Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers

2016. január 3., 14:52

Carolina Panthers – Tampa Bay Buccaneers
2016. január 3. 22:25, Bank of America Stadium, Charlotte

Carolina Panthers

- Mi történt a múlt héten: Megszületett a Párducok első veresége, az Atlanta otthonában maradtak alul Rivera fiai 20-13 arányban.

- Hiányzók: Jonathan Stewart, Ted Ginn, Kurt Coleman és Fozzy Whittaker fog hiányozni az alapszakasz utolsó mérkőzéséről, azonban a rájátszásra feltehetően mindannyian felépülnek.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Cameron-Artis Paynere egészen biztosan komoly szerep hárul, hiszen Jonathan Stewart és Fozzy Whittaker és sérüléssel bajlódik.

 

Tampa Bay Buccaneers

- Mi történt a múlt héten: Lovie Smithnek nem sikerült legyőznie korábbi csapatát, a Bucs hazai pályán maradt alul a Bears ellenében (26-21)

- Hiányzók: Chris Conte nem játszhat az utolsó fordulóban, mindenki más a csapat rendelkezésére áll.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Mike Evans játéka kulcsfontosságú lesz, ha nyerni szeretne a Bucs, nagy meccsre van szükségük a másodéves elkapójuktól, aki várhatóan Josh Normannel fogja magát szembe találni az összecsapás jelentős részében.

Érdekességek:
- Az utóbbi öt egymás elleni mérkőzésüket a Panthers nyerte, Riverával a fedélzeten 5-2 a mérlege a Párducoknak a Buccaneers ellen.
- Doug Martin az egyetlen, akinek reális esélye van Adrian Petersont megelőzni futott yardok tekintetében, ehhez 64 yarddal többet kell termelnie, mint AP-nek.
- Jameis Winstonnak 283 passzolt yardra van szüksége ahhoz, hogy elérje a 4000 passzolt yardot. Újoncként ez mindössze két játékosnak sikerült, Cam Newtonnak és Andrew Lucknak.


Legutóbbi találkozásuk:
A szezon első felében Floridában futottak össze a csapatok, és egy rengeteg turnoverrel tarkított összecsapáson tudott diadalmaskodni a Carolina.


Mi történhet most?
A Panthersnek nyernie kell, ha nem szeretné elbukni az első kiemelést az NFC-n belül, a Buccaneers pedig nyilván minden alkalmat megragad majd, hogy tovább építse újonc irányítóját, és a csoport legjobbjának idegenbeli legyőzésénél kevés jobb alkalom van tapasztalatszerzésre. Ez garantálja, hogy egyik csapat sem lötyögi el meccset, és ennek a szurkolók örülhetnek leginkább. Ami az esélyeket illeti, a hazaiak a favoritok, azonban a múlt héten bebizonyosodott, hogy mindenki legyőzhető, így Lovie Smithék előtt is adott a lehetőség, hogy győzelemmel zárják le szezonjukat.