NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 6 éve
Teqballban világbajnokok vagyunk😊
több mint 6 éve
Sosem felejtem, mikor egy gála vagy búcsúmeccs szünetében az öregfiúk a kezdőkörből érintés nélkül kellett hogy betaláljanak. Szinte mindenki betalált, volt pár akinek lepattant a lasztija az ötösnél.Várady Béci fölé rúgta...
több mint 6 éve
Én gyerek / ifi koromban a Fradiban fociztam, és nálunk csak akkor lehetett lejönni edzés végén, ha mind a két sarokkapufát eltaláltad. Ettől nem /sem támadt fel a magyar foci 😊 Nem ebbe a topikba tartozik, de az ilyen fiszfasz trükkökben jók a magyarok, de ha már ott egy védő vagy futás közben már nem működnek a trükkök - sőt az alapok sem.A 16-osról 10ből 10 x eltalálta a kaput, de ha a fogadás tárgya az volt akkor a kapufát is. Egy átlag magyar még mellé sem tudná 10x rúgni a labdát ma, mert tuti egyszer véletlenül betalálna. A labdakezelés minősítése pedig kb a minősíthetetlen kategória.Amúgy ez a kapufás sztori tényleg igaz lehet? 😀
ozibozi
dugo93
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 6 éve
OFF: meg nem mondom már hol az volt a skill challenge h sípcsonttal kellett dekázni, az is kellően betegen nézett ki 😀

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Van egy olyan sztori, hogy puskásék annó úgy dekáztak, hogy 15-20 méter magasra rugdosták a labdát aminoda esett vissza ahol álltak. Egy újságíró annó megkért egy reál játékost, hogy dekázzon. Az elkezdte, de szólt neki, hogy ne így csinálja hanem úgy ahogy régen pancho. Az meg csak annyit mondott neki 1 perc után, hogy bazmeg, így messzire megy a labda... 😊
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 6 éve
Sőt, múltkor még a Szeged-MTK meccs félidejében is ez látszott, hogy megy itt mindenféle technikai dolog 😀www.youtube.com/watch?v=NXN3HGUMScM&feature=emb_titleA 16-osról 10ből 10 x eltalálta a kaput, de ha a fogadás tárgya az volt akkor a kapufát is. Egy átlag magyar még mellé sem tudná 10x rúgni a labdát ma, mert tuti egyszer véletlenül betalálna. A labdakezelés minősítése pedig kb a minősíthetetlen kategória.Amúgy ez a kapufás sztori tényleg igaz lehet? 😀
ozibozi
dugo93
ez alapján szerintem igen.
Bár hozzátartozik, hogy a magyar nb1-esek is világklasszisok steril körülmények között, menj ki meccsre és nézd meg félidőben a cserejátékosokat.
Kb. a fülükön pörgetik a labdát, 10ből tízszer átlövik a másik lábához a keresztlabdát, csak hát mihelyst meccskörülmények vannak és valaki zavarja őket akkor rögtön elmúlik a tudomány 😀
eaglesmcnabb
| Tudom, tudom biztos azért mert az MTK cseréi voltak 😀 |
több mint 6 éve
A 16-osról 10ből 10 x eltalálta a kaput, de ha a fogadás tárgya az volt akkor a kapufát is. Egy átlag magyar még mellé sem tudná 10x rúgni a labdát ma, mert tuti egyszer véletlenül betalálna. A labdakezelés minősítése pedig kb a minősíthetetlen kategória.Amúgy ez a kapufás sztori tényleg igaz lehet? 😀
ozibozi
dugo93
ez alapján szerintem igen.
Bár hozzátartozik, hogy a magyar nb1-esek is világklasszisok steril körülmények között, menj ki meccsre és nézd meg félidőben a cserejátékosokat.
