ozibozi

New York Giants

ozibozi
Lakhely
Zugló
Utoljára láttuk
3 órája
Regisztrált
több mint 11 éve
Fórum hozzászólások
15 414


Utolsó 10 fórum hozzászólás

12 órája
ozibozi New York Giants 15 414
Ezek már majdnem egy fél Vlm
12 órája
ozibozi New York Giants 15 414


Az finom lesz.

XD XD
Zsellér van de Vrij
Mindenki a helyén 😉
13 órája
ozibozi New York Giants 15 414
Holnap életemben először megyek a Hungaroringre.

Igaz dolgozni, de megyek. 😀
Mikey
Mész betonozni? 😀
dugo93
Elosztó szekrényt bekötni. 😊
Mikey
5000-5600/ órát számláznak arra felè ott, kiváncsi vagyok neked mit hazudnak, szerintem feljebb lesz az😊

Szerkesztette: ozibozi
1 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Simán kinézem belőlük hogy futó is érkezhet ma ha úgy alakul 🤓

Szerkesztette: ozibozi
1 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Azt rebesgetik, hogy az Arizónával van készen egyezségünk feltradere 4. pozicióba, ha bent van még nekünk tetsző QB.
GJohnny74
Az a baj, Maye ott már nem lesz bent. Harmadik helyen lenne esélyünk kihúzni, de ha a Patriots ölébe hullik, akkor nem cserél ki onnan.
fodetra
A hír most az hogy kicserélne a Pats ha tejelnétek, de a Giants csomagja túlságosan teszkós.
Cruyffista
És mindez csak azért tehetik meg , mert a rúgójuk kapufát találta el a végén ellenünk, majd egy idén már a rosterre sem kerülő srác dobott véletlenül 2 értelmeset. Mindezt a győztes kultúra érdekében.
/nehéz volt röhögés nélkül leírni ezt a győztes kultúrát😊
Most azt választanánk akit majdnem akarnánk, vagy lerabolhatnánk valakit, amiből pár talent megszerezhető is lenne.
Mindegy mostmár ez egy ilyen játék.

Szerkesztette: ozibozi
1 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Megy a nagy vetítés, a végén meg simán behúzzák Naberst vagy az O betűst és mindenki lenyugszik😄
2 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Szobi csere tuti
- JC6
Szoboszlai teljesen kipukkadt vagy mi lett vele?
Ha ilyen leharcolt lesz az EB-re az nettó cumi
ThundersNFL a Paraszt
nem volt rosszabb, mint a másik két középpályás. sőt, még benne volt a legtöbb ötlet.
duplacserét akart Klopp, Jones tényleg teljesen haszontalan volt, MacA és Szoboszlai között meg a durabilitás alapján döntött. más kérdés, hogy MacA teljesen elfogyott fejben a szezon végére.
slowmotion
Lehet kicsit segítene neki ha a focira kellene koncentrálnia, nem reklám filmekre+ sok felesleges másra .nem minden bőrt lehúzni róla azonnal, de az is lehet hogy komolyabb menedzser kellene mögé, mert ezt már úgy néz ki hogy kinőtte.⚽️

Szerkesztette: ozibozi
2 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Azért a Salvador se rossz
james woods stb ha már nyolcvanas évek…

Szerkesztette: ozibozi
2 napja
ozibozi New York Giants 15 414
Sok ilyet még pls,
Mint amilyen ez a mostani draft doksi volt ma✌️
2 napja
ozibozi New York Giants 15 414
AtalantaLiverpool sem volt véletlen.
Az egyik kupadöntő a másik futottak még kategória.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

3 hónapja
ozibozi New York Giants 15 414
🎙️| Miroslav Klose:
„Akkor hagytam abba a futballt, mikor már nem ismertem rá. Ma a fiatalok más dolgokra gondolnak. Én gyerekként csak az edzésre és arra gondoltam, hogy legyek valaki abban a sportágban, amit mindig is szerettem.

A Lazióban és a válogatottban minden edzés után jéggel teli fürdőkádba feküdtem, hogy elkerüljem a sérüléseket. De a csapat fiataljai ezt rendszeresen visszautasították. Amikor meglátták, hogy felkapom a labdazsákokat, hogy eltegyem őket az edzés végén, azt mondták nekem: ‘De ki mondta neked, hogy ezt csináld?’. Abban a pillanatban azt mondtam magamnak: ‘20 éves vagy, és nem tudsz segíteni egy 60 éves dolgozónak?’ Inkább az érdekli őket, hogy a stoplijuk illik-e a sportszárukhoz. Ezért úgy döntöttem, abbahagyom. A futball, amit ismertem, már nem létezett.

