Április 6-án kezdődhet a bírósági csata

Március 28-án a játékosok benyújtották a bíróságra utolsó állásfoglalásukat, a következő fő esemény az április 6-ai meghallgatás lehet.

A Brady vs. NFL perben a következő esemény április 6-án várható. A munkaügyekben illetékes szövetségi szerv (NLRB) nem valószínű, hogy dönteni fog addig a decertifikáció (a szakszervezet feloszlásának) jogosságáról, így nagy valószínűséggel sor fog kerülni a lockout megszüntetésével kapcsolatos meghallgatásokra Susan R. Nelson bírónő előtt.

Az elmúlt hét folyamán összefoglaltam a Nemzeti Sport Online-on, hogy mit érdemes tudni jelenleg a kollektív szerződéssel kapcsolatos vitáról. Az írás igyekezett a lehető legérthetőbben szemléltetni ezt a komplex problémát. Akiknek még nem volt lehetősége elolvasni az cikket, és érdeklődnek a helyzet iránt, azoknak ajánlom figyelmébe a következő linket: Jogi csata dönthet az NFL jövőjéről.

Akik még ennél is mélyebben szeretnének az ügybe betekinteni, esetleg érdeklődnek a jog iránt is, azok elolvashatják a lockout megszüntetése kapcsán benyújtott anyagok összefoglalóit is:
-Brady vs. NFL: Indítvány az előzetes végzés kimondása érdekében (benyújtva: 2011.03.11.)
-Brady vs. NFL: A liga memoranduma a lockout megszüntetése ellen (benyújtva: 2011.03.21.)
-Brady vs. NFL: A játékosok válasza a liga beadványára (benyújtva: 2011.03.28.)

A lockout megállítása kapcsán érdekes lehet egy másik, a bíróságra hétfőn benyújtott NFL ellen indított per is (Eller vs. NFL), amely igyekszik kijátszani az NFL védelmének fő pontját, a decertifikáció jogosságának kérdését.

A bíróság a lockout kérdésköre mellett foglalkozik a Brady vs. NFL csoportos perrel is, amelyet gyorsított pályára helyeztek, az NFL-nek már április 27-én prezentálnia kell érveit.

Gaál Sándor (gsn)