ozibozi

New York Giants

ozibozi
Lakhely
Zugló
Utoljára láttuk
9 órája
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
10 473


Utolsó 10 fórum hozzászólás

9 órája
ozibozi New York Giants 10 473
A magyar és Vasas kard még mindig fényes! Köszönjük, Áron!
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Hogy rohadna meg a Vodafone ott ahol van! Mióta kicserélték a boxot, azóta nem tudok felvenni az m4-ről. Hát ez most tudatosult bennem, hogy az olimpia alatt az m4 hajnali műsorát nem nézem vissza, mert nem tudom felvenni. De még visszanézőben sem!!!
Marad az ES2, de azért a jó édes anyjukat már de komolyan!
NB2
Szimplán csak nem cserélünk boxot kb még fél évig kihúzzuk.
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473


Szerkesztette: ozibozi
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Mit is?
Idén ütök verek mindenkit félpénzért😉
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473
A kínai nálunk van basztatva máshol nem is foglalkoznak vele. De továbbra is állítom, ha a kínai olyan jó lenne, mint amennyire mi meg vagyunk róla győződve, akkor nem akarnák EU-USA engedélyeztetni? Persze lehet azt mondani, hogy nekik nem kell, mert így is eleget eladnak a fejlődő országokban, de még a Szputnyik is megpróbált betörni az EU piacra, akkor pont egy kínai nem törődni a lehetőséggel? Mintegy, ebben nyilván sok a politika és látványosan június közepére így is falba ütköztünk oltásilag.
De természetesen a Pfizer sem tökéletes és nem is mondta senki. A kockázatokat (és az utazási szabadságot) mérlegelve választottam ezt. Semmi bajom nem volt tőle, még a karom sem fájt igazán...
Klaci79
Sidenote: Svájcban beutazáshoz a kínait elfogadják, az oroszt viszont nem.
empty taxi
De az orosz meg cserébe véd. 😉
Próbálkoztak ezerrel fikázni kezdetben, most sunyin kussolva kivárnak, hátha vlm negatív megjelenik.

Szerkesztette: ozibozi
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Gondolom a scouting csapat mellett az orvosi lehet a másik, amelyik sokat bizonyítva van bebetonozva. 😉
1 napja
ozibozi New York Giants 10 473
És mi van a kötelező oltásokkal ami ha nem adatik be a gyereknek még el is vehetik a szülőktől.
2 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Szar nehéz nap volt a mai, de ez a felcsuti szopás több mint kárpótolt.
😊
Rendelek is egy ilyen zászlót, mint tudva lévő egy múlt héten alakult csapat volt ez is. Mindegy,

Jelige: kerül amibe kerül. 😉 pénz nem számít….

Szerkesztette: ozibozi
2 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Nem tudnak olyat csinálni, hogy az agymosottak ne védenék meg vlm óvodás indokkal, hogy a másik is meghúzta a hajam és hogy ez a világok legjobbika, Amerikában meg verik a négereket.
Ezen már 60-as években mosolygott akinek volt egy kis rálátása a dolgokra. Haldokló nyugat, de virágzó kis országunk.
Ugyanaz a vakhittel kevert propaganda. Ennyi év után.
Hihetetlen
3 napja
ozibozi New York Giants 10 473
Ahogy egy jólétben megöregedett lagzi Lajcsi feleség sem bírta a kótert napokig sem, úgy a NER lovagok öregecskedő feleségei, vagy fiatal qrvák sem tartják majd oda a másik orcájukat mikor oda kerül a sor, hogy mi miért is van a nevemen, és stb és stb. Csak szándék kérdése.
Sok rés van azon a pajzson.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

4 hónapja
ozibozi New York Giants 10 473
Igazi magyar virtus /is/ basztatni egy olyan embert, aki egész életében mind a pályán mind a pályán kívül úgy élt, edzett mint egy igazi példakép, de azonnal lefikázzuk a fotelból mert úgy döntött ahogy ő akart, nem pedig ahogy elvárták tőle.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 10 473
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 10 473
2009 -ből (hiszen egy újszülöttnek minden vicc új... )

Az amerikai sportok szerelmese



Az amerikai sportok szerelmese Magyarországon az évtized globalizáció szülte terméke. Férfi. 20-30 éves. Négy felesége a négy profi liga, sorrendben NFL, NHL, NBA, MLB. (2.-3. cserélhető tetszés szerint)



A korosztály hardcore magja még a 90-es években kezdi TV3-as NBA közvetítésekkel, majd többi kortársával kibővülve, a 2000-es évek legelején megjelenő NHL-re vált.



