Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
Diamondshead ez tökéletes. Kurva jó. Ki írta vagy miből van? 😊Szerk. Én is tuskó vagyok. A stílus eléggé utalt Petőfire 😊
több mint 14 éve
én nem a lúzerséget mondom, mert az nincs.Se nem magyar, se nem nemesi, se nem 1100 éves sajátosság, de mindegy. Az ügyeskedés nem nációfüggő.
Én csak a magyarok "minden szabályra szarok mert megtehetem" mentalitását basztatom.
Ez egy olyan nép ahol mindenki tökéletesen tisztában van a jogaival, de a kötelességeire szarik. Amíg ez nem változik meg addig az előrelépés esélye semmi
azért 1100 éves dolog, mert az egész a megmaradt magyar nemesi eszmékből táplálkozik, akiknek ugye rettenetes jogai voltak és erre kurva büszke is volt, csak valahogy már a hűbéri szerződések, kötelesség részeit sem nagyon akarták komolyan venni.haromt
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
én nem a lúzerséget mondom, mert az nincs.A MAGYAR NEMES
Én csak a magyarok "minden szabályra szarok mert megtehetem" mentalitását basztatom.
Ez egy olyan nép ahol mindenki tökéletesen tisztában van a jogaival, de a kötelességeire szarik. Amíg ez nem változik meg addig az előrelépés esélye semmi
azért 1100 éves dolog, mert az egész a megmaradt magyar nemesi eszmékből táplálkozik, akiknek ugye rettenetes jogai voltak és erre kurva büszke is volt, csak valahogy már a hűbéri szerződések, kötelesség részeit sem nagyon akarták komolyan venni.haromt
Őseimnek véres kardja
Fogason függ, rozsda marja,
Rozsda marja, nem ragyog.
Én magyar nemes vagyok!
Munkátlanság csak az élet.
Van életem, mert henyélek.
A paraszté a dolog.
Én magyar nemes vagyok!
Jól készítsd, paraszt, az útat,
Mert hisz a te lovad vontat.
Csak nem járhatok gyalog.
Én magyar nemes vagyok!
Tán a tudománynak éljek?
A tudósok mind szegények.
Nem irok, nem olvasok.
Én magyar nemes vagyok!
Van, igaz, egy tudományom,
Ebben párom ritkán látom:
Enni, inni jól tudok.
Én magyar nemes vagyok!
Milyen jó, hogy nem adózok.
Gazdaságom van, de nem sok,
S van adósságom, de sok.
Én magyar nemes vagyok!
Mit törődöm a hazával?
A hazának száz bajával?
Majd elmulnak a bajok.
Én magyar nemes vagyok!
Ősi joggal, ősi házban
Éltemet ha elpipáztam:
Mennybe visznek angyalok.
Én magyar nemes vagyok!
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 14 éve
de hol ? ne mondjátok már, hogy ebben az országban nem lehet érvényesülni.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 14 éve
akkor már 3-an vagyunk...így igaz, nem véletlenül vagyunk ott ahol...eaglesmcnabbÉn amúgy nem vagyok valami nagy okos politkus, de mi lenne akkor ha a büntetés a fizetés valahány százalékát tenné ki? Akkor ugyanannyira fáj a milliomosnak is, mint a minimálbéresnek is. Időzőjelbe. Persze mondjuk aki pénzes ez alól is kibújhat, de én így több értelmét látnám.
Más. Argentína gazdaságilag majdnem olyan mint szeretet kishazánk, ők 2000-ben élték át azt amit mi pár éve, és a külügyminiszter nem egy levelet küldött, hogy figyeljünk, mert mi is szarba leszünk... Azthiszitek idehaza komolyn vették?
Ott elküldték az összes multit és most így lábaltak ki a válságból.
Nem ilyen faszszopó megvakartam a tököm, fizessek utána adót és hasonló törvényekkel...
több mint 14 éve
Én haromttal vagyok.akkor már 3-an vagyunk...így igaz, nem véletlenül vagyunk ott ahol...
