Seattle Seahawks

62 feliratkozó

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 300 — Invisible man

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 934 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Ma kisebb meglepetésre (főleg mert 1 hónapja le lett hívva az EFRA opciója) kiraktuk a tavaly ilyenkor még itt játszó Austin Calitrot. Itt tudom nagyon sokat fel voltak háborodva, mikor el lett küldve a csapattól. Kíváncsi vagyok Schneiderék visszahozzák-e ide.
iktriad
Mar csak azert sem, mert akkor meginkabb hibas dontes az elso koros box LB-unk 😊
undisputedly
Nem hiszem, hogy veteránminimumnál többet ki kéne pengetni neki. És elsősorban camp bodynak jönne vissza.
több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 869 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Ma kisebb meglepetésre (főleg mert 1 hónapja le lett hívva az EFRA opciója) kiraktuk a tavaly ilyenkor még itt játszó Austin Calitrot. Itt tudom nagyon sokat fel voltak háborodva, mikor el lett küldve a csapattól. Kíváncsi vagyok Schneiderék visszahozzák-e ide.
iktriad
Mar csak azert sem, mert akkor meginkabb hibas dontes az elso koros box LB-unk 😊
több mint 5 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
Sajnáltuk megfizetni a kulcsembereket. A Chiefs a mindent elsöprő támadógépezetére építve nyert bajnokságot, mégse sajnálta Clarkért azt a pénzt, amit mi igen. Plusz egy draft picket...
Nadal17
Ez igaz. Hozzatennem, hogy Clark serulten kezdte a szezont, es nem is volt hatekony. De azt a SBt sosem nyerjuk meg nelkule. Szamit egy jo pass rusher is.

Szerkesztette: ulpianus

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 5 éve
Nadal17 Seattle Seahawks 587
...
Rózsa Sándor (betyár)
Nem arról van szó, hogy PC egy átlagos/rossz edző lenne.

Igen, kezdetben az évek alatt összeszedett egyetemi kontaktokat/tapasztalatokat felhasználva sikerült véghez vinni egy olyan fiatalítást, amire egy bajnok csapatot lehetett építeni.

Ugorjunk vissza a SB évére... Mi volt a filozófia ebben az évben ?

Offense részről volt egy tehetséges fiatal QB aki vigyáz a labdára és időnként extrákra is képes, egy elit RB Lynch személyében, előttük egy átlagos OL, amire noha panaszkodtunk akkoriban is, de Okung és Unger személyében két ProBowl szintű játékos volt az egységben, kiegészülve 2 olyan emberrel, akik éveket le tudtak húzni NFL csapatok kezdőjében.
A csapat magját és hírnevét pedig a brutál, LoB fémjelezte védelem adta, de ha megnézzük közelebbről, nem ennyire egyszerű a dolog. Akkoriban PC számtalanszor kiemelte és a mantrái egyike volt, hogy pass rusherből sosem elég. A Clemons - BigRed kezdő DE kettős mellé abban az évben érkezett frissen Bennett és Avril egész korrekt fizetésért, plusz a fiatal Irvin ott volt rotációban. Ekkor még a CB-WR kontaktokat sem büntették annyira, így az aggresszív press cornerjeink is jobbban tudtak érvényesülni. Ha kizárólag a SuperBowlt nézed meg, ahol a rekord halmozó Broncos támadósort megsemmisítették, kiválóan látszik, hogy Manningnek szinte alig van ideje passzolni mivel a fentiek miatt sokkal előbb összenyomja a DL a zsebet, minthogy az elkapók el tudnának szakadni (completion esetén is sokszor azonnal jött a büntetés Chancellortól, amiről Welker és Thomas tudnának mesélni). Ezek persze megfigyelhetőek a szezon többi meccsén is, talán a SB az, amit a legtöbben láttak/újranéztek, így szemléletesebb.

Természetes dolog az NFL-ben, hogy egy bajnok csapat játékosait hajlamosak túlfizetni következő offseasonben, mivel megugrik az értékük. Ezzel nekünk is számolni kellett, úgy mint bárki másnak, kompromisszumokat kell hozni, ezzel nincs is semmi gond. Sokan még újonc fizetéssel játszottak pár évig elit szinten, ami bőven adott mozgásteret.

Mi változott azóta?

