NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

somoskovig

Jacksonville Jaguars

somoskovig
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
9 órája
Regisztrált
több mint 17 éve
Fórum hozzászólások
9 650Utolsó 10 fórum hozzászólás

10 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Azon gondolkodtam, hogy annak mi lehet az oka, hogy a svédeknél nem létezik síugrás egyáltalán? Vannak sífutóik, alpesi sízőik, biatlonosaik, de síugró (és emiatt nordic combined) egyáltalán nincs. Annyira nincs, hogy még ilyen 40-50. helyezett se akad ebben a két versenyszámban a világkupában.
somoskovig
Igazából kihalt náluk a sportág. Jan Boklöv svéd volt akinek köszönhetjük a V-ben álló léceket, ő '89-ben még összetett világkupát nyert (előtte a '20-as, '30-as vagy az '50-es, '60-as években több érmesük is volt olimpián/VB-n), utána Mikael Martinsson nyert még versenyt a világkupában hazai pályán Falunban '91-ben, ill. Staffan Tällberg ugyanebben az évben nyert Planicán sírepülésben.

Ebben az évezredben a legjobb helyezésüket Kristoffer Jaafs szállította, 4. lett 2001-ben Trondheimben Adam Malysz, Andreas Goldberger és Igor Medved mögött.

Ami ziccert kihagytak az ugye a 2015-ös hazai VB, ahová fel lehetett volna fejleszteni egy generációt, azóta is nihil van. Egyébként sáncilag sincsenek annyira ellátva, van Falun ami potens világkupa helyszín, azon kívül normálsánc van Sollefteaban és Örnsköldsvikben, oszt ennyi.
empty taxi
Tényleg, Jaafs neve még rémlik. Csak nekem teljesen érthetetlen, hogy ennyire elengedtek egy komplett szakágat (meg ezzel az északi összetettet is egyben).

11 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Azon gondolkodtam, hogy annak mi lehet az oka, hogy a svédeknél nem létezik síugrás egyáltalán? Vannak sífutóik, alpesi sízőik, biatlonosaik, de síugró (és emiatt nordic combined) egyáltalán nincs. Annyira nincs, hogy még ilyen 40-50. helyezett se akad ebben a két versenyszámban a világkupában.

16 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
 telex.hu/zacc/2023/11/21/origo-kritika-edes-anna-orkeny-szinhaz-drag-queen-kosztolanyi-dezso

Ez is de szép...

19 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Bár az összes ilyen kib*szott klímatüntetőt egy használt gumiabroncsokbol és hajtogazas dezodorokbol rakott máglyán égetnék el a picsaba… Mindjárt belepakolom az összes külön gyűjtött műanyag palackot a kommunális kukába…

24 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
De itt most konkrétan arról szólt h mi Magyarország hogyan cselekedtünk. Nem arról h a lengyelek hogyan.
csebi
Szerintem az összes arab állam mennyire fogadja be a palesztin menekülőket vs a nyugati világ mit tenne egy hozzá tartozó kultúrkör menekülőivel. De egyébként az, hogy Magyarország állami szinten nem tett semmit, még akkor is jó példa, hogy civil összefogással, helyi segítséggel, alapítványokkal, önkormányzatokkal is azért rengeteget lehetett tenni. Az arab világban nem tudom, hogy egyéni/törzsi/települési szinten lenne-e hasonló összefogás és segítőkészség.

24 napja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
 www.bbc.com/news/world-67273969

de nyilván a gyerekek megérdemlik
Negritis, a vajda
az ukrán háborúnál is előjött ez, ott is azt mondtam, ha nekem gyerekem lenne, az első dolgom lenne biztonságba helyezni őket
NB2
hova ha nem tudod elhagyni az országot?

