Esti friss - 09/16

2015. szeptember 17., 01:59

A Hard Knocks után újra középpontban a Houston Texans!

Emlékezetes jelenet volt az idei HK évad harmadik részében, mikor a Texans főedzője, Bill O'Brien a HBO kamerái előtt Brian Hoyer-t nevezte meg kezdő irányítónak Ryan Mallettel szemben. Hoyer számára ez viszont csak pünkösdi királyságnak bizonyult, már a Chiefs elleni nyitómeccs közben a lecserélés sorsára jutott, ma pedig az is eldőlt, hogy következő vasárnap, a Carolina ellen már az első negyedtől Mallett veheti át a snapeket. A csapat közben egy cserét is nyélbe ütött a QB-k és a HC korábbi munkaadójával, a New Englanddel, a Patriots egy késői kondíciós draftjogért szerezte meg az elkapó Keshawn Martint, illetve felszedték a waiverről az OT Oday Aboushi-t.

WR cserélt gazdát a Dallas és az Oakland között is, a Cowboys részben a sérült Dez Bryant pótlására Brice Butlert vitte el a Raiders-től. Az oaklandiek sérülés miatt is vesztettek el játékost, egyszerre két söprögetőt. Nate Allen (SS) térdszalagja szakadt el, ő IR-re is került, a vállficamodást szenvedő Charles Woodson (FS) több hét kihagyásra szorul. Jó hír az együttes háza tájáról, hogy az irányító Derek Carr ujja rendbejött, újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. A Packers LB-je, Sam Barrington lábsérülés okán vált ki egész idényre. 2008 1/1-ese, az OT Jake Long az Atlantához írt alá, az ex-Falcons támadófalember Joe Hawley a Tampa Bay-hez szerződött.

19,9 milliós átlagos nézőszámmal az országos csatornákon a 2015-ös lett az NFL eddigi legnézettebb kickoff hete. A liga emellett azt is bejelentette, hogy a Deflategate-ben érintett két Patriots alkalmazott, John Jastremski és Jim McNally felfüggesztését megszüntették. Elméletileg újra munkába állhatnak, bár előbbi ezentúl nem nyúlhat a labdákhoz, utóbbi meg semmilyen felszereléshez.

NCAA-s hírekről ritkán írunk, de mai érdekesség, hogy a Rutgers három mérkőzésre eltiltotta főedzőjét, Kyle Flood-ot, miután bebizonyosodott, hogy Flood bele akart avatkozni egy játékosának tanulmányi ügyeibe. Már az illegális tevékenységnek minősül, ha egy edző ezért felveszi a kapcsolatot az egyetem egyik professzorával, a HC ráadásul személyesen is felkereste a tanárt, majd mindezt megpróbálta letagadni.