Sajnos a többségre ez a mentalitás igaz és ez pont olyan mentalitás, ha te meg próbálsz törődni a másikkal, akkor számítanod kell arra, hogy kihasználnak, átvernek stbstb. Aki normális akar lenni az megszívja...süti
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
Én haromttal vagyok. Sajnos a többségre ez a mentalitás igaz és ez pont olyan mentalitás, ha te meg próbálsz törődni a másikkal, akkor számítanod kell arra, hogy kihasználnak, átvernek stbstb. Aki normális akar lenni az megszívja...
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
én nem a lúzerséget mondom, mert az nincs.Én csak a magyarok "minden szabályra szarok mert megtehetem" mentalitását basztatom.
azért 1100 éves dolog, mert az egész a megmaradt magyar nemesi eszmékből táplálkozik, akiknek ugye rettenetes jogai voltak és erre kurva büszke is volt, csak valahogy már a hűbéri szerződések, kötelesség részeit sem nagyon akarták komolyan venni.
több mint 14 éve
én haszival vagyok (bbrrr 😊 ) ebben a kérdésben.főleg az általánosítást ítélem el. mert ja persze van sok ügyeskedő, aki az életszínvonalamat is rontja, de próbálom úgy tenni-venni a dolgomat, hogy korrekt emberekkel működjek együtt. így pont leszarom, hogy más hogy csinálja, ha én jól érzem így magam.
btw, sztemf elnövőben van az a generáció akinek már nincsenek meg ezek a posztkommunista reflexei. mert, hogy ez nem 1100 éves történet az tuti.
több mint 14 éve
A véleményemre vagy kíváncsi, vagy a megoldásra? Attól tartok előbbi messze van az utóbbitól😊 Mindenesetre próbálom nem lúzernek tekintetni a magyar népet, még ha ezt sokan akarják belénkmagyarázni. Ez még sehol sincs az üdvösséghez, de a másik lehetőségnél több potenciált látok a dologban. (az mondjuk igaz, hogy itt fejmosásra van szükség, de ha el se kezdjük, akkor szar se lesz belőle, ebben igaza van 3t-nek, akkor nekünk tényleg annyi.)1100 éve? Aha, én nem így tudom. Mondjuk én arra értettem, hogy ott van végünk, ha bedőlünk annak, menthetetlenek vagyunk. Sokan vannak, akiknek ez a céljuk és minél többen hiszik ezt, annál kevesebb esélyünk is lesz...kishaszitudom mire célzol... szerinted amúgy mi a helyes mentalitás?eaglesmcnabb
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 14 éve
1100 éve? Aha, én nem így tudom. Mondjuk én arra értettem, hogy ott van végünk, ha bedőlünk annak, menthetetlenek vagyunk. Sokan vannak, akiknek ez a céljuk és minél többen hiszik ezt, annál kevesebb esélyünk is lesz...kishaszitudom mire célzol... szerinted amúgy mi a helyes mentalitás?