és ne gyertek nekem azzal hogy a közeli arab országok fogadják be őket
mer akkor megkérdem hogy a 2. vh után miért kellett a halál faszába elrakni a zsidókat, miért nem fogadta be őket senki?
miért lépett ki a uk az eu-ból csak hogy megszabaduljon közép-eutól
lehetne még sorolni hogy mennyire nem akarja senki hogy mások érkezzenek az országába
Negritis, a vajda
"és ne gyertek nekem azzal hogy a közeli arab országok fogadják be őket"
Márpedig én ezzel jövök. A palesztinok arabok, arab nyelven beszélnek, muszlim szunniták, az arab államok simán befogadhatták és integrálhatták volna őket nagyon rövid idő alatt. Pont mint (egy újabb példa) ahogy a csehektől elüldözött németekkel tette Németország. Csak hát nem az volt a politikai érdekük és ma sem az. Jó megélhetés és jó feszültséglevezetés az arab államok számára, ezért szívnak még mindig a palesztinok, sőt, igazából ezért palesztinok, és nem arabok.
ender1112
márpedig ez faszság
a fél nyugati világ a "migránsok" ellen uszít
mind1 hogy muszlim, judeokeresztény vagy ázsiai

a fogadják be a környékbeliek, meneküljenek ahova tudnak
harcoljanak otthon...
mind csak 1-1 kifogás áldozathibáztatásra
Negritis, a vajda
Hogy jön a nyugati világ az arab világhoz?
ender1112
ha mi nem akarunk másokat befogadni akár a saját kultúránkból se
akkor mire fel mondjuk ezt másoknak?

könnyűm azt mondani hogy arab-arab éljen együtt
de mikor szóba került a 20 millió román elég komoly balhék voltak minden oldalról
Negritis, a vajda
Ugyanmár, a 20 millió románozás nem a befogadásról szólt, hanem a külföldön születettek szavazati jogáról. A mikor befogadni kellett, az erdélyi magyarok könnyedén jöhettek ide és lettek állampolgárok, pedig mi nem is vagyunk a Nyugat.
ender1112
Akkor miért nem fogadtuk be az ukránokat? Szépen zsilipeltettuk őket. A magyar kormány nulla támogatást adott nekik, minden szállást ellátmányt a kivereztetett önkormányzatok biztosítottak. Érted 2015ben legalább Orbán buszt biztosított h menjenek azzal nyugatra. Az ukranoknak még azt sem.
Szóval bagoly mondja verebnek esete van mikor ezt írod.
csebi
Mondjuk Európa/nyugati világ alatt nem feltétlenül a felcsúti kövér disznót kell érteni, hanem pl. a lengyeleket, akik tudtommal "kicsit" máshogy álltak hozzá az ukrán menekültekhez.

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
és akkor a válasz

Hungary again blocked the EU tranche worth of 500 million for military aid to Ukraine, - the Brussels correspondent of "Radio Liberty".

as expected no agreement on the 8th tranche (500 million) of EU military aid for 🇺🇦 when EU foreign ministers met today. the 🇭🇺 bank OTP has been de-listed from the "doing business in 🇷🇺 blacklist" but Budapest want legal as assurances that this is permanent

erős nap.
Amadeus von Dollárbaloldal
Kaphatnak nyugodtan papírt, aztán ha visszatérnek megint a simlis útra, akkor megint felkerülnek a listára, a papírt meg dobhatják ki.
Lúdas Solymi
a litvan kulugyminiszter meg is kerdezte tegnap Luxembourgban PetiMinisztertol, hogy a kovetelesei a magyar kormanytol szarmaznak vagy a Kremlbol 😊
csebi
Péter válasza is érdekes lehetett.
Mikey
allitolag ez volt 'Magyarorszagnak senki sem parancsolhat'.
csebi
Vlagyimir nem parancsol, Vlagyimir kér. (Tessék tipikus orosz akcentussal olvasni)
Lúdas Solymi
Na igen, valahogy így. Biztos ezért volt olyan zizi Viktor a felvételeken.
Mikey
Meg azért biztos ami biztos alapon szerintem parkolt egy működő betonkeverős autó a kamera mögött, csak a miheztartás végett. 😊

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM

Kúrfürst briareos
Ezekre nem ment zászló?
ThundersNFL a Jobbágy
Pedig tisztán látszik, ahogy beszorítja a vedo szegény támadófalember karjat a válla meg a nyaka közé, mindegyik 15 yard unsportsmanlike conduct, nem is értem, miért nem dobtak be semmit. Tok serulesveszelyes, szakad a bicepsz, tricepsz, ilyesmik, aztán mi lenne az Eagles ligaelit falabol… 😊

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
erre pont ők azok akik kérdés nélkül minden arabot gyűlölnek és persze Iránt veszik elő mint példa.

