somoskovig

Jacksonville Jaguars

somoskovig
Lakhely
Kaposvár
Utoljára láttuk
4 órája
Regisztrált
több mint 14 éve
Fórum hozzászólások
7 567Utolsó 10 fórum hozzászólás

4 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Én se látom, sajnos ki kell dobni szerintem.

8 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Hivatalos oldalon, hogy kell újra összeállítani a csapatot? Vagy benéztem és csak ötöt lehet cserélni összesen a teljes olimpia alatt?
clbass
Napi 5 csere van.

10 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Kis személyest ha megengedtek: amikor az elsőt megnyerte Szilágyi, épp Olaszországban, Pisában egy kempingben söröztem a medence partján a nászutamon, nézve a döntőt. Amikor nyert, a pultos meghívott egy sörre és gratulált. Fiatalok voltunk és minden olyan egyszerű volt.

Aztán négy év múlva a másfél éves fiam miatt már csak csendben szabadott örülni a következő címének.

Tavaly nyáron pedig megszülettek az ikrek.

Áron három olimpiai címe alatt három fiam született. Nekem az első aranya a kedvenc magyar aranyam mind a mai napig, épp azért, mert ott minden tökéletes volt.
Szokol
Szóval akkor te vagy az aki annak drukkol, hogy ne induljon több olimpián 😀
NB2
Mindegy, mert nő közelébe nem merek menni! 😁
Szokol
Azért a gyerekeidnek ne így meséld majd el, hogy a megszületésük előtt volt minden tökéletes. 😊

13 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Szimpatikus ez a grúz gyerek, húzzon haza a vérbe. 😊

14 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Hogy lehetett már 40 pontot szerezni? 😮
Volt már annyi érem?
clbass
Gondolom duplázott is valamelyikére Igor/Rajna. Én majd beírom a nap végén, hogy kik voltak ma a csapatomban és mit hoztak. Az biztos, hogy Sun Yiwen lesz a nap pickje nálam, ha nyer, eleve van rajta egy tripla szorzó, mert kevesen választottak, kar, hogy a duplázót nem rá tettem, lehetne belőle 18 vagy 24 pont, így lesz 9 vagy 12.

16 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
@Igor, a párban húzott koreai vívóink közül az én Kim-em elődöntős, a Te Go-d meg nem is indult egyéniben. 😊 És Oh is kiesett hála istennek. 😊
somoskovig
Indult, csak első körben kiesett. Írtam a másik topicba, h undorító mákosember vagy, mint mindig 😛

Nem baj, hosszú ez még..
Igor
😀

16 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Bazadze nyert 15-13-ra...
Igor
Azért ez nem akkora baj 😊

16 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
@Igor, a párban húzott koreai vívóink közül az én Kim-em elődöntős, a Te Go-d meg nem is indult egyéniben. 😊 És Oh is kiesett hála istennek. 😊

17 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Elég komolyan kaszabol eddig Áron.

17 órája
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Rajna, az megvan, hogy judo csapatban csak 3-3 férfi és nő lesz, nem minden súlycsoport?
somoskovig
Somos az megvan, h McKeown visszalépett a 200 vegyestől? 😊
Igor
Most már megvan 😊

Teli olimpia azért egyszerűbb volt 😊

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Sziasztok!

Szeretnék beszámolni Nektek az oldallal és fórummal kapcsolatos fejleményekről.

Kezdjük a legfontosabbal: ma reggel megszületett a megállapodás az érintettek között, így a bowl.hu weboldal, főrum és minden egyéb működéshez szükséges dolog végre a szerkesztőség tulajdonába kerül. Nem tudom, mennyire tudjátok, de az oldal történetében (2004-ben indult a dolog ugyebár) még sosem volt olyan, hogy a háttér is a saját kezünkben lett volna, így bár az elmúlt napok történései miatt egy kicsit sír az egyik szemünk, de igazából nem csak a másik nevet, hanem mindkettő. 😊 Innentől kezdve az általunk kitűzött célok, fejlesztések megvalósulása már csak a mi ügyességünkön, elhivatottságunkon (és pénztárcánkon) múlik.

