NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Indianapolis Colts - San Francisco 49ers
108
9
2:15, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
nincs. Az eggyel arrébb van 😊Szabad bölcsészet óra nincs az egyetemenbaggiomiért kell megdönteni? Őszintén. Mi lenne, ha egyszer az életben azt mondanánk, hogy "ez van, ebből főzünk, innen építkezünk", és nem rohannánk mint valami árokszéli kutya az orrunk elé lógatott csont után.Amadeus91én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.És mik az opciók, ha csak a status quo megdöntése a cél? Várni a lengyel felszabadítókat, sumér/finn rokonainkat vagy egyéb ötlet?baggio
Gúnyolódást félretéve, még mindig nem értem, hogy egy igazán nemzeti - patrióta - érzelmű magyar ember | - tehát nem egy ilyen hazátlan mint én - | , hogy tud az orosz hódító politikának tapsolni. Nem értem.Amadeus91
több mint 11 éve
Pontosan ugyanez a helyzet a világpolitikában is. Amerika gyakorlatilag kontroll nélkül uralkodik. Ez pedig nem jó.JanA demokráciaexport újabb gyönyörű példája lett Ukrajna. Az mindenesetre nem túl biztató, hogy az Alkotmányt is sutba dobva ma Európában meg lehet buktatni egy legitim, megválasztott államfőt, amit az EU gondolkodás nélkül bólogatva elfogad.
Kíváncsian várom, hogy az USA milyen lépésre szánja rá magát ebben a helyzetben, akármilyen zászló (ENSZ, Nato, blackwater) zászló alatt. Obama rendesen felteheti a koronát külpolitika terén 8 éves ténykedésére, ha valami őrültségbe belemennek.
több mint 11 éve
Azért, mert az erőegyensúly az jó, az egypólusú világrend viszont nem jó.miért kell megdönteni? Őszintén. Mi lenne, ha egyszer az életben azt mondanánk, hogy "ez van, ebből főzünk, innen építkezünk", és nem rohannánk mint valami árokszéli kutya az orrunk elé lógatott csont után.Amadeus91én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.És mik az opciók, ha csak a status quo megdöntése a cél? Várni a lengyel felszabadítókat, sumér/finn rokonainkat vagy egyéb ötlet?baggio
Gúnyolódást félretéve, még mindig nem értem, hogy egy igazán nemzeti - patrióta - érzelmű magyar ember | - tehát nem egy ilyen hazátlan mint én - | , hogy tud az orosz hódító politikának tapsolni. Nem értem.Amadeus91
Ugyanúgy, ahogy nálunk is -csak kicsiben- mindenki azt gondolja, hogy jó lenne ha volna legalább még egy erős párt, vagy akár 3 kb egyforma erős, hogy valamiféle kontrollt tudjanak gyakorolni egymás felett, és ne egy olyan politikai erő legyen, amely azt csinál amit akar.
Pontosan ugyanez a helyzet a világpolitikában is. Amerika gyakorlatilag kontroll nélkül uralkodik. Ez pedig nem jó.
