Chicago Bears - Detroit Lions

Írta: Löfli — 2016. január 3., 14:53

Chicago Bears – Detroit Lions
2016. január 3., 19:00 (Soldier Field, Chicago)

Chicago Bears

- Mi történt a múlt héten: Ka’Deem Carey két touchdownt szerzett, Robbie Gould pedig négy mezőnygólt is értékesített, viszonylag simán nyertek 26-21-re a Tampa Bay otthonában.

- Hiányzók: Alshon Jeffrey (WR) és Eddie Goldman (DT) IR-re került, Eddie Royal elkapó valószínűleg nem játszhat betegség miatt, Zach Miller összekötő Matt Forte futó játéka pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Annyira szét van esve ez a támadósor, hogy már csak katasztrófaturizmusból is érdemes beletekinteni a meccsbe. A Cutler – Forte páros adott, de rajta kívül Josh Bellamy, Cameron Meredith és Khari Lee lesznek a fő célpontok, a javuló Lions védelemnek ez nem jelenthet gondot.

 

Detroit Lions

- Mi történt a múlt héten: Nem kaptak pontot a második félidőben, ellenben felpakoltak tizenkettőt, így 32-17-re verték a 49erst otthon.

- Hiányzók: Travis Swanson center IR-re került, Glover Quin, Calvin Johnson és Ameer Abdullah mind kérdéses, de valószínűleg mindenki játszani fog.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A futó rotáció itt is pazarul néz ki, Theo Riddick az egyik legjobb elkapó futóvá nőtte ki magát, de Bell és Abdullah is megalapozhat a passzjátéknak, ahol a Calvin Johnson – Kyle Fuller párharc elég egyoldalúnak tűnik.

Érdekességek:
- Nem sok babér termett az utóbbi pár évben a Bearsnek a saját pályájukon, tavaly kettőt, idén eddig egy meccset nyertek a Soldier Fielden.
- Hiába vezetnek az örökmérlegben 96-70-5-re, utoljára 2012 decemberében verte meg a Bears a Lionst.
- Hat meccset sorozatban utoljára 1968 és 1970 között nyert a Lions a Chicago ellen.


Legutóbbi találkozójuk:
A hatodik héten hosszabbítás után 37-34-re nyert a Lions, az volt az első győzelmük az évben.


Mi történhet most?
Mindkét csapatnak már hetekkel ezelőtt véget ért a szezon, így igazából csak a büszkeségért vagy a jobb draftpozícióért harcolnak. A Lions az utóbbi pár hétben úgy gondolta, hogy nyernek pár lényegtelen meccset, a Saints és a 49ers ellen is harmincnál több pontot tettek fel a táblára, most is lehet erre esély. Aki nem szeretne izgulni a tétre menő mérkőzéseken, vagy szeretné látni Jim Caldwell utolsó mérkőzését a Detroit vezetőedzőjeként, esetleg nem tud elszakadni az NFC North alsóházi csapataitól, bátran ajánljuk ezt a találkozót. Egy pontos favorit a hazai Chicago, de ebben a meccsben igazából az is benne van, hogy 30 ponttal nyer valamelyik gárda, sok különbséget nem fog jelenteni egyik végeredmény sem.