A jövőről:
1. Ez a fórum felület minden funkciójával együtt életben marad. Szeptemberre pedig szeretnénk megvalósítani azokat a fejlesztéseket is, amikről már sok szó esett, de eddig elmaradtak (pl. hozzászólások írásának/formázásának egyszerűsítése hosszabb hsz-ek esetén, tartalmi kommentek kiemelése a főoldalra cikként, stb.) Megmarad az adatbázis, minden korábbi beállítás és az a több, mint 1.500.000!!!! hozzászólás, ami szinte egyedülállóvá teszi ezt a közösséget.
2. Továbbra is tartjuk, hogy szeretnénk a Fűzővel kifelé csapatával dolgozni a jövőben. Ennek fő oka, hogy nem csak a közösség fennmaradását reméljük, hanem szeretnénk állandó főoldali tartalommal is rendelkező oldalt működtetni, erre pedig náluk alkalmasabb és aktívabb partner nincs a magyar amerikai focis közösségben. Nyilván nem lehet minden cikkben egyszerre minden igényt kielégíteni, de próbálunk megvalósítani egy olyan egyveleget, amiben hírek, elemzések, könnyebben és nehezebben fogyasztható tartalmak egyaránt helyet kapnak. Illetve mi is lelkesebben írunk, ha nagyobb forgalommal és olvasottsággal találkozik a munkánk.
3. Szeretnénk formailag is megújulni, nem csak szöveges cikkeket és időnként podcast-eket produkálva, hanem akár rövid videós elemzéseket, bejelentkezéseket, stb.
4. A FK és bowl.hu közötti együttműködés technikai részletei jelenleg kidolgozás alatt vannak, ezek után fog kikristályosodni, hogy pontosan milyen formában is megy tovább az együttműködés, számos jobbnál jobb lehetőség van a fejünkben erre vonatkozóan. Itt szeretném kiemelni, hogy bár korábban mindkét oldalon voltak ellenérzések a másik fél kapcsán, de abszolút segítőkész, nyitott és támogató hozzáállást tapasztaltunk részükről az elmúlt napok káoszában, ezúton is köszönet nekik. Kicsi ez a magyar amerikai focit szerető közösség ahhoz, hogy kooperáció helyett irtsuk egymást. 😊
5. Részünkről ez vonatkozik a FD fórumra is, ha szükségét érezték, hogy ebben a helyzetben ezeket a lépéseket megtegyék, legyen így. Mi innentől azon fogunk dolgozni, hogy mind tartalom, mind felhasználói élmény szintjén olyan színvonalat nyújtsunk, ami miatt minket érdemes választani, ha verseny van, akkor úgy. Természetesen senkit nem korlátozunk és kényszerítünk választásra sem a két oldal között, viszont a fair működést elvárjuk mindenki részéről.
6. A technikai részekre (átadás/átvétel, új szerverre költözés, admin jogok visszaállítása, stb.) a jövő héten fog sor kerülni, remélhetőleg ez látható fennakadást nem fog okozni semmilyen formában.

Ezúton is köszönet mindenkinek, aki a megoldás-keresésben segítségünkre volt, és legfőképp Nektek az összes csalódott, dühös, támogató, szomorú és kioktató kommentért egyaránt, ebből látszik, hogy nem csak nekünk fontos ez az egész. Azon leszünk minden erőnkkel, hogy ezt megháláljuk és mindenki megtalálja az oldalon azt, ami miatt érdemes velünk lenni. 😊

