Houston Texans
21 feliratkozó
több mint 11 éve
sportgeza.hu/sport/nfl/2013/01/03/a_110_kilos_vedo_lerombolta_a_futot/ azt hiszem elférne nálunk 1-2 év múlvaLanceVanceHát reméljük nem lesz rá esélyünk, mert Clowney valószínűleg top 5-ös draft pick lesz jövőre (ha így folytatja simán 1/1 is lehet)
több mint 11 éve
LanceVance
1 387
sportgeza.hu/sport/nfl/2013/01/03/a_110_kilos_vedo_lerombolta_a_futot/ azt hiszem elférne nálunk 1-2 év múlva
több mint 11 éve
A tuck rule-nak van még egy csavarja: csak akkor lehet incomplete passzt ítélni, ha az elkezdett előre irányuló dobómozdulat után az irányító ténylegesen azért húzza maga felé a labdát, hogy biztonságba helyezze (befejezze a dobás kísérletét). Tehát kell egy előre mozdulat a dobásból és egy egyértelmű befejezést jelző vissza mozdulat. (Pump fake esetén fumble!) S ezt a vissza mozdulatot védi a tuck rule a fumble-tól.tomi-tomiEzt a pump fake dolgot hol olvastad?
A szabály így szól:
NFL Rule 3, Section 22, Article 2, Note 2.: "When [an offensive] player is holding the ball to pass it forward, any intentional forward movement of his arm starts a forward pass, even if the player loses possession of the ball as he is attempting to tuck it back toward his body. Also, if the player has tucked the ball into his body and then loses possession, it is a fumble."
Magyarra fordítva, ha a QB a labdát tartva bármilyen előre irányuló mozgást végez, függetlenül attól, hogy dobni akart vagy a testéhez visszahúzni, akkor az passznak számít. Onnantól lesz csak fumble, ha már visszahúzta a testéhez a labdát, és utána veszti el. Én ebben nem látom a pump fake-es értelmezést.
A szabály célja egyébként ugye pont az lett volna, hogy a bírók számára megkönnyítse a döntést, hogy ne kelljen nekik méglegelniük/találgatniuk, hogy az előre mozgó kar az vajon valóban dobási szándékkal mozog előre, vagy más okból. Csak annyit kelljen megnézniük, hogy a kar elére mozdul-e, és ha igen akkor passz, ha nem, akkor fumble. De a szabály ahelyett, hogy egyértelműsítette volna a dolgot, egy csomó vitára okot adó döntést szült az évek során. Ez a Luck fumble egy a sokból.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
tex
151
Nem tök mindegy, hogy az mi volt? Utána vezettünk 16-14-re, a kickoff return TD után pedig simán mentünk a Colts 30 yardjáig. Majd jött az INT, ott kellett volna nyugodtabban támadni, vagy a védelemnek 3&23-nál a Colts 30 yardjáról nem TD-t engedni, a végén pedig a nyilvánvaló futásokat megállítani. Miden egység csődöt mondott egy pillanat alatt. Kubiak is ezt hozta fel a sajtótájékoztatón, hogy az a legnagyobb gond, hogy szinte minden területen akadozik a gépezet. Meglátjuk, hogy szombatig mit sikerül javítani...peterk2005:Ez amúgy ha nem vesszük a szabályokat fumble volt. De vannak szabályok, még ha bénák is. Nem eldobni akarta a labdát, hanem jól láthatóan két kézzel megfogni, hogy amikor a földre kerül ne essen ki. Na most a szabály szerint, ha előrefele mozdul a karja, akkor nem fumble, már pedig előrefelé mozdult a karja, szóval nem fumble, akár passzolni, akart, akár nem😊
Ami videót belinkeltél Brady esetéről az totál más, előre fele megy a keze és előre is esik a labda.
Na most itt a Lucké:
Nem is előre fele áll, és láthatóan kicsúszik a labda a kezéből, ha ez nem fumble, akkor semmiDC
FearTomi
több mint 11 éve
peterk2005:Szerintem Te vagy az egyedüli, aki Brady-nél előre mozdulatot lát a labda elvesztésekor. 😀
Ami videót belinkeltél Brady esetéről az totál más, előre fele megy a keze és előre is esik a labda.
