Soccer
41 feliratkozó
több mint 5 éve
Nagyon kíváncsi vagyok ennek a végére. Ez a nemzeti bajnokságok kizárják a csapatokat nem hiszem el.Nincs csak naluk az utokartya, mert igazabol mindenkinel van kb 2-2 belole. Mert egy halom hazai szovetseg hidd el, hogy el fogja lehetetleniteni a szuperligat. Ahogy az UEFA es a FIFA utokartyaja, hogy BL-bol, Eb-rol, vb-rol kitiltja az adott csapatok jatekosait, ezaltal a hazai szovetsegeket is a liga ellen fogja forditani.
Egy PL-re ki kiváncsi a Mu, City, Pool, Chelsea, Arsenal nélkül? Vagy a La Liga is gondolom kurva vonzó lesz amikor a Sevilla Villareál kűzd majd az elsőségért.
Nem örülök, ha valóban elindul és ezzel így átalakul a klubfootball de ahogy írtátok is ez csak idő kérdése.
Az a baj, hogy ha valóban összefognak ezek a nagyok akkor náluk van az ütőkártya. Minden nemzeti bajnokság, BL, EL negyed annyiért se tudja eladni a TV jogait ha a sztárklubbok máshol szerepelnek. Ez egy puccs, a sikeressége szerintem is csak idő kérdése. A nagyobb talány, hogy megmarad-e valami abból amit eddig megszoktunk.
Tippre a bajokságok maradni fognak mert kártyavárként dőlne össze mind a nagyok nélkül. De a BL, EL, stb ezzel lehet, hogy el is bukik...
Ha ez az új liga hétközi meccseket tervez (ahogy lehet olvasni), lehet majd válogatni, hogy Super ligát néz az ember, ahol a United - Barca játszik egymás ellen, vagy BL-t, ahol a Sevilla - Leicester, esetleg másnap EL-t, ahol az Aston Villa - Granada mérkőzik vagy ez a 3. számú nevét se tudom ligát, ahol a Cadíz - Crystal Palace rangadókat rendeznek majd...
alatriste
Ugyhogy ez olyan, hogy a top klubokra van valasza az UEFA-nak. A kerdes az, hogy az UEFA meg meri-e huzni, hogy tenyleg eltiltsa a klubokat es a jatekosokat adott sorozattol. Ha igen, akkor az eros utokartya lesz.
A masik az, hogy egyebkent mivel ezek a klubok jobbara jeleztek, hogy a szuperliga mellett maradnanak a hazai bajnoksagokban is, a bibi ott lesz, hogy sansztalan lesz osszehozni a sok sorozatot a naptarban. Meg fognak halni a jatekosok kb a szezon felere.
Egyebkent igy elsore a futballszurkolo ugy reagal, hogy jo lenne egy ilyen bajnoksag, de azert sokak szamara ez nem ilyen egyszeru, hogy na, jo csapatok meccsei, akkor fasza. Azert sok orszag van, ahol a labdarugasnak igenis van olyan multja, hogy a szurkolonak fontos a bajnoksag. Tehat az angolok es a spanyolok peldaul szerintem felgyujtanak a stadiont, ha a csapatuk kiszallna a PL-bol vagy a La Ligabol, mert ezeknek a bajnoksaguknak sokkal nagyobb multjuk es hagyomanyuk van, mint a BL-nek peldaul. Nem veletlen amugy, hogy mar a 12 csapat felenel sokszazezres szurkoloi tarsasagok jeleztek kozlemenyben, hogy teljesen a dontes ellen vannak, es lepjen vissza az adott klub ettol az otlettol.
Ugyhogy azert itt a csapatok ellen nem csak az UEFA lesz majd, hanem hazon belul is haboru alakul majd ki. Nagyon siman eljohet az a pont, amikor majd a szurkolok megszervezik, hogy nem hajlandoak kimenni a csapatuk Szuperliga-meccsere, es igy tuntetnek az egesz ellen. Az angoloknal lehet orulni, ha egy MU meguszna ennyivel, es tenyleg nem az lenne, hogy ket napon belul lebontjak a stadiont. Mert az angolok ugye a vegkepp elmebeteg szurkolok.
Szerkesztette: Stez
több mint 5 éve
de érted, létrehoztak egy teljesen érdektelen nemzetek kupáját, ami aztán tényleg csak annyit ér hogy nyűg a játékosoknak, de legalább válogatottak játszanak és nem kell visszaosztani belőle a kluboknak emellett egy csomó pénzt hoz az uefának, és ők papolnak. Álszent, korrupt geci brigád ez az UEFA
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 628
Amugy meg jonnek a kommentek h ertektelen liga a semmiert kuzdenek majd.(nso)Igen kb ugyanazcaz erteke az osszes kupanak.vki rafogta hogy cl kupa..most rafogjak h sl kupa.
Ennyi.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 628
Igy van.a szinfalak mogott tevekenykedten.perez csak kirakatember.szoval vegulis te voltal itt a hatterben aki ezt vegigtolta a rendszeren ugye?Amugy meg a PES master leagueben mar reg megcsinaltam a szuper ligat.1. 2. Osztaly.En remelem h az EA csinal jatekot belole😀🤣Supleague 22.
Remelem Lesz meg 1 magyar sportcsatorna.
Illetve birokat ki fog kuldeni?😀
YoungZeeZee
csebi
Jobb is volt.
Igaz nehezebb volt nekik mert onnan volt bl.igy lett a barca kozepcsapat az Atletico Madrid meg 2.ligas😃
YoungZeeZee
csebi
több mint 5 éve
Igen, én se vagyok híve a tradíciók megtörésének, de valóban nem akkor izgalom egy nemzeti bajnokság. Szeretem pl a német focit de rohadtul sokat vesz el (nekem) az értékéből, hogy a Bayern-t úgy se lehet megelőzni. Ahogy az olasz dettó ez volt a Juvéval. Az angol is ilyen kicsit, bár nagyobb a szórás de hát épp csak annyival, hogy a City mellett 1-1 szezonban odaért a Chelsea meg a Pool 1-1 szezonban. Amúgy ők is hosszú távon simán lehetnek ilyen egyeduralkodók. A spanyol focit sose szerettem és kifejezetten üdítő hogy noha antifoci Simeona meg tudja a nagyokat piszkálni, de az is ahogy írták 2 max 3 tényezős.ez igaz, innen ertheto, ezzel nem is vitatkoztam.Csak a BL-t nem te szervezted. Nem tied volt a pénz. Most majd az lesz. Ez a fő érve a csapatoknak a superliga mellett. A FIFA, UEFA valóban szintén állszent és a pénzt termeli magának a csapatokkal.A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.azert ez nem teljesen igy van, volt ertelmes parharc iden is BL 16-ban. sztem egy BL-nek legalabb kb 5-6 csapat megy neki eselyesnek minden ev elott.
A kiesés dolog pedig.. AZ nflből sem lehet kiesni, mégis nézhetőbb mint a laliga vagy a BL 😀
eaglesmcnabb
eleve a cel nem a bajnoksagok levaltasa, igy azt a problemat nem oldana meg tovabbra sem. arra meg, hogy olyan liga kellene, ahol nem tudod elore, hogy melyik 2 csapat nyerhet, arra ott a BL, ilyen szempontbol ez nem hoz valtozast.
csebi
Jelenleg ha úgy tetszik van egy közvetítő a csapatok között akik egymás ellen játszanak. Ezentúl nem volna ilyen 3. fél...
alatriste
sztem elobb-utobb ez is egy ilyennek fog kinoni meg ha most nem is az eppen.
Fifa mar a 2006os nemet vb-vel is alszent volt, azota csak meg lejjebb megy.
csebi
Az ötlet nem biztos, hogy rossz. A megvalósítás biztos fog fájdalmas nyomokat hagyni, de itt szerintem csak egy út van. Vagy teret engednek ennek a nemzeti bajokságok, vagy elhullanak. Ezt a játékot rég nem ők vagy az UEFA irányítja, hanem a klubbok, akik most hatalmat is szeretnének.

Liverpool Fc
több mint 5 éve
szoval vegulis te voltal itt a hatterben aki ezt vegigtolta a rendszeren ugye?Amugy meg a PES master leagueben mar reg megcsinaltam a szuper ligat.1. 2. Osztaly.En remelem h az EA csinal jatekot belole😀🤣Supleague 22.
YoungZeeZee
csebi
Jobb is volt.
Igaz nehezebb volt nekik mert onnan volt bl.igy lett a barca kozepcsapat az Atletico Madrid meg 2.ligas😃
YoungZeeZee
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
ugyanaz a csapat ellen 8 meccs sokamugy egyaltalan nem. pl a mostani nhl schedule nem vmi jo (nem a miniszeriakkal van bajom, mert azok jok), hogy 8 meccset jatszol div ellenfelekkel es senki massal nem jatszol.Milyen izgi lesz majd idővel a 18. City-Real. Jah, nemmilyen izgi a 4. lakers-suns egy adott szezonban? 😀
Vrij6
Negritis
csebi
de 3-4 egy évben sztem egyáltalán nem vészes
a mostani rendszerben is előfordult hogy a real-barca játszik 5-6x
bajnokság, kupa, bl
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 628
Amugy meg a PES master leagueben mar reg megcsinaltam a szuper ligat.1. 2. Osztaly.En remelem h az EA csinal jatekot belole😀🤣Supleague 22.
YoungZeeZee
csebi
Jobb is volt.
több mint 5 éve
amugy egyaltalan nem. pl a mostani nhl schedule nem vmi jo (nem a miniszeriakkal van bajom, mert azok jok), hogy 8 meccset jatszol div ellenfelekkel es senki massal nem jatszol.Milyen izgi lesz majd idővel a 18. City-Real. Jah, nemmilyen izgi a 4. lakers-suns egy adott szezonban? 😀
Vrij6
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Milyen izgi lesz majd idővel a 18. City-Real. Jah, nemmilyen izgi a 4. lakers-suns egy adott szezonban? 😀
Vrij6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
En remelem h az EA csinal jatekot belole😀🤣Supleague 22.
YoungZeeZee
több mint 5 éve
ez igaz, innen ertheto, ezzel nem is vitatkoztam.Csak a BL-t nem te szervezted. Nem tied volt a pénz. Most majd az lesz. Ez a fő érve a csapatoknak a superliga mellett. A FIFA, UEFA valóban szintén állszent és a pénzt termeli magának a csapatokkal.A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.azert ez nem teljesen igy van, volt ertelmes parharc iden is BL 16-ban. sztem egy BL-nek legalabb kb 5-6 csapat megy neki eselyesnek minden ev elott.
A kiesés dolog pedig.. AZ nflből sem lehet kiesni, mégis nézhetőbb mint a laliga vagy a BL 😀
eaglesmcnabb
eleve a cel nem a bajnoksagok levaltasa, igy azt a problemat nem oldana meg tovabbra sem. arra meg, hogy olyan liga kellene, ahol nem tudod elore, hogy melyik 2 csapat nyerhet, arra ott a BL, ilyen szempontbol ez nem hoz valtozast.
csebi
Jelenleg ha úgy tetszik van egy közvetítő a csapatok között akik egymás ellen játszanak. Ezentúl nem volna ilyen 3. fél...
alatriste
sztem elobb-utobb ez is egy ilyennek fog kinoni meg ha most nem is az eppen.
Fifa mar a 2006os nemet vb-vel is alszent volt, azota csak meg lejjebb megy.
több mint 5 éve
Csak a BL-t nem te szervezted. Nem tied volt a pénz. Most majd az lesz. Ez a fő érve a csapatoknak a superliga mellett. A FIFA, UEFA valóban szintén állszent és a pénzt termeli magának a csapatokkal.A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.azert ez nem teljesen igy van, volt ertelmes parharc iden is BL 16-ban. sztem egy BL-nek legalabb kb 5-6 csapat megy neki eselyesnek minden ev elott.
eaglesmcnabb
csebi

Liverpool Fc
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 628
En remelem h az EA csinal jatekot belole😀🤣Remelem Lesz meg 1 magyar sportcsatorna.
több mint 5 éve
a másik, amit nem értek, az az, hogy a klubok eddig sírtak, hogy túl nagy a terhelés, a játékosok nem tudnak pihenni.itt meg 18+(2 a 4-5 helyezettnek)+2+2+1 tehat 23-25 meccs ...
értem. tehát nem gond, ha az ő elképzeléseik szerint, vagyis:
Midweek fixtures with all participating clubs continuing to compete in their respective national leagues, preserving the traditional domestic match calendar which remains at the heart of the club game.szóval megtartanák a bajnoki tagságot (38 meccs), emellé jönne még garantáltan 18 mérkőzés, az minimum 56.
namost eddig ha valaki a BL-ben eljutott a végérev(értelemszerűen max 2 ilyen csapat van), az 6+2+2+2+2+1=15 meccs, meg voltak a domestic kupák, ahol azért erősen felforgatott kerettel játszottak. hol van itt a meccsteher csökkentése?
slowmotion
több mint 5 éve
a másik, amit nem értek, az az, hogy a klubok eddig sírtak, hogy túl nagy a terhelés, a játékosok nem tudnak pihenni.Jaj hát azt ki nem fossa le, amikor pénzről van szó. Ez a jaj a játékosok duma maszlag. Bár azt is hozzáteszem nem Guardiola vagy Klopp érvel a Super Ligáért. Sőt Jürgen kifejezetten ellen volt eddig is. Nekik még lehet számít is a játékosok állapota. Sőt biztos vagyok benne. De a tulajdonosok, akik ezt meghozták magasról tesznek rá.
értem. tehát nem gond, ha az ő elképzeléseik szerint, vagyis:
Midweek fixtures with all participating clubs continuing to compete in their respective national leagues, preserving the traditional domestic match calendar which remains at the heart of the club game.szóval megtartanák a bajnoki tagságot (38 meccs), emellé jönne még garantáltan 18 mérkőzés, az minimum 56.
namost eddig ha valaki a BL-ben eljutott a végére, az 6+2+2+2+2+1=15 meccs, meg voltak a domestic kupák, ahol azért erősen felforgatott kerettel játszottak. hol van itt a meccsteher csökkentése?
slowmotion

Liverpool Fc
több mint 5 éve
A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.azert ez nem teljesen igy van, volt ertelmes parharc iden is BL 16-ban. sztem egy BL-nek legalabb kb 5-6 csapat megy neki eselyesnek minden ev elott.
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
a másik, amit nem értek, az az, hogy a klubok eddig sírtak, hogy túl nagy a terhelés, a játékosok nem tudnak pihenni.értem. tehát nem gond, ha az ő elképzeléseik szerint, vagyis:
namost eddig ha valaki a BL-ben eljutott a végérev(értelemszerűen max 2 ilyen csapat van), az 6+2+2+2+2+1=15 meccs, meg voltak a domestic kupák, ahol azért erősen felforgatott kerettel játszottak. hol van itt a meccsteher csökkentése?
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Milyen izgi lesz majd idővel a 18. City-Real. Jah, nem
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Ezt a Fifa vagy Uefa nem tudja már megállítani bárhogy fenyegetőznek. Egyetlen buktatója lehet ha a saját szurkolóik bojkottálják az egészet nem mennek ezekre a szuperliga meccsekre akkor hamar elveszti az erejét az egész.Én ebben bízom. Angliában a domestic football mindig is sokkal inkább számított, egy ottani szurkolónak (éltem köztük) a bajnokság és az fa-kupa többet ér a nemzetközi porondnál. Ez komoly identitás válságot fog okozni, nem mellesleg a mu szurkolóknak ez lehet az utolsó csepp hogy elüldözzék (vagy kiiktassák...) a glazeréket.
KoporShow
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Szerintem majd szépen létrejön ez a rendszer normálisan, az elit csapatok létrehozzák a szuperligát, a maradék csapatok meg majd szerződnek velük fiókcsapatnak, mint az amerikai major ligákban. 😊
több mint 5 éve
De hogy maradhatott ki az MTK...ezek hülyék 😉 😀NFLből sem lehet kiesni.pl Juventus is volt nem olyan regen masodosztalyban meg ha nem ilyen okok miatt.nem tudom elképzelni hogy a TVs szerződések mellett annyira összteesnénekwww.origo.hu/sport/futball/20210419-gary-neville-europai-szuper-liga-nyilatkozat.htmlamugy nekem ez is a problemam, hogy jelenleg a 15 csapat allando, orok tag lenne pedig itt azert meg most is van 1-2 kozepes erossegu csapat, eleg gyenge evekkel, mi lesz ha vmeik mondjuk kiesik hazai bajnoksagaban (ha megis indulhatnak)?
érdekes... nyilván értem az ötletet, de a hazai bajnokságok ezzel mennek a levesbe, a mennyei nívósabb lesz, mint a PL 😊
NB2
csebi
Negritis
nekem ezzel a top 15 klub kivalasztasaval is vannak komoly aggalyaim. mi alapjan dontik el igy elore es orokre? nem megbantva senkit, de elobb nezek meg egy hertha-uniont mint egy arsenal milant jelenleg ...
csebi
Én sem örülök Madridistaként a döntésnek, de a klub szempontjából érthető. A pénzéhes "nonprofit" UEFA kurva nagy hasznot húz a csapatokból a BL-ben is, kb a felét visszaosztja a kluboknak a többit meg elteszi.
A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
NFLből sem lehet kiesni.pl Juventus is volt nem olyan regen masodosztalyban meg ha nem ilyen okok miatt.nem tudom elképzelni hogy a TVs szerződések mellett annyira összteesnénekwww.origo.hu/sport/futball/20210419-gary-neville-europai-szuper-liga-nyilatkozat.htmlamugy nekem ez is a problemam, hogy jelenleg a 15 csapat allando, orok tag lenne pedig itt azert meg most is van 1-2 kozepes erossegu csapat, eleg gyenge evekkel, mi lesz ha vmeik mondjuk kiesik hazai bajnoksagaban (ha megis indulhatnak)?
érdekes... nyilván értem az ötletet, de a hazai bajnokságok ezzel mennek a levesbe, a mennyei nívósabb lesz, mint a PL 😊
NB2
csebi
Negritis
nekem ezzel a top 15 klub kivalasztasaval is vannak komoly aggalyaim. mi alapjan dontik el igy elore es orokre? nem megbantva senkit, de elobb nezek meg egy hertha-uniont mint egy arsenal milant jelenleg ...
csebi
Én sem örülök Madridistaként a döntésnek, de a klub szempontjából érthető. A pénzéhes "nonprofit" UEFA kurva nagy hasznot húz a csapatokból a BL-ben is, kb a felét visszaosztja a kluboknak a többit meg elteszi.
A BL is nézhetetlen kb., A 16 között nincs egy értelmes párharc, amikor el kezdtem nézni a spanyol bajnokságot még izgalmas volt, előzetesen 5-6 csapat esélyes volt a győzelemre, most kb. 2-3 csapat esélyes szezon elején, de az is legtöbbször csak 2. Nézhetetlen érdektelen fos az egész, így legalább létrejön egy liga ahol nem mondom meg előre hogy melyik 2 csapat nyerhet.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
A nemzeti csapatos meccsek a FIFA egisze ala tartoznak (az adott orszag szovetsegen keresztul).Ha kizarja az FA a Chelseat pl, akkor siman megtehetik, h a Chelsea jatekosok nem lehetnek valogatottak, hisz kvazi nincs ervenyes tagsaguk a szervezethez.
Es hova fogjuk igy kolcsonadni a 25 utanpotlas jatekosunkat? Letrehoznak egy fiokligat is?
Meg hogy lesznek az itagiazolasi szezonok?
Igazolhat valakit pl a szuperligabol majd egy spanyol/angol/barmilyen csapat, es vica versa?
Az mondjuk kemeny lenne, ha nem igazolhatnanak csak a szuperligaban levo csapatoktol. Ha kvazi nem lenne atjaras a megmaradt bajnoksagok meg az uj liga kozt. Akkor jokora teher lenne az utanpotlasnevelesen.
Mondjuk benne van hogy a nemzeti ligak lemennek bohoc szintre, ahol 1-1 kogazdag csapat atvenne a regi nagyok helyet (pl Hoffenheim nemeteknel).
Kurvara kivancsi lennek a jatekosok velemenyere. Valahogy nem latom azt, hogy roluk szolna. Igaz ok eddig is csak szereplok voltak, akiknek 10/9x ugy kell tancolniuk ahogy futyulnek nekik.
Kar h Messi meg CR is pont karrierjuk vegen vannak. Emiatt lehet ok is mar inkabb jo lehetoseget latnak benne. Pedig 5-10 eve valszeg eleg lett volna oket meggyoznie a FIFA-nak.
Anyway, remelem a Felcsut befer valahogy a szuperligaba, a nevezesi dijat ugy is mi allnank 😀
De mekkora lenne olyan csapatokat fogadni 3000 nezo elott az akolban, mint a Real vagy a Bayern 😀
Nem tudom szamokkal alatamasztani, de sztem tuti volt egy olyan reteg a fiatal focistak kozul, akiket egymas elleni meccseken fedeztek fel a nagy csapatok, es igazoltak le kesobb. Persze lehet pont nem art, h ez a recency bias resz kikerul. De egy kis csapat jatekosakent tuti nem orulnek ennek az egesznek.
Valszeg kisebb ber, kevesebb tvs meccs, kisebb esely megmutatni a nagy szinpadon.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Persze...de kellett találni 10X olyan csapatot, aki hajlott a harcra. Gondolom a Bayern-t, PSG-t is megkérdezték. Ők nem mentek, mert úgy vannak vele, ha sikerül megalapítani, akkor is még lenne idejük beugrani fixen, de szembemenni az uefával, nekik nem éri meg.de epp ez az, hogy ez a ket csapat jelenleg messze nem az elit tagja ...Te lehet, de szerintem a többség nem. Nem kétlem, hogy ettől még egy bundásliga meccs is jó lehet, de ha ez egy elit liga lesz, a játékosok is inkább oda mennek majd, bármelyik csapatba közülük.pl Juventus is volt nem olyan regen masodosztalyban meg ha nem ilyen okok miatt.nem tudom elképzelni hogy a TVs szerződések mellett annyira összteesnénekwww.origo.hu/sport/futball/20210419-gary-neville-europai-szuper-liga-nyilatkozat.htmlamugy nekem ez is a problemam, hogy jelenleg a 15 csapat allando, orok tag lenne pedig itt azert meg most is van 1-2 kozepes erossegu csapat, eleg gyenge evekkel, mi lesz ha vmeik mondjuk kiesik hazai bajnoksagaban (ha megis indulhatnak)?
NB2
csebi
Negritis
csebi
Klaci79
csebi