- Csak zárójelben jegyzem meg a Harvinért és Grahamért feladott ellenértéket, majd a magyarázatot, hogy "nem sikerült őket beilleszteni a rendszerbe". Ezek ellenére a felelősök továbbra is a posztjukon maradtak, pedig az ő feladatuk lett volna. Ez a kisebb gond, engedjük is el.

- Támadófoci elkezd előtérbe kerülni: Következő évre a liga elkezdte szigorúan flagelni az 5 yardon túli kontaktokat, ami értelemszerűen hátrányosan érintett minket, viszont még mindig olyan minőséget képviselt a secondary, hogy drasztikusan nem befolyásolta az egység hatékonyságát.

Mindeközben fokozatosan épül le az offense, 2 szezont sikerül végigtolni úgy, hogy Drew Nowak (aki nem emlékezne, egy UDFA DT akiből Cable próbált kezdő NFL Centert faragni, nem sikerült és sehol máshol nem fogott rostert...), Patrick Lewis és hasonló arcok fordultak meg az OL-ban, miközben járt nálunk Jahri Evans training campben vetmin fizetésért de szezonkezdet előtt el lett küldve... Mondhatnánk, hogy 6-10 és 10-6 között Wilson jelentette a különbséget, de itt azért még látszik, hogy a defense magja egyben van és felváltva húzták ki a csapatot a szarból. Később tényleg Wilson jelentette a különbséget egymaga.

- Az NFL: Ami elkerülhetetlen, az évek során változnak a trendek, ezúttal minden elkezd a támadófoci irányába csúszni. Szintén elkerülhetetlen ebben a közegben, hogy konfliktusok és sérülések miatt elveszítesz kulcsembereket (Sherman, Thomas, Bennett / Avril, Chancellor ).

Itt megállnék egy pillanatra, hangsúlyozva, hogy egyre nagyobb szakadékok keletkeznek az eredeti helyzethez képest. A kérdés, hogyan sikerül ezekre reagálni? És itt érkezünk el azokhoz a problémákhoz, amik rendre előjönnek a fórumon, egyéntől függő mélységgel, részletességgel.

- A mai NFL-ben nagyon sok minden dől el a line of scrimmage-en. A mi csúcs éveinkben dominált a DL, esélyt adva a legendás secondarynknek. Az új trendeket kihasználva egy elit OL képes semlegesíteni egy jó pass rusht, így egy elit offense egy átlagos védelemmel sokáig tud jutni. Chiefs tökéletes példa erre, ide még visszakanyarodnék. De láthattuk, hogy egy innovatív offenseben egy átlagos Goffal is SB-ba lehet jutni.

- Mindeközben mi történik Seattleben? OL évek óta leszarva, mivel RW úgyis varázsol valamit. Hova jutottunk O# szinten? Egy védelemre támaszkodó, de megbízható támadórendszertől indulva mindkét egység elkezdett leépülni, majd mire elvesztettük a védelem magját, ott tartunk, hogy a támadósor kizárólag az időközben HoF várományossá fejlődött QB-tól függ, OL és az erősségeire szabott rendszer nélkül.

- És mi a helyzet a védelemmel? Secondary átlagos, pass rush nincsen, így sikerült statisztikailag a liga aljára süllyeszteni az egységet. Mi járult ehhez hozzá az említetteken túl? Sajnáltuk megfizetni a kulcsembereket. A Chiefs a mindent elsöprő támadógépezetére építve nyert bajnokságot, mégse sajnálta Clarkért azt a pénzt, amit mi igen. Plusz egy draft picket... Emellett Ken Norton lett a DC és elkeztünk 3-4 WR-el szemben is 4-3 base felállásokkal játszani. Aztán csodálkozunk, hogy Wagner és Wright lemarad, lecsúszik szerelésekről...

Itt kicsit gondban vagyok, hogy az offense maradisága és a futójáték erőltetésénél gyakran hangzik el Carroll neve és hogy nincs szabad keze az OC-nak, ugyanakkor ez a LB coverage dolog és Norton garázdálkodása hogy jöhetett nála és engedheti ki a kezéből defense guruként ?

Ezek miatt van az, hogy már senki nem érti, hogy mi a koncepció, hiszen minden korábbi koncepciónak, minden korábbi sikerreceptnek és a legújabb trendeknek is ellentmond az amit a FO csinál, miközben évről évre esélytelenül hullunk ki a WildCard körben a legjobb éveiben járó Wilsonnal, Wagnerrel és a már elveszített játékosokkal.

