NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 218
Ne haragudj kérlek, de aki Eli-t egy flakonnal egy kalap alá veszi ott qrva nagy bajok vannak és vlsz előbb-utőbb elfogynának a sértegetés nélküli érvek. Ezt pedig nem szeretném.
Sorry.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
no Baltimore Ravens 7 305
Almát az almával, körtét a körtével érdemes hasonlítgatni.
ozibozi
Pont abban a rosszabb. Ha az all-time teljesitmenyt nezzuk akkor abban jo.
A TB12-PM-DB-stb kategoriatol nagyon messze van es az aranyzako ezt egyenliti ki ( ami nem alapfeltetel es ezert is kerulnek be )

Ezutan a Rivers-BB vonaltol el van maradva az all-time statokban es o a legrosszabb koztuk ( ami megint nem kizaro ok ) es a M Ryan-Staffi vonal is (inkabb ) jobb nala ezekben a statokban es ezek csapatai nem voltak jobbak mint a Giants.

Ami nekem a felvetesem ( es ez ami mar a kutyat sem erdekli ) hogy van egy HOF QB-m es a PO egy feladat neki elerni. Ehhez pedig nem a legjobbnak kell lenni csak a csoportban es az sem volt egy elenjaro.
Eli tenykedesenek idejet nezve a Dallas (5 db +10W es 7db negativ/dontetlen evad, Tony Romo ), Sas ( 7db +10W es 6 n/D evad, nincs igazan QB de sok kozepes ), Washington ( 2 +10W es 10 N/D evad, Kuzin ) Giants 5db +10W es 9 db Negativ/dontetlen evad.

Ugyanezt megnezve a BB-nel 10 db +10 W es 4 db dontetlen evad es a csoport is kemenyebb. Ugyan a Browns egy picit gyengebb mint a Washington, de a masik ketto jobb mint nalatok es ugye komolyabb ellenfel mellett.

BB ennyire dominalta a csoportot es hiaba volt jo a cicak es a ravens is mint csapat a Dalton/Palmer/Flacco QB elleni kulonbseg szamitott. A Ravens es a Vasas konkreten egymast kovetve epitkeztek es az eredmenyekben a QB volt a legfontosabb kulonbseg.

Ettol BB is messze van az elso kaszttol, de nala legalabb az elmondhato hogy vegy egy HOF QB-t es ott vagy a PO szinten es a csapat erejenek a hullamzasa adja szinuszgorbe tetejet. Eli-nal ez joval lejjebb volt egy gyengebb csoportban, azonos QB ellenfelek ellen. Es nalam itt a kerdesre a valasz hogy akarok egy QB-t akivel 16 ev alatt lesz 7 pozitiv szezonom 6 POval az meh. Viszont a 2 SB miatt minden csapatnak akinek nincs klasszis QB-ja az remenykedik hogy kijon a PO-ban a lepes ahogy Eli-Flacco-Foles fele tarsasagnak.
no
na azert ez nem igy van teljesen. csak nezzuk, hogy BBnek milyen vedelem volt a hata mogott, meg Elinak meg mennyire gyengek. elarulom, hogy 2005 es 2019 kozott volt 1 ev mikor a giants vedelem jobb volt mint a steelers meg egy amikor kvazi hasonlo volt, tobbi evben magasan a steelers vedelem jobb volt, nem egyszer top 1 vedelmek mig a giants vedelem alig jart a top 10ben az idoszakban. tehat hamis felutes az, hogy BB dontott hanem inkabb a steelers vedelem ...
epp ezert a merleg osszehasonlitasa eleg csaloka sztem. nem egy ev van, mikor hasonloan teljesitettek vagy Eli akar jobban is megis a steelers merlege jobb lett.
az, hogy melyik erosebb csoport nezzuk a tobbi csapat merleget akkor mar 2005-2009 kozott:
mig az afc northban ebben az idoszakban leszamitva a Steelerst volt 18 pozitiv merleggel zaro csapat addig az nfc eastben 24 leszamitva a giantset. ugy gondolom, hogy erezheto a kulonbseg.
szerk.: ja es btw ez a 10w+ merleg meghuzas eleg 'kenyelmes' volt neked. Elinak van 7 pozitiv merlegu szezonja, sot ha azt nezem, hogy maga BB hany evben erte el a 10 Wt az mar csak 8, nem 10 ahogy te tevesen feltuntetted.
csebi
Hagyjuk hogy ki mire epitette a csapatat, a vasas a D-re es a futasra. Cserebe BB nem tudta futtatni annyira az egyeni statjait. Kesobb ugy alakult hogy szar D es bomba O, ahol o is rogton villogot egyeni statokban is.