Lúdas Solymi
Ez meglepne.
Keress rá arra a szóra, hogy 'perzsa'.
Izgi lesz.
Őszentsége Sobri Jóska
Jogos.
Arra akartam utalni, hogy minden muszlim vallásút egy kalap alá vesznek és így lesz mindenkiből arab.
Lúdas Solymi
Pl a tálibok nem arabok, példaértékű nyitottsággal is állnak hozza a női egyenjogúsági kérdésekhez.

1 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
 444.hu/2023/10/22/agyhalott-a-16-eves-diaklany-akit-az-irani-erkolcsrendeszet-azert-vert-meg-mert-nem-viselt-fejkendot?appview

De nem sokkal van Európa ezek előtt jó? Csak ne magyarázzon itt senki, sok teendő van a nyugati világban még a női jogok terén! Először Dániában tegyünk rendet, mielőtt nekiállunk kritizálni más országokat.
MC12
Jól van legyél csak cinikus nyugodtan.
Látom neked se érdeked értelmezni azt amit írtam.

Elítélem azt amit tesznek és ahogy jelenleg viselkednek, de erre az egészre azt mondani, hogy erről a vallás tehet...nem éppen a vezetők?

Továbbá nem hasonlítottam össze a nők helyzetét, mint ahogy arra te utalni akarsz, csak azt írtam, hogy ne csináljunk úgy, mintha mi olyannyira messze lennénk ettől az állapottól.

Lehet, hogy te, én meg mások igen, de az országban szerintem nagyon sok férfi örülne, ha olyan jogai lennének mint az iszlám országokban.

Ja, amúgy meg az gondolom normális, hogy kimész egy futballmeccsre aztán megvernek vagy megszurkálnak.
Mint ahogy a nyugati kultúrkör futballszurkolói teszik mondjuk nagyobb események kapcsán.

Mondom, nem azt írom, hogy rendben van ami ott megy, sőt, elítélem.
Lúdas Solymi
Már hogyne lennénk kurva messze?
Iránban agyonvernek valakit, mert nem hord fejkendőt és az állam szerint ez így jól van.
zinedine5
 telex.hu/kulfold/2023/10/22/ket-irani-ujsagirono-bortonbuntetes-iteltek-mahsza-amini-ugy-nyilvanossagra-hozatala?fbclid=IwAR3dJ-Drlkv-0E-TdycshXiEfjCpl9ndq_o62FoZhbX8qMNDa258FKq0CzU_aem_Ac7_tzG6TGStTF-r3sk74TjtG1SpKdA-0kGl5dAjSzsXt1WWTWF2aSSCpq1A3C-vGaM

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Sziasztok!

Szeretnék beszámolni Nektek az oldallal és fórummal kapcsolatos fejleményekről.

Kezdjük a legfontosabbal: ma reggel megszületett a megállapodás az érintettek között, így a bowl.hu weboldal, főrum és minden egyéb működéshez szükséges dolog végre a szerkesztőség tulajdonába kerül. Nem tudom, mennyire tudjátok, de az oldal történetében (2004-ben indult a dolog ugyebár) még sosem volt olyan, hogy a háttér is a saját kezünkben lett volna, így bár az elmúlt napok történései miatt egy kicsit sír az egyik szemünk, de igazából nem csak a másik nevet, hanem mindkettő. 😊 Innentől kezdve az általunk kitűzött célok, fejlesztések megvalósulása már csak a mi ügyességünkön, elhivatottságunkon (és pénztárcánkon) múlik.

