Edzőtáborra fel! AFC West

Írta: empty taxi — 2013. július 21., 18:15

Sorozatunk harmadik részében az AFC Nyugati csoportjának pozíciós csatáit mutatjuk be.

Edzőtáborra fel! AFC West

 

Oakland Raiders:

Az edzőtábor helyszíne: Napa Valley Training Complex, Napa, California
Az edzőtábor kezdete: június 25. mindenkinek

Tight end:
Komoly kérdés, hogy ki lesz a kezdő összekötő Brandon Myers távozása után. A keretben van két ember, akit Al Davis utolsó draftján, 2011-ben választottak ki: az inkább blokkolásban jeleskedő Richard Gordon és az egykori elkapó David Ausberry, mellettük a Raiders-közeli források nem zárják ki azt sem, hogy az idei 6. körös újonc Nick Kasa lesz a befutó.
Cornerback:
Érdekes ez a poszt is, hiszen igazoltak két vegyes megítélésű szabadügynököt Mike Jenkins és Tracy Porter személyében, továbbá az 1. körben ledraftolták D.J. Haydent és a ma már kvázi kezdőnek számító slot corner pozícióba pedig adott egy ligaszerte elismert nickel Joselio Hanson személyében.
Linebacker-sor:
A tavalyi kezdők közül már csak Miles Burris van a csapatnál; Kevin Burnett, Kaluka Maiava és Nick Roach személyében három kezdő tapasztalattal is rendelkező LB-t is igazoltak; sőt a draft 3. körében érkezett Sio Moore is. Az elkövetkezendő szezonban az Oakland állítólag hibrid védelemmel készül, 3-4-es és 4-3-as felállások egyaránt elképzelhetőek, 3-4-es OLB-ként még számolni kell Andre Carterrel, Jason Hunterrel és az újonc David Bass-szel is.
Elkapósor:
Itt is érdekes a helyzet. Darrius Heyward-Bey távozott, helyette érkezett a WR1-nek nem igazán megfelelő Josh Cribbs és draftolták Brice Butlert. Itt van még a két másodéves possession reciever Rod Streater és Juron Criner, továbbá a tavaly komoly sophomore slumpot (másodéves visszaesést) bemutató Denarius Moore és a tavalyi szezont sérülés miatt kihagyó villámléptű - 2009-ben 60 méteres síkfutásban amerikai egyetemi bajnok - Jacoby Ford. Matt Flynn-nek első oaklandi szezonjában feltétlenül szüksége lenne megbízható célpontokra, a verseny jelenleg teljesen nyitott, valószínűleg az fog dönteni, hogy ki milyen összhangot tud kiépíteni az új irányítóval.


San Diego Chargers:


Az edzőtábor helyszíne: Chargers Park, San Diego, California
Az edzőtábor kezdete: június 25. mindenkinek


Támadófal:
Egyes egyedül a center Nick Hardwick helye biztos. Guardoknál szóba került már mint lehetséges kezdő Chad Rinehart, Rich Ohrnberger, Jeromey Clary, valamint az első körös újonc D.J. Fluker neve is. Fluker és Clary versenyben a kezdő jobb oldali tackle posztért is. Philip Rivers vakoldalának az őrzése pedig vagy Max Starks vagy King Dunlap feladata lesz, a vesztes viszont nem kizárt, hogy kezdhet az OL jobbszélén.
Elkapósor:
Sok hasonló képességű WR van most San Diegoban. Malcom Floyd évek óta az egyik legbiztosabb kezű elkapója a ligának, Danario Alexander pedig tavaly az utcáról beesve megmutatta, hogy ha egészséges, akkor bizony megállíthatatlan. A draftról érkezett még a csodálatos kezű Keenan Allen, valamint a keretben van még a tavaly nagy pénzért igazolt és hatalmasat égő Robert Meachem is. A slot reciever posztért leginkább ketten versengenek, a Meachem-szerű utat bejáró Eddie Royal és az újoncként remeklő, viszont a legutóbbi szezont bokatörés miatt kihagyó Vincent Brown.
Belső linebacker:
Donald Butler évről évre fejlődik, lassan a liga legjobbjai közé emelkedik a maga posztján, azonban a tavaly mellette funkcionáló emberektől (Takeo Spikes, Demorrio Williams) megváltak. A pótlásukra érkezett Green Bayből D.J. Smith, valamint a draftról Manti Te’o, kettőjük közt dőlhet el, hogy ki lesz a kezdő.
Secondary:
Eric Weddle a liga legjobb free safetyje, a kezdő helye megkérdőjelezhetetlen, akárcsak a Jacksonville-ből érkező CB-nek, Derek Coxnak. Marcus Gilchrist érdekes edzőtábornak néz elébe, hiszen strong safety és cornerback poszton egyaránt van esélye a kezdőbe kerülni, ehhez Brandon Taylorral ill. Shareece Wrighttal kell megküzdenie.