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 14 éve
1100 éve? Aha, én nem így tudom. Mondjuk én arra értettem, hogy ott van végünk, ha bedőlünk annak, menthetetlenek vagyunk. Sokan vannak, akiknek ez a céljuk és minél többen hiszik ezt, annál kevesebb esélyünk is lesz...de ez a mentalitás van. 1100 éve a magyar ember csak azt keresi hogyan lehet kibújni a szabályok és a törvények alól. Ez igazi kelet-európai sajátosság. Ez tőlünk keletebbre meg is érthető, mert mindig is autokrata rendszerekben éltek, míg itt max 100 év volt összesen ilyen. Érdekes módon nyugaton az emberek tudják, hogy a szabályok és a törvények az ő érdekeik miatt vannak. De itt nemharomtmert korruptak a rendőrök... Akkor hagyjuk az egészet a faszba, zárjuk be az országot mert a magyar mentalitás alkalmatlan arra hogy működtetni lehessen vele bármit.Ez a mentalitás mondjuk nem is vezet sehova. Na onnantól vagyunk menthetetlenek, ha mindenki ezt gondolja... Mondjuk van pár ember akik évek óta ezt verik az emberek fejébe, név nélkül.kishaszi
Egy ócska tapló népség vagyunk aki minden szabályra szarik. Ez akkor sem fog változni ha árpádsávot tetovál mindenki a farkára és elkezd sumerül tanulni. A világ egyik legundorítóbb népe a magyar aminek semmiféle lehetősége nincs a továbblépésre.haromt
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
de ez a mentalitás van. 1100 éve a magyar ember csak azt keresi hogyan lehet kibújni a szabályok és a törvények alól. Ez igazi kelet-európai sajátosság. Ez tőlünk keletebbre meg is érthető, mert mindig is autokrata rendszerekben éltek, míg itt max 100 év volt összesen ilyen. Érdekes módon nyugaton az emberek tudják, hogy a szabályok és a törvények az ő érdekeik miatt vannak. De itt nemmert korruptak a rendőrök... Akkor hagyjuk az egészet a faszba, zárjuk be az országot mert a magyar mentalitás alkalmatlan arra hogy működtetni lehessen vele bármit.Ez a mentalitás mondjuk nem is vezet sehova. Na onnantól vagyunk menthetetlenek, ha mindenki ezt gondolja... Mondjuk van pár ember akik évek óta ezt verik az emberek fejébe, név nélkül.kishaszi
Egy ócska tapló népség vagyunk aki minden szabályra szarik. Ez akkor sem fog változni ha árpádsávot tetovál mindenki a farkára és elkezd sumerül tanulni. A világ egyik legundorítóbb népe a magyar aminek semmiféle lehetősége nincs a továbblépésre.haromt
több mint 14 éve
mert korruptak a rendőrök... Akkor hagyjuk az egészet a faszba, zárjuk be az országot mert a magyar mentalitás alkalmatlan arra hogy működtetni lehessen vele bármit.Ez a mentalitás mondjuk nem is vezet sehova. Na onnantól vagyunk menthetetlenek, ha mindenki ezt gondolja... Mondjuk van pár ember akik évek óta ezt verik az emberek fejébe, név nélkül.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
mert korruptak a rendőrök... Akkor hagyjuk az egészet a faszba, zárjuk be az országot mert a magyar mentalitás alkalmatlan arra hogy működtetni lehessen vele bármit.Egy ócska tapló népség vagyunk aki minden szabályra szarik. Ez akkor sem fog változni ha árpádsávot tetovál mindenki a farkára és elkezd sumerül tanulni. A világ egyik legundorítóbb népe a magyar aminek semmiféle lehetősége nincs a továbblépésre.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
http://sportgeza.hu/futball/2010/11/08/10_milliardot_ad_az_allam_a_dvsc_stadionjara/elég durva kb csak azért nem háborgok mert ettől jóval több pénz megy el nagyobb hülyeségekre sunyiba. itt legalább nyíltan kimondják hova, mire, mennyit. én is sokkallom de hátha nem megy rossz helyre
megabüdöslófaszt.
az én gazdasági társaságomat nem akarják 10 milliárddal támogatni ???gabtsi
(bár kiváncsi vagyok mennyi megy ebből Kósa v Szima zsebébe)
több mint 14 éve
nem vitás hogy szigorítani kell a törvényeket, csak úgy van visszatartóerejük.Azért mert a döntés kirekesztő, hibás, és megint azoknak kedvez, akiknek kevés van a zsebében. Nézzük a statisztikákat: csökkent a kihágás. Hurrá. Tehát a döntés jó. éjjenrákosiéjjenrákosi,,,izégyurcsány...
Most volt ez a cucc hogy felemelték a max helyszíni bírságot. Máris ment a hiszti.
haromt
Miért is?
Azért, mert akinek nincs mit a tejbe aprítani, azok közül többen figyelnek oda, hogy még kevésbé hibázzanak, mert tudják, hogy nagy érvágás kicsengetni a büntit 1-1 ballépés miatt. Azoknak, akik rendelkeznek bőven tartalékkal nincs erre szükségük, mert úgyis kicsengetik a lóvét. Korábban 30 volt a max, akinél volt 5-10-15 az megúszta, ledumálta, lefizette a rendőrt. Mi változott?