A jövőről:
1. Ez a fórum felület minden funkciójával együtt életben marad. Szeptemberre pedig szeretnénk megvalósítani azokat a fejlesztéseket is, amikről már sok szó esett, de eddig elmaradtak (pl. hozzászólások írásának/formázásának egyszerűsítése hosszabb hsz-ek esetén, tartalmi kommentek kiemelése a főoldalra cikként, stb.) Megmarad az adatbázis, minden korábbi beállítás és az a több, mint 1.500.000!!!! hozzászólás, ami szinte egyedülállóvá teszi ezt a közösséget.
2. Továbbra is tartjuk, hogy szeretnénk a Fűzővel kifelé csapatával dolgozni a jövőben. Ennek fő oka, hogy nem csak a közösség fennmaradását reméljük, hanem szeretnénk állandó főoldali tartalommal is rendelkező oldalt működtetni, erre pedig náluk alkalmasabb és aktívabb partner nincs a magyar amerikai focis közösségben. Nyilván nem lehet minden cikkben egyszerre minden igényt kielégíteni, de próbálunk megvalósítani egy olyan egyveleget, amiben hírek, elemzések, könnyebben és nehezebben fogyasztható tartalmak egyaránt helyet kapnak. Illetve mi is lelkesebben írunk, ha nagyobb forgalommal és olvasottsággal találkozik a munkánk.
3. Szeretnénk formailag is megújulni, nem csak szöveges cikkeket és időnként podcast-eket produkálva, hanem akár rövid videós elemzéseket, bejelentkezéseket, stb.
4. A FK és bowl.hu közötti együttműködés technikai részletei jelenleg kidolgozás alatt vannak, ezek után fog kikristályosodni, hogy pontosan milyen formában is megy tovább az együttműködés, számos jobbnál jobb lehetőség van a fejünkben erre vonatkozóan. Itt szeretném kiemelni, hogy bár korábban mindkét oldalon voltak ellenérzések a másik fél kapcsán, de abszolút segítőkész, nyitott és támogató hozzáállást tapasztaltunk részükről az elmúlt napok káoszában, ezúton is köszönet nekik. Kicsi ez a magyar amerikai focit szerető közösség ahhoz, hogy kooperáció helyett irtsuk egymást. 😊
5. Részünkről ez vonatkozik a FD fórumra is, ha szükségét érezték, hogy ebben a helyzetben ezeket a lépéseket megtegyék, legyen így. Mi innentől azon fogunk dolgozni, hogy mind tartalom, mind felhasználói élmény szintjén olyan színvonalat nyújtsunk, ami miatt minket érdemes választani, ha verseny van, akkor úgy. Természetesen senkit nem korlátozunk és kényszerítünk választásra sem a két oldal között, viszont a fair működést elvárjuk mindenki részéről.
6. A technikai részekre (átadás/átvétel, új szerverre költözés, admin jogok visszaállítása, stb.) a jövő héten fog sor kerülni, remélhetőleg ez látható fennakadást nem fog okozni semmilyen formában.

Ezúton is köszönet mindenkinek, aki a megoldás-keresésben segítségünkre volt, és legfőképp Nektek az összes csalódott, dühös, támogató, szomorú és kioktató kommentért egyaránt, ebből látszik, hogy nem csak nekünk fontos ez az egész. Azon leszünk minden erőnkkel, hogy ezt megháláljuk és mindenki megtalálja az oldalon azt, ami miatt érdemes velünk lenni. 😊

több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
sajnálom, de létezem....
Fungus
Az ukránok is így érezhetik magukat szegények. Viszont én is teszek neked egy békeajánlatot, pont olyan lesz, mint azoké az elvtársaké, akiket körömszakadtáig védesz, mert azt próbálod elhitetni, hogy a nagy semlegesség, amit ezek az ostobák kiabálnak, az létezik.

Tehát:
Ezt a topicot Fundustalanitjuk (ez a nacitlanitas, ha nem értened).
Elismered, hogy ez igazságos és jogunk van hozza (ez a Krím félsziget annektalasa).
Kijelölünk neked egy semleges zónát, ahol letezhetsz, ez lesz a politika topic (a semleges, maradék Ukrajna).

Ha nem tetszik, akkor lebombazunk a picsaba (kitiltunk a fórumról).

Te is választhatsz e két nagyszerű és egyben nagylelkű lehetőség közül.

Amennyiben a szólásszabadság és a véleményterror hurjait szeretnéd pengetni, akkor ezt először megteheted az orosz média és állami felületeken kiállva a bebörtönzött háborúellenes tüntetők szabadon bocsátásáért.

több mint 6 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Jajj Somos, de most komolyan...tényleg ilyenen felhúzod magad? 1000 ember kommentál itt 1000 féle háttérrel meg minden. Azt gondolom a 2 évvel ezelőtti eset bennetek (Ravens fanok) is mély nyomokat hagyott volna. Ahogy sack közben tapossa BB-t, ahogy kiüti AB-t, nyilván mindenki ezeket másképp dolgozza fel és ami akkor hirtelen haragból kimond az ember, vagyis hogy rohadjon el az összes krumplija vagy hasonlók, azok tüskeként megmaradnak az emberben. Szerintem se érdemel ilyet Burfict, mert nem ez a módja, de tényleg ilyenen felhúzod magad.És igazad van egyik csapat se megy a szomszédba piszkos játékért, de nyilván mindenkinek a saját piszkosa sokkal tisztább.

