NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Los Angeles Chargers - Baltimore Ravens
24
6
2:15, Arena4
Sorozatok
33 feliratkozó
több mint 12 éve
szerintem egyedül a túl sok vámpíros sorozat a probléma a térképen 😊jjncaa2? 😀
Virginiában mondjuk kemény lenne egy TVD - Cleveland Show crossover
több mint 12 éve
| .mondjuk egy elég nagy hibát kiemelnék, ami sztem elég gáz volt: mikor Sarah megtalálta az építkezésen a kulcskártyát, és ott szenvedett vele, majd leütötték ugye, és h ezek után is ott maradt a kártya...enélkül ugye valszeg sose lett volna meg a gyilkos, bár kellett már h Nicolek is hibázzanak és ráfázzanak kicsit...😊 |SPOILERes válasz - Killing 2. évadzáró...
Divat
A belépőkártyával nekem más problémám is van. A kampányirodában megtudjuk, hogy a gyilkosságot követő napon valaki törölte az adatbázisból, hogy kihez tartozott az a kártya (nem a hozzáférését tiltották csak le, ami egy elveszett kártyánál életszerűnek tűnik). Túl sok jelöltje nincs ennek a műveletnek és az oka is csak az lehet, hogy esélye van, hogy olyan helyen veszett el, ahol a rendőrség a gyilkossághoz kötheti. Ha ez a felismerés már megtörtént, nehezen hihető, hogy chief Jacksonnak ne szóltak volna, hogy ugyan nézzen már körül, mert talán ott eshetett ki a dulakodás közben. Ezek után két hét alatt nem sikerült megtalálni azt, ami Lindennek egyetlen zseblámpával az éjszaka közepén öt percbe került... ugyan már. Linden lebukása utáni (újabb) sikertelen kutatás meg ismét epic fail kategória.
A Sud-féle Killing az első évad felétől, második harmadától vált csapásirányt a dán eredetihez képest, úgy hogy egy-egy csavart, jelenetet, helyzetet próbál átvenni, de bármennyire is próbálták az új körülményekhez igazítani, nem illeszkedett szervesen a történetbe. Az eltűnt belépőkártya is egy ilyen eset, analógia, amit itt nem sikerült rendesen feloldani, megoldani.
SPOILER VÉGE.
Ha nem is problémafelvetés, és a filmes, de akár a könyves topikba is elmenne (adaptációk témában), hogyan is lehet jó remake-et készíteni, mi lehet a titka?
A cél nyilván az, hogy egy kisebb piacon sikeres, vagy ötletes koncepcióval meghódítsanak egy nagyobb piacot is. Elsősorban az új nézőknek szól, nem pedig azoknak, akik ismerik az eredetit is.
Variációk:
1. Jelenetről-jelenetre újraforgatni az eredetit. Kézenfekvő, hiszen többségében azoknak szól, akik nem is hallottak az eredetiről. Kulturális, országspecifikus minimális módosítások elvégezhetők, ha a befogadást akadályozná. Az árnyoldala, hogy mi benne a kihívás az új "készítők" előtt? Semmi, és a kritikai dicsfényben sem lehetne egy ilyennel tündökölni. Előny, hogy az eredeti történet koherenciáját nem borítják fel.
2. A másik véglet: csak a történet váza, alapgondolata marad meg. A főbb karakterek adottak, de a cselekmény iránya, fordulatok stb. mind újítás, tehát még nyomaiban sem fog az eredetire emlékeztetni. A készítőknek teljesen szabad keze, azt írnak amit akarnak. Nyilván a bukás veszélye is nagyobb, mégis csak kvázi eredeti ötlet. Legjobb példám erre a Thomas Crown ügy "feldolgozása".