Viszont nem erted a csoportunkban dontott BB a vasas javara a ravens, cicak karara. A ravens es a vasas pont ugyanugy epult fel es a mi vedelmunk volt olyan jo es a futasunk is. A QB-ink nem. Eli-nek nem a PO-t kellett volna dominalnia egy szarabb Giants-el hanem a csoportjat hogy bejusson a PO-ba. Es itt BB-Eli ellenfellei QB-k szempontjabol nem volt kulonbseg Wentz-Foles-Kuzin-Romo-Dalton-Palmer-Flacco. A csapatok kozott a vasasnak BB-vel a ravens es a cicak jobb eredmenyt hoztak mint a sasok-dallas ( sot a ravens egy Flaccoval jobbat mint barki a csoportotokbol, ergo a csoportban a vasas dolga nehezebb volt. Ezert irtam a PO-k szamat amit ugye 7-9 is elerte a Washington. A mindenki szarbol es mindenki jobbol is a legjobb QB-nak kellene vinnie a palmat ( tudom ott mar nem volt Eli ), de remelhetoleg ertheto.
Az idoszak Eli palyafutasat nezi es igy ertelemszeruen mashol maskeppen jon ki, nekunk Flacco elott QB szerusegunk se volt es 4-5 eves veterankent kezdett Eli mire pl Flacco megerkezett a ligaba.

A +10 W nem kenyelmes szempont ( ha eigy vagy ellene szolna akkor +12W-nel huztam volna ) es irtam hogy 7 pozitiv merlegetek volt. Azert valasztottam a +10 mert ott mar nem egy meccs dont hogy 8-8 vagy 9-7 lett a vegeredmeny. BB-nel en a csapatnal neztem mert lusta vagyok es +10 W 10 db-ot latok Eli palyafutasa alatt.

Az igazsag az hogy kivancsi lennek az indokokra mert Flacco kozel lehet hozza, Staffi inkabb elotte. Ha mindent osszenezve a fontosabb statoknal-eredmenyeknel akkor biztos lehetne ugy pontozni hogy a 2 SB nagyon eros pontszammal benne es siman jobb. Nalam Eli eredmenyei nem feltetlenul adtak meg hogy 16 evig o legyen az iranyitom, Jol indult es nyert es oket nem ripsz-ropsz rugjak ki ( ahogy Flaccot sem ), de a kovetkezo 4 pocsek ev utan mar ha nyert ha nem repul. Ha nem tudtak kore-melle epiteni, o ugyan biztos felfele huzta a csapatot ( de nem elegge ), akkor kezdem elorol. A Giants nem jart jol es inkabb rosszabb mint jo az utolso SB ota.

16 ev 7 pozitiv 9 nem, 6 PO azt nem irnam ala egy QB-ra. A ket SB-al egy erdekesebb kerdes. Nalam a valasz nem de ez mar a Giants ellen szol nem Eli, mert nalam a csapatepites es a gyozelem 50-50.

De megint Eli szerintem siman bekerul.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 970 — Lucas Scott
Legtöbb yardot passzolta egy PO alatt, azt azóta sem sikerült megdöntenie egyik SB MVP-nek sem azóta.
ozibozi
És ezt a statisztikát rajtad kívűl ki veszi komolyan/tartja számom drága barátom?
Megsúgom: senki.

Biztos fejből tudod az egy PO sorozatban legtöbb yardot futó/elkapó játékosok névsorát... követeljük őket is a Hall of Famebe 🤣
ZERO_L
A futó már ott van (Eric Dickerson), az elkapó meg ott lesz (Larry Fitzgerald) 😊
empty taxi
Biztos fejből tudod az egy PO sorozatban legtöbb yardot futó/elkapó játékosok névsorát... követeljük őket is a Hall of Famebe 🤣
ZERO_L
Ezt hogy nem csapta még le senki, nem is értem

Az elkapott yardoknál Larry Fitzgerald a csúcstartó (546), szerintem őt sokan követelik majd a HoF-ba, a futóknál meg az a John Riggins (610), aki 30 éve tag.
r.baggio
Na most harcoljátok le 😀
tenorx
single season

2 Terrell Davis 581 1997 DEN
3 Terrell Davis 468 1998 DEN
Black_Adder
Elwaynek azért volt segítsége az egymás utáni két SB run alatt.
Nincs köze a HOF vitához, csak megjegyzés. Elway 0, vagy 1 SB-vel is HOF lenne, de azért nagyon megnéztem volna a 98-as döntőt, ha a Vikings nem balfaszkodja el az NFC döntőt.
dancogo
vitte ő annyiszor saját hátán Super Bowlba a csapatát, hogy megérdemelje karrierje végén a segítséget.
Ezt a vigaszt tudom Bills és Vikes fanoknak nyújtani, hogy 5th time the charm, szurkolok mindkét csapatnak.

