csi77

Chicago Bears Illinois Fighting Illini

csi77
Lakhely
Szekszárd
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
8 078
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
 orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.pngUtolsó 10 fórum hozzászólás

20 órája
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
A yt-n most a békepárti propaganda megy , +hogy az ellenzék nem szavazta meg.
Azt sem értem, hogy a béke témáját az ellenzék miért nem lovagolja meg? Békét és alacsonyabb árat akarnak az emberek. Miért nem lehet ezt felhasználni és a maga javára fordítani?
Értem én, hogy geci ostoba népség a magyar, de a Kutyák már elvitték az 'örök élet és ingyen sör' vágyálmot, a béke meg az alacsonyabb árak demagóg faszsága csak azt eredményezné, hogy ebben az országban tényleg mindenki teljesen hülye, ostoba és primitív! Szóval a béke és az alacsonyabb árak - csökkentsétek az áfát, jaa kieső adóbevételekkel nem szeretnénk - maradjanak meg a facere meg a youtubera a vadbarmoknak, másrészről a legtutibb recept az eddigi fidesz narratívát tovább vinni aztán nemsokára jöhet a Hazafias Népfront meg a párton kívüliek.
VanillaSky
Figyelj cimbi, én nem tudom kivel keversz össze, meg úgy általában véve mi bajod van, de szerintem nem ezt írtam. Ilyen kioktató stílusban én is tudnám nyomni, de talán mégsem kéne.

Szóval adott egy helyzet. Háború van egy szomszédos országben, szerintem ez a legtöbb magyar embernek nem jó., nem tetszik, esetleg fél is a következményektől. Az árak egy elég komoly réteget és nemcsak a mélyszegénységben élőket, komolyan érintenek, ez nem "demagóg faszság", hanem tény.

A Fidesz hamar túltette magát a háború sokkján kommunikációs szinten és azóta darálja egyfolytában, nyilván a jól felfogott érdeke szerint.

A Mi Hazánk pedig a Miép és a Jobbik vonalán keresi a vidéki embereket bántó dolgokat, féligazságokat és szélsőséges válaszokat adnak rá. Érdekes módon, nem a kormánypártoktól vettek el szavazatokat

Az ellenzék meg erőtlenül nyöszörög, nem tud mit kezdeni a helyzettel, még mindig nyalogatja a sebeit, közben Gyurcsány szalámizza a saját oldalát, az (valamiért) üdvöskének gondolt párt pedig kordont bont, meg egyesületet szervez...... Tyuhajj!

Sokkal könnyebb lefaszozni, agyhalottazni az embereket (főleg vidéken), mint dolgozni.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
1 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Hogyan kell vidéken építkezni? Ti hogy csinálnátok? 😊


am attól mert mc(vagy akárki) tényként kezel valamit, az még nem lesz automatikusan igaz
thebeke
Én nem kezeltem tényként, annyit írtam le, amennyit láttam, hallottam, mondtak. Ehhez hozzá jön amit én gondolok, végignézve a folyamatokat.

És ennek egyetlen aspektusa sem erősíti, hogy a momo komolyan venné, vette volna az önkormányzati építkezést. De tudom, a nulla aktivitás ezügyben egy nagy elterelő hadművelet, és majd jól bejelentik egyszer, valamikor, valakikkel azokat akik egyszerre verik agyon a DK-t és a fideszt 😊 az megvan hogy az MSZP több polgármestert jelentett be országosan mint a momentum? Az MSZP. Értem, hogy nekik több a regnáló de akkor mi a mesterterv? Hogyan lesz nagyobb momentum frakció ha nincsenek momentumos jelöltek? Ja tudom. Erre is ráérnek még. Meg zajlanak a tárgyalások. 😊

A vidéki építkezést nem kell kitalálni. Írtak ezekről tankönyveket, egyetemi könyvtárból kivehető, csak el is kéne olvasni őket. Ezt sajna nem lehet megspórolni. Lehet lelkes amatőrként - és itt kifejezetten a momentum vezetőségének nagy részére gondolok - politikust játszani, csak annak ez lesz az eredménye. Ez 15% körüli, népszerű, fiatalos pártból kitartó munkával lehetett egy 4% körüli igazából semmilyen választói csoportban nem népszerű pártot csinálni. Ügyes.
MC12
Igen, egy vélemény, ezért írtam, hogy ne kezeljük már alapvetésként, főleg ha butaság.

