Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 695 — no es importante
Amikor már Sobri azzal érvel, hogy hát de a filmbe mi vót?!?! Oszt a való életben meg mégúgyse? Na ugye!
Reptéren dolgozok és mégse vagyok helikopter. Álszentség!
samu09
A trollface-szel nem lehet vitatkozni, ideje lenne már megtanulni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 404
Más:
Mindig hallgatom az ÖT-öt youtubeon, de nem tudom most mi történt a Konok-Puzsér-Ceglédi-Hont négyessel, de ebben a háromnegyed órában komolyabb ellenzékszapulás volt szépen név szerint Feket-Győrtől, Jakabon, és náci sofőrjén, Kocsis-Cake Olívión keresztül Ungár Péterig (na jó, Gyurcsányról mondtak pár szépet), mint egy Jeszenszkys Pesti Tévés, vagy Bayeres HírTévés műsorban.
Ezeket én is tudom, ellenzéki műsort nem azért hallgatok, hogy az ellenzéket basztassák.
Orbánról meg összesen ha volt 2 mondat.
Ha ez így lesz a következő 14 hónapban, akkor az eddigi legszórakoztatóbb és legteseménydúsabb választási kampánya elé nézünk.
Érdekes.

Az előválasztásról is van elméletem:
A Hatpárti Ellenzéki Összefogás szépen megállapodott Dobrev személyében, mint miniszterelnökjelöltben, cserébe az összes kispárt 1-2-3-4 politikusát szépen felteszi Gyurcsány a listára, tuti lóvé ha nem nyernek, tuti pozíciók és lóvé, ha nyernek.
Erre jön egy Márki-Zay Péter, és indulni akar ő is?
És mi van ha ő nyer a Dobrev-Jakab NER-barát Hatpárti Ellenzéki Összefogás jól kifundált kis előválasztásán mondjuk uszkve 40 százalékkal, és nem Klára asszony?
Tiszta gáz. csak bezavar a ledealelt szituba.
De ha benevez Karácsony is, meg Fekete-Győr is, akkor az már 5 jelölt, megoszlanak a szavazatok, és Gyurcsánynénak elég lehet 25-30 százalék is a győzelemhez. Vagy ha úgy nézzük, négyen lesznek 1 ellen, majd kisakkozák, hogy mi a nyerő.
Méghogy nem rafkós Ferenc...

Sobri Jóska
Amit FGYA-ról mond Konok az tűpontos.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 206 — Vikings fan
Közelednek a választások, élesedik a vita. A legfajsúlyosabbakkal kezdjük,
1. milyen trágár / leereszkedő jelzőt találjunk az ellenzéki összefogásra
2. Milyen trágár / sértő jelzőt találjunk a NER-re.
3. Orbángeci, erről is Gyurcsány tehet.

Pandémia ide vagy oda, ebben pörgünk rendesen, nyárra végig is fogunk érni a fontos kérdéseken. 😀
peterk2005
Szerintem nincs vita.
Hiszen mindenki lobogtatja a saját véleményét és nem igazán mozdul senki a túloldalra.
Mondjuk amikor már arról beszélünk, hogy mivel Corleonet szerette mindenki ezért Orbant is szereti, akkor mindig atgondolom én is, hogy minek koptatjuk a billentyűt ? 😀
Toca
Az új szempontok fontosak.
Én igyekszem mindig új és új szempontból megközelíteni egy full bináris, valóban mozdulatlan közeget, a politikai "ki kivel van" témáját.
Valamint nem az a vita célja, hogy az ember meggyőzzön valaki mást, hanem hogy
- szórakoztató legyen,
- érvekbe foglalva, rendszerezve lássa az ember a saját gondolatait, akár leírva, akár csak átgondolva,
- behozzon és neki is mutassanak új nézőpontokat, megközelítéseket, ötleteket, amik segítik a fenti két pont érvényrejutását.

Illetve szerintem az a szerencsés, ha olyan vitákba bocsájtkozik az ember, ami számára szórakoztató, nem pedig olyanba ami fontos vagy érinti az életét.
Pl. arról, hogy hova költözzek, mit egyek, kivel barátkozzak, kivel dugjak, miként menedzseljem a tulajdonomat, és hasonló, az életemet érintő dolgokról soha nem vitáztam senkivel.
Lakógyűlésen liftfelújításról, üzlettárssal stratégiai kérdésben igen, de azokat nem is kedvelem, mert számít, fontos számomra a kimenetel.
De könyvekről, filmekről, tévés karakterekről, politikáról, sportról, és egyéb alapvetően a valódi életemet nem érintő dolgokról szeretek vitázni, koptatni a billentyűzetet, mert kvázi tétnélküli, és inkább szórakoztató, mint nem.
Sobri Jóska
Na látod itt fogtad meg mi a különbség Corleone és Viktor között.
Az egyik érinti az itteni emberek nagy részét.
Van akit közvetlenül, van akit közvetve, van akit akar csak olyan szinten, hogy magas a szociális érzéke vagy erős a morális értékrendje.
Toca
Hogy ki a miniszterelnök?
Ugyan...
Sok embert ismerek, sokfélét, különböző anyagi helyzetűt, szociális helyzetűt, meleget, heterot, nőt, férfit, vallásost, hitetlent, vállalkozót, munkavállalót, balfaszt, ésatöbbi, de valójában a valódi életében mindenkinek kurva mindegy, hogy ki a miniszterelnök, csak az számít, hogy ő maga kicsoda, mit csinál, mit tud elérni, nem az, hogy legfentebb X vagy Y képviseli Magyarországot a Miniszterelnökök Tanácsában, ki nevezi ki a minisztereket, ki lopja épp a legtöbbet, stb.