Broncos szemszögből amúgy sorsszerű volt, hogy pont Reeves ellen nyerje Elway a Super Bowlt az utolsó meccsén.
Matchup szempontjából persze a Broncos - Vikes lett volna az álomdöntő, ahogy egy zavartalan felkészüléssel érkező Falcons ellen is izgalmasabb meccs kerekedhetett volna, de nekem a 85ös Phins-Bears az utlimate össze-nem-jött álomdöntő. Aztán ki tudja, ha nem jön össze a 2013-mas Broncos-Hox, akkor is azt hinnénk, hogy egy fuball ünneptől lettünk megfosztva...
Black_Adder
nekem ami ilyen elmaradt alomdonto eszembe jut mindig az a 2011es rodgers-brady donto (amit epp mi akadalyoztunk meg)

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 968 — we almost always almost win
Legtöbb yardot passzolta egy PO alatt, azt azóta sem sikerült megdöntenie egyik SB MVP-nek sem azóta.
ozibozi
És ezt a statisztikát rajtad kívűl ki veszi komolyan/tartja számom drága barátom?

ZERO_L
A futó már ott van (Eric Dickerson), az elkapó meg ott lesz (Larry Fitzgerald) 😊
empty taxi
ZERO_L

Az elkapott yardoknál Larry Fitzgerald a csúcstartó (546), szerintem őt sokan követelik majd a HoF-ba, a futóknál meg az a John Riggins (610), aki 30 éve tag.
r.baggio
Na most harcoljátok le 😀
tenorx
single season

Black_Adder
Nincs köze a HOF vitához, csak megjegyzés. Elway 0, vagy 1 SB-vel is HOF lenne, de azért nagyon megnéztem volna a 98-as döntőt, ha a Vikings nem balfaszkodja el az NFC döntőt.
dancogo
vitte ő annyiszor saját hátán Super Bowlba a csapatát, hogy megérdemelje karrierje végén a segítséget.
Ezt a vigaszt tudom Bills és Vikes fanoknak nyújtani, hogy 5th time the charm, szurkolok mindkét csapatnak.

Broncos szemszögből amúgy sorsszerű volt, hogy pont Reeves ellen nyerje Elway a Super Bowlt az utolsó meccsén.
Matchup szempontjából persze a Broncos - Vikes lett volna az álomdöntő, ahogy egy zavartalan felkészüléssel érkező Falcons ellen is izgalmasabb meccs kerekedhetett volna, de nekem a 85ös Phins-Bears az utlimate össze-nem-jött álomdöntő. Aztán ki tudja, ha nem jön össze a 2013-mas Broncos-Hox, akkor is azt hinnénk, hogy egy fuball ünneptől lettünk megfosztva...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
ozibozi
A TB12-PM-DB-stb kategoriatol nagyon messze van es az aranyzako ezt egyenliti ki ( ami nem alapfeltetel es ezert is kerulnek be )

Ezutan a Rivers-BB vonaltol el van maradva az all-time statokban es o a legrosszabb koztuk ( ami megint nem kizaro ok ) es a M Ryan-Staffi vonal is (inkabb ) jobb nala ezekben a statokban es ezek csapatai nem voltak jobbak mint a Giants.

Ami nekem a felvetesem ( es ez ami mar a kutyat sem erdekli ) hogy van egy HOF QB-m es a PO egy feladat neki elerni. Ehhez pedig nem a legjobbnak kell lenni csak a csoportban es az sem volt egy elenjaro.
Eli tenykedesenek idejet nezve a Dallas (5 db +10W es 7db negativ/dontetlen evad, Tony Romo ), Sas ( 7db +10W es 6 n/D evad, nincs igazan QB de sok kozepes ), Washington ( 2 +10W es 10 N/D evad, Kuzin ) Giants 5db +10W es 9 db Negativ/dontetlen evad.

Ugyanezt megnezve a BB-nel 10 db +10 W es 4 db dontetlen evad es a csoport is kemenyebb. Ugyan a Browns egy picit gyengebb mint a Washington, de a masik ketto jobb mint nalatok es ugye komolyabb ellenfel mellett.

BB ennyire dominalta a csoportot es hiaba volt jo a cicak es a ravens is mint csapat a Dalton/Palmer/Flacco QB elleni kulonbseg szamitott. A Ravens es a Vasas konkreten egymast kovetve epitkeztek es az eredmenyekben a QB volt a legfontosabb kulonbseg.