Az évek óta bullshit húzások a drafton már csak hab a tortán.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 934 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Neked igazad van, elbasztuk, minden klassz!

Világos kösz az utba igazìtást!
Szerintetek mi a def hanyatlasanak oka èrtem itt azt h mindig azt mondtuk h Pc nem enged a vèdő kordinatoroknak ő agyalja ki a sèmákat tehát full vakon van vagy átengedte teljesen a gyeplőt teljesen Ken Nortonnak ? Mi az ok hogy a secondary 3 ève nem számìt megoldandó problèmának?
Fantomas0429
Igy azok alapján amit a srácok leírtak(és valahol rájuk kell hogy hagyatkozzak mivel ez lesz csak a 3.szezonom)
Carroll egy középszer edző.
Akinek volt egy óriási mákja egy jó draftal max 2vel/vagy akkor még benne volt jobban a fősulis vérkeringésbe ezt mindenki döntse el maga(USC edző volt elötte)
Azon/Azokon a draftokon sikerült 4-5 korszakos védő játékost szereznie plusz 3-4 nagyon jo és hasznos kiegészitő embert.
Kis túlzással ezzekel a játékosokkal szinte bármelyik közepesnél kicsit jobb védőkordinátor bitang egységet hozott volna össze.
De ha belegondolunk se elötte se utána nem igazán voltak nagy sikerei az NFL-ben
Patriots konferencia döntöt esetleg sikernek konyvelhetjük el.De ott is megbukott.Mint ahogy a Jets-nél is mint vezetőedző.
49er nél mint védőkordinátor nem igazán tudom hogy milyen volt 🤔Meg a Vikingeknél sem tudom!
Szóval mielött hozzánk került már benne volt az NFL vérkeringésébe.
Ami kétségtelen tény hogy fősulis viszonylatban igen is nagyon penge volt de nagyvaloszinüseggel ott inkabb a "jo tanár" "jo motivátor" képességei miatt lehetet meghatározo alakja az NCAA-nak.
(2× National Champion (2003, 2004)
4× Rose Bowl champion (2003, 2006-2008)
Orange Bowl champion (2002)
5× Pac-10 champion (2002, 2003, 2006-2008) )
Vagy az jobban feküdt neki mint az NFL.
Tehát kérdésedre válaszolván volt egy komplett védelemre valo kitünö/jo "tanuloja/játékosa" velük pedig igazán nem volt nehéz egy korszakos Defenst összehoznia.

És azért nem sikerül neki orvolsolni a problémát évek óta mert nincsenek hozzá megfelelő játékosai.A rendszer meg amit eröltetni akar megkivánja minőségi alapanyagot de sajnos az alapanyag várat magár a jó draftok formájában.

-Ezzel amit leírtam nem értek egyet személyszerint de mint egy eshetőség elgondolkodtató.

De én is kiváncsi vagyok hogy ti hogy látjátok ezt a kérdést?
Rózsa Sándor (betyár)
Helmut Zimmer
Most félreértettél
Semmi rossz szándék nem volt bennem.
Csak felvetettem egy lehetöséget a kérdésre válaszként.

Olvasva kommenteket sok dolgon elkezdtem gondolkozni és más szemszögböl nézni a dolgokat.
több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
Neked igazad van, elbasztuk, minden klassz!

Szerintetek mi a def hanyatlasanak oka èrtem itt azt h mindig azt mondtuk h Pc nem enged a vèdő kordinatoroknak ő agyalja ki a sèmákat tehát full vakon van vagy átengedte teljesen a gyeplőt teljesen Ken Nortonnak ? Mi az ok hogy a secondary 3 ève nem számìt megoldandó problèmának?
Fantomas0429
Igy azok alapján amit a srácok leírtak(és valahol rájuk kell hogy hagyatkozzak mivel ez lesz csak a 3.szezonom)
Akinek volt egy óriási mákja egy jó draftal max 2vel/vagy akkor még benne volt jobban a fősulis vérkeringésbe ezt mindenki döntse el maga(USC edző volt elötte)
Azon/Azokon a draftokon sikerült 4-5 korszakos védő játékost szereznie plusz 3-4 nagyon jo és hasznos kiegészitő embert.
Kis túlzással ezzekel a játékosokkal szinte bármelyik közepesnél kicsit jobb védőkordinátor bitang egységet hozott volna össze.
De ha belegondolunk se elötte se utána nem igazán voltak nagy sikerei az NFL-ben
Patriots konferencia döntöt esetleg sikernek konyvelhetjük el.De ott is megbukott.Mint ahogy a Jets-nél is mint vezetőedző.
49er nél mint védőkordinátor nem igazán tudom hogy milyen volt 🤔Meg a Vikingeknél sem tudom!
Ami kétségtelen tény hogy fősulis viszonylatban igen is nagyon penge volt de nagyvaloszinüseggel ott inkabb a "jo tanár" "jo motivátor" képességei miatt lehetet meghatározo alakja az NCAA-nak.
Tehát kérdésedre válaszolván volt egy komplett védelemre valo kitünö/jo "tanuloja/játékosa" velük pedig igazán nem volt nehéz egy korszakos Defenst összehoznia.