Nem nagy terelés...ez a valóság😊
Nem lesz nagy mesterterv, pár jó ötletet, fellángolást övez majd 1 széteső valami.
Tekintve, hogy 1 év múlva lesznek választások sztem tök mind1 mit csinál most az mszp(amúgy is), vagy hogy most ki hol tart.
Nem lesz nagy momo frakció...minimális növekedést majd lehet tapasztalni de ennyi.

Azt hirdetni, hogy ezeket az alapvető dolgokat nem csinálták meg, elég lenéző álláspont.


Tudjátok mindenhez emberek kellenek. Azok meg nincsenek. Mindenkinek megvan a zsák krumplija, amire hivatkozva nem csinál semmit, és köpködi azokat akik csinálnának valamit. 😊
Ja és ne értsetek félre, én már nem vagyok momos, már feladtam mert sztem az ország menthetetlen.
Tehát nem őket védem, hanem próbálom kicsit "belülről" árnyalni a képet
thebeke
Dehát ha nem csinálták meg, akkor hogy mondjuk? Hogy megcsinálták? Lettek nagy Momo-s alapszervezetek vidéken, csak mi nem látjuk? Lettek vidéki tömegbázisok, csak senki nem veszi észre? Tuacatjával, százával adja a vidék és Budapest a tehetséges politikusokat az ellenzéknek, csak.....?

A Momo-t pontosan ez a "ráérünk, egy év múlva lesz választás, mindegy ki hol tart" mentalitás vitte oda nagyrészt ahol most van. A fidesz, a dk és a mi hazánk szerint meg a kampány 2022. április 4-én reggel indult. De ja, ráérnek.

Ha már "belsősködünk" én is dolgoztam pár kampányban, ezért is gondolom, hogy ellenzéki oldalon a DK el tudta végezni azt a munkát, ami a Momo is megtehetett volna. A DK-nak nem kellenek emberek? Nekik nem kell lemenni vidékre meggyőzni egy alpolgármestert hogy álljon át hozzájuk? Nekik nem kell alapszervezeteket gründolni? Amit leírsz, hogy mi minden kell, ez kell a DK-nak is. A különbség az, hogy a DK dolgozott, a Momentum meg nem. A DK-nak volt ajánlata a dunaújvárosi alpolgármestertől az budapesti polgármestereken át a falusi önkori képviselőkig. A Momentumot mi akadályozta meg, hogy ezeket az ajánlatokat űberelje? Ne adj isten, ő álljon elő először ajánlattal. Semmi.

Nem téged basztatlak, de védeni egy olyan álláspontot, hogy "úgysem lehet semmit csinálni vidéken, az ország menthetetlen, tehát mit csinálhatna a Momentum" az számomra, hát, érdekes. Akkor nem kell politizálni. El lehet menni mást csinálni, senki nem tart pisztolyt egyetlen ellenzéki politikus fejéhez sem, hogy márpedig fel kell venni ezt a 2 és fél millát havonta.
MC12
"A vidéki építkezést nem kell kitalálni. Írtak ezekről tankönyveket, egyetemi könyvtárból kivehető, csak el is kéne olvasni őket. Ezt sajna nem lehet megspórolni."
Én erre reagáltam az általad kiemelt részben. Attól mert semmi látszatja nincs a vidéken dolgozó tagok munkájának, attól ezek a folyamatok még zajlanak, és sokan még ma is próbálkoznak. (tényleg nemtudom miben hisznek)
Bp-n sincs 15 tehetséges politikus akkor kit adjanak vidékre?

Egyáltalán nem belsősködni akartam. Próbáltam kicsit más szemszögből is megmutatni valamit, amiről mindenkinek van egy kialakult képe.(Nagyrészt egyébként ez is propaganda termék, nem csak a stop soros- 1 biteseknek szóló szint létezik.) Tisztában vagyok vele, hogy van tapasztalatod a témában, de ezek közül a kampányok közül hány zajlott az elmúlt 12 évben, ellenzéki oldalon? Teljes széthúzás, inkompetencia, szervezetlenség a jellemző minden szinten.(nem azért mert mindenki egy fasz, hanem mert akik erre adják a fejüket többre nem képesek.)