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Jajj Somos, de most komolyan...tényleg ilyenen felhúzod magad? 1000 ember kommentál itt 1000 féle háttérrel meg minden. Azt gondolom a 2 évvel ezelőtti eset bennetek (Ravens fanok) is mély nyomokat hagyott volna. Ahogy sack közben tapossa BB-t, ahogy kiüti AB-t, nyilván mindenki ezeket másképp dolgozza fel és ami akkor hirtelen haragból kimond az ember, vagyis hogy rohadjon el az összes krumplija vagy hasonlók, azok tüskeként megmaradnak az emberben. Szerintem se érdemel ilyet Burfict, mert nem ez a módja, de tényleg ilyenen felhúzod magad.És igazad van egyik csapat se megy a szomszédba piszkos játékért, de nyilván mindenkinek a saját piszkosa sokkal tisztább.

Valaki nem akar már azzal foglalkozni egy parádés fordítást csináltunk Saci nélkül? És most jön az újabb rangadó.
Saci egyébként maradt Cincinattiben még egy éjszakára.
Klaci79
Sajnos IRL és online is nehezen viselem a primitívséget. Meg a sportban is. De igazad van, nem ér ennyit.
somoskovig
Primitívnek akkor nevezhetsz, ha 150 feletti az IQ- d és legalább két doktori címed van. Valljuk be, egyik sem valószínű...
no flacco
Szívesen kifejteném az IQ, az EQ, a műveltség, a végzettség, az intelligencia és a primitívség fogalmait és különbözőségeit, ha feltételezném, hogy megértenéd, de éppen fókákat tanítok repülni, az több sikerrel kecsegtet.

7 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Kaptunk ma egy jó kis ajándékcsomagot a munkahelyen, benne egy 500 eurós vásárlási kártyával meg egy csomó földi jóval. Mondom a kollégának milyen jó év végi bónuszt kaptunk, erre mondja hogy ez csak egy kis extra, a bónuszt azt utalják majd (+1 havi fizu minimum). Na mondom, akkor jól van 😁

Persze sok helyen már otthon is hasonló mehet de nekem most egy kicsit furcsa volt, Angliában sem kaptunk ilyet.
davemayer
"Egy multi cég német, svájci és magyar munkavállalója beszélget.
- Én az idei bónuszomból felújítottam a konyhánkat - mondja a német - a maradékból pedig elmentünk síelni egy hétvégére az asszonnyal.
- Én az idei bónuszból vettem otthonra egy házimozi rendszert, a maradékból meg elutaztunk egy hétre a családdal a Kanári szigetekre - mondja a svájci.
- Én az idei bónuszomból vettem egy új pulóvert - mondja a magyar.
- És a maradék? - kérdi a másik kettő.
- Azt kipótolták anyámék..."

10 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
118 új eset
Negritis
A worldometers szerint mindössze 1792 db tesztből.
Vrij6
“Te főnök, túl sok a megbetegedés, kezd mindenki bepánikolni! Mit csináljunk?
- Barmok vagytok, elhúzok pár napra az Adriára, erre amíg nem vagyok itthon, nekiálltok nagy mennyiségben tesztelni, hát kiafaszom kérte ezt?
- De hát főnök, a vírus, a kontaktuskutatás, a...
- Kussolsz, te idióta, végre sikerült idehozni két normális focicsapatot, mindenhol a világon zárt kapusak a meccsek, akárhová megyek a magánrepcsivel, nem engednek be. Itthon meg nézhetem élőben azt a nyomorult Felcsútot, már én is unom. Erre nekiálltok több százas napi esetszámot bevallani, egyből el is kezdett sípolni a sok libernyák-komcsi, hogy ne legyenek nézők...
- Asszem értem, kevesebb teszt, kevesebb fertőzés, kevesebb rinyálás!
- Na ugye, hogy nem olyan k*rva bonyolult ez, csak olyan sötétek vagytok, hogy világítana rajtatok a maszk, ha hordanátok...
- Sajnálom főnök!
- Mindegy, néha elgondolkodom, hogy talán mégse kellett volna minden szakembert kiírtani az államigazgatás környékéről is... Tényleg, a szakemberről jut eszembe, szedjétek elő Cili nénit a raktárból, ültessétek vissza a kaspójába, és töltsétek rá a Szépen kérjük, maradj otthon programot!
- Így lesz, főnök!

