Esti friss - 10/16

Írta: gabokocka — 2015. október 17., 01:12

Pénteki hírek, friss sérült jelentések

A hatodik játékhét legfontosabb irányítókérdéseire továbbra sincs egyértelmű válasz, Rex Ryan nem jelentette ki egyértelműen, hogy a Buffalo Bills melyik irányítója kezd majd a Cincinnati Bengals ellen. Tyrod Taylor térdszalag húzódása miatt miatt csak limitáltan tudott részt venni a heti edzésmunkában és ennek következtében kérdéses a pályára lépése. Amennyiben az orvosi stáb úgy dönt, Taylor nem játszhat, E.J. Manuel helyettesítheti a kezdőcsapatban.

 

Az Indianapolis Coltsnál is hasonló a helyzet, bár Andrew Luck már részt tudott venni az edzéseken a hét folyamán, mégis ellentmondásos hírek jelentek meg a játékával kapcsolatban. A Colts a vasárnap esti főműsoridős mérkőzésen a New England Patriots csapatát fogadja, így elmondható, hogy akár szerepel Luck, akár nem, nehéz feladat vár majd Chuck Pagano fiaira.

 

A Pittsburgh Steelers ismételten két kulcsjátékosa nélkül kell felvegye a harcot aktuális ellenfele ellen. Ben Roethlisberger ugyan már részt vett az edzéseken, néhány passz gyakorlatot is végrehajtott, azonban játékra még mindig nem alkalmas a térde. Ez persze nem meglepetés sérülése ismeretében, viszont sokkal aggasztóbb Ryan Shazier helyzete, aki immáron a negyedik mérkőzést lesz kénytelen kihagyni rejtélyes vállsérülése miatt és nincs érdemi információ arról, mikor léphet majd pályára a kiváló linebacker. Az biztos, hogy most vasárnap az Arizona Cardinals ellen nem.

 

Jared Allent sem látjuk játszani vasárnap, a Carolina Panthers rutinos DE-je idegbecsípődés miatt el sem utazott a kerettel Seattlebe, a helyét a kezdőcsapatban nagy valószínűséggel az a Wes Horton veszi át, aki néhány hete pár napra munkanélkülivé vált, azonban mostanra sikerült visszakerülnie a Párducok 53-as keretébe.

 

A New Orleans Saints újonc LT-je, Andrus Peat térdsérülést, egészen pontosan MCL húzódást szenvedett a csütörtök esti rangadón, így néhány hét pihenőre kényszerül. Ez azért is kellemetlen Sean Payton csapata számára, mert a kezdő LT, Terron Armstead is sérüléssel bajlódik, így könnyen lehet, hogy a jövő héten Tony Hillsnek kell kezdenie Brees vakoldalán ami nem sok jóval kecsegtet a Szentek számára. Drew Breesszel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a ma hajnalban megrendezett mérkőzésen elérte elérte a 45.000 passzolt yardot a New Orleans Saints színeiben, amihez 145 mérkőzésre volt szüksége. Az NFL történetében ezt az álomhatárt neki sikerült a legrövidebb idő alatt elérnie.

 

A Baltimore Ravens 4 évvel meghosszabbította pro bowler guardjának, Marshal Yandának a szerződését. A 31 éves játékos korábbi szerződése idén járt volna le, új kontraktusának köszönhetően 2019-ig a Ravens játékosának mondhatja magát. A Baltimore-ral kapcsolatos hír, hogy Steve Smith Sr. játékára igen kicsi az esély ezen a hétvégén, a hátsérülésekkel küszködő elkapó hiányában a John Harbaugh kénytelen lesz a Kamar Aiken, Marlon Brown elkapó párossal nekimenni a 49ers elleni összecsapásnak.