Semmi. Csak egy dolog: most akinek van a zsebében - autóban - 30-40 -100 K, ugyanúgy megveszi a zsarut. A bérből és fizetésből élő ember, mint én, nem engedheti meg magának, hogy csak e célból mindig legyen az autójában 50-60 ezer forint. (korábban se lett volna kapacitásom 10-15 ezer forintra...)
Ismerős mesélte évekkel ezelőtt, hogy nála van mindig 65K az autóban, legyen nálam is. Ez még a 300K rendszer előtt volt. Mondtam, hogy persze, az ötlet jó, csak...
Más kérdés, hogy én annyira láma vagyok, hogy ha ilyen szituba kerülnék még balfasz is lennék, ha úgy tetszik, nem lenne arcom ahhoz se, hogy megkérdezzem nem lehtne-e valahogy elsumákolni a dolgot. Lehet mondani, hogy ez az én nyomorom, de mindig hányingerem volt azoktól a sztoriktól, amikor átlagembernek tűnő figurák mesélték nagy előszeretettel hogyan és milyen dumával oldották meg a feljelentést stb... Nekem ehhez egyszerűen nem lenne arcom.
Lényeg, hogy ha van miből - akkor úgyis megmarad a jogsija a suttyóknak, akinek nincs miből az könnyebben pórul jár---
több mint 14 éve
nem vitás hogy szigorítani kell a törvényeket, csak úgy van visszatartóerejük.Elsősorban én azon változtatnék, hogy a rendőrbácsik ne csak azokat büntessék meg, akiket kedvük van, hanem minden szabálytalankodót.
Most volt ez a cucc hogy felemelték a max helyszíni bírságot. Máris ment a hiszti.
Én személy szerint a szándékos közlekedési kihágásokra vezetnék be irreálisan nagy büntetéseket. Ez vagy az államkassza feltöltésével vagy a közlekedési morál változásával járna.
Értsd az ostoba fasz, aki beparkol a bécsi út közepére és megbénítja a villamosforgalmat, az elsőre 100k bünti, másodikra 250k, harmadikra jogosítvány és autó elkobzás. Jogsija nem is lehetne többet.
Buszsávban hajtás dettó. Ezek nem olyan dolgok, amik figyelmetlenségek, hanem a szabályok direkt leszarása, így is kell büntetni őket.
Zebrán előzés egyből jogsi és autó elkobzás.haromt
Csak mert pl. két hete kb. parkoltam egy utcában, aminek az elejében van a parkolóóra, de kiderült, hogy csak a második felétől parkoló. Persze ezt nem tudtam, igazából mivel az utca elején volt az óra, meg sem fordult a fejemben, hogy ott még nem lehet parkolni. A bankban mondjuk az én sorszámom előtt a néni éppen arról ábrándozott, hogy 16 ló bassza véresre a ráncos vén picsáját (na jó, ezt lehet, hogy én képzeltem már róla...), már akkor tudtam, hogy meg fogom szívni. Csak azt hittem lejár a parkolócetli, és azért basznak meg. De most komolyan, mi a faszért csinálja a buzi pénztáros, hogy konkrétan 11 és fél percen keresztül csak ül, és nézi a retkes buzi plafont???? Legalább ment volna ki a WC-be leszopni a biztonsági őrt, vagy pasziánszozott volna a kurva gépén, de nem, ő látványosan szarik az emberek pofájába... Na mindegy, szóval kimegyek, látom nincs mikuláscsomag, örömkönnyekkel áztatott vidám arccal ülök a kocsiba, hogy megúsztam, amikor kopogtatnak az ablakon... Két rendőr, hogy itt nem lehet parkolni. Elmondtam, hogy én azt hittem ez is a parkoló, de nyilván nem segített (egyébként poén volt a szőke rendőrcsaj megjegyzése mikor összegyűrtem a parkolócetlit: Nahát, még parkolójegyet is vett? 😮 Gondoltam, hogy válaszomban kitérek eme hajszín és a rendőrszakma együttes hatásaira, de inkább visszafogottan megjegyeztem, hogy mint mondtam, azt hittem ez parkoló), szóval megbasztak 5ezerre, majd megfordultak és elmentek. Miközben előttem állt egy másik köcsög autó ugyanúgy tilosban, és szartak rá....