Milyen vidéki építkezést vagy munkát végzett a DK? Azt ne nevezzük már munkának, hogy összegyűjti azokat a megélhetési tetveket akik tényleg semmit nem akarnak csinálni, nem akarnak változtatni de ott akarnak lenni a fizető pozíciók környékén, mint megélhetési politikus. Pont ezeket a majmokat szereti mindenki köpködni.(ők a semmit nem érő ellenzéki politikusok mantra manifesztációi) Persze erőt kell mutatni, mondhatnánk. Akkor meg az lenne a baj, hogy kikkel tölti fel magát a momo.

Nem védem ezt az álláspontot. Ez a véleményem. Mint vidéki, 5 évig vidéken építkezni próbáló korábbi tag mondom ezt. Ez nem pártálláspont, a vezetők sem gondolják így, valszeg ezért csinálják még mindig.(tudom csak a fizu a lényeg 😊 ) ja és egy szóval sem mondtam hogy a momo valami meg nem értett csoda lenne, de el kell fogadni hogy ennyi tud kitermelődni az országból
thebeke
Úgy nehéz, hogy a MOMA egy budapesti párt, kb körúton belül. Én nem nagyon látom, hogy ezen kívül mit kínálnak az ország többi részében élőknek. Nem talaálkozhatok velük sem utcán, se a fácsén stb.
Bárki komolyan gondolja, hogy ők lesznek (egyedül) a váltópárt????

Azt sem értem, hogy a DK 15-20%-a nélkül, ami lehet hogy csak 10, hogyan gondolja bárki, hogy lehet fordítani???

A yt-n most a békepárti propaganda megy , +hogy az ellenzék nem szavazta meg.
Azt sem értem, hogy a béke témáját az ellenzék miért nem lovagolja meg? Békét és alacsonyabb árat akarnak az emberek. Miért nem lehet ezt felhasználni és a maga javára fordítani?

Egyszerűen sokadjára is a régi témakat erőltetik, aztán ámélkodva széttárják a kezüket, hogy nem értjük miért nem támogatják az emberek......

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
1 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Lényegében mindig is lehetett tudni, hogy kb. az MSZP jobbszárnyához tartozott.
Kampman
jobb szélen a balfasz?
Negritis, a vajda
A félkarú rabló
r.baggio
Ez prosztó, már bocs

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
3 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Annyira tipikus, az elmúlt két hétben végig 15-20 fokok, reggel sem volt 5 alatt, befoglaltam mára gumicserére időpontot, erre -3 fok 😀

Mint amikor elmész az autómosóba lemosatni a kocsit, másnap 100% hogy esni fog az eső.
warr_b
Időjárásjelentés, az a kulcsa mindennek.......
Kivéve aug 20-at
Ja, jövő hét elejére is hűvös reggeleket mutat.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
11 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Betűjeles értékelésed az eddigi FA tevékenységünkről? B- ? C?
csi77
A legnagyobb faszságnak tartom ezt a betűzgetést, hogy őszinte legyek. Ennél nagyobb ökörségnek már csak a draftoltak értékelését tartom, közvetlen a draft után.
A 21-es classt 2 év után sem tudod még értékelni, mondjuk akkor A+-ot kaptunk rá. Mert oda mit adnál most? Ha Fields fejlődik egy meglehetősen nagyot, amihez legalább az elkapószemélyzete nem jelent már kifogást (talán), akkor nyilván a legjobb. Ha nem, akkor mondjuk nem az. Mert Teven jó, csak sérülékeny, Borom korrekt pick volt, Herbert egyenesen kiváló, a többiek meg nem számítanak.

