Antonio Brownt kivágta a Patriots!

Melyik a rosszabb szabály az NFL-ben?

2017. december 18., 11:28

Kaotikus vasárnapunk volt, ráadásul egymást követő két meccset döntött el egy-egy felkavaró - ám papíron jogos! - ítélet.

 

Dez Bryant 2014-es esete óta a futball legfőbb megválaszolhatatlan kérdése az lett, hogy "mi is az elkapás"? Ahogy az a Steelers vs Patriots mérkőzésen kiderült, a józan észnek ebbe továbbra sincs beleszólása, Jesse James-szel Robert Ford után a szabálykönyv babrált ki, mely kimondja: "végig kontrollálni kell a labdát". Etikusnak talán nem etikus, de jogszerű.

 

 

Majd jött a Sunday Night Football, azaz a Raiders-Cowboys, és szokásos módon mikor azt hinnénk, hogy valamit már nem lehet fokozni, mindig megtörténik:

 

 

Oldalvonalnál előre kiguruló labda esetén a támadócsapat a fumble helyéről folytathatja, mert így nem lehet előrébb haladnia, kivéve mikor a játékszer a célzónát elhagyva válik halottá, mert ez esetben touchback... És hogy a "bírózást" keretbe foglaljuk, a meccs játékvezetője a Bryant elkapást anno annuláló Gene Steratore volt, aki forradalmi újítást vezetett be az előrehaladás helyének megítélésében:

 

 

Közben olyan apróságok, hogy a Jacksonville 2007-et követően először a rájátszásban az MVP formában levő Blake Bortles vezérletével, vagy hogy a legrosszabb offense-ből rögtön a legjobbá avanzsáló Rams idegenben zúzza porrá a szebb napokat látott Seahawks-t, míg a szexuális zaklatási botrányba keveredő Carolina Panthers tulajdonos Jerry Richardson eladja a franchise-t (Puff Daddy már be is jelentkezett potenciális vevőnek), szinte eltörpülnek. Na és kié a liga leghosszabb győzelmi szériája? A Jimmy Garoppolo vezette 49ers-é (holtversenyben)!


Hozzászólások

több mint 1 éve
diceman New Orleans Saints 3 — csiramokus@gmail.com
siman idevehetjuk a Byrd elkapast a Panthers-Packers meccsrol.

Szezon kozben nem fog ugyse valtozni semmi, de talan a playoffrol / SBrol nem (csak) a zebrak dontenek majd.

több mint 1 éve
gyeek Dallas Cowboys 57 — Stromfeld Aurél fan
Volt azért még érdekes ítélet a Cowboys-Raidersen:

https://static.nfl.com/static/content/public/static/img/share/shield.jpg
Watch Dallas Cowboys vs. Oakland Raiders [12/17/2017] including a live Drive Chart and real-time highlights
Follow the Dallas Cowboys vs. Oakland Raiders on Sunday, December 17, 2017. Watch the live drive chart and real-time highlights, get stats and game insights, and discover how to watch the game and buy tickets.


Remélem működik a link a célnak megfelelően, Seth Roberts elkapása semmivel sem jobb mint Dezé volt anno, Steratorénak lehet lelkiismeret furdalása volt azóta. 😛

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 1 éve
JSanyo Indianapolis Colts 7 — 1/1
Ezekkel mi volt a baj?

több mint 1 éve
A baj,csak annyi,hogy mész pl. 95 yardot és egy apró hiba miatt elveszted az egészet!
Az elkapás-nem elkapás meg régóta nem tiszta!

[color=zöld][/color]Sajtfej!
több mint 1 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
A szabályokat úgy kell értelmezni hogy a végén a Patriots nyerjen! nem szoktátok még meg?!
több mint 1 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
Magasról nem izgat hogy ki mit mondott. Nyilván vannak akik próbálják védeni a "mundér becsületét" de a képek magukért beszélnek. Szerintem nem is nagyon kívánnak kommentárt. Ha ez fordítva lett volna (a steelers vezet és a pats kap ki emiatt) akkor tuti hogy te is így gondolnád és szerintem azt is hogy az egész arról szólt hogy az ellenfél nyerjen.
Ez egyedül a Patriots szurkolók szerint volt jó itélet (meg úgy tűnik Eli szerint) 😊