Kb. a fülükön pörgetik a labdát, 10ből tízszer átlövik a másik lábához a keresztlabdát, csak hát mihelyst meccskörülmények vannak és valaki zavarja őket akkor rögtön elmúlik a tudomány 😀
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Így van, aki a saját korszakában kiemelkedő, az más korszakában is az lenne ugyanazokkal az edzésmódszerekkel, a zseni az zseni, teljesen mindegy hogy melyik korszakba születik.A 6:3-ról pár éve találtak egy BBC felvételt, ami a teljes meccset adta, nem csak a mindenki által unalomig ismert gólokat. A legmeglepőbb számomra az volt, hogy – bár mindenhol azt hallod mennyivel gyorsabb a mai foci – a tempó mai szemmel nézve sem volt rossz - technikailag meg simán hozták a mai szintet. A védelmek nagyon átalakultak, egy labdás játékost, már 2-3an letámadnak, ami akkor nem volt jellemző, de simán láttam magam előtt, hogy azok a srácok ma is megállnák a helyüket. Ebből is azt gondolom, hogy az NFL játékosok az 50-es években szintén nem csak a saját korszakukban lehettek kiemelkedők, hanem bármelyik korban ott lettek volna a spiccen.Nem mostanában nézel te NB1-es meccseket 😊Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról.SixoSemennyire. Mint Puskásék generációját a fociban. A film felvétel sem segít, mer pl. Puskásról elég sok film felvétel van, de mai szemmely legfeljebb azt látod, hogy ma egy NB1-es focista is gyorsabb, jobban kezeli a labdát. A régi nagyon a régi idők körülményei között emelkedtek ki, régi edzésmódszerekkel, régi felszerelésben, régi terheléssel. Azt kellene érezni, hogy a régi időkben mennyire voltak a kortársakhoz képest dominánsak, azt meg élőben lehet igazán.
Ettől még minden évben kijön valami all time sorrend, mert mindenkinek van véleménye róla. Nem kell komolyan venni, és akkor egy jó is alkalom arra, hogy elővegyünk néhány közelmúlt beli és néhány réges régi felvételt és újranézzük. Komolyan véve csak idegesít.
peterk2005
NB2
vpi
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Brazilok is csinálták anno edzés végén. Nem volt azért példanélküli, Ronaldinho is meg tudta csinálni. Róla mintha még képi bizonyíték is fent maradt.
több mint 6 éve
A 16-osról 10ből 10 x eltalálta a kaput, de ha a fogadás tárgya az volt akkor a kapufát is. Egy átlag magyar még mellé sem tudná 10x rúgni a labdát ma, mert tuti egyszer véletlenül betalálna. A labdakezelés minősítése pedig kb a minősíthetetlen kategória.Amúgy ez a kapufás sztori tényleg igaz lehet? 😀
ozibozi
több mint 6 éve
+ Vélhetően kevesebbet sipákoltak, színészkedtek, követelőztek!A 6:3-ról pár éve találtak egy BBC felvételt, ami a teljes meccset adta, nem csak a mindenki által unalomig ismert gólokat. A legmeglepőbb számomra az volt, hogy – bár mindenhol azt hallod mennyivel gyorsabb a mai foci – a tempó mai szemmel nézve sem volt rossz - technikailag meg simán hozták a mai szintet. A védelmek nagyon átalakultak, egy labdás játékost, már 2-3an letámadnak, ami akkor nem volt jellemző, de simán láttam magam előtt, hogy azok a srácok ma is megállnák a helyüket. Ebből is azt gondolom, hogy az NFL játékosok az 50-es években szintén nem csak a saját korszakukban lehettek kiemelkedők, hanem bármelyik korban ott lettek volna a spiccen.Nem mostanában nézel te NB1-es meccseket 😊Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról.SixoSemennyire. Mint Puskásék generációját a fociban. A film felvétel sem segít, mer pl. Puskásról elég sok film felvétel van, de mai szemmely legfeljebb azt látod, hogy ma egy NB1-es focista is gyorsabb, jobban kezeli a labdát. A régi nagyon a régi idők körülményei között emelkedtek ki, régi edzésmódszerekkel, régi felszerelésben, régi terheléssel. Azt kellene érezni, hogy a régi időkben mennyire voltak a kortársakhoz képest dominánsak, azt meg élőben lehet igazán.