A 2020-as classt már lehet értékelni betűkkel is. Oda jött egy átlag feletti corner, egy átlag feletti TE és egy átlag feletti bárhol használható WR. Meg egy backup kaliber pass rusher és corner. Az egy jó draft volt, főleg úgy, hogy nem volt benne elsőkörös pick, és a top150-ben is csak kettő.
tüsi91
Oké, oké, csak kíváncsi voltam. Én sem szeretem a draft értékelést, az FA egy kicsit más. Nyilván sok, máshol kiváló játékosról derült már ki az új csapatában, hogy nem fit, a többiek miatt volt csak jó, az edző nem tudja használni stb és fordítva is, de többet tudsz róla, mint a collegeból frissen szerzettekről.
Draftnál amit általában lehet tudni,értékelni, hogy hiányposztokra érkeztek e vagy BPA alapon, illetve mennyire rizikós a játékos.

Alapvetően ez szubjektív, csak a véleményed érdekelt, ennyi.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
13 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
8 eddigi igazolás, rövid gondolatok


Tremaine Edmunds & TJ Edwards - MLB,WLB

Kezdem Edmundsszal. Előre jelzem, hogy én alapban nem voltam nagy fanja még a draft előtt sem, utána annyit nem láttam játszani, de én off ball linebackernek pénzt nem adnék komolyabbat. Azt nagyon üdvözöltem, hogy Smithnek nem adtak 20 milliót évente, annak nem tudok lelkesedni, hogy Tremaine Edmundsnak adtak évi 18-at. Én nem tartozom azok közé, akik „mi a fasznak” véleményt adják, mert én is kedvelem Sanbornt, de ő atletikusan limitált és világ életben az is marad, vannak bizonyos feladatok, amelyeket nem tudsz ráadni. Talán még valamikor szezon közben volt egy Eberflus beszélgetés, amiből nem tudom talán Hoge írt egy tweetet, hogy Flus szerint az ideális Sam az bevethető mind Will-ként, mind Mike-ként és kiváló special teamer. Na most Sanborn erre tökéletes. Ha kicsit masszívabb frontokat akarunk felrakni a pályára – értsd klasszik 3 LB -, akkor egy kiváló 3-asunk lenne, mert Edmundsra főleg coverban rá lehet bízni dolgokat.

2022-es tapet nézem ismét csak.
Cover az elsőrangú. Nem fogunk tampa2-t védekezni, de Edmunds azt is megoldaná. Amiért írtam azt, hogy gyakrabban lehet fenn egy nagyobb frontunk, az azért van, mert Edmundsra rá lehet bízni nagy területeket. Ez a mai ligában többet számít, minthogy futás ellen milyen. Én egyébként ezért tartom azt, hogy Edmunds itt Mike LB lesz. Tudom, hogy Eberflus védelmében a will LB fontosabb. Csak én azt hiszem, hogy egy will LB-hez ide magas játékintelligencia kell és azt én Edmundsban nem feltétlen látom. Ösztönösnek legalábbis nem ösztönös. Nem azt mondom, hogy hülye, de azt, hogy pl. Milano és közte utóbbi volt a fejben jobb. De Edmunds belül mögötte főleg Jacksonnal uralni tudja a pálya közepét passz ellen, és ezt a képességeit willbe annyira nem lehet használni szerintem.

Futás ellen maradjunk annyiban, hogy nem van hova még fejlődni.. Gyönyörűen benntud ragadni a blokkokban, néha kicsit oppurtunista már ami a lyukakba történő berobbanást illeti. S ami nekem a legnagyobb baj, hogy nem elég fizikális. Ekkora mérettel én elvárnám azt, hogy legalább ne vegyék ki simán. Ami a tacklinget illeti szerintem egyszerűen szar technikával, túl magasan szerel, ezért csúszik ki jópár szerelésnél az embere. Egyébként Milano is szar tackler, s alapban szerintem az egész Bills front ritka fosul volt coachingolva, mert az, hogy minden iOL vörös szőnyegen tud fellépni a második szintre az egyrészt DL, másrészt coaching probléma. De pl. a Bills blitz sémája szintén nem túl kreatív, s ebbe egyébként látnék potenciált, hogy Edmunds ezen képességeit 0 mód voltak használva. Mondom ezt úgy, hogy egy olyan HC-DC páros van, akinek vallása az, hogy 4 man rush.

