Buffalo Bills - New York Jets

Írta: Wester — 2016. január 3., 14:50

Buffalo Bills - New York Jets
2016. január 3., 19:00 (Ralph Wilson Stadium, Orchard Park)

Buffalo Bills

- Mi történt a múlt héten: 16-6-ra nyertek a Cowboys ellen így megvan az esélyek, hogy kihozzák egálra a szezonjukat..

- Hiányzók: Nigel Bradham (LB) és LeSean McCoy (RB) játékára nem számíthat a Bills, a többiek egészségesek.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Mike Gilislee az utóbbi 4 hétben jutott játéklehetőséghez és bár kevés labdacipelést kapott, bőven meghálálta a bizalmat, 3 meccsen TD-t ért el és utóbbi két mérkőzésén 81 és 93 yardot ért el úgy, hogy egyik meccsen sem érte el a 10 carry-t. Karlos Williams-t kiegészítve egy nagyon veszélyes tandemet tud felmutatni a Bills, még McCoy sérülése után is.

 

New York Jets

- Mi történt a múlt héten: Belichick segítségének és Fitzmagic-nak köszönhetően legyőzték a New England csapatát és a Steelers vereségével saját kezükbe került a sorsuk, ha ma nyernek bent vannak a rájátszás mezőnyében.

- Hiányzók: Kellen Davis (TE), Bilal Powell (RB) és Breno Giacomini (OT) kérdéses státuszúak, de mindenki más él és virul.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Az utóbbi hetekben másról sem szól a zöld-fehérek támadósora, mint a Fitzpatrick-Marshall-Decker trióról és nem érdemtelenül, hiszen tényleg elképesztő menetelést mutatnak be a vezetésükkel. A passzjáték sikerességével kissé háttérbe szorult, de nem alulértékelendő a futójáték is Ivory és Powell duója mindig képes a meglepetésre.

Érdekességek:
- Több Jets franchise rekord is megdőlhet a héten, miután Fitzpatrick 1 TD-vel megelőzi Vinny Testaverde-t a legtöbb passzolt TD tekintetében és 284 yard hogy megdöntse Joe Namath 4007 yardos rekordját. Brandon Marshall-nak a legtöbb elkapás rekordjának megdöntése után itt a lehetősége a legtöbb elkapott yard és TD megdöntésére, yardból 59 kell neki, TD-ból 2.
- Tyrod Taylor jelen állás szerint csatlakozhat a HOF játékos Jim Kelly-hez, mint egyedüli Bills játékosok 100+ passer ratinggel egy szezonban.
- A Jets 2011 óta nem nyert a Ralph Wilson-ban.


Legutóbbi találkozójuk:
A tizedik héten 22-17-re győzött a Bills Rex Ryan Metlife-ba való visszatérésekor.


Mi történhet most?
A Jets számára értelemszerűen extra fontosságú a mérkőzés, de Rex Ryan alakulata sem szűkölködhet motivációból, hiszen nagyon szeretnék elütni a csoportriválist a rájátszást érő helyről. Több Bills játékos is nyilatkozta, hogy ez az ő Super Bowl-juk így nagyon kemény, parázs mérkőzést várhatunk. A mérkőzés legfontosabb párharca a Bills ligaelső futóegysége és a Jets ligaelső futás elleni védelme között lesz, amelyik csapat nyeri ezt a csatát, valószínűleg a meccset is behúzza majd. A Jets számára ismét Fitzpatrick játékára lesz szükség, de nem lesz neki könnyű, hisz a Rex Ryan-féle védelmek ellen nem szokott neki menni. A másik oldalon fontos még, hogy Tyrod Taylor-t a zsebben tartsák, nem szabad futkározni engedni. A Bills számára pedig a Jets elkapó-duó limitálása lesz a fő cél védelmi oldalon, támadóoldalon pedig Sammy Watkins bevonása a támadásba, de ez Revis mellett nem lesz egyszerű.


Hozzászólások

több mint 8 éve
Lucifer New York Jets 11
Marshall 105 yard 1 TD, Decker 90 yard 1 TD, Ivory 85 yard 1 TD, Fitz 15 futott yard 1 futott TD, 0 INT és már meg is vagyunk 😛

GO JETS!!!