New Orleans Saints - Jacksonville Jaguars

2015. december 27., 16:43

New Orleans Saints – Jacksonville Jaguars
2015. december 27., 22:05 (Mercedes Benz Superdome, New Orleans)

New Orleans Saints

- Mi történt a múlt héten: A hétfő esti rangadón a Lions viszonylag könnyedén múlt felül a Szenteket, a 35-27-es eredmény szorosabbnak tűnik, mint amilyen volt maga a mérkőzés

- Hiányzók: Dannell Ellerbe biztosan nem játszhat, azonban ez érdekli legkevésbé a Saints szurkolóit, hiszen Drew Brees játéka talpsérülése miatt kérdéses. Mindezek mellett eltörpül, hogy a két kezdő tackle, Terron Armstead és Zach Strief, továbbá Ben Watson és Marques Colston is kérdéses besorolású az utolsó hazai mérkőzésen.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Brandin Cooks mindenképp fontos láncszeme lesz a támadósornak, akárki is fog irányítani, sebességével képes megnyújtani a pályát, mozgékonysága a rövid passzok esetében pedig elkapás utáni yardok tekintetében hajthat hasznot.

 

Jacksonville Jaguars

- Mi történt a múlt héten: Sikerült hazai pályán kikapni a Falconstól, pedig egy győzelemmel reális esély maradt volna a playoff szereplésre, így csupán a matematikusok bizakodhatnak már Jacksonvilleben.

- Hiányzók: T.J. Yeldon és Telvin Smith személyében két kulcsember fog hiányozni ha csak valami csoda nem történik, más hiányzó azonban nem lesz valószínűleg.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Blake Bortles jelentheti a reménysugarat a Jacksoville szurkolók számára, akinek nem hibamentes a játéka, azonban így is jóval többet mutat idén, mint amit vártak tőle és a szenvedő Saints védelem ellen ismételten nagy számokat produkálhat.

Érdekességek:
- Blake Bortles szépen fejlődik második évében, 31 TD passza klubrekord, ráadásul 5 300 yardos meccse volt idén, ha a Saints ellen is eléri ezt a mérföldkövet, beállíthatja Mark Brunell 1996-os klubcsúcsát (6).
- Drew Brees is döntögeti a rekordokat, zsinórban 10. alkalommal érte el a 4.000 passzolt yardot, erre rajta kívül senki sem volt képes, továbbá a múlt héten negyedik játékosként elérte a 60.000 passzolt yardot is.
- A két csapat egyetlen játékost sem delegál alanyi jogon a probowlra, noha lennének, akik megérdemelnék, hiszen Terron Armstead, Telvin Smith vagy Allen Robinson idei teljesítménye mindenképp megsüvegelendő.


Legutóbbi találkozásuk:
Négy éve Jacksonvilleban találkozott egymással a két csapat, akkor a Drew Brees Jimmy Graham páros megállíthatatlannak bizonyult, 23-10-es vendéggyőzelem született.


Mi történhet most?
Alapvetően meghatározza a mérkőzés kimenetelét Brees egészségi állapota, amennyiben játszani tud és képes legalább egy közepes teljesítményre, nehéz elképzelni, hogy a Jaguars védelem meg tudná állítani a Saints támadóit és akkor könnyen egy high scoring csata kerekedhet az összecsapásból. Brees hiányában egyértelmű esélyese lehet a mérkőzésnek a Jaguars, noha a hét folyamán elejtettet félmondatok alapján inkább az a verzió az esélyesebb, hogy Brees pályára lép és akkor egy igen élvezetes összecsapásnak nézhetünk elébe. Mivel Sean Payton sorsa is kérdéses lehet a szezon végeztével, előfordulhat, hogy utoljára irányítja a Superdomeban a Szenteket, így biztosan szeretnék szépen lezárni ezt a szezont a Saints játékosai. Persze Payton úgy nyilatkozott, hogy szeretné folytatni a munkát New Orleansban, azonban ehhez könnyen lehet, hogy a tulajdonosi körnek is lesz egy-két szava az elmúlt évek igen gyatra teljesítménye miatt.