Azt elhiszem, hogy az atletikusságába és a méreteibe beleszerettek, meg úgy alapban a mozgásába, fordulékonyságába, s megvan a coaching ego is, hogy ők majd feledzik. Tipikus Flus védő, és tavalyi Morrow-Smith duóhoz képest az Edwards-Edmunds duó méretben és fizikalitásban ég és föld, atletikusságban szintén jobb. Smith szerintem jobb játékos Edmundsnál, még akkor is, ha szerintem messze a legtúlértékeltebb off ball LB, mostmár Edmunds mellett. Az, hogy sokat kapott jah. De erre nekem nem az a válaszom, hogy Smitht ennyi erővel meglehetett volna tartani. Nekem egyik sem kellett volna, és nem mondom, hogy nem vagyok meglepődve.

Roquant én posztilag és séma szerint Edwardsszal kellene szerintem összehasonlítani. Na most Edwards itt a legfontosabb igazolás, mert kaptunk egy olyan védőt, aki ad1 kiváló man és zone cover játékos, ad2 remekül jön le blokkokról és előzi meg azokat, ad3 gyors reagálású, ad4 closing speed. Skillsetben és méretben Edwards a tökéletes will ebbe a sémába. Azt nem tudom, hogy lesz-e annyira produktív, mint mondjuk Leonard volt a Coltsban, de Roquanhoz képest szerintem ebbe a sémába egy kiegyensúlyozottabb és passz, de főleg futás ellen sokkal stabilabb will-t szereztünk. Edwardson nagyon nincs is mit ragozni, a tape tényleg önmagáért beszél.
Ami inkább vita tárgya lehet, hogy miért kellett Edmunds. Coltsnál is anno lecserélték a limitált atletikusságú Walkert Okerekere. Ezt értem és támogatom, de ennyi erővel jöhetett volna Okereke is sokkal olcsóbban. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi a háttérben meghúzandó ok, mert Edmunds jó cover tapejével 2022-ben még mindig nem lehet magyarázni az összeget.

Az LB poszt így mindenestre pipa, draftolni ettől függetlenül ha valakit kedvelnek hátul lehet, de nem vagyunk rákényszerítve.tüsi91
Nagyon kíváncsi lennék, milyen lesz a LB sorunk, elvileg nagyon jónak kell lennie. Két draftolatlan, egy elsőkörös.
Az előtte levő sor minősége nagyon nem mindegy.
Betűjeles értékelésed az eddigi FA tevékenységünkről? B- ? C?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
14 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Amúgy azért azt se felejtsük el, hogy Brady akkor is GWD-t hozott össze a SB-ért mikor nem volt se Gronk, se Jules. Nagyon nem bohóc védelem ellen.
Ettől elit, mert ha rendszer nem adja ki, ha sérülés van akkor ezen felül tud kerekedni. Márpedig lesznek olyan pillanatok egy SB run alatt mikor egyszerűen nem jön ki a lépés, nincs társ, aki semmiből playt csinál, ilyenkor az irányítónak kell fellépnie.

És most mondja bárki azt, hogy ezt a fajta clutchságot akár egy hangyafasznyira is látja/látta Mekiben...
ZERO_L
Hát azért azt a fajta clutchságot keresni egy fiatalban ami az agruably goatban volt, nem egy könnyen megugorható szint. 😀

Amúgy futballban a szerencse faktor is nagyon, de nagyon fontos. Szentségtörés lesz néhányaknak amit írok, de Bradynek ez is bőven megadatott. (Úgy értve, hogy igen keveseknek adatott meg ennyi. Lehetett volna ugyanilyen jó, és fele ennyit se nyer volna, ha kicsit kevésbé szerencsés.) Szerencséje meg Mekinek is lehet. 😊

