Sobri Jóska

Jacksonville Jaguars

Sobri Jóska
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
6 órája
Regisztrált
több mint 12 éve
Fórum hozzászólások
22 995Utolsó 10 fórum hozzászólás

6 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
De nyilván peterk2005 a konkrét kérdésemre nem válaszolt. Mit tud egy vakcina ártani?!Sobri Jóska
Mégis milyen választ vársz? Vak ember vagyok ebben a kérdésben, te is vak ember vagy, nem tudjuk megvitatni, hogy mennyire bántja a szemet a napba nézés. Csak azt tudjuk, hogy ártó is lehet. A vakcina tud ártani. Ha nem tudna, nem vizsgálnák a mellékhatásait. Ha nem tudna, akkor az egész, szigorú engedélyeztetési eljárásnak se lenne semmi értelme, hiszen legfeljebb placebót kapunk, na és?

Én alapvetően vakcina párti vagyok, de az életben semmit nem fogadok el vakon, automatikusan. Se csúszó leértékelést, se vakcinát. Ez most egy speciális helyzet is, mert rapid módon vakcináz a világ. Csak meg akarok bizonyosodni arról, hogy nem marad el a megfelelő körültekintés. Ha nap, mint nap az a vezér téma, hogy az "EU szerencsétlenkedik, nem ad elég vakcinát, de mi ügyesek vagyunk és szerzünk vakcinát nélkülük is", és tudom, hogy politikai rezsimek túlélését jelentheti, ha sikeres a covid PR, akkor biztos akarok lenni benne - amennyire lehet -, hogy nem csak PR, nem vásári bizsut akarnak eladni közben.

Szóval "csak" szkeptikus vagyok, de nem vagyok hívő. Sem a vakságig elfogult. Sem erre, sem arra. Engem meg lehet győzni. de meg is kell. Hozomra csak azt fogadom el, amiről vagy ezért, vagy azért elhiszem, hogy elfogadható. A nyugaton engedélyezett vakcinákat például simán elfogadom Orbántól hozomra. De a "keleti beszerzéssel" kapcsolatban óvatos vagyok. Megvan rá a racionális okom. Szeretünk "keletre fordulni", és az elmúlt években nem egy "keleti beszerzésünkről" derült ki később, hogy szépen csillog, de valami nem kóser. Legyen az letelepedési kötvény, vasútberuházás, atomerőmű vagy lélegeztetőgép bevásárlás. Meg akarok arról győződni, hogy nem egy újabb ilyen mutatványról van-e szó. Az orosz vakcina esetén például önmagában az sokat segít / segített, hogy kiderült, hogy van részletes tanulmány is, de főleg az, hogy az EU-hoz is benyújtották engedélyezésre. Ami arra utal, hogy komolyan gondolják, hogy át is megy majd. A kínai egyelőre messze van ettől az alapján, amit eddig tudok. Ha eljut oda, ahol az orosz tart - netán oda, ahol a nyugatiak, - akkor viszont nem fog érdekelni, hogy honnan jött, pontosan annyira meg fogok abban is bízni, mint azokban, amikben már most megbízom.
peterk2005
Mivel kétszer átolvasva se találtam, kiemelnéd, bevastagítanád, hogy melyik részben válaszolsz a kérdésemre?
Mit tud egy vakcina ártani?

13 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Jaja, bizony, Afrika. Kína úgy viselkedik a kontinensen, mint mi az újvilággal 400 éve. 😕 Duplán is veszélyes, mert szennyez is, és a felgyorsuló elsivatagodás meg tízmilliókat fog Európa felé hajtani...
peterk2005
ez az egyik része, a másik viszont az, hogy néhány ország hatalmas fejlődés előtt áll (vagy már el is kezdődött): Botswana, Tanzánia, stb
r.baggio
Nigériában, Kongóban, Ugandában, Nigerben vagy Malawiban meg lassan többen vannak az éhenhalástól két szelet kenyérnyire, mint ahányan egész Európában összesen élnek.

13 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Párizs például érdekes és fontos. Nekünk EU-nak is, akik ugye eléggé beleálltunk a megújuló témába és környezetvédelembe. Egyik oldalról előny, ha az USA kivonja magát egy időre, a megújuló technológiák terén. Másrészt Kínát mi egyedül nem tudjuk kordában tartani, márpedig az az 1.3 milliárd ha nincs kordában tartva, akkor majdnem mindegy, hogy a világ többi része mit fog csinálni.
peterk2005
Én erről azt gondolom, hogy a környezetvédelembe magánemberként bevonódni a legnagyobb önámítások és a legkárosabb folyamatok egyike.
Szelektíven gyűjteni a szemetet meg nem eldobni a csikket, vagy befőttesüvegbe kérni a joghurtot a műanyagcsomagolás helyett, és egyénileg csökkenteni az ökológiai- meg karbonylábnyomainkat kb. a teljes környezetvédelmi lehetőségünk 0,1 százaléka, maximum.
A Többi 99,9% az államok, multik, gyárak, erőművek, stb., akik ha odafigyelnének (ha megérné nekik) akkor meg lenne védve a környezet, ha leszarják, akkor az összes ember nyomogathatja a pet-palackot össze, meg eheti a műhúst, és spórolhat elektromos autóra, ezzel a látszólagos proaktivitással csak kvázi legitimizálja azt, hogy a Föld szétbaszódik, mivel nemhogy nem a lényegénél fogva ragadja meg a problémát, hanem olyan, mintha egy 150 kilós ember a normális táplálkozás meg a mozgás helyett azzal kezdené a fogyókúrát és az egészséges életmódot, hogy ezentúl napraforgóolaj helyett szőlőmagolajjal készíti a félkilós, 2000 kalóriás hamborgerét sült krumplival. Nem oszt, nem szoroz.