Bullshit, hogy az "itteni emberek nagy részét" érintené ez a tény.
Még nagyobb bullshit, hogy a politikai hatalomnak bármi köze van a morálhoz, erkölcshöz vagy a szociális érzékhez.
Az igaz, hogy sokan vannak, aki azt hiszik, hogy más lenne az életük X alatt, mint Y alatt, ők az örök elégedetlenek, a hibát, a megoldást mindig másban keresők, vagyis a szerencsétlen lúzerek, de azok, akik már éltek többféle miniszterelnök alatt tudják, hogy az ő életükre ennek semmi közvetlen hatása nincs. (Közvetett is csak annyiban, amennyiben a dolgok kihatnak, legyűrűznek alsóbb szintekre, de nem érdemiek.)
Nyilván nem Leisztingerre, Kapolyira, Puchra, Simicskára, Spéderre vagy Mészárosra gondolok, hanem alapvetően azokra, akik késhegyig menő vitát folytatnak politikáról.

Érdekesség: Egyszer egy tréningen azt találtam ki, hogy mindenki mondjon valami fasza dolgot az életéből, amire szívesen emlékezik, gondolja át, érezze át, mondja el nekünk pár mondatban, majd válaszoljon a következő kérdésemre: Ki volt akkor a miniszterelnők? Mennyi volt egy dollár? Ki volt épp a bajnok az NB1-ben? Mennyi volt az aktuális keresete? Milyen autója, órája volt akkor? Ilyenek. Tanulságos, hogy mi fontos, mi nem, mi hat ki ténylegesen az életedre, mi nem, függetlenül attól, hogy persze sok kérdésre tudsz válaszolni, ha jó a memóriád, én is megmondom melyik jó sztorim, kellemes életeseményem melyik évben volt, és tudom akkor ki volt a miniszterelnök vagy uszkve mennyi volt egy dollár, de sokmindnre meg nem emlékszem, mert kurva lényegtelen.

Annyira hat ki a mindennapi életünkre az épp aktuális miniszterelnök személye, mint az, hogy épp ki a regnáló bajnok az NFL-ben, a La Ligában, az Albán Nemzeti Bajnokságban röplabdában.
Lehet jó érzés, ha épp az, akinek drukkolsz, de gyakorlati kihatása nincs.
Ahogy nekem is jó érzés volt, amikor a Pats volt épp a bajnok, de az hamar elmúlik, vagy amikor Trump volt az elnök, de se előtte, se amióta nem ő, emiatt fikarcnyit se más az életem.
És igaz ez Orbánra is, és igaz volt Gyurcsányra vagy Horn Gyulára szintúgy.
Pl. 94-ben tökre örültem, hogy az MDF eltűnt, és jött az akkor általam kedvelt SZDSZ, és tudom, nem volt köszönet abban a 4 évben, de amikor jött 98-ban a Fidesz (abban a ciklusban még nem a mostani hozzáállással operáltak, ne feledd), annak nem örültem, de valójában az én életemre, a munkámra, a csajokra, bulikra, szórakozásomra, stb. se Horn meg Bokros, se Orbán meg Torgyán nem hatott ki.
Max. annyi közvetett hatása volt, hogy szórakoztatóbb volt a Heti Hetes 98-02-ben, mint utána.

És úgy kapcsolódik ez a threadindító Karinthy Cini műhöz, hogy sokan úgy gondolják, hogy 22-ben a kormányváltástól jobb lesz.
Annyiban lehet, amennyiben jobb lett a Horthy-rendszer, mint a Monarchia volt, a Rákosi/Kádár éra, mint a Horthy-korszak volt, a rendszerváltás, mint a Kádár-kor volt vagy a NER, mint a rendszerváltásosdi.
Nézőpont kérdése.
Sobri Jóska
Semmi gond, szerinted nem hat ki. Szerintem kihat.
Nem nagy dolgokban, de kihat.
Szerinted nem tud jobb lenni az országnak ha a stadionokra költött pénzt mondjuk úthálózatra vagy bármire költjük aminek a társadalomra csak egy hangyafassznyival nagyobb hatása van szerintem igen. ( és még lophatnak is belőle ).
Szerinted normális az, ha felhivhatnak bárkit, hogy enyém a céged add el vagy megy a TEK / NAV és ellehenítünk szerintem nem.
Igenis kihat az egyéni ember életére az a sok mocsok amit csinálnak, lehet te és szerencsésebbek vagyunk és éppen nem annyira vagy csak jól és okosan lavírozunk, de attól még kihat.
Persze mindent meglehet úszni, lehet mondani, hogy úgyis ugyanez lett volna ha más van kormányon, meg miért nem okosan és furfanggal kerülték el ezeket az emberek, de szerintem ez nem jó hozzáállás.
De azt hiszem, most lezárom, mert parttalan a vita, amikor az a reakció, hogy ez bullshit meg hülyeség.
Szerintem amit te csinálsz egy mosdatás és a felelőségek elkenése, ahogy általában.
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 506 — I like the Texans, I like who we are
Amikor már Sobri azzal érvel, hogy hát de a filmbe mi vót?!?! Oszt a való életben meg mégúgyse? Na ugye!
Reptéren dolgozok és mégse vagyok helikopter. Álszentség!
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 676 — Chiefs GM
Azért csak végig kellett volna kicsit okosabban gondolni ezt a törvényt meg bevezetést, főleg, hogy állítólag a járvány legdurvább 2 hete következik...

hvg.hu/gazdasag/20210226_Kedden_akar_mutetek_maradhatnak_el_a_szegedi_klinikakon

Mondjuk Rovó Lászlónak a lehető legrosszabbakat kívánom ezúton is, megérdemelte, hogy a nyakába essen a sz*r, csak ettől még nem lesz betegellátás, ha ez így marad.

