Atlanta Falcons - Carolina Panthers

2015. december 27., 16:46

Atlanta Falcons – Carolina Panthers
2015. december 27. 19:00, Georgia Dome, Atlanta

Atlanta Falcons

- Mi történt a múlt héten: Végre valahára sikerült meccset nyerni, ehhez csupán Jacksonville-be kellett utazni, 23-17-es győzelemmel ért véget a floridai túra.

- Hiányzók: Tevin Coleman és Grady Jarrett sorolható a biztosan hiányzó játékosok közé, Ra’shede Hageman játéka kérdéses, mindenki más bevethető.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Julio Jones legutóbbi három Panthers elleni összecsapásán TD nélkül maradt, feltehetően szeretné megtörni ezt a rossz sorozatot. Josh Norman is kellőképpen motivált lesz a múlt héten történtek fényében, mindenképpen érdemes lesz figyelemmel követni a párharcukat.

 

Carolina Panthers

- Mi történt a múlt héten: Klasszikus mérkőzést sikerült nem mindennapi módon behúzni a Giants otthonában, 38-35 arányú győzelemre vezette Cam Newton a Párducokat.

- Hiányzók: Jonathan Stewart nem lép pályára most vasárnap, csakúgy, mint David Mayo, Kyle Love játéka pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Cam Newton bombaformában játszik, hétről-hétre új magaslatokba emeli a Panthers támadóit, középszerű játékosokból csinál elitnek tűnő támadóegységet.

Érdekességek:
- Tevin Coleman agyrázkódás miatt kénytelen kihagyni az összecsapást, azonban nem hagyományos módon összeszedett sérülésről van szó. A hét folyamán elcsúszott a zuhanyzóban, beverte a fejét és ezért nem játszhat.
- Egy győzelemmel a Panthers bebiztosíthatja első helyét az NFC-n belül az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, ezen felül tovább javíthatja a franchise rekordot ami az egy szezon belül szerzett győzelmeket (14), illetve a folyamatosan megnyert alapszakasz meccseket (18) illeti.
- Greg Olsen az egyetlen olyan TE a ligában, aki az elmúlt 8 szezon mindegyikéből rendelkezik legalább 5 elkapott TD-vel.


Legutóbbi találkozásuk:
Két héttel ezelőtt 38-0-ra győzte le a Panthers hazai pályán az Atlantát, úgyhogy van miért visszavágni Matt Ryanéknek.


Mi történhet most?
A Carolina számít a mérkőzés esélyesének, azonban minden bizonnyal jóval nagyobb erőfeszítésekre kényszerülnek majd, mint két héttel ezelőtt. Az egy minden tekintetben balul sikerült mérkőzés volt a Falcons számára, rengeteg labdavesztéssel peches játékvezetői ítéletekkel tarkítva, így gyakorlatilag a félidőre eldőlt a találkozó. Ez alkalommal a meccs elején nagyon oda kell figyelniük a hazaiaknak, hogy ne engedjék elúszni a mérkőzést, ha koncentráltan, a hibákat minimalizálva tudnak játszani, a Georgia Dome közönségének támogatásával veszélyesek lehetnek az eddig hibátlan Párducokra.