több mint 11 éve
Szabad bölcsészet óra nincs az egyetemen, hogy legalább megértsd, bizonyos dolgokat lehet máshogy is látni, mint ahogy te azt elképzeled? Az idézőjeles közbevetésednek van valami értelme is amúgy? Most őszinténmiért kell megdönteni? Őszintén. Mi lenne, ha egyszer az életben azt mondanánk, hogy "ez van, ebből főzünk, innen építkezünk", és nem rohannánk mint valami árokszéli kutya az orrunk elé lógatott csont után.Amadeus91én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.És mik az opciók, ha csak a status quo megdöntése a cél? Várni a lengyel felszabadítókat, sumér/finn rokonainkat vagy egyéb ötlet?baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
miért kell megdönteni? Őszintén. Mi lenne, ha egyszer az életben azt mondanánk, hogy "ez van, ebből főzünk, innen építkezünk", és nem rohannánk mint valami árokszéli kutya az orrunk elé lógatott csont után.én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.És mik az opciók, ha csak a status quo megdöntése a cél? Várni a lengyel felszabadítókat, sumér/finn rokonainkat vagy egyéb ötlet?baggio
több mint 11 éve
Meg vegyük azt is figyelembe, hogy amikor az oroszok önrendelkezésről beszélnek, akkor az arra érzékeny (főleg széljobb) fül rögtön meghallja ebben a székelyek vagy a felvidéki magyarok ügyének párhuzamát is.Igen, elsőre ez meredeknek tűnik. Viszont ajánlom ezt a cikket, mert szerintem nagyon érdekes.Gúnyolódást félretéve, még mindig nem értem, hogy egy igazán nemzeti - patrióta - érzelmű magyar ember | - tehát nem egy ilyen hazátlan mint én - | , hogy tud az orosz hódító politikának tapsolni. Nem értem.Amadeus91Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...TocaA történelem azt mutatja, nem éri meg leállni az oroszokkal tökösködni.szaba
index.hu/kulfold/2014/04/09/jon_putyin_frakcioja/Vrijbloed
Roppant érdekes különben, hogy korábban az index vagy ma Aczél képes volt úgy összehasonlító elemzést írni a kírmi helyzetről, hogy abban szerepelt Koszovó vagy a Falkland-szigetek, de a magyar kisebbségre egy betűt se áldoztak.
Aczél képes volt ezt leírni Kettős mérce c. szösszenetében
"Mindebből, ha nem lenne világos, azt akarom kihozni, hogy noha földrajzilag „értelemszerű” volna a Gibraltár fölötti spanyol, az Észak-Írország fölötti ír vagy épp a Falklandok fölötti argentin uralom, az ott élő emberek népszavazáson kinyilvánított akarata a perdöntő, mind a mai napig. Egyszóval: perdöntő az önrendelkezés, az a szent jog, amelyet a világ nekik odaenged, a krími oroszoknak viszont nem. Mi ez, ha nem kettős mérce? Amely csak azért tud érvényesülni, mert a NATO-tag és uniós Nagy-Britannia érdekei, ha úgy tetszik, szövetséges érdeknek minősülnek, egyszóval a „kérdéseket” kebelen belül ítélik meg – miközben Oroszország ellenfél is, ellenség is, az érdekei, a tettei tehát másfajta megítélés alá esnek."
De ha ilyen alapon ma bárki bármilyen önrendelkezést követel tömbben élő magyar kisebbségeknek, akkor Aczél és társasága elsőként fog minimum nacionalizmust kiáltani, rosszabb esetben pedig képmutatóan arról fognak beszélni, hogy ők is a magyar nemzetiség javát akarják, de minden ilyen kezdeményezés - legyen bármilyen békés szándékú is - mennyire káros rájuk (a kinti magyarokra) nézve.
több mint 11 éve
én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.És mik az opciók, ha csak a status quo megdöntése a cél? Várni a lengyel felszabadítókat, sumér/finn rokonainkat vagy egyéb ötlet?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Igen, elsőre ez meredeknek tűnik. Viszont ajánlom ezt a cikket, mert szerintem nagyon érdekes.Gúnyolódást félretéve, még mindig nem értem, hogy egy igazán nemzeti - patrióta - érzelmű magyar ember | - tehát nem egy ilyen hazátlan mint én - | , hogy tud az orosz hódító politikának tapsolni. Nem értem.Amadeus91Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...TocaA történelem azt mutatja, nem éri meg leállni az oroszokkal tökösködni.szaba
index.hu/kulfold/2014/04/09/jon_putyin_frakcioja/
több mint 11 éve
én csak egyet remélek, hogy drága honfitársaink legújabb orosz barátai nem állnak meg Záhonynál, aztán felszabadítják ezt a jobb sorsra érdemes országot másodszor is, csak ezúttal az EU elnyomása alól.Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...TocaA történelem azt mutatja, nem éri meg leállni az oroszokkal tökösködni.szaba
Gúnyolódást félretéve, még mindig nem értem, hogy egy igazán nemzeti - patrióta - érzelmű magyar ember | - tehát nem egy ilyen hazátlan mint én - | , hogy tud az orosz hódító politikának tapsolni. Nem értem.
több mint 11 éve
Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...TocaA történelem azt mutatja, nem éri meg leállni az oroszokkal tökösködni.
több mint 11 éve
Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...TocaNem tudom, hogy mi van Kelet-Ukrajnában, ami miatt megérné az USA-nak odamenni egy kis erődemonstráció miatt.
