Az utolsó idei mock draft

2017. április 28., 00:23

Legalább is nálunk.

Az utolsó idei mock draft

Így nem egész 4 órával az 1. kör kezdete előtt még egy variációt szeretnénk bemutatni nektek. Ezúttal Tóth Balázs (alatriste) tollából.

1/1 Cleveland Browns: Myles Garrett, DE
Sokak szerint a draft legjobb játékosa. A barnákhoz pedig elfér pár ilyen játékos. A csapat 2 év alatt igen komoly invesztálást hajt végre és a tavalyi Nassib, Ogbah kettős mellé egy újabb fiatal tehetség érkezne a fal szélére. Ezzel egy nagyon fiatal és tehetséges védőfal állna össze a csapatnál ami az AFC Northban mondhatni alapfeltétel a sikerhez.

1/2 San Francisco 49ers: Mitch Trubisky, QB
Nincs egyszerű helyzetben a 9ers. Garrett után megosztott, ki is a második legjobb játékos idén. A legtöbb helyen Solomon Thomas neve áll, de Armstead és Buckner után még egy DE draft már már Jetsi magasságokat ütne. A safety sorba is korán draftolt játékosok vannak, így oda is fölöslegesnek tűnne a pick. OT és WR itt nincs értéken és így a legnagyobb impaktot adó játékost választják kicsit kényszerből is. Az új rezsim azonban rögtön fel tud mutatni egy fehér irányítót, hogy igenis Ő lesz a mi emberünk. Ráadásul Trub talán az amúgy gyenge QB felhozatal egyetlen embere, akiben valóban ott van a fr irányító potenciál.

1/3 Chicago Bears: Jamal Adams, SS
Garrett után a következő stabil pick. A macik irányítókérdése sem megoldott teljesen, de egy kísérletet tesznek Glennonnal. Így jöhet a választás az egyébként pofásan alakuló védelembe. A front7 nagyon jól néz ki, de a secondary beárnyékolja az egységet CB és S is jöhetne ezen a picken, de most utóbbi van értéken. Adams pedig nagyon bele fog illeni a Bears védelmébe. Első naptól kezdve az egység vezére lehet, amit kemény szereléseinek hála hamar el is fognak neki hinni a szurkolók is.

TRADE! JAX adja: 1/4, CAR adja: 1/8 + 2/32

1/4 Carolina Panthers: Leonard Fournette, RB
Newton mögé kell egy biztos futójáték. Ez hiányzik jelenleg így akár egy feltrade árán is de meg akarják szerezni a draft egyik legjobb támadójátékosát. Elliott tavaly berobbant, és ebben a pickben szerintem benne van még a Zeke hatás. Ennek ellenére nem biztos, hogy rossz választás Fournette. Rá lehet bízni a labdát, a Panthers támadófala ráadásul középen erős igazán, így van esély, hogy tudnak neki annyi teret biztosítani, hogy felgyorsulva valóban egy tarthatatlan futó legyen.

1/5 Tennessee Titans (from LA Rams): Marshon Lattimore, CB
Akad hiányposztja a csapatnak ezen kívül is, de Ryan másik oldalára muszáj valakit berakni. Jason McCourty elküldésével pedig még csak szó-szó megoldás sem maradt. Lattimore még bent van így 1perc múlva jönni is fog a választás. Lattimore maradt az egyetlen „tiszta” CB idénre (S. Jones sérülése és G. Conley rendőrségi ügye után). Nálam egyébként is Lattimore a class legjobb CB-je. Kevés a tapasztalat, de amit eddig mutatott az egy igazi rémálom press corner játékot sugall NFL szinten is. Marshon ráadásul még futás ellen is be tud segíteni, ami sok társáról nem mondható el idén.