Na most itt a Lucké:
Nem is előre fele áll, és láthatóan kicsúszik a labda a kezéből, ha ez nem fumble, akkor semmiDC
A tuck rule-nak van még egy csavarja: csak akkor lehet incomplete passzt ítélni, ha az elkezdett előre irányuló dobómozdulat után az irányító ténylegesen azért húzza maga felé a labdát, hogy biztonságba helyezze (befejezze a dobás kísérletét). Tehát kell egy előre mozdulat a dobásból és egy egyértelmű befejezést jelző vissza mozdulat. (Pump fake esetén fumble!) S ezt a vissza mozdulatot védi a tuck rule a fumble-tól.
Brady érzésem szerint inkább pump fake-et akart (fogalma nem volt Woodson érkezéséről), de lehetett dobást záró mozdulatnak látni.
Luck-nál szerintem a dobómozdulatából nem volt meg az előre irányuló fázis és úgy akarta behúzni magához. Nincs is klasszikus visszafelé mozgás. Így viszont fumble.
De sokkal inkább a kickoff return TD-nél ment el a hajó.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
Én nem láttam ezt a jelenetet, de valóban erősen érdekes jelenet. Az egész Tuck-Rule úgy hülyeség ahogy van, de legalább valahogy át kéne ezt a szabályt formálni, bár abból is továbbra is csak a kétes szituációk lennének.
több mint 11 éve
peterk2005:én nem tudtam a tuck rule-ról de a gifen pontosan az történik amit peterk elmondott. nem látszik kenek akarja adni de mikor érzi hogy rákerült a szopóálarc vissza akarja húzni a mellkasához és már a másik keze is ott van. tényleg hülye egy szabály
Na most itt a Lucké:
több mint 11 éve
peterk2005:Ami videót belinkeltél Brady esetéről az totál más, előre fele megy a keze és előre is esik a labda.
Na most itt a Lucké:
Nem is előre fele áll, és láthatóan kicsúszik a labda a kezéből, ha ez nem fumble, akkor semmi
több mint 11 éve
LanceVance
1 387
Köszi 😀 egy úr vagySajnos ez nem szándékos. Az év során jó pár meccset csak épphogy nyertünk meg, mondhatni szerencsével. Sajnos ez a csapat gyengébb, mint a mérlege.DCNem gyengébb ez a csapat, csak úgy néz ki rossz volt a formaidőzítés. A Broncos vagy pl. a Green Bay például az év elején botladozva és év végére formába lendülve hozott hasonló mérleget. A playoff szempontjából nyilván ez a szerencsésebb, de ez nem jelenti azt, hogy a Texans ne lenne teljes joggal 12-4-es csapat.
Egyébként még ősz elején, a Broncos-Texans meccs után a Broncos topicban azt írtam, hogy annyira jól játszottatok, hogy az már "veszélyes". Az ilyen korai jó formának meg lehet a böjtje, ahogy tavaly a Packers-nél is láttuk. Úgy néz ki, tényleg ez történt. De a playoff csak most kezdődik, még bármi megtörténhet. Én mindenesetre nektek szurkolok most vasárnap is, és ha nyertek, akkor a Pats elleni meccsen is. Persze nem teljesen önzetlenül, de mit számít. 😊peterk2005
több mint 11 éve
Sajnos ez nem szándékos. Az év során jó pár meccset csak épphogy nyertünk meg, mondhatni szerencsével. Sajnos ez a csapat gyengébb, mint a mérlege.DCNem gyengébb ez a csapat, csak úgy néz ki rossz volt a formaidőzítés. A Broncos vagy pl. a Green Bay például az év elején botladozva és év végére formába lendülve hozott hasonló mérleget. A playoff szempontjából nyilván ez a szerencsésebb, de ez nem jelenti azt, hogy a Texans ne lenne teljes joggal 12-4-es csapat.
Egyébként még ősz elején, a Broncos-Texans meccs után a Broncos topicban azt írtam, hogy annyira jól játszottatok, hogy az már "veszélyes". Az ilyen korai jó formának meg lehet a böjtje, ahogy tavaly a Packers-nél is láttuk. Úgy néz ki, tényleg ez történt. De a playoff csak most kezdődik, még bármi megtörténhet. Én mindenesetre nektek szurkolok most vasárnap is, és ha nyertek, akkor a Pats elleni meccsen is. Persze nem teljesen önzetlenül, de mit számít. 😊
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
Amúgy Broncos szurkoló haverommal pont ezt beszéltük. Ellenünk szurkolt, de ott még ő is azt mondta h ez nem kérdés hogy fumble. Na mind1. Nem ezen múlott,impotens volt az egész csapat.LanceVanceCsak most láttam a meccset, ezért bár kicsit későn, de hadd szóljak hozzá ehhez a fumble esethez. Két megjegyzésem lenne:
1. Szerintem a bírók a szabályok szerint, jól döntöttek. Ez az elhíresül un. "Tuck Rule.". DE!
2. Szerintem ugyanakkor ez a világ egyik leghülyébb szabálya is egyben. Véleményem szerint el kéne törölni a fenébe, ennek valóban fumble-nek kellene lennie.