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
éjjen az oktatássy reeform!44!
444.hu/2014/04/13/klebel-kleber-na-klebensberg-kuno/Amadeus91
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Kíváncsi vagyok hogy továbbra is komoly szankciókkal dobálózás marad ez még, vagy USA felvállal valami tökösséget...
több mint 11 éve
a kisebbségüket védő békés nemoroszok, ahogy most divatos őket hívni.
ezt meg kommentár nélkül.Vrijbloed
több mint 11 éve
Olga után a másik idegbeteg...
(jól lehet, leszögezem, hogy vannak jó gondolatai, de ahogy ezt előadja, az valami elképesztő...)
több mint 11 éve
Egyébként látva Friderikuszt illetve legutóbb Olgát, egyre inkább az a benyomásom, hogy jobb is, hogy a baloldali garnitúra nem került vissza, mert nem lennénk beljebb.igazán az a vicces, amikor az a Friderikusz ágál a baloldali bélyeg ellen, aki Obersovszkyt évekkel megelőzve csinált egy olyan hetet, amikor mindennap vendégül látta Gyurcsányt a műsorában...
Amadeus91
Tölgyessy mondandójára visszatérve, az elmélete alapján egészen sorsszerű volt a Fidesz útja a liberalizmustól a középjobbig (kb. a fidesz 2002-ig).
Az MSZP nagyon komoly karanténban volt a rendszerváltás után, kábé mint most a jobbik és az SZDSZ óriási felelőssége volt, hogy a demokratikus chartával visszaengedte őket az asztalhoz. Ezzel a legitimációval az SZDSZ saját maga szúrta el az egyedüli váltópárti lehetőségét is.
Ez még lehetne a saját belügyük is, viszont - szigorúan szerintem - ezzel a fúzióval a két pártban pont olyan erők ragadtak a vezetésben és pont olyan erők estek ki onnan, amelyek az egészséges nacionalista, de minimum patrióta vonalat szinte teljesen hatályon kívül helyezték, a "liberális globalista" és az "internacionalista" szárnyak kerekedtek felül és kapaszkodtak egymásba. Pedig mind az akkori SZDSZ-ben, mind az akkori MSZP-ben volt "nemzeti szárny" is.
Ez is maradhatott volna a saját belügyük, viszont a '94-es kormányváltás után a nyilvánosságot nagyjából olyan arányban uralta ez a két kormánypárt, mint ahogyan ma szeretné a fidesz, csak akkor nem voltak vezető internetes, inkább az ellenzékhez közel álló oldalak.
Nagyjából innentől datálható, hogy nagyon könnyen szélsőséges fasiszta lesz az, aki akár csak hangsúlyban is eltér a ballib kánontól, és ez alól még a származás se ment fel (sőt, csak ront a megítélésen, lásd SA).
Ennek antitézisét fejlesztette Orbán tökélyre mára: aki akár csak a legcsekélyebb mértékben megkérdőjelezi bármilyen döntésüket, az alsó hangon a nemzetközi nagytőke embere, de könnyen lehet hazaáruló is.
És ezek a panelek sajnos működnek, a két tábor bármit gondolkodás nélkül elhisz a saját vezéreinek, ha azt a fülének megfelelő indokolással hallja.