13 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Nem tudsz olyan példát hozni ,hogy az antifa és a repik egy oldalon álltak volna bármikor is.
pfefe8
De arra fogadni merek, hogy a következő években tucatjával lesz ilyen.
A szélsőséges faszkalap az elsősorban szélsőséges faszkalap, és csak másodsorban repi, dem, komcsi, sovén, stb.
Sobri Jóska
Az amcsiknál minkét oldal hülyéi meg vannak. nincs szükség a másik oldal hülyéire, van elég a saját oldalon. nem hiszem hogy van átjárás a két oldal között.
pfefe8
A hülye az hülye, nem oldalhülye.
De ha akarod, akkor úgy mondom, hogy mondjuk lesz valami soft intézkedés, ami a repihülyének túl balos, az antifahülyének túl gyenge, és máris összeér a szar, ahogy egy időben voltak a nacionalista magyar szélsőjobbos hülyék és a nacionalista román szélsőjobbos hülyék között is nagy egymásratalálások, holott logikailag ez nonszensz. Még volt valami nacionalista világtalálkozó is tizenéve skandinávokkal, szerbekkel, franciákkal, stb.
Sobri Jóska
amiről te írsz az a szélsőjobbos hülyék egymás nyakába borulása, amire elég nemzetiségtől függetlenül egy közös zászló vagy egy szimbólum vagy egy közös ellenség. arra azért kevés esélyt látok, hogy a balos hülyék és a jobbosok bármikor is egymás nyakába boruljanak.
pfefe8
Majd kiderül.
De logikailag egy román szélnacionalista hülyénél és egy magyar szélnacionalista hülyénél kevés egymástól távollévőbb hülyét lehet elképzelni. Aztán azok is találtak közös célokat, meg együttműködési lehetőségeket.
Sobri Jóska
Ha van egy közös "ellenség" akkor olyanok is egymás nyakába borulnak akik talán soha. A másik oldalra is van példa: például a magyar lengyel barátság a foci ultrák és huligánok között elég jó. Viszont vannak szoros barátságok egyes lengyel és magyar csapatok ultrái között. járnak egymás meccseire és ha ott a két ellenséges tábor kapcsolatba kerül akkor bizony a lengyel üti a magyart és fordítva. Volt is már rá példa.
pfefe8
Nalátod.
Lesz még itt antifa-széljobbrepi kollaboráció.
Pl. akár már egy kötelező oltás kapcsán is simán.
Mindkét agyhalott csoportból ki tudom nézni, hogy "sérti a szabadságjogainkat" alapon bele tudnak állni egy jó kis randallírba.

13 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Nem értem miért nem lehet egyszerűen kommunikálni és letisztult, mégis tájékoztató jellegű ábrát dobni a népnek, hogy na tessék, ezt tudjuk eddig.

💉🧬A Pfizer/BioNTech vakcina és amit tudni lehet róla

A vakcina a következő-generációs vakcinák közül az mRNS-alapú...

Közzétette: Virológia Pécs – 2020. december 11., péntek

FLZOLI
Az jó, hogy a placebótól majdnem kétszer annyi embernek fáj a feje, érez fáradtságot/levertséget, és keletkeznek emésztőrendszeri panaszai, mint az influenzaoltástól.

De a felsoroltak egyike se tartós probléma, nem valódi és káros mellékhatás (még ha a közbeszédben annak is nevezik), csak kisérőjelenség.
Ha valaki ezektől fél az oltás kapcsán, az nem férfi, nem nő, hanem egy fostos ovis.
Aki attól fél, hogy békává változik, meg oroszul jelent napi kétszer, vagy leszakad a mája, vagy veseköve alakul ki, vagy akár bechippelik azt jobban megértem, mint félelmet, még ha alapvetően jó hülyének is kell lenni hozzá.
De mi a félelmetes a a pirosodásban, a hidegrázásban vagy a duzzanatban?!
Egy sima sportsérülés, ami mindenkinek volt, szalagszakadás, porcleválás, kimenő térd, boka, törött sípcsont, stb. sokkal fájdalmasabb, kellemetlenebb a hétköznapokban, mint ezekből bármelyik.
Sobri Jóska
Továbbra sem értem mit akarsz mondani a kötekedésen kívűl.
FLZOLI
Az oltásellenes faszságaidra reflektálok.
És minden, amivel azt sugalmazod (vagy bárki más), hogy haszontalan dolog az oltás, akár orosz, akár amcsi, azzal kötözködni, opponálni fogok, mert baromságnak tartok minden vakcinaellenes felvetést, mivel világjárványról van szó.
Nyilván leszarom, hogy egy ember, aki szerint mindegy, hogy lesz e oltás vagy sem ezt kötözködésnek éli meg, sőt, mondhatni addig jó, amíg érzékeli, hogy nem marad a butasága szó nélkül.


