Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens

Írta: Löfli — 2016. január 3., 14:51

Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens
2016. január 3., 19:00 (Paul Brown Stadium, Cincinnati)

Cincinnati Bengals

- Mi történt a múlt héten: Az év utolsó hétfő esti rangadóján kaptak ki hosszabbításban a Denver Broncostól 20-17-re.

- Hiányzók: Csak Andy Dalton (QB), és Ryan Hewitt (FB) maródi, mindenki más egészséges.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A Steelers a múlt héten valamiért nem a Ravens secondary-jét próbálta támadni, vissza is ütött ez a taktika, az AJ-AJ kombináció pedig már az előző hetekben is működött, nem lepődnénk meg, ha több passzjátékot próbálna hívni Hue Jackson.

 

Baltimore Ravens

- Mi történt a múlt héten: A védelem hatalmasat játszott és Ryan Mallett is hozott egy game manager szintet, aminek köszönhetően 20-17-re verték a rivális Steelerst.

- Hiányzók: Egyedül a special team játékos Albert McClellan kérdéses bokasérülés miatt, itt is mindenki bevethető.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ha a támadófal megbírja védeni Mallettet a brutális Bengals védőfal ellen, akkor leginkább Buck Allen vagy Kamar Aiken felé mehetnek a labdák, más legitim célpontja nem nagyon van az ex-Texans irányítónak.

Érdekességek:
- Hiába nyerte az utolsó hat találkozójukból ötöt a Bengals, az örökmérlegben még mindig a Ravens vezet 20-19-re.
- A Ravens az öt győzelméből négyet a mérkőzések utolsó játékában nyert meg.
- A Bengals jelenleg az egyetlen csapat, akinek két játékosa is 10, vagy több sacket szerzett (Carlos Dunlap 13.5, Geno Atkins 10).


Legutóbbi találkozásuk:
A harmadik fordulóban a negyedik negyedben oda-vissza szerezték a touchdownokat, amiből végül a Bengals jött ki jobban és nyertek 28-24-re.


Mi történhet most?

Ha a hazaiak dominálni tudják a LoS-t, nem lesz nehéz dolguk, de a múlt héten is csak az első félidőig volt igazán hatékony az egység, ebben mindenképp javulni kell. A Ravens védelme ugyan ihletett formában játszott, de a másodvonaltól erőn felüli teljesítmény fog kelleni, hogy lefogják a Green – Eifert – Jones hármast. A Bengals ideális esetben még a bye weeket is megszerezheti, ehhez azonban a Denver veresége is kelleni fog, de az első félidőben biztosan játszani fognak a kezdők. Ráadásul az 1988-as Super Bowl szezon óta nem szerzett 12 győzelmet az alapszakaszban a csapat, amíg a Broncos nem dönti el a meccsüket, valószínűleg ők is motiváltak maradnak. Minden a hazaiak győzelme mellett szól, a fogadóirodáknál 10 pontos favoritok, de láttuk, hogy egy motivált Ravens bárkit elkaphat.