Arizona Cardinals - Seattle Seahawks

Írta: Fucu — 2016. január 3., 14:51

Arizona Cardinals – Seattle Seahawks
2016. január 3. 22:25 (University of Phoenix Stadium, Glendale) - TV: Sport 2

Arizona Cardinals

- Mi történt a múlt héten: Meglepően simán verték meg a Green Bay Packerst 38-8-ra.

- Hiányzók: Markus Golden (OLB, térd) és Josh Mauro (DE, vádli) biztosan kihagyják ezt a találkozót. Michael Floyd (WR, térd), Dwight Freeney (OLB, térd), Rashad Johnson (S, boka) és Frostee Rucker (DE, boka) játéka kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Nem lesz pihentetés, így Palmernek lehetősége van az egy szezonon belüli legtöbb passzolt yard franchise rekordját megdönteni, amihez csupán 73 yardra van szüksége. A futójáték David Johnsonnal remekül meg köszönhetően a támadófalnak is. Az elkapósorból lehet Floyd nem játszik, de így is van elég célpontjuk.

 

Seattle Seahawks

- Mi történt a múlt héten: Hazai pályán szenvedtek vereséget a Ramstől.

- Hiányzók: Marshawn Lynch (RB, has), J.R. Sweezy (OG, agyrázkódás) és Luke Willson (TE, agyrázkódás) biztosan hiányoznak, de Russell Okung (OT, vádli) játékára sincs sok esély. Kam Chancellor (S, farokcsont) és Jordan Hill (DT, lábujj) kérdésesek.

- Mire kell figyelni amikor náluk van a labda: Russell Wilson hosszú idő után dobott interceptiont a Rams ellen, de így is mindent megtett a győzelemért. A futójáték egy jó hét után megint sehol nem volt, így érdekes lesz megfigyelni, hogy két kezdő támadófalemberük nélkül mire megy Michael és Brown a Card védelme ellen. Okung és Sweezy hiánya Wilson megvédésében is megmutatkozhat a hazaiak a Packers ellen kilenc sacket értek el. Ez nem valószínű, hogy Wilson menekülési képessége miatt ismét összejön, de többször iramodhat meg a labdával az irányító, mint szeretné.

Érdekességek:
- Larry Fitzgeraldnak egy elkapásra van szüksége, hogy meglegyen a 104 elkapása a szezonban, amivel megdönti a saját franchise rekordját.
- Red Bryant profi pályafutása első hat szezonját a Seahawksnál töltötte és gyűrűt is nyert velük.
- A Cardinals ez egyetlen csapat a ligában, aki több TD-t szerzett (57), mint puntolt (55).


Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly november 16-án a Seattleben megrendezett meccsen 39-32-re nyert a Cardinals.


Mi történhet most?

A Seahawks egy győzelemmel és a Vikings vereségével újra az ötödik kiemelt lehet és ezért küzdenek. A Cardinalsnak még van esélye az első kiemelésre, ha nyernek (és a Panthers kikap) ezért sem fognak pihentetni. Az első összecsapásuk pontokban gazdag volt és ismét lehet egy hasonló, ha a Wilson - Baldwin páros folytatják a yardos és TD-t termelését. Ezért lesz érdekes megfigyelni, hogy Patrick Peterson követni fogja-e Baldwint az egész találkozón. A Cardinals támadói bármikor képesek egy nagy playre, még a remek Seahawks védelem ellen is. Kérdés, hogy a két csapat mennyire fogja felfedni a kártyáit egy majdnem tét nélküli meccsen a rájátszás előtti héten. Minden esetre csoportrangadó lévén kiélezett mérkőzésre lehet számítani.