Doug Marrone a Jaguars vezetőedzője

Írta: empty taxi — 2017. január 9., 23:12

Véglegesítettek az ideiglenes főedző kinevezését.

Összeállt a Jacksonville Jaguars stratégiája az elkövetkezendő 3 szezonra. Ennyi időre írt alá vezetőedzőnek Doug Marrone. Marrone támadófalemberként megjárta a Miami Dolphins és a New Orleans Saints csapatát is. Edzői karrierjét kisebb egyetemi csapatoknál kezdte a 90-es évek elején. Az első komolyabb állomáshelyére 1996-ban érkezett meg, a Georgia Tech egyetemen lett TE-edző, majd 1 év után a támadófaledzőnek vezényelték át, ebben a pozícióban 3 évet töltött. 2002-ben lett belőle NFL-edző, a New York Jetsnél kezdett el OL-edzőként dolgozni. 4 évvel később Sean Payton hívására New Orleansba költözött, ahol támadókoordinátorként dolgozott. 2009-ben visszatért az alma materébe, a Syracuse egyetem vezetőedzője lett, 4 szezon alatt 25-25-ös mérleget és 2 Pinstripe Bowl győzelmet tudott felmutatni az Orange élén, ahonnan a Buffalo Bills csábította el. Egy 6-10-es és egy 9-7-es szezon után kilépett a szerződéséből, szeretett volna elmenni a Jetshez vezetőedzőnek, de Woody Johnsonék végül Todd Bowles mellett döntöttek. Így került Jacksonvillebe OL-edzőnek, az alapszakasz végén, Gus Bradley kirúgása után az utolsó két meccsen már ő volt a jaguárok főedzője.
A hírek szerint feltétlen vezetőedzői tapasztalattal rendelkező szakembert akartak a csapat élére, ezért volt erős jelölt Mike Smith (ex-Falcons HC, jelenleg Bucs DC) és Josh McDaniels (ex-Broncos HC, jelenleg Patriots OC) is.

A Jaguars front office-a is erősödött, executive vice president of football operations pozícióba felvették Tom Coughlint. A Giants-cel főedzőként 2 Super Bowl-t nyerő szakember 1995-2002 között már dolgozott Jacksonville-ben, mint vezetőedző, 8 szezonjából 4-szer jutott be a rájátszásba a Jaguars-szal, 68-60 az itteni rekordja. Coughlin Marrone-hoz hasonlóan a Syracuse egyetemen végzett és dolgozott is később az egyetem edzői stábjában. Szintén a jaguárokhoz köthető hír, hogy David Caldwell general manager szerződését meghosszabították 2019-ig.