A válogatott kapujában - II. rész

Írták: kristof, Löfli — 2015. szeptember 19., 22:12

Ezúttal nem egy interjúval készültünk, hanem már a pályán néztük meg a nemzeti csapatot, valamint az edzők és a szövetség vezetése által rendezett sajtótájékoztatóról számolunk be.

A válogatott kapujában - II. rész

Szombat délelőtt, ideális futballkörülmények között a szlovák nemzeti válogatottat láttuk vendégül egy közös gyakorlásra, szomszédjaink szintén első hivatalos meccsükre készülnek, így nekik is szükségük volt az új ingerekre, új kihívásokra, új ellenfelekre.
Mindkét oldalon rendkívül sok tapasztalt, a fontosabb pozíciókban nagyobb részt külföldi edzővel találkoztunk, így a tréning menetével, iramával nem lehetett gond. Eleinte pozíciós feladatokon vettek részt a játékosok, OL-DL párbajok, 7-7 elleni játékok és különböző vörös zónás felállásokat tesztelhettek a stábok.


A három órás foglalkozás érdemi része azonban a scrimmage meccs volt, ahol hazai oldalon mind a 60 játékos megmutathatta mit tud, ki érdemes arra, hogy a szűkített, 45 fős keretbe is bekerüljön. A támadókról általánosan elmondható, hogy jól dolgoztak, elsősorban a futójátékra és az irányítók atletikusságára építve, de a felkészülés ezen fázisban megszokott hibák is előjöttek. A védelem főleg labdaszerzésekkel és a rövid yardos szituációk megfogásában jeleskedett, a labda ezen oldalán azonban még sok dolga lesz Karim Trabelsi védelmi-koordinátornak, hisz a szlovákok passzai szinte végig „ültek”.

A rendkívül sportszerű eseményt egy közös csapatkép zárta a játékosok számára, az érintetteknek azonban még a sajtószobában volt jelenése, ahol elsősorban a látottakról hangzott el egy-két vélemény, ill. némi esélylatolgatás a csehek ellen.

Lee Hlavka (HC): A támadókat tekintve jól játszottunk, de a védelemmel még sok dolgunk lesz, remélhetőleg a cseh és szerbek elleni meccs előtt lesz időnk kijavítani ezeket. A csehek egy jó csapat, egy atletikus irányítóval, aki jól fut, de talán a passzjátéka kevésbé erős. Sajnos csak egy felvételünk van róluk, a tavalyi évben egy erős védelemmel rendelkező holland válogatottat tudtak megverni, ezek alapján egy kemény, fizikális mérkőzésre számítunk. A szerbeket múlt héten láttuk az Olaszország elleni győztes meccsükön, ami egy hatalmas eredmény. Óriási támadófaluk van, hasonló stílust képviselnek, mint a csehek, így a jövő heti egy jó felkészülési mérkőzés lesz, de az EB selejtező nagyon kemény dió lesz.

Kérdés: Hol dőlhet el a csehek elleni meccs, mivel készül a védelem ill. a támadósor?

Karim Trabelsi (DC): Ahogy a vezetőedző is említette, a cseh válogatott nagyon fizikális, az irányító nem annyira szeret passzolni, éppen ezért megpróbáljuk a kicsit egydimenzióssá varázsolni a támadásaikat, lezárni a futást. Agresszív védelemmel készülünk, sok nyomásgyakorlással, arra késztetjük az irányítót, hogy passzolnia kelljen és így labdákat szerezzünk.

Kovács István (OC): A támadójátékban inkább a hibákra próbálunk majd építeni, kihasználni a felállásuk gyengeségeit, missmatcheknél előnyt szerezni. Nehéz összerakni azért egy komplex támadójátékot egy három hete együtt készülő csapatnál, így megnézzük, hogy milyen területeket, pozíciókat adnak fel és itt próbálunk előnybe kerülni.

A főpróba tehát megvolt, a keretszűkítés eredményei hétfőre hivatalossá válnak, a csapat természetesen tovább készül, holnap még két edzés és egy videózás, jövő hét szombaton pedig egy összetartás vár a játékosokra. A jegyek fogynak, árusítóhelyekről és minden egyébről itt találhatóak információ.
A hétvégi college és NFL dömping után igyekszünk minél részletesebb tájékoztatást adni a debütálás előtt, találkozunk a BVSC Stadionban!
HAJRÁ MAGYAROK!


Hozzászólások

több mint 4 éve
Farky Indianapolis Colts 9 — ॐ & ℧
nálam nem látszanak a képek

Hungarian Indianapolis Colts Fan Club I'll always be a Colt. Always. That will never change. - Peyton Manning
több mint 4 éve
Löfli Arizona Cardinals Clemson Tigers 23 — ellenIktriad / 2019 College Football Fantasy winner
javítva


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
No risk it, no biscuit!
Don't blink!
több mint 4 éve
Farky Indianapolis Colts 9 — ॐ & ℧
köszi már jó

Hungarian Indianapolis Colts Fan Club I'll always be a Colt. Always. That will never change. - Peyton Manning