Valaki nem akar már azzal foglalkozni egy parádés fordítást csináltunk Saci nélkül? És most jön az újabb rangadó.
Saci egyébként maradt Cincinattiben még egy éjszakára.
Klaci79
Sajnos IRL és online is nehezen viselem a primitívséget. Meg a sportban is. De igazad van, nem ér ennyit.
somoskovig
Primitívnek akkor nevezhetsz, ha 150 feletti az IQ- d és legalább két doktori címed van. Valljuk be, egyik sem valószínű...
no flacco
Szívesen kifejteném az IQ, az EQ, a műveltség, a végzettség, az intelligencia és a primitívség fogalmait és különbözőségeit, ha feltételezném, hogy megértenéd, de éppen fókákat tanítok repülni, az több sikerrel kecsegtet.

több mint 10 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
azért szerintem az is befér ebbe a kategóriába, hogy a neten lehet fogadni, arra ki lesz az új pápa 😀

a fekát mondják nagyon. fókuszba mutatták, 4es odds van rá.
mondjuk az is vicces lesz, ha megszavazzák és fehér füsttel jelzik majd 😀dugo1993
A fehér füst akkor van amikor meghal a pápa nem? 😀dcsicsak
Nem, a szavazás során bezárják a bíborosokat, és a szavazólapokat égetik el minden szavazási kör után. Ha nincs pápa, akkor olyan cuccal égetik, hogy fekete füst legyen, ha megvan a pápa, akkor jön a fehér füst.somoskovig
te is láttad az Angyalok és Démonok c. filmet? Amadeus91
Nem, én művelt vagyok.

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Kaptunk ma egy jó kis ajándékcsomagot a munkahelyen, benne egy 500 eurós vásárlási kártyával meg egy csomó földi jóval. Mondom a kollégának milyen jó év végi bónuszt kaptunk, erre mondja hogy ez csak egy kis extra, a bónuszt azt utalják majd (+1 havi fizu minimum). Na mondom, akkor jól van 😁

Persze sok helyen már otthon is hasonló mehet de nekem most egy kicsit furcsa volt, Angliában sem kaptunk ilyet.
davemayer
"Egy multi cég német, svájci és magyar munkavállalója beszélget.
- Én az idei bónuszomból felújítottam a konyhánkat - mondja a német - a maradékból pedig elmentünk síelni egy hétvégére az asszonnyal.
- Én az idei bónuszból vettem otthonra egy házimozi rendszert, a maradékból meg elutaztunk egy hétre a családdal a Kanári szigetekre - mondja a svájci.
- Én az idei bónuszomból vettem egy új pulóvert - mondja a magyar.
- És a maradék? - kérdi a másik kettő.
- Azt kipótolták anyámék..."

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
118 új eset
Negritis
A worldometers szerint mindössze 1792 db tesztből.
Vrij6
“Te főnök, túl sok a megbetegedés, kezd mindenki bepánikolni! Mit csináljunk?
- Barmok vagytok, elhúzok pár napra az Adriára, erre amíg nem vagyok itthon, nekiálltok nagy mennyiségben tesztelni, hát kiafaszom kérte ezt?
- De hát főnök, a vírus, a kontaktuskutatás, a...
- Kussolsz, te idióta, végre sikerült idehozni két normális focicsapatot, mindenhol a világon zárt kapusak a meccsek, akárhová megyek a magánrepcsivel, nem engednek be. Itthon meg nézhetem élőben azt a nyomorult Felcsútot, már én is unom. Erre nekiálltok több százas napi esetszámot bevallani, egyből el is kezdett sípolni a sok libernyák-komcsi, hogy ne legyenek nézők...
- Asszem értem, kevesebb teszt, kevesebb fertőzés, kevesebb rinyálás!
- Na ugye, hogy nem olyan k*rva bonyolult ez, csak olyan sötétek vagytok, hogy világítana rajtatok a maszk, ha hordanátok...
- Sajnálom főnök!
- Mindegy, néha elgondolkodom, hogy talán mégse kellett volna minden szakembert kiírtani az államigazgatás környékéről is... Tényleg, a szakemberről jut eszembe, szedjétek elő Cili nénit a raktárból, ültessétek vissza a kaspójába, és töltsétek rá a Szépen kérjük, maradj otthon programot!
- Így lesz, főnök!

