TV, rádió

19 feliratkozó

10 órája
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 13 421 — Kinek mit intézett a kormánya
Na, elkezdtem én is az első évadtól az Árulókat, remek kis műsor, de Árpa Atiról mindig a flectoros-kokós Stadion4es videó jut eszembe😅
18 órája
Nomac New England Patriots 3 210 — balazs.t85@gmail.com
 hvg.hu/tudomany/20241217_vodafone-onetv-atallas-frissites-problemak-tv-panaszok
Negritis, a vajda
A Digisek már rég megkapták, még szerencse hogy csak a sportcsatornák között váltogatok 😀
20 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 45 637 — The Mathematician
 hvg.hu/tudomany/20241217_vodafone-onetv-atallas-frissites-problemak-tv-panaszok

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
8 napja
NB2 New England Patriots 25 090 — nabege2@yahoo.com
 24.hu/kultura/2024/12/09/ismetles-musor-teve-tevecsatorna-elemzes-reklam-tv2-rtl-csoport/
8 napja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 569 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Ez is holland linceszből jön
Igor
Nem brit?
(Miközben ezt a hsz-t írtam hallgattam a linkelt kibeszélőt, ott a kreatív vezető angol fejlesztést mondott.)

Megnéztem, az Árulók valóban kiemelkedő a magyar gyártások közül, kimondottan szórakoztatónak találtam, szépen van kamerázva, jól van vágva, jó az alapötlet -nem hiába alapjátek a gyilkosos táborozáskor, házibulikon, végigkiséri a gimis éveket-, jó a casting, a kivitelezés, Árpa is helyén van benne, egyedül ami zavaró, hogy mennyire logika és racionalitás nélkül zajlanak a történések.

Szinte mindenki, mindkét oldalon kizárólag érzelemből, személyeskedve, egóból játszik, egyetlen olyan momentumra nem emlékszem, amire rá lehetne fogni, hogy tudatos nyomozás zajlik. Nincsen érdemi kommunikáció, tények összevetése, ellentmondások, dinamikák, érdekek keresése, provokáció, felkérdezések, megvádolások, kábé semmi, ami szükséges eleme lenne annak, hogy valami objektíve gyanús jelként értelmezhető legyen.
Azt gondolnám, hogy felnőtt emberek, pláne, akik fel is készülhettek a játékra, kitalálnak valami stratégiát, készülnek valami technikával, amivel a random hülyeségeket kiszűrhetik, és ártatlanként valóban észrevehetnek, szerezhetnek, kiprovokálhatnak infókat.

Amikor mi játszottunk, ártatlanként mindig az volt a sikeres stratégia, vagyis csak az volt sikeres stratégia, hogy addig beszélgettünk, addig állítottunk fel elméleteket, logikai láncolatokat, addig provokáltuk egymást, amíg valaki nem került önellentmondásba, hogy akkor most neki mi is az érdeke, mi éri meg, ha X a gyilkos, ha Y az ártatlan, stb., amikor nemlétező logikai levezetésekbe sodródik bele, ami persze nem csak egy gyilkosnak lehet a sajátja, de egy gyilkosnak inkább, mint nem.
Persze ott nem volt ezer -a nyomozás szempontjából lényegtelen- plusz feladat, játék, védettség, történés, pénzgyűjtés, minden beszélgetést mindenki hallott, vagyis ez a tévés formátum valóban rengeteg dezinformációt es rettenetes infózajt generál, de ettől függetlenül effektíve senki se nyomozott, mindenkinek csak megérzései, elméletei, félreértései voltak, a szimpátia/antipátia tengelyen nyilvánult meg, nemlétező benyomásokra, másod-, harmad-, századkézből kapott hallomásokra fixálódott rá, vagy egyszerűen csak hülye volt, mint a segg, és életszerűtlen, a nyomozáshoz nem kapcsolódó eseményekre fókuszált. ("Nem volt ideje sminkelni, mert egész éjszaka gyilkolászott.", "Nem bízok benne, olyan arca van.", kit választ legfőbb bizalmasának - kettőből!, stb.).
Illetve még az zavaró, hogy nincs egy egzakt forgatókönyv, előre tudható szabályrendszer, a műsorkészítőknek az események alakulásától függően van lehetőségük belenyúlni az eseményekbe, behozni eladdig sose hallott új elemeket, funkciókat, infókat, stb.

Valamint az se elhanyagolható különbseg az alapjátekkal, hogy abból egy este lement 5-6 kör pár óra alatt, semmit se lehetett nyerni, és utána nem kellett magadat egy egész ország előtt felvállalnod a viselkedésed miatt. Ez, hogy egy ember egy életben kb. egyszer kap ilyen lehetőséget, hogy gyilkos, hogy ártatlan, hogy két hét alatt egy játék zajlik, nem egy este féltucat, egy fél ország látja, van nyeremény, az eleve diszkomfortérzet kb. mindenkinek.

Persze lehet ez így jó tévés formátumnak -vagyis nyilván-, de azért a fő probléma szerintem mégiscsak az, hogy a 22 résztvevő nagyrésze teljesen hülye, képtelen olyan szcenáriót alkotni, ami hézagmentesen lefedi a történéseket, pláne képtelen ilyeneket kierőszakolni, kiprovokálni, de gondolom ha nem lennének ennyire buták, akkor túl intellektuális lenne a játék, ami meg ugye nem igazán találkozna nagy közönségigénnyel, a harmadik olyan résznél, ahol együtt ül 20 ember, és órákon át csak kérdez, válaszol, beszél, elemez, feltételez -az egész évadból nem emlékszem "tegyük fel, ha..." jellegű disputákra, vitaindítókra- kábé elvesztené a nézői 90 százalékát.
De -évente párszor belenézve földi tévés topműsorokba, és- mindent egybevetve meglepett, hogy ilyen jó kontentet tudott letenni az asztalra egy kertévé, az meg végülis nem az RTL hibája, ha egy realityben sok a hülye, hiszen azokkal könnyebben azonosul a néző.
Őszentsége Sobri Jóska
Azért volt aki nyomozott is, és nem volt full vakon, pl. a végén Viktor. Persze a sok hülye simán vitte magával, meg eleve többen is voltak, de amikor felhozta a neveket, hogy neki ki és ki gyanús, a többiek mind lehurrogták. Pedig kívülről nem agysebészet azért a nyomozás (jóval könnyebb kéne legyen alapesetben mint az árulás), mert semmi sem indokolja hogy olyanokat hagyjanak bent, akik soha senkinek sem gyanúsak, ha vannak ilyenek, akkor azok valszeg gyilkosok.

Az meg tényleg röhej volt hogy lőttek mindenkire, de pont a gyilkosokra sohasem. A random hamarabb talált volna mint a "nyomozók". 😀
Az is legalja hogy az elején kiszavazták Gerit, mert ő volt a leghangosabb. A gyilkos gyakori ismertetőjele, hogy ha teheti akkor hallgat mint szar a fűben.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
9 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 590 — #NoStress
Ez is holland linceszből jön
Igor
Nem brit?
(Miközben ezt a hsz-t írtam hallgattam a linkelt kibeszélőt, ott a kreatív vezető angol fejlesztést mondott.)

Megnéztem, az Árulók valóban kiemelkedő a magyar gyártások közül, kimondottan szórakoztatónak találtam, szépen van kamerázva, jól van vágva, jó az alapötlet -nem hiába alapjátek a gyilkosos táborozáskor, házibulikon, végigkiséri a gimis éveket-, jó a casting, a kivitelezés, Árpa is helyén van benne, egyedül ami zavaró, hogy mennyire logika és racionalitás nélkül zajlanak a történések.

Szinte mindenki, mindkét oldalon kizárólag érzelemből, személyeskedve, egóból játszik, egyetlen olyan momentumra nem emlékszem, amire rá lehetne fogni, hogy tudatos nyomozás zajlik. Nincsen érdemi kommunikáció, tények összevetése, ellentmondások, dinamikák, érdekek keresése, provokáció, felkérdezések, megvádolások, kábé semmi, ami szükséges eleme lenne annak, hogy valami objektíve gyanús jelként értelmezhető legyen.
Azt gondolnám, hogy felnőtt emberek, pláne, akik fel is készülhettek a játékra, kitalálnak valami stratégiát, készülnek valami technikával, amivel a random hülyeségeket kiszűrhetik, és ártatlanként valóban észrevehetnek, szerezhetnek, kiprovokálhatnak infókat.