Ja, és még van egy fontos dolog amit Meki is megkaphat még: a folytonosságot. Ha eddig is megkapta volna, lehet, hogy sokkal kevésbé bukdácsolna. (A Bucs kaland azért megmutatta, hogy a BB-TB partnerségben a korszakos szintű irányító azért a fontosabb láncszem - a simán jó francise irányító nem, de a generációs talent szint igen -, de ettől függetlenül Brady eredményességében komoly szerepe volt nem csak annak, hogy a playoffban clutch volt, de annak is, hogy 20 évból kb. 18-ban jó eséllyel megpróbálhatta. Azaz mindig, minden évben jó szakmai stáb és jó csapat volt körülötte, akikkel meg lehetett. Volt amikor a legjobb és mégse sikerült, volt amikor kevésbé jó mégis sikerült, de fontos volt, hogy szinte minden évben volt esély. Így megragadni is könnyebb, mintha egy karrierben csak néhány ilyen év akad. Ezt kell megkapnia Mekinek is és akkor lehet még jó.)
peterk2005 udvari bolond
2001-ben senki nem gondolta, hogy Tom Brady - via 199. pick - lesz a GOAT.

Amit mondasz, annak a cáfolata Payton Manning pályafutása, aki talán a 2006-os AFC döntőt kivéve sosem tudott clutch lenni. Pedig ott volt körülötte a csapat, első osztályú skill playerekkel - Marvin Harrison, Wayne, stb., stabil védelemmel, a Saturday vezette fallal, egy korszakos edzővel és ennek ellenére neki mindig megremegett a keze, amikor rajta volt a teher. (A 2006-os SB-t sem nyeri meg, ha nem Grosman áll a másik oldalon.)

És ami Brady szerencséjét illeti, három döntőt veszített el úgy, hogy azt nem kellett volna elveszítenie. A Helmet Catch vagy Manningham elkapása nincs benne elvileg a játékban. 😊 (Igaz, az Atlanta passzhívásai vagy a Seahawks passzhívása sincs.)

Én sem hiszek abban, hogy MacJones a Pats jövője.
Burkus
Brady "szerencséje" a AFC east (milyen csoport volt már az 2017-18-ig?), a 2008-as sajnálatos sérülést (évet) leszámítva nem nagyon kellett meccset kihagynia, Bellichick végig kompetetív keretet tudott mögé rakni, legalább közepes védelemmel. Ő pedig élt vele. Megérdemeleten lett a GOAT, amelyet Tampában megkoronázott.
Meggyőződésem, ha Tampába megy vele BB is, akkor 3 SB-t játszik ott is, nem egyet.

A Grossmanes állításodat átkötve,2018-ban ha Goff helyett Stafford van már, nincs hatodik.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
14 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, melyik minden idők 10 legjobb filmje, itt a válasza!

 www.mafab.hu/article/megkerdeztuk-a-mesterseges-intelligenciat-melyik-minden-idok-10-legjobb-filmje-itt-a-valasza-35
ozibozi
védhető lista még ha több elemével sem értek egyet
Negritis, a vajda
Sosem fogom megérteni, mit esznek az emberek a Keresztapán.
warr_b
Mert jó? 😊
Ízléseken kár vitatkozni. Sokan nem értik a Star Wars és Star Trek mizériát, a Marvel filmeket stb.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
16 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Amúgy melyik pozició az a védelemből, ahova a legnehezebb azonnali kezdőt húzni a drafton? Én laikusként a nose-t gondolnám 3-4-védelemben vagy ez a D koordinátor rendszerétől függ?
Tényleg nem értek hozzá, valaki elmagyarázhatná.
Azért kérdezem, mert most a LB sort elég rendesen a piacról töltöttük fel, a védőfalba ehhez képest nem érkezett akkora minőség. Én azt hittem mondjuk, hogy mind a LB sorba, mind a falba 1FA, 1 pick arányban megy, persze kezdőkről beszélek.

Érdekesen alakul a piaci szereplésünk, kissé felemásnak érzem, örülök is, meg értetlenkedek is.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
16 napja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Orlando Brown nem ide jött.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png

Legkedveltebb fórum hozzászólások

11 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
45 évig éltem lakásokban (főként panelban), szombaton viszont beköltöztünk egy kertkapcsolatos sorházba. Kisebb nagyobb anomáliák még vannak, nem is vagyunk teljesen kész, január óta felújítottunk, pár liter pálinka elfogyott, veszekedés is volt, de itt vagyunk. Nagyon nagy dolog az életünkben! Pestieknek le sem merem írni, milyen jó áron jutottunk hozzá.... 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Meg nem tudom mi a faszt keménykedet Rudi, úgy néz ki mint egy jó lakott óvodás, garett elintézte, örüljön hogy ennyivel megúszta rudi, nem kell keménykednie.
Norbi180
Figyelj cimbi, én nem igazán kedvelem a Steelerst (sőt), inkább a Ravenst csípem, de ha te lennél az egyetlen Ravens drukker a világon, a Steelersnek drukkolnék inkább.........

