Edzőtáborra fel! AFC East

A Patriots mellett van elég kraft a többiekben?

Edzőtáborra fel! AFC East

Buffalo Bills

Edzőtábor helyszíne: St. John Fisher College, Pittsford, New York.
Kezdete: Újoncoknak július 22., a többieknek július 27.

bills

QB: Kevin Kolb mellé a drafton érkezett a Florida State atletikus irányítója E.J. Manuel, így a kezdő irányító posztért lesz az egyik legnagyobb verseny az edzőtábor során. Láthattuk, hogy a futni jól tudó fiatal irányítók milyen szép szezont zártak az utóbbi 2 évben, így érdekes lesz figyelni, hogy Manuel a read-option elterjedésével vajon megszerzi-e a kezdő posztot.

WR: Bárki is lesz a kezdő irányító a messzi északon, kiváló célpontokkal fog rendelkezni. Steve Johnson mellé érkezett a draft 2. körében Robert Woods, aki igen produktív egyetemi karriert hozott össze, kérdés a profik között ez mire lesz elég. Mellette még a világklasszis sebességű Marquise Goodwin és a remek képességekkel megáldott, ám legalább annyira balhés Da’Rick Rogers is az újoncok táborát gyarapítja. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mostanság ilyen tehetséges elkapó kerete nem volt a Billsnek.

OL: Andy Levitre távozását valószínűleg komolyan meg fogja érezni a támadófal. A kiváló teljesítményt nyújtó belső falembert nem sikerült megfelelően pótolni, akinek hiánya legfőképpen a passzblokkolásban ütközhet ki. Az űr betöltésére több jelentkező is van, köztük Doug Legursky, Collin Brown és David Snow.

LB: Távozott Kelvin Sheppard és Nick Barnett is a csapattól, az új védelmi koordinátor Mike Petinne pedig elsősorban fiatalok beépítésével pótolná a 2 veteránt. Érkezett Kiko Alonso a 2. körben, aki valószínűleg egyből a kezdő poszton találja magát. Mellette Nigel Bredham kezdő helyére is igen nagy esély van. Mellettük még 1 hely kiadó, ezért a pozícióért fog Manny Lawson, Bryan Scott és Arthur Moats csatázni.Miami Dolphins

Edzőtábor helyszíne: Nova Southeastern University, Davie, Florida
Kezdete: Mindenkinek július 20.

phins

WR: Elég régóta mondhatjuk a Delfinek kapcsán, hogy nincs igazi első számú elkapójuk. Nos, idén belenyúltak a zsebbe rendesen és leigazolták a szabadügynök piac legmagasabban jegyzett szélső elkapóját, Mike Wallace-t. Rajta kívül még érkezett Brandon Gibson, míg Brian Hartline igen jövedelmező szerződéshosszabbítást írt alá. Kulcskérdés lesz, hogy Wallace és Gibson milyen korán hangolódnak össze Ryan Tannehillel.

HB: Reggie Bush távoztával valakinek elő kell lépnie. Daniel Thomas eddigi 2 szezonjában csalódást keltően játszott, Lamar Miller első idénye már több bizakodásra ad okot. Érkezett még a drafton Mike Gillislee, aki végzős szezonjában, a kőkemény SEC-ben állta remekül a sarat hétről-hétre.

LT: Jake Long távoztával a másodéves falembernek Jonathan Martinnak fel kell nőnie a feladathoz. Tavaly már láthattuk, hogy Martin konzisztensen rosszul játszott Tannehill vak oldali védőjeként. A jobb oldali poszton megfelelőbb teljesítményt nyújtott, ám oda igazolták Tyson Clabo-t, így nincs mese Martin kerül teljes állásban a bal oldalra. Ha tudja stabilizálni teljesítményét, akkor ez a támadófal nagyon jól működhet.

CB: 1 évvel ezelőtt elcserélték Vontae Davis-t, idén a szabadügynök piacon elvesztették Sean Smith-t, azért ez bármelyik hátvédsort érzékenyen érintené. Jött egy évre diszkont áron a tavalyi szezont térdsérülés miatt teljes egészében kihagyó, ám előtte remek szezont produkáló Brent Grimes és a drafton a Boise State remek védője Jamar Taylor. Mellettük még nagyobb játékidőre számíthat Richard Marshall és Dimitri Patterson is.New England Patriots

Edzőtábor helyszíne: Gillette Stadium, Foxborough, Massachusetts
Kezdete: Újoncoknak július 21., a többieknek július 25.

pats

WR: Welker már Manning passzait kapja el, Brandon Lloyd csalódást keltő szezonja után aktívan keres magának csapatot, Hernandez történetet pedig már mindenki ismeri. Ha hozzávesszük, hogy az elkapásoknál sokat használt futó Woodhead is távozott és Gronkowski is leginkább a műtőasztalon van, mintsem a pályán, így a Hazafiaknak új irányba kellett menniük. Érkezett Amendola, aki ha egészséges marad, pótolhatja Welker számait, Michael Jenkinsben benne lehet egy átlagosnál jobb év Brady-vel, de a drafton szerzett fiataloknak, Aaron Dobsonnak és Josh Boyce-nak fel van adva a lecke. Nagy teher lesz Brady vállain.