Ettől még minden évben kijön valami all time sorrend, mert mindenkinek van véleménye róla. Nem kell komolyan venni, és akkor egy jó is alkalom arra, hogy elővegyünk néhány közelmúlt beli és néhány réges régi felvételt és újranézzük. Komolyan véve csak idegesít.
peterk2005
NB2
vpi
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 6 éve
A 16-osról 10ből 10 x eltalálta a kaput, de ha a fogadás tárgya az volt akkor a kapufát is. Egy átlag magyar még mellé sem tudná 10x rúgni a labdát ma, mert tuti egyszer véletlenül betalálna. A labdakezelés minősítése pedig kb a minősíthetetlen kategória.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
A 6:3-ról pár éve találtak egy BBC felvételt, ami a teljes meccset adta, nem csak a mindenki által unalomig ismert gólokat. A legmeglepőbb számomra az volt, hogy – bár mindenhol azt hallod mennyivel gyorsabb a mai foci – a tempó mai szemmel nézve sem volt rossz - technikailag meg simán hozták a mai szintet. A védelmek nagyon átalakultak, egy labdás játékost, már 2-3an letámadnak, ami akkor nem volt jellemző, de simán láttam magam előtt, hogy azok a srácok ma is megállnák a helyüket. Ebből is azt gondolom, hogy az NFL játékosok az 50-es években szintén nem csak a saját korszakukban lehettek kiemelkedők, hanem bármelyik korban ott lettek volna a spiccen.Nem mostanában nézel te NB1-es meccseket 😊Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról.SixoSemennyire. Mint Puskásék generációját a fociban. A film felvétel sem segít, mer pl. Puskásról elég sok film felvétel van, de mai szemmely legfeljebb azt látod, hogy ma egy NB1-es focista is gyorsabb, jobban kezeli a labdát. A régi nagyon a régi idők körülményei között emelkedtek ki, régi edzésmódszerekkel, régi felszerelésben, régi terheléssel. Azt kellene érezni, hogy a régi időkben mennyire voltak a kortársakhoz képest dominánsak, azt meg élőben lehet igazán.
peterk2005
NB2
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
több mint 6 éve
Nem szeretnék senki lelkivilágába belemászni de ezt a listát több volt és jelenlegi hc köztük BB állította össze többhetes munkával, adatelemzéssel. Én elhiszem , hogy nem mindenkinek szexi de innen MO-ról 10éves nfl nézés után megállapítani, hogy komolytalan , hát mit mondjak , eléggé megmosolyogtató...Főleg azért mert kritizálni mindenki tud ebben az országban de még senkitől sem láttam itt egy "ellenlistát"
több mint 6 éve
Nem mostanában nézel te NB1-es meccseket 😊Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról.SixoSemennyire. Mint Puskásék generációját a fociban. A film felvétel sem segít, mer pl. Puskásról elég sok film felvétel van, de mai szemmely legfeljebb azt látod, hogy ma egy NB1-es focista is gyorsabb, jobban kezeli a labdát. A régi nagyon a régi idők körülményei között emelkedtek ki, régi edzésmódszerekkel, régi felszerelésben, régi terheléssel. Azt kellene érezni, hogy a régi időkben mennyire voltak a kortársakhoz képest dominánsak, azt meg élőben lehet igazán.
peterk2005
több mint 6 éve
Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról.SixoSemennyire. Mint Puskásék generációját a fociban. A film felvétel sem segít, mer pl. Puskásról elég sok film felvétel van, de mai szemmely legfeljebb azt látod, hogy ma egy NB1-es focista is gyorsabb, jobban kezeli a labdát. A régi nagyon a régi idők körülményei között emelkedtek ki, régi edzésmódszerekkel, régi felszerelésben, régi terheléssel. Azt kellene érezni, hogy a régi időkben mennyire voltak a kortársakhoz képest dominánsak, azt meg élőben lehet igazán.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Ez a 100-as lista egyre komolytalanabb.!JJ Watt kihagyása után én teljesen elengedtem
🤘gaben🤘
több mint 6 éve
twitter.com/brgridiron/status/1203189211504865280Sőt, mondok jobbat, a Miami Miracle óta 0–13 Drake mutatója. És még mondja nekem valaki, hogy nem adta el a lelkét azért a playért^^
Tony Adams
www.youtube.com/watch?v=uiz87A3RpEw

több mint 6 éve
Felmerült bennem ebben a témában, hogy a régi 40-50es évek játékosait mégis mennyire tudjuk jól megítélni. És itt nem arra gondolok elsősorban, hogy a foci rendszere mennyire más volt. Hanem arra, hogy mennyi és milyen minőségi felvétel van a játékukról. Ha az akkori szakértők valakit jónak gondoltak, van-e rá elég megfelelő minőségű felvétel, hogy saját szemeddel, meg tudd nézni, hogy az a játékos tényleg mennyire is volt jó, hogyan viszonyul a játéka más korszakok játékosaihoz, és nem csak egy highlight videót akarsz a legjobb playeiről hanem látni akarod az átlag teljesítményét. Csak nekem van olyan érzésem, hogy ezen játékosok megítélésének 80%a az akkori szakértők elbeszélése? Vagy például egy DB-t, hogy ítélsz meg abból a korból, ha mondjuk nem felé megy a play és nem mutatja a kamera egyáltalán. Manapság a DB-k megítélésének döntő része olyan playekben történik amikor nem feléjük megy a labda. Mintha csak a ballhawker secondary-k lettek volna emberek, a Darrelle Revisek meg nem számítottak jónak. Virginia Techről jöttél vagy menj a picsába. Vagy csak az általam látott régi meccseken látni nehezen az ilyeneket?