Ettol BB is messze van az elso kaszttol, de nala legalabb az elmondhato hogy vegy egy HOF QB-t es ott vagy a PO szinten es a csapat erejenek a hullamzasa adja szinuszgorbe tetejet. Eli-nal ez joval lejjebb volt egy gyengebb csoportban, azonos QB ellenfelek ellen. Es nalam itt a kerdesre a valasz hogy akarok egy QB-t akivel 16 ev alatt lesz 7 pozitiv szezonom 6 POval az meh. Viszont a 2 SB miatt minden csapatnak akinek nincs klasszis QB-ja az remenykedik hogy kijon a PO-ban a lepes ahogy Eli-Flacco-Foles fele tarsasagnak.
no
na azert ez nem igy van teljesen. csak nezzuk, hogy BBnek milyen vedelem volt a hata mogott, meg Elinak meg mennyire gyengek. elarulom, hogy 2005 es 2019 kozott volt 1 ev mikor a giants vedelem jobb volt mint a steelers meg egy amikor kvazi hasonlo volt, tobbi evben magasan a steelers vedelem jobb volt, nem egyszer top 1 vedelmek mig a giants vedelem alig jart a top 10ben az idoszakban. tehat hamis felutes az, hogy BB dontott hanem inkabb a steelers vedelem ...
epp ezert a merleg osszehasonlitasa eleg csaloka sztem. nem egy ev van, mikor hasonloan teljesitettek vagy Eli akar jobban is megis a steelers merlege jobb lett.
az, hogy melyik erosebb csoport nezzuk a tobbi csapat merleget akkor mar 2005-2009 kozott:
mig az afc northban ebben az idoszakban leszamitva a Steelerst volt 18 pozitiv merleggel zaro csapat addig az nfc eastben 24 leszamitva a giantset. ugy gondolom, hogy erezheto a kulonbseg.
szerk.: ja es btw ez a 10w+ merleg meghuzas eleg 'kenyelmes' volt neked. Elinak van 7 pozitiv merlegu szezonja, sot ha azt nezem, hogy maga BB hany evben erte el a 10 Wt az mar csak 8, nem 10 ahogy te tevesen feltuntetted.

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
dancogo Minnesota Vikings San Jose State Spartans 2 088 — Big Penix Energy
ozibozi

ZERO_L
empty taxi
ZERO_L

r.baggio
Na most harcoljátok le 😀
tenorx
single season

Black_Adder

több mint 2 éve
ozibozi

ZERO_L
empty taxi
ZERO_L

r.baggio
Na most harcoljátok le 😀
tenorx
single season
1 John Riggins 610 1982 WAS
4 Marcus Allen 466 1983 RAI
5 Eddie George 449 1999 TEN
6 Derrick Henry 446 2019 TEN
7 Thurman Thomas 390 1990 BUF
8 Natrone Means 358 1996 JAX
9 Le'Veon Bell 357 2016 PIT
10 Freeman McNeil 349 1982 NYJ

szerk.:
Dickerson a single game rekordot tartja
1 Eric Dickerson 248 Los Angeles Rams vs. Dallas Cowboys, January 4, 1986
2 Raheem Mostert 220 San Francisco 49ers vs. Green Bay Packers, January 19, 2020
3 Lamar Smith 209 Miami Dolphins vs. Indianapolis Colts, December 30, 2000
4 Keith Lincoln 206 San Diego Chargers vs. Boston Patriots, January 5, 1964
5 Timmy Smith 204 Washington Redskins vs. Denver Broncos, January 31, 1988
6 Freeman McNeil 202 New York Jets vs. Cincinnati Bengals, January 9, 1983
Lawrence McCutcheon 202 Los Angeles Rams vs. St. Louis Cardinals, December 27, 1975
8 Ryan Grant 201 Green Bay Packers vs. Seattle Seahawks, January 12, 2008
9 Terrell Davis 199 Denver Broncos vs. Miami Dolphins, January 9, 1999
10 Steve Van Buren 196 Philadelphia Eagles vs. Los Angeles Rams, December 18, 1949

szerk2.:
Ugy senki nem esik abba a hibába, hogy lát egy statisztikát, meg valakit a HOFban, aki elől van benne, és 100% korrelációt állapít meg a statisztika és a HOF tagság között. Riggins nem azért HOF, mert ezt a rekordot tartja, Dickerson nem azért HOFer, mert azt a rekordot tartja, és Fitzgerald nem azért lesz HOFer, mert emezt a rekordot tartja.

szerk3.: Ugye tisztában vagytok vele, hogy 1 évben valakinek 3 valakinek 4 PO meccset kell játszania a gyűrűért, és mindenkinek az a célja az alapszakasz során, hogy lehetőleg 3-mat keljen, hiába hogy jobban lehet pumpálni a statisztikákat 4 meccsel.

