Kansas City Chiefs - Cleveland Browns

2015. december 27., 16:48

Kansas City Chiefs – Cleveland Browns
2015. december 27., 19:00 (Arrowhead Stadium, Kansas City)

Kansas City Chiefs

- Mi történt a múlt héten: Baltimore-ba utaztak és hozták el a győzelmet, mindenféle megerőltetés nélkül.

- Hiányzók: Justin Houston továbbra is maródi, Tamba Hali ujjtörést szenvedett a Ravens ellen, kérdéses a játéka. De’Anthony Thomas agyrázkódás miatt nem játszhat.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Továbbra is a futójáték viszi előre a Chiefs támadósorát, a Browns ellen pedig még mindig egyszerű futni, Charcandrick West és Spencer Ware hozhatja a yardok nagy részét.

 

Cleveland Browns

- Mi történt a múlt héten: Sokáig tartották magukat, de végül simán kaptak ki Seattle-ben, 30-13 lett a vége.

- Hiányzók: John Greco guard és Andrew Hawkins elkapó IR listára került a héten, Duke Johnson futó pedig térdhajlító problémákkal küszködik, de valószínűleg játszani fog. Armonty Bryant linebackert és De’Ante Saunders söprögetőt letartóztatták ittas vezetés miatt, így ők sem játszhatnak.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Az előző héten a csapathoz képest az első negyedben még viszonylag jól haladtak Johnny Footballék, de a rengeteg elejtett labda nem segítette a másodéves irányítót. A passzok ellen csak a középmezőnyben található a Chiefs, Duke Johnson pedig elkapásokban is jeleskedik.

Érdekességek:
- Kiegyenlített az örökmérleg, tizenegy mérkőzést nyert a Browns és a Chiefs is, valamint két döntetlent is játszottak.
- Andy Reid még sosem kapott ki a Clevelandtől.
- Gary Barnidge-nak 70 elkapott kell az ezer yardos szezonhoz, amit a Browns színeiben mindössze Ozzie Newsome-nak és Kellen Winslow-nak sikerült.


Legutóbbi találkozásuk:

2013 októberében 23-17-re nyert a Kansas City, Alex Smith két TD passzának köszönhetően.


Mi történhet most?

A hazaiak az év egyik legnagyobb pálfordulását mutatják be, és még a csoportgyőzelmet sem zárhatják ki, ha a Denver leolvad. A támadóoldalon lévő gondokat viszont elfedi a védelem és a special team remek játéka, és a nyolcmeccses győzelmi szériában egyszer sem kaptak 22 pontnál többet. A Browns totális csőd szintű szezonját Bryant letartóztatása koronázta meg, valószínűleg már a szertáros is várja a szezon végét, nem csak a játékosok. A mérkőzésen 11 pontos favorit a Chiefs, ami teljesen reális, ha hozzák a kötelezőt, még egy Raiders elleni csoportrangadót kell behúzni és jöhet a playoff.