Hivatalos: 11 meccsre tiltották el végül Deshaun Watsont

Előszezon előtt - NFC Észak

Írta: Höri — 2014. július 12., 03:36

Új sorozat

Előszezon előtt - NFC Észak

Július végén az NFL csapatok megkezdik a felkészülés utolsó és legfontosabb szakaszát az előttük álló idényre. Szokásos, előszezon előtti sorozatunkban számba vesszük, hogy az adott gárdáknál melyik posztokon lehet a legnagyobb téttel bíró versengés, hol vannak eldöntetlen kérdések a csapaton belül.

 

Chicago Bears
Az edzőtábor kezdete: július 25. egységesen
Helyszín: Olivet Nazarene University, Bourbonnais, Illinois

A legfontosabb párharcok:

1. Safety: Major Wrightot elengedték, Chris Conte pedig vállműtét után nem vesz részt az edzőtáborban, így két új kezdő safety-jét keresi Mel Tucker védőkoordinátor. Conte tavaly a PFF 86 osztályzott safety-je közül a 82. helyre ért oda, így a csapat egyik gyenge pontjáról van szó. Az érkezők közül Ryan Mundy tavaly a New York Giants-ben a szezon 2. felében épült be a csapatba, és azzal a céllal érkezett ide, hogy karrierjében először, alapemberré váljon. MD Jennings ezen már túl van, a Green Bay színeiben rendszeresen láthattuk a pályán, igaz rendre a gyengébb láncszemek közé tartozott. Adrian Wilson egy év kényszerszünet után próbálja rendbetenni hírnevét. New Englandben förtelmes előszezont követően tették sérültlistára, itt az utolsó esélye, hogy a 35. életévében bizonyítsa, hogy több van benne még, mint egy 1 napos Cards-szerződés a visszavonulás előtt. Titkos esélyes Brock Vereen, a 4. körben választott újonc, a klub számára az lenne a legideálisabb (anyagilag), ha év végére már vele is biztos pontként lehetne számolni leghátul.

2. Defensive Tackle: Mivel a 2. és 3. körben is erre a posztra draftoltak a medvék, nem nehéz leolvasni, hogy nem elégedettek a jelenlegi felhozatallal. Hosszas kínlódás után Jeremiah Ratliff 5 meccsre már be tudott öltözni, és ha visszanyeri a formáját, őt nehéz lesz kiszorítani. Ellenben Stephen Paeának valószínűtlen, hogy meg fogják újítani a szerződését, ami az érkező NT, Ego Ferguson számára jó hír. Will Sutton szituációs játékosként, belső rusherként teheti hozzá a magáét egyelőre, de ehhez is jó tábort kell zárnia, és a 2 újonc számára Nate Collins is reális fenyegetés a depth charton elfoglalt minél magasabb helyezétst illetően.

3. Harmadik elkapó. Brandon Marshall és Alshon Jeffery mögött nagyszerűen meg lehetne élni egy jó slot elkapónak, ilyenje pont nem volt a csapatnak, Earl Bennettben rendre csalódtak a szurkolók. Túl nagy verseny idén se nagyon lesz, azon sok múlik majd, hogy Marquess Wilson meg nem értett zseniként idén elkezdi-e ténylegesen a profi karrierjét, vagy marad örök ígéret. A kiszivárgó hírek szerint Wilson tarthatatlan, szóval nagyon kiváncsiak várjuk mi ebből az igazság.

4. Csereirányító. Nem újdonság, hogy Jay Cutler mögött állandó készenlétben kell ülni, mert bármikor eljöhet az idő, hogy be kell állni. Azt is láttuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy ezt egy jó formában lévő játékos (McCown) teszi, vagy sem (bárki más eddig). Most az újonc David Fales, a meglepetésre a ligából kikopni képtelen Jordan Palmer, és az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Jimmy Clausen versengenek a posztért. Érdekes lesz látni, hogy Clausennek tényleg tönkretették-e a karrierjét a carolinai évek, vagy összekapja magát és pár évig még meg tud élni a profi futballból. Marc Trestman nagy QB-guru, így mindenre van esély.