Szerkesztette: Black_Adder

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 2 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 378 — Wrath of Khan
ozibozi

ZERO_L
empty taxi
ZERO_L

r.baggio
Na most harcoljátok le 😀
több mint 2 éve
Az alapfelvetés amit nem értesz, a SB értékét diszkontálta a stabil jó teljesítménnyel szemben vagy nekem legalábbis ez csapódott le, de annyira nem érdekel, én erre, ahogy Eli HOFságára nem reagáltam. Egyet lehet vele érteni meg ellent, kinek mi a fontos.
Viszont én a "sorold kérlek"-et felkiáltójellel, úgy interpretáltam, mintha valaki szerint ez lehetetlen küldetés lenne, mert nem létezik a multiverzumban 10 ember, aki nem nyert SB-t, de valaki inkább választaná mint Elit
Ezért írtam néhányat fejből, nehogy valaki azt higgye, azért nem írt rá senki név sort, mert minden SB győztes irányító jobb minden nem SB győztes irányítónak és elkezdjék Simmset követelni a HOFba mondjuk Marino helyére...

A "kik azok akik nincsenek bent, és jobban megérdemlik mint Eli", majd akkor lesz releváns, amikor először Eligible lesz. Egyelőre nem tudjuk kikkel kell megmérkőznie az aranyzakóért. Ha lesz a választók szemében 5 ilyen játékos, akkor nem fog elsőre bekerülni. Ha minden évben lesz 5 ilyen játékos akkor max veteránként fog bekerülni.

Most ott van Demarcus Ware, nem lett HOF, pedig nálam érdemesebb rá, mint Eli. | btw nagyon meglepett, hogy nem kapta meg a 1st balotot. | . De nem kérdés nála, hogy az lesz-e, csak hogy mikor, úgyhogy pont nem érezném értelmét felhozni Eli ellen.
A 1st ballotságról vitázni Eli esetében, amíg ekkora egyetértés van a HOFságról sok értelme szintén nincs, legfeljebb 2 helyett 3 fél lesz, aki nem lesz képes értelmezni a másik fél állítását, nem a másik nézőpontját próbálja cáfolni vagy a sajátját alátámasztani, hanem a saját nézőpontjából generálni a végeredmény újra és újra, ami nyilván nem változik, amíg a nézőpont sem (ezen körülmények ezen súlyozása mellett, nekem azt dobja, nem HOF, de nekem más körülmények más súlyozása mellett meg azt dobta hogy HOF, de egy barom vagy, és így tovább), aztán itt leszünk 2025(?)ben és csak annyi változik, hogy nem a feltevésen vitatkozunk hanem egy döntés helyességén én meg ha még sokat hozzászólok a szövegértelmezéssel bajlódó emberek ki tudja mit fognak hinni rólam amellett hogy azt hiszem 10 kb all time greatről, hogy nem HOFer...

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 406 — Lájkold a zsűrit!
ozibozi

ZERO_L

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Kapásból mondok 10 játékost aki nem nyert SB-t, de 3x előbb raknám/rakták be Cantonba, mint Elit.
NB2
Sorold kérlek!
Zolika
Jim Brown
Otto Graham
Sammy Baugh
Norm Van Brocklin
...
na jó, legyen a Super Bowl érából:

Fran Tarkenton
Jim Kelly
Thurman Thomas
Bruce Smith
Dan Marino
Deacon Jones
Merlin Olsen
Erik Dickerson
Dick Butkus
Barry Sanders
Warren Moon
Junior Seau
Ladanian Tomlinson
Tony Gonzalez
Joe Thomas

késő van, nem folytatom úgysincs értelme...

Nagyon sok HOF méltó karrier van, amibe nem fért be a SB. Meg van olyan is, amit a Super Bowl tett méltóvá a HOFhoz. Mivel ez egy csapatsport, a gyűrű nem lehet előfeltétel az aranyzakóhoz, noha amikor egy irányító vagy a csapat arca kiemelkedően játszik 1 PO során, ami gyűrűhöz vezet, azt nem lehet figyelmenkívül hagyni, vannak fontosabb posztok és fontosabb meccsek.

| arról nem formáltam véleményt, hogy Eli megérdemli-e vagy sem, illetve a 3× előbb nem SI mértékegység |
Black_Adder
Tarkenton nem 86os beiktatott? Jim Kelly 2002es (raadasul first ballot) ezek utan nezzem tovabb a listadat?
szerk. megneztem a 3.at is Thomas is first ballot volt baszki. lehet at kellene gondolni a listadat ...
csebi
De nem az volt a Black_Adder lista lényege, hogy SB-t nem nyertek? Te meg azt mondod, hogy nincsenek beiktatva. A kettő nálam nem ugyanaz.
Matthew99
ki van boldolva, hogy 'raknam be', ergo nekem az jott le, hogy nincsenek bent. kulonben nem ertem a listat olyan emberekkel, akik mar bent vannak. annak latnam ertelmet, hogy olyan emberek kapcsan vitatkozzunk, hogy ok miert nincsenek benn es tobbet elereltek mint Eli ...

