Dallas Cowboys - Washington Redskins

Írta: mustaine — 2016. január 3., 14:53

Dallas Cowboys - Washington Redskins
2016. január 3, 19:00 (AT&T Stadium, Arlington)

Dallas Cowboys

Mi történt a múlt héten: Kellen Moore vette át a stafétát Matt Casseltől, de győzni így sem tudott Buffalóban a Cowboys. A karrierje első kezdő meccsén irányító quarterback mindössze 42%-kal passzolt, csak 186 yardig és egy interceptionig jutott.

Hiányzók: A draftolatlan szabadügynökként szerződtetett guard, La'el Collins egész héten nem edzett, valószínűtlen a pályára lépése. Kérdéses státuszú Sean Lee és Morris Claiborne, valószínű besorolást kapott Cole Beasley, Greg Hardy, Jeff Heath, DeMarcus Lawrence, Devin Street, Kyle Wilber, Jason Witten és Jeremy Mincey. Dez Bryant már a sérültlistán csücsül.

Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Darren McFadden három yardra van az ezertől első dallasi szezonjában, az erős támadófal mögött újra nagy napja lehet.

 

Washington Redskins

Mi történt a múlt héten: Remek formába lendült a Redskins, aminek köszönhetően sikerült bezsebelni a csoportgyőzelmet. A fővárosi csapat Philadelphiában tudott 38-24-re győzni, az irányító Kirk Cousins továbbra is ihletett formában játszott, hiszen 365 yardot és négy touchdownt szerzett.

Hiányzók: Quinton Dunbar és Dashon Goldson nem játszanak, de a futó Matt Jones és a linebacker Perry Riley sem valószínű, hogy pályára lép. DeAngelo Hall, Jason Hatcher, DeSean Jackson, Pierre Thomas és Trent Williams bevethetősége kérdéses. Nem valószínű, hogy kockáztat az esetükben a stáb, hiszen a Washington számára tét nélküli a találkozó. Kisebb sérülései ellenére valószínű besorolást kapott Will Blackmon, Will Compton, Ryan Grant, Josh LeRibeus, Morgan Moses, Keenan Robinson, valamint Chris Thompson.

Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Kérdéses mennyi szerepet kapnak a kezdők, de Jay Gruden állítja, hogy akár Colt McCoy is bevetésre kész. Alfred Morris sok szerepet kaphat, tekintve, hogy az összes többi Redskins futó kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódik.


Érdekességek:
- A Redskins franchise rekordja elkapott touchdownokat tekintve egy szezon alatt: 12. Jordan Reednek jelenleg 11 van.
- Az utolsó 9 meccsen Kirk Cousins 20 touchdownt szerzett 3 interception ellenében.
- Darren McFadden az előző három meccsen 310 yardig jutott.
- DeMarcus Lawrencenek két sackje és egy kierőszakolt fumble-ja volt a két csapat legutóbbi meccsén, és az előző hét meccsen 7 sacknél tart.


Legutóbbi találkozásuk:
A 13. héten idegenben győzött a Dallas 19-16-ra egy hétfő esti főműsoridős csörte után. Dan Bailey 54 yardos mezőnygóllal biztosította be a dallasi győzelmet 9 másodperccel a lefújás előtt, ráadásul DeSean Jackson fumble-ja is emlékezetes maradt.


Mi történhet most?
A 4-11-es kezdés ellenére a Dallas négypontos favorit a mérkőzésre, valószínűleg az esetleges washingtoni pihentetések miatt. Érdekes matchupnak tűnik az elképesztő formában lévő tight end, Jordan Reed, valamint a dallasi söprögetők, JJ Wilcox és a távolugróbajnok Byron Jones párharca. Reednek 93 yardra van szüksége az 1000-hez, ami fontos mérföldkő lehet a karrierjében, de a két csapat első találkozóján mindössze 3 elkapást és 33 yardot jegyzett. A másik tight endre, Jason Wittenre is fontos szerep hárulhat, Dez Bryant távollétében őt keresheti legtöbbször a dallasi irányító harmadik downoknál. A siker útjába az a Will Compton állhat, aki egész jónak tűnik passzvédekezésben, miközben a futás ellen is hatékony teljesítményre képes.