Szerkesztette: somoskovig

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
(Ha úgy gondolták, hogy Butler a méreteivel, képességeivel nem jó matchup az más történet. Az érthető indok lenne, akkor is, ha kiderül, hogy nem volt jó ötlet. És persze az is, ha beteg volt, vagy valami hülyeséget csinált amiről nem tudunk. De csak elvből, egy Superbowlban hiba ültetni.)
peterk2005
De amikor a védelmed Richards és Bademosi duó bevetésével sem javul fel (vajon miért?) és egy stop kell a bámulatosan játszó támadóknak, akkor miért nem rakod be Butlert, mikor láthatóan hiába gondoltad, hogy nem jó matchup, totál nem működik ez a terv.topin
Nem tudom a választ. Csak arra reagáltam, hogy a "Pats elvek fontosak" indokolhatja ezt. Nem, nem indokolhatja, hacsak nem csinált valami valóban nagy marhaságot Butler. De arról valószínűleg tudnánk.

(Egyébként szerintem nem büntiről lehetett szó. Ha igen, az nem jó jel, akkor az öreg öregszik, és elkezdett rosszul dönteni. De szerintem inkább egyszerűen beteg volt még és gyenge, vagy tényleg úgy gondolták, hogy ezekhez a méretes - és Jeffery esetén nem túl gyors - elkapókhoz a kis termetű Butler a rosszabb megoldás. Valamiért BB sose favorizálta Butlert, sose hitt benne igazán. Idén azért látszott, hogy legalábbis részben talán joggal. De persze az is lehet, hogy simán túlgondolták.)
peterk2005
Az egész mentalitását dobja sutba a csapatnak, ha enged az elveiből, csak azért, mert Super Bowl. Az egész franchise arra épül, hogy nincs kivételezés, hogy még Brady-t is lehet szapulni a hibáiért, hogy azonnal repül, akinek nem tetszik valami (Collins), egy ilyen kultúrában egyszerűen nem lehet precedenst teremteni azzal, hogy "vétettél a csapat szabályai ellen, de most Super Bowl van, ezért elnézzük". Ha BB ilyen lenne, az egész Pats fele ennyi sikert nem ért volna el az irányításával, ebben biztos vagyok. Plusz ez egy megállíthatatlan folyamatot indít el, a következőre majd az AFC-döntő is kiemelt esemény, aztán jöhetnek a PO-meccsek, meg persze mondjuk egy idei Pitts meccs az alapszakaszból a hazai pálya előnyéért, a sok "most az egyszer elnézzük", aztán szét is esik az egész szervezet.

több mint 8 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
azért szerintem az is befér ebbe a kategóriába, hogy a neten lehet fogadni, arra ki lesz az új pápa 😀

a fekát mondják nagyon. fókuszba mutatták, 4es odds van rá.
mondjuk az is vicces lesz, ha megszavazzák és fehér füsttel jelzik majd 😀dugo1993
A fehér füst akkor van amikor meghal a pápa nem? 😀dcsicsak
Nem, a szavazás során bezárják a bíborosokat, és a szavazólapokat égetik el minden szavazási kör után. Ha nincs pápa, akkor olyan cuccal égetik, hogy fekete füst legyen, ha megvan a pápa, akkor jön a fehér füst.somoskovig
te is láttad az Angyalok és Démonok c. filmet? Amadeus91
Nem, én művelt vagyok.

több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Nagyon köszönöm, tényleg jól esik, hogy mindenki szorít nekünk és szeretne segíteni.
A sürgisek bármire az ottani munkában fel tudják használni az adományokat.

PÉCSI SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÁSÉRT ALAPÍTVÁNY
7621 Pécs,Rákóczi út 2.
Adószám: 18317174-1-02
Bankszámlaszám: 11731018-29902341 Nagyon köszönünk mindent!!!

