East - West Shrine Game 2015

Írta: Höri — 2015. január 17., 15:08

Még a holnapi konf döntők előtt is van futball, amit nézni lehet.

East - West Shrine Game 2015

Minden évben nem futjuk le ugyanazokat a köröket, rutinos olvasóink már tudják, hogy a Shrine Game a 2. legnívósabb all-star találkozó a végzős játékosok számára. A Senior Bowllal ellentétben innen visszafogottabb képanyag jut csak el a nagyvilágba, de a meccset természetesen lehet majd nézni és nyilván minden NFL csapat képviselői ott vannak Floridában, a helyszínen. A hátsó körös prospectek egyszeri megfigyelésére ideális alkalom a mai meccs, főleg azoknál, akik még nem találkoztak ilyen nívójú ellenfelekkel és akiknek a profi sémától igen távoli volt a játéka egyetemen.

 

Minden évben szerepel ezen a találkozón olyan fiatal, aki később alapember lesz nem csak hosszú távon, hanem már újoncként az NFL-ben. Ha csupán a tavalyi évet nézzük, akkor Jimmy Garoppolo volt a legnagyobb sztár, de itt volt a Panthers kései hadjáratában sokat hozzátevő Benwikere-Boston páros, a Chiefs-ben 6. körösként is kezdő guarddá váló Zach Fulton és Phillip Gaines, az Arizonába a Div2-ből berobbanó John Brown vagy a Jacksonville-ben undraftedként karriert csináló Allen Hurns, és a sort lehetne folytatni. A legjobbakat minden bizonnyal elhívják a jövő héten esedékes Senior Bowlra is.

 

2015-ben Mike Singletary és Jim Zorn irányítja a két csapatot. Samurai Mike ma is aktív része az NFL-nek, Minnesotában linebacker-edző, de játékosként azért többet tapasztalt, míg Zornt leginkább a Washington főedzőjeként lehet ismerni, de sok helyen volt QB-edző, legutóbb 2012-ben, Kansas City-ben.

 

Mondani se kell, hogy a hét sava-borsa az edzések voltak, ezt is figyelembe véve nézzük meg, hogy kik azok a játékosok, akik a legértékesebbek és a legérdekesebbek lesznek szombat este.

 

KELET LEGJOBBJAI:

 

1. Tré McBride, WR, William & Mary

Ha szóba került John Brown a bevezetőben, akkor McBride az idei verziója. Elképesztően gyors irányváltások és megbízható kezek jellemzik, tökéletes slot receiver matéria, és még a blokkolásban is hozzáteszi a magáét. Mivel eddig a második vonalban szerepelt, könnyen lehet, hogy most következik a kiugrási esélye. Visszahordóként is bevethető.

 

2. John Miller, OG, Louisville

Nem minden csapatnak fog kelleni, de ahol nem várják el, hogy sokat fussanak a guardok, ott jó szolgálatot tehet. Nagyon megbízható, sallangmentesen dolgozó guard, akinek hatalmas ereje van, így bárkit képes megtartani. Egy-egy ellen senki se boldogult ellene az edzéseken. Játékintelligenciája tagadhatatlan és a rutinja is megvan a fal mindkét oldalán.

 

3. Cam Thomas, CB, Western Kentucky

A cornerback poszton nem nagyon számít, hogy ki melyik ligából jön, sok olyan prospect van, aki alacsony kihívás elé volt állítva, mégis érdekesnek találják a profi mezőnyben. Thomas a futás ellen még nem elég effektív, de az akarata megvan, nagyon keményen játszik, és jó a labdaérzéke, a Sunbeltben 15 deflectiont és 5 interceptiont szerzett 2013-ban. Hosszú karjai vannak, jó adottságú védő, már csak a funkcionális erején kéne javítani. A keleti CB depth igen jónak néz ki, Justin Coleman (Tennessee) és Damian Swann (Georgia) is bíztató volt.

 

4. Za´Darius Smith, DE, Kentucky

Miközben egy másik Kentucky DE, Alvin Dupree az első körben is elmehet, kevés szó esik csapattársáról, aki szintén megüti a profi szint követelményeit. Smith a tradícionális 4-3-as DE méreteit birtokolja (6´4, 273), amire egyre kevesebb példa van. Kiforrott, jó képzést kapó védő, aki azért is villoghat, mert az OL-felhozatal nem a legerősebb. Az edzéseken nem volt kiemelkedő, egyénileg és atletikusságban se egy sztár alkat, de megbízható éles szituációban. Magán vélemény, hogy a Kentucky Dupree-Smith párosát nézegetve az LSU pár évvel ezelőtti Mingo-Montgomery duója ugrik be, ahol csak az egyik tudott karriert csinálni.