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 717 — #NoStress
Más:
Mindig hallgatom az ÖT-öt youtubeon, de nem tudom most mi történt a Konok-Puzsér-Ceglédi-Hont négyessel, de ebben a háromnegyed órában komolyabb ellenzékszapulás volt szépen név szerint Feket-Győrtől, Jakabon, és náci sofőrjén, Kocsis-Cake Olívión keresztül Ungár Péterig (na jó, Gyurcsányról mondtak pár szépet), mint egy Jeszenszkys Pesti Tévés, vagy Bayeres HírTévés műsorban.
Ezeket én is tudom, ellenzéki műsort nem azért hallgatok, hogy az ellenzéket basztassák.
Orbánról meg összesen ha volt 2 mondat.
Ha ez így lesz a következő 14 hónapban, akkor az eddigi legszórakoztatóbb és legteseménydúsabb választási kampánya elé nézünk.
Érdekes.

Az előválasztásról is van elméletem:
A Hatpárti Ellenzéki Összefogás szépen megállapodott Dobrev személyében, mint miniszterelnökjelöltben, cserébe az összes kispárt 1-2-3-4 politikusát szépen felteszi Gyurcsány a listára, tuti lóvé ha nem nyernek, tuti pozíciók és lóvé, ha nyernek.
Erre jön egy Márki-Zay Péter, és indulni akar ő is?
És mi van ha ő nyer a Dobrev-Jakab NER-barát Hatpárti Ellenzéki Összefogás jól kifundált kis előválasztásán mondjuk uszkve 40 százalékkal, és nem Klára asszony?
Tiszta gáz. csak bezavar a ledealelt szituba.
De ha benevez Karácsony is, meg Fekete-Győr is, akkor az már 5 jelölt, megoszlanak a szavazatok, és Gyurcsánynénak elég lehet 25-30 százalék is a győzelemhez. Vagy ha úgy nézzük, négyen lesznek 1 ellen, majd kisakkozák, hogy mi a nyerő.
Méghogy nem rafkós Ferenc...

több mint 4 éve

Pandémia ide vagy oda, ebben pörgünk rendesen, nyárra végig is fogunk érni a fontos kérdéseken. 😀
peterk2005
Szerintem nincs vita.
Hiszen mindenki lobogtatja a saját véleményét és nem igazán mozdul senki a túloldalra.
Mondjuk amikor már arról beszélünk, hogy mivel Corleonet szerette mindenki ezért Orbant is szereti, akkor mindig atgondolom én is, hogy minek koptatjuk a billentyűt ? 😀
Toca
Én igyekszem mindig új és új szempontból megközelíteni egy full bináris, valóban mozdulatlan közeget, a politikai "ki kivel van" témáját.
- szórakoztató legyen,
- érvekbe foglalva, rendszerezve lássa az ember a saját gondolatait, akár leírva, akár csak átgondolva,
- behozzon és neki is mutassanak új nézőpontokat, megközelítéseket, ötleteket, amik segítik a fenti két pont érvényrejutását.

Illetve szerintem az a szerencsés, ha olyan vitákba bocsájtkozik az ember, ami számára szórakoztató, nem pedig olyanba ami fontos vagy érinti az életét.
Pl. arról, hogy hova költözzek, mit egyek, kivel barátkozzak, kivel dugjak, miként menedzseljem a tulajdonomat, és hasonló, az életemet érintő dolgokról soha nem vitáztam senkivel.
Lakógyűlésen liftfelújításról, üzlettárssal stratégiai kérdésben igen, de azokat nem is kedvelem, mert számít, fontos számomra a kimenetel.
De könyvekről, filmekről, tévés karakterekről, politikáról, sportról, és egyéb alapvetően a valódi életemet nem érintő dolgokról szeretek vitázni, koptatni a billentyűzetet, mert kvázi tétnélküli, és inkább szórakoztató, mint nem.
Sobri Jóska
Van akit közvetlenül, van akit közvetve, van akit akar csak olyan szinten, hogy magas a szociális érzéke vagy erős a morális értékrendje.
Toca
Hogy ki a miniszterelnök?
Ugyan...
Sok embert ismerek, sokfélét, különböző anyagi helyzetűt, szociális helyzetűt, meleget, heterot, nőt, férfit, vallásost, hitetlent, vállalkozót, munkavállalót, balfaszt, ésatöbbi, de valójában a valódi életében mindenkinek kurva mindegy, hogy ki a miniszterelnök, csak az számít, hogy ő maga kicsoda, mit csinál, mit tud elérni, nem az, hogy legfentebb X vagy Y képviseli Magyarországot a Miniszterelnökök Tanácsában, ki nevezi ki a minisztereket, ki lopja épp a legtöbbet, stb.

Bullshit, hogy az "itteni emberek nagy részét" érintené ez a tény.
Még nagyobb bullshit, hogy a politikai hatalomnak bármi köze van a morálhoz, erkölcshöz vagy a szociális érzékhez.
Az igaz, hogy sokan vannak, aki azt hiszik, hogy más lenne az életük X alatt, mint Y alatt, ők az örök elégedetlenek, a hibát, a megoldást mindig másban keresők, vagyis a szerencsétlen lúzerek, de azok, akik már éltek többféle miniszterelnök alatt tudják, hogy az ő életükre ennek semmi közvetlen hatása nincs. (Közvetett is csak annyiban, amennyiben a dolgok kihatnak, legyűrűznek alsóbb szintekre, de nem érdemiek.)
Nyilván nem Leisztingerre, Kapolyira, Puchra, Simicskára, Spéderre vagy Mészárosra gondolok, hanem alapvetően azokra, akik késhegyig menő vitát folytatnak politikáról.

Érdekesség: Egyszer egy tréningen azt találtam ki, hogy mindenki mondjon valami fasza dolgot az életéből, amire szívesen emlékezik, gondolja át, érezze át, mondja el nekünk pár mondatban, majd válaszoljon a következő kérdésemre: Ki volt akkor a miniszterelnők? Mennyi volt egy dollár? Ki volt épp a bajnok az NB1-ben? Mennyi volt az aktuális keresete? Milyen autója, órája volt akkor? Ilyenek. Tanulságos, hogy mi fontos, mi nem, mi hat ki ténylegesen az életedre, mi nem, függetlenül attól, hogy persze sok kérdésre tudsz válaszolni, ha jó a memóriád, én is megmondom melyik jó sztorim, kellemes életeseményem melyik évben volt, és tudom akkor ki volt a miniszterelnök vagy uszkve mennyi volt egy dollár, de sokmindnre meg nem emlékszem, mert kurva lényegtelen.

Annyira hat ki a mindennapi életünkre az épp aktuális miniszterelnök személye, mint az, hogy épp ki a regnáló bajnok az NFL-ben, a La Ligában, az Albán Nemzeti Bajnokságban röplabdában.
Lehet jó érzés, ha épp az, akinek drukkolsz, de gyakorlati kihatása nincs.
Ahogy nekem is jó érzés volt, amikor a Pats volt épp a bajnok, de az hamar elmúlik, vagy amikor Trump volt az elnök, de se előtte, se amióta nem ő, emiatt fikarcnyit se más az életem.
És igaz ez Orbánra is, és igaz volt Gyurcsányra vagy Horn Gyulára szintúgy.
Pl. 94-ben tökre örültem, hogy az MDF eltűnt, és jött az akkor általam kedvelt SZDSZ, és tudom, nem volt köszönet abban a 4 évben, de amikor jött 98-ban a Fidesz (abban a ciklusban még nem a mostani hozzáállással operáltak, ne feledd), annak nem örültem, de valójában az én életemre, a munkámra, a csajokra, bulikra, szórakozásomra, stb. se Horn meg Bokros, se Orbán meg Torgyán nem hatott ki.
Max. annyi közvetett hatása volt, hogy szórakoztatóbb volt a Heti Hetes 98-02-ben, mint utána.

És úgy kapcsolódik ez a threadindító Karinthy Cini műhöz, hogy sokan úgy gondolják, hogy 22-ben a kormányváltástól jobb lesz.
Annyiban lehet, amennyiben jobb lett a Horthy-rendszer, mint a Monarchia volt, a Rákosi/Kádár éra, mint a Horthy-korszak volt, a rendszerváltás, mint a Kádár-kor volt vagy a NER, mint a rendszerváltásosdi.
Nézőpont kérdése.

több mint 4 éve
mert ezek sajna ugyanazok
ozibozi
És akik jönnek is ugyanezek, és akik voltak, és akik előttük voltak, és akik később lesznek, ezek mind mind ugyanazok, nevük is van, úgy hívják: politikus.
Te vagy naív ha mást vársz, hogy más fog jönni, vagy más jöhetne.
Országokat politikusok vezetnek, irányítanak, rabolnak le, nem cipészek, tanárok vagy sportkommentátorok, sok újat nem mondtam.
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Már le is vettem a polcról a rongyosra olvasott Suetonius: A caesarok életét a polcról. Platon Államához már öreg vagyok, meg az hosszú is.
Charlie Firpo
Hogy ozibozi ne érezze azt, hogy feltalálta a spanyolviaszt, amikor Orbánékat Kádározza, és amikor úgy véli, hogy Orbán előtt nem ez volt, és utána nem ez lesz.
És amit ő "vérbolsiságnak" nevez az nem más, mint jól menedzselt önérdek.

Kurvára meglepne, ha lenne itt bárki, aki a Keresztapát olvasva, nézve nem Don Corleonénak drukkolt (akár Vito, akár Michael), hanem a rendőröknek, a Solozzoknak vagy a Tattagliáknak, esetleg az áruló Tessiónak.
Orbán a mi Don-unk, mégis, ha politikára terelődik a szó, mindenki azonnal átmegy képmutatóba, és szapulja a Kárpátok Corleonéjét, és jön az álszent "bárki csak ne ő" szólammal.
Lelkük rajta.
Faszom se hiszi el, hogy drukkolt bárki is a Corleonék ellen, csak mert kicsit törvénytelenek, kicsit kegyetlenek, kicsit rugalmatlanok is voltak...
Sobri Jóska
Miért lenne álszent ? Mert te ezt mondod ? Vagy mert a filmben bírja Corleonet?
Toca
Igen.
Ellentmondást érzek aközött és így álszentséget érzek abban, hogy Orbán karaktere kvázi egy az egyben a Corleone karakter (csak a család, okos önzés, értük akár gyilkol is, a saját törvényei szerint él, meghackeli a rendszert, "lop, csal, hazudik" ha az szükséges, ellenfeleivel kíméletlenül elbánik, az árulóival is, stb., egyszóval klasszikus maffiaértékrend) akit ha a filmben kedvelünk, vele azonosulunk, akkor ha a való életben látunk működés közben egy tök ugyanilyen metodikát, akkor jön a fanyalgás, a moralizálás, az erkölcsözés - ez álszent dolog.
Együtt a kettő.
Akik rossz szemmel nézték Vito és Michael üzelmeit, felháborodtak a film első részének zárásán, a törvény embereinek drukkoltak, és szerintük az lett volna a méltó befejezés, hogy minden Corleone a börtönbe jut, azokra természetesen nem vonatkoznak a fentiek.
Csak én ilyet nem ismerek, sehol nem olvastam a Keresztapa című film ilyen megközelítését.
Sobri Jóska
Valóság és a film között mindig van különbség.
Ha Vito és Michael itt az utcán végezne az üzelmeit akkor kurvára zavarna.
Illetve attól, hogy egy jó sztori magával visz , én pl. morálisan nem tudnék azonosulni való életben ilyennel.