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Családi sztori.

Ma reggel feleségemmel osztottuk egymást, nem veszekedés volt, csak egy kis vita. A végén megszólal az ötéves lányom:
-Na, Anya, miért nem a Pufnágel Pistihez mentél feleségül?
😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 1 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Megvan a szezon nyitómeccse. És a bajnok Pats nem játszik azon!!!!
 twitter.com/NFLonFOX/status/1110268134768836608
iktriad
Szóval csak megcsinálták...
Wyatt
Nem is értem, miért nem a bohócfényezésről szól majd az a csütörtök. Hiszen Minden Idők Legjobb .....edzője által vezetett csapatot lehetett volna látni, ezek meg odarángatnak két ilyen tavalyelőtt alapított csapatot. Szörnyű!

Remélem idén a Sport tv 16 meccset ad a Patstől, igazából én még bye weeken is megnézném, mit csinálnak.....
Nem is kéne más meccset lejátszani.
Hülye NFL 😊

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 9 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 6 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Nézegetem a meccseinket és a totális esélytelenséget érzem, kb úgy, mint amikor az óvodás lányommal barchobáztunk és próbáltuk kitalálni, mire gondolt:
Megtudtuk, hogy:
- állat, 3 (!!!) lába van, nem megy be a vízbe, csak a tengerparton sétál.
- ?????
- Víziló 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Megfigyeltétek, hogy Sobrit és Ötös műholdat nem látták még együtt soha, sehol? Mint Supermant és Clark Kentet. Nem állítok semmit, de gyanús.........😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 078 — Bears & Illinois fan
Olvasgattam az energetikáról írott soraitokat és egy pár gondolattal kiegészíteném. Én egy energetikával és pályázatírással foglalkozó cégnél dolgozom, ezért van egy kis rálátásom a megújuló témakörre, főleg a napelemre, igaz nem műszaki, inkább gazdasági téren. Többen keverik a napkollektort a napelemmel (nagy a pofám, pár éve még én is így voltam ezzel). Tehát a napkollektor meleg vizet, a napelem áramot állít elő. Mindkettőnél a tárolás miatt lehet probléma, mégis a napelem lehet jobb ebből a szempontból. Kollektort nem is nagyon ajánlunk senkinek, csak ha nyáron jelentős melegvíz felhasználása van (kórház, nyáron is működő kolesz, apartman, szálloda stb), mert különben nem éri meg. Sokan úgy hirdetik, hogy a kollektor fűtés kiváltására alkalmas, na ez kamu, ugyanis amikor legjobban kéne (dec-jan), a nyári teljesítményüknek csak a 10-15 %-át tudják a kollektorok. Ha erre tervezik a rendszert, akkor nyáron az egész család és a szomszédok is jöhetnek fürödni, mosni, főzni, mert lesz bőven melegvíz...😊
Ott ugyanis fizikailag tárolni kell a vizet egy puffertartályban, amit ráadásul nem érdemes hetekig-hónapokig leállítani, mert tönkremehet.

A napelem ezzel szemben jobb, mert ott a szolgáltató köteles átvenni a megtermelt áramot és ha az áramszámlája évi 2 millió alatt van (kb), akkor kérhet éves szaldós elszámolást, amikor az éves megtermelt mennyiséget levonják az elfogyasztott mennyiségből és csak a különbözetet fizeti (itt viszont nem lehet túltermelni). Ebben az esetben nem kell tárolni az áramot (amit sziget üzemmódúnak neveznek és tényleg kurva drága), mert gyakorlatilag a szolgáltatónak termelsz a hálózatába, fizikailag nem feltétlenül te használod el. Így mindegy, hogy januárban vagy áprilisban mennyit termelsz, egy évben egyszer számolsz el, az éves termelést pedig jól lehet kalkulálni a napelem teljesítménye és napsütéses órák száma alapján. Ez általában 1150-1200 kilowattóra/ 1 kw teljesítményű napelem (árnyékolatlan, déli tető esetén). Az ára kw-onként 450-500, nagyobb rendszereknél 300-400 e ft. Kalkulájon mindenki magának....😊

Pár éve még 20-25 év volt a megtérülés támogatás nélkül, ez már lement 8-10 évre, minél nagyobb a rendszer, úgy csökken a megtérülési idő. A rezsicsökkentés egy kicsit odabaszott a magánházaknál, ott inkább 12 év.

Erre, mint feljebb is írtam, 50 kw-os rendszer alatt (kb 2 millió ft/év villanyfogyasztás kiváltás) van lehetőség, ez háztartási méretű kiserőműnek (HMKE) minősül. Egy lakás vagy kisebb ház átlagosan 2-3, a nagyobbak 3-5 kw-os rendszerekkel ellátható, persze függően attól milyen nagyobb fogyasztó van (vízforgatós medence, több klíma, fagyasztóláda stb).


Érdekesség, hogy egy rendszer árából maga a napelem csak kb 25-35 %-át teszi ki, a többi a tartószerkezet, inverter (áramátalakító- egyenáramból váltóáramra), kábel, terv, engedély, munkadíj stb.

Ha ennél nagyobb rendszer kell, az már kiserőmű és sokkal nehezebb és drágább az engedélyeztetés, tervezés, ráadásul nem lehet éves szaldó sem. Be kell építeni egy vissz-watt védelmet, tehát nem termelhet túl a rendszer, mert azonnal letilt. Ez csak folyamatos műszakban lévő cégeknek jó.

Ha viszont valaki csak termelni szeretne és eladni az áramot, akkor ott ez jó lehet, mert a szolgáltató emelt áron (régebben KÁT -kötelező átvételi tarifa, most METÁR) veszi át tőle, amit az állam tavalyig 25 évre garantált (mármint az átvételt), jelenleg ez csak 13. Az ár pedig 30,48 ft.
Ezt évente felülvizsgálják. Ha valakinek van egy-másfél hektár művelés alól kivont földje, telepít egy 500 kw-os rendszert és megvan hozzá a 18-20 milliós önereje, akkor ez egy jó befektetés lehet, mert kamatmentes hitellel röhögve fizeti a törlesztőt az áram díjából (éve szinten 4-5 misi megmarad).

Egy érdekes adat, 2015-ben tizes, de legfeljebb százas nagyságrendben érkeztek be ilyen kérelmek az áramszolgáltatóhoz, tavaly több mint 2000! Persze, nem mindegyikből lesz kiserőmű, de akkor is durva adat.

Az 500 kw fölötti rendszerek már erőműnek minősülnek, nem sokat tudok róla, csak annyit, hogy kb lehetlen engedélyeztetni halandó embernek....😊

Sajnos a napenergia kihasználása jelen állapot szerint csak kiegészítő lehet (nem lehet tárolni, nagy helyet foglal, a tetők 70% kelet-nyugati tájolású, ami szar stb) és most nincs önállóan napelemet támogató pályázat sem.

A hőszivattyús rendszerek érdekesek lehetnek, főleg ha padló- vagy falfűtés van (vagy új építésnél így kalkulálnak), napelemmel megtámogatva jó lehet. 10 év körüli a megtérülés.

A geotermikus energia ott lehet jó, ahol már van legalább 2 fúrt kút (fürdőhelyek közelében), mert a kutak fúrása 350-400 misi/db.

A szélenergiára energetikus kollégáim azt mondják, nagyon macerás engedélyeztetni, főleg a nagyokat, ráadásul kevés helyen éri meg igazán. Hallottam olyat is, hogy a madarak vonulási irányát befolyásolják (gondolom az rossz), illetve nem túl jó ilyen mellett lakni. Ezekből nem tudom, mi igaz.

A többihez nincs lövésem, bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png