folyónövedék mértékét, az ország fakészlete folyamatosan nőtt/nő

- baromi fölösleges a védett erdőkhöz hozzányúlni, mert a gazdasági rendeltetésű erdőkben is több millió m3-es tartalékok vannak

- az idei tüzifa mizéria átmeneti kereslet növekedést hozott, de ennek a mértéke -országos viszonylatban- nem tétel. Ahol évente 6-8 millió m3 a forgalom, ott 1-200 ezer m3 ide vagy oda, az semmilyen szinten (kitermelés, szállítás, értékesítés) nem okozhat gondot, nem is fog.

Ez volt a fatömeg. Ami az erdő területet illeti, Trianon után az ország erdősültsége 10% volt, 2020-ban 20%, ez kb 2 millió hektár. Azaz 100 év alatt Mo-n 1 millió hektár erdőt telepítettek az erdészek -valószínűleg teljes titokban, mert ez valahogy nincs a köztudatban. A média áldásos tevékenységének köszönhetően az van a köztudatban, hogy erdész = fakivágás, erdőirtás. Ezt el kéne engedni, és reálisan nézni a dolgokat: az országban az erdőterület és a fakészlet is régóta folyamatosan nő.

Összefoglalva: a tüzifaigény -főleg a média rettegtetése, és nem valós piaci folyamatok miatt- megnőtt, de a megnövekedett igénynél sokkal nagyobb tartalékok vannak a gazdasági célú (tehát nem védelmi, vagy közjóléti rendeltetésű) erdőkben. Védett erdőkhöz a tüzifa mizéria miatt hozzányúlni teljesen szükségtelen, és szakmai szempontból értelmetlen is lenne.

Szóval légyszi mindenki nyugodjon le, a tüzifa miatt nem lesz ökológiai katasztrófa, nem lesz védett erdők kiirtása, nem lesz világvége, az erdész társadalom évszázadokon keresztül meg tudta oldani a lakosság mindenféle fa igényét, idén is meg fogják, minden különösebb dráma nélkül.

| Ha a rendeletnek valójában az a célja, hogy konkrétan védett erdőket kivágassanak, és a tüzifa ellátás csak ürügy ehhez, akkor viszont se a természetvédelmi, se az erdész szakmának nem lesz beleszólása, ez teljesen biztos, de jelenleg nem gondolom hogy erről van szó. |
több mint 3 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
15. házassági évforduló.
Már akkor rákattantam a csajra amikor először megláttam, de azt azért nem gondoltam hogy ez lesz belőle. 😊
1 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Most amúgy mi ez a Navracsics vs. Lázár belháború? Most komolyan csak azért háborog Lázi, mert MZP-vel fényképészkedet Navi? Kicsit hitványnak tűnik ez nekem ilyen szinten. Lehet OV csuklóztatja őket?
KB23
Nem
Lázár ilyen kicsinyes fasz
Lassan megint parkoló pályára kerül mer mindenkinek nekimegy
Negritis, a vajda
Többre predesztinált a pali, lehet kezdi frusztrálni, hogy nem tud előrelépni.
Amadeus von Dollárbaloldal
Meghívták egyszer ide Baranyába vadászni, az egész sleppjével együtt, egy kisebb vadásztársasági területre. Nem tudom hogy csak sima nyalásból, vagy akartak kérni tőle valamit, mindegy is. Lényeg hogy szerveztek nekik egy vaddisznóhajtást, ami remekül sikerült, utána vadászházban fullos kaja, meg ami ilyenkor szokásos. Nagyon tetszett nekik, mondták is, hogy milyen kiválóan kezelt vadászterület, jó a vadállomány, jó az infrastruktúra, ez a vadászház egy kis gyöngyszem itt az erdő közepén, stb, stb...

És kiderült, hogy nem csak udvariasságból, hanem valóban teljesen őszintén mondták hogy minden nagyon tetszik nekik. Ugyanis ez a terület a házzal együtt, most már az övék. 😀
több mint 2 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Hétvégente. Szombat este 11 után mondjuk, lehet nyomni hajnalig, ha prüntyő már alszik.
Cowboykarcsi90
nem tudom, minket ugy lesziv, hogy en orulok, amikor tudok aludni. raadasul nov vege-dec eleje ota egy jol alvo bababol (tervezheto volt, hogy ha letettuk akkor alszik 2-4 orat) kaptunk egy nem tul jo alvo babat.
csebi
Èn az első három èvèben nem aludtam át èjszakát, mondjuk meg is volt az oka... holnap meg felvètelizik....hej règi szèp idők 😏🙂
dande
Van olyan időszak, amikor 3 óránként kell enni adni a gyerkőcnek (legalábbis tizenpár éve ez volt az ajánlott), és egy baráti összejövetelen, ahol volt néhány kisgyerekes anyuka is, ott panaszkodtak sorban, hogy mennyire kialvatlanok. Mire az én feleségem simán bemondta, hogy ő heti három alkalommal 8-10 órát alszik, mert az ő férje (én) heti háromszor megcsinálja az éjszakai etetést.
Akkor nagy kerekre nyílt szemekkel fordultak felém vagy négyen egyszerre, hogy tényleg, én felkelek éjjel a gyereket etetni? Mondtam hogy ja, simán. Úgy néztek rám a csajok, mint egy hősre. Én meg rá is játszottam, hogy hát persze, ez semmiség, a feleségem igazán megérdemli hogy kipihenje magát, stb, stb..