Ez az első – ún. „pre-NFL”– korszaka.



A jégkorong volt az a sport, amiben modorosunk igazán kiélhette magát – kemény és férfias – így hamar rabjává válik. Ellentétben a kosárlabdával, a rajongóhad kedvenc csapatai itt nem szűkülnek le néhány elit együttesre, így választani kell, rögtön kialakulnak a törésvonalak.



A traditional modoros csak olyan csapatot hajlandó emberszámba venni, ami az Original Six tagja, másról hallani sem akar. Keresetét félreteszi, mezt rendel a tengerentúlról, vízumról, repülőjegyről, fényképről, kézfogásról, Hall of Fame látogatásról álmodik. Nemcsak rajong, meglát, ért, tud, lejár, elemez, okít. Szakcikket olvas angolul és igyekszik kapcsolatot építeni csapata városának magyarjaival. Földre szállt Istene valószínűleg orosz, esetleg cseh vagy svéd játékos, az Ő oltárának áldoz.



Ellentéte, a freshman viszont utálja a régi csapatokat. Minden gond nélkül szurkol alig két-három éve megalakult új csapatnak – főleg ha éppen az aktuális bajnokról van szó. Különösen rosszcsont rétege azokkal a favágó – elsősorban northwest – csapatokkal szimpatizál, amelyek több száz büntetésperccel verik a szép hokit játszó öregeket. Meze nincs, beéri pólóval, sapkával vagy kulcstartóval. Nem istenít, csak szeret. Kedvenc játékosa egy – a traditional szerint botkezű – kanadai, esetleg amerikai.



A két réteg az alapszakaszt általában békés csipkelődéssel viseli, ez azonban nagyon hamar megváltozhat, ha a rájátszásban összekerülnek. Elég egy elrontott harmad, néhány durvább ütközés, magas bot, és vége a sportszerű, amerikai mintájú szurkolásnak.



Második lépcsőnk a 2004-től kezdődő „NFL” - National Football Leauge – korszak. (Football alatt természetesen az amerikai verzió értendő, az európait csak csajok játsszák)



A hoki elkötelezett hívét megragadja Amerika sportja. Kezdetben csak nézi a Sporton, majd vacillál, hogy maradjon a hokis metropolisznál, vagy inkább keressen magának egy más városhoz köthető szimpatikus csapatot. A nem túl bonyolult hoki után elbűvöli a sokkal szélesebb taktikai repertoár. Az NHL-lel ellentétben itt jóval kevésbé hangsúlyos az egyesületek közti különbség, ez egy Nagy Család. Nincs veszekedés, csak zrika, trashtalk. Ezért könnyen előfordul, hogy egyszerre több csapatnak is szorít. Bírja Ricsit, bátran küld sms-t, fórumozik, kérdez, Brady sig-et csináltat a fórumban, aláírásként „No Pain No Gain” díszíti hozzászólásait, próbálgatja magát fantasyben és a Maddennel is all-pro-n nyomja.



Harmadik – és végső – stádium a „poszt-NFL” korszak.



Modoros amerikabarátunk életében eljön az a töréspont, amikor nincs már értelme olyan snassz dologért rajongani, mint az NFL. Nem szereti már Ricsi kiabálását, folyton bosszankodik a szakkommentátor nevetséges hibáin, és a magyar közvetítés színvonalán. Már 10-15 fantasyben is nyomja, és sosem felejt el állítani rajtuk. Miután széttört több garnitúra klaviatúrát, és maximum fokozatban veretlenül lett bajnok, már a Maddennel sem játszik. Rájön, hogy az igazi Amerikát az egyetemi sportok jelentik. Az NFL-t csak a divatok nézik, velük van tele a cset meg a fórum. Őt max a saját csapata érdeli már heti 2-3 órácskára. Az NCAA sokkal jobb, konferenciánként lehet választani kedvenceket, sokkal hangulatosabb, itt nem minden a pénz meg a profizmus. Ennek még van bája. Tebow-ra cseréli a Brady sig-et.