Amikor mi játszottunk, ártatlanként mindig az volt a sikeres stratégia, vagyis csak az volt sikeres stratégia, hogy addig beszélgettünk, addig állítottunk fel elméleteket, logikai láncolatokat, addig provokáltuk egymást, amíg valaki nem került önellentmondásba, hogy akkor most neki mi is az érdeke, mi éri meg, ha X a gyilkos, ha Y az ártatlan, stb., amikor nemlétező logikai levezetésekbe sodródik bele, ami persze nem csak egy gyilkosnak lehet a sajátja, de egy gyilkosnak inkább, mint nem.
Persze ott nem volt ezer -a nyomozás szempontjából lényegtelen- plusz feladat, játék, védettség, történés, pénzgyűjtés, minden beszélgetést mindenki hallott, vagyis ez a tévés formátum valóban rengeteg dezinformációt es rettenetes infózajt generál, de ettől függetlenül effektíve senki se nyomozott, mindenkinek csak megérzései, elméletei, félreértései voltak, a szimpátia/antipátia tengelyen nyilvánult meg, nemlétező benyomásokra, másod-, harmad-, századkézből kapott hallomásokra fixálódott rá, vagy egyszerűen csak hülye volt, mint a segg, és életszerűtlen, a nyomozáshoz nem kapcsolódó eseményekre fókuszált. ("Nem volt ideje sminkelni, mert egész éjszaka gyilkolászott.", "Nem bízok benne, olyan arca van.", kit választ legfőbb bizalmasának - kettőből!, stb.).
Illetve még az zavaró, hogy nincs egy egzakt forgatókönyv, előre tudható szabályrendszer, a műsorkészítőknek az események alakulásától függően van lehetőségük belenyúlni az eseményekbe, behozni eladdig sose hallott új elemeket, funkciókat, infókat, stb.

Valamint az se elhanyagolható különbseg az alapjátekkal, hogy abból egy este lement 5-6 kör pár óra alatt, semmit se lehetett nyerni, és utána nem kellett magadat egy egész ország előtt felvállalnod a viselkedésed miatt. Ez, hogy egy ember egy életben kb. egyszer kap ilyen lehetőséget, hogy gyilkos, hogy ártatlan, hogy két hét alatt egy játék zajlik, nem egy este féltucat, egy fél ország látja, van nyeremény, az eleve diszkomfortérzet kb. mindenkinek.

Persze lehet ez így jó tévés formátumnak -vagyis nyilván-, de azért a fő probléma szerintem mégiscsak az, hogy a 22 résztvevő nagyrésze teljesen hülye, képtelen olyan szcenáriót alkotni, ami hézagmentesen lefedi a történéseket, pláne képtelen ilyeneket kierőszakolni, kiprovokálni, de gondolom ha nem lennének ennyire buták, akkor túl intellektuális lenne a játék, ami meg ugye nem igazán találkozna nagy közönségigénnyel, a harmadik olyan résznél, ahol együtt ül 20 ember, és órákon át csak kérdez, válaszol, beszél, elemez, feltételez -az egész évadból nem emlékszem "tegyük fel, ha..." jellegű disputákra, vitaindítókra- kábé elvesztené a nézői 90 százalékát.
De -évente párszor belenézve földi tévés topműsorokba, és- mindent egybevetve meglepett, hogy ilyen jó kontentet tudott letenni az asztalra egy kertévé, az meg végülis nem az RTL hibája, ha egy realityben sok a hülye, hiszen azokkal könnyebben azonosul a néző.

10 napja
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 380 — No 1 Zhang Yufei fan
Nekem rhadtul nem tetszett a vège....èn a celebeseket nem láttam....így nem tudtam mi lesz...gáspárt pedig nagyon nem bírtam vègig...nekem a legjobb forgatókönyv az lett volna ha mind a hárman zöldet dobnak, vagy akkor már inkább Timi nyerjen de hát ugye... akkor nem tudom mi van ha Timi Zsuzsira szavaz???Egyébként annyi esze lehetett volna Timinek hogy Zsuzsi rá fog szavazni csak már vitte az indulat hogy csessze meg, ennyire átvertèl.....
dande2
el nem tudtam képzelni hogy van olyan ember akinek Timi szimpatikus volt 😀
eaglesmcnabb
meg hogy van ember aki ilyesmit néz
🤘 gaben 🤘
Akkor csak nézted Te is valamennyit, ha véleményed van róla. 😀
kittli
gondolom valami színvonalas 'valóságshow'
🤘 gaben 🤘
Kamerákkal felvett társasjáték, ami az elmúlt évek legigényesebb kertvs saját gyártású műsora.
shawnka
ad 1 - ezzel mondjuk nem mondtál sokat... vakok közt a negyedszemű...
ad 2 - mi az hogy saját gyártású? Ez is holland linceszből jön, mint az RTL-n bármi, Kolosi úr kb erre élvez*... bár az valóban meglepő, hogy ez most kivételesen nem Endemol, ha jól látom.

Ettől még rahedli jobbnál jobb showt lehetne importálni, még ennél is btw... úgy hogy ez valóban egy üdítő kivétel volt az éneklős-táncolos-főzős-abszolútlegaljatress műsorok tengerében.

*mintha a maffia/vérfarkas mondjuk itthon nem lenne 30+ éve ismert játék... (amúgy ezzel most motiváltál, és rákerestem, 1986 Dmitrij Davidov)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
10 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 13 421 — Kinek mit intézett a kormánya
Azért ne csináljunk úgy, mintha a ker. tv-k nem csináltak volna annyi, de tényleg annyi szemetet, hogy esetleg valakiben az a kép alakult ki, hogy az összes műsoruk szemét és nincs idejük/kedvük megnézni, hogy 100-ból 1x sikerült egy értelmes műsort csinálniuk. Töredelmesen bevallom én sem nézek onnan már semmit... Jah bocs, a sztárbox bunyóit megnéztem, de azon kívül évek (lassan inkább évtizedek) semmi ker tv-s hülyeséget nem nézek.
NB2
Egyáltalán nem csinálunk úgy, mintha nem lenne annyi szemét.
Itt beszélgetés van az épp 1 jó műsorról, meg egy kommentben minden ember leidiótázása a tények és a kontextus ismerete nélkül.
10 napja
NB2 New England Patriots 25 090 — nabege2@yahoo.com
Azért ne csináljunk úgy, mintha a ker. tv-k nem csináltak volna annyi, de tényleg annyi szemetet, hogy esetleg valakiben az a kép alakult ki, hogy az összes műsoruk szemét és nincs idejük/kedvük megnézni, hogy 100-ból 1x sikerült egy értelmes műsort csinálniuk. Töredelmesen bevallom én sem nézek onnan már semmit... Jah bocs, a sztárbox bunyóit megnéztem, de azon kívül évek (lassan inkább évtizedek) semmi ker tv-s hülyeséget nem nézek.
10 napja
Toca Minnesota Vikings 19 431 — Vikings fan
Nekem rhadtul nem tetszett a vège....èn a celebeseket nem láttam....így nem tudtam mi lesz...gáspárt pedig nagyon nem bírtam vègig...nekem a legjobb forgatókönyv az lett volna ha mind a hárman zöldet dobnak, vagy akkor már inkább Timi nyerjen de hát ugye... akkor nem tudom mi van ha Timi Zsuzsira szavaz???Egyébként annyi esze lehetett volna Timinek hogy Zsuzsi rá fog szavazni csak már vitte az indulat hogy csessze meg, ennyire átvertèl.....
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
kittli
🤘 gaben 🤘
Abszolút nem valóságshow. Kamerákkal felvett társasjáték, ami az elmúlt évek legigényesebb kertvs saját gyártású műsora.

Sajnálom, hogy nem üti meg az úri ingerküszöbödet, de azt őszintén én se értem, hogy ha nem vágsz valamit, nem érdekel valami, akkor a faszért kell beleböfögnöd.
shawnka
Én véleményt írtam, te vagy aki böfögtél
🤘 gaben 🤘
Szívesen elmagyaraznám neked mi a különbség:
“TV műsorok topicban megformált vélemény egy műsorról” bejegyzés és a “tények nélküli beböfögés között amivel leszólod az embereket akik valamit néznek “ bejegyzés között, de félek, hogy az alusapkád megfogná az infót. Meg ugye covid chiped sincs, hogy értsd minket alantas alsóbrendűeket mire vesznek rá, hogy elbutuljunk.

Szerkesztette: Toca
10 napja
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 238 — Deion Sanders for president!
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
kittli
🤘 gaben 🤘
Abszolút nem valóságshow. Kamerákkal felvett társasjáték, ami az elmúlt évek legigényesebb kertvs saját gyártású műsora.

Sajnálom, hogy nem üti meg az úri ingerküszöbödet, de azt őszintén én se értem, hogy ha nem vágsz valamit, nem érdekel valami, akkor a faszért kell beleböfögnöd.
shawnka
Én véleményt írtam, te vagy aki böfögtél

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
10 napja
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 316 — Tyrone Creek
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
kittli
🤘 gaben 🤘

10 napja
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
kittli
Miért kellene? Magyarországon szokás csak úgy mindenbe belemondani a 2bites "gondolatokat" "véleményeket", magát a témát és a kontextust nem ismerve. (És simán elhiszem, hogy ez nem csak magyar sajátosság, de csak itt éltem eddig életvitel szerűen)
10 napja
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
kittli

10 napja
kittli Pittsburgh Steelers 2 307 — Steelers fan
dande2
eaglesmcnabb
🤘 gaben 🤘
10 napja
dande2
eaglesmcnabb

10 napja
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 935 — Amerikai sportok rajongója
dande2
eaglesmcnabb
Nem azt mondtam hogy Timi szimpatikus, 🤪 csak nekem Gáspár mèg kevèsbè volt az, ő "csak" utazott a többieken ès ő kezdte a harakirit, már a "hètköznapokon" belül a beszèlgetèsekben De vègül is igaza lett 😊
dande2
legalább az Árulók nyertek, szégyen lett volna megint ezek az ártatlanok, főleg ha Zsuzsi😊
10 napja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 083 — Így remélem megfelelek nektek.....
dande2
eaglesmcnabb
Nem azt mondtam hogy Timi szimpatikus, 🤪 csak nekem Gáspár mèg kevèsbè volt az, ő "csak" utazott a többieken ès ő kezdte a harakirit, már a "hètköznapokon" belül a beszèlgetèsekben De vègül is igaza lett 😊
10 napja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 569 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
dande2

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
11 napja
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 42 083 — Így remélem megfelelek nektek.....
11 napja
Minden jó, ha a vége jó

11 napja
Bruschi85 New England Patriots 1 750 — Patriots és Kaposvári KK fan
Persze megint volt csavar, tőrt hiányoltam, de nagyszerű évad volt, Gáspár megérdemelten nyert, lesz miből költeni a fékre. 😊
Timi kitette Rékát, Nórit, Gáspár nem bízott benne, hogy ha ők ketten állnak Ferivel, nem őt teszik ki és ez be is bizonyosodott a tűznél.
Érdemes megnézni a kibeszélőket is, itt a záró
 rtl.hu/az-arulok-gyilkossag-a-kastelyban/2024/12/06/hivatalos-kibeszelo-roka-gaspar-nyari-gabor
Jövő ősszel jöhet celeb, civil évad, remélem nyer celeb áruló is, Hevér Gábor helyett.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats és Hajrá Kometa Kaposvári KK!
11 napja
kittli Pittsburgh Steelers 2 307 — Steelers fan
Árulók
| A tűz ceremónián az a mondás jutott eszembe Zsuzsiról, hogy ha "Ha fél órán belül nem szúrod ki a balekot az asztalnál, akkor te vagy a balek".
Csóri már azt hitte feleződik a 13 misi. 😀
Gazsiról viszont nem hittem, hogy hátbaszúrja Timit. Megtette és milyen jól tette.
|

Szerkesztette: kittli
12 napja
Bruschi85 New England Patriots 1 750 — Patriots és Kaposvári KK fan
Azért ezt a vacsorát, remélem jövőre nem erőltetik, így ennek nem sok értelme, és nem lesz 4 gyilkos sem kezdettől, rögtön behívással, ahogy celebeknél is, idén 4 kezdett.
Legyen 3 gyilkos, és folyamatos zsarolások, ha lesz civil évad, ártatlanoknak egyszerűen jobban kell(ene) nyomozniuk, celebek sokkal jobbak voltak a végjátékban is pl. Moha, Iza stb.
Feri, aki a legjobb sofőr, korábban is tövig nyomta a gázpedált, sztem simán megnyeri a tőrt és Timivel sajna kiteszik Gáspárt, ha nem, akkor tényleg érzelmeivel dönt.
Ferinek egy pillanatig nem jutott eszébe, az őszinteségi vacsorán, ha vele van jóban "ártatlanként" Timi, ugyan miért is őt hívta meg...
Holnap kiderül, celebes évadhoz hasonlóan vajon lesz-e csavar, remélhetőleg zárás akadásmentesen megy le.

A lényeg továbbra is Hajrá Pats és Hajrá Kometa Kaposvári KK!
12 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 490
#TeamGaspar
Padrinaggio
Mostmár remélem behúzzák az árulók, senki sem maradt, aki megérdemelné😀
eaglesmcnabb
Mivel pénteken lesz vége szinte biztos, hogy lesz még valami csavar, mai után pláne, remélem nem Hevér Gáborhoz hasonló vacsora.
Bruschi85
Oh shit, here we go again