Kansas City Chiefs - Oakland Raiders

Írta: empty taxi — 2016. január 3., 14:51

Kansas City Chiefs - Oakland Raiders
2016. január 3. 22:25 (Arrowhead Stadium, Kansas City)
 

Kansas City Chiefs

- Mi történt a múlt héten: a Browns elleni 17-13-as hazai sikerrel biztosították a rájátszásba jutásukat.

- Hiányzók: Husain Abdullah (S, agyrázkódás), Jah Reid (T, térd), Tamba Hali (LB, hüvelykujj/térd) és Justin Houston (LB, térd) játéka kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Charcandrick West és Spencer Ware vezérletével működik a futójáték és emellé Alex Smith is hozza a tőle megszokott megbízható passzjátékot, elsősorban Jeremy Maclinnel és Travis Kelce-vel összejátszva.

 

Oakland Raiders

- Mi történt a múlt héten: egy hosszabbításba torkollott csütörtök esti rangadót játszottak, ahol végül 23-20-ra nyertek, így Charles Woodson (és talán az egész franchise) győzelemmel búcsúzhatott az O.co Coliseumtól.

- Hiányzók: Két cornerbacknek, Neiko Thorpe-nak (nyak) és DJ Haydennek (boka) kérdéses a mai játéka.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: a Derek Carr vezette passzjáték elég veszélyes, Amari Cooper és Michael Crabtree több másodvédelemben okozott már kárt ebben az idényben. Futásoknál az 1000 yard fölé jutott Latavius Murray az igásló.

Érdekességek:
- Számos mérföldkövet érhet el ma a Raiders: Derek Carrnak 217 passzolt yard kell profi karrierje első 4000-yardos szezonjához; Michael Crabtreenek 112 elkapott yard kell ahhoz, hogy 2012 óta utána újra 1000-yardos elkapó legyen; Khalil Macknek 1 sack kell, hogy beállítsa Derrick Burgess franchise rekordját; Sebastian Janikowski pedig 1 db sikeres 50+ yardos mezőnygóllal egyedül vezetné az NFL örökranglistáját ebben a kategóriában.
- Charles Woodson keretbe foglalta karrierjét: élete első és utolsó NFL-meccsén is a Chiefs ellen lép pályára Kansas Cityben, a két találkozó között 18 év telt el.
- Az Oakland vezetőedzője Jack Del Rio játékosként 2 szezonon keresztül a Kansas City Chiefs csapatát erősítette.
- A párharc állása 57-51-2 a Chiefs javára. 


Legutóbbi találkozásuk:

A 13. játékhéten futottak össze utoljára, a Chiefs 3 touchdownt is szerzett a 4. negyedben, így fordította meg 34-20-ra a mérkőzést. Alex Smith 2 passzolt és 1 futott touchdownnal vetette magát észre, a védelem is nagyot játszott, különösen Derrick Johnson (13 szerelés, 1 sack, 1 kiharcolt fumble). 


Mi történhet most?
Három kulcspárharcot látok jelenleg. Az egyik a két zseniális újonc, Amari Cooper és Marcus Peters párharca, mindketten esélyesek az Év Újonca díjra a saját kategóriájukban. A második az Travis Kelce és Malcolm Smith csatája, a szezon elején a Raiders nagyon megszenvedett a tight endek levédekezésével, de végül Ken Norton Jr. talált megoldást a problémára, Smith a múlt héten például összesen 11 elkapott yardon tartotta Antonio Gates-et. Alex Smith imádja bevonni a passzjátékba az összekötőket és Kelce személyében klasszis is áll a rendelkezésére. A harmadik kulcsfontosságú matchup az Eric Fisher és Khalil Mack összecsapása, a 2013-as draft 1/1-ese eddigi profi karrierje legjobb szezonját produkálja, akárcsak a 2014-es draft 1/5-öse, aki jelenleg vezeti az NFL sacklistáját. A Chiefs már biztos rájátszás résztvevő, viszont a csoportelsőség még nem lefutott, kérdéses, hogy ezt miként értelmezi Andy Reid, végig a pályán tartja-e a kulcsembereit. Ha igen akkor a liga egyik leghangosabb stadionjában valamivel esélyesebbek a hazai pályán játszó főnökök, persze a fosztogatók oldalán is látszik számos motiváló tényező: csoportmeccs, újra elérhetik a 8-8-as mérleget, ami utoljára 2011-ben sikerült és végül, de nem utolsósorban Charles Woodson utolsó NFL-meccse jön, a jövendőbeli Hall of Famert illik győzelemmel búcsúztatni.