Melyik a rosszabb szabály az NFL-ben?

2017. december 18., 11:28

Kaotikus vasárnapunk volt, ráadásul egymást követő két meccset döntött el egy-egy felkavaró - ám papíron jogos! - ítélet.

 

Dez Bryant 2014-es esete óta a futball legfőbb megválaszolhatatlan kérdése az lett, hogy "mi is az elkapás"? Ahogy az a Steelers vs Patriots mérkőzésen kiderült, a józan észnek ebbe továbbra sincs beleszólása, Jesse James-szel Robert Ford után a szabálykönyv babrált ki, mely kimondja: "végig kontrollálni kell a labdát". Etikusnak talán nem etikus, de jogszerű.

 

 

Majd jött a Sunday Night Football, azaz a Raiders-Cowboys, és szokásos módon mikor azt hinnénk, hogy valamit már nem lehet fokozni, mindig megtörténik:

 

 

Oldalvonalnál előre kiguruló labda esetén a támadócsapat a fumble helyéről folytathatja, mert így nem lehet előrébb haladnia, kivéve mikor a játékszer a célzónát elhagyva válik halottá, mert ez esetben touchback... És hogy a "bírózást" keretbe foglaljuk, a meccs játékvezetője a Bryant elkapást anno annuláló Gene Steratore volt, aki forradalmi újítást vezetett be az előrehaladás helyének megítélésében:

 

 

Közben olyan apróságok, hogy a Jacksonville 2007-et követően először a rájátszásban az MVP formában levő Blake Bortles vezérletével, vagy hogy a legrosszabb offense-ből rögtön a legjobbá avanzsáló Rams idegenben zúzza porrá a szebb napokat látott Seahawks-t, míg a szexuális zaklatási botrányba keveredő Carolina Panthers tulajdonos Jerry Richardson eladja a franchise-t (Puff Daddy már be is jelentkezett potenciális vevőnek), szinte eltörpülnek. Na és kié a liga leghosszabb győzelmi szériája? A Jimmy Garoppolo vezette 49ers-é (holtversenyben)!


Hozzászólások

több mint 6 éve
diceman New Orleans Saints 3 — csiramokus@gmail.com
siman idevehetjuk a Byrd elkapast a Panthers-Packers meccsrol.

Szezon kozben nem fog ugyse valtozni semmi, de talan a playoffrol / SBrol nem (csak) a zebrak dontenek majd.

több mint 6 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Volt azért még érdekes ítélet a Cowboys-Raidersen:

 www.nfl.com/gamecenter/2017121711/2017/REG15/Cowboys@Raiders?icampaign=scoreStrip-globalNav-2017121711#menu=gameinfo%7CcontentId%3A0ap3000000894964&tab=videos

Remélem működik a link a célnak megfelelően, Seth Roberts elkapása semmivel sem jobb mint Dezé volt anno, Steratorénak lehet lelkiismeret furdalása volt azóta. 😛

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 6 éve
JSanyo Indianapolis Colts 7 — 1/1
Ezekkel mi volt a baj?

több mint 6 éve
A baj,csak annyi,hogy mész pl. 95 yardot és egy apró hiba miatt elveszted az egészet!
Az elkapás-nem elkapás meg régóta nem tiszta!

[color=zöld][/color]Sajtfej!
több mint 6 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
A szabályokat úgy kell értelmezni hogy a végén a Patriots nyerjen! nem szoktátok még meg?!
több mint 6 éve
https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/jplgy8cf30adxj8d7bvj
Eli Manning likes the catch rule: 'I think it is clear'
While most the world melted down over Jesse James' touchdown being overturned in the Pittsburgh Steelers' loss to the New England Patriots, Eli Manning shrugged off the call.

Ismerős a név?
több mint 6 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
Magasról nem izgat hogy ki mit mondott. Nyilván vannak akik próbálják védeni a "mundér becsületét" de a képek magukért beszélnek. Szerintem nem is nagyon kívánnak kommentárt. Ha ez fordítva lett volna (a steelers vezet és a pats kap ki emiatt) akkor tuti hogy te is így gondolnád és szerintem azt is hogy az egész arról szólt hogy az ellenfél nyerjen.
Ez egyedül a Patriots szurkolók szerint volt jó itélet (meg úgy tűnik Eli szerint) 😊