És azért nem sikerül neki orvolsolni a problémát évek óta mert nincsenek hozzá megfelelő játékosai.A rendszer meg amit eröltetni akar megkivánja minőségi alapanyagot de sajnos az alapanyag várat magár a jó draftok formájában.

-Ezzel amit leírtam nem értek egyet személyszerint de mint egy eshetőség elgondolkodtató.

Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Fantomas0429

több mint 5 éve
Fantomas0429 Seattle Seahawks 958 — Fantomas0429
több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 869 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Pont ez a problema. A koncepcionelkuliseg a koncepcio. Arrol nem is beszelve, hogy 8 eve RW meg egy gamemanager volt csodajatekokkal, mara azonban a liga top2 qb-ja lett.

Ha ennek ellenere a tamado szisztemad nem valtozott, akkor veled van a problema.
több mint 5 éve
Oszi Seattle Seahawks 1 215
De Norton Jr. - al nem is lesznek nagy változások, teljesen alkalmatlan. De Schottit meg piszkálja az asszony és akkor lehet jó lesz 😊
több mint 5 éve
"Az nem gyanús, aki gyanús. Az a gyanús, aki nem gyanús."
De ez játék a szavakkal. A koncepció hiánya, mint koncepció, nem koncepció.
Mindegy, érccsük egymást. Igazából u.a. mondjuk.

több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
Pont ez a problema. A koncepcionelkuliseg a koncepcio. Arrol nem is beszelve, hogy 8 eve RW meg egy gamemanager volt csodajatekokkal, mara azonban a liga top2 qb-ja lett.

Ha ennek ellenere a tamado szisztemad nem valtozott, akkor veled van a problema.
undisputedly
Kb mindannyiunknak ugyanaz a problémánk... brutális támadógépezet lehetne ez a csapat...nem az, illetve konzisztensen nem az.
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 808 — a new hope (again)

undisputedly
Kösz, hogy megválaszoltad ulpit helyettem, kb ezt írtam volna.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve

több mint 5 éve
Fantomas0429 Seattle Seahawks 958 — Fantomas0429
Szerintem az offensenel pont ez a koncepcio Wilson zsenije hogy meghosszabbitott jatèkokkal haladnak elore a futasunk se volt rettenetes csak regneteg volt a labdavesztes es szerintem.most a passzjatèk is boven lesz varialva tekintve a sok cèlpontot .
Èn a vèdelemmel.vagyok teljesen szkeptikus mert nekem az a benyomasom hogy ameddig a legion of boom ba brutal volt a secondary a linebecker sor es a vedofal is addig most PC azt hiszi minden mas csapat ugyanugy futas orientalt es csak es kizarolag fut ezert a linebecker sor kell csak eros legyen a secondary meg majd.lesz valahogy. Legalábbis ilyen èrzès mikor ránèzek a vèdelemre.
több mint 5 éve
Még ha igazad van Barack elvtárs, és hisznek egy LOBoom 2.0-ban.