Pont ebben a norvég esetben nem tudom miért vársz tudományos értekezést, amikor pár napos a történet még és még az ottani hatóság és a Pfizer is vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés. Valószínűleg nem, de még nyomozzák. Ennyi az egész, nagyon fontos emellé leereszkedő stílust felvenni....
FLZOLI
Talán azért vár, mert behivatkoztad, miközben egy baromság, és még szerinted is valószínűleg baromság, hisz valószínűleg nincs összefüggés. Arról nem is beszélve, hogy ha lenne, akkoris bőven jók az arányok.
És szerintem ne akadj fenn stíluson ha le tudod azt írni, hogy "Tök mindegy be vagy e oltva vagy sem, elviekben ugyan úgy fertőző".

14 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Mit tud egy vakcina ártani?!
Sobri Jóska
Ma beszéltem egy barátommal, aki a bal fülére teljesen süket. Ő teljesen egészségesen született, az óvodában beoltották mumpsz ellen, attól van a süketsége.
bcsarli
Meglepne ha igaz lenne, de ha mégis, ez mennyiben korrelál egy koronavírus vakcina lehetséges ártalmával?
Az csak egy adenovírus, vagy még annál is kisebb rns-alapú infócsomag, nem egy gyógyszer mindenféle hatásmechanizmussal, nem tud semmi olyat, amit maga a kornavírus nem tudna.

14 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Nem értem miért nem lehet egyszerűen kommunikálni és letisztult, mégis tájékoztató jellegű ábrát dobni a népnek, hogy na tessék, ezt tudjuk eddig.

💉🧬A Pfizer/BioNTech vakcina és amit tudni lehet róla

A vakcina a következő-generációs vakcinák közül az mRNS-alapú...

Közzétette: Virológia Pécs – 2020. december 11., péntek

FLZOLI
Az jó, hogy a placebótól majdnem kétszer annyi embernek fáj a feje, érez fáradtságot/levertséget, és keletkeznek emésztőrendszeri panaszai, mint az influenzaoltástól.

De a felsoroltak egyike se tartós probléma, nem valódi és káros mellékhatás (még ha a közbeszédben annak is nevezik), csak kisérőjelenség.
Ha valaki ezektől fél az oltás kapcsán, az nem férfi, nem nő, hanem egy fostos ovis.
Aki attól fél, hogy békává változik, meg oroszul jelent napi kétszer, vagy leszakad a mája, vagy veseköve alakul ki, vagy akár bechippelik azt jobban megértem, mint félelmet, még ha alapvetően jó hülyének is kell lenni hozzá.
De mi a félelmetes a a pirosodásban, a hidegrázásban vagy a duzzanatban?!
Egy sima sportsérülés, ami mindenkinek volt, szalagszakadás, porcleválás, kimenő térd, boka, törött sípcsont, stb. sokkal fájdalmasabb, kellemetlenebb a hétköznapokban, mint ezekből bármelyik.

14 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Nem tudsz olyan példát hozni ,hogy az antifa és a repik egy oldalon álltak volna bármikor is.
pfefe8
De arra fogadni merek, hogy a következő években tucatjával lesz ilyen.
A szélsőséges faszkalap az elsősorban szélsőséges faszkalap, és csak másodsorban repi, dem, komcsi, sovén, stb.
Sobri Jóska
Az amcsiknál minkét oldal hülyéi meg vannak. nincs szükség a másik oldal hülyéire, van elég a saját oldalon. nem hiszem hogy van átjárás a két oldal között.
pfefe8
A hülye az hülye, nem oldalhülye.
De ha akarod, akkor úgy mondom, hogy mondjuk lesz valami soft intézkedés, ami a repihülyének túl balos, az antifahülyének túl gyenge, és máris összeér a szar, ahogy egy időben voltak a nacionalista magyar szélsőjobbos hülyék és a nacionalista román szélsőjobbos hülyék között is nagy egymásratalálások, holott logikailag ez nonszensz. Még volt valami nacionalista világtalálkozó is tizenéve skandinávokkal, szerbekkel, franciákkal, stb.
Sobri Jóska
amiről te írsz az a szélsőjobbos hülyék egymás nyakába borulása, amire elég nemzetiségtől függetlenül egy közös zászló vagy egy szimbólum vagy egy közös ellenség. arra azért kevés esélyt látok, hogy a balos hülyék és a jobbosok bármikor is egymás nyakába boruljanak.
pfefe8
Majd kiderül.
De logikailag egy román szélnacionalista hülyénél és egy magyar szélnacionalista hülyénél kevés egymástól távollévőbb hülyét lehet elképzelni. Aztán azok is találtak közös célokat, meg együttműködési lehetőségeket.

14 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Nem tudsz olyan példát hozni ,hogy az antifa és a repik egy oldalon álltak volna bármikor is.
pfefe8
De arra fogadni merek, hogy a következő években tucatjával lesz ilyen.
A szélsőséges faszkalap az elsősorban szélsőséges faszkalap, és csak másodsorban repi, dem, komcsi, sovén, stb.
Sobri Jóska
Az amcsiknál minkét oldal hülyéi meg vannak. nincs szükség a másik oldal hülyéire, van elég a saját oldalon. nem hiszem hogy van átjárás a két oldal között.
pfefe8
A hülye az hülye, nem oldalhülye.
De ha akarod, akkor úgy mondom, hogy mondjuk lesz valami soft intézkedés, ami a repihülyének túl balos, az antifahülyének túl gyenge, és máris összeér a szar, ahogy egy időben voltak a nacionalista magyar szélsőjobbos hülyék és a nacionalista román szélsőjobbos hülyék között is nagy egymásratalálások, holott logikailag ez nonszensz. Még volt valami nacionalista világtalálkozó is tizenéve skandinávokkal, szerbekkel, franciákkal, stb.