DL: Ennek a tehernek a levételében kell segédkeznie a már 4 emberes falnak. Érdekes módon viszonylag értékes, a rotációban használható játékosokat engedtek el, míg a várva várt ember, aki belülről helyez nyomást az irányítóra, nem biztos, hogy érkezett. Mindenesetre a veterán Tommy Kelly és a Kanadából érkező Armond Armstead duó mindenféleképpen eme szerepet szeretné betölteni. A szélről érkező nyomást a másodéves Chandler Jones és a veterán Rob Ninkovich szállítja, ám a rotáció még igencsak kialakulóban van.

DB: Ha Alfonso Dennard egy kicsivel több ésszel rendelkezne, akkor itt nagyjából nem lenne baj. Egyelőre tisztázatlan az Ő ügye, de lehet, hogy jövőre őt is a börtön válogatottban kell keresni. Ebben az esetben az S-ként jól játszó McCourty-nak kell visszalépnie eredeti posztjára. Mellette még Aqib Talib és Kyle Arrington kezdhet. Safety posztra érkezett az Arizonában remek karriert felépítő Adrian Wilson, akitől a fiatalok, elsősorban Tavon Wilson és Duron Harmon sokat tanulhatnak. CB poszton még Logan Ryan is beküzdheti magát a kezdők közé, míg Ras-I Dowling a keretben maradásáért dolgozik.

TE: A fentebb már említett Gronkowski lábadozik, a tavalyi szezont térdsérülés miatt kihagyó Jake Ballard már lekerült a PUP listáról, így bizonyíthat az edzéseken. Hoomanawanui, Fells és a nem draftolt szabadügynökként szerződtetett, ám az eddigi gyakorlásokon remekül muzsikáló Zach Sudfeld számára a depth chart 3. helyének megcsípése lehet a cél.New York Jets

Edzőtábor helyszíne: SUNY Cortland, Cortland, New York
Kezdete: Újoncoknak július 22., a többieknek július 25.

jets

QB: Az előzetesen első körbe várt irányító Geno Smith egészen a második kör hetedik helyéig csúszott és itt már nem hagyhatta bent a Jets. Mark Sanchez igencsak leépítette karrierjét a Nagy Almában, Geno már idén komoly kihívója lehet a hibát hibára halmozó irányítónak. Ha Geno készen áll az NFL kezdő létre, akkor hiba lenne nem Őt játszatni.

RB: a kezdő futó a New Orleans-ból érkező Chris Ivory lesz. Teljes szezont még nem futott, hisz eddig mindig többen is elé kerültek előző állomáshelyén, ám amikor labdát kapott a kezébe bizonyított. Most a Jets futógondjait oldhatja meg, hiszen nem kétséges, minden bizalmat meg fog kapni. Mögötte Mike Goodson, Bilal Powell és Joe McKnight igyekszik megszerezni a maradék labdacipelést. 

Front 7: a védőfalban rengeteg potenciál van. Sheldon Richardson üde színfoltja lehet a New York-i védelemnek már újoncként. Muhammad Wilkerson rövid idő alatt elit védőjátékos lett. Antonio Garay és Kendrick Ellis pedig NT poszton adhat kellő stabilitást a védelem alapjának. Quinton Coples új posztra került, mostantól OLB posztról rohamozhatja az ellenfél irányítóit. Azért fogyni fogyhatott volna egy keveset, ilyen súllyal nehéz lesz ezen a poszton játszani, de nincs igazán más. David Harris és Demario Davis igazán átlagos kezdő duónak tűnik belül, tehát az LB sorba maximálisan adott a bekerülés lehetősége.

 

Király Szabolcs (Habi)


Hozzászólások

több mint 10 éve
JSanyo Indianapolis Colts 7 — 1/1
asszem Jerry Hughes igazi kritikája az, hogy említésre sem került, mint csapathoz kerülő játékos 😀

több mint 10 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 3 — StuG Life
DoM Pats.hu-s cikkében meg itt is térdsérülés szerepel Grimesnál, Achilles-ín szakadása volt.