Bemutatkozik az Újbuda Rebels

Másodikként az Újbuda Rebels-szel ismerkedhetnek meg olvasóink a HFL indulói közül.

Bemutatkozik az Újbuda Rebels

Az Újbuda Rebels 2008 nyarán alakult az abban az évben megszűnt North Pest Vipers játékosaiból. Mivel nem kapták meg a lehetőséget, hogy a jogelőd Vipers helyén induljanak az első divízióban, így - négy győztes bemelegítő meccs után - legalulról kellett kezdeniük az építkezést.

A 2009-es I. Duna Bowlt veretlenül nyerték és bebizonyították, hogy jóval magasabb szinten van a helyük mint a divízió III.. Két máig is aktuális MAFL rekord is az ő nevükhöz kötődik 2009-ből: nulla kapott ponttal fejezték be az alapszakaszt és hat meccs alatt összesen 10 pontot tudtak nekik vinni ellenfeleik (1.6 kapott pont/meccs).

2010-ben már az első divízióban folytatták a küzdelmet, mivel abban az évben két osztályba sűrűsödtek a csapatok. Ott az elődöntőig menetelhettek (5-1-es mérleggel), ahol egy nagyon izgalmas meccsen a Wolves állta útjukat (végeredmény 7-17).

2011-ben veretlenül kerültek a legjobb négy közé, de a döntőbe nem jutottak be. Az a Tigers verte meg őket, akiket a Rebels idegenben tudott legyőzni az alapszakaszban.

Idén, 2012-ben indítottak a Lázadók először második csapatot. A Rebels 2 nagyon szépen helyt állt a divízió II.-ben, veretlenül jutottak a döntőbe de a - HFL szereplést tavasszal visszamondó - Cowboys erősebbnek bizonyult, így be kellett érniük az ezüstéremmel.

biyr4hro512em6xkw3ne.jpg

Tehát a Rebels eddig minden bajnokságában vagy az elődöntőig, vagy a döntőig jutott, azonban idén ősszel nehéz dolguk lesz, ha éremhez akarnak jutni.
A Sharks-szal és a Hurricanes-szel eddig még csak scrimmage-eken találkoztak, a Wolves-szal pedig csak a már említett 2010-es elődöntőben. Azóta sok minden történt a csapat körül. Sok veterán játékosuk van, akik már 5-6 éve együtt játszanak, de minden évben felbukkannak náluk új játékosok, akik igen gyorsan beilleszkednek, a híresen jó hangulatú gárdába. A playbookjuk hasonló volt az elmúlt két évben, de a tavalyi évad óta még céltudatosabban dolgoznak a részleteken.

A támadásuk évekig játszott pro stílusban, de az utóbbi években jobban preferálják a négy elkapós felállásokat. Az offense vezére Lesi Péter QB és bátyja Lesi Tamás, aki hivatalosan a csapat vezetőedzője, de RB-ként játszik is a támadásban. Elég magas és hatékony elkapó gárdával rendelkeznek (Farkas, Kocsis, Molnár, Wellner, Zsikla), de kezdő RB-jük Bóbis Szabolcs is gondot okozhat az ellenfeleknek. Tavaly magasan övé volt a legtöbb futott yard a divízió I.-ben.

A védelemről nehéz lenne tömören írni, mert minden csapat ellen máshogy állnak fel. Németh Gyula koordinátor vezetésével nagyon képlékeny emberállomány alakult ki náluk az évek alatt. Mindenkinek több posztot is ismernie kell, hogy bizonyos esetekben bevethető legyen. Ez nem csak a rotációt, de a speciális helyzetekre való átállást is megkönnyíiti számukra. A tavalyi div I.-es keretből jelenleg nyolc játékosuk sérült, de így is bő és hatékony állománnyal vágnak neki az ország legnehezebb futball derbijének.