 

5. Darren Waller, WR, Georgia Tech

Ami miatt szót érdemel Waller, az a mérete. 6´6 és 242 font, szóval tight endnek is beillik. Mivel a GT köztudottan triple-optionre épít, így meg kellett tanulnia blokkolni de elkapónak nyers. Nem nagyon tud elszakadni a védőtől, de ekkora manusnak nem is mindig kell. A nagy kérdés, hogy sebességben és a kezei megbízhatóságában NFL-kaliberű-e. Egy hét alatt erre nem kaptunk választ, de a mai meccs is segíthet.

 

6. Sean Hickey, OT, Syracuse

A legkiegyensúlyozottabb Tackle volt edzésen, de könnyen lehet, hogy ami ezen a szinten elég, azt nem értékelik majd nagyra a scoutok. Hickey ereje és karhossza ugyanis messze elmarad az elittől, ezekre pedig nagy hangsúlyt szokás fektetni. Gondolom sokaknak eszébe jutott az ex-csapattárs, Justin Pugh esete. RT-ként gyakorol, de azt is lehet olvasni, hogy guardként is megnéznék. Mindenesetre az edzők egyetlen alkalommal se kellett, hogy instruálják, látszik rajta, hogy 38 meccsen kezdett az egyetemen.

 

7. Deiontrez Mount, DE, Louisville

Sötét lónak számít a csodálatos adottságokkal bíró pass rusher. Gimiben még állami döntőt futott Floridában, 110 méter gáton, mindezt 6´5-ös magassággal, 243 fonttal. A Cardinals átállt 3-4-re, ahol linebackert játszott, az 1. körben elvitt Marcus Smith (Eagles) helyén. 10.5 TFL és 5 sack volt a mutatója. Kizárólag pass rush feladatokra lehet használni, de komoly upside rejlik benne.

 

NYUGAT LEGJOBBJAI:

1. Joshua Shaw, CB, USC

Az ember, aki kiugrott az erkélyről és megsérült a szezon előtt. Pedig az első mockban még beírtam első körbe. Év közben visszatért a pályára, de nem lett főszereplő, a Shrine Game edzésein pedig megkérdőjelezhető hozzáállásról lehetett olvasni nála. Agresszivitása így is összetéveszthetetlen a pályán. Lehet, hogy safety-ként nagyobb jövője van.

 

2. John Crockett, RB, North Dakota State

Többszörös bajnok futó az FCS-ben, aki a maga szintjén kiemelkedőnek számított. Tanulmányi okok miatt nehezen indult az egyetemi karrierje, de focistaként ebben a mezőnyben is a legjobb futónak tűnik. Remek csapattárs, jól lát a pályán, és feltalálja magát a tömegben. Gyorsan eléri a végsebességét, és az első szerelő gyakran lecsorog róla. Running backként nem könnyű all-star meccsen nagyot alakítani, hiszen azonos mennyiségű carry-t fog kapni mindenki, de a győzelemre Crockettel van a legnagyobb esély.

 

3. Tyeler Davison, DT, Fresno State

Nose Tackle-méretű, sokoldalú védő, aki 3-tech poszton az irányítóra is veszélyes. Nem zavarja meg a kettőzés, erős a felső teste és 6´1-es magassága végett a súlypontja is mélyen van, ezt jól használja ki. 315 fontos tömegéhez képest nagy területet be tud játszani. Nem egy edzés-menő ugyanakkor.

 

4. Ben Heeney, LB, Kansas

Egy tipikus jófiú a pálya közepén, aki remekül olvassa a védelmet és lendületből mindig odaér, ahol az akció van. Az edzéseken kimondottan otthonosan mozgott coverage-ben, bár a 228 fontos tömegével csúnya lett volna ha darabos. Nem valami jó védőfal mögött szedett össze 127 szerelést végzősként, viszont a special teambe pont ilyen arcokat szeretnek vinni. Ki tudja, lehet egy jó meccsel még nagyobb figyelmet kaphat.

 

Mint látható, nyugattól annyira nincs elájulva a közvélemény. Nem lesz ma sok pont, hiszen QB és WR poszton se túl erős a kínálat, viszont nagyon tanulságos meccs elé nézünk, szóval mindenki jöjjön az eredménykövetőbe, 22:00-kor kezdés!

Hozzászólások

több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
22-kor kezdődik az NFLPA Collegiate Bowl is!
 collegiate.nflpa.com/rosters/


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal