New York Jets - New England Patriots

2015. december 27., 16:47

New York Jets - New England Patriots
2015. december 27., 19:00 (Metlife Stadium, East Rutherford)

New York Jets

- Mi történt a múlt héten: A Szombati TNF-en nyögvenyelősen, de hozták a Cowboys elleni mérkőzést így életben tartották a PO álmaikat.

- Hiányzók: Dee Milliner nem valószínű, hogy pályára lép, Quincy Enunwa pedig kérdéses státuszú.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ryan Fitzpatrick viszi jelenleg a hátán a csapatot, ami igen meglepő, hisz tőle ezt nem nagyon várta senki. Emellett Chris Ivory is úgy látszik kezd visszatalálni szezon eleji formájához, így a Jets visszatérhet az alapokhoz az erős futójátékkal.

 

New England Patriots

- Mi történt a múlt héten: A Tennessee-nek nem volt esélye ellenük, sima győzelmükkel továbbra is vezetik az AFC-t.

- Hiányzók: Julian Edelman, Danny Amendola, Devin McCourty, Patrick Chung és Jonathan Freeny biztosan nem játszik és rajtuk kívül még Scott Chandler, Nate Ebner, Dont'a Hightower, Josh Kline és Brandon LaFell játéka is kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Nem sok ember maradt a Patriots támadóegységében, de amíg ott van Brady és Gronkowski addig nem lehet őket leírni. Érdemes még figyelni, hogy a héten igazolt Steven Jackson milyen szerepet tölt majd be a futójátékban.

Érdekességek:
- Brandon Marshall-nak 1 elkapás kell, hogy megdöntse Al Toon franchise rekordját az egy szezonban elkapott labdák tekintetében(93).
- Chris Ivory-nak 49 yard, Eric Deckernek 70 yard kell az 1000 yard eléréséhez a szezonban. Utóbbinak 2 TD hiányzik az 50. elkapott hatpontosához.
- Tom Brady egyike annak a 2 QB-nek(Peyton Manning a másik), aki 4 szezonban is 35+ TD-t dobott.


Legutóbbi találkozásuk:

A 7. héten találkoztak, ahol a Patriots Brady és Gronkowski vezérletével 30-23-ra győzött a Gillette Stadium-ban.


Mi történhet most?

A Jets-nek must-win szituáció ez, hiszen egy vereséggel szinte búcsút mondhatnak a rájátszásbeli álmaiknak. A Patriots-nak sem közömbös a meccs, mert ők pedig be akarják biztosítani, hogy végig otthon játszhassanak majd a PO során. A sok sérülés nem segíti a New England-et, de ennek ellenére még mindig ők a favoritok, ami sok mindent elmond a csapatról. A mérkőzés fő párharca a Jets passzjáték és a a két kezdő S-ét nélkülöző Pats secondary között zajlik majd. Ha Fitzmagic továbbra is tudja hozni az utóbbi meccsek formáját, akkor jó esélyei vannak Todd Bowles alakulatának.