Csak mert szurkoltam Luke-nak, nem akarok belépni szektákba és nem is bírom őket.
Scarfacet is bírtam, de nem akarok droggal kereskedni és drog kereskedőkkel sem azonosulok.
Jack Sparrownak is szurkoltam, de ettől még nem támogatom a Szomáliai kalózokat.
Toca
Pontosan erre a szempontra, ennek ellentmondásosságára, álszent voltára világítottam rá, jól foglaltad össze.
Nézhetjük fordítva is.
Ha a való életben rühelled Orbánt, a maffiaértékrendet -amit nem is vonok kétségbe- akkor mégis miért szimpatizáltál a Corleonékkel? Miért vitt a sztori?
Egy szimpatikus színész, egy jó rendező, egy tartalmas és izgi forgatókönyv, jó producerek, akik összeraknak díszletet, kellékeket, mindent?
Node a valóságban nem ez történik?
Nem a médium, a média képezi meg azt az Orbánt, aki "viszi" a nézőit, szavazóit, egy jól megválasztott karakterrel, jól megrendezett és prezentált sztorikkal a megfelelően kiválasztott színpaddal és mellékszereplőkkel?
És nem ezt kéne tennie az ellenzéknek is, legyártania egy ilyen karaktert, akivel szimpatizál, azonosul az Orbánt utáló, akinek van jó sztorija, jó karakterek segítik, pénzes producerek intézik a dolgokat a háttérben?
A Don Quijotet is olvastad, láttad, mégse vele és a délibábjaival, szélmalomharcával szimpatizálsz, vagy egy romantikus regény reménytelen szerelmesével, hanem a szerelméért, kedveséért a fél világon átgázoló, mindenki bosszút álló lánglelkű lovaggal, mondjuk egy Edmond Dantéssel.

Ezek miatt gondolom, hogy míg egy film egy könyv esetén nem esik senkinek se nehezére, hogy egy gyilkossal, erőszakos, akarnok emberrel azonosuljon, neki drukkoljon, ha pl. politikáról van szó, akkor egyből bekapcsol az álszentség, az "erkölcs", a "morál", és főként az erre való hivatkozás.
Dehát végülis mindenkinek lelke rajta, én attól még ezt így látom.

több mint 4 éve

peterk2005
Szerintem nincs vita.
Toca
- szórakoztató legyen,

Sobri Jóska
több mint 4 éve
ozibozi
És akik jönnek is ugyanezek, és akik voltak, és akik előttük voltak, és akik később lesznek, ezek mind mind ugyanazok, nevük is van, úgy hívják: politikus.
Országokat politikusok vezetnek, irányítanak, rabolnak le, nem cipészek, tanárok vagy sportkommentátorok, sok újat nem mondtam.
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Már le is vettem a polcról a rongyosra olvasott Suetonius: A caesarok életét a polcról. Platon Államához már öreg vagyok, meg az hosszú is.
Charlie Firpo
Hogy ozibozi ne érezze azt, hogy feltalálta a spanyolviaszt, amikor Orbánékat Kádározza, és amikor úgy véli, hogy Orbán előtt nem ez volt, és utána nem ez lesz.

Kurvára meglepne, ha lenne itt bárki, aki a Keresztapát olvasva, nézve nem Don Corleonénak drukkolt (akár Vito, akár Michael), hanem a rendőröknek, a Solozzoknak vagy a Tattagliáknak, esetleg az áruló Tessiónak.
Orbán a mi Don-unk, mégis, ha politikára terelődik a szó, mindenki azonnal átmegy képmutatóba, és szapulja a Kárpátok Corleonéjét, és jön az álszent "bárki csak ne ő" szólammal.
Lelkük rajta.
Faszom se hiszi el, hogy drukkolt bárki is a Corleonék ellen, csak mert kicsit törvénytelenek, kicsit kegyetlenek, kicsit rugalmatlanok is voltak...
Sobri Jóska
Toca
Igen.
Ellentmondást érzek aközött és így álszentséget érzek abban, hogy Orbán karaktere kvázi egy az egyben a Corleone karakter (csak a család, okos önzés, értük akár gyilkol is, a saját törvényei szerint él, meghackeli a rendszert, "lop, csal, hazudik" ha az szükséges, ellenfeleivel kíméletlenül elbánik, az árulóival is, stb., egyszóval klasszikus maffiaértékrend) akit ha a filmben kedvelünk, vele azonosulunk, akkor ha a való életben látunk működés közben egy tök ugyanilyen metodikát, akkor jön a fanyalgás, a moralizálás, az erkölcsözés - ez álszent dolog.
Együtt a kettő.
Akik rossz szemmel nézték Vito és Michael üzelmeit, felháborodtak a film első részének zárásán, a törvény embereinek drukkoltak, és szerintük az lett volna a méltó befejezés, hogy minden Corleone a börtönbe jut, azokra természetesen nem vonatkoznak a fentiek.
Csak én ilyet nem ismerek, sehol nem olvastam a Keresztapa című film ilyen megközelítését.
Sobri Jóska
Valóság és a film között mindig van különbség.
Ha Vito és Michael itt az utcán végezne az üzelmeit akkor kurvára zavarna.
Illetve attól, hogy egy jó sztori magával visz , én pl. morálisan nem tudnék azonosulni való életben ilyennel.

Csak mert szurkoltam Luke-nak, nem akarok belépni szektákba és nem is bírom őket.
Scarfacet is bírtam, de nem akarok droggal kereskedni és drog kereskedőkkel sem azonosulok.
Jack Sparrownak is szurkoltam, de ettől még nem támogatom a Szomáliai kalózokat.
több mint 4 éve

peterk2005
Szerintem nincs vita.
Toca
- szórakoztató legyen,

több mint 4 éve
ozibozi
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Charlie Firpo

Lelkük rajta.
Sobri Jóska
Toca
Igen.
Együtt a kettő.

több mint 4 éve

peterk2005
Szerintem nincs vita.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ozibozi
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Charlie Firpo

Lelkük rajta.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
ozibozi
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Charlie Firpo

Lelkük rajta.
Sobri Jóska
Pedig én még emlékszem, hogy 2002-ben a bár kissé ájtatos és szerény képességűnek kinéző, de talpig beszületesnek és főleg igazságosnak tűnő Megyót preferálták a népek egy politikussal szemben.
Meg is lett az eredménye: kiderült, hogy Megyó szerény képességű.
Az viszont keveseknek esett le, hogy nem is ő nyerte a választásokat, ahogy 1994-ben sem az MSZP választott magának koalíciós társat.
Ahogy az itt lent emlegetett Szili Katalinnak sem szóltak (sok poén volt a nevében nemzetközi találkozókon), maga pedig nem jött rá, hogy nem az MSZP állít köztársasági elnököt - sem.

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
ozibozi
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad?
Charlie Firpo

Lelkük rajta.

több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
ozibozi
Sobri Jóska
Ezt most miért írtad? 😊
Már le is vettem a polcról a rongyosra olvasott Suetonius: A caesarok életét. Platon Államához már öreg vagyok, meg az hosszú is.

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 4 éve
ozibozi

több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 651
Mellesleg mecsoda szereposztás, még a mellékszereplők is ott vannak csúnyán’.
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 149 — beers & Packers
Az M5 -ön most adják le újra
/és éjszaka meg is ismétlik/
Karinthy Cini Házszentelőjének a tévés adaptációját,/Gyertek el a név napomra/
amiből századszor is kiderül akár 50 év távlatából, hogy kik ezek akiket most újra le kell váltani, akik itt ‘aladárkodnak’ újra a nyakunkon, kik is ezek a vérbolsik, akikről kiderült hogy ezek megint ugyanazok.
Moslék kormánynak moslék koalíció jár.
Aki nem olvasta pótolja, aki kicsit lustább az nézze meg tévében, az is vissza adja
mert ezek sajna ugyanazok. 😉 sőt...
ozibozi
Feleségem most nézi éppen. Kábé azt mondja, amit te is (megemlítve néhány ismerősünket). Nem túl szívderítő.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 651
Az M5 -ön most adják le újra
/és éjszaka meg is ismétlik/
Karinthy Cini Házszentelőjének a tévés adaptációját,/Gyertek el a névnapomra/
amiből századszor is kiderül akár 50 év távlatából, hogy kik ezek, akiket most újra le kell váltani, akik itt ‘aladárkodnak’ újra a nyakunkon, kik is ezek a vérbolsik, akikről kiderült, hogy ezek megint ugyanazok.
Moslék kormánynak moslék koalíció jár.
Aki nem olvasta pótolja, aki kicsit lustább az nézze meg tévében, az is vissza adja...
mert ezek sajna ugyanazok. 😉 sőt...

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371
Elemeztek a Századvégben. Rendkívüli módon aggódnak az ellenzékért:
"Az előválasztási procedúra a Gyurcsány-koalíció felbomlását okozhatja"
Már a cím is csöpög az elfogulatlanságtól. Gyurcsány-koalíció... Mennyit fogjuk még ezt hallani jövő tavaszig... Rossz belegondolni.
 www.origo.hu/itthon/20210226-gyurcsany-koalicio-felbomlasat-okozhatja-az-elovalasztas.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Neked nem tetszik:

- a moslék koalíció
- a szivárvàny koalíció
- a Gyurcsány koalíció

Nehéz neked megfelelni 😊))
MC12
Sosem szabad lenézni az ellenfelet, mégha az reménytelenül szar is 😁
Ellenzéki Összefogás mondjuk.
Vagy Klári és népi zenekara, passz.
warr_b
Az SZDSZ alakulásakor még meg sem születtem, így nem tudom mi az a moslék koalíció.
samu09
Amibe minden szar bele van öntve, a már leszerepelt, megvetett Gyurcsányéktól a hataloméhes Momentumon, nemlétező pártokon át a náci Jobbikig. És a moslék attól még moslék, ha ehető és magas tápértékű dolgok is vannak benne.
De azért alapvetően maradék és hulladék elegye.

Az SZDSZ-MSZP koalíció nem volt moslékkoalíció, két markáns, vezető politikai csoportosulás alkotta, akik akkoriban mondhatni progresszívnak számítottak. Kb. addig, amíg nem mentek egymásnak és szét nem hullottak.
Én ezt a Szilis, Sólyomos köztársaságielnök választásra teszem, kb. akkor lett vége az SZDSZ-nek, az MSZP-nek meg kicsivel később, amikor Gyurcsány kicsinálta.
Sobri Jóska
Magvas, no. Csak egyetlen aprólékra reagálok: szerinted az SZDSZ-nek támogatnia kellett volna azt a szoci Szili Katalint, aki aztán fáintosan beolvadt a Fideszbe?
nagylaza
Azért ne a jelenből vetiítsünk vissza a múltba. Nem azért olvadt a Fidesz-be mert olyan nagyon jól bánt vele az SZDSZ és az MSZP aztán nem volt jobb dolga 😊 kibaszott vele az SZDSZ és utána azt mondta baszok rátok a lové meg az a fikarcnyi hatalom ami a pozícióval jár fontosabb mint ti.
A koalíciós kormányzás pont ezért szar, és ez csak két párt volt.
Gondolj bele, 3 évük!!!!!! Volt egy embert találni egy olyan pozícióra ami tök súlytalan és senkit nem érdekel. 3 év. Nem két hét, nem 6 hónap. 3 év. És ennyit nem sikerült megugrani, hogy találjanak egy jelöltet aki mindkét félnek oké. De bízzunk abban hogy 6 párt a náciktól az emberi jogi liberálisokig ennél fajsúlyosabb kérdéseket majd megoldanak. Aha.
MC12
Sobri kettő bevédte Sobrit.
Ezt a védelmi vonalat max el Soldi 2. tudná átvinni!
Toca
Tehát aki nem ért veled meg a szektáddal egyet az fake profil meg másolat stb. Oké ez nem egy magas színvonalú érvelés dehát bizonyos szellemi szint alatt valóban nehéz, ezért én nem haragszom rád 😊 régi libsi módszer nem az érvekkel vitatkozni hanem a személyt támadni de 2021-Ben már kicsit uncsi. Dehát nem lehet minden ellenzéki fórum-társ felvértezve peterk, Amadeus vagy Klaci(jobb napjain) hogy másokat ne említsünk, érv-készletével, néha a magadfajtát is el kell viselni. Ez van, ásít, lapoz.
MC12
Én nem vitáztam. Pont, hogy meg akartam akadályozni.
Én csak vicceltem.
Remek inteligenciáddal felvértezve akár észre is vehetted volna.
Ehelyett leszólod az érvelésem ami nem is létezett.
Fidesz módiban benyomsz egy libsi-t is ahogy 2021-ben magas szinten érvelni kell!
De szerencsére a végére megmutatod a felsobrendusegedet azzal, hogy megbocsátasz.

Amúgy ha le kéne írnom egy Fidesz szimpatizánst akkor 80%-ban hozod, egy Sorod/ migrans resz mieg hiányzott volna, hogy a Tények is felfigyelhessen rád!

De ha már témázgatunk, szerinted Szili Katalin hithű baloldali nézeteit valva állt be a Fideszbe? Vagy csak ahogy te is írtad sertődötségből és elveit sutba dobva pénzért?
Egyébként szerintem nem volt jó az SZDSZ - MSZP koalicio mert nem koalíció volt. Ahogy te is mondod olyan ügyekben nem tudtak dönteni ami vicc volt, a bukás borítékolható volt.
Gyurcsánnyal pont emiatt szerintem is foshalom lesz az ellenzék,ha hatalomra jut és ot nem tudják oldal pályán tartani.
De még mindig jobb mint még 4 év NER. Ami elég durva mert undorral szavaztam már korábban is bármilyen Gyurcsány vagy MSZP közeli jelöltre.
Toca
Csak vicceltél ja, mindig ez a hivatkozás ilyenkor,csak már a másik topicban is ugyanez a vicc ment pár órával ezelőtt, egyszer még talán vicces de minden topicban el akarod mondani egyszer? Mert akkor elég unalmas lesz..dehát te tudod.
Soros - migráns - hogy a békesség meglegyen meg a 100%.

Most komolyan megkérdezted tőlem azt amire a válaszomat már le is írtad? Igen szerintem sértődöttségből, pénzért és pozícióért ment a Fideszbe. Annyira volt baloldali mint bárki a baloldalon (senki) vagy jobboldali a jobboldalon (senki) így ideológiai vitat nem kellett lefolytatnia magával 😊
MC12
Nem azt mondtam, hogy jó vicc volt vagy hogy friss. Mondjuk mivel ott is én poenkodtam vele akar leeshetett volna.
Főleg, hogy Soldit is beletettem...

Nem érvként hoztad, így nem jó a Soros / Migráns.
Ez még mindig csak 80%.

De amúgy ha valaha is azt hitte bárki, hogy Sobri vagy akkor ezt legalább megbuktattam.
Ő az ilyeneket inteligensebben tudja lereagálni.
Toca
Jobban fogok igyekezni 😉

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 149 — beers & Packers
szerinted az SZDSZ-nek támogatnia kellett volna azt a szoci Szili Katalint, aki aztán fáintosan beolvadt a Fideszbe?
nagylaza
Szili szar jelölt volt.
De meg kellett volna előtte állapodniuk valakiben (idejük volt rá doszt), akit az MSZP is, az SZDSZ is támogat, és nem hagyni azt a faszarcú barom Sólyomot megválasztani.
Politika szégyene volt az a balfaszkodás, ilyet markáns többséggel rendelkező kormányzat nem engedhetett volna meg magának.
Akkor vesztette el az SZDSZ minden valahavolt szimpátiámat, amit Solt, TGM, Haraszti meg azok a nem országosan ismert eszdéeszesek indukáltak, akikkel jóban voltam.
Sobri Jóska
Az SZDSZ előre megmondta, hogy Szilit nem fogja megszavazni. Az MSZP azzal kalkulált, hogy nem merik nem megszavazni. Pedig: de. Merték. Más kérdés, hogy ezt nevezik duplavesztes játszmának.
nagylaza
Emlékszem.
De két komoly párt ezt jóelőre lezsírozza a nyilvánosság nélkül.
Bizonyára lehetett volna találni jónéhány embert, aki megfelel mindkettőnek, és nem egy Sólyom lesz ellenzéki támogatással az elnök.
Mondhatsz bármit, ami akkor történt, az a balfaszság csimborasszója volt.
És bele is bukott mindkét egykorvolt nagy párt.
Sobri Jóska
Örömmel idézem saját magamat: duplavesztes játszma volt. A "balfaszság csimborasszója" definícióval sem vitatkozom. Nem hiszem, hogy ebbe buktak bele, de jól megágyaztak a bukásuknak. (Bár Sólyom László a szememben nem minden idők legjobb közt-i elnöke, Áderrel azért szívesen elcserélném. Pali barátunkat nem is említem.)
több mint 4 éve
Elemeztek a Századvégben. Rendkívüli módon aggódnak az ellenzékért:
"Az előválasztási procedúra a Gyurcsány-koalíció felbomlását okozhatja"
Már a cím is csöpög az elfogulatlanságtól. Gyurcsány-koalíció... Mennyit fogjuk még ezt hallani jövő tavaszig... Rossz belegondolni.
 www.origo.hu/itthon/20210226-gyurcsany-koalicio-felbomlasat-okozhatja-az-elovalasztas.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
nagylaza
Neked nem tetszik:

- a moslék koalíció
- a szivárvàny koalíció
- a Gyurcsány koalíció

Nehéz neked megfelelni 😊))
MC12
Sosem szabad lenézni az ellenfelet, mégha az reménytelenül szar is 😁
Ellenzéki Összefogás mondjuk.
Vagy Klári és népi zenekara, passz.
warr_b
Az SZDSZ alakulásakor még meg sem születtem, így nem tudom mi az a moslék koalíció.
samu09
Amibe minden szar bele van öntve, a már leszerepelt, megvetett Gyurcsányéktól a hataloméhes Momentumon, nemlétező pártokon át a náci Jobbikig. És a moslék attól még moslék, ha ehető és magas tápértékű dolgok is vannak benne.
De azért alapvetően maradék és hulladék elegye.