Legvégső stádiumként előfordulhat nála High School Football, MLB (Baseball) vagy Lacrosse is. 😊)))))))))))))


Nagyon fontos, hogy a modoros amerikai sportos mind a végéig tudatában van: ő fejlődik. Néhány éve még csak találgatta mi ez az egész, ma pedig szakértője ennek Magyarországon. Labdát vesz, lerángatja a haverokat a Szigetre, hogy megmutassa nekik ezt a csodálatos sportágat. Ilyenkor ő az Irányító – nem számít ha más jobban tud dobni, hiszen ő mutatta meg neki, hogy kell fogni a varrásnál. Harmadik alkalommal már húsz oldalas kinyomtatott playbookkal érkezik, és határozottan rendre utasít, ha valaki más Route-ot mer futni.





Statisztikabuziságát remekül kamatoztatja a már fent említett Fantasy-nél. Az igazán modoros fantasyjátékos munkából állít, és annyi csapata van, hogy ahhoz normális embernek már titkárnő kéne, ő mégis percek alatt megtalálja a helyes felállást hétvégére. Harmadik stádiumot elért modorosok az egész NFL-t kizárólag a fantasyért követik, lehetőleg game centeren, pillanatok alatt kiválogatva a nyájukba tartozó játékosokat.



Egy magát valamire tartó amerikai sportos hétvégén keleti parti idő szerint él, semmi sem zökkentheti ki a napirendből. Délután egy óra felé kel és hajnali ötnél korábban nem kerül ágyba. Rugalmasabb munkahely vagy egyéb ok miatt akár egész élete is ilyen mederben folyhat. Hiszen streamen, vagy az ESPN-en mindig tud találni valami érdekeset.



Mivel mérkőzéseket kizárólag így – interneten vagy sportcsatornán – néz, iskolában tanult angolját teljesen amerikaivá változtatja – hello helyet hey, ájem helyet ámm. Jellemző szófordulatai a köznapi magyar és az amerikai szaknyelv furcsa keveréke.



„Innen már behúzzuk a win-t”

„A mi ócénk a legnagyobb fasz a ligában, ilyen pléjkólingot én is tudnék”

A keccs, dífleksön, rút meg a ten-húk neki már örökké amerikaiul maradnak meg, magyarítási kísérleteiket pedig megvető kacajjal hárítja el.

Msn-en, telefonon, ímélben hiába keressük egy-egy kósza vébéselejtező megnézésre, „Most nem érek rá”.



College Bowl-ok, NFL Playoff, National Signing Day. Superbowl, March Madness, NFL Free Agency, NFL Combine, NFL Draft, MLB szezonkezdés, NHL és NBA rájátszás, NHL és NBA konferenciadöntők, NHL és NBA nagydöntők, MLB All Star, NFL preseason, College/NFL/NHL/NBA fantasy draftok, majd ezek szezonkezdései, Keeper liga, GM játék, MLB Hunt for october, MLB Playoff, szezonvégek, MLB Free Agency. Ne lepődjünk meg, ha tőlük hall először a Loki BL-főtáblájáról, vagy Gera válogatottságának szüneteltetéséről.



Nagyritkán lejön európai focit nézni. „Ez a szákker egyszerűen szánalmas”, ennyi fetrengő kis buzit”. Aki azzal jön a társaságban, hogy kedvence durva, erőszakos játék, vagy keveri az amerikai focit a rögbivel, ne számítson sok kíméletre, mert
semminemprofinjólműködikésígysemmiértelme+különbenis stb......................................
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 10 473
Ezért lesz ELI HOF:

Friday will begin the Hall of Fame countdown for legendary New York Giants quarterback Eli Manning, who will officially announce his retirement in the field house at the Quest Diagnostics Training Center.

Why the field hauls and not the Coaches’ Club or the auditorium?

Because this is big. This is the player who wore Giant blue more games than any other player. This is the player who represented the NY better than any player before him both on and off the field.

This is the player who is only one of five quarterbacks in NFL history to win two or more Super Bowl MVP awards. The other four are Bart Starr, Terry Bradshaw, Joe Montana and Tom Brady — three Hall of Famers and the other the GOAT who is on his way.

So is Eli. All the haters are going to eat crow five years from now. Manning is going in and he should go in on the first ballot. If he doesn’t, we’ll be here to remind the voters.

Giant fans are generally pleased Manning didn’t attempt to extend his career in a foreign uniform. It just didn’t seem right to them and in the end it didn’t seem right to Eli, either.

When it comes down to recalling the Giants’ glory days for some of the younger fans, it will be Eli’s Giants — the ones who knocked off the mighty New England Patriots twice in the Super Bowl – that they will remember.
GJohnny74
Valószínűleg úgyis az lesz, nem fogják kihagyni a gyűrűk (pláne mvpk) miatt.