több mint 6 éve
Nekem a S-nél hiányzik egy másik játékos is Troy mellett.Mert a cbk között volt jelölve mondjuk ott sem jutott be...
Az utolsó védő aki Heismant nyert.
Az utolsó DB aki DRoY -t nyert.
9 Pro Bowl, 4 All Pro first team, 4 All Pro second team.
5. hely az all time INT listán.
Charles Woodson
alatriste
Annyi javítás, hogy Lattimore nálunk Droy lett cb ként ugye 2017 ben. Gondolom DPOY akart lenni 😁
Szerkesztette: kapitnono

több mint 6 éve
Nekem a S-nél hiányzik egy másik játékos is Troy mellett.Az utolsó védő aki Heismant nyert.
Az utolsó DB aki DRoY -t nyert.
9 Pro Bowl, 4 All Pro first team, 4 All Pro second team.
5. hely az all time INT listán.
Charles Woodson

Liverpool Fc
több mint 6 éve
Ezért is nagy dolog h Christiansen karrierje folyamán átlagban minden 2. meccsen fogott egy picket 😊Nyilván korszakokat nehéz összehasonlítani, de azért a mai passz orientált nfl ben ilyen teljesítményt nyújtani passzvédekezésben mint az ötvenes években, ahol a futás volt a jellemző inkább... Szerintem nagyobb dolog.Hááát, nehéz ez.www.instagram.com/p/B5wYhQBAbJL/?hl=huTroy szerintem simán beférne Christiansen, Houston vagy Wilson helyére. Nyilván Reed, Lott meg Tunnell az no brainer szerintem
Troy?
steelwolf
kapitnono
Houston csak 12x volt All-Pro.
Christiansen az '50-es évek legjobb S-je volt egyértelműen.
Wilson meg Fitzgerald mellett a Cardinals franchise történetek legjobb játékosa, ha Fitz bekerül, akkor Wilson helyére azt mondom OK, de Houston meg Christansen egyértelműen legalább olyan domináns játékos volt a maga idejében, mint Polamalu.
empty taxi
kapitnono

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 6 éve
Nyilván korszakokat nehéz összehasonlítani, de azért a mai passz orientált nfl ben ilyen teljesítményt nyújtani passzvédekezésben mint az ötvenes években, ahol a futás volt a jellemző inkább... Szerintem nagyobb dolog.Hááát, nehéz ez.www.instagram.com/p/B5wYhQBAbJL/?hl=huTroy szerintem simán beférne Christiansen, Houston vagy Wilson helyére. Nyilván Reed, Lott meg Tunnell az no brainer szerintem
Troy?
steelwolf
kapitnono
Houston csak 12x volt All-Pro.
Christiansen az '50-es évek legjobb S-je volt egyértelműen.
Wilson meg Fitzgerald mellett a Cardinals franchise történetek legjobb játékosa, ha Fitz bekerül, akkor Wilson helyére azt mondom OK, de Houston meg Christansen egyértelműen legalább olyan domináns játékos volt a maga idejében, mint Polamalu.
empty taxi