Denver Broncos:

Az edzőtábor helyszíne: Paul D. Bowlen Memorial Broncos Centre, Englewood, Colorado
Az edzőtábor kezdete: június 25. mindenkinek

Futó:
A tavalyi kezdőt, Willis McGahee-t a holtszezon során elengedte a csapat. McGahee sérülésekor Knowshon Moreno volt a kezdő, aki nem nyújtott rossz teljesítményt, azonban John Elway idén a 2. körben draftolta minden idők egyik legjobb college running backjét, Montee Ballt, valamint a tavalyi drafton is érkezett futó Ronnie Hillman személyében. Komoly csata lesz a három back között a depth chart helyekért.
Safety:
A söprögetőknél jelenleg hárman pályáznak a két kezdő helyre: adott egyrészt a 10. NFL idényére készülő 32 esztendős Mike Adams, aki a rutint képviseli és egy jó iparos strong safety, mellette adott még két harmadéves srác Rahim Moore és Quinton Carter személyében. Moore az idény nagy részében jól megoldotta a free safety posztot (ne csak a Ravens elleni bakiból tessék kiindulni!), ugyanez elmondható Carterre is, aki újonc szezonjában volt free safety a legendás Brian Dawkins mellett, a tavalyi szezont viszont térdsérülés miatt sérültlistán töltötte. Carterről anno az a vélekedés járta, hogy megvan a fizikuma a SS poszthoz is, így nincs kizárva az, hogy a két fiatal kiszorítja a rutinos Adamset a kezdőből.
Defensive tackle:
A tavalyi kezdők közül Justin Bannan távozott, Kevin Vickerson maradt, melléjük érkezett Terrance Kinghton a Jaguarstól és Sylvester Williams a North Carolináról, érdekes kérdés lesz, hogy az 1. körös újonc képes lesz-e kiszorítani a kezdőből a tavaly jól játszó Vickersont vagy a Jack Del Rio defensive coordinator által még a jacksonville-i évek alatt megkedvelt Knightont.

Kansas City Chiefs:


Az edzőtábor helyszíne: Missouri Western State University, St. Joseph, Missouri
Az edzőtábor kezdete: június 25. mindenkinek


SILB:
Derrick Johnson kezdő helye biztos a linebacker sor közepén, de a Jovan Belcher által üresen hagyott helyre kiváló pedigrével rendelkező újonc (Nico Johnson) és kezdő tapasztalattal bíró veterán (Akeem Jordan és Zac Diles) egyaránt pályázik.
LG:
A tavalyi szezont az azóta visszavonuló Ryan Lilja kezdte ezen a poszton, aki Rodney Hudson sérülésével behúzódott centernek, és a helyén az akkor újonc Jeff Allen kezdett. Allen újoncidénye nem volt mentes a hibáktól, de egyetemi OT-ként a profik között guardként szerepelve ez nem is volt tőle elvárható. A Chiefs igyekezett bebiztosítani magát, ezért leigazolta Geoff Schwartzot, egyelőre ő is áll nyerésre a párharcban, de a verseny még nem lefutott.
Elkapósor:
Dwayne Bowe egyértelmű első számú elkapó, ez nem kérdés, de a mögötte jövő dolog eléggé képlékeny: egyrészt adott a Bowe-hoz hasonló felépítésű szélső elkapó, Jon Baldwin, másrészt van három alacsony, szélvészgyors, slotban is jól használható receiver (Donnie Avery, Dexter McCluster, Devon Wylie), akik eléggé illenek az Andy Reid-féle sémába. Jelenleg még nem igazán lehet megjósolni, hogy ezen 4 fiatalember hogy fog elhelyezkedni a szezonkezdeti depth charton.

 

Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 8 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Nagyon bízom a Chargersben idén, bár vannak hiányosságok, és lesznek is, de kevés sérülés esetén akkor is elvárom a 9-7-es mutatót, és a PO-ot, mert idén nagyon jó a sorsolás, és ritka az ilyen.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 8 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 51 — LIGHTS OUT!
Nagyon bízom a Chargersben idén, bár vannak hiányosságok, és lesznek is, de kevés sérülés esetén akkor is elvárom a 9-7-es mutatót, és a PO-ot, mert idén nagyon jó a sorsolás, és ritka az ilyen.Chargers LT
Tavaly sem volt túl erős.

több mint 8 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Ez igaz, de ettől jobb tényleg alig lehet, idegenben is lesz nyerhető meccs, nem is 1. Tavaly max 8-8-ra számítottam jó esetben, de aztán jöttek sérülések is, pláne Matthews kiesése volt nagy érvágás, miután V. Jackson elment.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