Valójában ez úgy nézett ki, hogy heti három nap, (a TNF, SNF és MNF napján 😊) úgyis fennmaradok, nekem ne mászkáljon ott az asszony a gyerekkel, mert zavar a meccsnézésben, inkább én intézem.

Így születnek a mintaférjek. 😀
több mint 1 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Benyeli a kártyámat az ATM, az OTP-s ügyintéző picsa meg csak annyival nyugtat, hogy "hát majd 2 hét múlva kiszedi valaki, aztán elküldik a számlavezető fiókhoz"

Én hülye azt hittem, hogy 10-15 perc múlva érkezik valami technikus, aki kiszabadítja, aztán mindenki mehet a dolgára.

Kibaszott szar cég. Végeztem is velük.
Kampman
Nah, ezt képzeld el úgy, hogy a Balkánon történik, nevezetesen Montenegroban, péntek este.
Ráadásul flottás telefonod van, és itthon a munkáltatód pont aznap cseréli a SIM kártyákat, kiadják az újakat, és rögtön kilövik a régieket. Amiről téged nem értesítenek, mivel szabin vagy.

Szóval ott állsz kártya és teló nélkül, zsebedben kb 25 euroval, és fél tank benzinnel. Nos, velem pont ez történt.

(régi sztori, 2014 május, de elég emlékezetes 😊)
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 4 927 — Steelers fan
Óvodai távoktatás... b+... Minek? A szülőket se lehet a kibertérből felpofozni mert nem tudják/akarják nevelni a gyerekeiket.
gyeek
Hagyjad... húgom otthon van a két és fél éves kislányával, nem dolgozik, férje otrthonról melózik (IT), de a magánbölcsibe továbbra is hordják a gyereket (Pest megyei kistelepülés)...
Pedig elvileg diplomás, értelmes ember, csak a gyerekkel nem annyira akar foglalkozni :S
warr_b
Az ilyennek minek gyerek?
peach
Ez a kérdésed lefedi a gyermekes családok 95 százalékát.
Sobri Jóska
Biztos, mondjuk a környezetemben 5ből 5en nem ilyenek, de persze most jön az, hogy túl kicsi a mintavétel meg makro környezet.
peach
Szerencsére az én gyereket vállalt barátaimat se ez jellemzi, de amennyire az online mintavétel alapján megállapítható, az ország nagyobbik részét teljesen odaveri, hogy most fél évet a saját gyerekeivel kell töltenie.
Sobri Jóska
Nem tudom másoknál mi a helyzet, de nálunk az (volt) a fő probléma, hogy megkapja a gyerek az online tananyagot, és

a) számítógépes probléma, pl nem tudja lapozni a ppt-t amit a tanára küldött, vagy mert a tanár elqurt valamit, vagy a gyerek bénázik a géppel. A gyerek reakciója: -Anyaaaa...

b) nem érti, segítségre van szüksége, ilyenkor órán ugye felteszi a kezét és megkérdezi a tanárt. Otthon: -Anyaaa...

Angol, matek és természetismeret tantárgyak esetén: -Apaaa...

És ez egy átlag délelőtt 10-15-20 percenként. Közben elvileg mi is otthonról dolgoznánk. Amí igy képtelenség.

Szóval nem az a probléma, hogy együtt kell lenni a gyerekkel.Mindenki szeret játszani vagy szabadidőt eltölteni a gyerekével, csak most nem erről van szó.
Az a probléma, hogy a gyereknek tanulni kell, a szülőknek dolgozni, (feleségnek + háztartást vezetni) és ezt egy időben, egy helyen. Mi 1 hét után átállítottuk a gyereket arra, hogy reggel és este tanul, így működik a rendszer, de ahol több iskolás gyerek van, és nincs rugalmas munkaidő vagy home office, ott simán el tudom képzelni hogy mostanra kész vannak.