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 24 955 — nabege2@yahoo.com
Kapásból mondok 10 játékost aki nem nyert SB-t, de 3x előbb raknám/rakták be Cantonba, mint Elit.
NB2
Sorold kérlek!
Zolika
Jim Brown
Otto Graham
Sammy Baugh
Norm Van Brocklin
...

Fran Tarkenton
Jim Kelly
Thurman Thomas
Bruce Smith
Dan Marino
Deacon Jones
Merlin Olsen
Erik Dickerson
Dick Butkus
Barry Sanders
Warren Moon
Junior Seau
Ladanian Tomlinson
Tony Gonzalez
Joe Thomas

Nagyon sok HOF méltó karrier van, amibe nem fért be a SB. Meg van olyan is, amit a Super Bowl tett méltóvá a HOFhoz. Mivel ez egy csapatsport, a gyűrű nem lehet előfeltétel az aranyzakóhoz, noha amikor egy irányító vagy a csapat arca kiemelkedően játszik 1 PO során, ami gyűrűhöz vezet, azt nem lehet figyelmenkívül hagyni, vannak fontosabb posztok és fontosabb meccsek.

| arról nem formáltam véleményt, hogy Eli megérdemli-e vagy sem, illetve a 3× előbb nem SI mértékegység |
Black_Adder
Tarkenton nem 86os beiktatott? Jim Kelly 2002es (raadasul first ballot) ezek utan nezzem tovabb a listadat?
szerk. megneztem a 3.at is Thomas is first ballot volt baszki. lehet at kellene gondolni a listadat ...
csebi
De nem az volt a Black_Adder lista lényege, hogy SB-t nem nyertek? Te meg azt mondod, hogy nincsenek beiktatva. A kettő nálam nem ugyanaz.
Matthew99
és főleg, hogy én azt írtam, hogy raknám/rakták!
több mint 2 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man
NB2
Sorold kérlek!
Zolika
Jim Brown
Otto Graham
Sammy Baugh
Norm Van Brocklin
...

Fran Tarkenton
Jim Kelly
Thurman Thomas
Bruce Smith
Dan Marino
Deacon Jones
Merlin Olsen
Erik Dickerson
Dick Butkus
Barry Sanders
Warren Moon
Junior Seau
Ladanian Tomlinson
Tony Gonzalez
Joe Thomas

Black_Adder
csebi

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 2 éve
NB2
Sorold kérlek!
Zolika
Jim Brown
Otto Graham
Sammy Baugh
Norm Van Brocklin
...

Fran Tarkenton
Jim Kelly
Thurman Thomas
Bruce Smith
Dan Marino
Deacon Jones
Merlin Olsen
Erik Dickerson
Dick Butkus
Barry Sanders
Warren Moon
Junior Seau
Ladanian Tomlinson
Tony Gonzalez
Joe Thomas

Black_Adder

több mint 2 éve
Qb-t Qb-val, futót a futóval, falembert a falemberrel. Qb-k közül már
Gyengébbek, kevésbé eredményesek, elismertek régen tagjai, ahogy ő is be fog kerülni, amit komolyan komoly szakember nem is kérdőjelez meg kint sem.
A Giants az elmúlt 5-8évet nézve folyamatosan bottom 1-5 attól függően hogy hány évet nézel, itt csak a Lions ami hozzá hasonlítható diszfunkcionális klub a felsoroltak közül.
Ne hasonlítgassuk olyan csapatokkal amelyek akkor is rájátszásba jutnak a csoportjukból ha nem akarnak, ahhoz pont a legkevesebb közük volt

Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
ozibozi

több mint 2 éve
több mint 2 éve
NB2
Sorold kérlek!
Zolika
Jim Brown
Otto Graham
Sammy Baugh
Norm Van Brocklin
...

Fran Tarkenton
Jim Kelly
Thurman Thomas
Bruce Smith
Dan Marino
Deacon Jones
Merlin Olsen
Erik Dickerson
Dick Butkus
Barry Sanders
Warren Moon
Junior Seau
Ladanian Tomlinson
Tony Gonzalez
Joe Thomas

több mint 2 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 359
Segitenetek hogy kb mikor derul ki a jovo evi scheudle? Oktoberben megyunk Vegas es Los Angeles kornyekere jo lenne egy meccsre kimenni es szeretnenk ugy tervezni hogy valahol osszejojjon!
Mondjuk LA-ben vegul is van minden hetvegen nagyjabol de azert megis...
yooker
Tavaly a draft után jelentették be emlékeim szerint, május elején.
több mint 2 éve
yooker New York Giants 7 373 — Expect the Best !
Segitenetek hogy kb mikor derul ki a jovo evi scheudle? Oktoberben megyunk Vegas es Los Angeles kornyekere jo lenne egy meccsre kimenni es szeretnenk ugy tervezni hogy valahol osszejojjon!
Mondjuk LA-ben vegul is van minden hetvegen nagyjabol de azert megis...
több mint 2 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 029
Eli szerintem egyértelmű HOF (de szinte biztos nem az első lehetséges évben megválasztva)