Szerkesztette: somoskovig

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
(Ha úgy gondolták, hogy Butler a méreteivel, képességeivel nem jó matchup az más történet. Az érthető indok lenne, akkor is, ha kiderül, hogy nem volt jó ötlet. És persze az is, ha beteg volt, vagy valami hülyeséget csinált amiről nem tudunk. De csak elvből, egy Superbowlban hiba ültetni.)
peterk2005
De amikor a védelmed Richards és Bademosi duó bevetésével sem javul fel (vajon miért?) és egy stop kell a bámulatosan játszó támadóknak, akkor miért nem rakod be Butlert, mikor láthatóan hiába gondoltad, hogy nem jó matchup, totál nem működik ez a terv.topin
Nem tudom a választ. Csak arra reagáltam, hogy a "Pats elvek fontosak" indokolhatja ezt. Nem, nem indokolhatja, hacsak nem csinált valami valóban nagy marhaságot Butler. De arról valószínűleg tudnánk.

(Egyébként szerintem nem büntiről lehetett szó. Ha igen, az nem jó jel, akkor az öreg öregszik, és elkezdett rosszul dönteni. De szerintem inkább egyszerűen beteg volt még és gyenge, vagy tényleg úgy gondolták, hogy ezekhez a méretes - és Jeffery esetén nem túl gyors - elkapókhoz a kis termetű Butler a rosszabb megoldás. Valamiért BB sose favorizálta Butlert, sose hitt benne igazán. Idén azért látszott, hogy legalábbis részben talán joggal. De persze az is lehet, hogy simán túlgondolták.)
peterk2005
Az egész mentalitását dobja sutba a csapatnak, ha enged az elveiből, csak azért, mert Super Bowl. Az egész franchise arra épül, hogy nincs kivételezés, hogy még Brady-t is lehet szapulni a hibáiért, hogy azonnal repül, akinek nem tetszik valami (Collins), egy ilyen kultúrában egyszerűen nem lehet precedenst teremteni azzal, hogy "vétettél a csapat szabályai ellen, de most Super Bowl van, ezért elnézzük". Ha BB ilyen lenne, az egész Pats fele ennyi sikert nem ért volna el az irányításával, ebben biztos vagyok. Plusz ez egy megállíthatatlan folyamatot indít el, a következőre majd az AFC-döntő is kiemelt esemény, aztán jöhetnek a PO-meccsek, meg persze mondjuk egy idei Pitts meccs az alapszakaszból a hazai pálya előnyéért, a sok "most az egyszer elnézzük", aztán szét is esik az egész szervezet.

több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Ez most hosszú lesz, Sobri szerint biztos naiv és idealista, de leírom, hogy én miért nem tudok és fogok Orbánra szavazni. Nem azért, mert komplexusaim lennének vele, elfogult lennék, vagy akármi, hanem azért, ahol 12 év kormányzás és kettő kétharmad után tart az ország.

A kiindulópont:
2010-ben olyan helyzetben érkeztek meg, aminél nehezen lehet jobbat kívánni. Erkölcsi hulla baloldal, kétharmados többség, ráadásul Bajnai két év alatt meghozott egy csomó népszerűtlen válságkezelő intézkedést, ami miatt már nem államcsőd kozeli helyzetet vettek at, és nem nekik kellett megtenni ezeket a lépéseket. A világgazdaság kilabaloban volt a hitelvalsagbol, elkezdődött egy újabb konjunktúra. Ez az áldott állapot tartott nagyjából a Covid kezdetéig, vagyis volt 10 olyan évük, amikor ezt az országot vihettek volna előre. Ehhez képest ha vegigporgetek egy csomó területet, vagy semmi nem történt, vagy csak rosszabbak lettek a dolgok.

Egészségügy: erről szerintem nem kell hosszabban értekezni, semmilyen átfogó reform nem történt, továbbra is alulfinanszírozott az egész, a háziorvosi rendszer doglodik, általános egészségi állapotot és várható élettartamot tekintve a legrosszabbak között vagyunk az EUban. Tömegsport nincs, egészség tudatosság növelése nincs, ha kórházba kerülsz, vihetsz magaddal mindent, és szerencséd van, ha valami fertőzés nélkül meguszod.

