2017-es NFL szabályváltoztatások

2017. március 29., 01:34

Javában zajlik az éves tulajdonosi találkozó, a Raiders költözése után ezúttal új szabályokról szavaztak Goodell elnökletével a részvevők.

A liga fő célja a játék egyre biztonságosabbá tétele mellett a mérkőzések tempójának felgyorsítása, ennek szellemében járt el a 32 csapat tulajdonosa az egyes szabályok módosításánál, újak bevezetésénél is (miközben olyan dolgokról is folynak az egyeztetések a televíziós partnerekkel, melyek a reklámidő mérséklésével járhatnak).

2017-től a videós visszanézésnél a főbíró már nem megy ki az oldalvonalhoz "elbújni" a tv-s monitornál, hanem a kezébe nyomott táblagéppel tekinti meg a lassításokat. A végső döntést ellenben a New York-i központban a játékvezetők főnöke, Dean Blandino hozza meg. A videózható szituációk sorába bekerült - az NCAA-től átvéve - a targeting is, tehát a sisak a sisakkal történő szándékos kontaktja, ami a vétkes játékos kizárását jelentheti.

A mezőnygól kísérletnél ezentúl tilos a blokkolni igyekvő játékosnak átugrania a falat, ha az illető nem érint meg közben senkit, akkor is szabálytalannak minősül már a próbálkozás. Ahogy az is, mikor egy backfielden tartozkodó, mozgásban levő támadó crackback blokkot mutat be.

Fontos változtatás, hogy az adott csapat beleegyezésével egy edzőt kereső másik gárda szezon közben is interjúztathat, sőt akár le is szerződtethet egy szakembert, nem szükséges vele várni többé az idény végéig.

A hosszabbítás 15 percről 10-re való csökkentését megvitatták, azonban az erről szóló voksolást későbbre halasztották.