Nyilván vannak hendikepjei az ő karrierjének, amik már kezdetektől fogva kísérték, meg néhány, amit utólag szedett hozzájuk. Kezdődött a drafton történt szappanoperával, a vártnál gyengébb teljesítménnyel, miután kezdő lett, kifejezetten gyenge playoff teljesítményekkel a 2000-es évek közepén. A nála sokkal jobb PM miatt bennragadt egy Ralf Schumacher-szerű skatulyában is, lehetetlen volt pusztán önmagában értékelni őt vagy önmagában mással összehasonlítani. A két bajnoki címet leszámítva más nagy playoff-menetelést nem produkált, még a Rodgers-féle NFC-döntős lúzerséget sem tudta elérni. A lejtmenet pedig nem volt szép, ahogy Big Bené sem, de egyébként régebben sok más irányítóé sem.

De az a két SB, meg akik ellen az megszületett, szerintem egyértelműen garantálják a helyét, és senkit nem fognak érdekelni az alapszakasz számai, meg hogy egyébként hányszor produkált 5000 yardos szezont. Eli örökre az a QB lesz, aki kétszer verte döntőben a GOAT-ot.
Kampman
 gmenhq.com/2021/08/07/ny-giants-eli-manning-hall-of-fame/

Itt viszonylag jól összeszedik az érveket-ellenérveket.
Én egyébként kivenném a képletből azt, hogy Manning és kivenném az érából PM-et és TB-t és úgy nézném meg, hogy mit ért el. Meg figyelembe venném azt is, hogy milyen csapatokkal játszott.

De ezt megteszi helyettem a cikk is.

Egyébként Montana idézete erre a legjobb, amikor erről kérdezték:

thespun.com/more/top-stories/joe-montana-sends-clear-message-on-eli-mannings-hall-of-fame-chances

“I think he gets in, for sure,” Montana said. “The things that guys that are in ahead of him, he’s done more than most. I don’t see any reason why he doesn’t get in.”
több mint 2 éve
Zolika Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 912
NB2
Sorold kérlek!

Szerkesztette: Zolika

több mint 2 éve
HOF megvan? Mit is jelent?
Nehéz úgy beszélni az NFL-ről hogy Eli ne kerüljön elő. ha nem tartana rekordokat vagy nem lenne benne Top 10-20-ban all time, akkor is ott lenne.
Ez nem egy vetélkedô ahol a képességeidet zsűrizik. Mit tettél le az asztalra,
Ki a faszom HOF ha ô nem?
Eli bamba képe ellenére komoly sportember😉
Mellesleg
Aki kétszer megbaszta a kecskét is ahogy és amikor kellett., ott mi is a kérdés??????????
HOF first ballot.

ozibozi
Na jó ez azért túlzás. Be fog jutni, de nem megkérdőjelezhetetlen......
csi77
Figyeld meg, hogy úgy bemegy első alkalommal, mint a huzat.

Eli teljesítményét beárnyékolta az utolsó 2-3 éve, ezekre emlékszünk inkább, nem a korábbi évekre. Plusz az, hogy nem volt állandóan jó csapata. Egy-egy évekre jött össze egy jó csapat, egyébként erősen hullámoztak. De Eli közben jó volt, csak azok az évek "kiestek", mert a Giants nem playoff csapatként nem kapott sok figyelmet.