Szerintem viszont HoFba a pozíciók legjobbjai kerülnek be, és Eli semmiben sem volt kiemelkedő, vagy top, ha gonosz akarnék lenni, akkor de:interceptionökben. Nem tette jobbá az elkapóit, nem olvasott túl jól, stb stb.

Nyilván fura ezt így mondani nekem is, mert mégiscsak ott az a két óriási run, de én így érzem.

Nagyon szép karriert tett össze, külön pont a csapathűségért és főleg, hogy ezt New Yorkban tudta összehozni, de...
PEEtör
HOF -megteszed azt a szívességet hogy kérsz pici kis telefonos segítséget, ha másként nem megy, hogy elmagyaráztatod magadnak, hogy ez mit jelent?
Ha másként nem megy, akkor javaslom a gugli fordítót.
Fogalmi zavarban szenvedhetsz vlsz.

HOF itt nem a PFF statok alapján jelenti hogy megkeresik a legjobb ‘passzing rétinget’ meg a legjobban blokkoló csere edzőt.
Itt olyan játékosokat keresnek akik a ligát, a múltat, jelent, jövőt jelentik.
Én Látatlanban eléd tennék az elmúlt 35 évből bárkit akit beválasztottak, te a feléről azt sem tudnád melyik csapatban és milyen pozícióban játszott.
Azt viszont, hogy Eli hol és mikor játszott még te is fogod tudni, mert ez alap. Vissza rakta a Giants-et a komoly csapatok közé az NFL térképére. 4SB győzelemből kettő.
Értem én, hogy a kis csapatoknak ez furcsa, de nálunk ‘csak egy ilyen kis future HOF’ is többet nyert mint máshol egy egész franchise, vagy ilyen irigy esetekben kb a komplett kis csoportocskád. 😉 max egál 😉
Ezek a száraz tények.
Tájékozódj... Nem baj ha nem tudsz mindent, csak ne legyél rá büszke.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 10 473
"25 éves koromban tudtam meg, hogy Agatha Christie nő, egy világ omlott bennem össze. Ezt elmeséltem az egyik csapattársamnak, aki erre közölte, hogy mennyire hülye vagyok, hiszen tudhattam volna, hogy a "Kriszti" női név."

Dombi Tibor futbalista
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 10 473
😊
Ryan Leaf, a korábbi hatalmas bust QB így reagált arra, hogy Mel Kiper szerint Josh Allen a legjobb játékos az idei drafton.

"Jó, engem meg Peyton Manning elé rakott, és?"
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 10 473
Most kellene elhozni a meccseket pl Belorusz stadionokba. Simán garantált lenne a telt ház. /a vízum egy 25-40 rugó de azért csak kimennénk innen is 😊
/szombaton egy jó kis Zogyinó-Brest, vasárnap meg egy Giants- Dallas. 😊
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 10 473
Egy olyan országban éltek, ahol az újságíróknak hétfőn reggel országosan megtiltották—kirúgás terhe mellett—hogy bármilyen cikkben /nem Borkais ugye, mert arról nem írhatnak/használják a Yacht, kokain, válás, szavakat.
Ahol szétlopják az országot a szemetek előtt, kiépítik néhány bugrisból a nemzeti arisztokráciát, és azon morfondírozni, hogy ki az alkalmas jelölt, vagy ki nem? Ha egy pingvint indítanának, arra is előbb kellene szavazni, mint erre a bűnöző bagázsra.
Ha így gondolkodtak volna az emberek anno 89-90’-ben, akkor sosem váltottak volna rendszert vagy módszert, mert a sok libsi jogász meg szociológus néhány történésszel, íróval kiegészülve semmivel sem voltak alkalmasabbak, mint az akkori szoft, de diktatúra vezetői, sőt kifejezetten alkalmatlanok voltak.
4 évente 2x-3x van lehetőség üzenni a hatalomnak, és itt a személyek alkalmasságán moralizálni? Vicces, de nevetni biztos nem fogunk...
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 10 473
7 hónapja
ozibozi New York Giants 10 473
a
GAME-CHANGING intnél akkorát ordítottam, hogy a feleségem kirontva közölte, hogy menjek inkább a kocsmába meccset nézni. (nagylelkű így karanténos időszakban, mmikor minden zárva )
😊

Szerkesztette: ozibozi