Akkor sincs a támadójáték koncepciótlansága megmagyarázva. Nem az a gond, miszerint nincs látható koncepció. Ne értsük, értsék õk.
A gond, hogy nincs játék, nincs mihez igazodjon a támadócsapat, semmi nincs. Egyéni villanások vannak egy rendre összeomló play közepén, esetleg végén.

több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 808 — a new hope (again)
De, sztem carrollék hiszik, hogy ennek a csapatnak még ugyanaz az az alagútja mint a lob-nak. Talán a szerint is húzogatnak. Csak a valóság a kívül álló szemnek cudarul mást mutat. Mert nincs új lynch, nincs új sherman, meg valszeg az új wagner sem lesz meg idén, de még egy bruce irwin sem.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 903
Azt mondja, ha jól értem, hogy annyira az erősségre akartok építeni, hogy a gyengeségeket már nem lehet maszkolni.
peach
Szerintem inkább azt mondta, hogy se indentitása se koncepciója nincs a csapatnak, azaz azt se tudják pontosan mi is lenne az az erősség amire építenénk. Sőt továbbmegyek, azt se biztos, hogy egyáltalán az erősségekre akarunk-e építeni, vagy a gyengeségeket maszkolni, hanem sokszor koncepció nélkül húzogatunk mindenhova.

A második része stimmel, már akkora lyukak vannak a hajótesten, amit már se maszkolni nem tudunk, és adott esetben az erősségekre építéssel sem tudnánk ellensúlyozni. Már ha utóbbi egyáltalán eredményes lenne.

több mint 5 éve
Wilsonra is rászabták. Először magától menekült mert úgy látta jónak, aztán rendszer szinten szarták le a falat és úgy is az egyik legjobb futtából passzoló maradt. Ezért most is közepesbél gyengébb falmebereket hoztak, hogy ne bontsák meg a rendszert.
Matthew99
Na most, a "rad szabtak", vagy "rabasztal" nem ugyanaz!

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 300 — Invisible man
Wilsonra is rászabták. Először magától menekült mert úgy látta jónak, aztán rendszer szinten szarták le a falat és úgy is az egyik legjobb futtából passzoló maradt. Ezért most is közepesbél gyengébb falmebereket hoztak, hogy ne bontsák meg a rendszert.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Elnézést, én nem akarok rosszat, és mint matektanár baromira nagy verség számomra az amit írsz! Azt csak a hollywoodi béta gondolja, hogy minden matematikus elitista. Átgondolom mindenképpen, és változtatok. 😕 😕 😕
Helmut Zimmer
En mindig ertem amit mondasz. Igazabol kicsit neha szajbaragos is. Nyilvan eppenseggel azert, mert nem elso eset, hogy vki szova teszi, amit Hanni. De szamomra akkor is vilagos a modandod, ha epp az adott szakszot nem ismerem, mert szepen elmagyarazod a lenyeget (vagy ami adott esetben lenyegi resz).

Csak igy tovabb, Helm! Koszonjuk!

több mint 5 éve
Sosem valtozik itt semmi. PC ugyanazt jatszatja, mint amikor RW egy 3. koros rookie volt, mogotte egy HoF szeru futoval es a liga tortnetenek legjobb vedelmevel.

Semmin nem valtoztat.

Ido kozben a liga egyik, ha nem a legrosszabb vedelmeve vedlett a D, az O falat 8 ev alatt sem sikerult rendbe tenni.

A Seahawks 2013-tol 2020-ig egy gyonnyoruen kirajzolodo leepulesben van.
Az a 2012-es draft csoda volt, azon tul egy nagy kalap semmi amit letett a szakmai stab es a vezetoseg az asztalra.

Peldakent itt van Mahomes es Reid. Elso evere oda tettek neki egy rendszert amiben az erossegeire epithet.

A Seahawks -ismetlem magam- 8 ev alatt nem volt kepes egy atlagos falat oda tenni RW ele.

Lamar es a Ravens? Szinten. MAsodik evere oda tettek neki egy raszabott rendszert.
több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 657 — Poloska confirmed
Azért szeretem Helmut postjait, mert hiába nem értem a 90%-át, mégis tök érdekes elolvasni, aztán pedig furcsa totál hülyének érezni magadat.
Hanni
Elnézést, én nem akarok rosszat, és mint matektanár baromira nagy verség számomra az amit írsz! Azt csak a hollywoodi béta gondolja, hogy minden matematikus elitista. Átgondolom mindenképpen, és változtatok. 😕 😕 😕
Helmut Zimmer
Ne vedd magadra ezt kritikaként, ez főleg az én szegénységi bizonyítványom. 😊
A probléma a részemről valószínűleg a matematikára vezethető vissza, ugyanis amint megjelentek a számok között betűk, a küzdelmem az iskolapadban átfordult a túlélésért folytatott harcba 😀

De tényleg imádom a postjaidat, szóval ne tessék félreérteni.