Nyugdíjrendszer: reform semmi, a manyup lenyúlása persze jól jött. Az se volt jó rendszer, de legalább valamilyen szintu pénzügyi gondolkodásra, előre tervezésre nevelt 1-2 generációt. Emellett kivezették a svájci indexálást, most a választások előtt persze jött egy kis osztogatás. Ettől meg a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, a prognózisok csak abban térnek el, hogy hány év múlva fog összeomlani a dolog.

Oktatás: minden kompetencia teszten csúszunk egyre lejjebb, az új NAT és a tankönyv állomány minősíthetetlen, hiányzik kb 10% pedagógus. Az iskolák kezéből minden hatáskört kivettek, kretat és WC papírt is a tankerulet rendel. A pedagógusi életpálya modellt inkább hagyjuk.

Gazdasági mutatok, helyünk Európában: semennyit sem sikerült zarkozni az EU átlaghoz, ellenben olyan környező országok kerültek elénk, mint Szlovákia meg Románia, baszki, előbbiben éhséglázadások voltak meg belátható idotavban… Euró nincs, az államadósság megint elszállt, strukturális fejlődés nincs, K+F minimális, a nemet autógyáraknak fasza összeszerelő üzem vagyunk. Emellett sikerült a piacot halálba torzítani egy csomó iparágban, a trafikoktol kezdve, a median keresztül a kereskedelemig, ettől természetesen jobb nem lett semmi, csak megfelelő kezek lopnak. Nincs olyan típusú vállalkozó réteg, mint mondjuk a cseheknél, érdemes mondjuk a Rohlik (itthon Kifli) történetet elolvasni, hogy meddig lehet eljutni a nulláról 10 év alatt. A rezsi csökkentést is sikerült úgy megcsinalni, hogy átkerültek a nagy energia szolgáltatók is a megfelelő tulajdonosi korbe, csak ettől nem fejlődött az infrastruktúra, az ellátórendszer, az egyik legjobb adottságú országként a béka segge alatt vagyunk zöld energiában, pedig van nap, szél, biomassza.

Lakhatás, társadalmi mobilitás, ilyesmik: a segély helyett munkát dologgal egyet tudok érteni pl., de amit és amennyiért emberek dolgoznak, az teljes zsákutca. Ettől senki sem fog visszatérni a munka világába, nem tud lehetőséget teremteni a gyerekeinek. Nincsenek bérlakások, a támogatási rendszer minden formája (CSOK, adó-visszatérítés, egykulcsos adórendszer, stb.) a társadalom kis százalékának jelent valós segítséget.

Államigazgatás, hatékonyság, stb.: Létrejött egy csomó vízfej (kormányhivatalok, tankeruletek, országos ellátó rendszerek), amitől a színvonal jobb nem lett, csak lassabb, rugalmatlanabb, a döntési hatáskörök felfelé vándorolnak, a létszám meg csak bővül.

Tudomány: MTA kiherelve, kutatói hálózatok átalakítva, eredményként kis sarkitassal a Pozsonyi csatát és “Baszjad Uzut” tudjuk felmutatni.

Korrupció, hazudozás, politikai kultúra: ha azt mondom, hogy nem javult a helyzet, akkor meg messze nem mondtam semmit, de ez nyilván olyan terület, ami eléggé egyéni értékítélet mentén mozog.

Minderre ráesett a Covid, annak kapcsán is végtelen mennyiségű korrupcióval, rendeleti kormányzással, amit mindenre is használtak, csak a védekezésre nem, meg a többlet halálozások alapján az egyik legszarabb járványkezeléssel. Most meg elszállt az infláció, zsákutcába ért a külpolitika, szóval van baj rendesen.

Mindez nyakon van öntve a keresztény giccsel, az ajtatoskodassal, a melegek basztatasaval, a civil szféra ellehetetlenítésével.

Szerintem ezt az elszalasztott 12 évet soha nem fogja visszakapni Magyarország, és ez történelmi bűn. És mivel Orbánban sokkal több tehetség, képesség, lehetőség volt, ezért különösen fájó és védhetetlen, hogy mindezt erre használta fel, amiben élünk jelenleg. Politikailag biztos hatékony, hiszen nyerte a választásokat, pörög a pénzpumpa, de én erre nem tudok büszke lenni. Mintha Usain Bolt elment volna drogdilernek, és arra használta volna a tehetségét, hogy lefussa a rendőröket.