A mai fiatalok először az autókra, a szponzori szerződésekre és az új stoplisokra gondolnak. Csak ezek után jön a futball. Számukra az imázsuk a legfontosabb. Számomra viszont csak a futball számított, annak is a legtisztább formájában.”
6 hónapja
ozibozi New York Giants 15 414
Négy mérnök beül egy autóba, de az autó nem indul...

Villamos mérnök: Szerintem lemerült az akkumulátor!
Gépész mérnök: Szerintem tönkrement az önindító!
Vegyész mérnök: Szerintem szennyezett az üzemanyag!

Informatikai mérnök: Szerintem szálljunk ki, majd szálljunk be még egyszer, hátha akkor beindul...
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Mai napon:
A boltban van külön Valentin-nap szekció, ahol az egyik kiemelt termék az 1 literes ananászlé.
Hagyok időt…
több mint 3 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Igazi magyar virtus /is/ basztatni egy olyan embert, aki egész életében mind a pályán mind a pályán kívül úgy élt, edzett mint egy igazi példakép, de azonnal lefikázzuk a fotelból mert úgy döntött ahogy ő akart, nem pedig ahogy elvárták tőle.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Mecsoda marhák vagytok, hogy etetitek ezt a szarjankót.
Ez egy barom.
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Jövőre a Tüskevárat is bepótolod ? 😊
több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Breaking:
@AdamSchefter just announced his retirement.
😊
több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 15 414
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 15 414
2009 -ből (hiszen egy újszülöttnek minden vicc új... )

Az amerikai sportok szerelmese



Az amerikai sportok szerelmese Magyarországon az évtized globalizáció szülte terméke. Férfi. 20-30 éves. Négy felesége a négy profi liga, sorrendben NFL, NHL, NBA, MLB. (2.-3. cserélhető tetszés szerint)



A korosztály hardcore magja még a 90-es években kezdi TV3-as NBA közvetítésekkel, majd többi kortársával kibővülve, a 2000-es évek legelején megjelenő NHL-re vált.



Ez az első – ún. „pre-NFL”– korszaka.



A jégkorong volt az a sport, amiben modorosunk igazán kiélhette magát – kemény és férfias – így hamar rabjává válik. Ellentétben a kosárlabdával, a rajongóhad kedvenc csapatai itt nem szűkülnek le néhány elit együttesre, így választani kell, rögtön kialakulnak a törésvonalak.



A traditional modoros csak olyan csapatot hajlandó emberszámba venni, ami az Original Six tagja, másról hallani sem akar. Keresetét félreteszi, mezt rendel a tengerentúlról, vízumról, repülőjegyről, fényképről, kézfogásról, Hall of Fame látogatásról álmodik. Nemcsak rajong, meglát, ért, tud, lejár, elemez, okít. Szakcikket olvas angolul és igyekszik kapcsolatot építeni csapata városának magyarjaival. Földre szállt Istene valószínűleg orosz, esetleg cseh vagy svéd játékos, az Ő oltárának áldoz.



Ellentéte, a freshman viszont utálja a régi csapatokat. Minden gond nélkül szurkol alig két-három éve megalakult új csapatnak – főleg ha éppen az aktuális bajnokról van szó. Különösen rosszcsont rétege azokkal a favágó – elsősorban northwest – csapatokkal szimpatizál, amelyek több száz büntetésperccel verik a szép hokit játszó öregeket. Meze nincs, beéri pólóval, sapkával vagy kulcstartóval. Nem istenít, csak szeret. Kedvenc játékosa egy – a traditional szerint botkezű – kanadai, esetleg amerikai.



A két réteg az alapszakaszt általában békés csipkelődéssel viseli, ez azonban nagyon hamar megváltozhat, ha a rájátszásban összekerülnek. Elég egy elrontott harmad, néhány durvább ütközés, magas bot, és vége a sportszerű, amerikai mintájú szurkolásnak.



