Detroit Lions - San Francisco 49ers

2015. december 27., 16:46

Detroit Lions - San Francisco 49ers
2015. december 27. 19:00 (Ford Field, Detriot)


Detroit Lions

- Mi történt a múlt héten: A Lions 35-27-es győzelmet aratott a New Orleans Saints csapata felett.

- Hiányzók: Kérdéses Bill Bentley, Glover Quin, Josh Bynes, Calvin Johnson, Haloti Ngata, Michael Ola, Caraun Reid és Larry Warford játéka.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Ameer Abdullah egész jó formába lendült a szezon végére, így jól tehermentesítheti az irányító Matt Staffordot.

 


San Francisco 49ers

- Mi történt a múlt héten: 24-14-es vereséget szenvedtek a Cincinnati Bengalstól, akik így bebiztosították a helyüket a rájátszásban.

- Hiányzók: Nem játszhat Alex Boone, Shaun Draughn, Marcus Martin és Michael Wilhoite. Valószínű besorolást kapott Tramaine Brock, Jaquiski Tartt, NaVorro Bowman, Ahmad Brooks, Torrey Smith, Quinton Dial, Dontae Jonhson, Joe Staley, Arik Armstead, Eli Harold, Aaron Lynch és Erik Pears.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Blaine Gabbert egy gyenge-közepes teljesítményre képes, de legalább már elmondható róla, hogy többé-kevésbé NFL irányítónak tűnik. A 49ers felhozta a gyakorlócsapatból a rögbis Jarryd Haynet, aki szintén szerepet kaphat Draughn sérülésének következtében.


Érdekességek:
- 2003-ban Anquan Boldin a Lions ellen mutatkozott be az NFL-ben, 10 elkapást, 217 yardot és 2 touchdownt jegyzett. Egy elkapásra van szüksége, hogy elérje az ezret karrierje során.
- Matt Stafford statisztikái az utolsó öt hazai meccsén: 1500 yard, 13 TD, 1 INT.


Legutóbbi találkozásuk:
2012. szeptember 17-én találkoztak legutóbb. A mérkőzést San Franciscoban rendezték, a hazai csapat 27-19-es győzelmet aratott. Elmondható, hogy a két csapat utolsó négy találkozójának mindegyike a Frisco eredményezte.


Mi történhet most?
Valódi alsóházi rangadó, igazi tét nélkül. A játék minden aspektusában a Lions tűnik egy picit jobbnak, de könnyen borulhat a papírforma, ha Gabberték jó napot fognak ki. A 49ers futás elleni védelme 27. a ligában annak ellenére, hogy NaVorro Bowmant beválasztották a Pro Bowlba és második a ligában szerelések tekintetében. A Lions passzjátéka gondokat okozhat az ellenélnek. Bár Calvin Johnsonnak csak egy elkapása volt az előző két meccsen, Golden Tate, Theo Riddick és Eric Ebron is jó formában van. Kérdés, hogy Jim Caldwell állása múlik-e ezen a találkozón, egy győzelemmel mindenesetre még tudna segíteni magán Lions főedzője.