Szoval mire kellene büszkének lennünk? Mivel lehetünk elégedettek, ami miatt újabb 4 évet kellene adni Orbánéknak?

több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Hosszú, loptam, és szomorúan vicces.

Mondjunk nemet a KABÁT-ra!

>Figyelem!!!
Egyre többen ismerik fel végre, hogy a kabátok valójában NEM VÉDENEK a hideg ellen! Az egészet a ruha lobbi és a nagy ruha gyártók erőltetik az emberekre!
– A kabátokat sosem tesztelték rendesen, nem tudni, hosszú távon mit okoznak!
– Az ősembereknek sem volt kabátjuk, a természetes hidegtűrés mentette meg őket, és a mai embernek is az tesz jót!
– Egy fél citrom levele és 3 ánizsmag többet segít a hideg ellen, mint a teljesen mesterséges és természetellenes kabát!
– A kabát rengeteg műanyagot, a cipzár részen pedig veszélyes fémeket tartalmaz, amik a szervezetbe bejutva óriási károkat tudnak okozni.
– A kabátban olyan anyagokat használnak fel, amiket élelmiszerekben még sosem engedélyeztek, akkor hogy is van ez?
– Nem furcsa, hogy óvodás korunk óta ránk erőltetik a kabátot és azt mondják, higgyük el, hogy hasznos? El kéne gondolkozni!
– Valamennyi ember, aki az elmúlt 100 évben Magyarországon meghalt, hordott kabátot! Véletlen?
– Egyes tudósok azt állítják, kabátot kéne hordanunk, de egyik nyilatkozatukban se volt rajtuk kabát!
– A NASA sosem fejlesztett kabátot, pedig az űrben nagyon hideg van! Emberek, ébresztő!
– A kabátokat különböző módokon kezelik, tele vannak VEGYSZEREKKEL! Ne hagyd mérgezni magad!
– Elgondolkodtál már azon, mi lesz a fehér kabátokkal, mikor már nem használják őket? Nézz fel az égre! Ledarálják és repülőkről szórják szét, hogy a bennük lévő vegyszerekkel Irtsák az embereket!
– A kabátokba chipeket varrnak, hogy azokkal programozzak az emberek agyát! Vajon miért csak az ott dolgozókat engedik be a kabátgyárakba? Az átlagembert miért nem? KIDERÜLNE AZ IGAZSÁG?
– Láttál már valaha kabátgyártós videót? HOPPÁ!
– Egy ismerősöm barátja apjának, a munkatársának a fia, aki szabó, igazi profi és ért a kabátokhoz, kibontotta a varrást a kabátján. Azóta eltűnt! Sem Ő sem a kabátja nincs meg! A KABÁT LOBBI MIT TITKOL ENNYIRE?
– Az összes videót, ami a kabátok ellen szólalt fel, eltüntették a YouTube-ról! Mi más, ha ez nem bizonyíték?
ÉBRESZTŐ EMBEREK! NE DŐLJETEK BE A KABÁT LOBBINAK! KITARTÁS, MERT VANNAK, AKIK LÁTJÁK A JÖVŐT, ÉS NINCS MÁR SOK IDŐ! HÁTHA ELJÖN A KABÁTMENTES CSODÁLATOS ÉLET! ADDIG IS TERJESSZÉTEK, EZT MINDENKINEK HADD TUDJÁK MEG AZ EMBEREK AZ IGAZAT A KABÁTOKRÓL!!!!! OSSZÁTOK, AMÍG LE NEM TILTJÁK!
LE A KABÁTTAL!
(Az interneten találtam, tehát biztos igaz.)

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 650 — 49ers GM
Nagyon köszönöm, tényleg jól esik, hogy mindenki szorít nekünk és szeretne segíteni.
A sürgisek bármire az ottani munkában fel tudják használni az adományokat.

PÉCSI SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÁSÉRT ALAPÍTVÁNY
7621 Pécs,Rákóczi út 2.
Adószám: 18317174-1-02
Bankszámlaszám: 11731018-29902341 Nagyon köszönünk mindent!!!

Ha utaltok írjátok rá a közleményben hogy a Covid-19 elleni harchoz a bowl.hu fórumozói.

Köszönjük szépen
diverdoc


Szerkesztette: somoskovig