Russell Wilson most ott tart a karrierjében, ahol Eli tartott mondjuk 2015 környéként. Abban az évben Eli 4500 yardot, 35TD-t passzolt 14INT mellett, 620 passz kísérletből. Ő húzta a csapatát. De ezzel a teljesítménnyel is csak 6-10-et produkáltak, mert a csapat **** volt. Összehasonlításképp: Wilsonnak nem volt eddig egyetlen karrier éve sem, amikor 600 kísérlete lett volna. 550 fölé is csak kétszer került (mindkétszer egy hajszállal). Viszont az első 6 karrier évében 3x #1, #2, #3 és #9 scoring védelmek segítették. Tényleg segítették, mert az a három #1 védelem a teljes 2010-es évtized legjobb 5 védelmébe is mind befért, és a #2 meg #3 is nagyon jó volt. Wilson nyert úgy playoff meccset, hogy 1TD-t és 4INT-et dobott. Az eddig karrierjében összesen 2 playoff meccse volt (16-ból), amikor 31-nél többször passzolt. Persze, nála a futást is figyelembe kell venni, de nem is Wilson teljesítményét akarom lehúzni, hanem csak azt mondom, hogy Eli is jó volt, csak az ő karrierjéből pillanatok maradtak meg, meg az utolsó 2-3 év, és ezért gyengébbnek látják sokan, mint amilyen volt. Érdekes egy karrier az övé, mert bizonyos szempontból (gyűrűk) kimondottan szerencsésen alakult, más szempontból (állandó, jó háttér / csapat körülötte) meg elég pechesen.
peterk2005
Épp azon gondolkodtam, hogy vajon tényleg csak Giants fanként volt e látható hogy Eli több annál, mint hogy kétszer pont kijött a lépés. Még azt sem látják sokan, hogy amikor másodszor kijött, már egy omladozó fal mögött, masszívan ligautolsó futással, sokszor elkepesztő nyomás alatt játszva hozott egy majd' 5000 yardos szezont és cibálta be a csapatot a POba, amire aztán már nagyjából összeállt minden más is. Nálam abban az alapszakaszban vívta ki a maximális tiszteletet, függetlenül attól, hogy mit művelt megint a POban is. Pedig akkor már 5-6 éve Giants szurkoló voltam, de Eli nem volt soha a szívem csücske, nem miatta lettem kékvérű, később sem miatta maradtam az, de ha valaki komolyan gondolja, hogy ő csak véletlenül kétszer jókor volt jó helyen, az tényleg csak az utolsó pár év szenvedése alapján ítéli meg (el) őt.
Henderson
Egy kis felreertesben vagy. Eli egy nagyon jo QB. A mnostani rendszerben o egyertelmuen HOF. Ott viszont azt nezik kb hogy az all-time listakon a top 20-ban legyel ( idovel ez fog bovulni ). Ez garantalja hogy hosszu ideig es atlag felett termeljen. Viszont a csapatok mashogy epitkeznek, a QB egyeni statjainak szempontjabol nem jo ha a D es a futasra epit a csapata. Amikor HOF kaliberrol beszelunk akkor is lesznek kasztok benne, mert Eli sosem lehet azonos polcon mint a teso peldaul. BB-Rivers az o polca, ami azert nem karomlas. Viszont statokban Staffi es MRyan is inkabb elotte van es a Lions-Atlanta sem brutal csapatok koze sorolod az elmult masfel evtizedben, ahogy a Giants-et sem. Az oriasi kulonbseg a 2 SB W. Viszont szerintem az keves hogy "minden idok" teljesitmenyu QB-val a PO-k mennyisege es a negativ szezonok szama nem lehetne ilyen magas mert az alapszakaszban a hurkaktol a jobbakig vegyesen jatszol es ott egy csucs QB-nak siman kellene adnia a kulonbseget. A PO-ban mar a csapatok kozotti kulonbseg lehet nagyobb. Csak hogy erzekeltessem, LJ aki kozel sem olyan alapokkal jott a ligaba mint Eli tehetsegben es a PO miatti veresegek miatt a kuka-ne kapjon penzt-futo jelzok jonnek, ha ezt folytatva 13 ev alatt osszejon a SB akkor HOF.

De biztos hogy be fog kerulni Eli es nagyon nagy valoszinuseggel elsore. De azt is igaznak gondolom ha o es Strahan kozul kell valasztani a bizottsagnak akkor is o jutna be elsonek pedig biztos hogy nem o a HOF-abb jatekos.
több mint 2 éve
Elinek 2x kijött a lépés az SB runban. Ugyanakkor számomra Wilson sokkal jobb játékos és nálam ő egy 7-9-es csapatból csinált csak a zsenialitása miatt egy 10-6-ost. És az, hogy nincs 2 SB-je, totál véletlen. Egy HOF tagságnál én nagyon nem nézném mit nyert az illető, hanem, hogy hogyan teljesített. Ilyen viszonylatban Elinak sok homány éve volt.
Ilyen indok alapján Foles is HOF, mert egyszer kijött neki? Kapásból mondok 10 játékost aki nem nyert SB-t, de 3x előbb raknám/rakták be Cantonba, mint Elit.

Jah és én is pecces voltam, szóval tudom az én véleményem nem számít...
NB2
Én a veletlenekben nem hiszek.
Szerk, leginkább azért sem mert egy sbt azért bukott Wilson és a hawks mert döntő pillanatban eladta a labdát. Szóval ezt véletlennek nevezni elég érdekes dolog …

több mint 2 éve
ZERO_L

r.baggio
Nekem nem volt magaslabda. Te sem listakat irtal hanem a ket elsot. De elfogadom ha itt utananezes nelkul tudjak a top5-ket a legfontosabb statoknal all-time.
Eli M megnezve inkabb top10-20 kozott van a legtobb esetben.

Bar teljesen mindegy.