USA és a világ

32 feliratkozó

több mint 4 éve
Teabee Denver Broncos 794
oroszoknál másfél nap alatt 2800 halott.

A Financial Times közölte a részleteket, eszerint péntek délután 3 óráig eddig:

80 harckocsi,
516 különböző páncélozott jármű,
10 repülőgép,
7 helikopter,
2800 katona
került az orosz haderő veszteséglistájára.
Amadeus
az első kettő soknak tűnik
NB2
Egy Franciaország méretű országot intéztek el 2 nap alatt úgy, hogy vigyázni kellett. Gondolj Bele abba mi lenne ha az emberélet nem lenne fontos. Inkább bele se gondoljuk 😕
ozibozi
Nagyon messze van ez attól, hogy elintézett legyen.
somoskovig
Mivel nem szabad gyilkolni /még/
ozibozi
Hány perc lenne ha lehetne?
ozibozi
Mire gondolsz? Ha azt mondja putyin hogy szabad a tánc, akkor az orosz hadsereg átmegy örjöngő irányíthatatlan zombi masszává és mennek előre gondolkodás nélkül? Ugyanúgy követnék a kiképzésen tanultakat, alakzatban mozognának, fedezékről fedezékre haladnának, max annyi változna, hogy sokkal lassabban de sokkal többet lőve.
samu09
Erre a célre vitték sztem a csecseneket. Őket mondjuk nem is értem. Jó, en bloc utálják a szlávokat, de h pont az orosz oldalon? Az ellenségem ellensége az már kurvára ellenségem?
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 170 — Chiefs GM
21-22 között kaptok egy olyan videót, hogy el lehet gondolkodni a holnapon.
az emberek gonosznak.
Mindig azok voltak.
21.30 kb
ozibozi
Na, mit árult el neked az informátorod?
Mikey
Ne legyél türelmetlen, most szopjak fel Putyint, hogy keményen tudja döngetni a medvét 😊

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
az emberek gonosznak.
Mindig azok voltak.
21.30 kb
ozibozi
Na, mit árult el neked az informátorod?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
oroszoknál másfél nap alatt 2800 halott.

A Financial Times közölte a részleteket, eszerint péntek délután 3 óráig eddig:

80 harckocsi,
516 különböző páncélozott jármű,
10 repülőgép,
7 helikopter,
2800 katona
került az orosz haderő veszteséglistájára.
Amadeus
az első kettő soknak tűnik
NB2
Egy Franciaország méretű országot intéztek el 2 nap alatt úgy, hogy vigyázni kellett. Gondolj Bele abba mi lenne ha az emberélet nem lenne fontos. Inkább bele se gondoljuk 😕
ozibozi
Nagyon messze van ez attól, hogy elintézett legyen.
somoskovig
Mivel nem szabad gyilkolni /még/
ozibozi
Hány perc lenne ha lehetne?
ozibozi
Mire gondolsz? Ha azt mondja putyin hogy szabad a tánc, akkor az orosz hadsereg átmegy örjöngő irányíthatatlan zombi masszává és mennek előre gondolkodás nélkül? Ugyanúgy követnék a kiképzésen tanultakat, alakzatban mozognának, fedezékről fedezékre haladnának, max annyi változna, hogy sokkal lassabban de sokkal többet lőve.
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 979
Amúgy azt mondja már meg valaki nekem, hogy hol vannak a buszoztatott rendőrök ilyenkor?
Nem kellene a határhoz vinni párat, hogy ott legyenek meg bilincsbe tegyék azokat akik ilyen súlyos összegekért akarják a menekülteket BP-re vagy máshova vinni?

A Békemenetes járatokról nem is beszélve.
több mint 4 éve
deyell Las Vegas Raiders 12 341 — Sworn to the Dark

Tony Adams
első csecsen háború során ugyanez volt, orosz sorkatonák azt sem tudták hol vannak, és mit kell csinálniuk.

chemicals keep me under control

több mint 4 éve
Jughead Dallas Cowboys 6 340
Jó ötlet a sorkatonaság a többi embernek, csak valahogy engem mentesítsenek, mert semmi kedvem erre elbaszni akár egy napot is.