1/6 New York Jets: Solomon Thomas, OLB
Thomas mondhatni csúszása eddig a pontig tartott. A Jets évek óta keres egy franchise passz siettetőt a 34-es rendszerükbe. Hiába van 3 remek DE-ed, ha a közben kívülről nincs egy átlagos pass rushered sem. Thomas ráadásul futás ellen is kiemelkedően jó. Bár a Jets pohara csak félig lehet tele, mert ezzel a pickkel a másik nagy hiányosságuk, a secondary egy fikarcnyit sem javult. De egy pillanatra csukjuk be a szemünk, és képzeljük el, hogy a kedvenc csapatunk harmadik és hosszú szituáció ellőtt áll, a Jets pedig ezzel a fallal áll fel a snap előtt: Sheldon Richardson - Muhammad Wilkerson - Leonard Williams - Solomon Thomas.

1/7 Los Angeles Chargers: Jonathan Allen, DT
Egyre félelmetesebb lesz ez a Chargers védelem. Bosa és Hayward megszerzése kitűnő döntésnek bizonyult tavaly, ahogy Allen idei draftolásának is nagyon örülhetnek a szurkolók. A Bama DT-je remek helyre kerül. A szélen Bosa és Ingram rohamoznak, belül a nose szerepkörbe Mebane mellé pedig érkezik a draft sokáig második legjobb játékosának tartott tehetség. Allen bomlasztó játékos a falban. Ha rendben lesz a válla bármilyen belső falemberrel fel tudja venni a versenyt mind futás mind passz ellen. Komoly kérdés lesz a támadófal számára, hogy Bosat, a nose tackle-t vagy épp Allent duplázzák?

1/8 Jacksonville Jaguars: Malik Hooker, FS
Erős BPA. Több játékos mellett Hooker is kis híján bárhol kimehetett volna már az 1/1 után. Sokan talán már legkésőbb az előző pickkel elvitték volna a Chargershez, de mivel itt ez nem történt meg a Jaguars köszöni szépen és egy kiemelkedő tehetségű játékossal teszik végleg rendben a secondaryt. Hooker be tudja játszani az egész pályát és bármikor benne van a labdaszerzés lehetősége is. A Jax egyik nagy baja, hogy kevés labdát szerez a védelem. Hooker ezen azonnal javíthat és a liga egyik legveszélyesebb secondary-ja állhat össze. Malik óriási területet be tud játszani, ami a Ramsey, Bouye páros mellett papíron a liga egyik legjobb egységévé is teheti ezt a védővonalat.

1/9 Cincinnati Bengals: Derek Barnett, DE
Sorozatban az 5. védő megy ki, de ezt aligha bánják a tigrisek. Dunlap, Atkins nevével fémjelzett védőfal sose lesz rossz, de illene már melléjük egy következő játszótárs is. Barnett remek fit 4-3 DE-be és egy ilyen DL-el a Benglas rögtön fel is lép a liga legjobb egységei közé. Személy szerint félek kicsit Barnettől, mert jelenleg nem biztos, hogy a tudása elég lesz a tapasztalt NFL T-ök ellen. Főleg kívülről tudta egyetemen megverni a falembereket, de a sebessége ennek ellenére nem kiemelkedő. Azonban nagyon fiatal és rövid időn belül stabil 2 számjegyű sack gép lehet akár az NFL-ben is.

1/10 Buffalo Bills: Mike Williams, WR
Watkins remek játékos, de egy ennyire sérülékeny elkapóra nem lehet egyedül támaszkodni. A Williamsek és a Bills kapcsolata amúgy is mélyre nyúlik már vissza, ez a sor pedig most tovább folytatódik. Taylor egy nagyon szimpatikus játékos, de túl sokszor kell kényszerből azért megiramodnia, mert Watkinst épp ápolják a hiányában pedig Clayen kívül nincs célpontja. Williams esetében nem is kell megvárnia Taylornak, hogy üres legyen. Mike jó százalékban szerzi meg az 50-50-es labdákat. Nem kell egy zsebkendőnyi területre bedobni a labdát, Williams elkapósugara hatalmas. Egy amolyan Jeffery féle possession WR. Ha Taylorral jó kapcsolatot alakít ki és az irányító meg meri majd dobni a labdákat felé Mike megfogja hálálni a korai picket.

1/11 New Orleans Saints: Haason Reddick, LB
Még mindig az a fránya védelem. Örültek volna a szenteknél, ha leesik ide Barnett, nélküle azonban egy univerzális játékos jöhet a védelembe. Reddick játékszituációtól függően állhat fel edge playernek is de elsősoran OLB lesz. Reddicktől sok nagy játék várható, akár coverben akár a futókon. Igazi hard hitter akar lenni, azonban emiatt sokszor véti el a szerelést. Az egyetemen nem itt játszott szóval az NFL-ben az elején még lehetnek súrlódások de hamar egy igazi vezér lehet a védelemben.

1/12 Cleveland Browns (from Philadelphia): Deshaun Watson, QB
Trubisky kiment sajnos már az elején, így letettek a felmenetel lehetőségéről. Újra egy Barnás döntés, hogy aki marad az lesz a mi irányítónk. Watson azonban egy igazi győztes mentalitású játékos, egy vezér, ami már nagyon hiányzik a csapatból. A támadófal újjáépült, Coleman idén talán egészséges lesz és Brittet is idecsábították. Nem a legjobb környezet első évesnek, de Hue Jackson keze alatt akár még lehet is a kapcsolatból valami.

TRADE! ARI adja: 1/13, NYG adja: 1/23 + 2/23

1/13 New York Giants: OJ Howard, TE
Minden évben azt mondják, hogy gyenge a TE class, nem érnek első kört. Idén azonban sok jó játékos érkezik. Azonban közülük is kiemelkedik Howard. Szerintem a draft legbiztosabb pickje. Egészségügyileg tiszta, elit képzést kapott és bármikor került játékba megoldotta a feladatát. Elkapások és blokkok terén is már most NFL szintű játékos, aki belépve ebbe az elkapógárdába egy bomlasztó játékos lesz. Talán Eli is kevesebbszer adja el a labdát, hogy Howard ott fog állni a pálya közepén üresen.

1/14 Philadelphia Eagles (from Minnesota): Marlon Humphery, CB
Ki a legjobb corner jelenleg a csapatban? Jalen Mills? Azt hiszem több indoklás nem kell. Conley ügye sajnos kirepítette ebből a pickből így jön Marlon. Jól játszik man és zone rendszerben is. Bár néha megcsinálják mellőle a nagy játékot Humphery egy prototípus CB, ami talán a legnagyobb hiányposztja a csapatnak. Futó is jöhetett volna, de egyszerűen jobban kell a CB. 

1/15 Indianapolis Colts: Takkarist McKinley, OLB
Akárcsak a Jetsnél itt is évek óta hiányzik egy hatékony pass rusher. McKinley prototípussa ennek a posztnak aki kiválóan illik 34es sémába is. Ha elég konzisztens tud lenni egy remek választás lehet, egy olyan posztra ahova már évek óta keresgéli az embereket a Colts.

1/16 Baltimore Ravens: Corey Davis, WR
SSS visszavonult, így kell valaki. Davis nagyon pontos route futó és óriási az elkapósugara. Flacconak kell a célpont ráadásul Davisnek is meg lehet dobni pár bombát. Bokája aggasztó lehet, de valahogy be kell indítani ezt a támadógépet, és mivel a futószekció egyenlőre megoldottnak látszik az előre lépéshez egy kiváló fegyvert kap Flacco.

1/17 Washington Redskins: Christian McCaffrey, RB
Célpontok jöttek és mentek. A támadófal megvan, de nincs meg Cousins esetében az a futó akinek magabiztosan a kezébe tudnák adni a labdát. McCaffrey egy remek back, aki kitűnően vált irányt, ha nem jön össze a blokk a támadófaltól, és harmadik downok során a levegőben is megjátszható. Kelley mutatott tavaly szép dolgokat de egy igazi első számú futó elfér a rézbőrűek rosterén.

1/18 Tennessee Titans: John Ross, WR
A Titans elkapógárdája ordít egy rendes elkapóért. Sajnos a két top játékos már kiment azonban Ross még szerencséjükre elérhető. John sikeressége szembe megy a trendekkel. Ezzel a mérettel is képes első számú elkapói szerepre. Sajnos sok sérülése volt már egyetem alatt, de a Titansnél ezek ellenére muszáj a fegyver Mariotanak. A futójáték alapú támadófelfogás mellé most egy olyan elkapó érkezik aki bármikor képes elszakadni és elkapás után is rengeteg extra yardot képes majd hozni.

1/19 Tampa Bay Buccaneers: Ryan Ramczyk, OT
Az első támadófal játékos az idei drafton. Nem véletlenül. Régóta a leggyengébb az idei OL class, azonban valahol el kell kezdeni. A Bucceneers remekül építkezik. A tavalyi év végére a védelem egész pofás lett azonban Winston védelmébe kell egy új játékos. Ramczyk talán a legjobb a legrosszabbakból, és akár első nap be lehet tenni a fal bal oldalára.

1/20 Denver Broncos: Garrett Bolles, OT
Ha egy üzlet beindul… Bolles talán nagyobb tehetség is lehetne, ha nem 25évesen lenne újonc. Tinédzser korában egy elveszett gyerek volt, azonban azóta megfordult vele a világ és már egy első körös tehetség. Remek atléta, gyors azonban némi tömeg elférne még rá. Legyen bárki is a Denver irányítója nem segíti a munkáját, ha a szélről 2 másodperc alatt az arcába van egy védő. Bollesben megvan a lehetőség, hogy LT legyen. Az elején még lesznek problémái az erősebb ellenfelek ellen azonban remek a mentalitása így meg fogja oldani a feladatát. (I love this pick).

TRADE! DET adja: 1/21, HOU adja: 1/25 + 4/25

1/21 Houston Texans: Patrick Mahomes II, QB
Be kellett jönni a Cardinals elé mert ott is esélyes az irányító draft. Ez a Texasi csapat SB contender. Már ha van aki dobálja a labdát. Bill O’Brian QB guru hírében áll, de eddig bárkivel dolgozott itt együtt nem lett az illetőből hosszútávú megoldás. Mahomes most egy komplett csapatot kap maga köré. Bomba karját tudja majd kamatoztatni a Fuller – Hopkins kettős, mobilitása pedig új fegyver lehet a playbookban. Sok múlik egy irányítón mindig de ebbe a csapatba talán könnyebb lesz beilleszkedni mint az első két idei választásnak.

1/22 Miami Dolphins: Forrest Lamp, G
Tunsil visszamegy eredeti posztjára így kell valaki a helyére. Lamp megéri a befektetést. Howard mellett a másik nagyon biztos pick idén szerintem. A Miami támadófal pedig még mindig elbír pár minőségi játékost. Két év alatt két top tehetseggel van végre egy jó támadófal Tannehill előtt. Ami pedig kelleni fog, hogy a gárda újra PO-ba tudjon jutni.

1/23 Arizona Cardinals: Tre'Davious White, CB
A Cardinals rengeteg fontos játékost vesztett így nem jött nekik rosszul az extra pick amit a cseréért kaptak, azonban először ezt Patrick Peterson másik oldalára használják fel. Palmer utódját kivitte előttük a Texans, így mehet a pick a védelembe. Foster volt a másik gondolatom, de darabra megvan az egység és egyenlőre szerintem kivárnak mi a helyzet Washingtonnal is. A CB amúgy is need, White pedig többiek kiesése után már a 2.-3. legjobb CB-nek taksált játékos.

1/24 Oakland Raiders: Taco Charlton, DE
Mack egy igazi állat, aki állandó veszély a védelmek számára. Azonban nincs a másik oldalára egy játékos sem. Chartonban megvan a sansz, hogy már a bajnokság korai szakaszában is tényező lesz. Ami ebben a kiélezett és erős csoportban rá is férne a Raiders védelmére.

1/25 Detroit Lions: Malick McDowell, DT
Ngata lassan visszavonul és már amúgy sem az a tényező mint pár éve. McDowell egy rendkívül nyers játékos, akinek talán nem is nagy baj, ha nem első évétől kezdő. Fizikai adottságai remekek. Iszonyúan fiatal (20éves). Ha a kicsit önző és fegyelmezetlen magatartását rendbe tudják tenni remek választás lesz. Ansah nagyjából hasonló pedigrevel érkezett anno, ami egyszer már bevált.

1/26 Seattle Seahawks: Cam Robinson, OT
Same old things. Még mindig agyonverik Wilsont. Joeckel nem megoldás, Cam pedig az egyetlen még elérhető OT, akiben benne van, hogy NFL szinten is jó tackle legyen. De lehetne akár rossz is, a Seahawksnak végre egyszer meg kell oldania ezt a fal kérdést.

1/27 Kansas City Chiefs: Reuben Foster, ILB
A draft legjobb ILB-je a pályán kívüli ügyei miatt addig csúszik, míg az új Derrick Johnsont meglátja benne a Chiefs, és kiviszi az első kör végén. Egy egyébként top10 tehetséggel gazdagodik az amúgy sem rossz Chiefs védelme. Win-win.

1/28 Dallas Cowboys: Obi Melifonwu, SS
Egyre jön fel Melifonwu a boardokon aminek a vége egy első kör végi draftolás lesz. Church és Wilcox is elment így kell valaki a helyükre. Obi meg fogja csinálni a szerelést nfl szinten is, nagyon atletikus és be tudja játszani a pálya egészét. Ami hiányzik nála, az a gyilkos tackle osztás illetve a csak átlagosnak mondható ösztönei.

1/29 Green Bay Packers: T. J. Watt, OLB
Matthews – Ryan – Martinez – Watt. Kész a fehér LB sor. TT boldogan halhatna ezután meg. De nem csak ez az érv Watt draftolására. Perry ugyan visszajött de Clay már nem az az állandó veszély mint volt, de ha még feltételezzük is ezt, csak ők ketten alkotják az egység pass rushát. Watt egy nagyon népszerű pick a Packershez, aminek én is örülnék. 

1/30 Pittsburgh Steelers: Charles Harris, OLB
Régóta várják már, hogy valaki le tudja váltani James Harrisont. Harris prototípus 34 OLB és megvan benne a lehetőség, hogy az utód legyen (már csak a név miatt is). Remek a gyorsasága és kiváló irányváltásai révén kívülről vagy akár az OT-t becsapva belülről is el tud menni mellette. Ha futás ellen is hatékonyabb lenne sokkal hamarabb is kimehetett volna, de a pass rush képességei elegek lesznek ahhoz, hogy itt meglássák benne a következő franchise pass rushert.

1/31 Atlanta Falcons: Tim Williams EDGE
Bár inkább 34es rendszerbe illene, a Falcons majd 43 endet nevel belőle. Beasley egyedül kevés az ellenfél irányítójának siettetéséhez ez kijött a SuperBowlon is. Williams a pályán kívüli ügyei nélkül sokkal hamarabb is kimehetett volna. Mivel azonban nem volt már első naptól használható "tiszta" pass rusher a Falcons kockáztat.

1/32 New Orleans Saints (from New England): Kevin King, CB
Remek felépítésű corner. A Saints pedig a második picket is a védelembe öli. King illeszthető bármilyen sémába ráadásul remek kezei is vannak. A Saints védelmében akár hamar első számú CB lehet.


Hozzászólások

több mint 6 éve
gyeek LSU Tigers 57 — Stromfeld Aurél fan
Tökös és racionális mock, pechedre egy pár csapat simán és szerintem korán szét fogja trollkodni az elméletet. 😀

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.