Az SZDSZ-MSZP koalíció nem volt moslékkoalíció, két markáns, vezető politikai csoportosulás alkotta, akik akkoriban mondhatni progresszívnak számítottak. Kb. addig, amíg nem mentek egymásnak és szét nem hullottak.
Én ezt a Szilis, Sólyomos köztársaságielnök választásra teszem, kb. akkor lett vége az SZDSZ-nek, az MSZP-nek meg kicsivel később, amikor Gyurcsány kicsinálta.
Sobri Jóska
Magvas, no. Csak egyetlen aprólékra reagálok: szerinted az SZDSZ-nek támogatnia kellett volna azt a szoci Szili Katalint, aki aztán fáintosan beolvadt a Fideszbe?
nagylaza
Azért ne a jelenből vetiítsünk vissza a múltba. Nem azért olvadt a Fidesz-be mert olyan nagyon jól bánt vele az SZDSZ és az MSZP aztán nem volt jobb dolga 😊 kibaszott vele az SZDSZ és utána azt mondta baszok rátok a lové meg az a fikarcnyi hatalom ami a pozícióval jár fontosabb mint ti.
A koalíciós kormányzás pont ezért szar, és ez csak két párt volt.
Gondolj bele, 3 évük!!!!!! Volt egy embert találni egy olyan pozícióra ami tök súlytalan és senkit nem érdekel. 3 év. Nem két hét, nem 6 hónap. 3 év. És ennyit nem sikerült megugrani, hogy találjanak egy jelöltet aki mindkét félnek oké. De bízzunk abban hogy 6 párt a náciktól az emberi jogi liberálisokig ennél fajsúlyosabb kérdéseket majd megoldanak. Aha.
MC12
Sobri kettő bevédte Sobrit.
Ezt a védelmi vonalat max el Soldi 2. tudná átvinni!
Toca
Tehát aki nem ért veled meg a szektáddal egyet az fake profil meg másolat stb. Oké ez nem egy magas színvonalú érvelés dehát bizonyos szellemi szint alatt valóban nehéz, ezért én nem haragszom rád 😊 régi libsi módszer nem az érvekkel vitatkozni hanem a személyt támadni de 2021-Ben már kicsit uncsi. Dehát nem lehet minden ellenzéki fórum-társ felvértezve peterk, Amadeus vagy Klaci(jobb napjain) hogy másokat ne említsünk, érv-készletével, néha a magadfajtát is el kell viselni. Ez van, ásít, lapoz.
MC12
Én nem vitáztam. Pont, hogy meg akartam akadályozni.
Én csak vicceltem.
Remek inteligenciáddal felvértezve akár észre is vehetted volna.
Ehelyett leszólod az érvelésem ami nem is létezett.
Fidesz módiban benyomsz egy libsi-t is ahogy 2021-ben magas szinten érvelni kell!
De szerencsére a végére megmutatod a felsobrendusegedet azzal, hogy megbocsátasz.

Amúgy ha le kéne írnom egy Fidesz szimpatizánst akkor 80%-ban hozod, egy Sorod/ migrans resz mieg hiányzott volna, hogy a Tények is felfigyelhessen rád!

De ha már témázgatunk, szerinted Szili Katalin hithű baloldali nézeteit valva állt be a Fideszbe? Vagy csak ahogy te is írtad sertődötségből és elveit sutba dobva pénzért?
Egyébként szerintem nem volt jó az SZDSZ - MSZP koalicio mert nem koalíció volt. Ahogy te is mondod olyan ügyekben nem tudtak dönteni ami vicc volt, a bukás borítékolható volt.
Gyurcsánnyal pont emiatt szerintem is foshalom lesz az ellenzék,ha hatalomra jut és ot nem tudják oldal pályán tartani.
De még mindig jobb mint még 4 év NER. Ami elég durva mert undorral szavaztam már korábban is bármilyen Gyurcsány vagy MSZP közeli jelöltre.
Toca
Csak vicceltél ja, mindig ez a hivatkozás ilyenkor,csak már a másik topicban is ugyanez a vicc ment pár órával ezelőtt, egyszer még talán vicces de minden topicban el akarod mondani egyszer? Mert akkor elég unalmas lesz..dehát te tudod.
Soros - migráns - hogy a békesség meglegyen meg a 100%.

Most komolyan megkérdezted tőlem azt amire a válaszomat már le is írtad? Igen szerintem sértődöttségből, pénzért és pozícióért ment a Fideszbe. Annyira volt baloldali mint bárki a baloldalon (senki) vagy jobboldali a jobboldalon (senki) így ideológiai vitat nem kellett lefolytatnia magával 😊
MC12
Nem azt mondtam, hogy jó vicc volt vagy hogy friss. Mondjuk mivel ott is én poenkodtam vele akar leeshetett volna.
Főleg, hogy Soldit is beletettem...

Nem érvként hoztad, így nem jó a Soros / Migráns.
Ez még mindig csak 80%.

De amúgy ha valaha is azt hitte bárki, hogy Sobri vagy akkor ezt legalább megbuktattam.
Ő az ilyeneket inteligensebben tudja lereagálni.