Szerkesztette: Jughead
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 505
Végleg befejeződtek a 2014 óta felfüggesztett tárgyalások Oroszország csatlakozásáról a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) – közölte a párizsi székhelyű szervezet. Az OECD a döntést „Oroszország Ukrajna elleni nagyszabású agressziójával” indokolta. Az OECD jelezte azt is, hogy további lépéseket tesz az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok felülvizsgálatára. A szervezet moszkvai irodáját bezárják, Oroszország nem kap többé meghívást az OECD miniszteri értekezleteire és leállítják az Oroszország önkéntes hozzájárulásaiból finanszírozott, még el nem indított projekteket. (MTI)
több mint 4 éve
Ez volt már?
BREAKING: Poland is sending trucks of ammo to Ukraine
Klaci79
Jah.
Én ezt szoktam olvasni:
 edition.cnn.com/europe/live-news/ukraine-russia-news-02-25-22/index.html
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 903
Ez volt már?
BREAKING: Poland is sending trucks of ammo to Ukraine
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Te voltál katona? Mert én még igen. És minden ott megélt / látott / tapasztalt élményem alapján csak azt tudom mondani, hogy a sorkatona az nem katona. Az egy olyan civil, akire katona gúnyát húznak 1 évre.
peterk2005
Nem, nem voltam. Nem azt mondtam, hogy az ott megvalósult urambátyám rendszer olyan hűdefasza volt. De a sorkatonaság maga mint ötlet szerintem helyénvaló, amúgy sem ártana fél-egy év alapkiképzés a polgárnak. Lehet kevesebb 20 kg-os 20 éves hülyegyerek rohangálna az utcákon, már ezért megérné.
peach
Azért gondolod így, mert nem voltál katona. Ha lettél volna, tudnád, hogy az a fél-egy év az nem alapkiképzés volt, hanem csak egy idióta emberszivatás, amiből hülyébben jön ki az ember, mint ahogy bement. (A katonai részéről elég ha annyit mondok, hogy én első lépcsős gyalogsági hadosztálynál voltam 1 évig sorkatona, és írd és mond, 1 év alatt tizenkét darab lőszert lőttem ki. Hangsúlyozom, első lépcsős lövész hadosztálynál voltam. A tüzér századnak a fele meg úgy szerelt le, hogy egyszer nem látta elsülni a T72-est. Túl drága volt bele a lőszer, hogy csak úgy puffogtassák.)
peterk2005
Tüzér =/= harckocsizó 😉

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Te voltál katona? Mert én még igen. És minden ott megélt / látott / tapasztalt élményem alapján csak azt tudom mondani, hogy a sorkatona az nem katona. Az egy olyan civil, akire katona gúnyát húznak 1 évre.
peterk2005
Nem, nem voltam. Nem azt mondtam, hogy az ott megvalósult urambátyám rendszer olyan hűdefasza volt. De a sorkatonaság maga mint ötlet szerintem helyénvaló, amúgy sem ártana fél-egy év alapkiképzés a polgárnak. Lehet kevesebb 20 kg-os 20 éves hülyegyerek rohangálna az utcákon, már ezért megérné.
peach
Azért gondolod így, mert nem voltál katona. Ha lettél volna, tudnád, hogy az a fél-egy év az nem alapkiképzés volt, hanem csak egy idióta emberszivatás, amiből hülyébben jön ki az ember, mint ahogy bement. (A katonai részéről elég ha annyit mondok, hogy én első lépcsős gyalogsági hadosztálynál voltam 1 évig sorkatona, és írd és mond, 1 év alatt tizenkét darab lőszert lőttem ki. Hangsúlyozom, első lépcsős lövész hadosztálynál voltam. A tüzér századnak a fele meg úgy szerelt le, hogy egyszer nem látta elsülni a T72-est.)
peterk2005
Ácsi. Nem azt mondtam, hogy ugyanazt a szart sírom vissza ami nektek jutott. Hanem azt, hogy a sorkatonaság és a normális kiképzés abszolút legit lenne.
peach
Ezzel amúgy egyet tudok érteni.
Egy normálisan megtervezett, megszervezett alapkiképzés az nem rossz dolog.
Főleg ha nem fél évet vagy hónapokat vesz igénybe, hanem le van osztva szakaszokra.
Elméleti képzést simán lehetne iskolai óra keretében is tartani, erőfelmérőt szintén, stb.
Aztán a kiképzés részén meg megnézni, hogy ki mire alkalmas és annak továbbképezni.
Fegyverhasználat meg ilyenek mehetne akkor.

Én mondjuk nem voltam katona, megúsztam azzal, hogy fősulira jártam.
Tesóm volt, de minden hétvégén otthon volt, mert közel volt a laktanya, plusz az őrködésen kívül semmit nem csináltak, egész nap kummantottak.
több mint 4 éve
Teabee Denver Broncos 794
peterk2005
peach
Azért gondolod így, mert nem voltál katona. Ha lettél volna, tudnád, hogy az a fél-egy év az nem alapkiképzés volt, hanem csak egy idióta emberszivatás, amiből hülyébben jön ki az ember, mint ahogy bement. (A katonai részéről elég ha annyit mondok, hogy én első lépcsős gyalogsági hadosztálynál voltam 1 évig sorkatona, és írd és mond, 1 év alatt tizenkét darab lőszert lőttem ki. Hangsúlyozom, első lépcsős lövész hadosztálynál voltam. A tüzér századnak a fele meg úgy szerelt le, hogy egyszer nem látta elsülni a T72-est.)
peterk2005
Ácsi. Nem azt mondtam, hogy ugyanazt a szart sírom vissza ami nektek jutott. Hanem azt, hogy a sorkatonaság és a normális kiképzés abszolút legit lenne.
peach
Ld Svájc. Nem 12 hónap, hanem négy hónap alapkiképzés (nem egy tár llövésével) után18-32 éves korig évi pár hét tényleges kúszás-mászás-lövöldözés (összesen 300 nap). 50 vagyok, becsszóra csinálnám (még most is).
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
peterk2005
peach
peterk2005
peach
Van róla fogalmad az mennyi pénzbe kerülne?
A jelenlegi hivatásos állomány katona/rendőr/TEK-es/pénzügyőr kb lófasz mennyiségű lőgyakorlaton vesz részt. Na most ha erre nincs pénz szted a sorkatonák milyen kiképzest kapnának?
gabokocka
Jogos. De gondolom akár erre is mehetett volna pár stadion/csarnok/szobor/közbeszerzés stb... költségvetése. Talán haszna is lehetne. Legalábbis több mint a felsoroltaknak.

Szerk. Pláne, hogy írta itt valaki korábban, hogy az ukránoknál ez létező dolog. Ők aztán olyan kurva gazdagok, hogy farzsebből kibírják

Szerkesztette: peach

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 231 — Keep pounding
peterk2005
peach
peterk2005
peach
Van róla fogalmad az mennyi pénzbe kerülne?
A jelenlegi hivatásos állomány katona/rendőr/TEK-es/pénzügyőr kb lófasz mennyiségű lőgyakorlaton vesz részt. Na most ha erre nincs pénz szted a sorkatonák milyen kiképzest kapnának?

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Nálunk hány éves korig van sorkötelezettség?
bcsarli
Hadkötelezettségnek hívják és

50 éves korig
Willie Parker
Most először örülök hogy 52 vagyok 😊

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 161
bcsarli
Hadkötelezettségnek hívják és

50 éves korig
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr

több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
SzP kitett egy videót ahol elmondta hogy a rezsi csökkentés biztonságban van. Én megnyugodtam, le is fekszem aludni.
csebi
Ha atomhaboru lenne a tet, akkor is megvedenek!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Toto21 Chicago Bears 7 972
SzP kitett egy videót ahol elmondta hogy a rezsi csökkentés biztonságban van. Én megnyugodtam, le is fekszem aludni.
csebi
Azért politikusnak születni kell... Nem lenne gyomrom komolyan ehhez
több mint 4 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 743 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Tegnap összeházasodtak.

Ma együtt harcoknak az oroszok ellen. A fiatal feleség is maradt és fegyvert fogott.

Remélem együtt és épségben túlélik ezt az őrületet.

Szerkesztette: iktriad
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 687 — Lucas Scott

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 094 — Axel Foley
az emberek gonosznak.
Mindig azok voltak.
21.30 kb
ozibozi
Ugye nem valami Putyin home sztriptíz?

több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
peterk2005
peach
peterk2005

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 20 953
az emberek gonosznak.
Mindig azok voltak.
21.30 kb