A "Tuck Rule" lényege, hogy nem csak akkor van incomplete passz, ha az irányító tényleges dobómozdulatot indít (dobni akar) és előreindul a keze, hanem akkor is, ha vissza akarja húzni a labdát a saját kezébe. A Luck esetnél ez történt, a labda akkor csúszott ki a kezéből, amikor próbálta visszahúzni magához, és eközben előrefelé mozdult a válla/karja. Idén volt egy hasonló eset a Steelers-Giants meccsen, ott Roethlisbergert sackelték és fumble-zték hasonló módon, de ott a bírók - hibásan - megítélték a fumble-t. Nézzézek vissza a meccsnapi topicot, hogy mekkora anyázás volt emiatt a Steelers fanok részéről. 😊
A "Tuck Rule" alkalmazásának első és leghírhedtebb esete egyébként a 2001-es ACF konferenciadöntőn történt. A Pats játszott az Oakland-el, az Oakland vezetett 13-10-re, és a Pats támadott az utolsó két percen belül. Ekkor, a Luck ill. az említett Roethlisberger esethez hasonlóan sackelték és fumble-zték Brady-t. Le is vonult minden Patrióta szomorúan a pályáról, mert úgy hitték vége a meccsnek, az Oakland letérdeli a hátralevő időt. De mindenki megdöbbenésére incomplete passznak ítélték, a Pats folytathatta a drive-ot, és megnyerte a meccset. Így jutott be a 2001-es döntőbe, ahol megszerezte az első SB győzelmét. Itt egy videó erről a hírhedt esetről:
Egyébként 1 héttel korábban, a Titans ellen volt egy hasonló eset, akkor Luck estében eldobta a labdát, ami odapattant az egyik Titans védőhöz, aki visszavitte pick6-re. A visszajátszáson egyértelműen látszott, hogy Luck térde leért a dobás előtt, így sima sacket kellett volna ítélni, de a bírók valami mást láttak... Sajnos a bíráskodás színvonala idén a cserebírók lelépése után is botrányosan alacsony. 😕
(Itt a videó az említett esetről😊
több mint 11 éve
Az én szememben a szombati meccs igazi vízválasztó lesz a QB poszton, Schaub szereplése sok kérdést vethet fel.
több mint 11 éve
Gabriel
525
Boldog Új Évet Kívánok Nektek! Sharpton helyén pedig visszakerült a rosterre a papírformának megfelelően Mister Alexander.
több mint 11 éve
Darryl Sharpton újfent megsérült, ment is IR-re.Sajnálom a srácot, nagy a potenciál benne, de állandóan megsérül.
több mint 11 éve
Így első ránézésre és a jelen állapotok szerint nem olyan szörnyű ez a sorsolás.
több mint 11 éve
TEXANS 2013 OPPONENTSHOME: Indianapolis Colts*, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans, Denver Broncos*, Oakland Raiders, New England Patriots*, St. Louis Rams, Seattle Seahawks*
AWAY: Indianapolis Colts*, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans, Kansas City Chiefs, San Diego Chargers, Baltimore Ravens*, Arizona Cardinals, San Francisco 49ers*
*2012 playoff team
több mint 11 éve
BUÉK Texans fanok! Jó bulit az estére.
több mint 11 éve
LanceVance
1 387
Az a legnagyobb gáz hogy láttuk a csapatot jól játszani pl. a Ravens ellen. Tudnak olyat is. Több van ebben a csapatban, mint amit tegnap mutattak, de valami miatt nem jön ki a teljesítmény. Remélem a srácok rám cáfolnak a PO-ban. Továbbra is GO TEXANS!!!
több mint 11 éve
tex
151
DC, amit írtál azt pontosan úgy gondolom én is. sok meccsen láttam, hogy schaub látóterében jön a védő, ő meg sszehúzza magát és várja a buszt. pedig szerintem lép hármat oldalra és kidobja szélre...minenki egészséges a támadósorban még se megy a játék. foster nem viheti egyedül a csapatot jó elkapóink vannak mégse találja meg őket matt. talán azért idegesít ennyire mert szezon elején sb esélyesek voltunk. 3-4 éve csak simán néztem a vergődést mert tudtam hogy lesz ez még így se...és azt hittem idén jtt el azaz idő de mégse 😀Egyetértek Veletek. Nem nagyon szoktam kommentelni, de én is szoktam nézni a meccseket. Nekem úgy tűnik, hogy kb. november közepe óta gödörben van az egész csapat. Akkor még hosszabbításban vertük a Jaguarst és a Lionst, de már akkor látszott, hogy nehéz lesz a vége, csupa PO esélyes csapat ellen. Még év elején beszéltük barátokkal, hogy mire lehet jó a csapat, és én már akkor is arra gondoltam, hogy attól függ, hogy a védelem mennyire áll össze (micsoda megállapítás), mert nekem évek óta úgy tűnik, hogy a Kubiak-Schaub páros kritikus szituációkban több rossz, mint jó döntést hoz. Schaub jó irányító, voltak nagyon jó évei, de hátrányból nem meggyőző (persze voltak ilyen szempontból is nagy meccsei, de ha választani kéne, nem tipikus győztes irányítónak mondanám), ezért még fontosabb a védelem, és nekem úgy tűnik, hogy Cushing kiesésével nagyon meggyengültünk, labdaszerzés is kevesebb van. De az egész csapat tudása alatt teljesít, ahogy írtátok kiismerhető a játékunk. És ami a legfontosabb, olyan, mintha nem lenne meg a kellő tűz, győzni akarás a játékosokban. Tegnap az utolsó Colts drive majdnem 10 percig tartott, amikor mindenki tudta, hogy futni fognak, hogy öljék az időt, és rendre 4-5 yardokat futottak. Amikor meg mutatták a kispadot, mindenki úgy ült, mintha éppen a szezon utolsó néhány percét játszanák, pedig egy 3&out után még lett volna esély. Ettől függetlenül, ha összekapják magukat a srácok, újra együtt, és egymásért is tudnak majd játszani, még bármi lehet.
luck fumble-jénél (mert az volt! ) beijesztett, visszahúzta aztán már magához akarta szorítani és akkor verti ki a kezéből bawin, mire gondolt a bíró? csak a lt volt vele szembe neki nem passzolhat....a 2. negyedben meg a 2 minute warning előtt a támadóidő 1 másodperccel hamarabb járt le mint a rendes játékidő (lehet ez már csak kukacoskodás de a szabály az szabály büntetést ért volna)samu09
Egyébként meg nem olyan nagy baj, hogy jövő héten játszunk, a jelenlegi önbizalommal egy tegnapi győzelem esetén is lehet, hogy kevesebb esély lenne a következő fordulóban otthon, mint egy győzelemtől megerősödve idegenben.
És igen a mostani helyzetben az a legrosszabb, hogy már kezdték elhitetni velünk, hogy bármit elérhet a csapat, és most megint úgy tűnik, hogy talán majd jövőre...