Tippelt kezdő 22: (dőlttel az új arc)
Cutler, Forté, Marshall, Jeffery, M.Wilson, M.Bennett, Bushrod, Slauson, De La Puente, K.Long, Mills
J. Allen, Ratliff, E.Ferguson, L.Houston, Briggs, Bostic, DJ Williams/K.Fuller, Tillman, Mundy, MD Jennings, T.Jennings

Detroit Lions
Az edzőtábor kezdete: július 22. az újoncoknak, 25. a többieknek
Helyszín: Detroit Lions edzőközpont, Allen Park, Michigan

A legfontosabb párharcok:

1. Cornerback: Négy CB van, akiknek biztos a helye. Hogy milyen sorrendben kapnak játékidőt, az már fogósabb kérdés. A Lions szabadügynökként mindössze Cassius Vaughnt hozta el Indianapolis-ból, aki főleg 3-4. számúként szerzett rutint, és nem azt a benyomást keltette, hogy ennél többet kéne rábízni. Rashean Mathis felé nem sok bizalom volt tavaly ilyenkor, de összeszedte magát és újra is szerződtették, várhatóan ő kezdeni fog. Nevin Lawsont a 4. körben draftolták, pedig sok mock az első körre is cornert jósolt az oroszlánoknak. Biztosan megláttak valamit Lawsonban, ami miatt ennyire ráértek. Mathis párja várhatóan Darius Slay lesz, a 2013-ban a 2. kör elején elvitt tehetség, aki év végére be is épült a csapatba. Nagyjából le vannak osztva a szerepek, viszont a keretben lévő játékosok közül Bentley, Greenwood, J.Green, A.Hester vagy Seisay is benne van, hogy jobb tábort zár, mint Lawson, Vaughn vagy a kezdők. Ez lenne a kellemes gond.

2. Tight End: Itt nagy versengésről nincs szó, egyszerűen jó lenne akció közben látni, hogy Brandon Pettigrew játéka mennyire redukálódik le blokkoló fealdatokra Eric Ebron érkezeésével, és Joseph Fauriát fel engedik-e a pályára a goalline felálláson kívül. Nyilván az Ebron - Stafford összhangot minél gyorsabban ki kell alakítani, szóval az előszezon meccseken is ez egy sarkallatos pont lesz.

3. Harmadik elkapó: Calvin Johnson mellé megjött Golden Tate, és akár Ebront be is írhatjuk 3. elkapónak, de most nem ez a lényeg. Sokan pályáznak, hogy keretbe majd pályára kerüljenek ősszel, de nem sok elkapónak fog sikerülni. Broyles, Durham, Ogletree vagy Ross képességeit már ismerjük, de a fiatalok közül Fuller vagy TJ Jones is képbe kerülhet pár erős héttel.

Tippelt kezdő 22:
Stafford, R.Bush/J.Bell, C.Johnson, G.Tate, Pettigrew, Ebron, Reiff, Sims, Raiola, Warford, Waddle
Ansah, Suh, Fairley, J.Jones, Levy, Tulloch, Van Noy, Mathis, Ihedigbo, Quin, Slay

Green Bay Packers
Az edzőtábor kezdete: július 25. egységesen
Helyszín: St. Norbert College, Green Bay, Wisconsin

A legfontosabb párharcok:

1. Tight End: Egyelőre csapat nélkül készül Jermichael Finley, és bár pletykálnak a visszatéréséről, tovább nem jutottak a tárgyalások. Jelenleg Andrew Quarless a legrutinosabb TE a gárdában, viszont hat másik játékos is ott van a bő keretben és harcol majd a csapatba kerülésért. Richard Rodgers-nek ez alighanem meglesz, hiszen a 3. körben választották ki, nála az a kérdés, hogy első évben, illetve első héten mennyire lesz használható állapotban. Sokkal jobban izgatja az emberek fantáziáját Colt Lyerla, az önfejű, undrafted sleeper, hiszen a puszta tehetség és adottságok alapján a Packers legtöbbre hivatott tight endje. Hogy ebből mi realizálódik majd a táborban és az előszezonban, az egy nem mellékes történet.

2. Elkapók. Jordy Nelson, Randall Cobb és Jarrett Boykin nyugodtan készülhet, de James Jones Oaklandbe szerződésével megnyílt egy kapu, és annyian szeretnének bejutni rajta, amennyi hely nincs. Három WR-t draftolt Ted Thompson, Davante Adams-ből alapembert szeretnének csinálni, így pedig Jared Abbrederis és Jeff Janis jövőképe elég bizonytalan, főleg mivel a camp-body-nak számító több elkapó között is olyanok vannak mint Chris Harper. Néhány Packers-draftoltnak lehet, hogy nem sikerül túlélni a roster-szűkítést.