3. A kettő keveréke. Kicsit ebből, kicsit abból. Döntő többségben ebben a kategóriába esnek a remake-kek. Kellő mértékben nyúlnak bele az eredeti történetvezetésbe, hogy legyen mire büszkének lenni, és felmutatni a kritikusok előtt, van komoly hozzáadott érték, mégis megtartják az eredeti változat vonalvezetését (és csak annak a "hibáit" javítják ki) aktualizálják stb. Ezek a módosítások lesznek azok, melyek általában karakteridegen és rendszeridegenek lesznek, olyan lyukakat, réseket kreálnak, amivel rossz esetben kinyírják az eredeti szellemiségét, jó esetben csak apró, megmagyarázhatatlan jelenet darabokat fog eredményezni.
Az eredeti vs. új kérdését le lehet egyszerűsíteni arra, hogy a hibák ellenére, legyen az bármelyik változatban, a tetszésindexet a megismerés sorrendje eleve determinálja?
több mint 12 éve
szpojler: Igen azon én is gondolkodtam, de szerintem nem látták, hogy azzal matat, csak hogy valamit keres. 😊 Viszont utána is meglehetett volna, csak lassabban, mert először Adamsékre gondoltak, és időbe tellett volna mire rájönnek, hogy talán a másik is lehet. Mert amúgy bizonyítéknak persze bizonyíték, de a konkrét gyilkost azzal amúgysem tudták volna meghatározni. De egyébként így volt reálisabb, hogy azt ott elkúrják az indiánok, azért senki nem takargathat mindent tökéletesen és az addig amúgyis túl jól ment már nekik 😊
több mint 12 éve
időközbe befejeztem a Killing 2. évadát, jó volt ez is, | végén megint durva volt, h már végre szinte megint tutira vettem, h ki lesz, erre megint jött egy utolsó utáni csavar....mondjuk egy elég nagy hibát kiemelnék, ami sztem elég gáz volt: mikor Sarah megtalálta az építkezésen a kulcskártyát, és ott szenvedett vele, majd leütötték ugye, és h ezek után is ott maradt a kártya...enélkül ugye valszeg sose lett volna meg a gyilkos, bár kellett már h Nicolek is hibázzanak és ráfázzanak kicsit...😊 | remélem lesz 3. évad!
|
több mint 12 éve
én az FNL-t sose tudtam megszeretni, a Carnivale 1. évad viszont iszonyat jó, szerintem egyedül a túl sok vámpíros sorozat a probléma a térképen 😊
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
pár hónapja én is nekiláttam csinálni magamnak egy ilyen térképet, de mivel nem fért ki normálisan, sok vesződés után abbahagytam 😀
több mint 12 éve
Texasba inkább a FNL illett volna.
több mint 12 éve
A Hart of Dixie még pont befért volna szépen Alabamába. 😊Schleckmeg a Shameless és a Boss Chicago-ba :cool:
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
---
több mint 12 éve
A Transporter sorozat előzetese. http://www.facebook.com/photo.php?v=10150835783862924Osvárt Andrea eléggé 'smiking hot' benne (hogy szép magyar kifejezéssel éljek) 😊
több mint 12 éve
| A sorozat készítői megmondták, hogy az első évad végére nem derül ki a gyilkos 😊 |
több mint 12 éve
persze gondoltam, h nem lehet egyszerre mindent ellőni...hát aza baj, h mondom kicsit beleolvassak 2. évadba, h mire számítsak, szal 1-2 dolog láttán csak néztem nagyokat(imádom kínózni magam a spoilerekkel), szal kiv leszek mit hoz 2. évad...azt hiszem azt is hamar darálom 😊na be is daráltam tnap éjjel...hát nemtom, azt nem mondom h ráuntam volna, de vegyesek az érzéseim a végére, ugyan tényleg sok minden kiderült, de sztem is többet ki lehetett volna hozni belőle, mondhatnám, h a vége egyértelmű lettAz első évad végén én is úgy voltam, hogy jó még egy levezető rész oké, de hát ezek mégegy évadot terveznek, hát mi a fene lesz abban?!? Spoiler lenne folytatnom ezt a gondolatot ezért csak annyit teszek hozzá, hogy van ám mégegyszer ennyi rész és... nem, nem folytatom, inkább nézd 😊fetomy
GIGASPOILER
mármint, h Darren a gyilkos....és amikor már végképp elküldtem őket a pitsába, h semmi csavar csak simán beviszik(ugye addig semmi se volt ilyen egyszerű), hát bazze rendesen odabasztak a cliffhanger-el........végülis csak 1000 újabb kérdésem lett...
GIGAPSPOILEROFF
összességébe engem kilóra megvettek az egész sorozattal, csak ajánlani tudom én is mkinek! jöhet a 2.évad darálása 😊Divat
|
több mint 12 éve
na be is daráltam tnap éjjel...hát nemtom, azt nem mondom h ráuntam volna, de vegyesek az érzéseim a végére, ugyan tényleg sok minden kiderült, de sztem is többet ki lehetett volna hozni belőle, mondhatnám, h a vége egyértelmű lettAz első évad végén én is úgy voltam, hogy jó még egy levezető rész oké, de hát ezek mégegy évadot terveznek, hát mi a fene lesz abban?!? Spoiler lenne folytatnom ezt a gondolatot ezért csak annyit teszek hozzá, hogy van ám mégegyszer ennyi rész és... nem, nem folytatom, inkább nézd 😊
GIGASPOILER
mármint, h Darren a gyilkos....és amikor már végképp elküldtem őket a pitsába, h semmi csavar csak simán beviszik(ugye addig semmi se volt ilyen egyszerű), hát bazze rendesen odabasztak a cliffhanger-el........végülis csak 1000 újabb kérdésem lett...
GIGAPSPOILEROFF
összességébe engem kilóra megvettek az egész sorozattal, csak ajánlani tudom én is mkinek! jöhet a 2.évad darálása 😊Divat
több mint 12 éve
na be is daráltam tnap éjjel...hát nemtom, azt nem mondom h ráuntam volna, de vegyesek az érzéseim a végére, ugyan tényleg sok minden kiderült, de sztem is többet ki lehetett volna hozni belőle, mondhatnám, h a vége egyértelmű lettannyit beszéltetek már erről a Killingről, h elkezdtem én is az első évadot...4. résznél tartok, de eddig geci jó, folytatás tartja eddigi színvonalat? v még durvábbak lesznek a szálak?Hát akikkel én beszéltem róla vagy olvastam véleményüket, azok szerint a vége felé az igazán jó. 😊 Simán tartja a színvonalat szerintem, sőt ahogy egyre több idő telik, egyre több dolog derül ki, egyre több mindenbe engednek betekintést. Ha eddig tetszik, kétlem, hogy ráunnál, vagy elvesztené az érdeklődésed 😊fetomy
kellett ez most, mert elfogytak a sorozataim..Divat
GIGASPOILER
GIGAPSPOILEROFF
összességébe engem kilóra megvettek az egész sorozattal, csak ajánlani tudom én is mkinek! jöhet a 2.évad darálása 😊
|
több mint 12 éve
annyit beszéltetek már erről a Killingről, h elkezdtem én is az első évadot...4. résznél tartok, de eddig geci jó, folytatás tartja eddigi színvonalat? v még durvábbak lesznek a szálak?Hát akikkel én beszéltem róla vagy olvastam véleményüket, azok szerint a vége felé az igazán jó. 😊 Simán tartja a színvonalat szerintem, sőt ahogy egyre több idő telik, egyre több dolog derül ki, egyre több mindenbe engednek betekintést. Ha eddig tetszik, kétlem, hogy ráunnál, vagy elvesztené az érdeklődésed 😊
kellett ez most, mert elfogytak a sorozataim..Divat
több mint 12 éve
Leszek negatív a killing kapcsán. 😊Sokkal jobb showrunnert és írót érdemelt volna aproject, mint Veena Sud. Így egy nagy ziccer maradt ki, hogy tényleg le tudjanak tenni valami mást az asztalra. Az esős hangulat nekem nem volt elég 26 részre. Kissé túlzó, de inkább az alábbi kritika áll közelebb az én véleményem szerint a sorozat általános minőségéhez, mint a 10/10 ilyet még nem látott a világ hurráoptimizmus.
http://gawker.com/5919764/the-killing-puts-us-out-of-its-misery
több mint 12 éve
annyit beszéltetek már erről a Killingről, h elkezdtem én is az első évadot...4. résznél tartok, de eddig geci jó, folytatás tartja eddigi színvonalat? v még durvábbak lesznek a szálak?kellett ez most, mert elfogytak a sorozataim..
|
több mint 12 éve
Új Dallas nyitórésze egyszerűen tökéletes volt! Volt itt minden: régi nagyok, új testvérharc, olaj, esküvő, fordulatok! És a végén még Dallas Cowboys stadion is! 😊
több mint 12 éve
kábelen sosincs 20 részes évad semmibőlJó lett a The Killing vége 😊tenorxHát ez egy kibebaszott jó sorozat 😊 Ha ezt nem folytatják, akkor bekaphatja mindenki. Leszarom ha gyengébb is lesz, van hely lefelé, gyengébbként is még nagyon jó lehet ez. Még ha mondjuk csinálnak rendesen olyan 20 részes évadot, amiben tényleg 1 eset 1 szezon, akkor talán a nézettséget is jobban meg lehet tartani, vagy nem tudom de kurvára folytassák,mert ez gecijó 😊fetomy
több mint 12 éve
Jó lett a The Killing vége 😊tenorxHát ez egy kibebaszott jó sorozat 😊 Ha ezt nem folytatják, akkor bekaphatja mindenki. Leszarom ha gyengébb is lesz, van hely lefelé, gyengébbként is még nagyon jó lehet ez. Még ha mondjuk csinálnak rendesen olyan 20 részes évadot, amiben tényleg 1 eset 1 szezon, akkor talán a nézettséget is jobban meg lehet tartani, vagy nem tudom de kurvára folytassák,mert ez gecijó 😊
több mint 12 éve
Jó lett a The Killing vége 😊
több mint 12 éve
Végre sikerült megtalálnom a tökéletes sorozatot és pár nap alatt lepörgettem az első két évadod illetve még vissza van a s02e10. Szóval már várom a Game of Thrones 3. évadát 😊 Tökéletes sorozat!
több mint 12 éve
tenorx: Sikerült felhozni magam a Killingel. De a többit spoiler alatt 😀SPOILER
Azt már sejtettem, hogy az lesz, hogy az utolsó 3 részbe beleraknak annyi fordulatot, mint amennyi eddig volt összesen 😀 Itt már 5 perc alatt lesz az eddig baszottul sárosból szentkép, a szentképből sáros, tuti bűnösből tuti ártatlan és fordítva. Hát ugye jelenleg úgy néz ki, hogy Jamie-Amos-Jacko trió volt a tettes (JAJ), de mostmár kezdem azt hinni, hogy még kétszer átfordul 😀 Gwent 1 percig nem gondoltam bűnösnek (tehát ő lesz 😀). Túl egyértelmű volt, hogy az ő kártyája hiányzik, vezette az autót, nincs alibije, ezek egyértelmű jelei az ártatlanságnak 😀 Nem tudom mit higgyek, mert megint túl egyértelmű ez a Jamie-szál, viszont már tényleg nem lenne értelme, hogy mi másért fedezné ennyire magát a csíf jacko. Csak így meg nem annyira van meglepődés a végére... Nem lepne meg, ha kiderülne, hogy mégis Gwen, viszont az mostmár nagyon, ha kiderülne, hogy egyáltalán nem ezek, hanem mittudomén a megboldogult Janek 😀 De hát fene tudja, mindegy, meglátjuk mi lesz, annyi biztos, hogy ez egy gecijó sorozat, és ha nem folytatódik, akkor szellemi fogyatékos mindenki akinek ahhoz a döntéshez köze lesz 😀
több mint 12 éve
Shawn84
8 527
Merle Dandridge(Rita Roosevelt, a seriff felesége) is visszatérő lenne elvileg, de ő főszerepet kapott a Chicago Fire-ben és csak 1 részre akarják elengedni. Sutter meg nem nagyon örül neki.