BTW a sors iróniája, hogy a mindenben nácit és rasszistát látó MSZP szavazóbázisának legalább a harmada pont egy olyan párthoz vándorolt, amely minden eddiginél közelebb áll azokhoz a fogalmakhoz, amelyekkel a rendszerváltás óta - a legtöbbször alaptalanul - riogatnak.
több mint 11 éve
Én bajnai kemény elemzésén nevettem egy jóízűt:"2012. október 23-án két dolgot ígértek az embereknek: összefogást és korszakváltást. Az összefogás olyan nehezen jött össze, (...) hogy közben elsikkadt a másik ígéretük, a korszakváltás. (...) és mivel a korszakváltás helyett az összefogásra koncentráltak, nem is tudtak programot, alternatívát nyújtani az embereknek"
Ezt a magyarázkodást bármelyik hazai socceredző megirigyelné

---
több mint 11 éve
www.origo.hu/valasztas2014/20140412-indulatos-vita-zajlott-az-mszp-valasztmanyi-ulesen.htmlhínnye, egyik-másik kritika még jogos is
több mint 11 éve
dübörög a Szanyi-kampány 😀31.media.tumblr.com/ecae79305241eaf0a98e2173f3738a13/tumblr_n3vbm66yhH1qzlswgo1_500.jpgés ezt már eljátszották egyszer négy éve! 😀 😀
Vagy jobbra. 😀Schleck
berger90
több mint 11 éve
31.media.tumblr.com/ecae79305241eaf0a98e2173f3738a13/tumblr_n3vbm66yhH1qzlswgo1_500.jpgés ezt már eljátszották egyszer négy éve! 😀 😀
Vagy jobbra. 😀Schleck
Mindig jövőre
több mint 11 éve
végighallgattam (kedvet csináltál hozzá) és tetszett, amit mondott.Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a beszélgetést. Nem értek egyet vele mindenben, de érdemes végigülni. Főleg azoknak, akik a rendszerváltás idején még politikailag nem eszméltek.
www.youtube.com/watch?v=HkzxQnhLdHoatapapaatv-t nézel? Amadeus91Nem, Tölgyessyt (ezt is a neten néztem ebédidő alatt). Ha valahová ír vagy interjút ad, akkor azt nem hagyom ki.
A kedvenc politikai elemzőm, azon kevesek közé tartozik, akik képesek nem csak látni, de láttatni is hosszú folyamatok közötti összefüggéseket.atapapa
Egyébként látva Friderikuszt illetve legutóbb Olgát, egyre inkább az a benyomásom, hogy jobb is, hogy a baloldali garnitúra nem került vissza, mert nem lennénk beljebb. (A fidesznek sem örülök)
több mint 11 éve
Végigolvastam, kivonatolom:Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a beszélgetést. Nem értek egyet vele mindenben, de érdemes végigülni. Főleg azoknak, akik a rendszerváltás idején még politikailag nem eszméltek.Végighallgattam, kivonatolom:
www.youtube.com/watch?v=HkzxQnhLdHoatapapa
Tölgyessy szerint akkora volt itt a szar, hogy egyedül Orbán az, aki hajlandó volt erre reflektálni, erre bármit is lépni, még ha is nem feltétlenül érdemben, de verbálisan, szimbólikusan mindenképp.
És ezt az emberek, a választók szeretik, az ellenzék meg képtelen felfogni, elfogadni ezt a rendszert, ami Tölgyessy szerinte egyébként érthető is. Valamint azt mondja, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a valóságot, Orbánt, miközben a baloldali értelmiség meg fel se fogja mi történik körötte.
De ami érdekes volt, az az ambivalencia, amivel egyszerre kritizálja a Fideszt, de racionálisan egyszerűen nem tud jobb alternatívát, figyelembe véve a magyar “néplelket”, és a valós lehetőségeket.Sobri Jóska
Sobri Jóska szerint Tölgyessy annyira beszűkült látókörű, hogy csak Orbánt veszi észre lehetőségek tengerében, de persze teljesen őt sem képes elfogadni a múltbéli sérelmei miatt. Ezért a kicsinyes viselkedése miatt elítélhető.
touchdown..... touchdown, bears!!