Második lépcsőnk a 2004-től kezdődő „NFL” - National Football Leauge – korszak. (Football alatt természetesen az amerikai verzió értendő, az európait csak csajok játsszák)



A hoki elkötelezett hívét megragadja Amerika sportja. Kezdetben csak nézi a Sporton, majd vacillál, hogy maradjon a hokis metropolisznál, vagy inkább keressen magának egy más városhoz köthető szimpatikus csapatot. A nem túl bonyolult hoki után elbűvöli a sokkal szélesebb taktikai repertoár. Az NHL-lel ellentétben itt jóval kevésbé hangsúlyos az egyesületek közti különbség, ez egy Nagy Család. Nincs veszekedés, csak zrika, trashtalk. Ezért könnyen előfordul, hogy egyszerre több csapatnak is szorít. Bírja Ricsit, bátran küld sms-t, fórumozik, kérdez, Brady sig-et csináltat a fórumban, aláírásként „No Pain No Gain” díszíti hozzászólásait, próbálgatja magát fantasyben és a Maddennel is all-pro-n nyomja.



Harmadik – és végső – stádium a „poszt-NFL” korszak.



Modoros amerikabarátunk életében eljön az a töréspont, amikor nincs már értelme olyan snassz dologért rajongani, mint az NFL. Nem szereti már Ricsi kiabálását, folyton bosszankodik a szakkommentátor nevetséges hibáin, és a magyar közvetítés színvonalán. Már 10-15 fantasyben is nyomja, és sosem felejt el állítani rajtuk. Miután széttört több garnitúra klaviatúrát, és maximum fokozatban veretlenül lett bajnok, már a Maddennel sem játszik. Rájön, hogy az igazi Amerikát az egyetemi sportok jelentik. Az NFL-t csak a divatok nézik, velük van tele a cset meg a fórum. Őt max a saját csapata érdeli már heti 2-3 órácskára. Az NCAA sokkal jobb, konferenciánként lehet választani kedvenceket, sokkal hangulatosabb, itt nem minden a pénz meg a profizmus. Ennek még van bája. Tebow-ra cseréli a Brady sig-et.



Legvégső stádiumként előfordulhat nála High School Football, MLB (Baseball) vagy Lacrosse is. 😊)))))))))))))


Nagyon fontos, hogy a modoros amerikai sportos mind a végéig tudatában van: ő fejlődik. Néhány éve még csak találgatta mi ez az egész, ma pedig szakértője ennek Magyarországon. Labdát vesz, lerángatja a haverokat a Szigetre, hogy megmutassa nekik ezt a csodálatos sportágat. Ilyenkor ő az Irányító – nem számít ha más jobban tud dobni, hiszen ő mutatta meg neki, hogy kell fogni a varrásnál. Harmadik alkalommal már húsz oldalas kinyomtatott playbookkal érkezik, és határozottan rendre utasít, ha valaki más Route-ot mer futni.





Statisztikabuziságát remekül kamatoztatja a már fent említett Fantasy-nél. Az igazán modoros fantasyjátékos munkából állít, és annyi csapata van, hogy ahhoz normális embernek már titkárnő kéne, ő mégis percek alatt megtalálja a helyes felállást hétvégére. Harmadik stádiumot elért modorosok az egész NFL-t kizárólag a fantasyért követik, lehetőleg game centeren, pillanatok alatt kiválogatva a nyájukba tartozó játékosokat.



Egy magát valamire tartó amerikai sportos hétvégén keleti parti idő szerint él, semmi sem zökkentheti ki a napirendből. Délután egy óra felé kel és hajnali ötnél korábban nem kerül ágyba. Rugalmasabb munkahely vagy egyéb ok miatt akár egész élete is ilyen mederben folyhat. Hiszen streamen, vagy az ESPN-en mindig tud találni valami érdekeset.



Mivel mérkőzéseket kizárólag így – interneten vagy sportcsatornán – néz, iskolában tanult angolját teljesen amerikaivá változtatja – hello helyet hey, ájem helyet ámm. Jellemző szófordulatai a köznapi magyar és az amerikai szaknyelv furcsa keveréke.



„Innen már behúzzuk a win-t”

„A mi ócénk a legnagyobb fasz a ligában, ilyen pléjkólingot én is tudnék”

A keccs, dífleksön, rút meg a ten-húk neki már örökké amerikaiul maradnak meg, magyarítási kísérleteiket pedig megvető kacajjal hárítja el.

Msn-en, telefonon, ímélben hiába keressük egy-egy kósza vébéselejtező megnézésre, „Most nem érek rá”.



