AFC East meccselőzetesek - 10. hét

Tennessee Titans @ Miami Dolphins, magyar idő szerint november 14-én, 19:00-kor, Sun Life Stadium

Mire figyeljünk...

... a Titans-nél:

-          Randy Moss-ra. Az új sztárelkapó beilleszkedéséről még semmit sem tudunk igazából, és azt sem, hogy a sztárirányítók után most Vince Young mit tud vele kezdeni.

-          Chris Johnsonra. A futó profitálhat Moss érkezéséből és az egyébként nem a legjobbak közé tartozó Fins futóvédelemből is, de ha nem tud nagy meccset hozni, komoly bajban lesz a Tennessee.

-          A passrush-ra. A liga egyik legmélyebb védőfalának nyomást kell helyeznie Penningtonra, érdekes párharc lesz ez köztük és az AFC jelenleg legtöbb sacket jegyző játékosa, Cameron Wake között.

 

... a Dolphins-nál:

-          Chad Penningtonra. Henne helyett most a veterán, örökösen vissza-vissza térő irányító fog kezdeni, nem lesz könnyű az ellenfél.

-          A red zone-ra. A Miami gyakran hagyatkozik rúgójára, sokszor képtelenek TD-t csinálni jó akcióikból, míg a Titans védelme a veszélyzónában szokott életre kelni, ráadásul sok turnover kierőszakolására is képesek.

-          A hazai pálya előnyére. A Miami otthon még nem nyert meccset, ha a rájátszásért még harcolni szeretnének, akkor itt az ideje felvidítani a szurkolókat Dél-Floridában.

Érdekességek:  Titans sorozatban hat novemberi sikert tudhat maga mögött. Randy Moss lehet az első játékos, aki egy idényben három különböző csapatnál mutat be TD-elkapást.

 

New York Jets @ Cleveland Browns, magyar idő szerint november 14-én, 19:00-kor, Cleveland Browns Stadium

Mire figyeljünk...

... a Jets-nél:

-          Arra, hogy el ne bízzák magukat. A Jets kétségtelenül erősebb csapat, mint a Browns, azonban a hazaiak már sok nagycsapatot megleptek, a múlt héten például a Patriots kitömésével repítették a new yorkiakat csoportjuk élére.

-          Braylon Edwards-ra. A Jets elkapója korábban a Cleveland alkalmazásában állt, és nem várható, hogy szívélyes fogadtatásban fog részesülni. Ez akár erőt is adhat neki, vagy le is blokkolhat.

-          Vigyázni kell a labdára. A Cleveland nagyon ügyesen kényszerít ki turnovereket, ezeket el kell kerülnie az offense-nek, és akkor nem lehet nagy baj.

 

... a Browns-nál:

-          A blitzekre. Az elmúlt hetek sikerei nagyban a jól hívott blitzeknek voltak köszönhetőek. Ha a Jets támadófala ellen is sikerül nagy nyomást helyezni az irányítóra, illetve leszűkíteni a teret a futók előtt, akkor jó esélye lesz a Browns-nak egy újabb szép skalpra

-          Peyton Hillis-re. Az egykori arkansas-i fullback valódi sztárfutóvá avanzsált 2010-ben, viszont a vendégek futás elleni védelme a legjobbak közé tartozik. Nagy párharc lesz ez, futójáték nélkül aligha lehet sikeres a Browns.

-          Colt McCoy-ra. Amennyiben Hillis-t megfékezi az ellenfél (erre jó esély mutatkozik), akkor McCoy-on lesz a világ szeme, ugyanis Darrelle Revis-en kívül elég sebezhető a Jets secondary-je. Kérdés, hogy az újonc irányító ki tudja-e ezt használni.

Érdekességek: A Jets sorozatban hét idegenbeli találkozóját megnyerte. Érdekes párharcnak ígérkezik a Ryan testvéreké: Rex a Jets vezetőedzője, míg Rob a Cleveland defensive coordinatora.