több mint 11 éve
DC, amit írtál azt pontosan úgy gondolom én is. sok meccsen láttam, hogy schaub látóterében jön a védő, ő meg sszehúzza magát és várja a buszt. pedig szerintem lép hármat oldalra és kidobja szélre...minenki egészséges a támadósorban még se megy a játék. foster nem viheti egyedül a csapatot jó elkapóink vannak mégse találja meg őket matt. talán azért idegesít ennyire mert szezon elején sb esélyesek voltunk. 3-4 éve csak simán néztem a vergődést mert tudtam hogy lesz ez még így se...és azt hittem idén jtt el azaz idő de mégse 😀luck fumble-jénél (mert az volt! ) beijesztett, visszahúzta aztán már magához akarta szorítani és akkor verti ki a kezéből bawin, mire gondolt a bíró? csak a lt volt vele szembe neki nem passzolhat....a 2. negyedben meg a 2 minute warning előtt a támadóidő 1 másodperccel hamarabb járt le mint a rendes játékidő (lehet ez már csak kukacoskodás de a szabály az szabály büntetést ért volna)
több mint 11 éve
Gabriel
525
Nekem nem csak az a fumble volt büdös, csak az nagyon kiemelkedett a többi fújás közül. Detroit meccs óta azt érzem hogy utaznak ránk a bírók. DE!!! Higgyétek el nem ezen múlik sajnos. Schaub rettenetes formába került. Fosternek 1 jó futása volt a liga 1ik legrosszabb runD-je ellen, viszont a többi futó gyakorlatilag lehetőséget sem kap. Az offenzív playbook egyenlő a 0-val passzok terén. Screen Foster, play action Daniels, Johnson 1. szándékból. Ennyi. Átlag 25 jó passz meccsenként, ebből 13 Johnson, 5 Daniels, 3 Foster, 4-szer meg meglepődök hogy Kubiakék észrevették hogy másnak is van keze offenseből, esetleg Schaub kétségbeestt a preessure alatt és a legközelebb álló el tudta kapni a labdát.Mai citromdíjasok: ST
Demps /a Hilton Td-nél melyik meccset nézte?/
Schaub
Brooks /örülhet hogy Guy nem szakította le Schaub fejét/
Kubiak /3. és rengetegnél Screen pass hívás Fosterre pl./
több mint 11 éve
Amúgy Broncos szurkoló haverommal pont ezt beszéltük. Ellenünk szurkolt, de ott még ő is azt mondta h ez nem kérdés hogy fumble. Na mind1. Nem ezen múlott,impotens volt az egész csapat.LanceVanceTúl sok ilyet láttam már az NFL-be, hogy a véletlennek tudjam be. Sportfogadás egy sok-sok millió (milliárd?) dolláros biznisz, talán a legnagyobb maffia a világon. Nincs kétségem, hogy befolyásolják a meccsek végkimenetelét.
több mint 11 éve
LanceVance
1 387
Amúgy Broncos szurkoló haverommal pont ezt beszéltük. Ellenünk szurkolt, de ott még ő is azt mondta h ez nem kérdés hogy fumble. Na mind1. Nem ezen múlott,impotens volt az egész csapat.
több mint 11 éve
Na gratulálok, sikerült pár hét alatt a power rankingok éléről úgy bejutni a PO-ba, hogy az esélytelenek nyugalmával dőlhetünk hátra a székekben. Egyesek formáját elnézve az első meccsen ki fogunk kapni, vagy még szóba jöhet, hogy altatunk, de akkor kurva jól csináljuk...BondiSajnos ez nem szándékos. Az év során jó pár meccset csak épphogy nyertünk meg, mondhatni szerencsével. Sajnos ez a csapat gyengébb, mint a mérlege.
Mik voltak a problémák:
1. Schaub: totális mobilitás hiánya, és nem túl erős kar. Ezeket eddig is tudtuk róla, de sajnos mostanába már sokszor hoz rossz döntéseket is. Playoffba feledtetheti ezt az utolsó pár meccset velünk, de ne nagyon reménykedjünk
2. ST: évek óta gyenge a spec team, idén kritikán aluli, középen engedünk egy kickoff return TDt ilyen fontos helyzetben, nevetséges. Ráadásul folyamatosan szabálytalankodunk a saját visszahordásunkkor és mindig rossz field pozicióbol jövünk. Marcianonak mennie kell az offseasonban.
3. Secondary: 2010-es borzalmakat idézi.3 és 23-nál mély passzból TD-t kapunk? Manning meccsek óta nincs a pályán (lélekben), lehet FA bust lesz belőle...
4. Offensive fal: Schaub nem elég mobilis, hogy elkerülje a sackeket, de az offense fal sem segíti ki egyáltalán, ők is mintha egyre gyengébben játszanának
Talán a Bengals ellen jók lehetünk egy győzelemre otthon, mostamnában verni szoktuk őket de kb. ennyi. Super Bowlra semmi esély ilyen játékkal
Ui: aki meg kételkedik, hogy vannak lefixálva meccsek az nfl-be az néze meg, hogy milyen fumblet vettek el tőlünk az első negyedbe a Colts 14-es vonalán. Világ mindenki látta, hogy ez egy tiszta fumble volt. A játékosok is már fent voltak a pályán, erre a bíró megfordítja (miután 5 percig nézte a videót), mondván Luck előre fele dobta a labdát, mikor nem is előre volt fordulva (és nem is dobta a labdát). Ezt nekem senki nem fogja tudni megmagyarázni, hogy ezt nem szándékosan csinálta a bíró. Sportfogadás mocskos egy biznisz.