14 órája
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Ez is vicces. Biden, egyik elso intezkedesevel kotelezove tette a mszkviselest szovetsegi teruleten.... Majd utana elment szovetsegi teruletre, meszk nelkul 😀 En meg eleg oreg vagyok hozza, hogy emlekezzem, a media honapokig ugralt a topikon, hogy Trump megoli az ujsagirokat mert nem visel maszkot. Az meg mas vilag volt.

 www.foxnews.com/politics/biden-mask-federal-property-lincoln-memorial-mandate
undisputedly
Rendesen próbálsz belekapaszkodni mindenbe 😀
Azért az megvan hogy ott van nála a maszk, viszont a közelében sehol senki és nyilván amíg tiszteletet adott az emlékmű előtt, szándékosan levette a maszkot. A beszédet is maszk nélkül tartotta...mehet az impeachment??

Nekem úgy tűnt, hogy egyébként tegnap többet hordott maszkot, mint Trump az utóbbi egy évben!
Klaci79
Uh, nagyon faj, hogy ugyanaz a merce Bidennel , mint amit abal allitott Trumpnak es most itt szova tettem? 😊 NEm ertem miert kell meglepodni, hogy ha 4 evig bizonyos szintu nagyito menten keressuk a szalkat masban, akkor valaki bennunk is meg fogja talalni.

Nem is Trump az apropoja ennek, habar a ketarcusag is vicces, de az, hogy alairta a rendeletet, hogy kotelezo a maszkviseles, majd rogton utan elment es maszk nelkul adott sajttast, az komikus. Ebbol latszik mennyire gondoljak komolyan.


undisputedly
De az megvan, hogy éppen beszédet tartott országos tévén? Mikor tartott bárki beszédet maszkban? Pontosan ugyanúgy, ahogy a beiktatás közben, ahol rengetegen voltak, mégse volt a beszélőkön maszk.
Az arc be van oltva. A környék le volt zárva és senki nem volt ott rajtuk kívül. A stábban mindenkin van maszk és állnak tőle legalább másfél méterre.

Ne már srácok.
shawnka
Tök logikus, persze.
Csak ha már hozott egy kötelező szabályt (ami nem tér ki a beoltottságra, meg a tévésszereplésre, se arra, hogy ki lehet a környéken és ki nem), amiért agyhalott John Doet megbüntetik majd éjjel kettőkor a kihalt nyugat-virginiai hegyvidéken, amikor maszk nélkül bandukol, és a rendőrön kívül 30 km-re nincs élő ember rajtuk kívül, akkor nem szerencsés ezt egyből leszarnia.
Emiatt nyílik ki sokak zsebében a bicska.
Ne már báttya, hogy ezt nem vágod.

Tőlem azt csinál, amit akar. Ha én lennék az amerikai elnök, én is azt csinálnék, amit akarok. Sőt, még így is azt csinálom, hogy nem vagyok semminek se az elnöke. Csak persze az akarásom erősen racionalizálódott az elmúlt 30 évben, és pl. egyáltalán nem akarok szabályokat hozni 330 millió ember számára.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

10 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Az a világ, amiben eddig éltünk, az a fogyasztói társadalom, amiben rengeteg dolgot természetesnek veszünk, egyszerűen nem képes elfogadni, felfogni, megérteni, és tudomásul venni azt, hogy ez a víruskrízis teljesen más módon mar bele a civilizációba, mint eddig bármilyen válság.
Az eddigi válságoknak mindig volt rengeteg vesztese, és volt egy szűk réteg, aki meg a nyertese volt, de alapvetően egy zéró összegű játék volt, még ha nehéz is még utólag is szétválogatni az egyes szereplőit pontosan. A 2007-08-as hitelválságról olvastam részletesebben, ott is eléggé egzaktul meg lehet nézni kik jártak jól, kik basztak rá kicsit, közepesen, nagyon. Ez a 2020-as víruskrízis nem ilyen. Nem zéró összegű, hanem lose-lose.
Korábban írtam, ez a terrorizmushoz hasonliít. De kb. úgy, mintha az egész Földet egyszerre terrorizálná mondjuk egy idegen faj. Nem a halottak száma lesz olyan óriási, mint egy világháborúban (bár ez csak tipp, nem tudható momentán), hanem az sokkoló, amit most kell a nyugati világnak átélnie.
Hogy mindenki kikerül a komfortzónájából. Gazdagok is, magas pozíciókban lévők is, sztárok, sportolók, mindenki.
Mindenkinek át kell értékelnie a prioritásait.