Ha utaltok írjátok rá a közleményben hogy a Covid-19 elleni harchoz a bowl.hu fórumozói.

Köszönjük szépen
diverdoc


Szerkesztette: somoskovig

8 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
 www.zsiday.hu/blog/terv

A tomboló Sobrizmus hazája.
Amadeus
Ez valószínűleg így van, legalább is nem nagyon látszik más értelmes magyarázat az eddig történtekre. Viszont ezzel szerintem baromira mellé lőnek politikailag is, mert ezt az egészet nem lehet majd pusztán nyers számokként kezelni, szerintem sokkal nagyobb hatása lesz ennek a társadalomra, mint gondolják. De persze simán lehet, hogy nem lesz igazam.
Szesze
Ha ez igaz, akkor Orbán egy közönséges hentes.
Amadeus
Nem, ebben most egyetértek Sobrival, politikus. Csak ugye a nemzeti konzultációban azt nem mérték meg, hogy mi van, ha jönnek olyan képek, mint tavasszal Olaszországból a halmokban álló koporsókról, vagy New Yorkban a hűtőkocsiról a kórház mellett, amibe pakolják a holttesteket, akkor annak milyen hatása lesz az össz morálra.
somoskovig
Van egy szint, ami alá màr nem kéne lemenni. 10.000 ember halálba küldése pedig ilyen.
Amadeus
Na jó azért ne fesd ezt úgy le mintha vágóhidra küldené
davemayer
Vitya számolta ki, hogy december közepén a mostanihoz képest 10-szeres lesz kb. az intenzíven kezeltek száma (de legyen 8-szoros). Nem látom, hogy halálozásban mitől lenne jobb az arány, mint most, vagyis napi 800-1000 halottat ő számolt ki. Ennek tükrében nem intézkedni némi szélsőséges felfogással tekinthető vágóhídnak.
somoskovig
Kiszámolta, vagyis ő a felelős?!
Brávó.
Én ha kiszámolom, hogy mennyi a várható átlagéletkorod, azzal nem én öllek meg??

Tudom, nehéz felfogni, hogy Orbán és a kormányzat se mindenható, de nincs mit intézkedni.
Nyáron álltunk válaszúton, elindultunk az egyiken és ennyi.
Már nincs választási opció.
Se nálunk, se Ausztriában, se sehol.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatóján azt mondta, két héten belül az összes rendelkezésre álló intenzív osztályos ágy megtelhet az országban.
...
Az osztrák egészségügyi kutatóintézet számításai szerint a jelenlegi korlátozások mellett november 18-ra a rendelkezésre álló 800 intenzív osztályos ágyból 750-en betegeket fognak kezelni.

 444.hu/2020/11/06/az-osztrakoknal-a-szigoru-korlatozasok-ellenere-is-annyira-sulyos-a-jarvany-hogy-lassan-elfogynak-az-intenzives-agyak
Akkor most ez az Anschober nevű osztrák fószer küldi vágóhídra az osztrákokat? Vagy Kurz?

Elárulod, hogy a szemellenzős Orbánellenességen túl miért nehéz felfogni, hogy a nyári bóklászással elbasztuk (és egész Európa), és ami most történik, az már csak következmény, és nem korrigálható?
Sobri Jóska
Némíts le nyugodtan, túlélem, ha be tudok írni úgy valamit a fórumra, hogy nem kommentálod hozzá, hogy szemellenzősen Orbánellenes vagyok.

Egyébként ha végig is olvasnád az osztrák dolgokat, akkor abból kiderülne, hogy mivel egész Európa egyformán elbaszta, ezért mindenki más módon próbálja kezelni a dolgokat. Segítek, ők így:
Este nyolc és reggel hat között kijárási korlátozás van. Az otthonokat csak akkor lehet elhagyni ebben az időben, aki dolgozni vagy tanulni megy, boltba vagy gyógyszertárba, vagy pedig rászoruló családtagot megy gondozni, ugyanakkor éjszakai sétákat is lehet tenni. Aki ezt megszegi, akár 1450 eurós büntetésre is számíthat.
Minden rendezvényt és csoportosulást betiltanak, kertekben, garázsokban sem lehet privát bulikat tartani. Két háztartás hat felnőtt tagja ugyanakkor találkozhat egymással, hozzájuk maximum hat kiskorú csatlakozhat még. Üzleti találkozások is lehetnek.
Bezártak a hotelek a turisták és látogatók előtt, csak az üzleti utakra érkező emberek mehetnek ezekbe.
Az éttermekbe és bárokba nem lehet beülni, csak elvitelre lehet rendelni.
Bezártak a mozik, színházak, múzeumok, edzőtermek, fürdők és állatkertek.
Koncerteket, kiállításokat, előadásokat nem lehet tartani.
A síközpontokat bezárták.
November 30-ig a karácsonyi vásárok sem nyithatnak meg.
Az egyetemeken és középiskolákban távoktatást rendeltek el, de az általános iskolák és óvodák nyitva maradtak.
Az üzletek nyitva maradhatnak, de tíz négyzetméterre csak egy vendég juthat, a fodrászatok, kozmetikusok szintén működhetnek.
Temetéseket lehet tartani, maximum 50 ember lehet rajta, akiknek kötelező maszkot viselni.
Az idősotthonok nyitva maradnak, a dolgozókat heti egyszer kötelezően kell tesztelni, és csak az látogathat, akin a megelőző 24 órában negatív antigéntesztet, vagy 48 órában negatív PCR-tesztet csináltak.
Bővítik az állami bérkiegészítést (kurzarbeit), hogy így csökkentsék a munkanélküliséget.
Javasolták, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon tovább.
Ezek csak a legújabb intézkedések, de például a beltéri maszkhasználatot már szeptember közepén kötelezővé tették (Magyarországon október közepén). Ráadásul az osztrákoknál már szeptemberben kötelező volt az éttermekben is maszkot hordani, a magyar kormány ezt épp csak a napokban lépte meg.


Mivel szerinted ez pont ugyanannyit ér, mint amit itthon csinál a kormány (hiszen egy járvány közepén nem lehet ugyebár megítélni az egyes lépések sikerességét, majd csak utólag lehet elemezni, ezért igazából ha semmi nem történik, az is pont ugyanannyira hatékony, mintha sokminden történik, így azt tudom javasolni, hogy majd 2 hét múlva vessük össze az osztrák és a magyar számokat, akkor látszanak kb. az eltérő intézkedések hatásai.

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Baltimore Ravens 1. kör:
"S ahol jön, ahol jön
Egy fekete holló;
A Ravens címerén
Ül ahhoz hasonló.

Lecsapott, lecsapott
Fekete szélvészből,
Kikapá szerződést
A GM kezéből.

„Hamar a madarat!...
El kell venni tőle!”
Szalad a sok ügynök,
Nyomba, hogy lelője.

Napestig tárgyalnak,
Alkudnak hiába
Éjfelen kocognak
A GM ablakába.

„Ki kopog? Mi kopog?
Egy fekete holló!
Nála a szerződés,
Vagy ahhoz hasonló.

Nincs rajta egyetlen
FA aláírása,
Közösen üzenik,
mennek a ...ába!”

2 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 7 567 — 49ers GM
Minden világos?

“ Tehát, ha a Budapest Parkban nem szól a zene, akkor bemehet bármennyi ember igazolvány nélkül, de ha szervezetten isznak, akkor csak 500-an, viszont, ha elkezd játszani egy zenekar, akkor ki kell mennie annak, akinek nincs védettségi igazolványa, kivéve, ha menyasszony is van, mert akkor nem kell az igazolvány, de csak 200-an maradhatnak.”