College Bowl-ok, NFL Playoff, National Signing Day. Superbowl, March Madness, NFL Free Agency, NFL Combine, NFL Draft, MLB szezonkezdés, NHL és NBA rájátszás, NHL és NBA konferenciadöntők, NHL és NBA nagydöntők, MLB All Star, NFL preseason, College/NFL/NHL/NBA fantasy draftok, majd ezek szezonkezdései, Keeper liga, GM játék, MLB Hunt for october, MLB Playoff, szezonvégek, MLB Free Agency. Ne lepődjünk meg, ha tőlük hall először a Loki BL-főtáblájáról, vagy Gera válogatottságának szüneteltetéséről.



Nagyritkán lejön európai focit nézni. „Ez a szákker egyszerűen szánalmas”, ennyi fetrengő kis buzit”. Aki azzal jön a társaságban, hogy kedvence durva, erőszakos játék, vagy keveri az amerikai focit a rögbivel, ne számítson sok kíméletre, mert
semminemprofinjólműködikésígysemmiértelme+különbenis stb......................................
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 15 414
Ezért lesz ELI HOF:

Friday will begin the Hall of Fame countdown for legendary New York Giants quarterback Eli Manning, who will officially announce his retirement in the field house at the Quest Diagnostics Training Center.

Why the field hauls and not the Coaches’ Club or the auditorium?

Because this is big. This is the player who wore Giant blue more games than any other player. This is the player who represented the NY better than any player before him both on and off the field.

This is the player who is only one of five quarterbacks in NFL history to win two or more Super Bowl MVP awards. The other four are Bart Starr, Terry Bradshaw, Joe Montana and Tom Brady — three Hall of Famers and the other the GOAT who is on his way.

So is Eli. All the haters are going to eat crow five years from now. Manning is going in and he should go in on the first ballot. If he doesn’t, we’ll be here to remind the voters.

Giant fans are generally pleased Manning didn’t attempt to extend his career in a foreign uniform. It just didn’t seem right to them and in the end it didn’t seem right to Eli, either.

When it comes down to recalling the Giants’ glory days for some of the younger fans, it will be Eli’s Giants — the ones who knocked off the mighty New England Patriots twice in the Super Bowl – that they will remember.
GJohnny74
Valószínűleg úgyis az lesz, nem fogják kihagyni a gyűrűk (pláne mvpk) miatt.

Szerintem viszont HoFba a pozíciók legjobbjai kerülnek be, és Eli semmiben sem volt kiemelkedő, vagy top, ha gonosz akarnék lenni, akkor de:interceptionökben. Nem tette jobbá az elkapóit, nem olvasott túl jól, stb stb.

Nyilván fura ezt így mondani nekem is, mert mégiscsak ott az a két óriási run, de én így érzem.

Nagyon szép karriert tett össze, külön pont a csapathűségért és főleg, hogy ezt New Yorkban tudta összehozni, de...
PEEtör
HOF -megteszed azt a szívességet hogy kérsz pici kis telefonos segítséget, ha másként nem megy, hogy elmagyaráztatod magadnak, hogy ez mit jelent?
Ha másként nem megy, akkor javaslom a gugli fordítót.
Fogalmi zavarban szenvedhetsz vlsz.

HOF itt nem a PFF statok alapján jelenti hogy megkeresik a legjobb ‘passzing rétinget’ meg a legjobban blokkoló csere edzőt.
Itt olyan játékosokat keresnek akik a ligát, a múltat, jelent, jövőt jelentik.
Én Látatlanban eléd tennék az elmúlt 35 évből bárkit akit beválasztottak, te a feléről azt sem tudnád melyik csapatban és milyen pozícióban játszott.
Azt viszont, hogy Eli hol és mikor játszott még te is fogod tudni, mert ez alap. Vissza rakta a Giants-et a komoly csapatok közé az NFL térképére. 4SB győzelemből kettő.
Értem én, hogy a kis csapatoknak ez furcsa, de nálunk ‘csak egy ilyen kis future HOF’ is többet nyert mint máshol egy egész franchise, vagy ilyen irigy esetekben kb a komplett kis csoportocskád. 😉 max egál 😉
Ezek a száraz tények.
Tájékozódj... Nem baj ha nem tudsz mindent, csak ne legyél rá büszke.

Szerkesztette: ozibozi