Hogy ez a túlélésről szól (van akinek sajnos ténylegesen is), nem az unalomról, nem a szórakozás hiányáról, nem a kellemetlenségekről, nem az elmaradó eseményekről vagy bezáró helyekről. Még csak nem is a kormányzatok, államvezetések tökéletlenségéről. Ettől teljesen új minőség egy világjárvány, és nincs olyan ember, aki emlékezhet ilyenre, mert még nem volt ilyen. Hasonló se.
Még a 2.vh-ban is volt sok érintetlen terület, és azt emberek csinálták, emberi célokkal, emberi hibákkal, stb. Egy vírus nem hibázik (legfeljebb ha szerencsénk van, valahogy elergyad), nem fárad el, nem lehet megvesztegetni, vagy megtrükközni, nincs emberi célja, nem manipulálható, teljesen más minőség.
És amíg a vírus fertőz, és intézkedni kell az ellátórendszerek túlterhelődése ellen, és amíg ezt az emberek nem fogják fel, hogy itt egy minőségében új probléma van, addig érdemben nem tudnak védekezni se ellene. Hogy ez áldozatokkal, kényelmetlenségekkel, kellemetlenségekkel, lemondásokkal jár, mivel ez egy extrém helyzet.

Persze, nem kell mindenkinek felfognia, itt én alapvetően a döntéshozókra, vezetőkre, potentátokra gondolok. Átlagpista általában lófaszt se ért, “miér’ kell bezárni, senki se köhög?” vagy “a mozik megoldják(sic!), hogy kicselezzék a 100 fős nyitvatartási limitet”, és társai. De a vezetőknek előbb-utóbb, amikor látják, hogy csúszik szét minden, nem marad más lehetőségük, mintsem úgy döntsenek, hogy senki nem megy sehova. Otthon ül és túlél valahogy. Ennek kell az alapprogramnak lennie. Erre épülhet minden más.

Persze, ez óriási gazdasági válsággal fog járni, de az akármekkora is, emberi léptékű és így kezelhető probléma. Lassan, bénán, sokáig, nehezen, mindegy, megoldható. Lesz, aki teljesen legatyásodik, de sehol sincs megígérve, hogy ez nem opció, nem az élet része. A világ igazságtalan. Mindig is az volt. 4000 évig úgy élt az ember, hogy ez bármikor megtörténhet vele, jöhet egy új háború, elveheti az erősebb, stb., csak kábé a 20.századtól van valós létbiztonság, és az se mindenhol, és még az se mindenkinek.
Lesz, aki éhezni fog (21.században Magyarországon, USA-ban, Angliában, akárhol??! Ja.), lesz, aki belehal egy vakbélgyulladásba, mert nem tudják ellátni, lesz akit meglincselnek, mert köhögött vagy krákogott. Korházat már gyújtottak fel, igaz, az egyelőre nem a nyugati világban történt.

A világ nyugati fele kurvára el van kényelmesedve - és én személy szerint ezt élvezem, elégedett vagyok a demokratikus kapitalista fogyasztói társadalommal, annak minden hibája ellenére, lévén, nem tudok jobbat, üzembiztosabbat, kényelmesebbet még kitalálni se magam számára elméletben sem.
Na a vírus ezt baszkodja meg, ennek lesz vége, és csak az egyén rugalmasságán, antifragilitásán, eszén múlik, hogy miként jön ki belőle. (Ez az egész gondolatmenet azt feltételezi, hogy a konkrét vírushoz köthető halálozás megmarad 5% alatt. Mert ha magasabb, akkor az több, mint szopás.) Márpedig ahhoz, hogy jól jöjjön ki belőle, el kell engednie a “de be van fizetve”, “de akkor üljek otthon?!”, “pálinka leviszi, akkor házibuli” attitűdöket, és a túlélésre kell fókuszálnia, még akkoris, ha szerencsés, és konkrétan ez számára nem túl sok lemondással, életmódváltással jár.

Mert az eddigi világunk mindenképpen picsán lett rúgva.
Kialakult egy olyan helyzet, aminek kb. az első tizedében még az amerikai vagy svéd egészségügy is kártyavárként omlott össze, ami mindenkire nézve ugyanolyan veszélyes, főorvosok, képviselők, szórakoztatóipari sztárok halnak bele, vagyis mindenkinek ugyanúgy szopás. (Gondolom ennek is akkor lesz több befolyása a döntésekre, ha teljesen egészséges huszonéves világsztár hal bele, aki se nem öreg, se nem krónikus beteg, se nem szegény vagy világhátamögött élő.)
Olyan helyzet alakult ki, hogy nincs olyan intézkedés, ami mindenki számára jó tud lenni. Ha így döntenek, ezek basznak rá, ha úgy, akkor azok, ha úgyabbúl, akkor meg amazok. Amellett, hogy mindenki rábaszik, mert megváltozik a világ.

De szerintem momentán egy jó megoldás van, az, hogy mindenki megül otthon a seggén, mivel még mindig nagyon keveset tudunk a vírusról, de azt tudjuk, ha átlép egy bizonyos esetszámot a súlyos megbetegedések száma, akkor összeomlik az egészségügyi rendszer. És annak valóban iszonyú és beláthatatlan következményei lesznek. Nem azért mert a magyar szar, hanem mert bármelyik összeomlana, és omlik is sajna egyre több helyen. És nem azért mert halálos, hiszen 50 éves kor alatt momentán 1 százalék alatti a mortalitás.
Unalmas? Az, de nem omlik össze az egészségügyi rendszer.
Kevés a tartalék? Majd hoz a tesco, vagy beosztjuk, de nem omlik össze az egészségügyi rendszer.
Nem lesz szórakozás? Nem lesz, legalábbis a lakáson kívül, de ott is van net, tévé, könyvek, lehet beszélgetni, dugni, és főként nem omlik össze az egészségügyi rendszer.
Nem lesz fizu? Nem lesz, majd kitalálnak erre valamit, de nem omlik össze az egészségügyi rendszer.
Nincsenek lakossági megtakarítások? Nincsenek, de eddig se voltak, és az egyén szintjén egy váratlan kiadás ugyanúgy szopó volt eddig is, most ez annyiban más, hogyha megül a seggén, akkor legalább nem omlik össze az egészségügyi rendszer.
Gondolom majd idővel kitalálnak intézkedéseket, mint az adók, szocho és társai nem szedése, visszatérítések, segélyek, vagy állami kamatmentes személyi kölcsönök, ezerféle lehet, és lesz is - utána.

Ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy abban a helyzetben vagyunk, mi itt a nyugati világban, hogy így is rábasztunk, úgy is. De az, hogy mennyire, és mennyi ideig, az azon múlik mennyire vagyunk képesek érzékelni, hogy ez a játék nem azon a pályán, nem azokkal a szabályokkal zajlik, mint amivel nekikezdtünk, és ezt mennyire rugalmasan tudjuk lereagálni.
A Fargo első évadában mondja Billy Bob Thornton karaktere, hogy “Az a maga baja, hogy mindvégig azt hitte, léteznek szabályok. Nem léteznek.” Ez van most. Azt hittük, tévedtünk.
És amíg nem tudjuk mik az új szabályok, vagyis pontosan hogy terjed a vírus, hogy nem terjed, mi használ ellene, mi nem, meddig tart a növekedési szakasza, mennyire veszélyes, mennyire virális, mivé mutálódik, és még ezer ilyen apróság, addig maradjon mindenki otthon a seggén. Ez az én meglátásom a dologgal kapcsolatban.

És minden észrevétel, ami arra irányul, hogy ez miért kivitelezhetetlen, kényelmetlen, nehézkes, az részemről el van fogadva, valószínűleg reális, logikus. Az eddigi világban. Ebben az új, vírusos világban meg eggyel alacsonyabb prioritású, mint az, hogy amíg nincs több érdemi infó, addig ne bóklásszunk, mert csak rosszabb lesz.

több mint 2 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
NEMHIVATALOS KÖZLEMÉNY,
avagy mindenki nyugodjon le a picsába!


Beszéltem valentinxel és baggióval egyaránt.
Megpróbálom úgy összefoglalni röviden a lényeget, hogy innentől már mindenki nyugodtan aludhasson, mégse avatkozzam bele az aktorok dolgába:

A jó hír az, hogy mindketten (kiegészülve a bowl.hu-s szerkesztőkkel és az FK-s srácokkal) hajlanak a megállapodásra, jelenleg a gyakorlati, technikai részletek kidolgozásán munkálkodnak. De ugye az ördög pont a részletekben lakik. Jelenleg is próbálják onnan kipiszkálni. Ez meg ugye némi idő.
Ezért a lényeg az, mivel a közös érdek és szándék egy irányba mutat, hogy nem tűnik irreálisnak, hogy ez a fórum is megmaradjon, és a sok kecske is jól lakjon.
Ha már eddig kicsit kapkodósra sikerültek a dolgok, most szerencsésebb egy kicsit komótosabb tempó, hogy minden érintett a lehető legjobban jöhessen ki a dologból, és az önérzetek helyett az önérdekek érvényesüljenek. És ne basszák el a nagy kapkodásban.

Amint megvan a végső verdikt, úgyis lesz közös, hivatalos közlemény, addig meg nekünk nincs más dolgunk, mint némi türelemmel várni, és írogatni a bowl.hu-n, vagy bárhol máshol, ahol kedvünk van, hisz úgyis offseason van, meg ezer fok, mindenki a buzi soccerVB-vel lesz elfoglalva, szóval senkit nem hajt a tatár.

Ha akarják, majd ezen hsz.-t követően baggio és valentinx megerősíti, hogy valóban vissza akarják pakolni a szart a lóba, Persze arra garancia nincs, hogy sikerülni is fog nekik.
De lehet drukkolni.
Én ezt teszem.
Hajrá!

több mint 6 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
SOBRI PO PR

13. CINCINNATI BENGALS


12. ARIZONA CARDINALS


11. PITTSBURG STEELERS


10. DETROIT LIONS


9. JACKSONVILLE JAGUARS


8. CAROLINA PANTHERS


7. INDIANAPOLIS COLTS


6. DALLAS COWBOYS


5. BALTIMORE RAVENS


4. DENVER BRONCOS


3. GREEN BAY PACKERS


2. NEW ENGLAND PATRIOTS


1. SEATTLE SEAHAWKS

5 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Negi, legyen már egy kis önértékelésed ☺️ Minden rosszindulat nélkül. Már a viccek topicot sem érdemes nézni ha új hozzászólás van. 🤔
kristóf17
Tessék, ez vicces:Szerkesztette: Sobri Jóska

több mint 2 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Elmondom én is mit gondolok:

Mivel majd’ minden szereplőt ismerek személyesen, így úgy gondolom minden igazságot is átlátok.
És ahogy baggio aláírásában is szerepel: Nincsen igazság, csak igazságok vannak.
Ami biztosnak látszik: mindenki jót akar.
Ami szintén annak tűnik: ez kurva nehezen fog így összejönni.

Pár infó:
- A teljes magyar amfocis szcéna össze oldalának összes kattintása se eredményez érdemben számottevő bevételt. Konkrétan, a bowl.hu havi teljes reklámbevétele max. 20-30ezer forint körül van, és ezt nem lehet tovább növelni. Ez a piaci realitás, Se cikkekkel, se több fórumbejegyzéssel, sehogy.
Ergo a “pénzéhes tulaj” nem úgy pénzéhes, hogy milliókról lenne szó.


- Az is tény, hogy ettől függetlenül nem akar megválni az oldaltól, ami szíve joga. Sőt, pont ezért. Szerintem akceptálható magyarázat, hogy ezt a valójában nem rossz motort ő fejlesztette, az ő referenciaoldala, és ami még inkább az, hogy az oldal nem értékesíthető annyiért, amennyiért megérné eladni. 10 millióért gondolom holnap eladná, de 2-300ezerért, amennyi (piaci alapon) a valódi értéke meg nem. Mondom, teljesen érthető részéről.

- Ahogy baggio(ék) megoldáskeresése is, hiszen a pár általa írt példa az én agyamat is felbaszta volna. Nem azért, hogy “belőlem ne keressen senki”, hanem a dolog emberi oldala miatt. (Nem elérhető, inaktív “support” ott, ahol azért mindenkinek jobb lenne ha az lenne.) Ez is teljesen legitim megközelítés.


- Tuti benne vagyok a több ezer felhasználó közül a 10 legöregebben, de évek óta azt mondom, hogy nem cikkekben kell gondolkodni, hanem pár perces videókban, hangjegyzetekben, podcastokban. Mindenkinek van okostelója, bárki elő tud tartalmat állítani pár perc alatt egy teló és egy ingyenes szerkesztőprogram segítségével, be tud jelentkezni a Wembleyből, tudja kommentálni a csapata elsőkörösét, online le lehet folytatni egymástól kilométerekre egyidejű beszélgetést, és még sorolhatnám. Egy szerkesztő dolga annyi, hogy ezeket megszűri, rendszerezi, esetleg ötletet ad, egyeztet a lelkes, nonprofit amfoci-rajongóval, akiből pár év alatt iktriad vagy Igor válik, és információt tud prezentálni.
2018-at írunk, helóka.
És persze írni is bárki írhat, hsz.-t, cikket, PR-t, csapatismertetőt, bármit, bármikor, topicba, akárhova. Az valóban fontos, hogy legyen pár felelős, aki ezt menedzseli, és ha már ingyen és jókedvében teszi, akkor az is módfelett fontos, hogy legalább gördülékenyen és kényelmesen tehesse, ne kelljen könyörögnie egy logó beillesztéséért, vagy szerkesztési jogokért.


És ez a fő szempont. Úgy is összegezhetném, hogy azon vitathatatlan kényelmetlenségek miatt, amit valentinx nemtörődömsége okozott baggioéknak, most nekünk, mindenkimásoknak okozódik nagy kellemetlenség.


Én a kommunikációban dolgozom és hiszek.
Üljön le mindenki, aki ezügyben aktív aktor, és találja ki, hogy mi az a konstrukció, ami generálisan a legkevesebb kellemetlenséggel jár.

Számomra az a prioritás, hogy szépen, átláthatóan, kezelhetően minden legyen egyhelyen, mivel ebben a fórumban pont az a hasznos, hogy bár az amfoci miatt jött létre, de rengeteg offtopic infót is innen szerzek be, legyen szó NBA-ről, sorozatokról, soccerről vagy F1-ről. Pont annyira érdekel amennyire itt szó esik róla, vagy ha jobban, akkor utánanézek.
Nem is beszélve a sépen, tematikusan rendszerezett amfocis infókról a topicokban.

És nagyon nem szeretném, hogy amikor a Jax újra kipicsázza a Steelerst, persze a Super BBBBBBBB’s által agyonalázott védelmével, akkor ne tudjam ezt Soldi orra alá dörgölni.
Azonnal, átláthatóan, mindenki más láttára, egy normális és kulturált felületen.
Ez alapelvárás részemről.

Összefoglalva az a globális konklúzióm, hogy tessenek mindenkinek addig beszélni és egyeztetni, amíg a kényelmetlenségek egy konszenzuálisan alacsony szintre nem csökkennek újra, mert most nem ez van.

több mint 5 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Már ideje volt.Kiégtem.

4 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Én azt gondolom, hogy Gődényt beengedni egy országos nagy tévébe az óriási szakmai hiba, kibaszott dilettantizmus.
Platformot adni, kvázi legitimálni egy ártalmas, káros hülyeségről beszélő embert, az módfelett szakmaiatlan, még bulvárnak is gagyi.
Mintha egy rabbi, egy történész meg egy holokauszttagadó "vitázna" a holokausztról.
Nem szabadott volna beemelni az egyenrangúság látszatát keltve az érvek, vélemények egyanrangú terébe azt, aki csak kommunikációs, tudománytalan, alátámaszthatatlan "érvekkel", csúsztatásokkal, valótlanságokkal, féligazságokkal tudja azt a látszatot kelteni, hogy "én ezt gondolom, ők azt, 1-1, ez két egyenrangú dolog, lehet választani".

Már Balázséktól is óriási hiba volt, de náluk belefér az egyrészt erős bulvárvonal miatt, másrészt őket nem kell komolyan venni, lehet a helyén kezelni egy reggeli rádióműsort.
De az ATV óriásit hibázott, hiszen ahogy arról se beszélget, "vitázik" egy rendőr meg egy erőszaktevő, hogy a közösülésnek csak egy módja a sok közül, amikor a partner nem együttműködő, úgy ez a teljesen fakenews alapú gődényi metodika, retorika se stúdióképes.
Egy mentségük lehet, 2020-t írunk, az abszurdban élünk, a szürreális a mindennapi, az irracionalitás a hétköznapok része, valójában várható volt, hogy ez a jövő útja, ami így már a jelené is.

több mint 4 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Minden nap kétszer benézek, hátha megírtad Bazzani az évértékelőt.
Szerintem sokan varjuk!
PintérÁdi
Évértékelő light:


több mint 6 éve
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
Amúgy megint hihetetlen, ami történt hajnalban, amikor fumble volt a 2. negyed végén. Mert, hogy az volt. Akinek legalább egy szeme van a fején, vagy bárhol, az láthatta, hogy a labda megmozdult, ráadásul bőven még a könyök leérése előtt. A közvetítésben elhangzott, hogy ezt "ide is, oda is" lehet ítélni... könyörgöm, ekkora butaságot már...ez nem a gurulós foci, hogy a véleményes tizit bírói felfogás szerint ítélik meg, vagy piros lapos kiállítást, stb... ugyanis erre volt videó bizonyíték! És az pont vérlázító, hogy ez alapján, ami alapján megerősödött a fumble...ez alapján vették el. Ez ugyan az volt majdnem, mint amikor Harvin tisztán kilépett, mégis megadták a TD-t videózás után is. Az is ellenünk volt. 2 ilyen eset, ami nagy százalékban meccset befolyásolt. Erre jó úgy látszik a NY-i visszanézős központ, hogy majd ők eldöntik, kinek kedvezzenek...Chargers LT
A húgom (kint él az USA-ban) pasijának van egy unokatestvére, aki egy back judge-t kefél, és ő mondta, hogy el van döntve, hogy a Chargers nem nyerhet SB-t amíg Rivers náluk van.
A gyökere 2002-ig nyúik vissza, amikoris Rivers még egyetemista volt, és Raleigh-ben, kissé betintázva, egy egyetemi buliban többek elött kötött egy ezer dolláros 1:1000-hez fogadást egy felsőbbévessel, hogy ő egyszer Super Bowl-t fog nyerni, és SB MVP lesz a következő 2 évtizedben. Tudjuk milyen a természete, akkor biztos jó ötletnek tűnt számára ez az arcoskodás.
Na ennek a srácnak, akivel fogadott, a nagybátyja az egyik vezető referee az NFL-ben, és ugye 1 millió dollárt kéne kifizetnie, ha Riversnek összejönne a győzelem.
No, ez van a háttérben, és bár megígértem a srácnak, hogy nem verem nagydobra a sztorit, de megsajnáltalak, és így remélem nem idegeskeded majd magad össze a következő 8 évben.

1 napja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 995 — #NoStress
A közös helyiségbe? Végül is az én kurva anyámat, ha oda akarnék pakolni. | (Nem akarok.) |
Mikey
A társasházi közös helyiségbe pakolás olyan, mint egyfajta elitklub. Nem mindenkinek osztályrésze.
Ahhoz, hogy te is tag legyél, bizonyos szintet meg kell ugranod, alkalmasságodat, rátermettségedet bizonyítanod kell.
Jelen esetben úgy, hogy szerzel egy saját kulcsot.
Hajrá. 😊
Sobri Jóska
Ja hogy ez ilyen titkos klub, és az a felvételi feladat, hogy szerezzek kulcsot. Értem. 😀

Mikey
Nem titkos, de bizonyos készségekhez, rátermettséghez, életrevalósághoz kötött.

Amikor a Liszt Ferenc térre költöztem, a legfelső emeletre, akkor akartam, hogy legyen padláskulcsom, mégiscsak ott van fölöttem, de lepattantam a közös képviselőről, a régi lakókról, nyilvánvaló volt, hogy nem akarnak beengedni a társasház elitjébe.
A padlásajtó nagy, régi, kifelé nyíló vasajtó volt, rajta még Horthy idejében odahegesztett lakatpántokkal, lent, fent, középen, de csak a középsőn volt egy baszom nagy lakat, ehhez akartam én is kulcsot.
De nem kaptam senkitől.
Így arra jutottam, hogy veszek én is egy baszom nagy lakatot, és felhelyezem a felső pántba.
A gondolatot tett követte, a lakatra ráírtam a nevem, telefonszámom, és pár héten belül hívott egy lakó, hogy nem tud bejutni a padlástérbe, mert az én lakatom útját állja. Ezek a lakatok már csak ilyenek, mondtam, de mivel már egyenrangú lakattulajdonosok beszéltek, nem egy régi és egy új lakó, így nagyvonalúan felajánlottam egy kulcscsere lehetőségét, amivel a lakótárs élt is, sőt, a személyes találkozás során még arról is meg tudott győzni, hogy ha már kaptam kulcsot az ő lakatjukhoz, az enyémet inkább vegyem le, és akkor nem kell másoknak is engem hívogatniuk.
Mivel akkor már én is a padlásrabejutnitudó elithez tartoztam, így természetesen eleget tettem a kérésének, és boldogan éltünk, míg meg nem haltunk. 😊