3. Defensive End: Második évében Datone Jones-nak nem ártana bekerülni a kezdőbe, Mike Daniels mellé. Ide vágyik a karrierjét ugyancsak lassan építgető Jerel Worthy is, és a 3. körben draftolták Khyri Thorntont, nyilván nem véletlenül. Ha hozzáadjuk, hogy Julius Peppers is komoly játékidőt kaphat a védőfal tagjaként (akár Mike Neallel), akkor az alulteljesírő fiataloknak alaposan szegniük kell magukat. Eleve Peppers megjelenése befolyásoló tényező lehet a linebackerek snap számát illetően is, Nick Perry lehet ennek a fő kárvallottja.

4. Offensive Tackle: Remekül helytállt Bakhtiari újoncként, ahhoz képest, hogy nem volt elit prospect. A kérdés, hogy a másik oldalon Don Barclay-ra veszélyt jelent-e az egészségét megőrizni képtelen Bulaga/Sherrod duó.

Tippelt kezdő22:
Rodgers, Lacy, Nelson, Cobb, Boykin, Quarless, Bakhtiari, Lang, Tretter, Sitton, Barclay
M.Daniels, Raji, Peppers, C.Matthews, Hawk, B.Jones, M.Neal, Shields, Burnett, Clinton-Dix, Hayward

Minnesota Vikings
Az edzőtábor kezdete: július 25. egységesen
Helyszín: Minnesota State University, Mankato

A legfontosabb párharcok:

1. Quarterback: Az edzőtábor szerint az a papírforma, hogy Matt Cassellel kezdi az idényt a Vikings. Néhány edzőmeccs után könnyen lehet, hogy megváltozik a közvélekedés arról, hogy ez mennyire tenne jót a csapatnak rövid és hosszú távon. A draft 32. helyen gazdára találó Teddy Bridgewaterről amennyire rossz vélemények érkeztek május előtt, annyira lelkendeznek róla Norv Turnerék futball szituációk között. Nyilvánvaló, hogy már újoncként be fogják küldeni Teddy-t a pályára, a kérdés, hogy el tudja-e érni, hogy ez már szeptemberben megtörténjen. Az se mellékes, hogy mi lesz Chris Ponder szerepe. Le tudja-e nyomni Casselt vagy a rookiet? Előbbire nagyobb az esély, és ha szerencséje van, akkor beleléphet a „rutinos backup“ karakterbe, de rá most igen nehéz hónap vár.

2. Csere futó: Adrian Peterson mögé nem kell klasszis, viszont Toby Gerhart továbbállt így a rotáción változtatni kell. Draftolták Jerick McKinnont a 3. körben, így neki kéne átvenni a szabaddá váló carry-számot, várjuk, hogy sikerül-e.

3. Defensive End: Miután a világ összes kincsét kifizették Everson Griffennek, így ő kirobbanthatatlannak látszik, pedig a konkurencia nem rossz. Brian Robison valószínűleg marad az ő cseréje, míg erős oldalon Scott Crichtoné a jövő, előtte viszont meg kell küzdenie a hasonló stílusú, Chicagóban már sokat látott Corey Woottonnal.

Tippelt kezdő22:

Cassel, Peterson, G.Jennings, Patterson, J.Simpson, Rudolph, Kalil, C.Johnson, Sullivan, Fusco, Loadholt

Griffen, L.Joseph, S.Floyd, Wootton, Barr, Brinkley, Greenway, Munnerlyn, H.Smith, Sanford, X.Rhodes


Hozzászólások

több mint 8 éve
Megeszem a kalapom ha Cassel vagy Ponder lesz a kezdő irányító. Hosszú évek után végre felcsillant a reménysugár, hogy draftoltunk egy franchise QB-t, minek hülyéskedni két leszerepelt irányítóval? AP is megérdemelné már, hogy valaki levegye a terhet a válláról. Remélem idén a Vikings félkarúból kétkarú óriássá változik. 😊

több mint 8 éve
VincentQB10 Chicago Bears 2 — keresztessy_96@yahoo.com
Adrian Wilsonnak eleinte örültem, de most már vannak kétségeim... a védelmünk a legjobb formájába is középszerű lesz, újoncok, kiöregedett sérültek, összeszokatlan és tapasztalatlan... Mondjuk a tavalyitól csak jobb lehet.
több mint 7 éve
Az évad legkeményebb csoportja lesz szerintem, nagy harc lesz a PO-ba jutásért, nem tartom kizártnak, hogy wildcard-os csapat is lesz innen.