Mellesleg a faszi kolléga is tanúbizonyságot tett hatalmas logikájáról, mikor mélyéségesen megbotránkozott azon, mekkora idióta vagyok, hogy a forgalmi mellett van a biztosítási csekk.
Emellett van csak itt Fehérváron legalább 15 hely (és ez csak amit konkrétan tudok), ahol rendszeresen állnak tilosban az autók (pl. kanyar közepén, -az egyébként hihetetlenül feleseleges- forgalom elől elzárt területeken, stb..) és nem csak hogy nyilvánvaló, hogy nem büntetik őket, hiszen újra és újra ugyanazok az autók állnak ott, de többször saját szemem láttára sétálnak/hajtanak el mellettük a rendőrök...
Szóval először ténylegesen kezdjünk el büntetni a szabálytalankodókat, aztán majd meglátjuk kell-e irreális büntetés vagy sem.
több mint 14 éve
http://sportgeza.hu/futball/2010/11/08/10_milliardot_ad_az_allam_a_dvsc_stadionjara/megabüdöslófaszt.
az én gazdasági társaságomat nem akarják 10 milliárddal támogatni ???
több mint 14 éve
Az biztos, hogy ez az intézkedés jól megdobná a korrupt rendőrök bevételét!
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
nem vitás hogy szigorítani kell a törvényeket, csak úgy van visszatartóerejük.Most volt ez a cucc hogy felemelték a max helyszíni bírságot. Máris ment a hiszti.
Én személy szerint a szándékos közlekedési kihágásokra vezetnék be irreálisan nagy büntetéseket. Ez vagy az államkassza feltöltésével vagy a közlekedési morál változásával járna.
Értsd az ostoba fasz, aki beparkol a bécsi út közepére és megbénítja a villamosforgalmat, az elsőre 100k bünti, másodikra 250k, harmadikra jogosítvány és autó elkobzás. Jogsija nem is lehetne többet.
Buszsávban hajtás dettó. Ezek nem olyan dolgok, amik figyelmetlenségek, hanem a szabályok direkt leszarása, így is kell büntetni őket.
Zebrán előzés egyből jogsi és autó elkobzás.
több mint 14 éve
"A pina többet ér, mint az élet!" Ugyan ez a klasszikus idézet a pubertáskorú kisfiúk által másképp is értelmezhető, de a lényeg, hogy erőszakos köszörülésért többet is kaphatsz, mint emberölésért.Talán elsőre felháborítónak tűnik, de ha valaki nem balesetben okozza két ember halálát, hanem szándékosan öl meg két embert, az 10 és 20 (nemrég még csak 15 volt) év között vagy életfogytigot kaphat.atapapamáris megnyugodtam... ha ennyit ér az emberélet a jogászok szerint, akkor miről is beszélünk?JJ Tiller
A konkrét esetben a berúgás szándékos, de a baleset okozása nem, azaz az eredmény tekintetében az elkövetőt csak gondatlanság terheli.
több mint 14 éve
nem az emberélet, hanem a bűnös cselekmény ér ennyit, és nem a jogászok, hanem a törvények szerintTalán elsőre felháborítónak tűnik, de ha valaki nem balesetben okozza két ember halálát, hanem szándékosan öl meg két embert, az 10 és 20 (nemrég még csak 15 volt) év között vagy életfogytigot kaphat.atapapamáris megnyugodtam... ha ennyit ér az emberélet a jogászok szerint, akkor miről is beszélünk?JJ Tiller
több mint 14 éve
Talán elsőre felháborítónak tűnik, de ha valaki nem balesetben okozza két ember halálát, hanem szándékosan öl meg két embert, az 10 és 20 (nemrég még csak 15 volt) év között vagy életfogytigot kaphat.atapapamáris megnyugodtam... ha ennyit ér az emberélet a jogászok szerint, akkor miről is beszélünk?
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal