Bemutatkozik a Rieker Győr Sharks

Utolsóként az egyetlen nem budapesti csapat ismertetője következik a HFL idei mezőnyéből.

Bemutatkozik a Rieker Győr Sharks

2004-es megalakulása óta a Győr Sharks számos alkalommal bizonyított hazai és nemzetközi porondon is. A semmiből felépített csapat sikeres eredményeinek elérésében kulcsfontosságú szerepet játszottak és játszanak jelenleg is a profi edzők és a játékosok sport iránti elkötelezettsége. A Sharks 2005-ben lépett az MAFSZ csapatai közé, ebben az évben rájátszásig jutott a magyar bajnokságban. A csapatnak 2006-ban sikerült a döntőbe verekednie magát, ahol drámai körülmények között egy pontos különbséggel múlta felül akkori riválisát a Debrecen Gladiators-t. Ekkorra összeállt a csapat magja, amit nemcsak a sport iránti közös érdeklődés, hanem a régi és új barátságok tartottak össze. Az amerikai futball iránt egyre növekvő érdeklődés lehetővé tette azt is, hogy második csapatot is indítson az egyesület White Sharks néven, amelyben bizonyíthatták rátermettségüket a tartalék és fiatalabb játékosok is. Ebben az időszakban számlálhatta legtöbb tagját a csapat.
Magyarországon elsőként 2007-ben aréna futball tornát szervezett a Sharks, ezzel megindítva egy azóta is töretlen népszerűségnek örvendő rendezvénysorozatot. A rendezvény sikerét tovább fokozta a torna megnyerése a Győr számára. Ugyanebben az évben a magyar bajnoki címet is sikerült megvédenie a csapatnak, ezúttal már meggyőző különbséggel legyőzve az ugyancsak döntőbe jutott előző évi ellenfelét. A szintén ebben az évben beindult junior bajnokság második helyét sikerült besöpörni az utánpótlás alakulatnak. A juniorok képzésére és nevelésére azóta is komoly hangsúlyt fektet a csapat vezetése és az edzésben résztvevő játékosok is.


pc7jbrbsrna1yr3i820g.jpg

A 2008-as év az addig töretlenül felfelé ívelő eredményeket némileg megtörte, ebben az évben a csapat játékosállományán belüli mozgásoknak köszönhetően jópár addigi cserejátékosnak kellett a frontvonalban bizonyítania, hogy mire képes. A keret összecsiszolódása a bajnokság során a harmadik hely elérésére volt elegendő. A junior csapat ismét kiemelkedő teljesítménnyel jutott a döntőbe ahol az előző évhez hasonlóan megszerezte az ezüstérmet. 2009-ben sikerült felkerülnie a Sharksnak az EFAF top 20-as listájára, Magyarországról első csapatként. Ezt az eredményt az EFAF Challenge Cup-on szerzett ezüstéremmel sikerült megkoronáznia az egyesületnek. Az olasz csapat kiváló házigazdaként fogadta a magyarokat, egy kemény mérkőzésen azonban egyértelművé tette, hogy még sokat kell fejlődni ahhoz, hogy felvegyék a versenyt egy tekintélyes múltra visszatekintő egyesülettel szemben. Ugyanebben az évben egy sokkal szorosabb döntőn a magyar bajnoki ezüstérmet sikerült megszereznie a Sharksnak. 2010-ben a magyar bajnokságban nem indult a csapat.

2011 már a megújulásról szólt a csapat életében. Az év folyamán néhány veterán játékos távozása, illetve más csapatokkal való szorosabb együttműködés módosította a csapat felépítését, valamint a belső változást a külső megújulás is követte, megváltoztatva a csapat eddigi arculatát. A változások pozitív eredményt hoztak a csapat életében. Ismét egy nemzetközi sorozatban való eredményes szereplés került a csapat fókuszába. Ezt a célkitűzést sikerrel teljesítette a Sharks, egy minden szempontból kiemelkedő mérkőzésen, hosszabbítás után sikerült megszereznie a CEI bajnoki címét.

2012-ben eddig szokatlanul kevés sikerélményhez juttatta a Rieker Győr Sharks játékosait, akik a CEI küzdelmeitől a Bratislava Monarchs ellen búcsúztak, nem sikerült számukra a címvédés.  Viszont játékosállományban kicsit feljavult a csapat az elmúlt rövid időszakban.

A játékosokról röviden:

2pcrkzhow4gfln6sf5mi.jpg

-Becs László WR/QB: A már több mint 7 éve futballozó Sharks alapító, elkapásban jeleskedik idén, valamint az irányító poszt sem áll távol szívétől.
-Becs Péter MLB: A csapat legjobb linebackere, egyben a védelem vezére.
-Horváth Péter DE: Junior kora ellenére már veterán játékosnak számít, a védőfal szélét erősíti már több mint öt éve.
-Rozmann Ferenc TE/P: A szombathelyi játékosok egyike, biztos kézzel fogja a felé dobott labdákat (2 méteres magasságával könnyű célpont) és blokkolásban sem kevésbé jó.
-Kövecses Attila WB/HB/K: Ő a testcsel király, mélyblokkjairól híres.
-Rozmann Gábor MLB: Szombathely nagyon kemény ütközőgépe, aki a védelem szívében dolgozik meccsről meccsre.
-Zax Norbert WR: Kiváló elkapó, biztos kézzel fogja a labdákat.
-Baldauf Attila DB/OLB: WR-ből lett védő, igazi INT gyáros. Ügyes mozgásával segíti a defense munkáját.
-Rasek Márton MLB: A védelem másik vezéregyénisége, legjobban a támadások leolvasásához ért.
-Rasek Olivér DB: Nagyon ügyes DB, apró termete ellenére a nagyobb futókat is könnyedén földre viszi, és a "labdázásban" sem utolsó.

-Szabados Ádám DB: Savaria légiósa, sok labdát szerez.
-Pákai Gábor DB: Rutinos róka, a screen passzok gyilkosa. Sajátos humora a defense huddle-k alaphangulatához nélkülözhetetlen.
-Lentulai Balázs DB: A junior csapat alapembere.
-Kiss Zoltán C/WB/FB: A csapat ütközőgépe. Imádja az ütközés minden formáját, mondhatni, olyan, mint egy farönk. Ha labdát fog a kezébe, az a védőknek fájni fog.
-Schwarz Ferenc HB/FB: Az ország legjobb futói közé tartozik, megfelelő passzjáték mellett egyszerűen megállíthatatlan. Ügyesen ötvözi a testcseleket az ütközéssel, mindig azt választva, ami épp a legmegfelelőbb.
-Schwarz Kevin TE/WR: Apja fia, kb. 10 éves kora óta a csapat tagja. Idén lesz a legtöbb lehetősége bizonyítani, a gének nem tévednek.
-Hülbert Ádám LT: Ő az irányító hátát védő játékos, aki a szükséges fizikai erőnek nincs híján.
-Markovics László OL: Dunaújváros kiváló falembere, nagy szolgálatokat tesz tapasztalatával és játéktudásával a győri csapatnak is.
-Méhes Ernő DE: Szintén egy régi játékos, gyorsan olvas, és sok futást hiúsít meg.
-Bachrathy Kornél QB: Tight end poszton edződött sokáig, de újabban irányítóként remekel.


ssdeo311ewlmdonpf3y2.jpg
-Bachrathy Dániel WR: A felé dobott jó passzokat mindig megfogja, és nem rest ezekkel yardokat sem megtenni.
-Rácz Balázs WR: Felé aztán mindent lehet dobni, jó passzt, rossz passzt, 1 kiló kenyeret, vagy éppen halat, mehet ugyanez akár 14 védő között is, a végeredmény mindenképp ugyanaz: Complete Catch!
-Schmidt Kristóf LG: Gyorsan fejlődő új játékos, Grátz Vilmos edző sokat foglalkozik vele, ez látszik is teljesítményén.
-Szabó Gábor RT: Új játékos még a csapatnál. A Sharks reméli, hogy a HFL-ben bebizonyítja, hogy náluk a helye.
-Hegedüs Dániel HB: Kis méretei, sebessége, és testalkata igazán ideálissá teszi őt a futó poszthoz.
-Tatár István OL/WB: Falember létére nem rendelkezik nagy méretekkel, de minden alkalommal a legjobb megoldást választja feladata elvégzésére. Nagyon nagyokat tud ütközni, ha kihozzák a falból, akkor erőfutásokkal és elkapásokkal is segíti a csapatot.
-Tatár Sándor OLB: Nagyon gyors és tehetséges LB-ről van szó, aki remekül bírja az ütéseket.
-Östör Zoltán C/G: Rendőrként dolgozik, ennek ellenére a pályán nem a rendőröktől megszokott módon szórja a büntetéseket.
-Kövesdi István MLB: Dunaújvárosból érkezett, megbízható pont lenne bármelyik magyar csapat védelmében, így az Győrben is.
-Dezse Mihály MLB: A fiatal szombathelyi védő kemény ütközéseivel lopta be magát városa csapatának szívébe, nem lesz ez másképp Győrben sem, ha az edző úgy dönt: bizonyíthat.

-Forgó Gergely OLB: A junior korú játékos tehetséges, azonban fejlődése akkor indulhatna meg igazán, ha több ideje jutna az edzésekre.
-Nagy Gábor DB: Megbízható egyenletes játékot nyújtó játékos, aki nem téveszt szereléseket.
-Sramek Attila DE: Veterán játékos, remek játékkal járult hozzá a csapat elmúlt szezonokban nyújtott teljesítményéhez.
-Krausz Béla DB: Igazi veterán, szinte bármilyen poszton megállja a helyét a védelemben, talán a DB-ek között emelkedik ki legjobban. Sajnos már benne van a korban, remélhető, ez nem akadályozza meg abban, hogy még jópár szezont játsszon Győrben.
-Macher Bálint OLB: A defense egyik alapja, aki játszott már szinte az összes poszton. Kiváló eszközökkel ösztönzi társait arra, hogy minél előbb vigyék le az ellenfél labdavivőjét a földre.
-Szilas Péter DB: Nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban a junior korú játékos, főleg ütközéseiben, szereléseiben mutatkozik meg mindez.
-Gorgyán Sándor NT: Fehérvár kiválósága, a CEI-ben is már a Sharks-szal játszott, ott is bizonyította, hogy itt a helye.
-Berzai Lajos NT: Lajos egy veterán hegy, az LB-k elől kitakar legalább két ellenfél játékost.
-Kiss János NT/DE/G/T: Körülbelül 7 éve játszik a csapatban, hol védelemben, hol pedig támadásban segíti a csapatot. Fizikai erőben felülmúlja az összes többi falemberünket.

Az előbb bemutatott játékosokon kívül még egy-két meglepetés játékosra is lehet számítani a Győrtől a HFL-ben. A csapat első mérkőzését már lejátszotta a Rebels otthonában, a héten a Hurricanes ellen játszanak Győrben, majd a Wolves ellen zárják az alapszakaszt.